Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka otulaczy dla noworodka

24.07.09, 16:31
Dziewczyny, przyszły do mnie wszystkie pieluszki do wyprawki i
powiem Wam, że rozmiary otulaczy mnie przeraziły...
Zamówiłam Imse Vimse PUL i bawełniany S 5-8kg, bo naczytałam się, że
nie ma różnicy z NB. I S Disany wełniany. I nie wiem, jak mi się w
tym moja kruszynka nie utopi... Jedynie Bambino Mio do 7kg jest o
wiele mniejszy i wygląda sensowniej.

Proszę Was jeszcze raz o doświadczenia, bo już zgłupiałam od tego
wszystkiego w tym upale i nie wiem, czy domawiać te NB, czy więcej
BM czy jak?
Obserwuj wątek
    • nineave Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 24.07.09, 20:17
      No, ja też nie wiedziałam co zrobić i w końcu jakoś tak pokombinowałam, że NB sobie kupiłam używane a nowe IV rozmiar S kupiłam w Pieluszkarni. Faktycznie jak zobaczyłam S to wydały mi się wielkie, ale tam jeszcze do środka trzeba upchnąć pieluchę, z kolei z tych NB to chyba bardzo szybko dzieciak wyrośnie. Ja zupełnie nie kojarzę jeszcze wieku dziecka z przeciętną wagą, ale ostatnio byłam u koleżanki i jej mała (7tyg) ważyła 6kg a przy urodzeniu miała 3,5, więc chyba już lepiej mieć te większe niż mniejsze i trzy tygodnie po porodzie w popłochu robić nowe zamówienie. Niedawno w Pieluszkarni najmniejszy rozmiar (welurowe do 4kg) był w promocji, może jeszcze jest. Albo może znajdziesz używany NB, bo na parę tygodni szkoda płacić 40zł. Ja po ostatnim szacowaniu masy na USG zaczęłam raczej podejrzewać że mój synuś użyje NB ze 4x wink
      • ph78 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 26.07.09, 21:51
        No właśnie, a moja córeczka na USG drobna i dlatego zaczęłam trochę
        panikować z tymi wielkimi S-kami na stanie...
        Może więc dokupię jakieś używki NB! Dziękuję.
        • cerezanita Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 27.07.09, 11:17
          Na Chustoforum www.chusty.info/forum/ jest bazarek pieluszkowy. Może tam
          też próbuj coś znaleźć?
          • ph78 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 27.07.09, 11:47
            Ach, wiem, tylko nie mogę się tam od jakiegoś czasu zalogować i to
            mnie zniechęca wink
            • pondo_81 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 27.07.09, 12:37
              Ja jak zobaczyłam s IV to zakupiłam nawet P i NB, będzie na tydzień dwa, ale
              będzie i nie będę zestresowana ,ze wycieka coś bo sobie przyoszczędziłam. chyba
              wiecej zapłacę jak będę dziecko 10 razy przebierać, niz jak zapłacę 40 zł za
              jeden mały otulaczsmile
              A ta disana S to chyba będzie płaszcz, nie otulaczbig_grin

co do chusty.info tzreba napisać o odzyskanie hasła po przenosinach na nowy serwersmile
              • ph78 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 27.07.09, 12:40
                No właśnie już nie - nawet dzisiaj udało mi się zalogować, hasło
                wysłane automatycznie smile

Odpowiedziałam na anons o otulaczach NB, bo zgadzam się, że rozmiar S
                będzie kosztować więcej nerwów sad Disana to chyba śpiworek ;P
                • pondo_81 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 27.07.09, 18:53
                  Śpiworek dobresmile
                  Jak sobie wyobraziłam dzieciątko w po narodzinach w disanie S, to na oko
                  musiałoby mieć dupkę a z 10 cm wyżej niż głowa..mogło by być niewygodnieuncertain
                  • ph78 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 28.07.09, 12:40
                    Och, z tym podniesiem miednicy wyżej od głowy to w ogóle mam jakiś
                    stres przedpieluszkowy odkąd Froobek zasygnalizowała ten problem...
                    Dostałam ostatnio na wizycie kontrolnej próbkę Pampersa i to jest tak
                    płaska pieluszka, że na pewno to zjawisko w jednorazówkach nie
                    zachodzi sad Natomiast moje tetry wydają mi się tak grube w porównaniu,
                    że cały czas się powstrzymuję, żeby ich nie pociąć na mniejsze wink Jak
                    do tego dojdzie jeszcze otulacz, to już w ogóle sobie nie wyobrażam...
                    • alerion1 Re: Rozmiarówka otulaczy dla noworodka 28.07.09, 19:16
                      No pupsko jest większe niestety... Ale nie znowu uniesione ponad główkę;'-) też
                      mnie to martwi ale narazie używamy wielo... Zobaczymy jak sie bedzie rozwijał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka