ona2010.net 14.05.10, 09:43 Która z was bedzie testować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
az-82 Re: Luty 2011 14.05.10, 10:02 A może chcesz się zapisać na wątek testowy? Czerwcowe testowanie -- 13cs - czekamy na cud Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: Luty 2011 14.05.10, 10:04 No własnie ,ale chyba juz jesteś prawda?Jak nie to wskakuj na czerwcowe a pożniej z dwiema kreseczkami przejsziemy wszystkie na ten watek Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatuszek80 Re: Luty 2011 14.05.10, 10:03 A wiesz szukałam wczoraj watku własnie luty 2011.Chciałabym wpisać sie w ten watek z dwiema kreseczkami ale płodne dopiero przede mna.Od pon zaczynam starania.jak sie uda zagoszczę tu na 9 miesięcy wg ost @ termin porody wypadł by mi gdzies na połowę lutego.zimno brrr ale blisko wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Luty 2011 14.05.10, 10:28 Dołączam do WasJeżeli na teściku będą II to wg.ostatniej @ termin przypada na początek lutego.Do wykonania jeszcze tydzień. Mam nadzieję,że przez kolejne 9miesięcy będziemy rozmawiać na tym wątku. Pozdrawiam i trzymam za Nas kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 14.05.10, 10:34 my juz poczyniliśmy starania wczoraj i bedziemy to robic nadal mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda skorzystam też z testów owulacyjnych Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: Luty 2011 14.05.10, 10:49 hej, mi owu powinna przypaść około 23 - 25.05 planowaliśmy próbować, ale teraz się zastanawiam.. mam zapalenie gardła i krtani - biorę antybiotyki i nie wiem, czy nie poczekać jeszcze miesiąca.. jak myślicie? czy skoro odstawie antybiotyki kilka dni przed planowaną owulacją (zobaczymy czy się w związku z tym wszystkim nie przesunie) to będzie bezpiecznie ?? trochę się boję tej chemii... Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 14.05.10, 10:56 antybiotyki nie maja wpływu na zaciążenie Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: Luty 2011 14.05.10, 11:17 no tak, ale czy na prawidłowy rozwój ciąży też nie będą miały wpływu? tego się trochę obawiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_5 Re: Luty 2011 28.05.10, 17:18 cześć dziewczyny! test 2 kreski, chociaż jeddna strasznie blada, betaHCG 1261... Wszystko wskazuje na to, że sie udało Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 28.05.10, 20:13 WITAJ ana_5 bede testować 8.06 3 dni przed spodziewaną @.Dwa dni temu pokazaly sie 2 ciemne kreski na tescie owulacyjnym ale starania poczynilismy po 28 godzinach.Pierwszy test wykonany 26 maja o 13.00 Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 28.05.10, 20:16 dzis też poczynimy starania robimy to zaraz po skonczonej @ ktora byla 11 maja i trwala 4 dni Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 08:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_5 Re: Luty 2011 29.05.10, 08:34 To tak jak u mnie. A kiedy miałaś ostatnią @. Mi kalendarz tez wylicza miedzy 30 stycznia, a 3 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 29.05.10, 08:51 ale wam zazdroszcze 2 kreseczek ciekawe czy mnie to szczescie spotka w tym cyklu juz nie moge sie doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 08:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_5 Re: Luty 2011 29.05.10, 09:09 ale od dnia spodziewanej miesiączki mialaś normalny okres (krwawienie, czas trwania okresu) Ja miałam ostatni okres 22 kwietnia, z tym, że mam cykle 35-dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 09:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_5 Re: Luty 2011 29.05.10, 09:32 Narazie musimy czekać na 7/8 tydzień. Oby @ już sie u nas nie pojawiła.... Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 09:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_5 Re: Luty 2011 29.05.10, 09:51 Planowałam na połowe czerwca, ale ostatnio boli mnie podbrzusze i trochę się boję... A z drugiej strony nie chce usłyszeć, że nic nie widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 10:06 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 10:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ana_5 Re: Luty 2011 29.05.10, 10:31 Ogólnie w porządku. Tylko cały czas czuję podbrzusze i to mnie martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne [...] 29.05.10, 20:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
katzoff Re: Luty 2011 31.05.10, 11:58 mam dwie krechy. termin z kalendarza ciążowego wypada mi na 2 luty (ostatnia @ 27 kwietnia, cykle 28 dni). Nic mnie nie boli jednakze odbija mi sie caly czas a wczoraj bylam senna caly dzien. Mam nadzieje ze wszystko w porzadku. Tyle juz sie naczytalam o poronieniach ze tez sie boje. A ginekolog to dopiero na poczatku sierpnia, w dwunastym tygodniu - bo w anglii jestem, a tu takie zasady. A w tym tygodniu tylko GP i badanie krwi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Luty 2011 31.05.10, 14:35 Katzoff, czyli w Anglii nie sprawdzaja nawet, czy aby ciaza nie jest pozamaciczna?! Hmm, gdyby i mnie sie udalo, mialybysmy podobny termin (ostatnia moja @ tez 27 kwietnia). Pozdrawiam serdecznie i gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
katzoff Re: Luty 2011 31.05.10, 15:57 no wlaśnie nie. troche mnie to dziwi. właśnie zaczelam sie zastanawiać czy nie wybrac sie czasem prywatnie do ginekologa zeby sprawdzil czy wszystko ok. Tylko nie wiem w ktorym tygodniu powinnam to zrobic: 6-7-8. a na forach co jedna odpowiedz to inna Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Luty 2011 31.05.10, 16:13 Moj mi powiedzial, ze jak najszybciej po dodatnim tescie... Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 31.05.10, 16:21 także gratuluje ciekawe ktorej z nas sie jeszcze uda dzis 21 dzien cyklu juz po owulacji pobolewa mnie brzuch Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Luty 2011 31.05.10, 18:04 Dziewczyny zaglądam do Was już od jakiegoś czasu, bo na teście też mi wyszły dwie krechy. U mnie ostatnia miesiaczka była 26 kwietnia. Przymiecie mnie do swojego grona? Odpowiedz Link Zgłoś
katzoff Re: Luty 2011 31.05.10, 18:22 jasne ze tak. gratulacje!!! mam nadzieje ze bedzie nas coraz wiecej!!! czy macie jakies objawy tak wczesnej ciazy??? Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Luty 2011 31.05.10, 18:29 mnie pobolewa brzuch jak na @, jestem strasznie zmęczona i senna. Do łóżka kładę się najpóźniej o 23 chociaż do tej pory to grubo po północy. I jeść mi się chce regularnie co trzy godziny Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Luty 2011 31.05.10, 20:03 Wedlug tych objawow to ja bylabym w ciazy wlasciwie cale zycie . Jutro z rana zatestuje i zobaczymy, czy tez powieksze Wasze grono. A WAm serdecznie gratuluje i trzymam kciuki za spokojna i udana ciaze! Odpowiedz Link Zgłoś
ania19821 Do Prom_do_Szwecji:) 31.05.10, 20:30 Witaj, pamiętam Cię z forum dietowego SB) Ja ostatnio zaczęłam dietę, ale ją przerwałam bo postanowiliśmy z mężem że zaczynamy starania o drugą dzidzię U mnie ostatnia miesiączka 10 maja, dziś 22 dzień cyklu więc czekam co będzie dalej. Może zawitam tu u Was Ale to mój pierwszy cykl starań, więc musiałabym mieć niezłego farta, żeby od razu się udało. Pozdrawiam Was i życzę spokojnych 9 miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Do Prom_do_Szwecji:) 31.05.10, 20:59 cześć ))))) też cię pamiętam. Jak miło Cię widzieć )))))) Mam nadzieje, że szybko do nas dołaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Luty 2011 31.05.10, 20:32 Witaj prom_do_szwecji Mnie też pobolewa podbrzusze. Już trzeci tydzień bolą mnie piersi,a zwłaszcza jedna.Zaczynam się tym martwić.Zaczęłam wyszukiwać sobie chorób(rak piersi).Jednak z tego co przeczytałam to ponoć przy tego typu chorobie są wycieki z piersi,zmiana kształtu,wciąganie brodawki.Ja tego nie zauważyłam.Jedyne co to maleńki guzek,który znika przy ucisku (Uczucie zatkanego kanalika mlecznego).Boję się wizyty u gin.z tego właśnie powodu. Co do senności i zmęczenia,to ok godziny 14;00padam z nóg.Muszę się położyć choć na pół godziny.Wieczorem już o 20:00/21;00 śpię jak zabitaDziewczynki się denerwują,bo muszą z mamusią iść spać.Również mam wilczy apetyt.Tyle,że ja co chwila sięgam po coś do jedzenia.W ciągu tygodnia przytyłam prawie kilogram:/.Jak tak dalej pójdzie to nie wyobrażam sobie jak będę wyglądać pod koniec ciąży.Moja waga startowa to 56kg. W obu ciążach przytyłam niewiele(10/11kg)a startowałam z wagą 48kg.Po porodzie ważyłam tyle co przed ciążą. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Luty 2011 31.05.10, 20:37 ma.ry.ja.ne właśnie mnie też jedna pierś pobolewa od soboty, tak jak bym miała ją zbitą.Dokładnie tak jak ty mam już wizję raka,ale z tego co czytałam to pojawia się wtedy wydzielina, te wklęśnięte brodawki noi guza żadnego nioe wyczuwam i chyba rak nie boli Oj poczekam jeszcze kilka dni i wybiorę się na usg jak nie przestanie mnie boleć. Spokojnej ciąży wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: Luty 2011 31.05.10, 20:48 Właśnie tak boli,jakby była stłuczona.I powiem ci,że 2lata temu miałam mały wypadek.Otóż spadłam z drabiny podczas mycia okien.W nocy po wypadku dostałam gorączki(39stC) i strasznie spuchła mi właśnie ta pierś.Rano ledwo doszłam do przychodni.Lekarz stwierdził,że to uraz i przepisał antybiotyk,a że karmiłam jeszcze piersią kazał odstawić małą od tej piersi.Ja jednak nie mogłam wytrzymać z bólu i wybrałam się z tym do gina.Dowiedziałam się,że mogę karmić bez problemu i po dwóch dniach odczułam ulgę.Zastanawiam się czy może to stłuczenie znowu się odzywa.Może zrobił się jakiś torbielek?!Oby nie coś gorszego.Kurcze ja już schizuję Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Luty 2011 31.05.10, 21:03 Mnie bolą obie piersi. Mam spory biust i zawsze jak zdejmuję biustonosz i grawitacja zaczyna działać, to robi mi się słabo. Ale piersi mam od zawsze wrażliwe i do ich bólu się przywyczaiłam. Zazwyczaj bolały tak od połowy cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Luty 2011 31.05.10, 21:03 Idzcie na USG! Bedzie dobrze, macie pewnie jakis stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
maadziulkaa Re: Luty 2011 01.06.10, 23:34 to i ja dołączam do wątku. prawdopodobny termin mam na 8 lutego. usg dopiero za 3 tygodnie. trochę mam stracha bo nie spodziewałam się ciąży ale jestem też bardzo szczęśliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kb155 Re: Luty 2011 06.06.10, 17:30 witam, ja tez wczoraj na tescie zobaczyłam dwie krechy I niestety jestem w Irlandii (czyli sytuacja podobna jak u dziewczyn z Anglii)więc postanowiłam wybrać się do gina prywatnie (polskiego). No i właśnie od niego wrociłam - jestem w 4t3d i zrobił mi usg dopochwowe widac było pęcherzyk 6mm ale oprocz tego dopatrzył się, ze ciałko żolte jest policystyczne więc może być problem z podtrzymaniem ciązy więc przepisał progesteron. Cieszę się, ze tak szybko wybrałam się do lekarza, polecam wszystkim wczesną wizytę - na pewno nie zaszkodzi a byc może zaoszczędzi niepotrzebnych stresów Pozdrawiam i życze wszystkim powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 02.06.10, 10:16 Postanowilam ze jak nie udalo sie w maju i 11 czerwca przyjdzie @ a pozniej nie uda sie w czerwcu to w lipcu ide do ginekologa sprawdzić czy wszystko jest ok i dopytac jak dopomóc Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Luty 2011 02.06.10, 12:08 Ja też własnie wybierałam sie w tej sprawie do gina. Ale jak doszłam, to akurat byłam w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 02.06.10, 12:19 jakos nie moge w to uwierzyc ze mogloby sie udac ;/ kochalismy sie na drugi dzien po pozytywnym tescie owulacyjnym minelo 28 godz a owulacja podobno wystepuje od 24-36godz Odpowiedz Link Zgłoś
katzoff Re: Luty 2011 03.06.10, 20:22 Hallo Laski Co tam u Was sychac? Jak wizyty u ginekologow? Macie jakies nowe ciazowe dolegliwosci?? Jak reaguja wasi mezowie?? U mnie jak narazie bez zimian. Jestem spiaca, i trocge mi sie odbija. Piersi pelikatnie bola, a brodawki sa bardzo wrazliwe. Juto mam wizyte u GP - lekarz ogolny, który da mi skierownie na badania krwi itp. Co do meza, a raczej partnera, to codziennie sie pyta jak sie czuje, wymyslil juz imie dla chlopczyka (oczywiscie) i cierpliwie czeka kiedy wyraze zgodze na zakomunikowanie nowiny calej rodzinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
prom_do_szwecji Re: Luty 2011 03.06.10, 21:24 Mnie ostatnio ciążowe dolegliwości słabną. Co prawda nadal masakratycznie bolą mnie piersi, ale nie mam już takiego wilczego apetytu. I dobrze, bo inaczej wkrótce wyglądałabym jak szafa gdańska. Męczy mnie natomiast senność. Spię praktycznie na okragło. Dziś ściagnęłam sie z łóżka ok. 17. Co prawda mialam ranpo małą przerwe bo robilam mężowi kawę i kanapki na drogę, ale to i tak niezły wynik. Ostatni weekend spędziłam podobnie. O ironio, ja mega niezdecydowana wyskoczyłam z domu na cztery godziny, żeby sobie auto kupić Co do męża? Cudny jest i się bardzo cieszy. Z drugiej strony my to niecały miesiąc po slubie. Dzidzię przywieźliśmy sobie z ekspresowej podróży poślubnej do Zakopanego. Ekspresowa, bo trwała trzy dni. Ale widać wystarczyło ) Odpowiedz Link Zgłoś
katzoff Re: Luty 2011 03.06.10, 21:47 Super, dzidzia z zakopanego. Mala/maly goralek bedzie - a oni przystojni sa!!! ja niesety spac nie moge w ciagu dnia, bo w pracy siedze, bynajmniej dzis przynajmniej bylam pol dnia bezproduktywna, bo po prosty oczy mi sie zamykaly same. w weekend sobie spanie nadrobie ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Luty 2011 04.06.10, 11:46 Dołączam się. Termin na początek lutego. Ostatnia @ 2 maj, zaszłam 15 maja. Moli mnie strasznie macica, ale miałam cc więc jestem nastawiona. Nie wiem kiedy iść do tego gina kurcze. To 5-ty tydz. i chyba za wcześnie co? Nie pamiętam jakoś Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Re: Luty 2011 04.06.10, 12:48 Witajcie zobaczyłam dzisiaj 2 kreski jedna wyrazista druga mniej, ale nadzieja jest ponadto jakos słabo mi, spac mi się chce, piersi pobolewają itp ale czekam do poniedziałku i ide robic HCG dla pewniści, oczywiscie jak nie bede miała okresu (poprzedni @ 5 maj) Pozdrawiam i mam nadziej ze do usłyszenia jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
miaau Re: Luty 2011 07.06.10, 09:08 hej, u mnie też dwie krechy, termin z kalendarza internetowego wypada mi na walentynki, ale myślę, że ginekolog określi go na trochę później - mam długie cykle 31-33 dni.. póki co specjalnych objawów nie mam - jedyne co zaobserwowałam to większe cycki i apetyt na musztardę francuską (mogę ją samą łyżeczką jeść) Myślę, że do gina pójdę w pierwszym tygodniu lipca, już wtedy powinno być wyraźnie widać pęcherzyk i serduszko.. Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: Luty 2011 08.06.10, 09:24 Gratuluję wszystkim. Ja też dzisiaj zobaczyłam dwie wyraźne kreski choć test zrobiłam w 28dc a normalnie cykle mam ok 30 dni Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Luty 2011 08.06.10, 12:21 leneczkaz napisała: > nieeeeeeeeee! za jakie grzechy nie rpzpaczaj mila moja dobra jetem bo poprzedni post napisalam sama do siebie Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Luty 2011 08.06.10, 13:26 Gdybyś czuła się zagubiona ze swoim pisaniem 'sama do siebie' to przeczytaj sobie swój podpis. On Ci wiele wyjaśni.. Czyli czeka nas 8 m-cy razem. Powinnyśmy to jakoś opić. Tylko czym kurka!? Żywiec bez alkoholu czy karmi? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Luty 2011 08.06.10, 13:46 nie boj sie, az tak zle nie jest i sie zorientowalam, zem ponepnila blad co do opijania, nie mam pojecia... jeszcze szajba mi odbije i coz wtedy poczne nieszczesna Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Luty 2011 08.06.10, 19:24 Banaszka mnie obroni Pijmy.. będzie fajne! Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Luty 2011 08.06.10, 19:30 przed czym ma Cie bronic? poki jestem na lekach, nie lekaj sie mnie dziewanno locha, wszak jestem wtedy lagodna niczym owieczka! Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Luty 2011 08.06.10, 20:25 Przypominam o podpisie. Z Tobą to nigdy nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
kalapola Re: Luty 2011 08.06.10, 11:19 Ja też dzisiaj zobaczyłam dwie krechy Do lekarza idę 09.07 mam nadzieje, że do tego czasu moja dzidzia się nie rozmyśli. Trzymam kciuki za Wasze kreseczki Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Re: Luty 2011 08.06.10, 12:52 Moje drogie poradzcie jakie brać witaminy do lekarza ide dopiero pod koniec czerwca moze początek lipca a strasznie usta mi pękają i mam zajady tj brak witamin, czy wy łykacie jakieś witaminy ??? jeśłi tak to jakie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
kalapola Re: Luty 2011 08.06.10, 13:57 nie mam takich problemów jak ty i jak narazie to tylko folik wcinam ale jestem pewna ze jak pójdziesz do apteki to ci coś doradzą. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Luty 2011 08.06.10, 12:06 deodyma napisała: > dolaczam. > do lekarza ide w lipcu nie rozpaczaj mila moja Odpowiedz Link Zgłoś
banaszka82 Re: Luty 2011 08.06.10, 19:22 A ja wczoraj dowiedziałam się z testu,że jestem w ciąży i boję się powiedzieć partnerowi... za chiny nie chciał drugiego(((((( Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: Luty 2011 08.06.10, 19:23 Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee wierze! Ale towarzycho p.s. Mówiłam, że to dureń Odpowiedz Link Zgłoś
liste_k Re: Luty 2011 09.06.10, 08:49 I ja się dołączam do rozwiązania w lutym Moje dwie grube krechy zobaczyłam 3.06 czyli 4 dni po spodziewanej @. Byłam bardzo zaskoczona (pozytywnie oczywiście), że się udało zajść. Mieliśmy z mężem spore problemy. Problemem okazała się bardzo wysoka prolaktyna . Od dnia następnego po testowaniu zaczęło mnie już mulić (4 tydzień). Rano muszę trochę poleżeć po przebudzeniu, zanim wstanę przegryzam wafla ryżowego i powoli wstaję, żeby nie było helikoptera. Raz się zerwałam z łózka - i dopadł mnie mega helikopter Nie kojarzyłam z ciążą, bo za wcześnie, ale ukochana siostra powiedziała mi, że to właśnie poranne przyjemności Muli mnie też wieczorem. Biorę w dodatku jeszcze pół tabletki Parloderu. Brzuch też mnie pobolewa, jak na @. Ale tłumaczę sobie, że to dlatego, że tam się życie rodzi A i nie wszystko mogę jeść, zwłaszcza rano jak otwieram lodówkę to odrzuca mnie zapach z niej wydobywający się A apetyt mam taki, że konia z kopytami bym zjadła. Koleżanki w pracy, które o niczym nie wiedzą, pytają - ty znowu jesz Głodna jestem Teraz mi się kończy 6 tydzień, więc jeszcze drugie tyle i dolegliwości poranne pójdą w niepamięć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: Luty 2011 09.06.10, 11:34 No to nieźle ci się zaczęło Ale dobrze że sobie z tym radzisz Ja póki co nie mam takich atrakcji, jedynie mam wyczulony węch i ciągle mi coś śmierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
z-u-z-a-n-n-a Re: Luty 2011 09.06.10, 14:45 Czesc dziewczyny!!Przyłączam się do Was Zrobiłam dzisiaj test i 2 kreski wg. moich obliczen termin porodu 15.02.2011. ale pojde do lekarza i zobacze co on mi powie.....tylko wlasnie musze go dopiero znalezc ;/ w miasteczku gdzie teraz mieszkam gin przyjmuje 3 razy w miesiacu!!!i pani powiedziala ze moze mnie zapisac na 13.07!!!pierwszy wolny termin..... Z objawów: bolą mnie piersi( tak samo jak przy pierwszej ciazy) od wczoraj a tak poza tym wszystko w normie Odpowiedz Link Zgłoś
kb155 Re: Luty 2011 11.06.10, 14:23 no to witam w klubie ja jestem dopiero w 5tc i umierm - nie sądziłam, ze poranne mdłości mogą trwać cały dzień.... Najchętniej cały dzień bym lezała i spała (bo jak śpie to nic nie czuje) no ale niestety do pracy trzeba chodzić. Jedyną ulgę przynosi mi przeryzanie czegoś - tyle, że zaczyna się to sprowadzac do tego, że najchętniej cały czas bym jadła... oj oj no a jak tu panowac na wagą w takiej sytuacji??? No nic poużalałm się trochę nad sobą Pzdrawiam wszystkie lutowe mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
moon.safari Re: Luty 2011 12.06.10, 01:55 Hej dziewczyny! Nostalgia przywiodła mnie na Wasze forum, przypomniało mi się jak rok temu sama zobaczyłam dwie kreski na teście, a teraz mój lutowy chłopaczek śpi obok w łóżku. Trzymam kciuki za Was wszystkie i pozdrawiam serdecznie. PS. kb155 ja też mieszkam w Irlandii, więc jeśli miałabyś jakieś zapytania chętenie pomogę. Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 12.06.10, 14:44 moze dolacze do was dzis 2 dzien jak nie mam @ zastanawiam sie czy czasem castangus nie wydluzyl mi cyklu.Bralam go od 5dc do 12dc.Test ciążowy paskowy robiony 9-maja pokazal 1 kreske ;/ ostatnia @ 11 maja Odpowiedz Link Zgłoś
adwokatdiabla Re: Luty 2011 13.06.10, 11:14 Czesc Dziewczyny, chyba do Was dolacze, na tescie slabiutka druga kreska. Zaliczylismy z mezem klasyczna wpadke . Wlasnie sie przeprowadzamy, on dostal nowa super prace, ja zaczelam sie rozgladac za nowa, kupa planow - typu wycieczka motorem do Odessy... No nie wierze. Ale gdzies w srodku zaczynam czuc radosc, na razie wieks jest zdziwienie ale... Odpowiedz Link Zgłoś
adwokatdiabla Re: Luty 2011 13.06.10, 11:15 Czesc Dziewczyny, chyba do Was dolacze, na tescie slabiutka druga kreska. Zaliczylismy z mezem klasyczna wpadke . Wlasnie sie przeprowadzamy, on dostal nowa super prace, ja zaczelam sie rozgladac za nowa, kupa planow - typu wycieczka motorem do Odessy... No nie wierze. Ale gdzies w srodku zaczynam czuc radosc, na razie wieks jest zdziwienie ale... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_lodz 12.02.2011 13.06.10, 21:16 Witam dziewczyny Juz jestem grudniowka 2008 i okazuje się ze bede lutówką 2011 Zaliczona wpadka po odstawieniu tabletek Na tescie dwie kreski, ostatni okres 05.05.2011 r. Troszke żle sie czuje senna i lekkie mdłości ale brak wymiotów Bocian w tym roku jakiś hojny Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 13.06.10, 23:53 ja testuje rano bedzie to 4 dzien jak nie mam @ Odpowiedz Link Zgłoś
sol_i3 Re: Luty 2011 14.06.10, 09:48 ona2010.net to powodzenia, daj znać co wyszło. Ja dzisiaj byłam zrobić beta hcg, jutro wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
ona2010.net Re: Luty 2011 14.06.10, 10:21 wlasnie nic nie wyszlo dzis 4 dzien jak @ nie mam jutro ide po skierowanie na BETE Odpowiedz Link Zgłoś
myszks27 Re: Luty 2011 14.06.10, 21:40 cześć, jestem szczęśliwą posiadaczką 2 kresek wizyta u gina już była, serducho bije jak dzwon przewidywany termin 4/02/2011 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolek59 Re: Luty 2011 15.06.10, 20:55 Witam Serdecznie jestem po wizycie u lekarza 7 tydzień.To będzie nasz drugi dzidziuś.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Luty 2011 16.06.10, 08:48 Moje drogie ostatni @ u mnie 5 maj, w poprzedni piątek delikatną druga kreskę, beta wskazujące na ciążę więc jutro idę do gina wszystko potwierdzić i zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
anusiamaniusia26 [...] 17.06.10, 12:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
0moni Re: Luty 2011 17.06.10, 17:50 Cześć dziewczynyja jutro po raz szosty robie bete-bo mi wolno przyrastala. wiec lekarz jeszcze raz zrobić. usg mialam juz dwa razy- nie wiem po co bo wedlug mnie to na razie 4 tydzien .na usg oczywiscie nie bylo nic widac a na pierwszym usg lekarz powiedzial ze to byla ciaza pozamaciczna i juz jej nie ma. ale beta dalej mi roslo. dostalam kolejne skierowanie na usg i lekarz powiedzial ze nie byla to na pewno ciaza pozamaciczna ale on na razie nic nie widzi bo bylo za wczesnie (2 tydzien ciązy). mam nadzieje ze beta mi wzrosnie bo ostatnio juz sie tyle naczytalam o poronieniach ze sie zaczynam bardzo bac> Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Luty 2011 23.06.10, 10:43 Witajcie byłam u gina w piątek. i mi potwierdziła moja Pani ze jestem w ciąży w 6 tygodniu wysłała mnie na badania morfologia, hcg zobaczyć jak przyrasta ( a dokładnie potwierdzić który tydzień) itp i generalnie bardzo się cieszę Odpowiedz Link Zgłoś
myszks27 Re: Luty 2011 23.06.10, 18:04 super ))) gratulacje, fajnie, że wszystko dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
wikusia03 Re: Luty 2011 25.06.10, 19:15 Ja również mogę się dołączyc Termin na 13 luty :] Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Re: Luty 2011 25.06.10, 21:32 hej wikusia03 ja termin mam na 12 lutego to całkiem blisko się mamy Odpowiedz Link Zgłoś
kociara-monika Re: Luty 2011 29.06.10, 11:27 Witam. Zapisuję się z terminem na koniec lutego (27). Jak narazie nic mi nie dolega, odpukać w niemalowane, oprócz bolących piersi i pobolewania brzucha jak na @. Odpowiedz Link Zgłoś
aga999944 Re: Luty 2011 29.06.10, 14:04 Również sie dopisuję, termin na 24 lutego. Dziś pierwszy raz o mało nie zemdlałam i kilka razy ciągnęło mnie na wymioty, przeszło dość szybko choć bardzo mnie to osłąbiło. Dużo zdrówka i spokojnych ciąż życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
gaska.balbinka.78 Re: Luty 2011 29.06.10, 14:12 Witajcie Dziewczyny! Z tej strony szczęśliwa posiadaczka 6-tygodniowego bąbla z terminem na 22.02. Tzn. tak średnio szczęśliwa, bo mdłości, torsje, wymioty i spanie non stop bardzo mi utrudniają życie. U gina jeszcze nie byłam, rejestrowana będę dopiero 19.07, a pierwsze usg 26.07. Położna w przychodni sama mi poradziła, żebym się z tym wszystkim nie spieszyła, że 10-11 tydzień będzie najlepszy. Gdyby tylko wiedziała, jakie ja katusze przechodzę... ;/ W każdym bądź razie pozdrawiam wszystkie lutowe mamusie i od razu ustawiam się w kolejce po wsparcie psychiczne - to moja pierwsza (na dodatek dość późna) ciąża i nie mam się komu wyżalić... Odpowiedz Link Zgłoś
dorororo Re: Luty 2011 08.07.10, 21:06 Witajcie Witam wszystkie lutowe mamusie i dołączam do tego grona i to wręcz podwójnie, bo okazało się, żę będę miała bliźniaki. Wstępny termin to 11 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: Luty 2011 13.07.10, 13:48 witam wszyskie oczekujące, dopisuję sie z terminem na3 lutego. Jutro idę na następne usg , juz nie mogę się doczekać . Pozdrawiam ="www.naobcasach.pl/m.linijka.i.11665.jpg" alt="" border="0"></a> Odpowiedz Link Zgłoś
wikusia03 Re: Luty 2011 14.07.10, 19:41 asien_kaa,nie zauważyłam wcześniej Twojego wpisu. Faktycznie można powiedzieć,że termin ten sam Gdybysmy były z tego samego miasta to kto wie,może na porodówce razem byśmy wylądowały Pozdrawiam lutowe mamusie!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: Luty 2011 15.07.10, 09:05 Witajcie wczoraj byłam na usg iiiiiiii wyobrazcie sobie na 80 procent kobietka Odpowiedz Link Zgłoś
gaska.balbinka.78 Re: Luty 2011 15.07.10, 12:36 Jak to możliwe, że tak wcześnie i już wiadomo??? Moje ma na razie 2,5 cm, więc ja tylko mogę gdybać, że chcę chłopaka Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: Luty 2011 15.07.10, 13:17 Lekarka powiedziała że w 12 tyg jest możliwe stwierdzić , moje maleństwo ma juz 5,2 cm. Nie dała stu procent ale 80 to już duzo Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna50-0 Re: Luty 2011 15.07.10, 13:44 A tak wogóle to termin mi się zmienił bo żle wyliczyli mi w szpitalu mam na 26 styczeń Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Re: Luty 2011 15.07.10, 20:32 witajcie ja czekam na 12 tydzień i idę na USG już strasznie się niecierpliwie czuje się niezbyt tzn mdli mnie na okrągło, ale wytrzymam wikusia03 ja na pewno będę rodzic w Białymstoku ale gdzie co i jak to jeszcze nie wiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiki11110 Re: Luty 2011 29.07.10, 13:01 Witam. Ja mam wstępnie termin na 11 lutego (tak pokazuje USG) a licząc piechotą na 19tego. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabaski [...] 04.08.10, 11:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1mamuska Re: Luty 2011 27.07.10, 15:38 Witam i dochodzę do grupy - termin 8 luty Odpowiedz Link Zgłoś
aaa961 Re: Luty 2011 15.07.10, 16:41 Hej Ja też się dopisuje. Termin mam na 17 lutego. Jest to moja druga ciąża. Wymiotuje strasznie - wszystko co zjem, nudności mam non stop. Mam na minusie juz 3kg. Do tego spadła mi morfologia- musze brać żelazo. Z niecierpliwością czekam 16 tyg. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaska.balbinka.78 Re: Luty 2011 15.07.10, 23:55 A ja do dziś byłam przekonana, że wystarczy, jak dobiję do 12go tygodnia i nudności przejdą... Mam nadzieję, że nie będę musiała czekać do 16go, bo nie ręczę za siebie... Na dodatek spadło mi ciśnienie, nic mi się nie chce i ogólnie jestem nie do życia, a pogoda jeszcze nam niczego nie ułatwia. Za to widziałam już mojego Maluszka na pierwszym usg, serduszko bije a ja już tak bardzo się nie denerwuję, bo wygląda na to, że wszystko jest ok. --forum.gazeta.pl/forum/03,586,111440532,114212097.html?rep=1 Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Luty 2011 16.07.10, 00:14 Witam Dopisuję się do Was dziewczyny...mam termin na 12 lutego (chyba dwie dziewczyny również maja termin na ten dzień)Jest to moja trzecia ciąża i bardzo sie cieszę z dzidziusia w moim brzuszku 27.07 mam trzecia wizytę u gina i mam nadzieję,że usłyszę tylko dobre wiadomości (tych złych mi wystarczy...chcę żeby ta ciaza była dla mnie radością)...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wikusia03 Re: Luty 2011 16.07.10, 08:45 katarzyna50-0, wybacz ale jakby mi lekarka tak szybko powiedziała płeć dziecka to bym po prostu nie uwierzyła. W pierwszej ciąży płeć poznałam w 22tc. Ja jestem w 11 tyg i na całe szczęście mdłości minęły i strasznie się z tego cieszę,bo dodatkowo te upały dają popalić.. tymolka☺, ja 13.02 więc bardzo blisko I na pewno będzie wszystko dobrze!! asien_kaa, oj to ja daleko, daleko od Ciebie. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
marysia_lutowa Re: Luty 2011 16.07.10, 12:01 Hej! Dołączam do Was - też mam termin na 17 lutego - tak jak aaa961 To moja pierwsza ciąża. Na razie mam nudności i spać mi się chce cały czas. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Luty 2011 16.07.10, 23:08 Dziś jest jeden ze szczśliwszych dni.Po badaniach na toxo gdzie Igg wynosiło 354 a Igm dodatnie jak na zbawienie czekałam na wynik awidności, który wynosi 70%, czyli zaraziłam sie przed zajściem w ciążę i nic nie powinno grozic mojemu brzdącowi.Przede mna jeszcze tydzień brania antybiotyku i mam nadzieje,że moja przygoda z toxo sie skończy.Uff Odpowiedz Link Zgłoś
natali80 Re: Luty 2011 18.07.10, 07:53 Jeszcze trochę nieśmiało,ale melduję się z terminem na 19 lutego To moja druga ciąża( mam 5letnią córeczkę)Obecna ciąża trochę skomplikowana, bo od 6 tyg.plamienia Na dzień dzisiejszy sytuacja opanowana i jestem dobrej myśli Pozdrawiam wszystkie lutóweczki Odpowiedz Link Zgłoś
karolek59 Re: Luty 2011 20.07.10, 12:11 witajcie dziewczyny.Jak już pisałam jest to moja druga ciąża termin 6 luty.Niestety od początku plamię w czwartek dostałam krwotoku i obecnie leżę w szpitalu ponieważ mam w macicy dużego krwiaka.Z dzieckiem na szczęście jest wszystko dobrze prawidłowo się rozwija.Jestem w 12 tyg, jeśli mnie wypuszczą to w piątek robię badania genetyczne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Re: Luty 2011 20.07.10, 21:25 Hej u mnie dalej mdłości, mdłości i jeszcze raz mdlości nie dam rady nic jeść tylko pomidory Dzisiaj zapisałam sie na USG na 26.07 i już nie mogę sie doczekać, żeby zobaczyć maleństwo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaska.balbinka.78 Re: Luty 2011 22.07.10, 10:15 Pomidory są świetne, tylko wymiotuje się je dość nieprzyjemnie...)) Od początku ciąży schudłam 1,5kg, więc ważę teraz jakieś 46kg. Co ciekawsze, dopinam się tylko w jedne spodnie bojówki, poza tym noszę luźne sukienki (brzuszek jest dość widoczny, ale na razie to chyba zatrzymana woda a nie Maluszek). Z utęsknieniem czekam na ten 12ty tydzień, kiedy mają mi mdłości przejść. Jestem ciągle głodna, a przez te mdłości niewiele jestem w stanie zjeść ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Luty 2011 27.07.10, 10:19 Byłam wczoraj na USG, widziałam maleństwo wszystko jest ok, termin z miesiączki potwierdził się na USG czyli 12.05.10 Nie zapytałam o płeć, mąż też nie nie wiem czy będziemy mieli odwagę się spytać ZA tydzień musimy powtórzyć bo wszystkich wymiarów nie dało się wziąć, leżał bokiem i zasłaniał nos rączkami może wtedy się odważymy Odpowiedz Link Zgłoś
rzeszowianka74 Re: Luty 2011 30.07.10, 08:00 Witam i dopisuję się do lutowych ciężarówek. Termin 23 luty Odpowiedz Link Zgłoś
tymolka Re: Luty 2011 30.07.10, 10:47 Dziewczyny zapraszamy na forum forum.gazeta.pl/forum/f,97394,_8727_Lutowe_Mamusie_2011_8727_.html Odpowiedz Link Zgłoś
asien_kaa Luty 2011 01.09.10, 10:30 Halo dziewczyny jesteście ??? jak sie maCie?? Odpowiedz Link Zgłoś
kociara-monika Re: Luty 2011 01.09.10, 15:08 ja - super. dobrze, że pracuję, bo bym chyba oszalała siedząc non stop w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
kociara-monika Re: Luty 2011 01.09.10, 15:11 powolutku brzunio rośnie i się w obecne ciuchy zaczynam nie mieścić, tzn. dopnę się, ale tak prawie na ścisk. i a propo brzunia - z utęskieniem czekam na ruchy maleństwa, bo narazie ich nie wyczuwam Odpowiedz Link Zgłoś
karollaa855 Re: Luty 2011 17.11.10, 14:51 25 luty, obecnie 26 tc) Bedzie dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
mamabaski [...] 04.08.10, 11:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś