Dodaj do ulubionych

Okres Widmo...

29.06.11, 11:41
Witam,
Nie wiem co mi jest, od tygodnia boli mnie jak na okres, a okresu brak sad Dzis jest 35dzien cyklu i boje sie ze to znow moze byc ciaza... Przed ciaza mialam zwykle cykle 29dni. Syna karmilam piersia do 7miesiaca i w sumie pierwszy okres dostalam w kwietniu a drugi w maju... No i teraz tak jakby sie zapowiada, ale narazie nic nie ma. Czy to moze byc ciaza??? Czy ktoras z Was tak miala??? Pierwsza ciaza byla bardzo planowana i powiem szczerze, ze nie mialam zadnych wczesniejszych objawow, dopoki nie zrobilam testu. Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • agusia_mamusia Re: Okres Widmo... 29.06.11, 11:46
      ponieważ minęłaś już dzień spodziewanej miesiączki ja bym sie nie zamęczała pytaniami tylko skoczyła do apteki po test ciążowy, 5 min. i wszystko bedzie jasne.
      Możliwe jednak, ze jakieś szczególne wydarzenie (np. silny stres) spowodowal przesunięcie sie miesiączki. Z drugiej strony objawy okresu i ciąży są podobne, wiec możesz tak gdybać w nieskończoność, albo czekać na @, albo zrobić test.
      Co by nie było zyczę powodzenia!
      • kiecha3 Re: Okres Widmo... 29.06.11, 12:01
        agusia ma rację.. rób test!!
        • almar7 Re: Okres Widmo... 29.06.11, 12:07
          Wiem ze to jest najprostsze rozwiazanie, tylko ze sie boje cholernie wyniku...smile Dzis zapytalam meza rano, co by zrobil gdybym znow byla w ciazy, a on na to "cieszylbym sie razem z Toba"...
          Tylko ze ja nie bylabym taka uradowana, bo jeszcze kilogramy do zgubienia mam z pierwszej ciazy (przytylam 30kg!!!) i 10 miesiecznego szkraba. Moze poczekam jeszcze pare dni na ten okres smile
          • krzysiowa_mama Re: Okres Widmo... 29.06.11, 12:16
            Almar - zrób test. Niestety, Twój strach, czy obawa jego wyniku nie zmieni. Pomyśl sobie tak: co jeśli ciąża jest? - to jest i najprawdopodobniej będzie, więc to czy dowiesz się o niej dziś, czy za tydzień niczego nie zmienia, a TY masz więcej czasu, żeby pogodzić się z sytuacją.
            Co jeśli ciąży nie ma? Niepotrzebnie się nakręcasz i stresujesz, co może dodatkowo wpływać na opóźnienie okresu i nakręcasz niepotrzebnie tę spiralę strachu.. smile
            Co się stało to się nieodstanie smile może nie ma co bezsensownie odwlekać tego momentu, bo tylko się stresujesz! Pozdrawiam Cię i daj znać co postanowiłaś...
            I jak powiedział prezydent Roosevelt: Jedyną rzeczą, której musimy się bać jest sam strach! smile
            • almar7 Re: Okres Widmo... 29.06.11, 12:23
              Racja, bez sensu tak czekac. Po poludniu ide na zakupy, wiec kupie test i zrobie go.. Mam nadzieje ze bedzie to moj szczesliwy dzien wink
              • krzysiowa_mama Re: Okres Widmo... 29.06.11, 12:24
                Super - brawo za postawę! Czekamy tu na informacje i trzymamy kciuki za optymistyczny, dla Ciebie, wynik!
    • almar7 Re: Okres Widmo... 29.06.11, 13:12
      Wlasnie dostalam okres smile Alez sie ucieszylam!!! A juz mialam wychodzic po test na miasto...to naprawde moj dobry dzien! Pozdrawiam!!!
      • krzysiowa_mama Re: Okres Widmo... 29.06.11, 13:16
        No to załatwione smile. Może te nerwy skłonią Cię do rozważenia jakiejś antykoncepcji, skoro na drugiego dzidziusia jeszcze za wcześnie. smile
      • agusia_mamusia Re: Okres Widmo... 29.06.11, 13:17
        Patrzcie dziewczyny jakie to zycie jest śmieszne!! almar7 dostała @ i pisze, że to jej szcześliwy dzień, a jak ja dostane to wkładam czarne ciuchy i zaczynam opłakiwanie....
        No nic, tak już niestety jest! wazne, ze wyszlo tak jak chciałaś. Pewnie teraz większą uwagę bedziesz przywiązywac do taj prozaicznej sprawy jaką jest zabezpieczenie wink
        Ściakam, pa
        • almar7 Re: Okres Widmo... 29.06.11, 14:20
          Troche glupio to ujelam... Pozytywny test nie bylby dla mnie koncem swiata, bo chcemy miec z mezem wiecej dzieci, tylko raczej stresowalabym sie o przyszlosc. Zyjemy w UK, oprocz meza i dziecka nie mam tu zadnej rodziny. Moi rodzice zyja w Polsce, meza na Slowacji (maz jest slowakiem). Co z tym sie wiaze - brak jakiejkolwiek pomocy. Maz pracuje, a ja zajmuje sie dzieckiem. Ciezko jest czasami bez pomocy dziadkow, zwlaszcza w czasie choroby, dlatego po prostu bym sie bala jak sobie poradze z dwojka maluchow. Ale ogolnie po pierwszym szoku, pewnie cieszylabym sie bardzo smile Pozdrawiam i trzymam kciuki za szybkie zaciazenie smile
          • krzysiowa_mama Re: Okres Widmo... 29.06.11, 14:31
            Wogóle się nawet nie tłumacz! big_grin Każda sytuacja jest inna i nie śmiałabym Cię oceniać. Stres w takiej sytuacji jest całkowicie zrozumiały. Powiem Ci, że czasami dziewczyny, które długo starają się o dziecko też przeżywają podobny stras, gdy już są w upragnionej ciąży i pojawiają się wątpliwości jak to dalej będzie.
            Powodzenia na obczyźnie i gratuluje multikulturowej rodzinki!

A o tej antykoncepcji, to poważnie mówiłam: stresu Ci zaoszczędzi i będziecie mogli wybrać najlepszy waszym zdaniem moment na dziecko. Z drugiej strony, takie nieplanowane wpadki okazują się często największym szczęściem rodziców! big_grin
        • basia_8791 Re: Okres Widmo... 06.07.11, 18:11
          Ale Dziewczyna nie napisała ze sie nie zabezpiecza (chyba?).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka