iffy Re: Pażdziernik 2010 26.04.10, 15:47 To i ja się przywitam - termin mam na 3 października, rozpoczynam właśnie 18 tydzień ciąży. Na początku ciąży miałam niewielkie plamienie i brałam duphaston. "Zaliczyłam" też do tej pory 4 silne przeziębienia, 4 ataki grzybicy pochwy oraz zapalenie dróg moczowych (e.coli) przeleczone Augmentinem. Podsumowujac - organizm szaleje. Jednak, mimo wszystko, ODPUKAĆ, dzieciątko ma się świetnie. W ubiegłym tygodniu zaczęłam czuć jego ruchy, to jest po prostu niesamowite!!! Pozdrawiam wszystkie Panie Odpowiedz Link Zgłoś
anusia_magda Re: Pażdziernik 2010 26.04.10, 18:27 Dziewczyny wchodźcie do nas na forum , podję link.. forum.gazeta.pl/forum/f,94848,PAZDZIERNIK_2010.html tam się najczęściej spotykamy ( wcześniej trzeba się zarejestrować, ale to formalność : )) Odpowiedz Link Zgłoś
iffy Re: Pażdziernik 2010 28.04.10, 15:53 Do anusia_magda: Bardzo chętnie - próbowałam dostać się na forum, ale moje zgłoszenie zostało odrzucone. Jestem bardzo ciekawa dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
coccinella0 Re: Pażdziernik 2010 01.05.10, 13:17 Odrzucane są zgłoszenia puste i opiewające na "mam termin na październik". Każda potencjalna forumka winna napisać kilka słów o sobie w zgłoszeniu, a na pewno zostanie przyjęta. Serdecznie zapraszamy, na forum panuje kameralna, intymna i serdeczna atmosfera, można porozmawiać spokojniej i dokładniej niż na głównym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kamczaj [...] 04.05.10, 10:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 04.05.10, 13:04 moje też grunt ze tu mamy forum bez tajemnych haseł i zaproszeń Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 27.04.10, 10:46 Witam wszystkie przyszłe październikowe ciężaróweczki Mam termin na 23 października, i jakoś wszystko jeszcze nie dociera do mnie. Owszem był czas płaczu i radości. Była radość na widok zaokrąglonego brzucha ... a teraz wkrada się niepewność, jak ro wszystko się poukłada eh Ostatnio swoją dzidzię widziałam w 8 tygodniu i już nie mogę się doczekać kiedy znowu będę mogła ją zobaczyć. obecnie jestem na etapie wymiany garderoby. Bardzo przeszkadza mi każdy najmniejszy ucisk na brzuch. pozdrawiam i życzę pomyślnego przebiegu Odpowiedz Link Zgłoś
kattwroclaw Re: Pażdziernik 2010 27.04.10, 11:22 Witam Dołączam do Was, mam termin na 28 października. To moja pierwsza ciąża i jak narazie wszystko przebiega bez zarzutu (odpukać). Nie wymiotowałam, nie miałam zachcianek a brzuch... hmmm jeszcze nie widać. Także gdyby nie USG i brak okresu to nikt by mi nie wmówił, że nosze pod sercem dzidziusia. Pozdrawiam ciepło. Trzymajcie się dziewuszki Odpowiedz Link Zgłoś
magda_32_0 Re: Pażdziernik 2010 28.04.10, 22:09 Witam, ja mam termin na 11.10. To będzie nasze trzecie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
kamczaj Re: Pażdziernik 2010 03.05.10, 11:19 Witam Czy czujecie juz ruchy dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 03.05.10, 11:54 niestety jeszcze nie, a już nie mogę się doczekać. Za to brzuszek mam już wyraźny nareszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: Pażdziernik 2010 04.05.10, 18:52 No to przyznac sie dziewczyny, ktora czuje juz swojego maluszka? Ja mam termin na 10 pazdziernika i od 22 kwietnia wyraznie czuje kopniaki i musniecia, przegapilam faze "motylkow i babelkow" - tak mialam w pierwszej ciazy, tylko od razu kopniaki najlepiej wyczuwalne pod reka Zycze wam, zebyscie jak najszybciej poczuly ruchy, bo to chyba najprzyjemniejsze przezycie w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 04.05.10, 21:06 a ja jeszcze nic nie czuje w brzuchu poza tym ze juz mi tak wyczekiwany brzusio zaczyna przeszkadzac a w pierwszej ciązy kiedy wyczułaś ruchy? Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: Pażdziernik 2010 05.05.10, 11:12 W pierwszej ciazy identycznie 16tc+6dni, tylko o wiele slabsze, ale kilka dni pozniej juz calkiem wyraznie. Cierpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
goslis1 Re: Pażdziernik 2010 06.05.10, 21:02 Witam Moje Drogie Panie, Melduje sie Gosia ,mam termin na 25 pazdziernik. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Wklejone przez moderatora 14.05.10, 12:21 Październikowe mamusie 2010 kalipso30 14.05.10, 11:30 Odpowiedz Witam, szukałam podobnego wątku na forum ale mi sie nie udało.Jeśli dubluje to powiedzcie Jestem w ciąży oczywiście, termin mam na 18 października. Jets to mja 2 ciąża-pierwszą niestety straciłam. Teraz jestem pełna obaw i lęków ale muszę wierzyć, że nasza dzidzia urodzi się i będzie zdrowa. czy sa jeszcze jakieś mamy,które w X 2010 będą miały maluszki? Re: Październikowe mamusie 2010 kasia5274 14.05.10, 11:35 Odpowiedz Jest wiele październikowych mam Zapraszamy na forum.gazeta.pl/forum/f,94848,PAZDZIERNIK_2010.html Re: Październikowe mamusie 2010 kamczaj 14.05.10, 12:03 Odpowiedz Witaj Polecam watek forum.gazeta.pl/forum/w,586,106602673,106602673,Pazdziernik_2010.html Forum podane przez kasia5274 jest forum zamknietym i nie kazdy jest przyjmowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mischell Re: Wklejone przez moderatora 15.05.10, 09:08 witajcie Mam na imię Karolina i mam termin na 31 października. Wiemy już ze będzie synek Mamy już córeczkę, tez rodzona w październiku 2003r. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agrafa83 Re: Wklejone przez moderatora 15.05.10, 09:24 mischell, napisz proszę z doświadczenia, jak to jest z Maluchem urodzonym w październiku. Kiedy poszłaś na pierwszy spacer itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mischell Pażdziernik 2010 16.05.10, 11:45 Córkę rodziłam tez pod koniec października (20-tego), i pamiętam ze na pierwszy spacer wyszłam po ok 1,5 tygodnia, mimo ze położna kazała najpierw wystawiać dziecko do okna itp. Spacer był krotki, do najbliższego parczku ok 20min. Pierwsza ciąża przebiegała rewelacyjnie, nic mi nie dolegało, żadnych mdłości, zaparć itp. Czułam się do końca jakbym nie była w ciąży, być może dlatego ze byłam młodsza o 7 lat . W 7 miesiącu zaliczyłam wczasy nad morzem, spacery 6km wzdłuż morza. A ta ciąża to przeciwieństwo, być może tez dlatego ze będzie synek Odpowiedz Link Zgłoś
ladetre Re: Pażdziernik 2010 18.05.10, 21:20 Jeśli mogę się wtrącić (a chyba mogę, bo też mam zamiar być październikową mamą - o ile nie będę jednak mamą wrześniową, bo termin jest na 1.10) - Mischell - ja miałam dokładnie tak samo. Pierwsza ciąża - jakbym w iej nie była, świetne samopoczucie, chodziłam do 9 m-ca do pracy, pod koniec 6 m-ca łaziłam po górach (Szrenica, Śnieżne Kotły), pokonywałam w ciąży setki kilometrów autem. A synek urodził się w terminie, zdrów jak rydz. Teraz trudność mi sprawia dojście na plac zabaw, już nie mówiąć o tym, jak mnie bite 4 miesiące męczyły mdłości+wymioty. Boli mnie brzuch, bolą mnie stawy i w ogóle czuję się, jakby ktoś spuścił ze mnie powietrze. Może dlatego, że tym razem to ma być córka A co spacerów - Antek urodził się w styczniu, a na pierwszy spacer poszedł po 2 tygodniach. Wcześniej (po 10. dniach) go werandowałam. Wiem, że ta ostrożność ze spacerami jest typowa w naszym kraju, ale zupełnie nieznana w wielu krajach na zachodzie, m.in. w USA, UK czy Niemczech, a w końcu dzieci wcale nie są tam bardziej chorowite. Moja położna środowiskowa stwierdziła, że temperatura jest w plusie, więc nie ma z czym zwlekać - świeże powietrze jest zdrowe i hartuje. I chyba coś w tym jest. Antek pierwszy raz zachorował w kwietniu tego roku, w wieku ponad 2 lat - zaraził się od mojej mamy zapaleniem oskrzeli. Wczęśniej nawet katarek był mu obcy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarmika Re: Wklejone przez moderatora 20.05.10, 00:17 Witam wszystkie panie, a szczególnie Karolinę (mischell), gdyż też mam termin na 31 października. Niestety jeszcze nie znamy płci, gdyż mały człowieczek jet bardzooo ruchliwy. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
hellomybaby1 Re: Wklejone przez moderatora 20.05.10, 16:40 Cześć Mamuski Ja już poznałam płeć mojego małego szkraba. Będzie chłopczyk. Teraz jesteśmy na etapie wyboru imienia, choć po długich namysłach chyba trafiliśmy to jedno. Brzuszek już po mału rośnie. Czuję się znakomicie, ale na ostatnim usg mój mały był tak poskręcany, że nie można mu było nawet zdjęcia zrobić. Mam nadzieję, że ma to po mnie i lubi siedzieć na głowie hehe, ale się w końcu wyporstuje Odpowiedz Link Zgłoś
kurczako Re: Wklejone przez moderatora 24.05.10, 13:05 zapraszamy również do nas forum.gazeta.pl/forum/f,94848,PAZDZIERNIK_2010.html jest nas juz spore grono.zachęcam Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 31.05.10, 08:00 W końcu nareszcie moje maleństwo zaczęło być odczuwalne 19t1d wieczorem aż brzuch mi się ruszał od tego kopania tylko mąż nie zdążył poczuć a jak trzymał rękę na brzuchu to się nasza dzidzia nie ruszała a jak wasze dzidzie dziewczynki?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalipso30 Re: Pażdziernik 2010 31.05.10, 12:45 Hej,podczytuje was i podczytuje Ja chyba..pisze chyba bo nie jestem pewna tez czuje jak dzidzia się poruszyła. Pierwszy raz poczylam to w Dniu Matki A moze to tylko tresc pokarmowa...nie wiem sama...napewno wiem jednak, ze jak narazie mam tylko te odczucia. Jak dotykam brzuch-szcsegolnie jak lezę na plecach z wyprostownaymi nogami. To tak jakby hmm szturchnęła mnie jakaś piłeczka...takich ruchów mam kilka na minutę a potem długo, długo nic... Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 31.05.10, 20:18 u mnie wczoraj wieczorem po raz pierwszy troszkę poszalał a dziś nic, cały dzień śpi albo się czymś zajął hehe Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 02.06.10, 12:36 Witajcie wszystkie październikowe Mamy!!! Ja mam termin między 27-28 paźdz.Jeszcze nie czuję ruchów-teraz 18 t.c.,ale to moja pierwsza ciąża.Jeszcze nie znamy płci-jak dobrze pójdzie to za 2tyg.dzidzia nam "pokaże" Myślę,że jak zacznę czuc ruchy to się uspokoję-moze się to zbiegnie w czasie z usg,kto wie?Modlę się codziennie za dziecinkę,by tym razem się udało.Mam za sobą i luteinę i koszmarne wymioty i grzybicę- podobnie jak częśc z Was.Dobrze,że będzie z kim dzielić się swoimi emocjami.