pepe90 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 08:54 Super Asiu, aż chciałabym Cię wyściskać!Świetnie, że Wam się udało!To bardzo optymistyczny początek dnia dzisiaj przecież 13!! Cha Cha!Mam nadzieję,że pozostaniesz z nami w kontakcie i będziesz nas wspierać swoją rdością! Gratuluję i pozdrawim bardzo serdecznie!!! Janette Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulinek Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 10:46 Asiu Wielgachne Gratulacje!!!!! To super ze Ci się udało dbaj o siebie i dzidziusia!! I oczywiście zaglądaj tu do nas i porozsiewaj nam troche wirusków ciążowych! Dziewczyny trzymam za Was kciuki żeby nam się udało! Ja też czekam na wyniki majowych starań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Majowe starania :))kwiatulinek 18.05.04, 14:32 Kwiatulinek, i co u Ciebie?? Wyszło coś? Ja mam 24 dzień zazwyczaj 30dniowych cykli, ale jak na razie żadnych objawów, z owulacją też chyba nie trafiłam, więc prawdopodobnie wpisuję się na czerwcowe (hehe nabożeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
lenka79 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 10:50 Asiu, gratulacje. Jak ja Ci zazdroszcze. Jak się dziś okazało z moich majowych starań nic nie wyszło. Dziś spadła tempka, a brzuch boli tak jak dzień przed okresem więc pewnie za pare godzin dostane. W sumie to nawet dobrze bo niestety pare dni temu musiałam odwiedzić mojego ginekologa - znowu mam jakiś stan zapalny, a w cytologii 2 gr. Także przez najbliższe tygodnie czeka mnie kuracja globulkowa a nie starania. No cóż smutno mi ale musze poczekać - może w lipcu? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Asiunia gratulacje :)) 13.05.04, 11:17 Asia, wszystkie bardzo sie cieszymy)) Jedz do meza albo kup w sklepie malutkie buciki i daj mu wieczorem w prezencie) Ojojojoj ale sie ucieszy. Dziewczyny my tez wreszcie kiedys zobaczymy te cholerne dwie krechy. Gorace buziaki i usciski!! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 11:57 Tak sobie myślę, że chyba wyjadę na ten weekend w góry i będę próbowała się zrelaksować, a przy okazji może uda mi się (jeśli nie jestem teraz w ciązy) postarać się majowo. Sama już nie wiem! Zawsze mówili, że nie można być trochę w ciąży a trochę nie. Ja to mam szczęście!Cha cha! Ella a jak u Ciebie? Jakieś pozytywne wieści? Pozdrawiam serdecznie!! I czekam na tego "mojego bocian" i Wam również tego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 14:37 Pepe dzięki za pamięć już jestem i muszę Wam obiwieścić że się udało !!!! O piątej rano testowałam i na moment umarłam !!! Są dwie piękne kreseczki!!! Cały dzień chodziłam zakręcona z niekontrolowanym uśmiechem na twarzy!! Oczywiście rano budziłam męża i razem przeżywaliśmy! Właśnie wróciłam z pracy, mąż przywitał mnie pięknym bukietem kwiatów (jest kochany). Trzymam za was wszystkie mocno kciuki przesyłam mnóstwo fluidków Asia gratuluję!!! Więć spotykamy się na styczniu 2005 !!! Paris4- Ty nie jesteś czarownicą tylko dobrą wróżką!!! pozdrawiam Was gorąco!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 15:35 Ella - gratulacje!!! Do zobaczenia na wątku styczniowym ) Dziewczyny, dziękuję za gratulacje, jeszcze trochę nie dowierzam Uwierzę jak pójdę do lekarza i zobaczę na USG ) Pozdrawiam serdecznie i wysyłam ciążowe fluidy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niunkag Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 15:55 WIELKIE gratulacje Ella! Dbaj o siebie teraz i zaglądaj tu czasami, może roześlesz wszystkim starającym się "ciążowe" zarazki )) pozdrawiam Cię cieplutko Niunka Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 19:21 Gratuluję Ellu!! Super! To naprawdę wyjątkowy 13! Ale się posypały kreseczki!! Mam nadzieję, że będziecie do nas zaglądać i nas wspierać samymi pozytywnymi wiadomościami!! Pozdrowienia i masa uścisków!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 16:06 hej dopiero dziś odkryłam to forum!!!! i bardzo mi sie podoba za kilka dni podchodzimy do 2 próby bo nasze kwietniowe starania tez nie wyszły. Byłam lekko rozczarowana i zazdrosna. Znajomym udalo sie za 1 razem ale moze tylko tak nam mówią ... Poczytałam troche o wiesiołku... naprawdę pomaga? Jak i tym razem nie wyjdzie pomyślę o nim. Pozdrawiam wszystkie starające się w maju Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 18:31 Dziś u mnie 18 dc ,tak się strasznie ciągną te dni ,objawów żadnych nie widać ale chyba to jeszcze za wcześnie gdyby nawet....jest około 5 dni od owulacji.Nie wiem już naprawdę co myśleć a może za dużo myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Majowe starania :)) 13.05.04, 18:35 Dziś już 18 dc ale i tak jakby ten czas stał w miejscu,objawów żadnych nie widać tym bardziej że jestem przeziębiona i już sama nie wiem które objawy czemu przypisywać ale chyba na ciążę to jeszcze za wcześnie ok. 5 dni od owulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 18:53 Oj widzę, że posypało się trochę ciąż. Super))))) Ella - ja miałam bardzo silne przeczucie, że tak to się z Tobą w maju skończy. Nawet nie wiesz jak bardzo się cieszę)))))) A swoja drogą to lekarz powiedział Ci, że nic z tego - dziwne... nie wiem jak im wierzyć. Szkoda tylko, że będziemy się rzadziej spotykać na forum. Byłaś dla mnie ogromnym wsparciem. U mnie 13 dc, ale ja nie liczę na ciążę (to musiałby być cud), bo przy naszych problemach to cieszyałabym się tylko gdyby ten cykl trwał normalnie a nie 60 dni(( Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 19:37 Dziękuję dziewczyny za gratulacje! Paris jak widzisz cuda się zdarzają, mocno wierzę że Ty także szybciutko dołączysz do ciężarówek! Będę Cię wspierać z całych sił i zarażać wiruskami ciążowymi D Muszę jeszcze dodać że był to mój pierwszy cykl z wiesiołkiem... zastanawiające Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę jak najwięcej majowych podwójnych kreseczek! Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
lenka79 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:13 Ella gratuluje - widzisz zawsze trzeba wierzyć w cuda. Paris ty też o tym nie zapominaj. Mam nadzieje, że jeszcze nie jedna z was zobaczy w maju (albo w pierwszej połowie czerwca) dwie kreseczki. Powodzenia dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:18 Oj chyba producenci wiesiolka beda mieli boom. Napisz w jakiej formie ten wiesiolek i gdzie kupic. Ja sie moze przylacze bo juz pisalam ale w radosci ciazowej zostalam niezauwazona. Na poczatek szczerze gratuluje Asi i Elli i trzymam kciuki za reszte. Ja narazie starn nie zaczelam, chce zrobic spokojnie badanka i zaczac od czerwca. Tak naprawde to staram sie spokojnie do tego podejsc ale ostatnie kilka cykli czekalam na @ skreslajac dni w kalendzarzu i za kazdym razem zawod. Teraz postanowilam oficjalnie rozpoczac starania o dzidzie. Pozdrawiam serdecznie wszystkie starajace sie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:31 hej calla nie czekaj do czerwca tylko zaczynaj od razu. My cekaliśmy do kwietnia i po 1 razu było lekkie rozczarowanie, skoro myślisz o dzidzi to nie czekaj tylko do dzieła!!!! Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
iwonaandrzej Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:35 ale ze mnie ... teraz dopiero przeczytałąm Twój wcześniejszy wpis. Sorry ... W każdym bądx razie trzymam kciuki Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:46 Dzieki ale fajny ten pierwszy byl taki spontaniczny)) Jestem nastawiona na niepowodzenia ale trzeba wierzyc i nie przestawac. Ty tez sie nie poddawaj, trzeba niestety kilku miesiecy ale pomyslcie jak bedzie cudownie. Paris za Ciebie szczegolnie trzymam kciuki. Nie zalamuj sie. Bardzo mnie przejela Twoja historia i jestem z Toba calym sercem. Pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:49 A wiesz co Iwonko, taki fajny ten post Twoj byl, ze zastanowie sie nad majem a ten cholerny progesteron moge zrobic juz w ciazy )) Papa ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 20:59 white cella dziękuje za gratulację! Ciebie też postaram się zarazić wiruskami ciążowymi D, a więc badania i do dzieła! Co do wiesiołka to brałam Oeparol dostępny w aptece. 5 dziennie do połowy cyklu (ponoć później może wywoływać skurcze macicy ). Śluzik po nim był cudeńko, ale ponoć nie na każdego działa... pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 21:01 nie wiem dlaczego napisałam cella, oczywiście calla! Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 13.05.04, 22:18 Hej Calla! Wiem jak to jest z wmawianiem sobie objawów ciążowych To był nasz czwarty cykl starań i może dla niektóych to nie długo, ale ja pierwszym dzieckiem trafiłam od razu, 2 tygodnie po ślubie, więc teraz byłam pewna że też tak się uda. Oczywiście w 1 i 2 cyklu miałam wszystkie objawy, zrobiłam chyba z 10 testów i nic. W trzecim męża zagoniłam "do roboty" co drugi dzień, jajniki mnie bolały, głowa, nudności itp. I nic. A teraz odpuściłam, nie widziałam się z mężem całą owulację, zbliżyliśmy się do siebie chyba ze dwa razy i boom! ) Dlatego o tych ogórkach i coli to pisałam bardziej żeby Was rozbawić A ja dziś w końcu pojechałam do męża do pracy i jak tylko mnie zobaczył to pierwsze słowa jego były: "Będę znowu tatą!" ) Nie wiem skąd on to wiedział ) Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie, trzymam kciuki i wysyłam tysiąc ciążowych fluidów!!! Dla Każdej tysiąc oczywiście )) ps. Ella, ciekawa jestem na kiedy wyliczyłaś sobie termin i kiedy planujesz wizytę u lekarza, ale to może już w wątku styczniowym. pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulinek Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 14.05.04, 06:45 Ella wielkie gratulacje Asi jeszcze raz gratuluje dziewczyny to super że Wam się udało!!!! Dbajcie o siebie!! Paris trzymam mocno kciuki i za wszystkie starające się majówki. Ja niestety czekam tylko na @ i zaczynam 9cykl starań bo nie wierze w to że mogłoby się udać. U mnie 27 d.c więc jeszcze tydzień oczekiwania, ale i tak już znam wynik tej niepewności. Pozdrawiam i jeszcze raz gratuluje to super że Wam się udało. a czekającym na wyniki starań życzę dużo cierpliwości i oczywiście wspaniałych wieści Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Maj 2004 14.05.04, 07:59 Witam porannie, Zwaliła mnie z łóżka ekipa remontowa, która o dziwo zjawiła się punktualnie o 7.00 i już rozgrzebała mi pół mieszkania. Szkoda, że nie jest to związane z urządzaniem pokoiku dziecinnego, ale może jeszcze kiedyś.... Kwiatku głowa do góry, wszystko będzie ok, może czerwiec będzie szczęśliwy? Calla dzięki za wsparcie, trzymaj się dzielnie, na pewno tez wiela przeszłaś i masz wiele obaw, teraz musi się udać)) Ja trzymam się swoich postanowień - nie łykam żadnych leków i nie chodzę do lekarzy, nie zaglądam nawet na forum niepłodność, odganiam od siebie myśli o dziecku, pozwalam sobie na nie tylko na tym forum (czyli dość często)), ale jestem od was najwyraźniej uzależniona). Mąż odstawił casłkowicie papierosy, alkohol, fast food, stresu niesety się nie da)) Żyjemy higienicznie, nie rozmawiamy zbyt wiele o ciąży, no i duużoo seksu. Nie wiem kiedy mam ovu i czy w ogóle mam, więc nie prowadzę żadnych obserwacji. Myślę, że w maju nie mamy szans i najbardziej boję się powtórki tak długiego cyklu. Trzymam się jednak całkiem dobrze, wszystko sobie poukładałam i mam plan, jaki to może w nastepnym poście bo znów mi wyjdzie długaśny)) pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Gratulacje dziewczyny!!!!!!!!!!!!!! 14.05.04, 08:51 Kwiatku! Ja właśnie zaczęłam starania po raz 9! Te kwietniowe okazały się tylko zaburzeniem hormonalnym!No cóż dzisiaj 14 dc wię należy próbować! Moam nadzieję że i my wszystkie wkrótce zobaczymy dwie kreseczki. pozdrowienia i uściski dla wszystkich dziewczyn! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 08:54 Agatko trzymaj się cieplutko i nie poddawaj się. Musi się udać! Gorąco w to wierzę i trzymam kciuki! W końcu musimy jakoś poskromić naturę! I dla nae musi zaświecić radosne słoneczko!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 09:24 Dziaki za cieple slowa. Najwazniejsze to nie poddawac sie i wierzyc, ze wszystko jest mozliwe. A tu zawsze sie mozna wygadac. Ja tez mam juz na koncie maly sukces, namowilam mojego meza na morfologie. Nie wiem czy to potrzebne ale stwierdzilam, ze on tez musi bo tez sie do dzidziaka doklada a wiem, ze sie panicznie boi pobierania krwi. Na poczatku uslyszalam, ze na to badanie moze isc ze mna moja mama i zeby jej przebadali krew to on nie bedzie musial. Po tygodniu walk prawie postawilam na swoim. Napiszcie czy wasi mezczyzni tez robili podstawowe badania takie jak krew i mocz? A moze jakies jeszcze? Pozdrawiam cieplo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 09:31 Pepe, też trzymam kciuki, tym bardziej, że jedziemy równo u mnie też 14dc Dzisiaj wzięłam wolne w pracy ze wgledu na remont i myslałam, że będę tu dzisiaj częściej gościć a tu koputer mi się psuje - juz 3 razy uruchamiłam wrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Trzymam kciuki 14.05.04, 09:57 Agatko jedziemy bardzo równo ja też wzięłam dzisiaj wolne! Zaraz jedziemy z mężem do Kudowy Zdroju wprawedzie tylko na dziś, ale zawsze to coś. Taki odstresowujący spacerk po górach!Może przywiozę trochę pozytywnej energii i nadzeji dla nas wszystkich!!!! pozdrawiam serdecznie i jeszcze się odezwę!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
protka1 Chcę dołączyć :) 18.05.04, 09:12 Witajcie! Dawno nie zaglądałam na "edziecko". Nawet mi umknęła zmiana i połączenie z "gazetą". No ale ja nie o tym.... 3-ci cykl starań, jutro monitoring. Dziś 12 d.c i ....nadzieja, nadzieja, nadzieja. To, mam nadzieję, bedzie moje drugie dziecko (mam ponad 3-letniego synka), ale trzecia ciąża. Poroniłam na jesieni zeszłego roku, więc wliczając ten czas to już 12, nie 3-cykl. Jestem oczywiście po badaniach. Prawdopodobnie od tego cyklu będę brała duphaston od 14 do 24 dc. Ale o tym dowiem się jutro na wizycie. Mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie i przyniesiecie szczeście Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz starania po raz 4 24.05.04, 10:51 Postanowiłam, ze jeżeli teraz się nie uda (4 cylk starań 19dc) to zaczynam pić wiesiołka czy mozna go kupić w formie herbatki??? Dziewczyny oświećcie mnie z tym duphastonem, czy jest to lek pomagający zajść w ciążę???? Pozdrawiam Cały czas mająca nadzieję aga Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 14:17 hihi, widzę, że pare dni temu podobnie spędziłyśmy wieczór. To również mój 18dc, nawet robiłam - naiwna - test, wyszedł oczywiście negatywny, ale za niedługo wbrew (( przeczuciom zrobię drugi. W ogóle, to jeśli w tym cyklu nam się nie powiodło - to będzie to wina mojego gina!!tak, tak. Byłam na USG i powiedział, że do akcji trzeba przystąpić dziś i jutro (było to oczywiście tydzień temu),, a jak sobie wyliczyłam wczoraj, to owulację miałam chyba później((. Już sma nie wiem. Ale ta niepewność nie daj mi żyć: zamiast uczyć dzieci w szkole odmiany czasownika wollen, cały czas myślę, czy to już. Mam małego syneczka, ale na punkcie drugiej dzidzi mam obsesję. Tym bardziej, że wokół sam brzuchate mamy!!! Dajcie jakiś przepis, żeby nie zwariować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 21:08 Rutkam!Jestem na tym samym etapie co Ty! Kiedy robimy teścik??? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 09:29 Hej hej Dawno mnie tu nie było a przecież to ja założyłam ten wątek. Cieszę sie że niektórym sie udało i gratuluje, a tym które jeszcze czekaja życze powodzenia. U mnie dzis 18 dc. Robiłam w tym miesiącu badania PRL i niby dobre, tak powiedział wczoraj mój gin. Mam zrobić jeszcze biocenoze pochwy. A jak do lipca nie zajde to będą badać moją niepłodność. Dalej biorę duphaston. W tym miesiącu przytulanko mieliśmy co drugi dzień, ale nie licze na wynik pozytywny. Jakoś jestem zrezygnowana już. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 09:33 Aga nie poddawaj się. Co do badań niepłodności to radzę najpierw przebadac męża, to badanie jest w sumie najprostsze i wiele może wyjaśnić. Tzymaj się ciepło Agata Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 10:08 Ja też uważam, że należy rozpocząć od badania męża. U nas się to potwierdziło po 6 staraniach zrobilśmy badania i okazało się że żywych form jest tylko 30%. Więc nasze szanse były znikomę ale po leczeniu antybiotykami i kontrolnym badaniu wyszło nam 80%. Gołym okiem widać różnicę.Więc nie poddawaj siętylko próbujcie dalej! My próbujemu i nasze szanse trochę wzrosły cha cha! Pozdrawiam serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 10:10 A może wiecie gdzie w Szczecinie wykonać takie badanie nasienia. I ile ono kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 10:58 Niestety ja jestem z Wrocławia, ale tutaj standardowe badanie kosztuje 15 zł i może je zeobić w każdym większym laboratorium! Nasienie trzeba dostarczyć do pół godzyny w takim jałowym pojemniczku na moćz. Podzwoń po laboratoriach to szybciutko znajdziesz! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:00 z mojego wyjazdu nici! Muszę iść do gina. bo zaczęły mi się jakieś upławy!!! jeśli znowu podłapałam jakiegoś gzrybka to się załamię bo zamiast starań o dzidzię będą wieczory z globulką! Mam już dosyć i znowu załapuję doła! Ale za was trzymam kciuki! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:02 No co Ty nie zalamuj sie!!! Wroclaw sie nie zalamuje!!)))) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:05 Dzięki za wsparcie! Odezwę się wieczorkiem i powiem co mi wymodził!! Super, że jesteś z Wrocławia!!! Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulinek Do Pepe90 14.05.04, 12:27 Nie smutniacz się zobaczysz wszystko będzie dobrze trzymam kciuki żeby wszystko bylo ok i żeby nie było to nic poważnego! Daj znać jak wrócisz czekam na wiad mości. Mysle że wyjazd w góry napewno nie zaszkodzi a wręcz przeciwnie nawet pomoże. Trzymaj się cieplutko! Zobaszysz wszystko będzie dobrze! Pozdrowienia z Katowic Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Majowe starania :)) 14.05.04, 11:01 Jestes z Wroclawia??! Ja tez jestem z Wroclawia!!!!!!!! Ale fajnie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 11:16 Wprawdzie jestem ze Szczecina, ale bardzo lubię Wrocław mam tam rodziną, zadawałm tam na studia - psychologię - niestety bez powodzenia(( Byłam tez kiedyś związana z pewnym Wrocławiakiem i często tam bywałam) pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 12:14 Aż się boję tej wizyty! tak bardzo czekam na moją dzidzię! A może po wizycie pojadę w góry? jakiś wewnętrzny głos podpowiada mi, że powinnam! Co o tym myślicie? Poradźcie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 13:42 Ja mysle ze powinnas jechac i mysle, ze wszystkie sie ze mna zgodza. Przeciez nic tak dobrze nie robi na wszelkie stresy jak maly urlopik. A i okazja dobra... Zaszalejcie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Baganie nasienia 14.05.04, 13:02 paris4 napisała: > Wprawdzie jestem ze Szczecina, a może mi powiesz gdzie moge w Szczecinie zrobić badanie nasienia i ile kosztuje. Ja mieszkam 75 km od Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Starania 14.05.04, 13:29 Postanowiłam wieczorkiem pojechać w góry!!!! Zobaczymu moja "krucjata" będzie poświęona nam wsystkim - starającym się! Mam nadzieję. że coś z tego wyjdzie! jak wrócę to pewnie się odezwę! Lubię Z Wami pogadać bo tu się można wyżalić i wszystkie się rozumiemy1 W zwyczajnym świecie to nie do końca jest tak! Pozdrawiam przesyłam buziaczki i czekam na ciekawe wiadomości - najlepiej o dwóch kreczkach! Buziaczki Wrocław się nie poddaj i wciąż próbuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Starania 14.05.04, 13:35 Fajnie że jedziesz ) powodzenia i miłego wypoczynku. Ja też planuje wyjazd w góry ale we wrześniu jak mój mąż dostanie urlop. Może zmiana klimatu dobrze nam zrobi. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Starania 14.05.04, 20:01 Z mjego wyjazdu nici! Może jutro jak narazie to muszę znalężć dobrego lekarza Z Wrocławia - może coś podpowiecie?! Bo mój to tak jakoś zaczął przeginać. Dzisiaj upewnił mnie że jednak nie jestem w ciązy i stanem zapalnym też się specjalnie nie przejął. Skupił się na udrażnianiu jajowodów i ewentualnym zapłodnieniu przez wprowadzenie nasienia głęboko! Ja tak do końca nie jestem przekonana bo wyniki męża poprawiły się dopiero w kwietniu i to chyba zbyt mało czasu na zapłodnienie. A oprócz badań męża nic innego nie robiliśmy. Poradźcie coś!!! Pozdraiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 14.05.04, 22:18 Ja mieszkam niedaleko Szczecina tzn 11 km ale to nie jest daleko. Niestety dzisiaj rano teścik był negatywny i 6 godzin później @. Więc witajcie dziewczyny na majowych staraniach. Miałam 12 maja urodziny i nadzieję na miły prezent a tu nici. Niemartwię się tak bardzo bo to był mój pierwszy cykl starań i w dodatku po jakiś 7-8 latach brania tabletek. Więc jestem dobrej myśli. Pozdrowienia dla wszystkisz oraz Szczecina i okolic. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Pozdrawiam Wrocław!!!! 15.05.04, 09:28 Wyszło tak jakbym pozdrawiała Wrocław a nie Szczecin. Chociaż Wrocław też pozdrowię. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 08:46 witajcie w ten byle jaki sobotni poranek( Po widoku jednej kreski od przyszłego cyklu obieram inną strategię: codziennie rano będę sobie powtarzać: Nie chcę być w ciąży, nie cierpię małych rozkosznych dzidziusiów ani tych paskudnych grubych bab, oby tylko nie zajść !!!!! Może to poskutkuje.. bo już doprawdy nie mam siły.My się chyb same mordujemy: wypatrujemy symptomów zaraz po wyjściu z łóżka, po godzinie zero, i jak się już uda, to przed nami długie 40 tygodni (ja przy pierwszej ciąży tak miałam), a inne kobietki dowiadują się o ciąży w 5 tygodniu, gdy jest już ten fakt pewny i zawsze to krócej do rozwiązania. Wybaczcie, że tak od rana marudzę, ale wiecie jak to jest po jednej upiornej padkudnej znienawidzonej kresce mimo wszystko ciepło pozdrawiam i życzę "owocnej pracy" Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_dt Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 09:10 witajcie! oj wiemy wiem jak to jest, ja tez zrobiłam test wczoraj i wyszła tylko jedna kreska, ale ja pocieszam się jeszcze tylko tym, że był to dopiero 23dc Ale wiem, że lepiej byłoby o tym nie myśleć - niech samo przyjdzie... ale to tak trudno... Trzymam za wszystkich mocno kciuki Powodzenia ) Odpowiedz Link Zgłoś
1jagienka Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 09:20 gosia, u mnie 21dc, ale już chyba daruję sobie testy w tym cyklu, bo depresji dostanę. Zresztą jakoś nie mam nawet urojonych objawów. Zresztą nigdy wcześniej nie wsłuchiwałam się zbytnio w swój organizm i teraz nie wiem co jest co, mimo że to druga ciąża!!! A do @ mam jeszcze 10 dni!!! chyba zbzikuję i wskoczę na starania czerwcowe jako mama-wariatka! Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_dt Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 10:09 Obyś nie wskoczyła jednak jako wariatka Ja szczerze mówiąc też juz się podłamuję i mam dość czekania. Wg moich obliczeń @ powinna wypaść w środę (chociaż wolałabym miec rok przerwy !) Ale zobaczymy Jednak mimo wszystko cały czas się łudzę... a może jednak... (dziś 24dc) Trzymajmy się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulinek Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 10:45 Dziewczyny chyba za szybko zrobiłyście testy jeszcze mogły nie wyjść bądzcie dobrej myśli trzymam za Was kciuki! U mnie 28 dzień cyklu, ale niestety już czuje zbliżającą się@. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_dt Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 10:55 wiem ze za szybko, miałam poczekac, ale... same wiecie jak to jest. najpierw sie nie mogłam doczekac kiedy zrobię a potem byłam zła, bo byłam na 100% pewna, że nie wyjdzie bo może byc za wczesnie Ale tym razem poczekam do środy i zrobię badanie bHCG Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 11:20 witam Ogromne GRATULACJE dla Elli i Asi fajnie, że Wam się udało. Nie było mnie 4 dni na forum, a tu takie nowinki U mnie dzisiaj 34 dc. zaczynam się już niecierpliwić i jutro z samego rana robię teścik. Żadnych objawów przed miesiączkowych nie mam, tylko trochę powiększone piersi. Cykle mam teraz 29-30 dniowe więc mam nadzieję, że to opóźnienie bedzie oznaczało tylko jedno Już nie mogę się doczekać, staramy się z mężem od lutego, ostatni miesiąc trochę odpuściłam, ale jak piszą dziewczyny wtedy są większe szanse (kiedy mija troszeczkę blokada i nie myśli się tak o tym intensywnie) Zobaczymy. Mam nadzieję, że jutro będę bardzo hepi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 12:49 No mbuk to trzymam kciuki za test i 2 krechy. Wygląda na to, że Ci się udało)) Pisz koniecznie jak coś będziesz wiedziała. Ja też staram się od lutego, al i mnie na razie same kłopoty i raczej nie mam co liczyć na naturalne poczęcie. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Majowe starania ?? 17.05.04, 13:05 cześć fajnie bybyło jakby się udało, ale nie wiem co się dzieje ? Zrobiłam wczoraj test no i wyszła jedna wstrętna krecha dziś jest już 35 dc. i zero objawów, ani na @, ani na ciążę. Mam tylko powiększone piersi. Już nie wiem co robić czy mam zrobić sobie drugi test, czy badanie krwi, czy wybrać się do lekarza, czy czekać, aż mnie nie daj boże zaleje ???? Ostatnie cykle miałam po 30 dni, ale już pare dni wcześniej bolał mnie brzuch i wiedziałam, że @ już blisko, a teraz nic. Poradzcie coś bo ja mam mętlik Pozdrawiam PS. mam prośbę: więcej fluidków od tych którym się udało Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 11:14 witam Was dziewczyny!! często nie piszę, ale za to często Was czytam ) u mnie dziś 19dc, po dwóch nieudanych mmiesiacach starań powiedziałam sobie, że nie będę sobie wmawiac urojonych objawów, bo co miesiąc będę w ciązy... wychodzę z założenia, co ma być to będzie.. jednak z drugiej strony bardzo, bardzo, bardzo chciałabym być w ciązy i urodzić zdrowego dzidziusia (pół roku temu poroniłam) trzymam za nas wszystkie kciuki i posyłajcie ciązowe fluidki!! pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
neta-b Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 13:13 cześć dziewczyny Dołączam do Was. Zaczynam drugi cykl starań. Dziś dostałam @. Test zrobiłam już w tygodniu, ale miałam jeszcze nadzieję. To będzie moja trzeia ciąża jeśli się uda. Mam 3-letniego synka a w styczniu poroniłam. Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 17:41 Witajcie dziewczyny Mbuk dziękuję za gratulacje! Dziewczyny cały czas jestem z Wami, przesyłam jak najwięcej fluidków, wirusków i pozytywnych energii, trzymam mocno kciuki. Mam nadzieję że niedługo będę Wam składać gratulację! pozdrawiam Was serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 18:52 Witam dziewczyny a w szczególności jagienkę1 czyli Agę dzięki za specjalny post skierowany bezpośrednio do mnie , u mnie dziś 20 dc ,tym razem postanowiłam że nie robię wcześniej testu żeby nie robić sobie zbędnych nadziei czekam cierpliwie na @ a jak się będzie spóźniała to wtedy dopiero zrobię test.U mnie cykle 26-28 dniowe więc jeszcze parę dni.Chyba wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 20:10 Hej! Witam wszystkie starające się dziewczyny!!! Wiecie co posiedziałam dzisiaj na różnych wątkach poczytałam o lekarzach i cenach i ogarnęło mnie wielkie przerażenie. Swirdziłam że mój Pan doktor - były nieźle nas naciągał. Za wizytę płaciłam 100 za usg najzwyklejsze 100 cytologia i wymaz 80 a za wymaz na chlamydię krzyknął 150! I tak naprawdę nie zeobił mi żadnych badań a staramy się już 9 raz. Dzisiaj stwierdziłam że były to kosmiczne sumy! W poniedziałek wybieram się na poszukiwanie nowego lekarza!! Może będzie lepiej! A oprócz tego to 15 dc i czas kolejnych starań!! Pozdrawiam serdecznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 12:49 Wyczytalam gdzies wczesniej, ze chcesz zmienic gina. Ja polecam Bielickiego lub jakiegokolwiek innego z Corfamedu. Pewnie juz o nich slyszalas. Niedrogo i profesjonalnie. Bielicki jest lekarzem bardzo rzeczowym i konkretnym, raczej sie nie daje wciagac w gdybanie a z drugiej strony w czasie pierwszej po poronieniu wizytu u niego pytal czy mi ciezko i ze szczegolami opowiadal i rozrysowywal na tych swoich karteczkach jak to moglo wygladac i co sie moglo stac. Wyszlam zakochana. Pozdrawiam ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 14:56 Dzięki! A możesz mi podać jakieś namiary? I przybliżone ceny, mają tam cały sprzęt? Ja naprawdę już jestem bardzo zrezygnowana.Wydałam tyle kasy, zadnych badań no i oczywiście dalej brak dzidzi!!! Czytałam o dziewczynach monitorujących jajeczkownie i robiących badnia, a my co 9 cykl i dalej nic nie wiemy no może poza poprawą nasienia mojego męża! Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam cieplutko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 16:04 Jasne, numer telefonu do rejestracji 321 73 15, wizyta rano 35, po 15 - 40 choc slyszalam, ze od maja o kazdej godzinie 40. Przy kazdej wizycie masz usg w tej cenie i podobno cytologie. Bielicki delikatny, spokojny konkretny. Bylam jeszcze u dr Kotkowskiej (jesli dobrze pamietam nazwisko), kiedy sie zaczelo poronienie i zrobila na mnie swietne wrazenie. Bardzo mnie uspokajala i byla bardzo ciepla. Mozesz sobie zobczyc stronke, jesli sie nie myle to www.corfamed.pl Pozdrowienia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 18:24 Wielkie dzięki! Jutro będę próbowała tam dzwonić! Pozdrawiam b. serdecznie Janette Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 21:00 Jeszcze raz chciałam Ci bardzo podziękować! Byłam dzisiaj w Corfamedzie i jestem zadowolona! Ceny przystępne, zrobili mi kilka badań i rozpoczeliśmy monitorowanie. To dla mnie duży krok do przodu! Pozdrawiam serdecznie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 09:51 Nie ma za co dziekowac. Byle by Cie dobrze wyleczyly i byle bys byla zadowolona. Pozdrowienia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
justysia72 Re: Majowe starania :)) 15.05.04, 23:37 Witajcie Chciałabym dołączyć do majowych starań. Moja historia jest troszeczkę inna bowiem staramy się o drugie dziecko. Mamy 20-to miesięcznego synka na którego czekaliśmy kilka długich lat i pojawił się w naszym życiu bardzo nieoczekiwanie (choć oczekiwany), więc nie wiem jak będzie z drugim dzieciątkiem. Dopiero od grudnia mam @, a jest bardzo różna. Jest to nasz pierwszy miesiąc starań,chociaż postanowiliśmy, że nie będziemy tak bardzo zabiegać jak było to poraz pierwszy. Powiedzieliśmy sobie, że jeżeli będzie to bardzo dobrze, ale jeżeli się nie uda to trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
hariet Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 18:13 Ja mam zamiar zacząć już dziś Tak na wszelki wypadek To 9 dc, cykle mam ok 29 dniowe, już od roku nie biorę tabletek (aż dziw, że do tej pory nic się nie przytrafiło) bo chciałam dać odpocząc organizmowi od hormonów, trzy miesiące temu zabraliśmy się "poważnie" do roboty, do tej pory to było "co ma być to będzie" ale mimo wszystko co miesiąc od roku wypatruję z nadzieją objawów ciązy i 2 kresek na teście Ale nie łamię się... może w tym miesiącu się uda??? serdeczne pozdrowionka dla wszystkich starajacych się Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Majowe starania :)) 16.05.04, 18:33 To i ja dolaczam. Jestem juz co prawda na watku starania o dzidzie, ale tutaj tak majowo jest To poczatek naszego 3 cyklu staran. Wszystko jeszcze przed nami. Mam nadzieje, ze do 3 razy sztuka. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Oby bylo jak najwiecej podwojnych kreseczek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
isabell21 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 14:57 witam! debiutuję dzisiaj pisząc ale już od dłuższego czasu jestem gościem tego forum hm...to mój 32 dc i właśnie dostałam @ przeważnie (i ostatnio ) moj cykl miał 28dni...wiec juz miałam nadzieje... zaczynam swój 13 cykl starań...wspierajcie mnie...prosze.pozdrawiam wszystkie starające się i gratuluję tym którym się udało!! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 18:08 Hej Isabell, zyczę aby 13-stka okazała się dla Ciebie szczęśliwa)) pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_dt Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 18:35 Witajcie ponownie! Czekam nadal na @ a raczej wolałabym jej brak chociaż zaczynam tracić już nadzieję... (brzuch mnie boli jak na @, chociaż... kto wie...) Staram się łapać wszystkie fluidy bobaskowe Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Majowe starania :)) 17.05.04, 19:44 Czesc Isabell! Jestem co prawda o 10 cykli staran "mlodsza", ale w ostatnim cyklu mialam dokladnie taka sama sytuacje jak Ty (zazwyczaj cykle 28-29 dni, a tu nagle 32... no i tez ogromne nadzieje zakonczone fiaskiem @(). Wierze, ze maj bedzie dla nas przychylny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 08:52 ...chyba majowe cykle powariowały, zakochały się czy co? Mój również z 26, 27 wydłużył się do 31 dni. I mimo, że w ubiegłym cyklu nie planowaliśmy jeszcze dziecka, to zaczęłam się oswajać z myślą o ciąży, o czym przekonywał mnie ból brzucha, trwający 1,5 tyg. - wcześniej nic takiego mnie nie spotkało. A teraz trochę o sobie... Mam już jedno 2,5 letnie szczęście - wyszło nam za pierwszym razem. Od jakiegoś czasu ponownie krążę na forach tematycznych . Wątek majowych starań śledzę uważnie, bo mam zamiar do nich dołączyć. To 11 dc i chyba powinniśmy już zacząć poważne starania (chyba płodny śluz się pojawił), a tu przyplątało się straszne przeziębienie. I co, działać, czy przeczekać??? Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: PILNIE O RADĘ PROSZĘ! 18.05.04, 13:17 Jak wyżej wspomniałam, już przydałyby się konkretne działania. Tylko to przeziębienie nie daje mi spokoju. Poradźcie więc drogie, co w tej sutuacji robić. Gorączki od wczoraj już nie mam, katar jeszcze tak, czyli w sumie obłożnie chora nie jestem. Nie mam pojęcia co robić... nie chcę marnować już czasu... wystarczająco długo zwlekaliśmy z decyzją... Przepraszam za niecierpliwość, ale jak widać sprawa jest pilna Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: PILNIE O RADĘ PROSZĘ! 19.05.04, 19:11 Ja co prawda jestem zdrowa, ale mojego meza dopadla infekcja. A tu 13dc... No i co? I nic - po prostu sie nie przejmujemy. Temperatura opadla, antybiotykow nie bierze, wiec uwazam, ze mozna dzialac. Oczywiscie, odpowiedzialnosc bierzemy tylko za nas samych. Ale moim zdaniem, nie ma co sie obawiam, tylko dzialac. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
anfi74 Re: PILNIE O RADĘ PROSZĘ! 19.05.04, 22:00 Też tak myślałam, ale co dwie głowy... Dziękuję za odzew... już myślałam, że jestem niewidoczna )) Jesteśmy w podobnym momencie cyklu, trochę "opóźnione" w porównaniu do większości, więc tym bardziej trzymam kciuki za powodzenie naszych działań! Oby wszystkie wirusy (oprócz ciążowych ) omijały nas już z daleka. Powodzenia dla pozostałych, starających się... majową porą Odpowiedz Link Zgłoś
amorzech Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 09:04 Witam WAS drogie przyszłe mamy. Nie wiem czy mnie pamiętacie bo ja cały czas ślezę Wasze wypowiedzi. Jestem na tym forum juz od pięciu miesięcy. 15.05 rozpoczęłam 6-sty cykl starań, w tym drugi z wiesiołkiem i pierwszy z testami owulacyjnymi. Według obliceń matematycznych te dni to przełom maja i czerwca - cykle 30-33 dni. Mam nadzieję, że tym razem się uda. Pozdrawiam i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
protka1 Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 09:16 Oj, podczepiłam sie niechcacy gdzieś wyżej, więc powtarzam post: Witajcie! Dawno nie zaglądałam na "edziecko". Nawet mi umknęła zmiana i połączenie z "gazetą". No ale ja nie o tym.... 3-ci cykl starań, jutro monitoring. Dziś 12 d.c i ....nadzieja, nadzieja, nadzieja. To, mam nadzieję, bedzie moje drugie dziecko (mam ponad 3-letniego synka), ale trzecia ciąża. Poroniłam na jesieni zeszłego roku, więc wliczając ten czas to już 12, nie 3-cykl. Jestem oczywiście po badaniach. Prawdopodobnie od tego cyklu będę brała duphaston od 14 do 24 dc. Ale o tym dowiem się jutro na wizycie. Mam nadzieję, ze mnie przyjmiecie i przyniesiecie szczeście Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk długi cykl :( 18.05.04, 12:24 cześć dziewczyny może wy udzielicie mi jakiejś rady: zrobiłam test dwa dni temu no i wyszła jedna wstrętna krecha dziś jest już 36 dc. i zero objawów, ani na @, ani na ciążę. Mam tylko powiększone piersi. Już nie wiem co robić czy mam zrobić sobie kolejny test, czy badanie krwi, czy wybrać się do lekarza, czy czekać, aż mnie nie daj boże zaleje ???? Ostatnie cykle miałam po 30 dni, ale już pare dni wcześniej bolał mnie brzuch i wiedziałam, że @ już blisko, a teraz nic. Pozdrawiam PS. mam prośbę: więcej fluidków od tych którym się udało Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: długi cykl :( 18.05.04, 12:53 Ja mam to samo, cykl juz trwa chyba 46 dni i nic. A test robilam rano i wyszla jedna krecha. Chyba sie wybiore do gina!! Buziaki i usciski, a cieżaroweczki kochane niech nam przesylaja fluidki)) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.k26 Ciążowe fluidy!! 18.05.04, 14:53 Przesyłam ciążowe fluidy!!! Łapcie je, łapcie, dle wszystkich wystarczy!!! Pozdrawiam i niech Wam wszystkim się uda w tym miesiącu. ania i Dzidziul(18 tygodni) Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: długi cykl :( 18.05.04, 12:55 Moja rada - zrob bHCG. Bedziesz wiedziala na 100%. Tak czytam rozne posty dziewczyn starajacych sie i zauwazylam jedna regule: kazdej sie rozregulowaly miesiaczki. Ja juz sie martwilam o siebie bo wczesniej mialam 28 rowniutko a ostatnio 33 albo 26 bez zadnych przyczyn. Zrob badanie i bedzie wiadomo a potem do lekarza bo przyczyny nieregularnych @ tez trzeba zbadac. Mi sie jeszce nie udalo wiec przesle ci fluidy pozytywnych wibracji. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: długi cykl :( 18.05.04, 13:02 We Wrocku np. w Diagnostyce czy kazdym wiekszym laboratorium. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Re: bHCG 18.05.04, 13:20 Z tego co sie dowiadywalam to ok 25-30 PLN. Zalezy gdzie. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: bHCG 18.05.04, 13:22 Dzieki wielkie, jak do konca tyg. nie przyjdzie @ to lece na badanie)) Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: bHCG 18.05.04, 15:42 hej właśnie wróciłam z badania krwi, już nie mogłam dłużej wytrzymać w luxmedzie kosztuje 24 zł. stwierdziłam, że jak będę sprawdzać testy z apteki to i tak nie będę pewna, a tak to już jutro rano wszystko będzie jasne. Trzymajcie kciuki, rano dam znać (mam nadzieję, że będę jutro najszczęśliwszą osobą pod słońcem buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: bHCG 18.05.04, 15:48 Oj trzymam kciuki bardzo mocno az mnie paluszki bola)) Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla mbuk!!!!!!! 19.05.04, 10:28 No daj znac jak z tym badaniem wyszlo bo ssiedze jak na szpilkach. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
mbuk Re: mbuk!!!!!!! 19.05.04, 12:01 witam bardzo dziekuję dziewczyny za wsparcie, ale właśnie odebrałam te wyniki i jest HCG-ilościowo: < 1 nie jestem pewna, ale jak jest poniżej trzech to oznacza, że nie jest się w ciąży (( mam totalnego doła, dziś 36 dc. i zero objawów. Jutro z samego rana idę do gin. pewnie znowu mi przepisze tą luteinę, a miałam taką nadzieję, buuu ps. więcej fluidków proszę Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: mbuk!!!!!!! 19.05.04, 12:21 Trzymaj się cieplutko!! Trzymam kciuki, a może jednak? Wierzę, że będzie dobrze. Zbieraj wiruski!!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: mbuk!!!!!!! 20.05.04, 09:56 Mbuk !!!!! Trzymaj się dzielnie. Doskonale wiem jakie to uczucie wiedzieć, że ciąży nie ma a @ nie przychodzi - przerabiałam to w poprzednim cyklu, który trwał aż 60 dni. Mam nadzieję, że u Ciebie będzie szybciej i że zaczniesz znów się starać. U mnie 20 dc. Mam dzisiaj wolne w pracy, siędzę sobie w domu z zamiarem totalnego leniuchowania. Samopoczucie niezłe, nie myslę obsesyjnie o ciąży bo zdaję sobie sprawę, że mamy małe szanse na naturalne poczęcie, czekam co przyniesie ten cykl i czy znowu nie będę musiała mieć wywoływanej @. Jestem na razie spokojna powoli dopuszczam do siebie myśl o leczeniu, ale nie jestem gotowa rozpoczynać go teraz. Pozytywną stoną tej sytuacji jest to ,że seks znów stał się seksem a nie robieniem dziecka (te próby jakos mnie stresowały i nie było zbyt fajnie) Teraz jest super)))) Pozdrawiam wszystkie forumowiczki a jest nas w tym miesiącu bardzo dużo))) Agata Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: mbuk!!!!!!! 20.05.04, 11:40 Witaj Agatko! Dawno Cię nie było! Ale kciuki trzymam sytematycznie! U mnie też 20 dc, pęcherzyk 24mm i niestety nie ma zamiaru pęknąć! O poranku dostałam Pregnyl i zobaczymy jak to będzie. Coś te moję cykle strasznie się ostatnio wydłużyły. Kiedyś to było 28, a teraz 30 - 36! Ale mam nadzieję, że się uda!!!! Pozdrawim bardzo serdecznie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Paris 20.05.04, 14:15 Hej, Nie pojawiam się za często bo jak pracuję to nie bardzo jest kiedy. W dodatku przygotowuję się do sesji na studiach i nie ukrywam, że staram się jak najmniej uwagi poświęcać ciąży. Jednak ciepło o Was myślę i bardzo przeżywam wszystkie "forumowe" sukcesy i porażki. To forum jest dla mnie jak narkotyk)) pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
white_calla Ale czy jestescie pewne, ze jestescie na to gotowe 18.05.04, 13:00 Dla poprawienia nastojow: JAK PRZYGOTOWAĆ SIĘ DO MACIERZYŃSTWA PORADNIK DLA PANÓW (I PAŃ) Dla wszystkich rodziców teoretycznych ku przestrodze, dla faktycznych w celu weryfikacji rzeczywistości: Zapomnij o poradnikach na temat wychowywania dzieci i przestań bujać w obłokach. Oto dziewięć sposobów na sprawdzenie, czy jesteś już gotowy zostać dobrym rodzicem. Kobiety, aby przygotować się do macierzyństwa: włóż szlafrok i przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez 9 miesięcy. Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu. Mężczyźni: Aby przygotować się do ojcostwa, pójdź do najbliższej apteki, wyłóż cala zawartość portfela na ladę i oddaj aptekarzowi. Następnie pójdź do supermarketu i załatw, by cala Twoja pensja była, co miesiąc przelewana bezpośrednio na konto sklepu. Aby przekonać się, jak będą wyglądały Twoje noce, powinieneś chodzić po pokoju od 5 po południu do 10 wieczorem, nosząc mokry tobołek o wadze około 5 kilogramów. O 10 wieczorem odłóż tobołek, nastaw budzik na północ i idź spać. O północy wstań i chodź po pokoju z tobołkiem na rękach do godziny pierwszej. Nastaw budzik na 3 rano. Ponieważ nie możesz zasnąć, wstań o 2 i weź sobie cos do picia. Wróć do łóżka o 2.45. Wstań, gdy budzik za dzwoni o 3. ?piewaj piosenki przy zgaszonym świetle do godziny 4. Ustaw budzik na 5. Wstań. Zrób śniadanie. Postępuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrażenie zadowolonego z życia. Wydrąż melon, robiąc mu z boku mały otwór o średnicy piłeczki pingpongowej. Zawieś na sznurku u sufitu i rozbujaj. Weź miseczkę wodnistej papki i spróbuj za pomocą łyżeczki przełożyć jej polowe do wnętrza bujającego się melona, udając przy tym, że jesteś samolotem. Druga polowe papki wylej sobie na kolana. Jesteś już gotów karmić roczne niemowlę. Aby przygotować się na karmienie raczkującego dziecka, rozsmaruj dżem na kanapie i wszystkich zasłonach. Ukryj paluszek rybny za szafa i zostaw go tam na parę miesięcy. Ubieranie maluchów nie jest wcale takie łatwe, jak się wydaje. Kup ośmiornicę i siatkowa torbę. Spróbuj włożyć ośmiornicę do torby tak, by żadne jej ramie nie wystawało na zewnątrz. Czas przeznaczony na to zadanie: cale przedpołudnie. Przygotuj się do wyjścia rano z domu. Czekaj pół godziny przed drzwiami do ubikacji. Wyjdź z domu. Wróć. Wyjdź ponownie. Wróć. Wyjdź i odejdź kilkanaście metrów od domu. Wróć. Wyjdź i oddalaj się bardzo powoli. Po drodze zatrzymuj się, by dokładnie przyjrzeć się każdemu niedopałkowi na chodniku, każdej gumie do żucia, każdemu papierkowi i każdemu martwemu owadowi. Wróć pod dom. Krzycz głośno, że masz już tego wszystkiego dosyć, aż sąsiedzi staną w oknach i z zaciekawieniem zaczną się na Ciebie gapić. Teraz jesteś już gotów, by zabrać swojego malucha na spacer. Pójdź do supermarketu, zabierając ze sobą cokolwiek, co przypomina dziecko w wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje się do tego dorosły kozioł. Jeśli chciałbyś mieć więcej niż jedno dziecko, weź ze sobą kilka kozłów. Zrób sprawunki na cały tydzień, nie spuszczając ich z oczu ani na chwile. Zapłać za wszystko, co kozły zjedzą lub zniszczą. Naucz się na pamięć imion bohaterów dobranocek. Kiedy zorientujesz się, że śpiewasz podczas kąpieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jesteś gotów, by zostać rodzicem. Pamietaj, aby wszystko to, co mowisz, powtarzac przynajmniej piec razy. Zanim dorobisz się potomstwa poszukaj ludzi, którzy mają już dzieci. Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwości, za to, że nie uczą swoich pociech dyscypliny i ze pozwalają im na wszystko. Doradzaj im bez przerwy, co powinni zrobić, by dzieci wcześniej szły spać, jak maja je nauczyć dobrych manier i zachowania przy stole. Ciesz się tym okresem. Nigdy później nie będziesz już tak doskonałym ekspertem w wychowywaniu dzieci. Zrodlo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=12702146 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ calla Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Re: Ale czy jestescie pewne, ze jestescie na to g 18.05.04, 13:13 Dziewczynki - wysyłam całe mnóstwo fluidków ciążowych do Was )) Oby te przedłużone cykle okazały się małą fasolką w brzuszkach )) Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za dwie kreski na teście!!! Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
lenka79 Majowe starania 18.05.04, 13:30 No to jednak będe miała drugą szanse w maju. Dziś 4dc. Stan zapalny zaleczony jeszcze przed @ - w moim wypadku to wielkie osiągnięcie gdyż do tej pory leczenie jakichkolwiek infekcji zajmowało mi minimum 3 tygodnie. Z niecierpliwością czekam do końca @ i bierzemy się do roboty. Mam nadzieję, że druga próba się powiedzie. ALe tym razem mam troszke inne nastawienie. Jestem jakaś spokojniejsza i chyba mam większe zaufanie do matki natury - będzie co ma być. Oczywiście życze wam byście doczekały się jak njprędzej upragnionych dzieciaczków Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: Majowe starania 18.05.04, 14:41 Mam takie szczeście, że na majowe starania załapałam się 2 razy czyli 2 szanse w tym miesiącu, ale niestety jedną już wykorzystałam i jak tylko pomyślałam o zrobieniu testu to nie minęła godzina i zaczęła się @. Ale mam pecha Odpowiedz Link Zgłoś
ella1976 Re: Majowe starania 18.05.04, 15:00 Dziewczyny cały czas śledzę Wasz wątek, jestem całym sercem z Wami, przesyłam dla każdej z osobna mnóstwo fluidków ciążowych! Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Re: Majowe starania 18.05.04, 15:02 A moglabys mi poczta do trojmiasta przeslac bo wirtualnie to chyba nie idą))))))))) Dzieki, buziaki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lenka79 Re: Majowe starania 18.05.04, 16:25 Pomyśl o tym, że masz jeszcze jedną szanse w maju i zabieraj się do roboty. Napewno się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 19:41 Cześć dziewczyny Ogromna prośba do wszystkich mam z fasolkami w brzuszkach,jeszcze więcej tych pozytywnych fluidków,bo jest tu nas cała gromada więc jest między kogo je dzielić. U mnie dziś 23 dc i jeszcze czekam na efekty majowych starań,tak naprawdę to nie wiem czy bolące piersi to objawy @ czy ciąży , czekam cierpliwie na bieg wydarzeń. Wszystkim owej cierpliwości życzę Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 18.05.04, 21:11 Bardo, bardzo dziękujemy za ciążowe wiruski!! Przysyłajcie ich jak najwięcej!! Trzymajcie się cieplutko i dbajcie o swoje fasolki!! A całą "brać" czekająca na dwie kreseczki cieplutko pozdrawiam i mam nadzieję, że już wkrótce dołączymu do naszych przesympatycznych koleżanek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aska_f Ciążowe fluidki :)) 18.05.04, 21:53 Hi, hi to jeszcze raz ja Ponownie ślę do Was ciążowe fluidy )) Pozdrawiam cieplutko i trzymam za Was wszystkie kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 01:26 witam Was u mnie 22dc, tak więc przede mną tydzień czekania (mam nadzieję, że tydzień czekania na zrobienie testu ciązowego, a nie na @) o objawach ciązowych nawet nie mysle, bo ostatnie 3 miesiące to sobie je wmawiałam, jak większośc z Was ) w tym miesiącu próbuje mało myślec o ciązy (choć bardzo mi się ona marzy) pamiętajcie, by nie zadreczać sie ciągłym myśleniem o ciązy, bo to wykańcza spróbujcie mysleć o czyms innym (wiem, że to trudne)... dziekuję ciężarówkom za fluidki, łapałam wszystkie moze coś z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatulinek Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 07:29 Ja czekam na czerwcowe starania bo w maju niestety się nie udało! Trzymam kciuki za oczekujące na efekty starań!!!!!!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 11:43 Hej hej dziewczyny! Ja już jestem po staraniach i teraz pozostaje mitylko czekać na rezultat! Do nastepnych czerwcowych jestem już przygotowna - zaopatrzyłam się w Wiesiołek. tak więc zobaczymy. A jutro rano ie pooglądać moje "jajeczko". Zobaczymy czy z nim wszystko ok. Trochę się boję bo już tak długo się staramy.Ale mam nadzieje, że będzie dobrze!!! Pozdrawiam i trzymam kciuki z astarania i dwie kreseczki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: Majowe starania :)) 19.05.04, 11:59 To ja też się dopisuje. 27 d.c. troszkę pobolewa mnie brzuch (( Ale czekam.... Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 agat78 19.05.04, 12:58 Hej hej nie odzywasz się?! Jak tam badania? Cały czas trzymam kciuki! Czekam na jakieś wieści! Pozdrawiam serdecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiawm Re: agat78 19.05.04, 17:21 moje 2 starania majowe rozpoczelam z wiesiolkiem i mam zamiar robic testy owulacyjne. Mam nadzieje ze tym razem sie uda. Czy któraś z was stosowała testy firmy Alcon? Czy są one dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 200!!!!!!!! 20.05.04, 14:21 hehe juz drugi watek mi sie udalo pisac dwusetny post)) Buziaki dziewczyny) Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Zakończyłam oczekiwania 25.05.04, 17:43 Witam dziewczyny Coś końcówe posty są bardziej pesymistyczne niż optymistyczne więc może "wleję" w was trochę optymizmu,u mnie dziś 30 dc @ się spóźnia 4 dzień więc postanowiłam zrobić test i jak myślicie co na nim zobaczyłam... DWIE GRUBE KRECHY Jaka jestem szczęśliwa ,a mężuś wniebowzięty i zarazem zszokowany bo nie liczyliśmy że już za drugim razem się uda. Trzymajcie się cieplutko więcej optymizmu i przesyłam 100000000000000000000000000 tyyyyle wirusków ciążowych obyście się dały zainfekować. P.S Roksana a ty na jakim jesteś w tej chwili etapie Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam m 25.05.04, 17:47 Witam dziewczyny Coś końcówe posty są bardziej pesymistyczne niż optymistyczne więc może "wleję" w was trochę optymizmu,u mnie dziś 30 dc @ się spóźnia 4 dzień więc postanowiłam zrobić test i jak myślicie co na nim zobaczyłam... DWIE GRUBE KRECHY Jaka jestem szczęśliwa ,a mężuś wniebowzięty i zarazem zszokowany bo nie liczyliśmy że już za drugim razem się uda. Trzymajcie się cieplutko więcej optymizmu i przesyłam 100000000000000000000000000 tyyyyle wirusków ciążowych obyście się dały zainfekować. P.S Roksana a ty na jakim jesteś w tej chwili etapie Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Re: 200!!!!!!!! 25.05.04, 17:48 Witam dziewczyny Coś końcówe posty są bardziej pesymistyczne niż optymistyczne więc może "wleję" w was trochę optymizmu,u mnie dziś 30 dc @ się spóźnia 4 dzień więc postanowiłam zrobić test i jak myślicie co na nim zobaczyłam... DWIE GRUBE KRECHY Jaka jestem szczęśliwa ,a mężuś wniebowzięty i zarazem zszokowany bo nie liczyliśmy że już za drugim razem się uda. Trzymajcie się cieplutko więcej optymizmu i przesyłam 100000000000000000000000000 tyyyyle wirusków ciążowych obyście się dały zainfekować. P.S Roksana a ty na jakim jesteś w tej chwili etapie Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Majowe starania :):) 25.05.04, 17:50 Witam dziewczyny Coś końcówe posty są bardziej pesymistyczne niż optymistyczne więc może "wleję" w was trochę optymizmu,u mnie dziś 30 dc @ się spóźnia 4 dzień więc postanowiłam zrobić test i jak myślicie co na nim zobaczyłam... DWIE GRUBE KRECHY Jaka jestem szczęśliwa ,a mężuś wniebowzięty i zarazem zszokowany bo nie liczyliśmy że już za drugim razem się uda. Trzymajcie się cieplutko więcej optymizmu i przesyłam 100000000000000000000000000 tyyyyle wirusków ciążowych obyście się dały zainfekować. P.S Roksana a ty na jakim jesteś w tej chwili etapie Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Majowe starania :):) 25.05.04, 21:03 Jakoś jestem przywiązana do tego forum.... Dzięki za miłe słowa ,będę trzymała za was kciuki naprawdę trzeba myśleć pozytywnie to wszystko się uda.Jeszcze raz przesyłam wam 1000000000000000000 fluidków ciążowych. Roksana78 daj znać jak się jutro przetestujesz. Trzymam kciuki- jutro napewno będzie tak: Odpowiedz Link Zgłoś
rutkam Majowe starania :)) 25.05.04, 21:07 Jakoś jestem przywiązana do tego forum.... Dzięki za miłe słowa ,będę trzymała za was kciuki naprawdę trzeba myśleć pozytywnie to wszystko się uda.Jeszcze raz przesyłam wam 1000000000000000000 fluidków ciążowych. Roksana78 daj znać jak się jutro przetestujesz. Trzymam kciuki- jutro napewno będzie tak: Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Majowe starania :)) 25.05.04, 21:15 DROGA RUTKAM jej Ty z wrażenia i ze szczęscie aż podwójnie i więcej, to samo piszesz jutro może i ja tak będę robić ha ha pozdrówka i do jutra... dam znać popołudniu, trzymajcie za mnie kciuki (dzięki) Odpowiedz Link Zgłoś
roksana78 Re: Majowe starania :)) 25.05.04, 21:17 Rutkam a jak objawy ciązowe?? masz jakieś?? ja już sama nie wiem co w brzuszku odczuwam Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 jestem jestem 20.05.04, 15:14 Witam serdecznie. Nie robiliśmy badań nasienia. Czekamy narazie na rezultat majowego staranie Termin @ przypada 26.05 czyli na Dzień Matki, co za zbiego okoliczności. Dziś mam 24 dc. Bolą mnbie piersi i kłuje w brzuchu. Nie wiem czy to po duphastnonie, czy po młodej kapuście, bo zjadłam jej wczoraj cały garnek (a miało być na objad na dwa dni hehehe). Apetyt mam niesamowity jak zresztą przed każdą @. Mogłabym zjeść konia z kopytami. A z badaniami to się chyba jeszcze wstrzymamy do września. Chcemy pojechać w góry, zmienić klimat. A potem zobaczymy. Kupiłam zresztą u ewy.analityk testy wczoraj. Te w promocji na Dzień Matki. Mam nadzieję, że skorzystam z tego gratissowego już nie długo i z pozytywnym wynikiem. Tego życzę sobie i Wam wszystkim. Pozdrawiam Was wszystkie laseczki i życzę DWIE kreseczki Aga Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: choroba 20.05.04, 16:19 Czesc Dziewczyny, Pisalam dwa dni temu, ze moj maz sie rozchorowal, a dzisiaj i mnie dopadlo. Glowa mnie boli, katar, goraczka - chyba jakis wirus szaleje. Smutno mi, bo dzisiaj 14dc, czyli idealny czas na starania; a ja nie mam sily na nic. Pewnie 3 cykl staran zakonczymy kolejnym niepowodzeniem( Czemu tak sie dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: jestem jestem 20.05.04, 17:22 Hej hej! Ja również kupiłam testy u Ewy. No i zobaczymy! Mam nadzieje, że dzisiejsz zastrzyk uwolni moje jajeczko z pęcherzyka!Ale to będę wiedziała dopiero we wtorek! Trzymam kciuki za majowe dwie kreseczki! A może ta kapustka dobrze wróży! daj znać! pozdrawiam Janette Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Do pepe90?? 20.05.04, 17:24 Tak sobie mysle czemu 90?? Mam nadzieje ze nie masz 14 lat hahahahahahaha)))) Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Do pepe90?? 20.05.04, 18:14 Własnie też sie zastanawiam. A wogóle skąd ten nick? Pewnie lubisz peperoni hihi. Pepe trzymam kciuki za jajeczko. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Tłumaczenia cha cha!!!! 21.05.04, 09:20 Latek mam zdecydowanie więcej, bo aż 33! Na imię mam Janette. A nick to tak właściwie przypadł mi w spadku. I już sie bardzo do niego przyzwyczaiłam. Mój 14 syn ma na imię Patryk i przez pewien czas znajomi mówili do niego Pepe. A ponieważ on nicki i emaile zmienia ciągle i ma ich obecnie kilkoanaście to mi pozostał ten pierwszy z przed kilku lat. Koniec tłumaczeń!!Ch cha! Jeśli jeszcze macie jakieś pytankoa to gg8523852 lub pepe90@wp.pl!! Pozdrawiam bardzo cieplutko!!! I czekam na wieści o dwóch kreseczkach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Do pepe90?? 20.05.04, 18:17 Witam ponownie. Dziś nadrabiam zaległości na forum. Strasznie szybko minął mi ten wolny dzień. Bałaganu narobiłam w domu niczym horda dzieciaków) Potrzebowałam takiego odmóżdżającego dnia (rzadko mogę sobie pozwolic na taki luksus) - zalegając na kanapie gapiłam się w telewizor na powtórki seriali których nawet nie oglądam, przeglądałam całą stertę kobiecych pisemek no i jadłam. Nie wiem czy to oznaka ciąży ale mam dziki apetyt na warzywa i owoce, ale to raczej kwestia pory roku. Organizm domaga się witamin i pojawiają się pierwsze wiosenno-letnie pyszności. Właśnie robię sobie duszoną młodą kapustkę z pomidorkami - mniam... No muszę sprzątnąć wszechobecne brudne kubki, filiżanki i talerze. Więc do jutra pa! Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Do pepe90?? 21.05.04, 09:23 Mam nadzieje, że oznaki będą właściwe i już wkrótce powiadomisz nas o swoich dwóch kreseczkach. Ja coś czuję że swoje starania przeniosę na czerwiec.Tym razem z wiesiołkiem. I mam nadzieję, że mój obecny lekarz nie będzie tylko wyciągał kasy, ale naprawdę nam pomoże!!! Pozdrawiam serdecznie!!! Janette Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: Do pepe90?? 21.05.04, 09:43 pepe90 ja też mam 33 lata, też mam 14 letniego syna i chyba też przeniosę się do czerwcowych starań Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Do pepe90?? 21.05.04, 09:53 Dołączam do Was - 4 cykl starań. Na razie jestem w fazie działań i oczekiwań. Przewidywana @ na 02/06. Pocieszyłam się czytając o nieregularności cyklów w czasie starań, u mnie przeszło to wszelkie granice i @ trwające po 6-8 dni, bóle brzucha i same nieprzyjemności. Chyba zacznę pić wiesiołka..... Pozdrawiam Was wszystkie Starające się!!!!!!!!!!!!!! Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: 21.05.04, 10:19 To super, więc jest nas już dwie! A myślałam, że to ja mam takie nawiedzone pomysły cha cha! Czy z synem też miałaś takie problemy? Ja żadnych zaplanowałam i juz był. A teraz cóż 9 m-cy starań i nic! Jednak latka robią swoje?! Pozdrawiam bardzo serdecznie Janette Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 10:28 My pracujemy już 11 cykl i nic Wyniki mamy super, wszystko niby ok a tu jakoś nie wychodzi. Właśnie ostatnio mój doktorek mi zasugerował że najmłodsza to ja juz nie jestem (( A z synem to była wpadka Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 11:07 No cóż to idziemy prawie równo! Mój doktorek mówi, że na kolejne dziecko to zupełnie odpowiedni wiek! My dopiro robimy różne badanka i wyjaśniamy. Jak już pisłam od wczoraj wiem że mój pęcherzyk nie pękł do 20 dc i trzeba było go wspomóc. Zobaczymy co z tego wyniknie! Janette Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 13:36 Coś tu u nas tak spokojnie się zrobiło! Mało nowych wieści! Odzywajcie się troszkę częściej, bo strasznie się już przyzwyczaiłam do tego miejsca i lubię tu zaglądać! Fajnie jest móc pogadać z kimś kto rozumie Twoje problemy!!! Pozdrawiam bardzo serdecznie!! Janette Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 13:39 Podjęłam decyzję, kupuje dzisiaj test. Jutro napisze co wyszło. Juz nawet nie chce myslec ile tych testów już było, oby ten był oststni w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 14:16 Trzymam kciuki! Koniecznie daj znać! Liczę na Twoję dwie kreseczki i szczerze Ci tego życzę! Ja muszę poczekać do początków czerwca! Ale może coś z tego wyniknie! Ja chwilowo się jeszcze staram cha cha ale toteż jest milutkie! wprawdzie to jż 21 dc. Pozdrawiam i trzymam kciuki Janette Odpowiedz Link Zgłoś
isabell21 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 14:53 to znowu ja....zycze powodzenia wam wszystkim...przesylam buziaczki...przenosze sie na czerwcowe starania.. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Majowe starania :)) 21.05.04, 15:27 Hej hej u mnie bez zmian. Bolą mnie piersi i noce przez to nie sypiami i kłuje mnie cały czas w brzuchu. Nie wiem czy to przez duphaston. Czy któraś z Was tak ma lub miała po duphastonie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rubi21 Re: Majowe starania :)) do oczekujących 22.05.04, 08:38 Być moze to opowiadanie nic Wam nie da ale napiszę. To moja historia starania sie o dziecko. Przez pierwsze 4 m-ce starań oczekiwałam dziecka, za każdym razem wychodził test negatywny, mierzyłam temperaturę starałam sie z wykresu odczytywać dni płodne i nic. Poszłam do lekarza, który po zrobieniu badań hormonalnych stwierdził, że nigdy nie bedę miec dziecka. Rozpacz. Poszłam do innego lekarza który zalecił jeszcze badanie nasienia u męża - wyniki nie były rewleacyjne, ale lekarz zalecił mężowi branie witaminy E i podobno to miało pomóc. Po dwóch m-cach okazało sie, że jestem w ciaży, a po dwóch następnych lekarz stwierdził obumarcie ciąży. Kolejna rozpacz. Znalazłąm kolejnego lekarza, któy dał mi duphaston - lek podtrzymujący ciażę, brałam go 3 m-ce i nic. Wściekłąm się, ciąża chodziła mi po głowie, byłam zmęczona, to było już 11 cykli starań. W końcu poszłam do jeszcze jednego lekarza, tym razem kobiety, przejrzała wszystkie moje wyniki i poprosiła bym w tym miesiacu (był maj) odpoczęła i w czerwcu zrobiła badanie cyku ponownie. No więc odpoczywalismy od myślenia o dziecku, miałam sporo pracy, przestałam mysleć o ciąży - odłożyłam to na za miesiąc. I czekałam na @ żeby pójść na to badanie cyklu, ale @ się juz nie pojawiła za to w przeddzień Dnia Dziecka test wykazał dwie kreseczki. Pobiegłam do lekarza i dostałam duphston, który dopier po stwierdzeniu ciąży na tescie daje moja pani doktor. Ciąża była zagrożona, bo po wcześniejszym poronieniu lekarz w szpitalu uszkodził mi szyjkę macicy, więc była niewydolna (w połowie ciąży szew okrężny). Teraz mój wspaniały synek ma 3 lata i 4 m-ce i od wrzesnia będziemy sie starac o rodzeństwo dla niego - ale obiecałam sobie nie myśleć, wyłączyc głowę bo to ona blokuje moje starania. Pozdrawiam i życzę podwójnych kreseczek na testach i odpocznijcie. Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Majowe starania :)) do oczekujących 22.05.04, 09:25 Hej Rubi, Mi to opowiadanie pomogło utwierdzić się w przkonaniu, że co ma być to będzie. Tobie pisane było dziecko i mimo bardzo okrężnej i trudnej drogi masz synka. Ja swoja drogę zacząłam w lutym i póki co same niepowodzenia, dlatego postanowiłam trochę wyluzować. Moją "przemianę" spowodowały nie najlepsze wyniki męża i to, że kompletnie się po tym załamałam, wtedy musiałam to wszystko jeszcze raz dokładnie przemysleć. Bardzo pomogły mi dziewczyny z forum, a zawłasza Ella, której mąż miał rozpoznane to samo schorzenie a mają już córeczkę i teraz w drodze drugiego malucha)) To działa - w maju myślę bardzo mało o ciąży( wręcz odganiam od siebie te myśli), nie szukam symptomów ovu ani ciąży, nie planuję kiedy urodzi się dziecko i pod jakim to będzie znakiem zodiaku, nie myślę obsesyjnie kiedy zrobić test ciążowy. Efektem pozytywnym jak na razie jest to, że seks znów zaczął być dla mnie przyjemnością i mam na niego ochotę a nie figluję z mężem bo dziś jest TEN dzień. Oczywiście nadal pragnę dziecka i jestem w stanie zrobić bardzo wiele aby je urodzić (podejmę się leczenia itp.), ale nie zamierzam na razie od tego wariować. Tak do końca nie da się wyeliminować myślenia - ja na przykład jestem uzależniona of tego forum, a tu raczej nie da się o ciąży nie myśleć a jak widzę kobietę w ciąży lub maleńkie dziecko - to ze wzruszenia aż mnie ściska w gardle. Pozdrawiam wszystkie starające się, życzę dwóch kreseczek, wtrwałości i pogody ducha w staraniach a Tobie Rubi szybkiego powięszenia rodzinki Agata Odpowiedz Link Zgłoś
justysia72 Re: Majowe starania :)) do oczekujących 22.05.04, 23:23 Witam Chciałam powiedzieć, że podobnie jak Rubi staraliśmy się o dziecko tyle tylko, że przez 7 lat. Właśnie była to droga bardzo trudna. Wiele łez (dlaczego ja). Nieraz mówiłam sobie, że trzeba się wyluzować, ale tak nie idzie. Po wizytach u wielu lekarzy nadszedł czas na monitorowanie cyklu, tak więc w 3 dc miałam zgłosić się do gina, lecz @ nie nadchodziła. Po Świętach Bożego Narodzenia i hucznym Sylwestrze (nie oszczędzałam się) wystąpiło krwawienie. Zgodnie z umową w 3 dc zgłosiłam się no i okazało się, że prawdopodobnie to pęcherzyk (nie było jeszcze echa). Przez krwawienie przeleżałam w szpitalu 2 tygodnie, dopiero po ok. 10 dniach lekarze usłyszeli bicie serca. Teraz mój synek ma 20 m-cy. Właśnie w maju rozpoczęliśmy starania o drugie dziecko, lecz postanowiliśmy, że nie będziemy się już tak stresować i myśleć jak było to przedtem. Muszę przyznać, że nawet specjalnie nie liczę dni cyklu. Poprostu kochamy się wiele częściej. Mam wielką nadzieję, że tym razem będzie inaczej. Pozdrawiam wszyskie oczekujące na swój skarb Justyna A to mój skarb: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=12699321 Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 11:14 Zrobiłam rano test..... I znowu tylko jedna kreseczka ( @ nadal nie ma, brzuch już mnie nie boli, tem. poszła do góry. Już nie wiem o co chodzi, przestaje mysleć, bo zwariuje. Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 13:13 Oj to bardzo mi przykro. Wszystkie przechodzimy przez tą upiorną 1 kreskę. Poczekaj jeszcze kilka dnia jak @ nie będzie to powtórz test. Pocieszające w Twoim przypadku jest to, że macie dobre wyniki, czego ja o sobie nie mogę powiedzieć. Głowa do góry i nie poddawaj się. pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 21:44 Dołączam się do rad Agaty, spróbuj za kilka dni zrobić kolejny teścik. Wiem jak się czujesz, bo sama przechodziłam to na początku maja.Masa objawó plamienie zamiast @ i tego mój były lekarz uznał, że to może być ciąża. A krecha była jedna! Nie poddawaj się!Trzymam kciuki i pozdrawiam serdecznie!! Janette Odpowiedz Link Zgłoś
czekaczka Re: Majowe starania :)) 22.05.04, 22:43 dziękuję Wam wszystkim za ciepłe słowa ))) Żałuje, że wcześniej tu nie bywałam, tu jest tak swojsko )) Cały czas żyję nadzieją i bardzo się cieszę, że mogę się nią z Wami podzielić. Pozdrawiam i tez trzymam za Was kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 12:49 Hej, wiecie co? Ja doszłam do wniosku, że najlepszy wiek na pierwsze dziecko jest do 23 roku. Doszłam do wniosku na swoim przykładzie. Kiedyś byłam zdrowa. Nie miałam żadnych infekcji, duuużo śluzu, poprostu super warunki. Potem zaczęłam chorować - angina, antybiotyki, drożdże buuuuuu. Od tamtej pory ciągle coś mi jest. Ciągle jakieś infekcje, swędzenia, stany zapalne, mało śluzu buuuuuu a dbam o siebie jak mogę. I juz nie mam siły. Im jestem starsza (mam 26 lat) tym jest gorzej. Powiedzcie mi jak to jest z grupami cytologii? Wyczytałam gdzieś na forum, jak jedna z dziewczyn pisała: znowu muszę zaprzestać starania bo mam infekcje i II grupę cytologi. Czy to poważna sprawa i utrudnia zajście. Ja odkąd pamiętam zawsze miałam II grupę i mój gin mówił, że jest Ok, że żadko dziewczyny maja I. Że II to normalka. Poza tym u mnie normalnie. Piersi przytyły o 1 rozmiar i bolą przy dotykaniu. Brzuch mnie juz nie boli. Apetyt znikł. Zwarjuję chyba do czwartku ( termin @). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pepe90 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 13:18 Hej! ja zaczynam myśleć tak jak Ty wprawdzie syna urodziłam majac 19 lat ale był w pełni zaplanowany.Postanowiłam i już byłam w ciąży. A teraz to jak widać na załączonym obrazku. Ciągle coś! Cytologię zawsze miałam II i wszyscy mówili, że to ok. Trzymam kciuki za II kreseczki! Pozdrawiam serdecznie Janette Odpowiedz Link Zgłoś
klara_76 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 13:35 Hej! Ponownie sie melduje. Nadal mocno zainfekowana. Czas staran (nieco zaklocony przez chorobe) w tym miesiacu raczej juz za nami. Dzis 17dc, wiec jeszcze jakies 12-14 dni i bedzie wiadomo. Ale spodziewam sie raczej I krechy Trzymam kciuki za nas wszystkie. Oby, mimo wielu przeciwnosci, spelnilo sie nasze marzenie podwojnej kreseczki. Cieplutko sie trzymajcie! Odpowiedz Link Zgłoś
angie.z Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 14:23 oj naprawdę nie przejmuj się tą cytologią Ja też odkąd pamiętam mam II grupę. Moja pani ginekolog powiedziała że to w niczym nie przeszkadza i można się starać o malucha. A dodatkowo ja mam jeszcze nadżerkę i jak uważa moja pani ginekolog to też nie jest przekszoda do planowania rodziny. Więc uszy do góry trzymam kciuki za twoje dwie kreseczki, i też czekam na swoje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hakdil Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 15:40 Witam Was!Ja tez zaczynam 5 cykl staran,za kilka dni wielka probaTym razem z testami owul.i wiesiolkiem.Jak nie wyjdzie tym razem,to posle meza na badania nasienia.Tyle babeczek stara sie o dziecko!Szok! A co do Twego listu,to ja zawsze bylam zdrowa,a tak sie zlozylo ze do 25 roku zycia uczylam sie i nie mialam potrzeby posiadania dziecka.Zreszta pozno-jak na dzisiejsze czasy-stracilam dziewictwo-w 26 roku zyciaale z wlasnym mezem(to juz inna historia).Ale dopiero od niedawna poczulam chec urodzenia dziecka,dopiero teraz dojrzalam psych.do tego.A mam 31 lat.Wiec roznie to bywa.A w wieku 23 lat to ja myslalam o zupelnie czyms innym niz dziecko.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Majowe starania :)) 23.05.04, 16:08 Hej Dziewczyny, Właśnie wróciłam z pracy i sobie do Was zaglądam. Mnie też to czasami szokuje, że tyle par stara się o dziecko i wcale im to tak łatwo nie przychodzi(( Zobaczcie same jak nas tu dużo... A tak z innej beczki to dla oderwania od ciążowych myśli byłam wczoraj na filmie "Troja" - całkiem ok aczkolwiek nie rzucił mnie na kolana. Film jest zrobiony z dużym rozmachem (taka prawdziwa wielka hollywoodzka produkcja) i mówi o wartościach, które właściwie w obecnych czasach są ludziom obce, więc jeśli chcecie na ponad dwie godziny przesieść się do innego świata no i pogapic na przystojnych aktorów - to polecam)) Czeka mnie pracowity tydzień - muszę zgłosić reklamację w Castoramie bo zamiast farby o pięknym nasyconym żółtym kolorze mam na ścianie jakąś brudną zieleń wrrrr Muszę kupić prezent dla mamy, a swoją drogą to moim największym marzeniem jest to abym w przyszłym roku obchodziła Dzień Matki jako Mama) Czego także Wam życzę)) pozdrawiam Agata Odpowiedz Link Zgłoś