kindi 01.12.03, 10:20 Dziewczyny, czy wy też tak macie że dzidzia w 27 tyg. rusza sie wolniej i jest leniwsza niz wczesniej?? Troche to dziwne ze tak nagle jest powolna jak żółw Tzn, kopie ale rzadziej, a jak sie przesuwa to tak jakby w zwolnionym tempie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylvia12 Re: ruchy w 27 tygodniu 01.12.03, 10:43 Tydzień temu założyłam podobny watek z tym samym problemem Dziewczyny mnie troche postraszyły,ale za dwa dni juz wszystko wróciło do normy.Kiedyś czytałam że 26-27 tydzień to całkiem mozliwe,ale jak to będzie trwało dłużej to idź do lekarza,bo to nigdy nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
ania30poz Re: ruchy w 27 tygodniu 01.12.03, 11:59 Tez jestem w 27 tyg ciazy i moja coreczka tez miewa rozne nastroje do bardziej i mniej energicznych ruchow. Z tym,ze w moim przypadku wielkie brykanie zaczyna sie tak po 24 w nocy, kiedy to z kolei ja odpoczywam,wiec dzidzia zaczyna sie nudzic. Bo jak sama wiesz, kiedy w ciągu dnia duzo ruszasz sie, chodzisz dla dziecka jest ta sytuacja bardzo komfortowa-bo odczuwa bujanie i zasypia.To malenki czlowieczek, ktory tez ma swoje lepsze i gorsze dni, ale trzeba byc czujna mamą. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
tjoanna Re: ruchy w 27 tygodniu 01.12.03, 14:02 Ja tak miałam. Ruchy spowolniły się koło 24 tygodnia, czyli wtedy, kiedy teoretycznie powinny być silniejsze. Trwało to jakieś trzy tygodnie, a teraz dziecko znowu się uaktywniło Ruchy są silne, ale chyba mniej częste niż w 19- 24 tyg. Nie mam pojęcia, od czego to zależy, ale czuję że wszystko jest ok. Pozdrawiam! Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
szymekg1 Re: ruchy w 27 tygodniu 01.12.03, 14:25 Ja jestem w 28 tyg i moj synek od 2-3 dni niezle szaleje przez caly dzien. Mysle, ze to moze zalezec od tego jak sie ulozy. Raz lepiej go czuc raz gorzej. Ma tez dni wiekszej i mniejszej aktywnosci. Odpowiedz Link Zgłoś