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tysia2010 Re: Pażdziernik 2010 02.06.10, 14:03 Cześć Mamuśki co do tych ruchów to ja już fiksuje . Obecnie mam 19tc i 3 dni i sama nie wiem czy czuję ruchy czy też nie... nie powiem ale w Dzień Matki poczułam stópkę mojego bobaska wędrującą od mojego pępka w dół i to było najwyraźniejsze uczucie jakie do tej pory moje maleństwo mi pokazało ale... zaczynam sie martwić i chyba za dużo czytam o poronieniach bezobjawowych ( a to przez to, że od 8 tc brałam luteinę przez krwiaczka i dopiero 8 czerwca będę miała USG po 2 miesiacach przerwy w podglądaniu...)miejmy nadzieję, że wszystko tam u niego jest OK... ale obawy są ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 04.06.10, 09:21 Tysia!Doskonale Cię rozumiem,ale mój gin.uspokajał,że przy pierwszej ciąży to czasem trzeba czekac do 20-21 t.c.na ruchy dziecka.W kolejnej ciąży to juz wiadomo czego się spodziewaćA obawy zawsze są jak wcześniej cos było nie tak.Ja tez chciałabym czuć kruszynkę,ale myslę że trzeba pozytywnie mysleć-to najlepsze co możemy zrobić!Pozdrawiam ciepło)) Odpowiedz Link Zgłoś
tysia2010 Re: Pażdziernik 2010 15.06.10, 09:06 agrest77 ja już spokojniejsza... czuję ruchy dziecka już od zeszłego tygodnia ( 20tc)regularnie )) jestem po połówkowym i wszystko OK no i słowa lekarza "wydaje się mi że dziewczynka" - córcia będzie miała siostrzyczkę Odpowiedz Link Zgłoś
agrafa83 Re: Pażdziernik 2010 09.06.10, 09:53 My już po połówkowym, z maluchem wszystko ok, no i to dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 11.06.10, 14:44 no proszę i już mamy półmetek jest okazja do świętowania! pozdrawiam wszystkie przyszłe mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
narrinka Re: Pażdziernik 2010 15.06.10, 09:54 dołaczam się od reszty pazdziernikowych mam ja mam termin na 10.10 jeszcze troszke czasu przed nami ! Odpowiedz Link Zgłoś
ama_a Re: Pażdziernik 2010 16.06.10, 00:25 ja też sie dołączam Termin 10.10.2010, ruchy mam od 3 tygodni, jestem po 3D i wiem już, że będzie zdrowa dziewczynka. Początek był trudny, brałam Duphaston... teraz jest wszystko OK, tylko szybko tyje. Czy Wy też tak macie? Ile przybrałyście od poczatku ciąży? Ja zaczynałam przy 66kg, a dziś mam 75! Czy to nie za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka-4 Re: Pażdziernik 2010 16.06.10, 12:05 Ja tez jestem juz po połówkowym, na 100% będzie syn Niby wszytsko jest wporządku a od 3 tyg. walcze z kolejnym objawem Mam momenty w ciągu dnia że twardnieje mi dół brzucha, lekarka powiedziała ze to są skurcze. Nie jest to bolesne ale nieprzyjemne. Jeśli szyjka sie nie skraca i nie ma rozwarcia to jest ok ale trzeba obserwowac. A Wy jak sie czujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
hauserova Re: Pażdziernik 2010 17.06.10, 08:11 malwinka-4 napisała: Niby wszytsko jest w porządku a od 3 tyg. walcze z kolejnym objawem Mam momenty w ciągu dnia że twardnieje mi dół brzucha. Malwinka, no co Ty, jakie "walczę'?! Przecież to są skurcze Braxtona-Hicksa, bardzo dobry objaw, bo macica sobie trenuje. Właśnie teraz powinny się pojawiać. Ja miałam może raz (termin na 4 października 2010, dziewczynka) i jeśli już, to właśnie niepokoję się, że TYLKO raz! Wszystko u Ciebie gra. Jestem w drugiej ciąży, pierwszą donosiłam jak należy i wtedy właśnie takie skurcze, jak Twoje, miałam od ok. 20 tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka-4 Re: Pażdziernik 2010 17.06.10, 09:55 hauserova bardzo dziękuję za słowa otuchy Też wyczytałam ze takie skurcze mogą się pojawić od połowy ciązy i to jest normalne ale jeśli słysze ze musze uwazac bo te skurcze moga oznaczac porod przedwczesny to juz zaczynam sie martwic. Tak jak juz pisałam skurcze nie są bolesne i dlatego nie przeszkadzaja mi w zyciu, jeżeli z nimi dotrwam do końca to nie ma problemu A jaki miałaś poród przy pierwszej ciązy bo są opinie ze jesli macica zaczyna tak wczesniej trenowac to porod jest łatwiejszy, czy to jest prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
hauserova Re: Pażdziernik 2010 17.06.10, 21:55 Rodziłam bez znieczulenia i wszystko toczyło się ok, dopóki nie wkurzyła mnie ekipa w szpitalu (już tam nie wrócę). Wtedy akcja się zahamowała, co było do przewidzenia. Jakoś urodziłam, ale mały zachłysnął się przy wylocie wodami płodowymi i poleżeliśmy w szpitalu trochę dłużej... W każdym razie szanse na naprawdę udany, harmonijny poród były - nie wiem, czy to dlatego, że macica trenowała, ale było dobrze na początku. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 18.06.10, 08:58 cześć Dziewczyny!!! Cieszę się,ze nasz październikowy watek rozkręca się.ja tez juz czuję małego człowieczka w sobie!We wtorek idziemy na usg połówkowe i trochę się stresuję czy wszystko będzie dobrze,ale też nie mogę się juz doczekać,bo w końcu poznamy z mężem płeć dziecka!Obojętne czy chłopiec czy dziewczynka-ważne,żeby było zdrowe,a mój mąż dodaje jeszcze " i wierne swojej płci" Trzymajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
madzik_224 Re: Pażdziernik 2010 18.06.10, 15:48 witam dziewczyny i dołączam do was: -) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aussi79 Re: Pażdziernik 2010 19.06.10, 16:39 Witajcie, ja mam termin na 3.10.10 U mnie będzie zdrowa dziewczynka Dużo przeszłam ( jestem po In Vitro ) i mała jest przez nas długo wyczekiwana. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 23.06.10, 09:10 Witajcie! Ja juz po usg połówkowym-będzie najprawdopodobniej dziewuszka)) ZDROWA!!!!!TAK SIĘ CIESZYMY Z MĘŻEM!!!Dziecko przez nas długo wyczekiwane!Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy! Odpowiedz Link Zgłoś
tysia2010 Re: Pażdziernik 2010 26.06.10, 13:07 no to jakie mamy sytatystyki dziewczyny?? w październiku br urodzi nam się wiecej dziewczynek czy chłopców?? z tego co widze to chyba dziewczynki górują Odpowiedz Link Zgłoś
kochana.zuza Re: Pażdziernik 2010 27.06.10, 07:49 Witajcie. Z wielką przyjemnością chcę się do Was dopisać Mam termin na 10 październik, a w domku jest juz 4 letnia Zuza Pozdrawiam wszystkie październikowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
izunia-domowa Re: Pażdziernik 2010 30.06.10, 10:43 Późno chciałabym się dołączyć, ale lepiej późno niż wcale Mam termina na 13 paźdźiernika. W brzuszku moim zamieszkał synek Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina_b Re: Pażdziernik 2010 30.06.10, 17:28 czesc, ja mam termin na 28 października, pod serduszkiem synek, a czeka na niego już dwuletnia córcia pozdrawiam mamuśki Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
skapanawogniu Re: Pażdziernik 2010 04.07.10, 01:06 Witajcie! Jestem w 23 tygodniu i kilka dni temu na połówkowym Usg dowiedzieliśmy się z mężem iż będziemy rodzicami córci Powiedzcie miłe Panie czy wybrałyście już szpitale w których będziecie rodzić? Pozdrawiam wszystkie październikowe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
jogatt1 Re: Pażdziernik 2010 05.07.10, 21:14 Witam Wszystkie Październikowe Mamy Dołączam troszkę poźno, ale jednak... Jestem mamą już 5-cio letniego Urwisa i teraz znów będę miała synka (termin na 11 października). Niedawno wróciłam z nad morza, w weekendy jeżdżę nad jezioro, cudownie, bo w pierwszej ciąży musiałam leżeć Tylko boję się co będzie dalej przy takich upałach... Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
jogatt1 Re: Pażdziernik 2010 05.07.10, 21:37 bardzo, bardzo przepraszam za ten ciąg udziwnień, już powinno być lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 08.07.10, 17:06 dziewczyny!Jak się czujecie w te upały???Mi żylaki dają się we znaki,niestety pojawiają się nowe i mam wrażenie jakbym nogi miała z ołowiu.Kupiłam dziś Venoruton 500 w tabl.mus. i zobaczymy co będzie dalej.Brała któraś moze coś skutecznego jeszcze na żylaki w ciąży?dzielcie się wiedzą!Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie październikowe bobasy)))Cmok! Odpowiedz Link Zgłoś
lublinianka123 Re: Pażdziernik 2010 21.07.10, 09:35 Witam w te nieszczęsne upały Mi też dokuczają żylaki. Byłam jednak u chirurga naczyniowca, który przepisal mi tabletki cyclo3fort (po jednej rano i wieczorem). Prócz tego noszę pończochy uciskowe kupione w sklepie medycznym (lekarz zlecil mi jakieś tam parametry). Na początku tych ponczoch nie chciałam nosić, bo gorąco, bo 1000 innych powodów i żylaki mi wychodziły. Teraz, gdy noszę, nowe nie wychodzą i co jest piękne - nogi nie puchną w upały. Agrest 77, jeżeli bardzo doskwiera Ci problem żylaków to proponują się wybrać do chirurga naczyniowca. Ja w tamtej ciaży radziłam sie tylko ginekologa, który , jak sie później okazało, przepisywał mi lekarstwa nie dla ciężarnych. Wszystkim październikowym mamom życze dużo pogody ducha, zwlaszcza przy pojawiających się co chwilę nowych dolegliwościach.... Mi wczoraj wyszła bardzo brzydka krzywa cukrowa. W poniedziałek kładę się na dalsze badania do szpitala. Pozdrawiam serdecznie - Mama z terminem na 29 października Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak2891 Re: Pażdziernik 2010 20.07.10, 14:29 Czesc dziewczyny. Pozdrawiam wszystkie pazdziernikowe mamusie i dzidziusie. Mi jak sie dzidziula pospieszy to tez bedzie pazdziernikowa. Z polowkowego wyszlo 28/10 ale wczesniej pokazywalo 1/11, wiec jestesmy tak troche pomiedzy. Za tydzien idziemy na USG 3D, to moze w koncu sie dowiem czy to Julcia, czy trzeba wymyslac imie dla chlopca. Odpowiedz Link Zgłoś
joan.dw Re: Pażdziernik 2010 06.08.10, 23:44 Witajcie. Wiem,że późno dołączam ale zawsze jednak zdążyłam. A jakoś tak potrzeba mi teraz towarzystwa. Termin na 28 pażdziernik. No chyba, że będzie leniuch i wyłoni się dopiero w listopadzie. Pozdrawiam wszystkie mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ama_a Re: Pażdziernik 2010 07.08.10, 14:06 Hej Dziewczyny! Dawno się nie odzywałam, bo byłam na wakacjach U mnie wszystko w porządku, mała (Alicja termin 10.10.2010) jest bardzo aktywna zwłaszcza w nocy. Z aktualnych dolegliwości: po dłuższym chodzeniu, lub sprzątaniu twardnieje mi brzuch w donej części. Lekarz każe mi odpoczywać więcej niż dotychczas i unikać jakiegokolwiek wysiłku. Wcześniej pisałyście o skurczach Braxtona.... te moje powodują skracanie szyjki i grożą przedwczesnym rozwiązaniem. Wieczorem zgaga i bezsenność w nocy... Czy tylko ja tak mam? Jak sobie z tym radzicie? Będę mamą po raz trzeci, ale wcześniej do końca byłam bardzo aktywna i nie miałam większości dolegliwości, o których piszecie. Napiszcie jak u Was z masą. Ile przybrałyście do teraz? Ja do 30TC - 11kg. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabaski [...] 04.08.10, 11:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
k_sawa forum październik 09.08.10, 13:26 Witam was i pozdrawiam wakacyjnie, mam do was prośbę dziewczyny zostałam usunięta bezczelnie z forum październik 2010 tu wklejam tekst moderatorki w odpowiedzi na mojego maila z zapytaniem dlaczego tak zrobiła "słuchaj ja nie jestem wróżka i nie wiem dlaczego kogos nie ma - tj. czy jest na urlopie, czy olewa system, bo nic w żadnym z tematów nie pisze. Niecałe 2 tyg. temu Kurczak czyściła forum - najwidoczniej uznała, że zbyt duża jest różnica pomiędzy datą Twojej ostatniej wizyty, a datą ostatniego postu. Ja, po Twoim kolejnym zgłoszeniu, wpisałam Cię znowu wysyłając "z automatu" wiadomość o powodach usunięcia. Minęło 11 dni, w trakcie których mogłaś zajrzeć na forum , ale już pisać niekoniecznie. I - wybacz, mało mnie obchodzi co się dzieje na innych forach. Kwestia przyjętych zasad. A że było o nich tłuczone dość długo i namiętnie, a nadto - piszesz, że byłaś od początku istnienia, musiałaś te wątki czytać, więc nie dziw się, że jeśli widzę kogoś kto po PONOWNYM przyjęciu za przeproszeniem, w dupie ma co się do niego pisze, to go usuwam. Nie czekając na "magiczny" miesiąc, który tak w zasadzie nie obowiązuje przy pierwszym razie. Także proszę zdecyduj się, w którą stronę.... I czy mamy po raz kolejny (miejmy nadzieję ostatni) wpisać Cię na liste forumek, czy nie. Pozdrawiam Denay" zastanawiam się dlaczego nie uwzględnia się indywidualnych potrzeb użytkowniczek, ja mam 3 dzieci i 4 w drodze grzecznie prosiłam o przywrócenie mnie na listę, ale zostałam potraktowana obskurnie, no cóż same zadecydujcie czy komentować takie podejście czy nie, jestem doświadczoną mamą mogę się Wam przydać, ale jak tak moderatorka traktuje uczestników forum to ja rezygnuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agrafa83 Re: Pażdziernik 2010 10.08.10, 12:07 Jak tam u was dziewczyny w 3 trymestrze? Dajecie radę? pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 08.09.10, 21:19 Witajcie!jak się macie w 3 trymestrze?Ja coraz bardziej się męczę,dopada mnie zgaga wieczorami,nocne wyprawy do toalety,zaparcia,ale co tam!Już bliżej jak dalejTermin na 31.10.2010.Aktualnie 32 t.c. przytyłam 9 kg.Potwierdzona dziewuszka,zdrowa,tylko miała jelitka poszerzone na ostatnim usg,ale mamy się nie martwic na zapas-ponoć niektóre dzieci tak mają.Umówiłam się tez na sesję fotograficzną z brzuszkiem,ale to pod koniec wrześniaPowoli zaczynamy przygotowania na przyjście małej-stwierdzam,że przez allegro jest najtaniej cokolwiek byście kupowały.Właśnie rozglądam się za łóżeczkiem.Pozdrawiam wszystkie Mamy i DzidziusieCmok Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 15.09.10, 08:52 Witajcie! Zgodzę się ze stwierdzeniem,ze fajnie byłoby mieć dziecko,ale bez porodu!Choć powiem wam szczerze,ze im bliżej termin tym mniej myślę o samym akcie rodzenia.tez tak macie???jakos wszystkie kobiety dają radę,więc i my damy))))Ściskam serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 [...] 24.09.10, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nowi-jka Re: Pażdziernik 2010 24.09.10, 14:15 poczta to bym nie radziła wysyłać ja kiedys chciałam przesłac lek i pytałam czy jest mozliwosc zeby przesyłka lezała na samochodzie np pól dnia i pani mi powiedziała ze ona na pewno bedzie lezała na samochodzie pół dnia no ale wtedy były upały teraz jzu nie wiec moze nic im nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
agrafa83 Re: Pażdziernik 2010 11.09.10, 09:39 Juz się nie mogę doczekac końca, ale jakby można było mieć dziecko bez porodu, to byłoby jeszcze lepiej . Jaga na razie leży miednicowo/poprzecznie i dowiem się na początku października, jak wypełznie. Pozdrawiamy!!! [/u] Odpowiedz Link Zgłoś
230808r Re: Pażdziernik 2010 11.09.10, 09:48 witam i ściskam wszystkich kupilismy łóżeczko z materacem i posciela na allegro od bewis. wszystko ok remont w domku tez juz prawie skonczony. dalej mam nakaz lezenia;/ jeszcze 6 tygodni, chyba ze nasza Laurka zrobi nam niespodzianke i przyjdzie wczesniej Angela Odpowiedz Link Zgłoś
pola.cocci Re: Pażdziernik 2010 11.09.10, 11:08 Ja mam termin na 10.10.2010 i czekam na drugiego synka. Na ostatnim usg (wczoraj) podobno wazyl 2900g - cos mi sie wydaje ze to troche duzo i boje sie, ze nie beda chciali, zebym rodzila SN (po CC 4 lata temu) a ja bym chciala. Zobaczymy we wtorek. Ogolnie nie jest najgorzej, chociaz ciezko mi juz i zmeczona jestem, ale juz ciesze sie, ze niedlugo maluszek bedzie z nami. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kalnn Re: Pażdziernik 2010 30.09.10, 21:10 Witam! Mam na imię Ania i mam termin na 3 października, byłam już na ostatniej wizycie, mój mały Mateuszek waży już ok 3200, wszystko ok ale póki co cisza. Pozdrawiam wszystkie październikowe mamy i trzymam za Was kciuki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lexi2004 Re: Pażdziernik 2010 01.10.10, 10:36 Zaczełam wielkie odliczanie zostało 5 dni. Nic szczególnego sie nie dzieje z moim organizmem (brak objawów zbliozającego sie porodu). Oglądam noworodki i już sie nie moge doczekać Patryczka. Ale zleciało te 9 miesiecy. Jestem juz zmeczona brzuszkiem. 20 kilo przybyło. Chciałabym jeszcze posprzatac ale juz mnie bola plecy i nie pomoge mężowi. Zastanawiam sie czy doczekam do terminu czy wczesniej urodzę. Mam też obawy czy mały będzie zdrowy. Ale najważniejsze ze juz za tydzień bedzie ze mną na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_blaz Re: Pażdziernik 2010 01.10.10, 13:51 Witajcie Ja mam termin na 6.10. Póki co też bez żadnych specjalnych objawów zbliżającego się porodu Do kalnn - Aniu, też mam w brzuchu Mateuszka ) Życzę wszystkim dużo zdrowia i łatwego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
agrest77 Re: Pażdziernik 2010 10.10.10, 10:38 Witajcie! Ja mam termin na 31 października.Byłam teraz na kontroli-szyjka "głucho" jeszcze zamknięta.Dziś mija pełne 37 tyg.Ja jeszcze piorę,prasuję itp.Męczę się coraz bardziej i zaparcia dają mi do wiwatu.Poza tym jest dobrzezastanawiam się jak to będzie z porodem-to mój pierwszy-chcę rodzić naturalnie.Chodzę 2 x w tyg.na gimnastykę dla ciężarnych-głównie ćwiczymy z piłkami,trenuję oddychanie i mam nadzieję,że ułatwi mi to poródPrzytyłam 10 kg,ale dla mojego organizmu to i tak wysiłek-nie myślałam,że aż taki Słuchajcie,pozytywne nastawienie to podstawa!Wszystkim Mamom życzę jak najmniej wyczerpującego porodu i radości z maluszkówJa też czekam z cierpliwością na córeczkę i zastanawiam się jak życie się zmieni?!Czy damy radę z małą istotką,ale to ponoć normalne!Trzymajcie się dziewczyny i piszcie swoje relacje z przywitania maluszków!!! Odpowiedz Link Zgłoś