Dodaj do ulubionych

Czy ja mam pecha ??

09.06.09, 22:45
Czytałam sporo wątków o przeziębieniach tuż przed porodem ale nie sądziłam, że przytrafi się to mi, na dodatek w czerwcu, który jest raczej mało przeziębieniowym miesiącem...
Termin mam na jutro a dziś rano wstałam z mega bolącym gardłem. Cały dzień mnie drażniło przełykanie a teraz na koniec dnia jeszcze nos cały zawalony ! crying Gorączki na szczęście nie mam, ale jest mi mega gorąco, pocę się i ogólnie czuję dość słabo.
Mam ochotę się rozpłakać. To moje 4 przeziębienie w ciąży, 3 poprzednie były po prostu okropne, biorąc pod uwagę małe pole manewru jeśli chodzi o leczenie.
Jutro mam się zgłosić na IP aczkolwiek raczej nie przewiduję porodu w tym dniu. Mam naprawdę wielką nadzieję, że urodzę w okolicach terminu z usg czyli tydzień później. Muszę to paskudztwo przegonić bo chyba krew mnie zaleje jak w czasie porodu nie będę miała jak oddychać z tak zawalonym nosem ! A przecież oddychanie to jeden z kluczowych elementów porodu.
Wrrrr, przepraszam, ale musiałam sobie ulżyć bo wcale nie jest mi wesoło sad
Obserwuj wątek
    • iwonagos Re: Czy ja mam pecha ?? 09.06.09, 23:15
      współczuję ci, szczególnie że jesteś tuż przed porodemsad
      Ja jutro wybieram się do lekarzasad Zaczęło się od kataru, myślałam, że drobne przeziębienie, a tu się naszykowało chyba zapalenie oskrzeli, bo kaszel masakryczny, gorąc w klacie, świsty, gwizdy w oskrzelach....
      Nie mam zamiaru lekzeważyć, bo w pierwszej ciąży chodziłam z przeziębieniem, kaszel, nieplanowana cc, a po niej gdy sobie kaszlnęłam, myślałam, że zejdę.... A lekarze się na mnie wściekali, że taka nieodpowiedzialna jestem. Mnie się głupiej wydawało, że lepiej dla dobra dziecka będzie nie brać antybiotykusad
      • meggi502 Re: Czy ja mam pecha ?? 09.06.09, 23:22
        Kurcze dziewczyny, faktycznie jak na złość na samą końcówkę ciąży
        przypałętało się jakieś dziadostwo uncertain Trzymam kciuki i życzę
        szybkiego powrotu do zdrowia !
        • figa33 Re: Czy ja mam pecha ?? 10.06.09, 20:26
          Cóż, na szczęście (?) okazało się, że termin przesunął się o całe 10 dni na 20-ego więc mam szansę pozbyć się tego kataru i całej reszty. Oby !
          Nie wiem dlaczego do tej pory trzymali się z uporem maniaka terminu wg OM (wiem wiem, zwykle to on jest obowiązujący), ale od samego początku było wiadomo z usg w 5/6 tc że ciąża jest młodsza przynajmniej o tydzień, jak również że miesiączkowałam nieregularnie co 30-33 dni.
          Tak więc jak dobrze pójdzie, to albo ja mam szansę na prezent urodzinowy w postaci podwójnej imprezy, albo Tatuś dostanie prezent na Dzień Ojca smile
          Póki co zostają domowe sposoby kurowania się, które prawdę mowiąc średnio działają..
    • bartosz211 Re: Czy ja mam pecha ?? 10.06.09, 21:20
      hm,,, moze jednak lepiej odwiedz lekarza ! mnie 2 tyg.przed wzielo
      ostre przeziebienie , tydz.leczylam sie sama , pozniej lekarz
      zalecil antybiotyk i ... nie zdarzylam zaaplikowac sobie
      odpowiednich dawek( ilosc dni ) i moja malutka musiala zostac w
      szpitalu 5 dni i brac antybiotyk bo miala podwyzszony poziom
      leukocytow- wlasnie przez to moje przeziebieneie.
      wlasciwie to nic powaznego , nie chce cie straszyc ale saama mysl
      zostania w szpitalu dluzej niz norma przewiduje bywa deprymujace.
      powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka