anielik2000 07.06.09, 21:33 witam Was przyszłe mamusie mam pytanie. Dzis co jakis czas odczuwam ból w pochwie, czy to ból szyjki macicy? dlaczego to boli czy któras z Was tez sie z tym spotkała? jestem w 16 tyg. ciąży pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zabaaa1984 Re: BÓL szyjki macicy? 07.06.09, 23:54 Osobiście się z tym nie spotkałam ale od niektórych wiem że takie kłucia w pochwie zwiastowały skracanie się szyjki (choć pewnie nie zawsze tak musi być) i lepiej chyba byłoby to skontrolować. Przynajmniej ja jestem taka że chucham na zimne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 09:53 W zeszłym tyg. zauważyłam taki ból, tępy i powtarzający się. Lekarz kazał mi brać nospę i w razie czego kontaktować się z nim. Po nospie mi przechodzi, a za tydz. mam wizytę i zobaczymy wszystko dokładnie. Też mnie to trochę niepokoi, mam nadzieję, ze wszystko jest ok. Jestem w 18 tc. Odpowiedz Link Zgłoś
maadziulka80 Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 10:57 jakiego rodzaju jest ten ból? Ja co jakiś czas odczuwam klucia w pochwie. Czasami są naprawdę dokuczliwe ale nie biorę żadnych leków w stylu nospy - samo przechodzi. Nie dalej jak w piątek byłam u lekarza i szyjka macicy jak najbardziej w porządku także myślę, że te kłucia nie zawsze wiążą się z jej skracaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dziub_dziubasek Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 11:12 Ja mniej więcej od połowy drugiej ciązy czułam takie nieprzyjemne kłucia w okolicy szyjki macicy, zwłaszcza przy chodzeniu (pod koniec nawet nie mogłam przez to chodzić). szyjka była ok (rozwarcie mialam dopiro ok. 38-39tyg.). Nikt mi nie był w stanie wyjasnić co to jest. minęło po porodzie Odpowiedz Link Zgłoś
gatta28 Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 12:34 Ja tak miałam w ubiegłym tygodniu przez 4-5 dni. Potem przeszło. Sama nie wiem czy to były kłucia w okolicy szyjki, czy pochwie, czy jeszcze gdzie indziej, bo trudno je było zlokalizować. W środę idę na wizytę, to się dowiem co tam z szyjką. Odpowiedz Link Zgłoś
anielik2000 Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 13:19 jaki ból hmm cos jak kłucie, sciskanie. dzisiaj do tego od rana mialam bardzo twardy brzuch lekarz kazał mi lezec i wziac nospe.pomogło, a jakby sie powtarzało mam znowu dzwonic. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.esmeralda Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 13:35 ja odczuwam takie bole od czasu do czasu od ok 15 tc, obecnie 23. zglaszalam to lekarzowi na kazdej wizycie. trudno powiedziec, czy to szyjka, czy jakies bole z pochwy, ale sa klujace, trwaja jakis czas potem same przechodza. czasem mniej czasem bardziej bolesne. lekarz za kazdym razem mnie bada - z szyjka w porzadku, lezec nie kaze, nospy tez nigdy nie zalecil, z lozyskiem i dzieckiem na ostatnim usg tez bylo dobrze. kazal sie nie przejmowac, bo nie ma powodow do przejmowania, tak twierdzi. to sie po prostu moze zdarzac. i zeby nie bylo - chodze do lekarza doswiadczonego wiekem (ma swoje latka) i praktyka (jest profesorem). ach - prywatnie. takze polecam Ci zgloszenie to swojemu lekarzowi i zaufanie mu, jesli on stwierdzi, ze jest w porzadku. Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynka09 Re: BÓL szyjki macicy? 08.06.09, 16:58 u mnie tez pojawiają się takie bóle od czasu do czasu,ale wszystko ok szyjka w normie łożysko na swoim miejscu z dzidzia ok,gin powiedział ze na ty etapie ciąży to już tak może być,u nas 32tc Odpowiedz Link Zgłoś