Dodaj do ulubionych

Clo i owulacja

04.11.11, 18:56
Wiem, ze podobne pytanie i odpowiedzi znajdę w archiwalnych wątkach, ale konkretów jest mało i wątki stare tongue_out
Otóż takie mam pytanie-mniej więcej w jakich dniach cyklu miałyście owulację biorąc Clo od 5-9dc?
czy którejś z Was zdarzyła się owulacja po 20dc?
A jak dużo z Was w ogóle nie mialo owulacji po Clo?
Obserwuj wątek
    • martaaa123 Re: Clo i owulacja 04.11.11, 19:04
      Ja w tym cyklu nie mam owulacji a brałam clo od 5 dc 1x1, przynajmniej w 15 dc nie było żadnego dominującego pęcherzyka no i nie liczę, że jeszcze coś urośnie. Z drugiej strony jak staraliśmy się o pierwsze dziecko to brałam też clo od 5 dc tyle że 0,5 tabl dziennie i miałam owulację w 23 dc i udało się mamy córeczkęsmile także to też możliwe. Z tym, że usłyszałam od lekarza, że najcenniejsze są pęcherzyki które rosną dynamicznie potem zastrzyk np z pregnylu czy ovitrelle i pękają, mniej więcej w połowie cyklu, a owulacja po 20 dc jest średniej jakości, ale moja córeczka obala ta teorięsmile.
      Ja dzisiaj mam mnóstwo rozciągliwego śluzu i choć lekarz już nie widzi powodu do monitoringu w tym cyklu i ja jakoś nie wierzę, że dojdzie do owulacji, ale gdzieś tam malutka nadzieja jest. Nie zamierzam się nakręcać, raczej iść na żywiąsmile

A dlaczego pytasz? Nie masz dominującego pęcherzyka? Który to dzień cyklu?
      • mewa000 Re: Clo i owulacja 04.11.11, 19:14
        U mnie 19dc z tym że nie chodzę na monitoring-mój wybór. Stosuję NPR i póki co tempki nadal na niższym poziomie.
        Przed pierwszą ciążą też brałam clo tylko za cholerę nie pamiętam w którym dc mialam owulację. W każdym razie zaszłam w cyklu naturalnym z owulacją w okolicach 22dc.
        Troche mnie podniosłaś na duchu tą Twoją owulką na clo w 23dc smile
        • iwcia-77 Re: Clo i owulacja 05.11.11, 19:19
          witaj ja jestem drugi cykl na clo w pierwszym owulka była 13dc bo 12 na usg były pęcherzyki, a 14 już było po. Natomiast w drugim cyklu 14dc i 12 dostałam pregnyl na pęknięcie (pęcherzyki narosły w obu jajnikach-doszło do przestymulowania. W 1 cyklu nic z tego nie wyszło, a teraz czekam do 10.11 i testuję.
    • tomelanka Re: Clo i owulacja 06.11.11, 00:00
      ja bralam chyba od 4 do 9 dc, nie pamietam kiedy owu byla, ale byla na bank, bo sie udalo w pierwszym cyklu na clo wink
      • mewa000 Re: Clo i owulacja 07.11.11, 15:58
        U mnie chyba jednak będą nici z owulki bo 22dc i nadal niskie tempki uncertain poczekam jeszcze ze 3 dni i jak nie zacznie iść do góry to zacznę brać Luteine.
    • 7karola9 Re: Clo i owulacja 28.11.11, 12:48
      Ja tak biorę Clo. Ma owulację między 14 a 18 dc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka