mamadaniela7 16.08.09, 15:49 36 tydz i spuchniete nogi?stopy, to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blenusia Re: spuchniete nogi 16.08.09, 16:22 Za dużo ruchu Musisz sie położyć i nogi unieśc nieco wyżej jak resztę ciała (np. na poduszkę) Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: spuchniete nogi 16.08.09, 22:00 Co Ty gadasz????? Za mało ruchu! Codzienne spacery, a wieczorem nogi w górze. Nie siedź i nie stój za długo. Odpowiedz Link Zgłoś
path04 Re: spuchniete nogi 16.08.09, 16:43 mi lekarz powiedział, że normalne. Unoszę nogi do góry, ale to nie pomaga, opuchlizna nie ustępuje od kilku tygodni, ale mam nadzieję, że po porodzie w końcu zobaczę swoje kostki. U mnie wykluczono zatrucie ciążowe. Obserwuj ciśnienie, czy nie jest za duże i powiedz lekarzowi o obrzękach, wtedy zrobi Ci badania na obecność białka w moczu. Jeśli wykluczy zatrucie ciążowe to będziesz pewnie do końca ciąży musiała pogodzić się z opuchniętymi nogami. Ja też od ok 36 tc mam obrzęki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: spuchniete nogi 16.08.09, 22:02 Próbowałaś skarpet "do latania"? Używam ich do pracy, choć ostatnio pomógł zwykły podnóżek i zmiana obuwia. Zbawienny jest też ruch, spacery i orbitrek. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaczek265 Re: spuchniete nogi 16.08.09, 17:11 Ja mam termin na 28 sierpnia. Do tej pory mi nogi nie puchły a od dwóch dni mam dosłownie bańki... Odpowiedz Link Zgłoś
matthiew dosyć powszechne w ciąży 16.08.09, 20:52 chociaż pewnie niezby przyjemne... Ktoś na forum pisze, że za dużo ruchu, ja sądzę, że wręcz przeciwnie, chociaż układanie wyżej nóg nie zaszkodzi. Uważaj na dietę. To nie czas na odchudzanie, ale zapychanie się pustymi kaloriami też niczemu nie służy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: dosyć powszechne w ciąży 16.08.09, 21:43 Jasne, że za dużo ruchu to też przyczyna. U nas końcówka remontu, wzięłam się za okna..... wczoraj tak od 1 po południu do 21 coś robiłam. Dziś wstałam a nózie, hoooo,hooooo. Jeszcze takicj nie miałam. Nie ubrałam żadnych butów, a poza tym też kolanka niczego sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia1812 Re: dosyć powszechne w ciąży 21.08.09, 12:19 a czy u was opuchlizna schodzi np po nocy?bo u mnie nie od kilku dni mam spuchniete raz lzej raz bardziej,co pomoze by to zeszlo jakies moczenie w chlodnej wodzie moze? Odpowiedz Link Zgłoś
path04 Re: dosyć powszechne w ciąży 21.08.09, 22:01 ja po nocy mam spuchnięte też. Może mniej, ale mimo wszystko spuchnięte. a moczenie w zimnej wodzie też nie daje rezultatu.. teraz już tylko czekam do porodu i może w końcu samo zejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś