Dodaj do ulubionych

ciężaróki z OM 14 luty - są takie ?

22.04.04, 21:44
Obserwuj wątek
    • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 22.04.04, 21:45
      i zapomniałam dodać treść z wrażenia że udało mi się zacząć nowy temat - czekam
      na wasze pisemka i pozdrawiam
      • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 23.04.04, 10:47
        czesc witam Cię serdecznie; własnie ja miałam OM 14 lutego. wczoraj byłam po
        raz drugi u lekarza, dzidzuś ma 3,1cm i jest śliczny!
        • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 24.04.04, 23:20
          no to fajowo, cieszę się, utrzymujmy kontakt. Ja idę do gina w czwartek 29
          kwietnia i dowiem się co i jak . Twój już DUŻY jest !!!pozdrawiam Cię gorąco i
          pa
          • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 25.04.04, 14:51
            ja również pozdrawiam Cię gorąco; jak się czujesz? bo ja różnie; ogólnie to
            ciągle spać mi się chce...
            • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 25.04.04, 20:37
              mój jest mały. W czwartek zresztą Wam napiszę co i jak. pa
              • cation Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 26.04.04, 20:39
                Jeszce ja!!!!
                Z wizytą do gina wybieram się dopiero po usg w 12tc . Póki co walczę z
                mdłościami (straaaszne!)i zamartwiam się niezadużymi i niebolącymi piersiami.
                Na razie nic nie przytyłam, ale spodenki w pasie już są znaaacznie ciaśniejsze.
                Pozdro!
      • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 27.04.04, 12:54
        Cześć! ja -13luty om.Chyba mogę tu do Was czasem zajrzeć?
        • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 27.04.04, 15:20
          spoko, zaglądajcie. Moje piersi to urosły, że hoho, brzuch juz też, bo ja mało
          wysportowana jestem i taki bandzioch mi wisi. W czwartek po lekarzu napiszę co
          i jak, to poporównujemy. pa
        • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 28.04.04, 13:09
          hej jasne witamy serdecznie; napisz cos więcej... pozdrawiam serdecznie
    • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 29.04.04, 17:04
      Cześć Wam! U mnie powoli mdłości maleją a wieczorami mam napady
      żarłoczności.Piersi zaczęły mi się powiększać już w 2 tyg ciąży i teraz są
      całkiem spore, mam wzdęty brzuch (gazy-progesteron)-przez co wszyscy myślą ,że
      jestem w 5-6 miesiącu....trochę mnie to przygnębia....wiem ,że w ciągu całej
      ciąży przytyję jeszcze ok. 10 kg ...nie chcę sie zastanawiać jak będę wyglądać
      w listopadzie :-\.Czy macie juz jakieś zachcianki???Ja moge jeść tylko
      ziemniaki, kajzerki i serdelki( nie jadałam takich rzeczy przed ciążą).Czy
      interesujecie się astrologią....bo wychodzą nam małe skorpionkismile).Pozdrawiam.
      • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 29.04.04, 19:31
        byłam właśnei u gina. Dziwne, ale mój płodek ma tylko 22 mm długości. Trochę
        mały, nie ??? ale jest. Wygląda na usg jak niekształtny ziemniak. Ale jest !!
        • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 10.05.04, 22:15
          No i co tam u Was Dziewczyny ? Jakieś nowinki ? Która była u gina, co z
          brzuszkami, dzidziusiami ? Czy macie juz kartę ciąży ?
          • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 11.05.04, 08:51
            hej karte ciąży pani doktor założyła mi na poprzedniej wizycie, pod koniec
            kwietnia; teraz czuję się super, żadnych mdłości!! tylko mam straszne problemy
            z cerą!!!pozdrawiam serdecznie
      • azzzi Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 11.05.04, 21:10
        Hej,
        tez mam nadzieje na skorpionka, ale jak moj biedny TZ sobie z dwoma wredami w
        domu poradzi to ja nie wiem. Profilaktycznie farbe mu jakas do wlosow kupie, bo
        mi osiwieje chlopina... wink)

pozdrawia Azz Skorpionica smile
    • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 11.05.04, 11:13
      Cześć Wam! Kartę ciążową mam od ok.20 kwietnia..fajnie.Przybieram się zrobić
      usg, ale poczekam aż dzidzia wejdzie w 12 tyg. życia, żeby posłuchać
      serduszka.Mam jeszcze odruchy wymiotne, coprawda mniejsze ale odliczam kiedy
      juz wogole zanikną.Dokucza tez mi totalny brak energii i
      drażliwość...pokłociłam się juz z mamą, siostrą..a wczoraj z teściem, nie
      wspominam już o moim biednym mężu.Pozdrawiam. Trzymajcie sie cieplutko smile
      • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 11.05.04, 15:05
        No a ja nie mam jeszcze karty ciąży bo to taka kiepska ciąża, po przejściach i
        chyba nie chcą mi dawać na wyrost... Ale w piątek idę znowu do gina, to może
        dostanę ? Chciałabym juz.
        • bella76 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 11.05.04, 19:36
          Ja jestem po in vitro więc troche inaczej wszystko licze, ale OM liczy się u
          mnie wlasnie 14 lutego (Walentynkismile
          W czwartek ide do lekarza, w zeszlym tygodniu mialam badanie faldu karkowego,
          wszystko jest ok,wiec troche odetchnelam. Dzidzia tydzien temu miala juz 6 cm!!
          strasznie duzasmile
          A jakie Wasze malenstwa maja teraz rozmiary? i jak sie czujecie? ja juz nie
          spie tak duzo ale mdlosci mnie jeszcze dopadaja (a to juz 13 tydzien!!) kiedy
          sie skoncza??
          Pozdrawiam Was wszystkiesmile
          Aha, czy tez macie termin wyznaczony na 20 listopada?
          • cation Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 11.05.04, 20:59
            Ja mam termin na 22.11 (OM 15.02). Byłam wczoraj na usg (koniec 12 tyg).
            Dzidzius jest cuuuudny, 5,5 cm, wiec idealnie odpowiada wiekowi ciazowemu, ma
            piekne serduszko, lapie sie za glowke i macha nozkami, a i z faldem karkowym i
            koscia nosowa wszystko OK. Straaaasznie nam ulzylo!
            Nudnosci nadal mnie mecza, apetyt praktycznie nijaki, brzuszek troszke wiekszy,
            ale nie jakos dramatycznie. Gino powiedzial, ze wszystko pieknie, tylko mam sie
            nie denerwowac, bo mi cisnienie idzie w gore.smile
            • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 12.05.04, 10:27
              ja mam termin na 21.11. u lekarza byłam 22 kwietnia i dzidziuś miał 3,1 cm;
              śliczny taki!!!kolejna wizyta za 2 tygodnie. czuję się dobrze, tylko te
              wypryski!jak nigdy!
              pozdrawiam i życzę dobrego samopoczucia
              • cation Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 12.05.04, 11:39
                Ja tez walcze z pryszczami. Moze znacie jakies dobre preparaty? Bazpieczne, of
                course...
    • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 12.05.04, 13:39
      Ja mam termin na 20. 11.04 smile), ale mam plan trochę poprzenosić przynajmniej
      do 23-do strzelcasmile.Cerę miałam najgorszą będąc w 4 tyg ciąży, teraz od czasu
      do czasu coś wyskoczy na podobieństwo wrzodu... nic z tym nie robię, myję bużkę
      Normadermem z Vichy i czekam aż hormony przestaną buzować smile. pozdrawiam
      • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 12.05.04, 14:06
        ja od przedwczoraj używam maści cynkowej i jest jakby troszkę lepiej.
    • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 15.05.04, 16:39
      Co słychać dziewczyny?jak samopoczucie?Ja mam takie jakieś dziwne kłucia w
      brzuchu od około 2 tyg. a tak ogólnie to nieżle.Pozdrawiam smile
      • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 19.05.04, 10:02
        Wczoraj byliśmy z mężem na USG...patrzyliśmy jak urzeczeni...nasze
        baby..człowiek z sercem, głową, kręgosłupem. Nawet płeć znamy...na 90 %- noszę
        w sobie mężczyznę smile)))). Po prostu szok...........A jak tam u Was ???
        Pozdrawiam
        • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 19.05.04, 12:01
          Gratuluję!!!My idziemy w przyszłym tygodniu; wydaje mi się, że bardzo szybko
          poznaliście płeć. Super!!! Zdjęcie naszej dzidzi mamy sprzed miesiąca i stoi na
          honorowym miejscu, ale wtedy bobasek miał 3,1 cm. A Wasz ile ma?
          • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 19.05.04, 14:26
            Dzięki.smile Wymiar ciemieniowo-siedzeniowy 75mm, waga 76g- takie jajko smile.
            Termin z USG mam na 19 listopada.Mały facecik strasznie się wiercił( chyba
            udzielił mu się mój stres)i lekarz dojrzał siusiaka- też byłam w szoku ,że tak
            wcześnie rozpoznał płeć.
            Czy Wam rosną juz brzuszki?Bo mi się jakoś powiększył- tak dziwnie. Powoli
            przybieram się do szycia ciążowych ciuchów , bo w obecne ledwo się wciskam.
            • hagata.wala Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 19.05.04, 15:00
              a ja mam termin na 20 - 30.11 i dzidziuś ma 5 cm tylko
            • happymix Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 19.05.04, 15:11
              Ja niestety nie przytyłam za bardzo i w normalne ciuchy się mieszczę. Nie mogę
              się doczekać wizyty u lekarza, bo tak dobrze się czuję, ale jestem zestresowana
              czy z maluszkiem wszytsko ok. Chciałabym mieć brzuszek, czuć kopnięcia itd. A
              jak Wasze samopoczucie? Acha termin mam 19- 21.11.
            • happymix Do Doros1 19.05.04, 15:16
              Ja niestety nie przytyłam za bardzo i w normalne ciuchy się mieszczę. Nie mogę
              się doczekać wizyty u lekarza, bo tak dobrze się czuję, ale jestem zestresowana
              czy z maluszkiem wszytsko ok. Chciałabym mieć brzuszek, czuć kopnięcia itd. A
              jak Wasze samopoczucie? Acha termin mam 19- 21.11.
    • zabeczka73 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 19.05.04, 15:43
      Ale fajny wątek. Ja co prawda 19.02. miałam OM ale dołączam do was. mam termin
      na 24 .11. . W pn robiłam usg - maluch ma 66,9 mm, co odpowiada 12 tyg. ciąży.
      Jest ok.
      zabeczka
      ps
      Czekam na krakowianki. Odezwijcie sie.
      • doros1 Re: ciężaróki z OM 14 luty - są takie ? 21.05.04, 15:01
        Ale namieszali na tym forum....
        Gratulacje dla "zabaweczka 73" smile
        Hagata .wala- Ty się nie martw tymi 5 cm ,każda ciąża jest inna i każda rozwija
        się w swoim tempie smile
        Happymix- wszystko będzie ok na USG, też się
        stresowałam....niepotrzebnie...tylko udzieliło się to dziecku.smile Też bym
        chciała już czuć ruchy....nawet raz coś mnie załaskotało od środka... ale może
        mi się wydawało smile.
        U mnie ok, tylko dopadło mnie jakieś takie zmęczenie: wyjdę po zakupy na drugi
        koniec osiedla , przychodzę do domu , padam na łóżko i śpię 3
        godziny.Spodziwałam się zwolnienia tempa, ale nie aż tak?!
        Pozdrawiam. smile

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka