Dodaj do ulubionych

Majowe starania :))

• pepe90 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 08:54
      Super Asiu, aż chciałabym Cię wyściskać!Świetnie, że Wam się udało!To bardzo
      optymistyczny początek dnia dzisiaj przecież 13!! Cha Cha!Mam nadzieję,że
      pozostaniesz z nami w kontakcie i będziesz nas wspierać swoją rdością!
      Gratuluję i pozdrawim bardzo serdecznie!!! Janette
      • kwiatulinek Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 10:46
        Asiu Wielgachne Gratulacje!!!!! To super ze Ci się udało dbaj o siebie i
        dzidziusia!! I oczywiście zaglądaj tu do nas i porozsiewaj nam troche wirusków
        ciążowych!
        Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby nam się udało! Ja też czekam na wyniki
        majowych starań. Pozdrawiam
        • 1jagienka Re: Majowe starania :))kwiatulinek 18.05.04, 14:32
          Kwiatulinek,
          i co u Ciebie?? Wyszło coś? Ja mam 24 dzień zazwyczaj 30dniowych cykli, ale jak
          na razie żadnych objawów, z owulacją też chyba nie trafiłam, więc
          prawdopodobnie wpisuję się na czerwcowe (hehe nabożeństwo
      • lenka79 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 10:50
        Asiu, gratulacje. Jak ja Ci zazdroszcze. Jak się dziś okazało z moich majowych
        starań nic nie wyszło. Dziś spadła tempka, a brzuch boli tak jak dzień przed
        okresem więc pewnie za pare godzin dostane. W sumie to nawet dobrze bo niestety
        pare dni temu musiałam odwiedzić mojego ginekologa - znowu mam jakiś stan
        zapalny, a w cytologii 2 gr. Także przez najbliższe tygodnie czeka mnie kuracja
        globulkowa a nie starania. No cóż smutno mi ale musze poczekać - może w lipcu?
        • mycha79 Asiunia gratulacje :)) 13.05.04, 11:17
          Asia, wszystkie bardzo sie cieszymysmile)) Jedz do meza albo kup w sklepie
          malutkie buciki i daj mu wieczorem w prezenciesmile) Ojojojoj ale sie ucieszy.

Dziewczyny my tez wreszcie kiedys zobaczymy te cholerne dwie krechy.
          Gorace buziaki i usciski!!
    • pepe90 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 11:57
      Tak sobie myślę, że chyba wyjadę na ten weekend w góry i będę próbowała się
      zrelaksować, a przy okazji może uda mi się (jeśli nie jestem teraz w ciązy)
      postarać się majowo. Sama już nie wiem! Zawsze mówili, że nie można być trochę
      w ciąży a trochę nie. Ja to mam szczęście!Cha cha!
      Ella a jak u Ciebie? Jakieś pozytywne wieści?
      Pozdrawiam serdecznie!! I czekam na tego "mojego bocian" i Wam również tego
      życzę!
      • ella1976 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 14:37
        Pepe dzięki za pamięć już jestem i muszę Wam obiwieścić że się udało !!!!
        O piątej rano testowałam i na moment umarłam !!! Są dwie piękne kreseczki!!!
        Cały dzień chodziłam zakręcona z niekontrolowanym uśmiechem na twarzy!!
        Oczywiście rano budziłam męża i razem przeżywaliśmy! Właśnie wróciłam z pracy,
        mąż przywitał mnie pięknym bukietem kwiatów (jest kochany).

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki przesyłam mnóstwo fluidków

Asia gratuluję!!! Więć spotykamy się na styczniu 2005 !!!

Paris4- Ty nie jesteś czarownicą tylko dobrą wróżką!!!

pozdrawiam Was gorąco!!!

• aska_f Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 15:35
          Ella - gratulacje!!! Do zobaczenia na wątku styczniowym smile)

Dziewczyny, dziękuję za gratulacje, jeszcze trochę nie dowierzam smile Uwierzę jak
          pójdę do lekarza i zobaczę na USG wink)

Pozdrawiam serdecznie i wysyłam ciążowe fluidy!!!
        • niunkag Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 15:55
          WIELKIE gratulacje Ella!
          Dbaj o siebie teraz i zaglądaj tu czasami, może roześlesz wszystkim starającym
          się "ciążowe" zarazki smile))
          pozdrawiam Cię cieplutko
          Niunka
        • pepe90 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 19:21
          Gratuluję Ellu!! Super! To naprawdę wyjątkowy 13! Ale się posypały kreseczki!!
          Mam nadzieję, że będziecie do nas zaglądać i nas wspierać samymi pozytywnymi
          wiadomościami!! Pozdrowienia i masa uścisków!!
    • iwonaandrzej Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 16:06
      hej
      dopiero dziś odkryłam to forum!!!! i bardzo mi sie podoba smile za kilka dni
      podchodzimy do 2 próby bo nasze kwietniowe starania tez nie wyszły. Byłam lekko
      rozczarowana i zazdrosna. Znajomym udalo sie za 1 razem ale moze tylko tak nam
      mówią ... Poczytałam troche o wiesiołku... naprawdę pomaga? Jak i tym razem
      nie wyjdzie pomyślę o nim.

Pozdrawiam wszystkie starające się w maju smile
    • rutkam Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 18:31
      Dziś u mnie 18 dc ,tak się strasznie ciągną te dni ,objawów żadnych nie widać
      ale chyba to jeszcze za wcześnie gdyby nawet....jest około 5 dni od owulacji.Nie
      wiem już naprawdę co myśleć a może za dużo myślę.
    • rutkam Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 18:35
      Dziś już 18 dc ale i tak jakby ten czas stał w miejscu,objawów żadnych nie widać
      tym bardziej że jestem przeziębiona i już sama nie wiem które objawy czemu
      przypisywać ale chyba na ciążę to jeszcze za wcześnie ok. 5 dni od owulacji.
      • paris4 Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 18:53
        Oj widzę, że posypało się trochę ciąż. Supersmile)))))
        Ella - ja miałam bardzo silne przeczucie, że tak to się z Tobą w maju skończy.
        Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszęsmile)))))) A swoja drogą to lekarz
        powiedział Ci, że nic z tego - dziwne... nie wiem jak im wierzyć.
        Szkoda tylko, że będziemy się rzadziej spotykać na forum. Byłaś dla mnie
        ogromnym wsparciem.
        U mnie 13 dc, ale ja nie liczę na ciążę (to musiałby być cud), bo przy naszych
        problemach to cieszyałabym się tylko gdyby ten cykl trwał normalnie a nie 60
        dnisad((
        Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam
        Agata
        • ella1976 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 19:37
          Dziękuję dziewczyny za gratulacje!

Paris jak widzisz cuda się zdarzają, mocno wierzę że Ty także szybciutko
          dołączysz do ciężarówek! Będę Cię wspierać z całych sił i zarażać wiruskami
          ciążowymi Dbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin

Muszę jeszcze dodać że był to mój pierwszy cykl z wiesiołkiem... zastanawiające

Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę jak najwięcej majowych
          podwójnych kreseczek!
          Buziaki
          • lenka79 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:13
            Ella gratuluje - widzisz zawsze trzeba wierzyć w cuda. Paris ty też o tym nie
            zapominaj. Mam nadzieje, że jeszcze nie jedna z was zobaczy w maju (albo w
            pierwszej połowie czerwca) dwie kreseczki. Powodzenia dziewczyny.
          • white_calla Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:18
            Oj chyba producenci wiesiolka beda mieli boom. Napisz w jakiej formie ten
            wiesiolek i gdzie kupic.
            Ja sie moze przylacze bo juz pisalam ale w radosci ciazowej zostalam
            niezauwazona. Na poczatek szczerze gratuluje Asi i Elli i trzymam kciuki za
            reszte. Ja narazie starn nie zaczelam, chce zrobic spokojnie badanka i zaczac
            od czerwca. Tak naprawde to staram sie spokojnie do tego podejsc ale ostatnie
            kilka cykli czekalam na @ skreslajac dni w kalendzarzu i za kazdym razem zawod.
            Teraz postanowilam oficjalnie rozpoczac starania o dzidzie.
            Pozdrawiam serdecznie wszystkie starajace sie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            calla
            • iwonaandrzej Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:31
              hej calla
              nie czekaj do czerwca tylko zaczynaj od razu. My cekaliśmy do kwietnia i po 1
              razu było lekkie rozczarowanie, skoro myślisz o dzidzi to nie czekaj tylko do
              dzieła!!!!
              Iwona
            • iwonaandrzej Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:35
              ale ze mnie ...
              teraz dopiero przeczytałąm Twój wcześniejszy wpis. Sorry ... W każdym bądx
              razie trzymam kciuki smile

Iwona
              • white_calla Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:46
                Dzieki ale fajny ten pierwszy byl taki spontanicznysmile)) Jestem nastawiona na
                niepowodzenia ale trzeba wierzyc i nie przestawac. Ty tez sie nie poddawaj,
                trzeba niestety kilku miesiecy ale pomyslcie jak bedzie cudownie.
                Paris za Ciebie szczegolnie trzymam kciuki. Nie zalamuj sie. Bardzo mnie
                przejela Twoja historia i jestem z Toba calym sercem.
                Pozdrawiam
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                calla
              • white_calla Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:49
                A wiesz co Iwonko, taki fajny ten post Twoj byl, ze zastanowie sie nad majem a
                ten cholerny progesteron moge zrobic juz w ciazy smile))
                Papa

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                calla
                • ella1976 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:59
                  white cella dziękuje za gratulację! Ciebie też postaram się zarazić wiruskami
                  ciążowymi Dbig_grinbig_grin, a więc badania i do dzieła!
                  Co do wiesiołka to brałam Oeparol dostępny w aptece. 5 dziennie do połowy cyklu
                  (ponoć później może wywoływać skurcze macicy ). Śluzik po nim był cudeńko, ale
                  ponoć nie na każdego działa...
                  pozdrówka
                  • ella1976 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 21:01
                    nie wiem dlaczego napisałam cella, oczywiście calla!
                    • aska_f Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 22:18
                      Hej Calla! Wiem jak to jest z wmawianiem sobie objawów ciążowych smile To był nasz
                      czwarty cykl starań i może dla niektóych to nie długo, ale ja pierwszym
                      dzieckiem trafiłam od razu, 2 tygodnie po ślubie, więc teraz byłam pewna że też
                      tak się uda. Oczywiście w 1 i 2 cyklu miałam wszystkie objawy, zrobiłam chyba z
                      10 testów i nic. W trzecim męża zagoniłam "do roboty" co drugi dzień, jajniki
                      mnie bolały, głowa, nudności itp. I nic. A teraz odpuściłam, nie widziałam się
                      z mężem całą owulację, zbliżyliśmy się do siebie chyba ze dwa razy i boom! smile)
                      Dlatego o tych ogórkach i coli to pisałam bardziej żeby Was rozbawić smile

A ja dziś w końcu pojechałam do męża do pracy i jak tylko mnie zobaczył to
                      pierwsze słowa jego były: "Będę znowu tatą!" smile) Nie wiem skąd on to
                      wiedział wink)

Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, trzymam kciuki i wysyłam tysiąc ciążowych
                      fluidów!!! Dla Każdej tysiąc oczywiście wink))

ps. Ella, ciekawa jestem na kiedy wyliczyłaś sobie termin i kiedy planujesz
                      wizytę u lekarza, ale to może już w wątku styczniowym.

pa pa
                      • kwiatulinek Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 14.05.04, 06:45
                        Ella wielkie gratulacje Asi jeszcze raz gratuluje dziewczyny to super że Wam
                        się udało!!!! Dbajcie o siebie!!
                        Paris trzymam mocno kciuki i za wszystkie starające się majówki. Ja niestety
                        czekam tylko na @ i zaczynam 9cykl starań bo nie wierze w to że mogłoby się
                        udać. U mnie 27 d.c więc jeszcze tydzień oczekiwania, ale i tak już znam wynik
                        tej niepewności.
                        Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje to super że Wam się udało. a czekającym na
                        wyniki starań życzę dużo cierpliwości i oczywiście wspaniałych wieści
                        • paris4 Maj 2004 14.05.04, 07:59
                          Witam porannie,
                          Zwaliła mnie z łóżka ekipa remontowa, która o dziwo zjawiła się punktualnie o
                          7.00 i już rozgrzebała mi pół mieszkania. Szkoda, że nie jest to związane z
                          urządzaniem pokoiku dziecinnego, ale może jeszcze kiedyś....
                          Kwiatku głowa do góry, wszystko będzie ok, może czerwiec będzie szczęśliwy?
                          Calla dzięki za wsparcie, trzymaj się dzielnie, na pewno tez wiela przeszłaś i
                          masz wiele obaw, teraz musi się udaćsmile))
                          Ja trzymam się swoich postanowień - nie łykam żadnych leków i nie chodzę do
                          lekarzy, nie zaglądam nawet na forum niepłodność, odganiam od siebie myśli o
                          dziecku, pozwalam sobie na nie tylko na tym forum (czyli dość częstosmile)), ale
                          jestem od was najwyraźniej uzależniona). Mąż odstawił casłkowicie papierosy,
                          alkohol, fast food, stresu niesety się nie dasmile)) Żyjemy higienicznie, nie
                          rozmawiamy zbyt wiele o ciąży, no i duużoo seksu. Nie wiem kiedy mam ovu i czy
                          w ogóle mam, więc nie prowadzę żadnych obserwacji. Myślę, że w maju nie mamy
                          szans i najbardziej boję się powtórki tak długiego cyklu. Trzymam się jednak
                          całkiem dobrze, wszystko sobie poukładałam i mam plan, jaki to może w nastepnym
                          poście bo znów mi wyjdzie długaśnysmile))
                          pozdrawiam
                          Agata
                        • pepe90 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 14.05.04, 08:51
                          Kwiatku! Ja właśnie zaczęłam starania po raz 9! Te kwietniowe okazały się tylko
                          zaburzeniem hormonalnym!No cóż dzisiaj 14 dc wię należy próbować! Moam nadzieję
                          że i my wszystkie wkrótce zobaczymy dwie kreseczki. pozdrowienia i uściski dla
                          wszystkich dziewczyn!
                        • pepe90 Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 08:54
                          Agatko trzymaj się cieplutko i nie poddawaj się. Musi się udać! Gorąco w to
                          wierzę i trzymam kciuki! W końcu musimy jakoś poskromić naturę! I dla nae musi
                          zaświecić radosne słoneczko!!!!!!
                          • white_calla Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 09:24
                            Dziaki za cieple slowa. Najwazniejsze to nie poddawac sie i wierzyc, ze
                            wszystko jest mozliwe. A tu zawsze sie mozna wygadac. Ja tez mam juz na koncie
                            maly sukces, namowilam mojego meza na morfologie. Nie wiem czy to potrzebne ale
                            stwierdzilam, ze on tez musi bo tez sie do dzidziaka doklada a wiem, ze sie
                            panicznie boi pobierania krwi. Na poczatku uslyszalam, ze na to badanie moze
                            isc ze mna moja mama i zeby jej przebadali krew to on nie bedzie musial. Po
                            tygodniu walk prawie postawilam na swoim. Napiszcie czy wasi mezczyzni tez
                            robili podstawowe badania takie jak krew i mocz? A moze jakies jeszcze?

Pozdrawiam cieplo

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                            calla
                          • paris4 Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 09:31
                            Pepe, też trzymam kciuki, tym bardziej, że jedziemy równo u mnie też 14dcsmile
                            Dzisiaj wzięłam wolne w pracy ze wgledu na remont i myslałam, że będę tu
                            dzisiaj częściej gościć a tu koputer mi się psuje - juz 3 razy uruchamiłam
                            wrrrr
                            • pepe90 Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 09:57
                              Agatko jedziemy bardzo równo ja też wzięłam dzisiaj wolne! Zaraz jedziemy z
                              mężem do Kudowy Zdroju wprawedzie tylko na dziś, ale zawsze to coś. Taki
                              odstresowujący spacerk po górach!Może przywiozę trochę pozytywnej energii i
                              nadzeji dla nas wszystkich!!!!
                              pozdrawiam serdecznie i jeszcze się odezwę!!!!
                    • protka1 Chcę dołączyć :) 18.05.04, 09:12

Witajcie!
                      Dawno nie zaglądałam na "edziecko". Nawet mi umknęła zmiana i połączenie
                      z "gazetą".
                      No ale ja nie o tym....
                      3-ci cykl starań, jutro monitoring. Dziś 12 d.c i ....nadzieja, nadzieja,
                      nadzieja.
                      To, mam nadzieję, bedzie moje drugie dziecko (mam ponad 3-letniego synka), ale
                      trzecia ciąża. Poroniłam na jesieni zeszłego roku, więc wliczając ten czas to
                      już 12, nie 3-cykl.
                      Jestem oczywiście po badaniach. Prawdopodobnie od tego cyklu będę brała
                      duphaston od 14 do 24 dc. Ale o tym dowiem się jutro na wizycie.
                      Mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie i przyniesiecie szczeście wink
                      Pozdrawiam
                  • jagasz starania po raz 4 24.05.04, 10:51
                    Postanowiłam, ze jeżeli teraz się nie uda (4 cylk starań 19dc) to zaczynam pić
                    wiesiołka czy mozna go kupić w formie herbatki???
                    Dziewczyny oświećcie mnie z tym duphastonem, czy jest to lek pomagający zajść w
                    ciążę????

Pozdrawiam
                    Cały czas mająca nadzieję

aga
      • 1jagienka Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 14:17
        hihi, widzę, że pare dni temu podobnie spędziłyśmy wieczór. To również mój
        18dc, nawet robiłam - naiwna - test, wyszedł oczywiście negatywny, ale za
        niedługo wbrew sad(( przeczuciom zrobię drugi. W ogóle, to jeśli w tym cyklu nam
        się nie powiodło - to będzie to wina mojego gina!!tak, tak. Byłam na USG i
        powiedział, że do akcji trzeba przystąpić dziś i jutro (było to oczywiście
        tydzień temu),, a jak sobie wyliczyłam wczoraj, to owulację miałam chyba
        późniejsad((. Już sma nie wiem. Ale ta niepewność nie daj mi żyć: zamiast uczyć
        dzieci w szkole odmiany czasownika wollen, cały czas myślę, czy to już. Mam
        małego syneczka, ale na punkcie drugiej dzidzi mam obsesję. Tym bardziej, że
        wokół sam brzuchate mamy!!! Dajcie jakiś przepis, żeby nie zwariować!!!!
      • 1jagienka Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 21:08
        Rutkam!Jestem na tym samym etapie co Ty! Kiedy robimy teścik???
        Aga
    • agat78 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 09:29
      Hej hej
      Dawno mnie tu nie było a przecież to ja założyłam ten wątek. Cieszę sie że
      niektórym sie udało i gratuluje, a tym które jeszcze czekaja życze powodzenia.
      U mnie dzis 18 dc. Robiłam w tym miesiącu badania PRL i niby dobre, tak
      powiedział wczoraj mój gin. Mam zrobić jeszcze biocenoze pochwy. A jak do lipca
      nie zajde to będą badać moją niepłodność. Dalej biorę duphaston. W tym miesiącu
      przytulanko mieliśmy co drugi dzień, ale nie licze na wynik pozytywny. Jakoś
      jestem zrezygnowana już.
      Pozdrawiam
      Aga
      • paris4 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 09:33
        Aga nie poddawaj się. Co do badań niepłodności to radzę najpierw przebadac
        męża, to badanie jest w sumie najprostsze i wiele może wyjaśnić. Tzymaj się
        ciepło
        Agata
        • pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 10:08
          Ja też uważam, że należy rozpocząć od badania męża. U nas się to potwierdziło
          po 6 staraniach zrobilśmy badania i okazało się że żywych form jest tylko 30%.
          Więc nasze szanse były znikomę ale po leczeniu antybiotykami i kontrolnym
          badaniu wyszło nam 80%. Gołym okiem widać różnicę.Więc nie poddawaj siętylko
          próbujcie dalej! My próbujemu i nasze szanse trochę wzrosły cha cha! Pozdrawiam
          serdecznie!!!!
          • agat78 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 10:10
            A może wiecie gdzie w Szczecinie wykonać takie badanie nasienia. I ile ono
            kosztuje?
            • pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 10:58
              Niestety ja jestem z Wrocławia, ale tutaj standardowe badanie kosztuje 15 zł i
              może je zeobić w każdym większym laboratorium! Nasienie trzeba dostarczyć do
              pół godzyny w takim jałowym pojemniczku na moćz. Podzwoń po laboratoriach to
              szybciutko znajdziesz! Pozdrawiam
              • pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:00
                z mojego wyjazdu nici! Muszę iść do gina. bo zaczęły mi się jakieś upławy!!!
                jeśli znowu podłapałam jakiegoś gzrybka to się załamię bo zamiast starań o
                dzidzię będą wieczory z globulką! Mam już dosyć i znowu załapuję doła! Ale za
                was trzymam kciuki! Pozdrawiam
                • white_calla Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:02
                  No co Ty nie zalamuj sie!!! Wroclaw sie nie zalamuje!!smile))))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                  calla
                  • pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:05
                    Dzięki za wsparcie! Odezwę się wieczorkiem i powiem co mi wymodził!! Super, że
                    jesteś z Wrocławia!!! Pozdrawiam serdecznie
                • kwiatulinek Do Pepe90 14.05.04, 12:27
                  Nie smutniacz się zobaczysz wszystko będzie dobrze trzymam kciuki żeby wszystko
                  bylo ok i żeby nie było to nic poważnego! Daj znać jak wrócisz czekam na wiad
                  mości. Mysle że wyjazd w góry napewno nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie nawet
                  pomoże. Trzymaj się cieplutko! Zobaszysz wszystko będzie dobrze! Pozdrowienia z
                  Katowic
              • white_calla Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:01
                Jestes z Wroclawia??! Ja tez jestem z Wroclawia!!!!!!!! Ale fajnie.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                calla
                • paris4 Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 11:16
                  Wprawdzie jestem ze Szczecina, ale bardzo lubię Wrocław mam tam rodziną,
                  zadawałm tam na studia - psychologię - niestety bez powodzeniasad((
                  Byłam tez kiedyś związana z pewnym Wrocławiakiem i często tam bywałamsmile)
                  pozdrawiam
                  Agata
                  • pepe90 Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 12:14
                    Aż się boję tej wizyty! tak bardzo czekam na moją dzidzię! A może po wizycie
                    pojadę w góry? jakiś wewnętrzny głos podpowiada mi, że powinnam! Co o tym
                    myślicie? Poradźcie
                    Pozdrawiam
                    • white_calla Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 13:42
                      Ja mysle ze powinnas jechac i mysle, ze wszystkie sie ze mna zgodza. Przeciez
                      nic tak dobrze nie robi na wszelkie stresy jak maly urlopik. A i okazja
                      dobra... Zaszalejcie.
                      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                      calla
                  • agat78 Re: Baganie nasienia 14.05.04, 13:02
                    paris4 napisała:

> Wprawdzie jestem ze Szczecina,

a może mi powiesz gdzie moge w Szczecinie zrobić badanie nasienia i ile
                    kosztuje. Ja mieszkam 75 km od Szczecina.
                    • pepe90 Re: Starania 14.05.04, 13:29
                      Postanowiłam wieczorkiem pojechać w góry!!!! Zobaczymu moja "krucjata"
                      będzie poświęona nam wsystkim - starającym się! Mam nadzieję. że coś z tego
                      wyjdzie! jak wrócę to pewnie się odezwę! Lubię Z Wami pogadać bo tu się można
                      wyżalić i wszystkie się rozumiemy1 W zwyczajnym świecie to nie do końca jest
                      tak! Pozdrawiam przesyłam buziaczki i czekam na ciekawe wiadomości - najlepiej
                      o dwóch kreczkach! Buziaczki
                      Wrocław się nie poddaj i wciąż próbuje!!!
                      • agat78 Re: Starania 14.05.04, 13:35
                        Fajnie że jedziesz smile) powodzenia i miłego wypoczynku.
                        Ja też planuje wyjazd w góry ale we wrześniu jak mój mąż dostanie urlop. Może
                        zmiana klimatu dobrze nam zrobi.
                        Pozdrawiam
                        Aga
                        • pepe90 Re: Starania 14.05.04, 20:01
                          Z mjego wyjazdu nici! Może jutro jak narazie to muszę znalężć dobrego lekarza Z
                          Wrocławia - może coś podpowiecie?! Bo mój to tak jakoś zaczął przeginać.
                          Dzisiaj upewnił mnie że jednak nie jestem w ciązy i stanem zapalnym też się
                          specjalnie nie przejął. Skupił się na udrażnianiu jajowodów i ewentualnym
                          zapłodnieniu przez wprowadzenie nasienia głęboko! Ja tak do końca nie jestem
                          przekonana bo wyniki męża poprawiły się dopiero w kwietniu i to chyba zbyt mało
                          czasu na zapłodnienie. A oprócz badań męża nic innego nie robiliśmy. Poradźcie
                          coś!!! Pozdraiam serdecznie!!!
                  • pandziksa Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 22:18
                    Ja mieszkam niedaleko Szczecina tzn 11 km ale to nie jest daleko. Niestety
                    dzisiaj rano teścik był negatywny i 6 godzin później @. Więc witajcie
                    dziewczyny na majowych staraniach. Miałam 12 maja urodziny i nadzieję na miły
                    prezent a tu nici. Niemartwię się tak bardzo bo to był mój pierwszy cykl starań
                    i w dodatku po jakiś 7-8 latach brania tabletek. Więc jestem dobrej myśli.
                    Pozdrowienia dla wszystkisz oraz Szczecina i okolic. Ania
                    • pandziksa Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 15.05.04, 09:28
                      Wyszło tak jakbym pozdrawiała Wrocław a nie Szczecin. Chociaż Wrocław też
                      pozdrowię. Ania
    • 1jagienka Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 08:46
      witajcie w ten byle jaki sobotni poraneksad(
      Po widoku jednej kreski od przyszłego cyklu obieram inną strategię:
      codziennie rano będę sobie powtarzać: Nie chcę być w ciąży, nie cierpię małych
      rozkosznych dzidziusiów ani tych paskudnych grubych bab, oby tylko nie zajść
      !!!!! Może to poskutkuje.. bo już doprawdy nie mam siły.My się chyb same
      mordujemy: wypatrujemy symptomów zaraz po wyjściu z łóżka, po godzinie zerosmile,
      i jak się już uda, to przed nami długie 40 tygodni (ja przy pierwszej ciąży tak
      miałam), a inne kobietki dowiadują się o ciąży w 5 tygodniu, gdy jest już ten
      fakt pewny i zawsze to krócej do rozwiązania.
      Wybaczcie, że tak od rana marudzę, ale wiecie jak to jest po jednej upiornej
      padkudnej znienawidzonej kresce
      mimo wszystko ciepło pozdrawiam i życzę "owocnej pracy"
      • gosia_dt Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 09:10
        witajcie!
        oj wiemy wiem jak to jest, ja tez zrobiłam test wczoraj i wyszła tylko jedna
        kreska, ale ja pocieszam się jeszcze tylko tym, że był to dopiero 23dc Ale
        wiem, że lepiej byłoby o tym nie myśleć - niech samo przyjdzie... ale to tak
        trudno... Trzymam za wszystkich mocno kciuki Powodzenia smile)
        • 1jagienka Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 09:20
          gosia, u mnie 21dc, ale już chyba daruję sobie testy w tym cyklu, bo depresji
          dostanę. Zresztą jakoś nie mam nawet urojonych objawów. Zresztą nigdy wcześniej
          nie wsłuchiwałam się zbytnio w swój organizm i teraz nie wiem co jest co, mimo
          że to druga ciąża!!! A do @ mam jeszcze 10 dni!!!
          chyba zbzikuję i wskoczę na starania czerwcowe jako mama-wariatka!
          • gosia_dt Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 10:09
            Obyś nie wskoczyła jednak jako wariatka smile
            Ja szczerze mówiąc też juz się podłamuję i mam dość czekania. Wg moich obliczeń
            @ powinna wypaść w środę (chociaż wolałabym miec rok przerwy smile!)
            Ale zobaczymy wink Jednak mimo wszystko cały czas się łudzę...
            a może jednak... smile (dziś 24dc)
            Trzymajmy się!!!
            • kwiatulinek Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 10:45
              Dziewczyny chyba za szybko zrobiłyście testy jeszcze mogły nie wyjść bądzcie
              dobrej myśli trzymam za Was kciuki! U mnie 28 dzień cyklu, ale niestety już
              czuje zbliżającą się@. Pozdrawiam
              • gosia_dt Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 10:55
                wiem ze za szybko,
                miałam poczekac, ale... same wiecie jak to jest. najpierw sie nie mogłam
                doczekac kiedy zrobię a potem byłam zła, bo byłam na 100% pewna, że nie wyjdzie
                bo może byc za wczesnie wink Ale tym razem poczekam do środy i zrobię badanie
                bHCG
                Pozdrawiam
      • mbuk Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 11:20
        witam smile
        Ogromne GRATULACJE dla Elli i Asi smile fajnie, że Wam się udało. Nie było mnie 4
        dni na forum, a tu takie nowinki smile
        U mnie dzisiaj 34 dc. zaczynam się już niecierpliwić i jutro z samego rana
        robię teścik. Żadnych objawów przed miesiączkowych nie mam, tylko trochę
        powiększone piersi. Cykle mam teraz 29-30 dniowe więc mam nadzieję, że to
        opóźnienie bedzie oznaczało tylko jedno smile Już nie mogę się doczekać, staramy
        się z mężem od lutego, ostatni miesiąc trochę odpuściłam, ale jak piszą
        dziewczyny wtedy są większe szanse (kiedy mija troszeczkę blokada i nie myśli
        się tak o tym intensywnie) Zobaczymy.
        Mam nadzieję, że jutro będę bardzo hepi smile
        Pozdrawiam
        • paris4 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 12:49
          No mbuk to trzymam kciuki za test i 2 krechy. Wygląda na to, że Ci się
          udałosmile)) Pisz koniecznie jak coś będziesz wiedziała. Ja też staram się od
          lutego, al i mnie na razie same kłopoty i raczej nie mam co liczyć na naturalne
          poczęcie.
          pozdrawiam Agata
          • mbuk Majowe starania ?? 17.05.04, 13:05
            cześć
            fajnie bybyło jakby się udało, ale nie wiem co się dzieje ?
            Zrobiłam wczoraj test no i wyszła jedna wstrętna krecha sad dziś jest już 35
            dc. i zero objawów, ani na @, ani na ciążę. Mam tylko powiększone piersi. Już
            nie wiem co robić czy mam zrobić sobie drugi test, czy badanie krwi, czy wybrać
            się do lekarza, czy czekać, aż mnie nie daj boże zaleje ????
            Ostatnie cykle miałam po 30 dni, ale już pare dni wcześniej bolał mnie brzuch i
            wiedziałam, że @ już blisko, a teraz nic.
            Poradzcie coś bo ja mam mętlik
            Pozdrawiam
            PS. mam prośbę: więcej fluidków od tych którym się udało smile
    • roksana78 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 11:14
      witam Was dziewczyny!!

często nie piszę, ale za to często Was czytam smile)
      u mnie dziś 19dc, po dwóch nieudanych mmiesiacach starań powiedziałam sobie, że
      nie będę sobie wmawiac urojonych objawów, bo co miesiąc będę w ciązy...
      wychodzę z założenia, co ma być to będzie.. jednak z drugiej strony bardzo,
      bardzo, bardzo chciałabym być w ciązy i urodzić zdrowego dzidziusia (pół roku
      temu poroniłam)
      trzymam za nas wszystkie kciuki i posyłajcie ciązowe fluidki!!
      pozdrawiam Was
    • neta-b Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 13:13
      cześć dziewczyny
      Dołączam do Was. Zaczynam drugi cykl starań. Dziś dostałam @. Test zrobiłam już
      w tygodniu, ale miałam jeszcze nadzieję. To będzie moja trzeia ciąża jeśli się
      uda. Mam 3-letniego synka a w styczniu poroniłam.
      • ella1976 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 17:41
        Witajcie dziewczyny
        Mbuk dziękuję za gratulacje!
        Dziewczyny cały czas jestem z Wami, przesyłam jak najwięcej fluidków, wirusków
        i pozytywnych energii, trzymam mocno kciuki. Mam nadzieję że niedługo będę Wam
        składać gratulację!

pozdrawiam Was serdecznie
    • rutkam Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 18:52
      Witam dziewczyny a w szczególności jagienkę1 czyli Agę dzięki za specjalny post
      skierowany bezpośrednio do mnie , u mnie dziś 20 dc ,tym razem postanowiłam że
      nie robię wcześniej testu żeby nie robić sobie zbędnych nadziei czekam
      cierpliwie na @ a jak się będzie spóźniała to wtedy dopiero zrobię test.U mnie
      cykle 26-28 dniowe więc jeszcze parę dni.Chyba wytrzymam
      • pepe90 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 20:10
        Hej! Witam wszystkie starające się dziewczyny!!!
        Wiecie co posiedziałam dzisiaj na różnych wątkach poczytałam o lekarzach i
        cenach i ogarnęło mnie wielkie przerażenie. Swirdziłam że mój Pan doktor - były
        nieźle nas naciągał. Za wizytę płaciłam 100 za usg najzwyklejsze 100 cytologia
        i wymaz 80 a za wymaz na chlamydię krzyknął 150! I tak naprawdę nie zeobił mi
        żadnych badań a staramy się już 9 raz. Dzisiaj stwierdziłam że były to
        kosmiczne sumy!
        W poniedziałek wybieram się na poszukiwanie nowego lekarza!! Może będzie
        lepiej! A oprócz tego to 15 dc i czas kolejnych starań!!
        Pozdrawiam serdecznie!!
        • white_calla Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 12:49
          Wyczytalam gdzies wczesniej, ze chcesz zmienic gina. Ja polecam Bielickiego lub
          jakiegokolwiek innego z Corfamedu. Pewnie juz o nich slyszalas. Niedrogo i
          profesjonalnie. Bielicki jest lekarzem bardzo rzeczowym i konkretnym, raczej
          sie nie daje wciagac w gdybanie a z drugiej strony w czasie pierwszej po
          poronieniu wizytu u niego pytal czy mi ciezko i ze szczegolami opowiadal i
          rozrysowywal na tych swoich karteczkach jak to moglo wygladac i co sie moglo
          stac. Wyszlam zakochana.

Pozdrawiam
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          calla
          • pepe90 Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 14:56
            Dzięki! A możesz mi podać jakieś namiary? I przybliżone ceny, mają tam cały
            sprzęt? Ja naprawdę już jestem bardzo zrezygnowana.Wydałam tyle kasy, zadnych
            badań no i oczywiście dalej brak dzidzi!!! Czytałam o dziewczynach
            monitorujących jajeczkownie i robiących badnia, a my co 9 cykl i dalej nic nie
            wiemy no może poza poprawą nasienia mojego męża!
            Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam cieplutko!!!
            • white_calla Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 16:04
              Jasne, numer telefonu do rejestracji 321 73 15, wizyta rano 35, po 15 - 40 choc
              slyszalam, ze od maja o kazdej godzinie 40. Przy kazdej wizycie masz usg w tej
              cenie i podobno cytologie. Bielicki delikatny, spokojny konkretny. Bylam
              jeszcze u dr Kotkowskiej (jesli dobrze pamietam nazwisko), kiedy sie zaczelo
              poronienie i zrobila na mnie swietne wrazenie. Bardzo mnie uspokajala i byla
              bardzo ciepla.
              Mozesz sobie zobczyc stronke, jesli sie nie myle to www.corfamed.pl

Pozdrowienia
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              calla
              • pepe90 Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 18:24
                Wielkie dzięki! Jutro będę próbowała tam dzwonić!
                Pozdrawiam b. serdecznie Janette
          • pepe90 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 21:00
            Jeszcze raz chciałam Ci bardzo podziękować! Byłam dzisiaj w Corfamedzie i
            jestem zadowolona! Ceny przystępne, zrobili mi kilka badań i rozpoczeliśmy
            monitorowanie. To dla mnie duży krok do przodu!
            Pozdrawiam serdecznie!!!!
            • white_calla Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 09:51
              Nie ma za co dziekowac. Byle by Cie dobrze wyleczyly i byle bys byla zadowolona.
              Pozdrowienia
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              calla
    • justysia72 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 23:37
      Witajcie
      Chciałabym dołączyć do majowych starań. Moja historia jest troszeczkę inna
      bowiem staramy się o drugie dziecko. Mamy 20-to miesięcznego synka na którego
      czekaliśmy kilka długich lat i pojawił się w naszym życiu bardzo nieoczekiwanie
      (choć oczekiwany), więc nie wiem jak będzie z drugim dzieciątkiem. Dopiero od
      grudnia mam @, a jest bardzo różna. Jest to nasz pierwszy miesiąc
      starań,chociaż postanowiliśmy, że nie będziemy tak bardzo zabiegać jak było to
      poraz pierwszy. Powiedzieliśmy sobie, że jeżeli będzie to bardzo dobrze, ale
      jeżeli się nie uda to trudno.
    • hariet Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 18:13
      Ja mam zamiar zacząć już dziś smile Tak na wszelki wypadek smile To 9 dc, cykle mam
      ok 29 dniowe, już od roku nie biorę tabletek (aż dziw, że do tej pory nic się
      nie przytrafiło) bo chciałam dać odpocząc organizmowi od hormonów, trzy
      miesiące temu zabraliśmy się "poważnie" do roboty, do tej pory to było "co ma
      być to będzie" ale mimo wszystko co miesiąc od roku wypatruję z nadzieją
      objawów ciązy i 2 kresek na teście smile Ale nie łamię się... może w tym miesiącu
      się uda??? smile
      serdeczne pozdrowionka dla wszystkich starajacych się smile
      • klara_76 Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 18:33
        To i ja dolaczam. Jestem juz co prawda na watku starania o dzidzie, ale tutaj
        tak majowo jestsmile To poczatek naszego 3 cyklu staran. Wszystko jeszcze przed
        nami. Mam nadzieje, ze do 3 razy sztuka. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Oby
        bylo jak najwiecej podwojnych kreseczek!!!
    • isabell21 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 14:57
      witam! debiutuję dzisiaj pisząc ale już od dłuższego czasu jestem gościem tego
      forum
      hm...to mój 32 dc i właśnie dostałam @sadsadsad przeważnie (i ostatnio ) moj cykl
      miał 28dni...wiec juz miałam nadzieje...
      zaczynam swój 13 cykl starań...wspierajcie mnie...prosze.pozdrawiam wszystkie
      starające się i gratuluję tym którym się udało!!
      • paris4 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 18:08
        Hej Isabell, zyczę aby 13-stka okazała się dla Ciebie szczęśliwasmile))
        pozdrawiam
        Agata
        • gosia_dt Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 18:35
          Witajcie ponownie!
          Czekam nadal na @ a raczej wolałabym jej brak smile chociaż zaczynam tracić już
          nadzieję... (brzuch mnie boli jak na @, chociaż... kto wie...) Staram się łapać
          wszystkie fluidy bobaskowe
          Pozdrawiam smile))
      • klara_76 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 19:44
        Czesc Isabell!
        Jestem co prawda o 10 cykli staran "mlodsza", ale w ostatnim cyklu mialam
        dokladnie taka sama sytuacje jak Ty (zazwyczaj cykle 28-29 dni, a tu nagle
        32... no i tez ogromne nadzieje zakonczone fiaskiem @sad(). Wierze, ze maj
        bedzie dla nas przychylny!!!
        • anfi74 Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 08:52
          ...chyba majowe cykle powariowały, zakochały się czy co? Mój również z 26, 27
          wydłużył się do 31 dni. I mimo, że w ubiegłym cyklu nie planowaliśmy jeszcze
          dziecka, to zaczęłam się oswajać z myślą o ciąży, o czym przekonywał mnie ból
          brzucha, trwający 1,5 tyg. - wcześniej nic takiego mnie nie spotkało.
          A teraz trochę o sobie... Mam już jedno 2,5 letnie szczęście - wyszło nam za
          pierwszym razem. Od jakiegoś czasu ponownie krążę na forach tematycznych smile.
          Wątek majowych starań śledzę uważnie, bo mam zamiar do nich dołączyć. To 11 dc
          i chyba powinniśmy już zacząć poważne starania (chyba płodny śluz się pojawił),
          a tu przyplątało się straszne przeziębienie. I co, działać, czy przeczekać???
          • anfi74 Re: PILNIE O RADĘ PROSZĘ! 18.05.04, 13:17
            Jak wyżej wspomniałam, już przydałyby się konkretne działania. Tylko to
            przeziębienie nie daje mi spokoju. Poradźcie więc drogie, co w tej sutuacji
            robić. Gorączki od wczoraj już nie mam, katar jeszcze tak, czyli w sumie
            obłożnie chora nie jestem. Nie mam pojęcia co robić... nie chcę marnować już
            czasu... wystarczająco długo zwlekaliśmy z decyzją...
            Przepraszam za niecierpliwość, ale jak widać sprawa jest pilna
            • klara_76 Re: PILNIE O RADĘ PROSZĘ! 19.05.04, 19:11
              Ja co prawda jestem zdrowa, ale mojego meza dopadla infekcja. A tu 13dc... No i
              co? I nic - po prostu sie nie przejmujemy. Temperatura opadla, antybiotykow nie
              bierze, wiec uwazam, ze mozna dzialac. Oczywiscie, odpowiedzialnosc bierzemy
              tylko za nas samych. Ale moim zdaniem, nie ma co sie obawiam, tylko dzialac.
              Powodzenia!
              • anfi74 Re: PILNIE O RADĘ PROSZĘ! 19.05.04, 22:00
                Też tak myślałam, ale co dwie głowy...
                Dziękuję za odzew... już myślałam, że jestem niewidoczna smile))
                Jesteśmy w podobnym momencie cyklu, trochę "opóźnione" w porównaniu do
                większości, więc tym bardziej trzymam kciuki za powodzenie naszych działań! Oby
                wszystkie wirusy (oprócz ciążowych smile) omijały nas już z daleka.
                Powodzenia dla pozostałych, starających się... majową porą
    • amorzech Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 09:04
      Witam WAS drogie przyszłe mamy. Nie wiem czy mnie pamiętacie bo ja cały czas
      ślezę Wasze wypowiedzi. Jestem na tym forum juz od pięciu miesięcy. 15.05
      rozpoczęłam 6-sty cykl starań, w tym drugi z wiesiołkiem i pierwszy z testami
      owulacyjnymi. Według obliceń matematycznych te dni to przełom maja i czerwca -
      cykle 30-33 dni. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
      Pozdrawiam i trzymam kciuki.
      • protka1 Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 09:16
        Oj, podczepiłam sie niechcacy gdzieś wyżej, więc powtarzam post:
        Witajcie!
        Dawno nie zaglądałam na "edziecko". Nawet mi umknęła zmiana i połączenie
        z "gazetą".
        No ale ja nie o tym....
        3-ci cykl starań, jutro monitoring. Dziś 12 d.c i ....nadzieja, nadzieja,
        nadzieja.
        To, mam nadzieję, bedzie moje drugie dziecko (mam ponad 3-letniego synka), ale
        trzecia ciąża. Poroniłam na jesieni zeszłego roku, więc wliczając ten czas to
        już 12, nie 3-cykl.
        Jestem oczywiście po badaniach. Prawdopodobnie od tego cyklu będę brała
        duphaston od 14 do 24 dc. Ale o tym dowiem się jutro na wizycie.
        Mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie i przyniesiecie szczeście wink
        Pozdrawiam

• mbuk długi cykl :( 18.05.04, 12:24
      cześć dziewczyny smile
      może wy udzielicie mi jakiejś rady: zrobiłam test dwa dni temu no i wyszła
      jedna wstrętna krecha sad dziś jest już 36 dc. i zero objawów, ani na @, ani na
      ciążę. Mam tylko powiększone piersi. Już nie wiem co robić czy mam zrobić sobie
      kolejny test, czy badanie krwi, czy wybrać się do lekarza, czy czekać, aż mnie
      nie daj boże zaleje ????
      Ostatnie cykle miałam po 30 dni, ale już pare dni wcześniej bolał mnie brzuch i
      wiedziałam, że @ już blisko, a teraz nic.
      Pozdrawiam
      PS. mam prośbę: więcej fluidków od tych którym się udało smile

• mycha79 Re: długi cykl :( 18.05.04, 12:53
        Ja mam to samo, cykl juz trwa chyba 46 dni i nic. A test robilam rano i wyszla
        jedna krecha. Chyba sie wybiore do gina!! Buziaki i usciski, a cieżaroweczki
        kochane niech nam przesylaja fluidkismile))
        • ania.k26 ciążowe fluidy!!!! 18.05.04, 14:48
        • ania.k26 Ciążowe fluidy!! 18.05.04, 14:53
          Przesyłam ciążowe fluidy!!!
          Łapcie je, łapcie, dle wszystkich wystarczy!!!
          Pozdrawiam i niech Wam wszystkim się uda w tym miesiącu.
          ania i Dzidziul(18 tygodni)
      • white_calla Re: długi cykl :( 18.05.04, 12:55
        Moja rada - zrob bHCG. Bedziesz wiedziala na 100%. Tak czytam rozne posty
        dziewczyn starajacych sie i zauwazylam jedna regule: kazdej sie rozregulowaly
        miesiaczki. Ja juz sie martwilam o siebie bo wczesniej mialam 28 rowniutko a
        ostatnio 33 albo 26 bez zadnych przyczyn.
        Zrob badanie i bedzie wiadomo a potem do lekarza bo przyczyny nieregularnych @
        tez trzeba zbadac.

Mi sie jeszce nie udalo wiec przesle ci fluidy pozytywnych wibracji.
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        calla
        • mycha79 Re: długi cykl :( 18.05.04, 13:00
          A gdzie mozna zrobic bHCG??
          • white_calla Re: długi cykl :( 18.05.04, 13:02
            We Wrocku np. w Diagnostyce czy kazdym wiekszym laboratorium.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
            calla
            • mycha79 bHCG 18.05.04, 13:18
              A ile kosztuje to badanie??
              • white_calla Re: bHCG 18.05.04, 13:20
                Z tego co sie dowiadywalam to ok 25-30 PLN. Zalezy gdzie.
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                calla
                • mycha79 Re: bHCG 18.05.04, 13:22
                  Dzieki wielkie, jak do konca tyg. nie przyjdzie @ to lece na badaniesmile))
                  • mbuk Re: bHCG 18.05.04, 15:42
                    hej smile
                    właśnie wróciłam z badania krwi, już nie mogłam dłużej wytrzymać smile w luxmedzie
                    kosztuje 24 zł. stwierdziłam, że jak będę sprawdzać testy z apteki to i tak nie
                    będę pewna, a tak to już jutro rano wszystko będzie jasne.
                    Trzymajcie kciuki, rano dam znać (mam nadzieję, że będę jutro najszczęśliwszą
                    osobą pod słońcem smile
                    buziaki
                    • mycha79 Re: bHCG 18.05.04, 15:48
                      Oj trzymam kciuki bardzo mocno az mnie paluszki bolasmile))
                    • white_calla mbuk!!!!!!! 19.05.04, 10:28
                      No daj znac jak z tym badaniem wyszlo bo ssiedze jak na szpilkach.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                      calla
                      • mbuk Re: mbuk!!!!!!! 19.05.04, 12:01
                        witam
                        bardzo dziekuję dziewczyny za wsparcie, ale właśnie odebrałam te wyniki i jest
                        HCG-ilościowo: < 1
                        nie jestem pewna, ale jak jest poniżej trzech to oznacza, że nie jest się w
                        ciąży sad((
                        mam totalnego doła, dziś 36 dc. i zero objawów. Jutro z samego rana idę do gin.
                        pewnie znowu mi przepisze tą luteinę, a miałam taką nadzieję, buuu
                        ps. więcej fluidków proszę
                        • pepe90 Re: mbuk!!!!!!! 19.05.04, 12:21
                          Trzymaj się cieplutko!! Trzymam kciuki, a może jednak? Wierzę, że będzie
                          dobrze. Zbieraj wiruski!!!!
                          Pozdrawiam!!!
                          • paris4 Re: mbuk!!!!!!! 20.05.04, 09:56
                            Mbuk !!!!!
                            Trzymaj się dzielnie. Doskonale wiem jakie to uczucie wiedzieć, że ciąży nie ma
                            a @ nie przychodzi - przerabiałam to w poprzednim cyklu, który trwał aż 60 dni.
                            Mam nadzieję, że u Ciebie będzie szybciej i że zaczniesz znów się starać.
                            U mnie 20 dc. Mam dzisiaj wolne w pracy, siędzę sobie w domu z zamiarem
                            totalnego leniuchowania. Samopoczucie niezłe, nie myslę obsesyjnie o ciąży bo
                            zdaję sobie sprawę, że mamy małe szanse na naturalne poczęcie, czekam co
                            przyniesie ten cykl i czy znowu nie będę musiała mieć wywoływanej @. Jestem na
                            razie spokojna powoli dopuszczam do siebie myśl o leczeniu, ale nie jestem
                            gotowa rozpoczynać go teraz. Pozytywną stoną tej sytuacji jest to ,że seks znów
                            stał się seksem a nie robieniem dziecka (te próby jakos mnie stresowały i nie
                            było zbyt fajnie) Teraz jest supersmile))))
                            Pozdrawiam wszystkie forumowiczki a jest nas w tym miesiącu bardzo dużosmile)))
                            Agata
                            • pepe90 Re: mbuk!!!!!!! 20.05.04, 11:40
                              Witaj Agatko! Dawno Cię nie było! Ale kciuki trzymam sytematycznie! U mnie też
                              20 dc, pęcherzyk 24mm i niestety nie ma zamiaru pęknąć! O poranku dostałam
                              Pregnyl i zobaczymy jak to będzie. Coś te moję cykle strasznie się ostatnio
                              wydłużyły. Kiedyś to było 28, a teraz 30 - 36! Ale mam nadzieję, że się uda!!!!
                              Pozdrawim bardzo serdecznie!!!!!!
                              • pepe90 Paris 20.05.04, 11:47
                                Poprzedni post był do Ciebie! Pozdrawiam!
                                • paris4 Re: Paris 20.05.04, 14:15
                                  Hej,
                                  Nie pojawiam się za często bo jak pracuję to nie bardzo jest kiedy. W dodatku
                                  przygotowuję się do sesji na studiach i nie ukrywam, że staram się jak najmniej
                                  uwagi poświęcać ciąży. Jednak ciepło o Was myślę i bardzo przeżywam
                                  wszystkie "forumowe" sukcesy i porażki. To forum jest dla mnie jak narkotyksmile))
                                  pozdrawiam Agata
    • white_calla Ale czy jestescie pewne, ze jestescie na to gotowe 18.05.04, 13:00
      Dla poprawienia nastojow:

JAK PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO MACIERZYŃSTWA PORADNIK DLA PANÓW (I PAŃ)

Dla wszystkich rodziców teoretycznych ku przestrodze, dla faktycznych w celu
      weryfikacji rzeczywistości:
      Zapomnij o poradnikach na temat wychowywania dzieci i przestań bujać w
      obłokach. Oto dziewięć sposobów na sprawdzenie, czy jesteś już gotowy zostać
      dobrym rodzicem.

Kobiety, aby przygotować się do macierzyństwa:
      włóż szlafrok i przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9
      miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu.

Mężczyźni:
      Aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż cala
      zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi.

Następnie pójdź do supermarketu i załatw, by cala Twoja pensja była, co
      miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu.

Aby przekonać się, jak będą wyglądały Twoje noce, powinieneś chodzić po
      pokoju od 5 po południu do 10 wieczorem, nosząc mokry tobołek o wadze około 5
      kilogramów. O 10 wieczorem odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać.
      O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej.
      Nastaw budzik na 3 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o 2 i weź sobie
      cos do picia. Wróć do łóżka o 2.45. Wstań, gdy budzik za dzwoni o 3. ?piewaj
      piosenki przy zgaszonym świetle do godziny 4. Ustaw budzik na 5. Wstań. Zrób
      śniadanie. Postępuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia.

Wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pingpongowej.
      Zawieś na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i spróbuj
      za pomocą łyżeczki przełożyć jej polowe do wnętrza bujającego się melona,
      udając przy tym, że jesteś samolotem.

Druga polowe papki wylej sobie na kolana. Jesteś już gotów karmić roczne
      niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj
      dżem na kanapie i wszystkich zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafa i
      zostaw go tam na parę miesięcy.

Ubieranie maluchów nie jest wcale takie łatwe, jak się wydaje. Kup ośmiornicę
      i siatkowa torbę. Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, by żadne jej ramie
      nie wystawało na zewnątrz. Czas przeznaczony na to zadanie: cale
      przedpołudnie.

Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do
      ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź
      kilkanaście metrów od domu. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po
      drodze zatrzymuj się, by dokładnie przyjrzeć się każdemu niedopałkowi na
      chodniku, każdej gumie do żucia, każdemu papierkowi i każdemu martwemu
      owadowi. Wróć pod dom. Krzycz głośno, że masz już tego wszystkiego dosyć, aż
      sąsiedzi staną w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz
      jesteś już gotów, by zabrać swojego malucha na spacer.

Pójdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w
      wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego dorosły kozioł. Jeśli
      chciałbyś mieć więcej niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Zrób
      sprawunki na cały tydzień, nie spuszczając ich z oczu ani na chwile. Zapłać
      za wszystko, co kozły zjedzą lub zniszczą.

Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się, że
      śpiewasz podczas kąpieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jesteś gotów, by zostać
      rodzicem. Pamietaj, aby wszystko to, co mowisz, powtarzac przynajmniej piec
      razy.

Zanim dorobisz się potomstwa poszukaj ludzi, którzy mają już dzieci. Krytykuj
      ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwości, za to, że nie uczą
      swoich pociech dyscypliny i ze pozwalają im na wszystko. Doradzaj im bez
      przerwy, co powinni zrobić, by dzieci wcześniej szły spać, jak maja je
      nauczyć dobrych manier i zachowania przy stole. Ciesz się tym okresem. Nigdy
      później nie będziesz już tak doskonałym ekspertem w wychowywaniu dzieci.

Zrodlo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=12702146

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      calla
      • aska_f Re: Ale czy jestescie pewne, ze jestescie na to g 18.05.04, 13:13
        Dziewczynki - wysyłam całe mnóstwo fluidków ciążowych do Was smile)) Oby te
        przedłużone cykle okazały się małą fasolką w brzuszkach smile))

Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dwie kreski na teście!!!
        Aśka
        • lenka79 Majowe starania 18.05.04, 13:30
          No to jednak będe miała drugą szanse w maju. Dziś 4dc. Stan zapalny zaleczony
          jeszcze przed @ - w moim wypadku to wielkie osiągnięcie gdyż do tej pory
          leczenie jakichkolwiek infekcji zajmowało mi minimum 3 tygodnie. Z
          niecierpliwością czekam do końca @ i bierzemy się do roboty. Mam nadzieję, że
          druga próba się powiedzie. ALe tym razem mam troszke inne nastawienie. Jestem
          jakaś spokojniejsza i chyba mam większe zaufanie do matki natury - będzie co ma
          być. Oczywiście życze wam byście doczekały się jak njprędzej upragnionych
          dzieciaczków
          • sylwiawm Re: Majowe starania 18.05.04, 14:41
            Mam takie szczeście, że na majowe starania załapałam się 2 razy czyli 2 szanse
            w tym miesiącu, ale niestety jedną już wykorzystałam i jak tylko pomyślałam o
            zrobieniu testu to nie minęła godzina i zaczęła się @. Ale mam pecha

• ella1976 Re: Majowe starania 18.05.04, 15:00
              Dziewczyny cały czas śledzę Wasz wątek, jestem całym sercem z Wami, przesyłam
              dla każdej z osobna mnóstwo fluidków ciążowych!
              Pozdrawiam gorąco!
              • mycha79 Re: Majowe starania 18.05.04, 15:02
                A moglabys mi poczta do trojmiasta przeslac bo wirtualnie to chyba nie
                idąsmile))))))))) Dzieki, buziaki!!!
            • lenka79 Re: Majowe starania 18.05.04, 16:25
              Pomyśl o tym, że masz jeszcze jedną szanse w maju i zabieraj się do roboty.
              Napewno się uda.
    • rutkam Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 19:41
      Cześć dziewczyny
      Ogromna prośba do wszystkich mam z fasolkami w brzuszkach,jeszcze więcej tych
      pozytywnych fluidków,bo jest tu nas cała gromada więc jest między kogo je dzielić.
      U mnie dziś 23 dc i jeszcze czekam na efekty majowych starań,tak naprawdę to nie
      wiem czy bolące piersi to objawy @ czy ciąży , czekam cierpliwie na bieg wydarzeń.
      Wszystkim owej cierpliwości życzę smile
      • pepe90 Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 21:11
        Bardo, bardzo dziękujemy za ciążowe wiruski!! Przysyłajcie ich jak najwięcej!!
        Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o swoje fasolki!!
        A całą "brać" czekająca na dwie kreseczki cieplutko pozdrawiam i mam nadzieję,
        że już wkrótce dołączymu do naszych przesympatycznych koleżanek!!!
      • aska_f Ciążowe fluidki :)) 18.05.04, 21:53
        Hi, hi to jeszcze raz ja smile Ponownie ślę do Was ciążowe fluidy smile))

Pozdrawiam cieplutko i trzymam za Was wszystkie kciuki!
      • roksana78 Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 01:26
        witam Was
        u mnie 22dc, tak więc przede mną tydzień czekania (mam nadzieję, że tydzień
        czekania na zrobienie testu ciązowego, a nie na @)
        o objawach ciązowych nawet nie mysle, bo ostatnie 3 miesiące to sobie je
        wmawiałam, jak większośc z Was wink)
        w tym miesiącu próbuje mało myślec o ciązy (choć bardzo mi się ona marzy)
        pamiętajcie, by nie zadreczać sie ciągłym myśleniem o ciązy, bo to wykańcza
        spróbujcie mysleć o czyms innym (wiem, że to trudne)...

dziekuję ciężarówkom za fluidki, łapałam wszystkie smile moze coś z tego wyjdzie
        • kwiatulinek Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 07:29
          Ja czekam na czerwcowe starania bo w maju niestety się nie udało!
          Trzymam kciuki za oczekujące na efekty starań!!!!!!!!!
          Pozdrawiam
          • pepe90 Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 11:43
            Hej hej dziewczyny! Ja już jestem po staraniach i teraz pozostaje mitylko
            czekać na rezultat! Do nastepnych czerwcowych jestem już przygotowna -
            zaopatrzyłam się w Wiesiołek. tak więc zobaczymy. A jutro rano ie pooglądać
            moje "jajeczko". Zobaczymy czy z nim wszystko ok. Trochę się boję bo już tak
            długo się staramy.Ale mam nadzieje, że będzie dobrze!!!
            Pozdrawiam i trzymam kciuki z astarania i dwie kreseczki!!!
      • czekaczka Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 11:59
        To ja też się dopisuje. 27 d.c. troszkę pobolewa mnie brzuch sad((
        Ale czekam....
        • pepe90 agat78 19.05.04, 12:58
          Hej hej nie odzywasz się?! Jak tam badania? Cały czas trzymam kciuki! Czekam na
          jakieś wieści!
          Pozdrawiam serdecznie!!!
          • sylwiawm Re: agat78 19.05.04, 17:21
            moje 2 starania majowe rozpoczelam z wiesiolkiem i mam zamiar robic testy
            owulacyjne. Mam nadzieje ze tym razem sie uda. Czy któraś z was stosowała testy
            firmy Alcon? Czy są one dobre?
            • mycha79 200!!!!!!!! 20.05.04, 14:21
              hehe juz drugi watek mi sie udalo pisac dwusetny postsmile)) Buziaki dziewczynysmile)
              • rutkam Zakończyłam oczekiwania 25.05.04, 17:43
                Witam dziewczyny
                Coś końcówe posty są bardziej pesymistyczne niż optymistyczne więc może "wleję"
                w was trochę optymizmu,u mnie dziś 30 dc @ się spóźnia 4 dzień więc postanowiłam
                zrobić test i jak myślicie co na nim zobaczyłam... DWIE GRUBE KRECHY smilesmilesmilesmilesmilesmile
                Jaka jestem szczęśliwa ,a mężuś wniebowzięty i zarazem zszokowany bo nie
                liczyliśmy że już za drugim razem się uda.
                Trzymajcie się cieplutko więcej optymizmu i przesyłam 100000000000000000000000000
                tyyyyle wirusków ciążowych obyście się dały zainfekować.

P.S Roksana a ty na jakim jesteś w tej chwili etapie
              • rutkam m 25.05.04, 17:47
                Witam dziewczyny
                w was trochę optymizmu,u mnie dziś 30 dc @ się spóźnia 4 dzień więc postanowiłam
                zrobić test i jak myślicie co na nim zobaczyłam... DWIE GRUBE KRECHY smilesmilesmilesmilesmilesmile
                Trzymajcie się cieplutko więcej optymizmu i przesyłam 100000000000000000000000000

• rutkam Re: 200!!!!!!!! 25.05.04, 17:48
                Witam dziewczyny

• rutkam Majowe starania :):) 25.05.04, 17:50
                Witam dziewczyny

• rutkam Majowe starania :):) 25.05.04, 21:03
                Jakoś jestem przywiązana do tego forum....
                Dzięki za miłe słowa ,będę trzymała za was kciuki naprawdę trzeba myśleć
                pozytywnie to wszystko się uda.Jeszcze raz przesyłam wam 1000000000000000000
                fluidków ciążowych.
                Roksana78 daj znać jak się jutro przetestujesz.
                Trzymam kciuki- jutro napewno będzie taksmilesmilesmilesmilesmilesmile:
              • rutkam Majowe starania :)) 25.05.04, 21:07
                Jakoś jestem przywiązana do tego forum....
                Dzięki za miłe słowa ,będę trzymała za was kciuki naprawdę trzeba myśleć
                pozytywnie to wszystko się uda.Jeszcze raz przesyłam wam 1000000000000000000
                fluidków ciążowych.
                Roksana78 daj znać jak się jutro przetestujesz.
                Trzymam kciuki- jutro napewno będzie taksmilesmilesmilesmilesmilesmile:
                • roksana78 Re: Majowe starania :)) 25.05.04, 21:15
                  DROGA RUTKAM

jej Ty z wrażenia i ze szczęscie aż podwójnie i więcej, to samo piszesz smile
                  jutro może i ja tak będę robić ha ha
                  pozdrówka i do jutra... dam znać popołudniu, trzymajcie za mnie kciuki (dzięki)
                • roksana78 Re: Majowe starania :)) 25.05.04, 21:17
                  Rutkam

a jak objawy ciązowe?? masz jakieś??
                  ja już sama nie wiem co w brzuszku odczuwam
          • agat78 jestem jestem 20.05.04, 15:14
            Witam serdecznie. Nie robiliśmy badań nasienia. Czekamy narazie na rezultat
            majowego staranie smile
            Termin @ przypada 26.05 czyli na Dzień Matki, co za zbiego okoliczności.
            Dziś mam 24 dc. Bolą mnbie piersi i kłuje w brzuchu. Nie wiem czy to po
            duphastnonie, czy po młodej kapuście, bo zjadłam jej wczoraj cały garnek (a
            miało być na objad na dwa dni hehehe). Apetyt mam niesamowity jak zresztą przed
            każdą @. Mogłabym zjeść konia z kopytami.
            A z badaniami to się chyba jeszcze wstrzymamy do września. Chcemy pojechać w
            góry, zmienić klimat. A potem zobaczymy.
            Kupiłam zresztą u ewy.analityk testy wczoraj. Te w promocji na Dzień Matki. Mam
            nadzieję, że skorzystam z tego gratissowego już nie długo i z pozytywnym
            wynikiem. Tego życzę sobie i Wam wszystkim.
            Pozdrawiam Was wszystkie laseczki i życzę DWIE kreseczki
            Aga
            • klara_76 Re: choroba 20.05.04, 16:19
              Czesc Dziewczyny,
              Pisalam dwa dni temu, ze moj maz sie rozchorowal, a dzisiaj i mnie dopadlo.
              Glowa mnie boli, katar, goraczka - chyba jakis wirus szaleje. Smutno mi, bo
              dzisiaj 14dc, czyli idealny czas na starania; a ja nie mam sily na nic. Pewnie
              3 cykl staran zakonczymy kolejnym niepowodzeniemsad( Czemu tak sie dzieje?
            • pepe90 Re: jestem jestem 20.05.04, 17:22
              Hej hej! Ja również kupiłam testy u Ewy. No i zobaczymy! Mam nadzieje, że
              dzisiejsz zastrzyk uwolni moje jajeczko z pęcherzyka!Ale to będę wiedziała
              dopiero we wtorek!
              Trzymam kciuki za majowe dwie kreseczki!
              A może ta kapustka dobrze wróży!
              daj znać!
              pozdrawiam Janette
              • mycha79 Do pepe90?? 20.05.04, 17:24
                Tak sobie mysle czemu 90?? Mam nadzieje ze nie masz 14 lat hahahahahahahasmile))))
                • agat78 Re: Do pepe90?? 20.05.04, 18:14
                  Własnie też sie zastanawiam. A wogóle skąd ten nick? Pewnie lubisz peperoni
                  hihi. Pepe trzymam kciuki za jajeczko.
                  • pepe90 Tłumaczenia cha cha!!!! 21.05.04, 09:11
                    • pepe90 Re: Tłumaczenia cha cha!!!! 21.05.04, 09:20
                      Latek mam zdecydowanie więcej, bo aż 33! Na imię mam Janette. A nick to tak
                      właściwie przypadł mi w spadku. I już sie bardzo do niego przyzwyczaiłam. Mój
                      14 syn ma na imię Patryk i przez pewien czas znajomi mówili do niego Pepe. A
                      ponieważ on nicki i emaile zmienia ciągle i ma ich obecnie kilkoanaście to mi
                      pozostał ten pierwszy z przed kilku lat. Koniec tłumaczeń!!Ch cha! Jeśli
                      jeszcze macie jakieś pytankoa to gg8523852 lub pepe90@wp.pl!!
                      Pozdrawiam bardzo cieplutko!!! I czekam na wieści o dwóch kreseczkach!!!
                • paris4 Re: Do pepe90?? 20.05.04, 18:17
                  Witam ponownie. Dziś nadrabiam zaległości na forum. Strasznie szybko minął mi
                  ten wolny dzień. Bałaganu narobiłam w domu niczym horda dzieciakówsmile)
                  Potrzebowałam takiego odmóżdżającego dnia (rzadko mogę sobie pozwolic na taki
                  luksus) - zalegając na kanapie gapiłam się w telewizor na powtórki seriali
                  których nawet nie oglądam, przeglądałam całą stertę kobiecych pisemek no i
                  jadłam. Nie wiem czy to oznaka ciąży ale mam dziki apetyt na warzywa i owoce,
                  ale to raczej kwestia pory roku. Organizm domaga się witamin i pojawiają się
                  pierwsze wiosenno-letnie pyszności. Właśnie robię sobie duszoną młodą kapustkę
                  z pomidorkami - mniam...
                  No muszę sprzątnąć wszechobecne brudne kubki, filiżanki i talerze. Więc do
                  jutra pa!
                  • pepe90 Re: Do pepe90?? 21.05.04, 09:23
                    Mam nadzieje, że oznaki będą właściwe i już wkrótce powiadomisz nas o swoich
                    dwóch kreseczkach. Ja coś czuję że swoje starania przeniosę na czerwiec.Tym
                    razem z wiesiołkiem. I mam nadzieję, że mój obecny lekarz nie będzie tylko
                    wyciągał kasy, ale naprawdę nam pomoże!!!
                    Pozdrawiam serdecznie!!!
                    Janette
                    • czekaczka Re: Do pepe90?? 21.05.04, 09:43
                      pepe90 ja też mam 33 lata, też mam 14 letniego syna smile i chyba też przeniosę
                      się do czerwcowych starań sad
                      • jagasz Re: Do pepe90?? 21.05.04, 09:53
                        Dołączam do Was - 4 cykl starań. Na razie jestem w fazie działań i oczekiwań.
                        Przewidywana @ na 02/06. Pocieszyłam się czytając o nieregularności cyklów w
                        czasie starań, u mnie przeszło to wszelkie granice i @ trwające po 6-8 dni,
                        bóle brzucha i same nieprzyjemności.
                        Chyba zacznę pić wiesiołka.....
                        Pozdrawiam Was wszystkie Starające się!!!!!!!!!!!!!!

Aga
                      • pepe90 Re: 21.05.04, 10:19
                        To super, więc jest nas już dwie! A myślałam, że to ja mam takie nawiedzone
                        pomysły cha cha! Czy z synem też miałaś takie problemy? Ja żadnych zaplanowałam
                        i juz był. A teraz cóż 9 m-cy starań i nic! Jednak latka robią swoje?!
                        Pozdrawiam bardzo serdecznie Janette
    • czekaczka Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 10:28
      My pracujemy już 11 cykl i nic sad Wyniki mamy super, wszystko niby ok a tu
      jakoś nie wychodzi. Właśnie ostatnio mój doktorek mi zasugerował że najmłodsza
      to ja juz nie jestem sad((
      A z synem to była wpadka smile
      • pepe90 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 11:07
        No cóż to idziemy prawie równo! Mój doktorek mówi, że na kolejne dziecko to
        zupełnie odpowiedni wiek! My dopiro robimy różne badanka i wyjaśniamy. Jak już
        pisłam od wczoraj wiem że mój pęcherzyk nie pękł do 20 dc i trzeba było go
        wspomóc. Zobaczymy co z tego wyniknie!
        Janette
        • pepe90 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 13:36
          Coś tu u nas tak spokojnie się zrobiło! Mało nowych wieści! Odzywajcie się
          troszkę częściej, bo strasznie się już przyzwyczaiłam do tego miejsca i lubię
          tu zaglądać! Fajnie jest móc pogadać z kimś kto rozumie Twoje problemy!!!
          Pozdrawiam bardzo serdecznie!!
          Janette
    • czekaczka Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 13:39
      Podjęłam decyzję, kupuje dzisiaj test. Jutro napisze co wyszło. Juz nawet nie
      chce myslec ile tych testów już było, oby ten był oststni w tym roku.
      • pepe90 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 14:16
        Trzymam kciuki! Koniecznie daj znać! Liczę na Twoję dwie kreseczki i szczerze
        Ci tego życzę! Ja muszę poczekać do początków czerwca! Ale może coś z tego
        wyniknie! Ja chwilowo się jeszcze staram cha cha ale toteż jest milutkie!
        wprawdzie to jż 21 dc.
        Pozdrawiam i trzymam kciuki
        Janette
    • isabell21 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 14:53
      to znowu ja....zycze powodzenia wam wszystkim...przesylam buziaczki...przenosze
      sie na czerwcowe starania..sad
    • agat78 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 15:27
      Hej hej
      u mnie bez zmian. Bolą mnie piersi i noce przez to nie sypiami i kłuje mnie
      cały czas w brzuchu. Nie wiem czy to przez duphaston. Czy któraś z Was tak ma
      lub miała po duphastonie?
      Pozdrawiam
    • rubi21 Re: Majowe starania :)) do oczekujących 22.05.04, 08:38
      Być moze to opowiadanie nic Wam nie da ale napiszę. To moja historia starania
      sie o dziecko. Przez pierwsze 4 m-ce starań oczekiwałam dziecka, za każdym
      razem wychodził test negatywny, mierzyłam temperaturę starałam sie z wykresu
      odczytywać dni płodne i nic. Poszłam do lekarza, który po zrobieniu badań
      hormonalnych stwierdził, że nigdy nie bedę miec dziecka. Rozpacz. Poszłam do
      innego lekarza który zalecił jeszcze badanie nasienia u męża - wyniki nie były
      rewleacyjne, ale lekarz zalecił mężowi branie witaminy E i podobno to miało
      pomóc. Po dwóch m-cach okazało sie, że jestem w ciaży, a po dwóch następnych
      lekarz stwierdził obumarcie ciąży. Kolejna rozpacz. Znalazłąm kolejnego
      lekarza, któy dał mi duphaston - lek podtrzymujący ciażę, brałam go 3 m-ce i
      nic. Wściekłąm się, ciąża chodziła mi po głowie, byłam zmęczona, to było już 11
      cykli starań. W końcu poszłam do jeszcze jednego lekarza, tym razem kobiety,
      przejrzała wszystkie moje wyniki i poprosiła bym w tym miesiacu (był maj)
      odpoczęła i w czerwcu zrobiła badanie cyku ponownie. No więc odpoczywalismy od
      myślenia o dziecku, miałam sporo pracy, przestałam mysleć o ciąży - odłożyłam
      to na za miesiąc. I czekałam na @ żeby pójść na to badanie cyklu, ale @ się juz
      nie pojawiła za to w przeddzień Dnia Dziecka test wykazał dwie kreseczki.
      Pobiegłam do lekarza i dostałam duphston, który dopier po stwierdzeniu ciąży na
      tescie daje moja pani doktor. Ciąża była zagrożona, bo po wcześniejszym
      poronieniu lekarz w szpitalu uszkodził mi szyjkę macicy, więc była niewydolna
      (w połowie ciąży szew okrężny). Teraz mój wspaniały synek ma 3 lata i 4 m-ce i
      od wrzesnia będziemy sie starac o rodzeństwo dla niego - ale obiecałam sobie
      nie myśleć, wyłączyc głowę bo to ona blokuje moje starania. Pozdrawiam i życzę
      podwójnych kreseczek na testach i odpocznijcie.
      • paris4 Re: Majowe starania :)) do oczekujących 22.05.04, 09:25
        Hej Rubi,
        Mi to opowiadanie pomogło utwierdzić się w przkonaniu, że co ma być to będzie.
        Tobie pisane było dziecko i mimo bardzo okrężnej i trudnej drogi masz synka. Ja
        swoja drogę zacząłam w lutym i póki co same niepowodzenia, dlatego postanowiłam
        trochę wyluzować. Moją "przemianę" spowodowały nie najlepsze wyniki męża i to,
        że kompletnie się po tym załamałam, wtedy musiałam to wszystko jeszcze raz
        dokładnie przemysleć. Bardzo pomogły mi dziewczyny z forum, a zawłasza Ella,
        której mąż miał rozpoznane to samo schorzenie a mają już córeczkę i teraz w
        drodze drugiego maluchasmile)) To działa - w maju myślę bardzo mało o ciąży( wręcz
        odganiam od siebie te myśli), nie szukam symptomów ovu ani ciąży, nie planuję
        kiedy urodzi się dziecko i pod jakim to będzie znakiem zodiaku, nie myślę
        obsesyjnie kiedy zrobić test ciążowy. Efektem pozytywnym jak na razie jest to,
        że seks znów zaczął być dla mnie przyjemnością i mam na niego ochotę a nie
        figluję z mężem bo dziś jest TEN dzień. Oczywiście nadal pragnę dziecka i
        jestem w stanie zrobić bardzo wiele aby je urodzić (podejmę się leczenia itp.),
        ale nie zamierzam na razie od tego wariować. Tak do końca nie da się
        wyeliminować myślenia - ja na przykład jestem uzależniona of tego forum, a tu
        raczej nie da się o ciąży nie myślećsmile a jak widzę kobietę w ciąży lub
        maleńkie dziecko - to ze wzruszenia aż mnie ściska w gardle.
        Pozdrawiam wszystkie starające się, życzę dwóch kreseczek, wtrwałości i pogody
        ducha w staraniach a Tobie Rubi szybkiego powięszenia rodzinki
        Agata
        • justysia72 Re: Majowe starania :)) do oczekujących 22.05.04, 23:23
          Witam
          Chciałam powiedzieć, że podobnie jak Rubi staraliśmy się o dziecko tyle tylko,
          że przez 7 lat. Właśnie była to droga bardzo trudna. Wiele łez (dlaczego ja).
          Nieraz mówiłam sobie, że trzeba się wyluzować, ale tak nie idzie. Po wizytach u
          wielu lekarzy nadszedł czas na monitorowanie cyklu, tak więc w 3 dc miałam
          zgłosić się do gina, lecz @ nie nadchodziła. Po Świętach Bożego Narodzenia i
          hucznym Sylwestrze (nie oszczędzałam się) wystąpiło krwawienie. Zgodnie z umową
          w 3 dc zgłosiłam się no i okazało się, że prawdopodobnie to pęcherzyk (nie było
          jeszcze echa). Przez krwawienie przeleżałam w szpitalu 2 tygodnie, dopiero po
          ok. 10 dniach lekarze usłyszeli bicie serca. Teraz mój synek ma 20 m-cy.
          Właśnie w maju rozpoczęliśmy starania o drugie dziecko, lecz postanowiliśmy, że
          nie będziemy się już tak stresować i myśleć jak było to przedtem. Muszę
          przyznać, że nawet specjalnie nie liczę dni cyklu. Poprostu kochamy się wiele
          częściej. Mam wielką nadzieję, że tym razem będzie inaczej.
          Pozdrawiam wszyskie oczekujące na swój skarb
          Justyna
          A to mój skarb:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12699321
    • czekaczka Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 11:14
      Zrobiłam rano test.....
      I znowu tylko jedna kreseczka sad(
      @ nadal nie ma, brzuch już mnie nie boli, tem. poszła do góry.
      Już nie wiem o co chodzi, przestaje mysleć, bo zwariuje.
      • paris4 Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 13:13
        Oj to bardzo mi przykro. Wszystkie przechodzimy przez tą upiorną 1 kreskę.
        Poczekaj jeszcze kilka dnia jak @ nie będzie to powtórz test. Pocieszające w
        Twoim przypadku jest to, że macie dobre wyniki, czego ja o sobie nie mogę
        powiedzieć. Głowa do góry i nie poddawaj się.
        pozdrawiam
        Agata
        • pepe90 Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 21:44
          Dołączam się do rad Agaty, spróbuj za kilka dni zrobić kolejny teścik. Wiem jak
          się czujesz, bo sama przechodziłam to na początku maja.Masa objawó plamienie
          zamiast @ i tego mój były lekarz uznał, że to może być ciąża. A krecha była
          jedna!
          Nie poddawaj się!Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie!!
          Janette
    • czekaczka Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 22:43
      dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa smile)))
      Żałuje, że wcześniej tu nie bywałam, tu jest tak swojsko smile))
      Cały czas żyję nadzieją i bardzo się cieszę, że mogę się nią z Wami podzielić.
      Pozdrawiam i tez trzymam za Was kciuki smile
    • agat78 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 12:49
      Hej,
      wiecie co? Ja doszłam do wniosku, że najlepszy wiek na pierwsze dziecko jest do
      23 roku. Doszłam do wniosku na swoim przykładzie. Kiedyś byłam zdrowa. Nie
      miałam żadnych infekcji, duuużo śluzu, poprostu super warunki. Potem zaczęłam
      chorować - angina, antybiotyki, drożdże buuuuuu. Od tamtej pory ciągle coś mi
      jest. Ciągle jakieś infekcje, swędzenia, stany zapalne, mało śluzu buuuuuu a
      dbam o siebie jak mogę. I juz nie mam siły. Im jestem starsza (mam 26 lat) tym
      jest gorzej.
      Powiedzcie mi jak to jest z grupami cytologii? Wyczytałam gdzieś na forum, jak
      jedna z dziewczyn pisała: znowu muszę zaprzestać starania bo mam infekcje i II
      grupę cytologi. Czy to poważna sprawa i utrudnia zajście. Ja odkąd pamiętam
      zawsze miałam II grupę i mój gin mówił, że jest Ok, że żadko dziewczyny maja I.
      Że II to normalka.
      Poza tym u mnie normalnie. Piersi przytyły o 1 rozmiar smile i bolą przy
      dotykaniu. Brzuch mnie juz nie boli. Apetyt znikł. Zwarjuję chyba do czwartku (
      termin @).
      Pozdrawiam
      • pepe90 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 13:18
        Hej! ja zaczynam myśleć tak jak Ty wprawdzie syna urodziłam majac 19 lat ale
        był w pełni zaplanowany.Postanowiłam i już byłam w ciąży. A teraz to jak widać
        na załączonym obrazku. Ciągle coś! Cytologię zawsze miałam II i wszyscy mówili,
        że to ok.
        Trzymam kciuki za II kreseczki!
        Pozdrawiam serdecznie Janette
        • klara_76 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 13:35
          Hej! Ponownie sie melduje. Nadal mocno zainfekowana. Czas staran (nieco
          zaklocony przez chorobe) w tym miesiacu raczej juz za nami. Dzis 17dc, wiec
          jeszcze jakies 12-14 dni i bedzie wiadomo. Ale spodziewam sie raczej I krechysad
          Trzymam kciuki za nas wszystkie. Oby, mimo wielu przeciwnosci, spelnilo sie
          nasze marzenie podwojnej kreseczki. Cieplutko sie trzymajcie!
      • angie.z Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 14:23
        oj naprawdę nie przejmuj się tą cytologią smile Ja też odkąd pamiętam mam II
        grupę. Moja pani ginekolog powiedziała że to w niczym nie przeszkadza i można
        się starać o malucha. A dodatkowo ja mam jeszcze nadżerkę i jak uważa moja pani
        ginekolog to też nie jest przekszoda do planowania rodziny. Więc uszy do góry
        trzymam kciuki za twoje dwie kreseczki, i też czekam na swoje. Pozdrawiam
      • hakdil Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 15:40
        Witam Was!Ja tez zaczynam 5 cykl staran,za kilka dni wielka probasmileTym razem z
        testami owul.i wiesiolkiem.Jak nie wyjdzie tym razem,to posle meza na badania
        nasienia.Tyle babeczek stara sie o dziecko!Szok!
        A co do Twego listu,to ja zawsze bylam zdrowa,a tak sie zlozylo ze do 25 roku
        zycia uczylam sie i nie mialam potrzeby posiadania dziecka.Zreszta pozno-jak na
        dzisiejsze czasy-stracilam dziewictwo-w 26 roku zyciasmileale z wlasnym mezem(to
        juz inna historia).Ale dopiero od niedawna poczulam chec urodzenia
        dziecka,dopiero teraz dojrzalam psych.do tego.A mam 31 lat.Wiec roznie to
        bywa.A w wieku 23 lat to ja myslalam o zupelnie czyms innym niz
        dziecko.Pozdrawiam!
        • paris4 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 16:08
          Hej Dziewczyny,
          Właśnie wróciłam z pracy i sobie do Was zaglądam. Mnie też to czasami szokuje,
          że tyle par stara się o dziecko i wcale im to tak łatwo nie przychodzisad((
          Zobaczcie same jak nas tu dużo...
          A tak z innej beczki to dla oderwania od ciążowych myśli byłam wczoraj na
          filmie "Troja" - całkiem ok aczkolwiek nie rzucił mnie na kolana. Film jest
          zrobiony z dużym rozmachem (taka prawdziwa wielka hollywoodzka produkcja) i
          mówi o wartościach, które właściwie w obecnych czasach są ludziom obce, więc
          jeśli chcecie na ponad dwie godziny przesieść się do innego świata no i pogapic
          na przystojnych aktorów - to polecamsmile))
          Czeka mnie pracowity tydzień - muszę zgłosić reklamację w Castoramie bo zamiast
          farby o pięknym nasyconym żółtym kolorze mam na ścianie jakąś brudną zieleń
          wrrrr
          Muszę kupić prezent dla mamy, a swoją drogą to moim największym marzeniem jest
          to abym w przyszłym roku obchodziła Dzień Matki jako Mamasmile) Czego także Wam
          życzęsmile))
          pozdrawiam
          Agata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka