Dodaj do ulubionych

Ciepłe spódnice wełniane

31.10.11, 16:24
Ja znów w temacie zimowego odziewania dołu kadłuba.

Czuję niedosyt spódnic z materiału ze sporym udziałem wełny - nie tych wszechobecnych imitacji, które z daleka imitują wełniane tweedy, a z bliska okazują się cienką sztucznizną. Niekoniecznie w kratę i niekoniecznie burych. Długość do kolan i rozmiar 44. Gdzie zapolować? Wydaje mi się, że wszędzie już byłam. Marks&Spencer pełen jest poliestrowej cienizny :(
Obserwuj wątek
    • yaga7 Re: Ciepłe spódnice wełniane 31.10.11, 16:26
      A angielskie sklepy netowe?
      • kasica_k Re: Ciepłe spódnice wełniane 31.10.11, 16:34
        Na przykład które?
        • yaga7 Re: Ciepłe spódnice wełniane 31.10.11, 16:38
          Na przykład ;)

www.asos.com/
          www.dorothyperkins.com/
          www.newlook.com/
          Od razu mówię, że nie wiem, czy tam mają takie spódnice, jak chcesz, bo ja takich nie noszę, ale może akurat będą?
          • kasica_k Re: Ciepłe spódnice wełniane 31.10.11, 16:58
            Chyba brytyjski klimat jednak nie przewiduje ciepłych spódnic :) (A Asos to w ogóle jest dziwny pod względem długości kiecek - albo coś jest za kolano, albo ledwie zakrywa cztery litery).
    • ochanomizu Re: Ciepłe spódnice wełniane 31.10.11, 21:07
      Bialcon ma kilka czy kilkanaście wzorów tej jesieni. Sklepu netowego chyba nie mają, według ich strony bialconowskie ubrania można kupić w Warszawie w
      :ul. Wspólna 52/54
      Pasaż Handlowy Tesco, ul. Połczyńska 121/125
      C.H. Reduta, Al. Jerozolimskie 148
      Al. Solidarności 68
      Outlet - Warszawskie Przejścia Podziemne, Al. Jerozolimskie/Al. Jana Pawła II, lok. 12B
      Outlet - C. H. FAKTORY Ursus, Pl. Czerwca 1976 nr 6, lok. 47

Mam kilka spódnic sprzed kilku lat (stare kolekcje przewidywały 20-30 centymetrową różnicę wymiarów pomiędzy biodrami i talią, obecne niestety nie), noszą się dobrze.
      • kasica_k Re: Ciepłe spódnice wełniane 31.10.11, 23:56
        Dzięki, obejrzałam sobie katalog jesień-zima - ładne, a różnicę talia-biodra mam małą, więc to może być coś dla mnie. Gorzej, że okropnie mi nie po drodze do tych Bialconów, ale się zobaczy.

Kupiłam burą, a właściwie szarobrązową wełniankę polskiej marki SU (jest w Royal Collection, mam od nich już jedną fantastyczną biuściastą bluzkę, którą nieustająco zamierzam sfocić i tu pokazać). Moja wewnętrzna stara ciotka czuje się ukontentowana, teraz natomiast czas na coś barwniejszego. Osobliwie marzę o czerwonej...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka