Dodaj do ulubionych

Czerwcowe testowanie

05.05.12, 17:33
W związku z tym ze zaniżyłam statystyki w maju postanowiłam uroczyście otworzyć wątek z czerwcowym testowaniem smile
Zapraszam wszystkie chętne staraczki
Oczyścicie liczę ze jak najmniej was spadnie z majowej listy kiss
Standardowo wink życzę pięknych 2 kreseczek na teście i uśmiechu ma liście smile

1aleks1 ...................................... 3.06
Obserwuj wątek
    • cztero.listna Re: Czerwcowe testowanie 06.05.12, 12:50
      też się już dopiszę smile choć u mnie to jeszcze dwa cykle smile byłam trochę na listach, potem miałam przerwę a teraz w czerwcu wrócę do gry smile na razie termin wstępny. Powodzenia !!!!!
      cztero.listna................................29.06
    • magottka85 Re: Czerwcowe testowanie 06.05.12, 18:42
      Kurcze, z moich obliczeń wynika, że chyba nie zdążę zatestować w czerwcu uncertain Jak już to 30.06, ale wątpię czy to ma sens. Wstrzymam się jeszcze z wpisywaniem na listę, żeby statystyk nie zaniżać...
      • cztero.listna magottka 06.05.12, 20:45
        co się statystykami będziesz przejmować smile wpisuj się. Wiem, że to trochę jak pogoda długoterminowa ale cóż najwyżej będziesz zmieniać termin smile
        • shi.raz lista 08.05.12, 12:09
          Witam aleks i cztero.listna, niestety @ przyszła i zapisuję się na czerwcowe, jedyna pociecha, ze przynajmniej w miłym towarzystwie. Termin testowania wstępnie na 8.06.

shi.raz..8cs...................................8.06
          • 4lasica Re: lista 08.05.12, 17:46
            czy ja też mogę? tak po cichu i nieśmiało 04.06 i zobaczymy co się będzie działo... nie tylko zajść, ale i donosi zdrowe dziecko to dla mnie nie lada problem... będziecie trzymać kciuki???
            • shi.raz Re: lista 09.05.12, 11:20
              No pewnie, ze będziemy. Dopisałam Cię do listy i już kciuki trzymamsmile

4lasica.........................................4.06
              • magottka85 A niech to! 09.05.12, 11:46
                Po dzisiejszej wizycie u ginekologa jestem tak pozytywnie i optymistycznie nastawiona, że postanowiliśmy, że już w tym cyklu zaczniemy działać! Dopisuję się smile Najwyżej się "wypiszę" wink

magottka85..................................4.06
                • shi.raz Re: A niech to! 09.05.12, 17:29
                  magottko a co Cię tak optymistycznie nastroiło? Ja po rozmowie z M jestem trochę, no właśnie nie wiem jaka. Powiedział mi, że chciałby powiedzieć znajomym, że się staramy. Ale ja nie czuję takiej potrzeby i nie wiem właściwie po co to robić. Jak już będzie się czym chwalić to się pochwalimy, ale narazie nie masad On martwi się, że plotkują dlaczego nie mamy dzieci, mnie się tak nie wydaje, a jeśli będziemy to rozgłaszać i w międzyczasie wyjdzie jakiś problem i będzie4my się coraz dłużej starać a tu nic to dopiero zacznie się plotkowanie dlaczego. Dużo znajomych M ma już dzieci i on uważa, ze czują się niezręcznie zapraszając nas bez dzieci. I że jak powiemy że się staramy to będę reagować inaczej. Dla mnie to głupie. Jednocześnie widzę, że się z tym męczy i na głupie podpytywanki o dzieci nie wie co ma odpowiadać. No wiem, że ludzie mają gorsze problemy... ech...
                  • magottka85 Re: A niech to! 09.05.12, 18:28
                    shi.raz napisała:

> magottko a co Cię tak optymistycznie nastroiło?

Wymazy z pochwy i szyjki nie wykazały nic niepokojącego smile Endometrium po poronieniu samoistnym świetnie się zregenerowało... Zdaniem mojego lekarza mój organizm jest gotowy na przyjęcie kolejnej ciąży. Zlecił jeszcze profilaktycznie kilka ogólnych badań.

Ja po rozmowie z M jestem troch
                    > ę, no właśnie nie wiem jaka. Powiedział mi, że chciałby powiedzieć znajomym, że
                    > się staramy. Ale ja nie czuję takiej potrzeby i nie wiem właściwie po co to ro
                    > bić. Jak już będzie się czym chwalić to się pochwalimy, ale narazie nie masad On
                    > martwi się, że plotkują dlaczego nie mamy dzieci, mnie się tak nie wydaje, a j
                    > eśli będziemy to rozgłaszać i w międzyczasie wyjdzie jakiś problem i będzie4my
                    > się coraz dłużej starać a tu nic to dopiero zacznie się plotkowanie dlaczego. D
                    > użo znajomych M ma już dzieci i on uważa, ze czują się niezręcznie zapraszając
                    > nas bez dzieci. I że jak powiemy że się staramy to będę reagować inaczej. Dla m
                    > nie to głupie. Jednocześnie widzę, że się z tym męczy i na głupie podpytywanki
                    > o dzieci nie wie co ma odpowiadać. No wiem, że ludzie mają gorsze problemy... e
                    > ch...

Zawsze możecie odpowiedzieć na podpytywanki Waszych znajomych, że nie staracie się jakoś szczególnie, ale też się nie zabezpieczacie, bo co ma być to będzie... W końcu to Wasza sprawa. Poza tym w dzisiejszych czasach ja nie miałabym odwagi zapytać małżeństwa z jakimś już tam stażem dlaczego nie mają dzieci, ani tym bardziej im z tego powodu dokuczać - bardzo łatwo kogoś urazić, wiem jak wiele osób chciałoby, stara się, a z jakiś powodów nie wychodzi sad
                    Jeśli o nas chodzi to na pewno mam nauczkę, żeby nie dzielić się wiadomością o ciąży zbyt szybko... W środę poinformowaliśmy moją mamę, brata i znajomych, a w sobotę prawdopodobnie było już po wszystkim sad Teraz gdy uda mi się zajść w ciążę nie pisnę ani słówka aż do drugiego trymestru!
                    • asia_1_2 Re: A niech to! 10.05.12, 10:47
                      Shiraz- rozumiem Twoje obiekcje, ja sama bym się nie zgodziła na poinformowanie kogokolwiek o tym, że się staramy, mam takie samo doświadczenie jak Magotka. Powiedzieliśmy o ciąży moim rodzicom w poniedziałek, a za tydzień już było po wszystkim. Nie piszę tego, żeby Cię nastraszyć, zupełnie nie o to mi chodzi, tylko o to, że gdybym powiedziała komuś, że się staramy, to czułabym jeszcze większą presję, którą już i tak chyba podświadomie sobie narzuciłam... Pewnie by to było głupie i nieuzasadnione, ale gdyby starania się przedłużały, to czułabym się w towarzystwie jeszcze gorzej, mając świadomość, że wszyscy wiedzą, że się staramy. Oczywiście życzę Ci jak najszybszego zajścia, żeby ten problem Ciebie nie dotyczył, niemniej jednak zastanów się, co będzie lepsze dla Twojego komfortu psychicznego. To też ważne w czasie starań smile
                      • kotkowa Re: A niech to! 10.05.12, 12:50
                        To sa faktycznie trudne tematy. Sama troche lawiruje. Nas jeszcze duzo osob nie podpytuje, bo mam 1 male dziecko, ale coraz czesciej pojawiaja sie pytania czy myslimy o drugim, czy planujemy, albo wrecz czy sie staramy, wiec odpowiadam, ze tak, myslimy powoli, albo, ze tak, staramy sie, ale na luzie. Tylko nieliczne osoby, najblizsze kolezanki wiedza, ze sie staram, ale musze poustawiac hormony. Mysle, ze dla wielu osob jest to zupelnie zrozumiale, niestety coraz wieksza liczba par ma jakies problemy.
                        • shi.raz Re: A niech to! 10.05.12, 16:15
                          asiu_1_2 dla mnie poinformowanie kogokolwiek i oczekiwanie jest większa presją, dlatego tego nie chcę. Mam świadomość, że ze staraniami różnie bywa, zakładam, ze się uda i że niedługo, staram sie myśleć pozytywnie, ale...
                          kotkowa własnie Ty już masz jedno dziecko i wiem że pytania o rodzeństwo się pojawiają, ale ja myślę, że to jest prywatna sprawa i co innego najblizsza koleżanka a co innego dalsi znajomi. No i ciągle mi się wydaje, że jakoś z 1 dzieckiem, że tak powiem na stanie jest łatwiej. Ech...
                          • wielorak Re: A niech to! 10.05.12, 17:30
                            ciekawy temat poruszyłyście dziewczyny, powiem wam szczerze, że irytują mnie pytania o dziecko, które pojawiają się coraz częściej wśród naszych rodziny i znajomych (nie mówię o najbliższych, bo oni wiedzą). zawsze mam dylemat co powiedzieć aby ktoś się delikatnie mówiąc odfikał a z drugiej strony aby kogoś nie urazić. ostatnio powidziałam dwóm osobom, że się staramy ale teraz żałuję. co mówicie dziewczyny gdy ktoś pyta was o dziecko?
                            nie planujemy? będzie kiedy będzie czy co?

mój M ostatnio powiedział, ze musi najpierw trochę "to" poćwiczyć wink
                            • 4lasica Re: A niech to! 11.05.12, 19:34
                              Ja też wolę nie informować... po co przeżywać rozczarowanie i spojrzenia innych jak coś nie wyjdzie (teraz już wiem że już nigdy nie powiem nikomu o ciąży tak szybko) a pytania u mnie także o rodzeństwo też często słyszę a reaguję i zawsze reagowałam na nie tak samo - "pożyjemy-zobaczymy" i starałam się nie ciągnąć tego tematu, choć niektórzy byli baaardzo upierdliwi smile
                            • turmalinka Re: A niech to! 11.05.12, 20:04
                              co mówi
                              > cie dziewczyny gdy ktoś pyta was o dziecko?
                              > nie planujemy? będzie kiedy będzie czy co?

ja ostatnio wkurzona na kuzynke meza odpowiedzialam:
                              - a kto ci powiedzial, ze my chcemy miec drugie dziecko?

bardzo sie zmieszala <hahaha> i juz wiecej pytan nie ma

O staraniach wiedzieli tylko rodzice, moj brat z zona i moja siostra
                              • ryynanena Re: A niech to! 12.05.12, 00:55
                                Mnie się nikt nie pyta, serio. No, rzadko...Jestem prawie 10 lat po slubie i kulminację tego rodzaju pytań przeżywałam tak ok. 3 - 4lata po ślubie, wtedy, gdy z mężem zagonieni w pracy nawet o dzieciach nie myśleliśmy. Otwarcie przyznawałam, że kiedyś może pomyslimy, ale na chwilę obecną mamy inne priorytety. Reakcja była z reguły pozytywna.
                                Obecnie nie ukrywam niczego i od niecałego roku, czyli równo roku starań, przyznaję, że cierpimy na niepłodność i być może in vitro będzie jedyną drogą do rodzicielstwa. Niepłodność uznaję za chorobę, jak każdą inną i nie widzę powodu, aby się z tym kryć.
                                Mam nawet wrażenie, że aż za chętnie o tym opowiadam, ale może tu mój rys hipochondryczny się ujawniasmile Jak tak dalej pójdzie, to w niedługim czasie zwierzę sie listonoszowi czy pani Kasi z warzywniakasmile
                                • justynek2009 Re: A niech to! 12.05.12, 09:17
                                  Cześć dziewczyny,dopiszcie mnie na 9 .06. może tym razem się uda.To będzie mój 2 cs
                                  • kolejna-staraczka Re: A niech to! 12.05.12, 09:51
                                    U nas kilka osób wie, że się staramy np. znajomi, którzy mają podobny problem, kilka moich koleżanek, siostra, mama, ale oni rozumieją i nie naciskają. Męża rodzina myśli, że ja leczę tarczycę i na razie starać się nie możemy. I tak niech lepiej zostanie, bo przynajmniej nie dopytują czy może już. W pracy nikt nie wie i ciągle słyszę, że może jestem w ciąży (bo ostatnio jak miałam grypę żołądkową to pewnie objaw ciąży albo jak jem cukierka, to pewnie zachcianka).
                                    Trudne są te pytanie, bo niekiedy aż płakać się chce... szczególnie jak komuś udaje się szybko i nigdy nas nie zrozumie.
    • cztero.listna lista 12.05.12, 09:23
      justynek2009 2cs...........................9.06

Ja nie mówię bo potem będą dopytywać jak idą starania a ja mam tendencję do odkładania tematu ... Mam nadzieje, że tym razem nie stchórzę i wszystko pójdzie gładko. Nie wiem czy tylko ja jestem taka niezdecydowana???? niby chcę a z drugiej strony bardzo się boję i ten strach w okolicach dni płodnych wręcz mnie paraliżuje ...
      • kolejna-staraczka Re: lista 12.05.12, 09:44
        @ nie ma, ale z maja się już wypisałam, więc dopisuję się do Was. 11cs, jestem już chyba weteranką.

kolejna-staraczka 11cs.................10.06
        • ryynanena Re: lista 12.05.12, 11:18
          Staraczko Kolejna smile, jaka weteranka? Ja na te przykład czekam na ciążę od 21 miesięcy, a w cyklach nawet wyszłoby więcej, nie wiem, bo nie liczę...
          I też zaraz dołączę, bo choć to dopiero 22 dc, to wiem, że ciąży nie ma. Jest za to od kilku dni mega PMS.
          • 1aleks1 kolejna-staraczka 12.05.12, 17:41
            No wiesz ani mi sie waz wpisywać Wypisuj sie natychmiast ja chce u ciebie plusik na wykresie widzieć dzisiaj masz spadek ale może byc implantacyjny poczekaj jeszcze kilka dni
            Wpiszesz sie dopiero jak dostaniesz @ Ja trzymam kciuki za ciebie do końca kiss
            • kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 13.05.12, 11:54
              aleks, dzięki za wiarę we mnie smile @ co prawda nie ma jeszcze, dzisiaj temperatura 37,06, ale nawet jej nie wpisywałam, bo wypiłam wczoraj Redds'a i na 100% jest zaburzona. A czuję się bardzo okresowo i na pewno jutro przylezie wredna małpa smile A tymczasem idę na Komunię do chrześniaka męża. Miłej niedzieli dziewczyny smile
              • 4lasica Re: kolejna-staraczka 13.05.12, 20:57
                A więc daj jutro znać jak było na przyjęciu i czy przyszła @ czy nie smile bo mi coś się wydaje, że masz duże szanse smile na ciążę oczywiście smile
                • kolejna-staraczka Re: kolejna-staraczka 13.05.12, 22:32
                  Na przyjęciu super, po kilku godzinach w lokalu przenieśliśmy się do domu i tak impreza trwała aż do 21 smile

Wrednej @ nie ma, ale jutro na pewno przybędzie, znam siebie doskonale smile Więc mnie już stąd nie wykurzycie tongue_out
                  • kolejna-staraczka Lista 13 maja 13.05.12, 22:35
                    A zmienię sobie datę testowania, 12.06 nasza druga rocznica ślubu smile

kolejna-staraczka 11cs.................12.06
                    • kotkowa Re: Lista 13 maja 14.05.12, 11:47
                      No popatrz, 12.06 to też nasza rocznica ślubu, z tym, że już 8-ma smile
                      • kolejna-staraczka Re: Lista 13 maja 14.05.12, 12:12
                        To będziemy razem świętować smile Jakieś plany? Ostatnio spytałam męża co będziemy robić w dniu rocznicy, powiedział, że wtedy jest mecz smile Hehe, zgodziłam się pod warunkiem, że przygotuje jakąś pyszną kolację smile
                        • kotkowa Re: Lista 13 maja 14.05.12, 14:09
                          Na razie planów brak, jeszcze full czasu smile jakoś zawsze spontanicznie coś robimy, żadnych wielkich ceregieli. Zdaje się, że też będę testować w okolicach 12-13.06, byłby idealny prezent. Póki co czekam jeszcze na I dzień cyklu, na razie plamienie wstępne i test negatywy (12 dfl).
                          • kolejna-staraczka Wyniki męża 14.05.12, 18:56
                            Znacie się na tym? My nie do końca, ale chyba nie jest dobrze sad
                            W nawiasie podałam normy.

Objętość - 4,9 ml (2,0-6,0 ml)
                            pH - 7,8 (>7,2)
                            ilość plemników - 34,7/ml 170,2 w ejakulacie
                            plemniki typu A - 19,2%
                            typu B - 18%
                            typu C - 14,5%
                            typu D - 48,4%
                            plemniki o prawidłowej budowie - 6% (powyżej 4%)

Umówiłam się już do kliniki leczenia niepłodności. Jestem załamana, siedzę i płaczę sad
                            • shi.raz Re: Wyniki męża 14.05.12, 21:28
                              kolejna-staraczko nie potrafię zinterpretować wyników, ale podrzucę ci parę ciekawych linków:

badanie-nasienia.pl/pl/o-badaniu-nasienia/interpretacja-wynikow-badania-nasienia/
                              badanie-nasienia.pl/pl/o-badaniu-nasienia/bledy-najczesciej-popelniane-przy-interpretacji-wyniku-badania-nasienia/
                              badanie-nasienia.pl/pl/o-badaniu-nasienia/ile-razy-badanie-nasienia/
                              Nam też gin zalecił zrobienie badania nasiena M., dlatego trochę szperałam w internecie co i jak. Ale jeszcze jesteśmy przed. Wszystko się pewnie wyjaśni w przyszłym tygodniu. A Ty się jeszcze nie martw, pewnie mąż jeszcze będzie musiał powtórzyć badanie. Póki co, jak wynika z artykułu, nic nie jest przesądzone.
                              • iki2007 dołączam do testujących 15.05.12, 12:07
                                Witam się nieśmiało, bede testować 1.06 w dzień dziecka!!
                                Mam syna 5 latka, a teraz z niecierpliowścią czekam na drugą ciążę!!
                                • shi.raz lista 15.05 15.05.12, 12:11
                                  iki2007 dopisuję cię do listysmile

iki2007........................................1.06
                                  • kotkowa Re: lista 15.05 15.05.12, 12:54
                                    Dopisuję się i ja:

kotkowa 9 cs...............................12.06
                                    • majka2509 Re: lista 21.05 21.05.12, 08:30
                                      Wpisuje się też... bo 21 dc a owulacji nie widać, więc nie ma co testować w maju, mam nadzieje że owulacja w ogóle się pojawi i jeżeli tak to będę testować 07.06
                                      majka2509....................................7.06

Aniołek (*) 07.2010
    • skrytapiromanka Re: Czerwcowe testowanie 16.05.12, 14:55
      wracam na listę i tym razem się z tego cieszęwink

skrytapiromanka 4cs.....................6.06

właśnie wróciłam od lekarza. po 3 tyg. abstynencji mogę rzucić się w wir seksu, z czego cieszę się najbardziej, bo od jutra powinny zacząć się dni płodne. torbiele nie urosły, prawdopodobnie się nawet wchłonęły (dziś nie było USG), przy badaniu praktycznie w ogóle nic nie bolało, na co dzień też żadnych dolegliwości.

martwi mnie tylko, że ostatnio miesiączki jakieś dziwne, poprzednia dwa dni, potem przez dzień przerwa zupełna i znów pół dnia krwawienieuncertain trochę się boję, ale lekarz skomentował tylko, że faktycznie dziwne, ale nie zlecił żadnych badań. poza tym nic go nie niepokoi. absolutnie nie posądzam go o olewanie mnie, jest skrupulatny i poświęca mi faktycznie dużo czasu, ufam mu. myślę, że podchodzi do tego tak, że po prostu muszę się jednak uregulować po pigułkach, ale ja wolałabym chyba jednak posprawdzać te hormony...

poza tym obśmiał mnie, że panikuję, po tym jak mu powiedziałam, że trzy miesiące się starałam i nicbig_grin i powiedział, że wg Światowej Organizacji Zdrowia normą jest zajście w przeciągu dwóch lat.

poprzednim razem powiedziałam mu, że miałam jakieś dziwne bóle piersi, które wcześniej się nie zdarzały. zbadał mnie, ale nie powiedział, że coś wyczuł. w dziś dostałam jednak skierowanie na USG piersiuncertain mam nadzieję, że to tylko profilaktycznie i na wszelki wypadek.

poza tym do zrobienia przeciwciała HCV, różyczka, toksoplazmoza i coś, co nie wiem, czym jest, ale zaraz się dowiem (CMV IgG i HBs Ab) smile

mam w tym miesiącu duże nadzieje i chyba znów niepotrzebnie się tak nakręcam:]
      powodzenia
      • iki2007 Re: Czerwcowe testowanie 16.05.12, 15:25
        Ja też się bardzo nakręciłam, i wcale mi się to nie podoba, ale nie mogę nad tym zapanować. Pokładam dużą nadzieje, w duphastonie, mam za soba 2 poronienia, najprawdopodobnie przyczyną byl niski poziom progesteronu, dlatego mam ogromną nadzieję, że leki pomogą, ech
        • iwo.nka Re: Czerwcowe testowanie 16.05.12, 20:39
          To ja też się dopisuję smile

iwo.nka 4 cs................................12.06
    • migotka.s Re: Czerwcowe testowanie 16.05.12, 22:13
      czesc dziewczyny, z niektórymi sie znamy
      przyszłam Wam pokibicować

a Wy trzymajcie kciuki za mnie

przeczytałam waszą rozmowę o mówieniu/niemówieniu o staraniach

my nie mówiliśmy o staraniach przy 1. ciazy bo w zasadzie od razu zaszliśmy, tyle co sie przestaliśmy zabezpieczać
      o ciazy powiedziałam szybko całemu swiatu
      gdy ją poroniłam cały świat sie nad nami litował, co mnie doprowadzało o szału
      o kolejnych 2 ciazach i poronieniach juz nie mowiłam
      mało kto ma odwagę sie zapytać mnie o cokolwiek ciążowego jeśli sama nie zacznę - w sumie to komfortowe bo o 2 kolejnych poronieniach mało kto wie, nikt nie chce nas urazić pytaniami, wiec mamy luz

rodzice i przyjaciele wiedzą, no ale im cos tam mowie, czasem muszę sie komuś zwierzyć
      ale tak to nie mowie, chyba ze mam potrzebę

wśród naszych znajomych wciąż wiele osob nie ma dzieci mimo pokończonych trzydziestek
      chyba ciągle przewaga niedzieciatych a są tez i tacy którzy nie chca wcale

dlatego nie ma problemu z towarzystwem
      spedów pt "sami dzieciaci" nikt nie urządza i nawet imprezy z dziećmi sa mieszane z niedzieciatymi
      • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 17.05.12, 09:24
        Migotka, fajnie, że jesteś smile jasne, że trzymam kciuki, z całej siły!
        • migotka.s Re: Czerwcowe testowanie 18.05.12, 14:03
          kotkowa napisała:

> Migotka, fajnie, że jesteś smile jasne, że trzymam kciuki, z całej siły!

kiss
          a u Ciebie jak tam?
          • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 22.05.12, 11:27
            Migotka, u mnie nadal nici z ciazy jak widac, jestem po monitoringu i badaniach hormonow. Biore Bromergon (prolaktyna podwyzszona tylko po obciazeniu), biore Euthyrox 37,5 i TSh jest ladne, po owulacji oczywiscie Luteina. Na monitoringu wyszlo, ze owulacja jest bardzo ladna, ale wyniki hormonow z 7dpo sa dosc kiepskie - zwlaszcza estradiol, bo progesteron na Luteinie jest juz ok. Mam obserwowac ten cykl na Bromergonie i zbadac estradiol jeszcze raz w 7 dpo - jesli nie wzrosnie, to gin wlaczy mi lekka stymulacje. No zobaczymy. Nie spodziewalam sie problemow szczerze mowiac, ale licze tez na ten Bromergon, bo u mnie prolaktyna od lat swiruje i w I ciaze tez na tym leku zaszlam.
      • magottka85 Re: Czerwcowe testowanie 17.05.12, 19:02
        Migotka, Ty wiesz, że ja Ci też kibicuję wink

A propos dzielenia się informacją o ciąży z całym światem... Najbardziej pluję sobie w brodę, że przyznałam się, że jestem w ciąży koledze ze studiów i to tylko dlatego, że spotkałam go w kolejce w przychodni. Pani z rejestracji niedyskretnie poprosiła, żebym następnym razem przy rejestracji zaznaczyła, że jestem w ciąży... No i oczywiście kolega pogratulował, a ja nie zaprzeczyłam... Za dwa dni było już po wszystkim... uncertain Obawiam się, że rozpaplał innym wspólnym znajomym, bo o takich sprawach się plotkuje. Tylko że to już nieaktualne sad Źle się z tym czuję.
        • migotka.s Re: Czerwcowe testowanie 18.05.12, 14:06
          Magottka-takie zycie, mnie kolega spotkał 3 miesiace po 1. poronieniu (wiedział o ciazy) i jak to facet bezdzietny-nie wiedział jak co sie liczy zobaczył ze jestem chuda wiec zasunął tekstem, że "O, juz po gratuluje, jak dziecko"..........

MASAKRA
    • 1aleks1 migotka.s 17.05.12, 07:59
      Kochana ja za ciebie trzymam caly czas a ze wyprzedziłaś mnie z owu to liczę na plusik u ciebie na teście a dzieki temu na poprawę nastroju i zwiększenie optymizmu big_grin
      • kolejna-staraczka Po wizycie w klinice 17.05.12, 21:03
        Zdaniem lekarza wyniki męża są dobre.

Zrobił mi usg, nie stwierdził żadnych odchyleń od normy. Zlecił zbadanie hormonów (wszystkich: fsh, lh, prolaktyna, progesteron, estradiol, testosteron). Wiem, że niektóre z tych robi się w innych dniach cyklu, ale na wynikach mam normy w różnych fazach, więc mam nadzieję, że lekarz wie co robi smile

Wyniki:
        LH 5,66 (1,5-8,0)
        FSH 5,84 (2,9-12,0)
        LH:FSH 0,97 (powiedział, że to jest trochę zachwiane? I dał mi Clo... nie wiem co o tym myśleć i czy w ogóle jest mi to potrzebne. Powiedział, coś tam, że może owulacja jest nieprawidłowa. Kurde, miałam dwa razy potwierdzoną owu na usg, ale może to nie daje 100% pewności, że wszystko jest ok?
        PRL 25,70 (5,0-35,0)
        E2 32 (18-147)
        PRG 0,77 (0,25-0,54)
        T 0,16 (0,10-0,90)
        Aha, Clo kazał mi brać od 5 do 9dc i przyjść na usg 10dc. Sama nie wiem... Co myślicie? Naprawdę jest mi to potrzebne?
        Może ktoś kto się na tym zna bardziej niż ja powie mi dokładnie czy te wyniki są ok? Bo poza stosunkiem lh do fsh to doktor do niczego nie ma zarzutów, powiedział, że wyniki są dobre. Za tydzień mam przyjść (10dc) na usg i jak będzie ok, to następnym krokiem jest hsg.

Na koniec dodał, że będę w ciąży smile I że mam się nie starać tylko żyć normalnie i nic nie czytać (jasne, ja mam forum nie czytać? smile
        • kolejna-staraczka Re: Po wizycie w klinice 18.05.12, 20:48
          Dzwoniłam dzisiaj do pani dr, która obiecała mi skierowanie na hsg. Powiedziała, żebym zadzwoniła w poniedziałek to umówimy się na wizytę ok. godz. 14. Co do Clo to powiedziała, żebym nie brała, bo jeśli np. jajowody są nie drożne, to nie ma sensu. I ufaj tu lekarzom sad
      • migotka.s Re: migotka.s 18.05.12, 14:07
        1aleks1 napisała:

> Kochana ja za ciebie trzymam caly czas a ze wyprzedziłaś mnie z owu to liczę na
        > plusik u ciebie na teście a dzieki temu na poprawę nastroju i zwiększenie opty
        > mizmu big_grin
        Babo, za plusik trzymaj, ale przede wszystkim trzymaj zeby juz nigdy nie było powtorki z rozrywki uncertain

i czekamy na owulacje u CIebiesmile
    • 1aleks1 U mnie tesciik owu na plus ale.... 19.05.12, 17:31
      U mnie ten cykl trochę dziwny niby ładnie sie zbiera bo na clo ale zauważyłam ze mi sie strasznie sluz pogorszył odkąd jadę na tym dopalaczu. Do tej pory bylo tak ze mnie za przeproszeniem zalewało a teraz susza test owu dzisiaj wyszedł a sluz nadal kiepski wczoraj to nawet bylo sucho sa śluz bialy i leciutko rozciągliwy dzis trochę lepiej no ale szalu nie ma nadal menton-bialy przezroczystego nie ma Tak samo z innymi symptomami zawsze w okolicach strasznie mnie bolal brzuch na wysokości jajników w tym cisza jedynie lekkie napięcie w podbrzuszu Tak jak juz pisałam pod wykresem zobaczymy co z tego wyjdzie
      • 4lasica Re: U mnie tesciik owu na plus ale.... 19.05.12, 20:43
        a ja myślę że u mnie w tym miesiącu nic nie wyjdzie, bo m był mocno zmęczony i zapracowany i o dni płodne niestety raczej nie zahaczyliśmy sad kurcze znowu kolejny cykl na boku... czasem już tracę i chęci i nadzieję sad
        • kolejna-staraczka Re: U mnie tesciik owu na plus ale.... 19.05.12, 21:56
          aleks, tak właśnie czytałam, że po Clo z tym śluzem różnie bywa... ale bądź dobrej myśli smile Ja w efekcie Clo nie biorę, a powinnam od dzisiaj (5dc), za to zamierzam wymęczyć dzisiaj męża, bo zaczyna mnie pobolewać jajnik i nachodzi dzika ochota na seks smile
          • mia_mendoza dopisanie do czerwca i pytanie 19.05.12, 22:51
            Spadłam z maja na czerwiec.
            I przy okazji proszę o poradę.
            - Według obserwacji mam owulację ok 16 - 17 dnia cyklu - na kiedy umówić się na pierwsze USG w cyklu monitoringu (będę robić po raz pierwszy)
            - Prośba do dziewczyn z Wawy - zaczynam mieć coraz więcej "ale" do mojej pani ginekolog - możecie polecić kogoś (na priv / na forum - jak wolicie). Byłabym wdzięczna.
            • paulid też chyba czerwiec 20.05.12, 16:20
              Też chcę się wpisać na czerwcowe testowanie. Jeszcze nie wiem, na który konkretnie dzień, bo przede mną jeszcze @ majowa. Ale wiem, że już nic z tego. Jakaś ta owulacja marna była, więc nie ma najmniejszej szansy. Jak już będę wiedziała, co i jak, to określę się co do dnia. Oby czerwiec był dla Nas pomyślny wink
              • 4zabka12-82 Re: też chyba czerwiec 21.05.12, 09:20
                Ja też się zapisuje na czerwcowe testowanie to do dzieła smilepowodzenia dla was wszystkich dziewczynysmile
                Monika mama Arkadiuszka
            • kotkowa Re: dopisanie do czerwca i pytanie 23.05.12, 10:05
              Mialam podobnie owulacje, gin kazal przyjsc na monitoring od 10 dc, bo wazna jest tez ocena wzrostu pecherzyka i endometrium.
    • majka2509 Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 08:27
      Wpisuje się też... bo 21 dc a owulacji nie widać, więc nie ma co testować w maju, mam nadzieje że owulacja w ogóle się pojawi i jeżeli tak to będę testować 07.06.
      majka2509...................................7.06

Aniołek (*) 07.2010
      • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 17:22
        A mnie w końcu temperatura wróciła do normy, po paskudnym choróbsku.
        • kolejna-staraczka Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 18:11
          Byłam dzisiaj u innego lekarza. Pani dr powiedziała, że wyniki męża są rewelacyjne i dała mi skierowanie na hsg, które będę miała w czerwcu. Boję się bardzo i chyba już dam sobie spokój z czytaniem, bo można się załamać...
          Aaa usg wykazało, że pęcherzyk na prawym jajniku ma 13,3mm smile Radzę mężowi się postarać, bo na hsg wolałabym nie iśc.
    • 1aleks1 Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 20:37
      kolejna-staraczka kochana teraz to juz nie ma wyjścia musi sie udać męża dobrze wykorzystaj i będzie dobrze kiss

U mnie cykl na clo jak w zegarku nie mogę sie cały czas nadziwić co dopalacze potrafią zrobić wink dzisiaj pierwsza wyższa u mnie ale cykl na straty bo nie podziałaliśmy jak trzeba sad
      Tak naprawdę mogłabym juz dzisiaj lipcowe testowanie założyć ale trochę głupio bo jeszcze czerwca nie ma wiec stwierdziłam ze spokojnie poczekam do @ i przy okazji wam pokibicuje big_grin
      • ardea_1 Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 21:05
        Aleks, to ja Cię uprzejmie prosiłam, że czerwcowa ma być Twoją ostatnią, a Ty piszesz, że nie podziałałaś? Niedopuszczalnewink
        • kolejna-staraczka Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 21:27
          Właśnie aleks, nas już ma tu nie być w lipcu tongue_out Ja też bym wolała, żeby to moja ostatnia lista była, to i badanie by mnie ominęło smile
          • 1aleks1 Re: Czerwcowe testowanie 21.05.12, 21:55
            ardea_1 kochana co sie martwisz najwyżej będziesz sie ze mna męczyła tongue_out

kolejna-staraczka widzisz motywatora pod postacią hsg nie miałam i sie z serduchami ociągałam a później jak przyszło co do czego to życie zdecydowało inaczej no ale ty wytłumaczenia juz nie masz nawet żołnierzyki bojowe i w dobrym stanie tongue_out ten cykl jest twój big_grin
            • ardea_1 Re: Czerwcowe testowanie 22.05.12, 09:11
              Aleks, towarzystwo byłoby wspaniałe i baaardzo bym chciała mieć możliwość wpisania się na lipcową..na razie nic nie wiadomo, więc mogę sobie pomarzyćwink Ale Ty to już nie zawalaj terminów w następnym cyklu...chociaż może ten jeszcze nie jest stracony tak do końca?smile
              • anna88-24 Re: Czerwcowe testowanie 22.05.12, 10:07
                No to i ja się wpisuję na listę czerwcową.
                3 cykl starań i już mnie jakieś takie rozczarowanie ogarnia...Zawsze cykle jak w zegarku, a teraz jakieś takie dziwne...
                Życzę wszystkim przyjemnych starań i samych uśmiechów na liściesmile

anna1988-24 3 cs.......................18.06
              • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 22.05.12, 11:36
                Plotki krążąsmile))))), że w tzw. straconych, przekreślonych cyklach dziewczyny zachodzą w ciążę, czego i Tobie Aleks życzę.
            • takajakwy Re: Czerwcowe testowanie 22.05.12, 15:06
              Tak jak kiecha pisze krzysiowa_mama tez niby miala stracony cykl i jeszcze kilka dziewczyn z tego co kojarzę wiec szansa caly czas jest i tego Ci zycze smile
    • kiecha3 Lista 22 maja 22.05.12, 13:11
      A co, i ja się dopisze... jak zaniżę statystyki to się wypiszę... zaczynam od nowa...
      Aaaaaaa. Alex, ty mi tu nie pisz że cykl stracony... ju z krzysiowa_mama tak gadała i co? niedługo już rodzi ( chyba ze już po ?).. i też"nie, cykl stracony, nie trafiliśmy w owu" itp i proszę! jest małe bobo...
      Komu jak komu, ale tobie z całego serducha życzę kropki!

kiecha3 .......................................11.06
      anna1988-24 3 cs.......................18.06
      • takajakwy Re: Lista 22 maja 22.05.12, 15:04
        kiecha i tutaj trzymam kciuki za Ciebie a co!! smile
      • kawowa.panienka Re: Lista 22 maja 22.05.12, 20:29
        To ja się witam i dopisuję jednocześnie smile Będzie to nasz 1cs. Byliśmy już prawie pewni, że w maju zostaniemy rodzicami ale po obsikaniu kilku (no dobra, kilkunastu wink) testów wyszło inaczej. Planowaliśmy ciążę później, gdzieś za rok ale w tych okolicznościach postanowiliśmy się starać od razu. Wszystkim staraczkom wielki uścisk i powodzenia życzę smile

kolejna-staraczka 11cs...................12.06
        anna1988-24 3 cs.........................18.06
        kawowa.panienka 1cs.....................18.06
        cztero.listna.................................29.06
    • skrytapiromanka Re: Czerwcowe testowanie 23.05.12, 01:57
      dziewczyny, widzę, ze czasem dajecie tu linki do waszych kart obserwacji cyklu. możecie mi podesłać linka do strony, skąd to bierzecie? nie chcę na ślepo rejestrować się na pierwszym lepszym portalu, wolałabym coś sprawdzonegosmile
      • ardea_1 Re: Czerwcowe testowanie 23.05.12, 09:47
        enpr.pl , trochę nas z niego korzysta. Prosty w obsłudze.
        • skrytapiromanka Re: Czerwcowe testowanie 23.05.12, 13:29
          dzięki!
    • skrytapiromanka Re: Czerwcowe testowanie 23.05.12, 02:04
      a tak w ogóle... dziewczyny, patrzcie jaką listę kopiujecie, bo coś się pochrzaniłosad np. ja nie wiedząc czemu wyleciałam, bo ktoś się dopisał do starej listy, nie kopiując nowejsad kopiujcie zawsze najnowszą listę, z najświeższą datą, a nie tę najbliższą Wam w drzewku. tak będzie nam wszystkim wygodniejwink
      • kiecha3 Re: Czerwcowe testowanie 23.05.12, 10:37
        piromanko przepraszam to ja cię zgubiłam...
        ale najświeższa lista powinna być zawsze w ostatnim wątku.. tak było zawsze.. bo tak to się robi straszny bałagan wink trzeba przeszukiwać cały wątek, by znaleźć tę prawidłową..
        • ardea_1 Re: Czerwcowe testowanie 23.05.12, 10:52
          A może wystarczy pisać w temacie datę listy, łatwiej znaleźć i nikt się nie zgubi... Powodzenia Dziewczyny!
        • skrytapiromanka aktualizacja 23.06. 23.05.12, 13:26

iwonka........................................12.06

kiecha3, to nie Ty. ktoś z góry wcześniej podpiął się pod listę w swoim drzewku, a nie zauważył, że na dole jest świeższa lista (właśnie w ostatnim wątku). w takich sytuacjach warto sobie ustawić wątki od najnowszego, a nie drzewko, bo właśnie można kogoś pominąć.
          dopisałam siebie i iwonkę, bo też w ten sposób została zagubionasmile
          • kiecha3 Re: aktualizacja 23.05. 23.05.12, 14:32
            UFF...
            KAMIEŃ Z SERCA.. BO TO ZWYKLE JA TAKIE DZIWA WYRABIAM... MIŁEGO DZIONKA WAM ŻYCZĘ wink
            • 1aleks1 Re: aktualizacja 23.05. 23.05.12, 19:43
              kiecha3 ☺ a nawet jak bys to ty była to co ? to tylko lista zawsze można zmienić bez stresów mi proszę bo prolaktyna sie podnosi wink Kochana najważniejsze ze jesteś z nami kiss
              • kiecha3 Re: aktualizacja 23.05. 23.05.12, 20:07
                jestem, jestem... i bez stresowo! Przez pracę (w pracy i w ogrodzie) nie bardzo mam czas się wpisywać.. no i pisać nie mam o czym wink chyba, że chcecie się dowiedzieć coś o moich roślinkach, he he.. poza psiakami to moje drugie dzieci...
                a u Ciebie pięknie widzę.. Masz dobrze dobrane leki.. Coś z tego będzie, ja ci to mówię...

miałam dzisiaj głupi sen.. nie mogę się otrząsnąć a tu już 20ta wieczór..
                • shi.raz czerwcowe testowanie 23.05.12, 22:11
                  U mnie temperatura mocno spadła. Mam nadzieję, ze jutro skoczy. Ale test owu negatywny.
                  • maesstra Re: 24 maj 24.05.12, 10:45
                    maesstra.2cs.................................21.06

no i niestety nie udało się, nie dość że krótszy cykl to jeszcze te symptomy dające nadzieje że będzie ok, a tu doopa.
                    • mia_mendoza Re: aktualizacja 25.05 25.05.12, 18:26
                      Dopisuję się i ja na czerwiec...

mia_mendoza .............................16.06
                      maesstra.2cs.................................21.06
                      • 1aleks1 mia_mendoza 25.05.12, 19:07
                        Fajnie bede skrobała systematycznie pod twoim wykresikiem smile Powodzenia zycze
                        • mia_mendoza Re: mia_mendoza 26.05.12, 18:58
                          I wzajemnie. Póki co początki cyklu ale u Ciebie też ładnie. Poddalam się tylko z szyjka bo to jakąś magia.
                          • ryynanena Re: mia_mendoza 26.05.12, 22:41
                            Nie zapisałam się na czerwiec, bo seks mamy zabroniony w tym cyklu. Idę na laparoskopię z badaniem drożności jajowodów. Szczęśliwie badania przed zabiegiem wyszły dobrze: bałam się głównie o posiew z szyjki, ale wyszło czysto. Cytologia ok, poziom przeciwciał antyHBS też dobrze. Mam nadzieję, że okaże się czy to endometrioza - te mega comiesięczne bóle czy zrosty czy jedno i drugie. I czy jest szansa poza in vitro czy tylko to nam pozostało?
                      • mamakartofelka Re: aktualizacja 26.05 26.05.12, 18:39
                        kiecha3 ......................................11.06
                        kawowa.panienka 1cs...................18.06
                        maesstra.2cs...............................21.06
                        mamakartofelka...........................22.06
                        • kozica111 Re: aktualizacja 26.05 27.05.12, 09:49
                          > 1aleks1 ...................................... 3.06
                          > 4lasica.........................................4.06
                          > magottka85..................................4.06
                          > skrytapiromanka 4cs.....................6.06
                          > majka2509...................................7.06
                          > shi.raz..8cs...................................8.06
                          > justynek2009 2cs...........................9.06
                          > kiecha3 ......................................11.06
                          > kolejna-staraczka 11cs.................12.06
                          > kotkowa 9 cs...............................12.06
                          > iwonka........................................12.06
                          > mia_mendoza .............................16.06
                          > anna1988-24 3 cs.........................18.06
                          > kawowa.panienka 1cs...................18.06
                          > maesstra.2cs...............................21.06
                          > mamakartofelka...........................22.06
                          > kozica111 2cs...............................23.06
                          > cztero.listna.................................29.06
                          • kolejna-staraczka Re: aktualizacja 26.05 27.05.12, 10:12
                            A ja mam już kompletnie dość sad Dzisiaj mam gorszy dzień i muszę ponarzekać, wybaczcie.

13dc, a skoku nie widać, zazwyczaj był najpóźniej w 13dc. Nie wiem czy termometr mi się psuje, czy za krótko spałam, bo poszłam spać przed 3, a mierzyłam o 6:30. Mało tego, po raz kolejny pojawiła się jakaś głupia infekcja sad Już nawet nie o to chodzi, że nic z tego cyklu nie wyjdzie, ale jak tak dalej będzie, to nawet nie uda się wykonać hsg sad
    • 1aleks1 Re: Czerwcowe testowanie 28.05.12, 14:44
      U mnie 8LF ale jakos cykl nadziei nie daje temp nie jest zbyt rewelacyjna objawów jakichkolwiek brak no i znowu pojawił sie rozciągliwy sluz co niechybnie świadczy o zbliżającej sie @
      Mam tylko nadzieje ze LF wytrzyma do soboty bo jak wcześniej sie @ rozkręci to następny cykl odpuszczam.
      • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 28.05.12, 22:26
        A ja mam nadzieję, że teraz to już był skok. Czekam jeszcze na następne temperatury. Dzisiaj śluz był bj, ale chyba może być taki jeszcze w dniu skoku? No i M. ciągle na antybiotyku. Mam nadzieję, że nie powinniśmy w związku z tym odłożyć starań.
        • selena255 Re: Czerwcowe testowanie 28.05.12, 22:37
          możecie mnie wpisac na 24.06, selena255 3cs
          • andzia207 Re: Czerwcowe testowanie 29.05.12, 20:05
            Witam Was przyszłe mamy smile
            bo Wam i sobie tego życzę. Piszę przyznam szczerze pierwszy raz na takim forum, staramy się z mężem dopiero drugi miesiąc o nasze maleństwo, ale zastanawiam się czy przed tymi staraniami nie powinnam zrobić jakichś podstawowych badań (prolaktyna itp.). Czy możecie coś doradzić? Przyznam, że również chciałabym dopisać się do czerwcowego testowania, które przypadało by nam na 21-22.06.2012 r.
            • wielorak lista 30-05 30.05.12, 11:07
              aktualizacja:

andzia207....................................21.06
              kozica111 2cs...............................23.06
              selena255 3cs .............................24.06
              • iki2007 Re: lista 30-05 30.05.12, 12:46
                wiecie co, mam wątpliwości co do sensu testowania jutro, bo wg moich obserwacji owulację mialam 23 maja, jakos strasznie późno, coś mi sie chyba pogmatwał po poronieniu, bo w poprzednim cyklu miałam ciażę biochemiczną.
                NIe wiem sama, robiłam wczoraj betę, dzisiaj po popołudniu mam wynik i wizytę u ginki, dlatego zrobiłam ta bete, ale nie wiem co z tgeo wyjdzie, zawsze mnie piersi bolały a teraz nic, wiem że to róznie bywa, no nic nie nakręcam się, dam wam znać jak z tą beta. A od 23 dc biorę duphaston, bo najprawdopodoniej to przez niski progesteron poroniłam. Zobaczymy
              • 4wita Re: lista 30-05 30.05.12, 19:22
                To dodajcie i mnie na 8 czerwca. To mój pierwszy post na forum, ale doszłam do wniosku, że czas dać mężowi spokój z rozterkami i pomęczyć kogoś, kto dokładniej mnie zrozumie (czyli Was smile ). Nie liczę dokładnie ile się staramy, ale koło roku. To mój trzeci cykl pod okiem specjalisty. Jak się nie powiedzie to czeka mnie badanie drożności. W zasadzie gin założył, że to badanie będzie, więc chyba też już nie wierzy, że brak ciąży do tej pory może być przypadkowy. Po tym cyklu mam mieszane odczucia co do obserwacji, którą prowadziłam od kilku lat. Podczas ostatnich monitoringów, rzeczywiście wychodziło na to, że wzrost temperatury następował rano po dniu, w którym była owulacja, natomiast w tym cyklu owulacja nastąpiła (trafiliśmy równo na wizycie na pękanie pęcherzyka), a wzrost temp. nastąpił po ... 4 dniach! To wzbudziło moje wątpliwości co do dokładniejszego określania owulacji na tej podstawie.
                • 1aleks1 4wita 30.05.12, 21:25
                  No i bardzo dobrze ci wyszło bo owu może byc na 4 dni przed skokiem do 3 dni po skoku. Dzień owulacji można tylko wyznaczyć na podstawie monitoringu
                  Dlatego moim zdaniem wszytko gra. big_grin
                  • 4wita Re: 4wita 30.05.12, 21:48
                    Wiem, że to wszystko się zgadza, bo mam twarde dowody smile, ale myślałam, ze nawet takie odstępstwa są albo jakimiś wyjątkami, albo są u danej osoby przewidywalne, a tu wyszło na to, że znam swój dzień owulacji w przybliżeniu do 7 dni wink. To mi wprowadziło zbyt dużo zmiennych do obliczeń: czas życia plemników - czas życia komórki jajowej - przewidywalny czas owulacji ... Mam nadzieję, że w tym cyklu się uda, bo inaczej mi się zwoje przegrzeją, to jak wytypowanie 6 w lotto wink. Jak mnie następnym razem gin zapyta kiedy mam zwykle owu to powiem, że nie wiem, gdzieś między 11 a 18 dc ... pełna konsternacja smile.
                    A inni unikają, unikają ... i "wpadają" wink.
                    • andzia207 Re: 4wita 30.05.12, 22:12
                      uda się, uda, zobaczysz. ja też nie mogę się doczekać do testowania, a to prawie cały miesiąc. Najgorsze jest ta niepewność, czy będą te I I kreski, czy jeszcze nie.
                      • majka2509 Re: 4wita 30.05.12, 22:33
                        Coś mi się wydaje, że ani w maju nic nie wyjdzie ani w czerwcu, ale jeszcze zobaczymy, wczoraj 29 dc pojawiło się lekkie krwawienie - czysta czerwona krew, dzisiaj kremowo-brązowe plamienie lekkie... owulacja najprawdopodobniej była 24 dc. ---> wykres enpr.pl/2281
                        W dodatku pojawia się chyba ból brzucha...
                        • 4wita Re: 4wita 30.05.12, 23:46
                          majka, a Tobie się udaje sprawdzać śluz podczas starań? Jak my zaczynamy "działać" to sobie mogę poobserwować mieszankę, która nie jest zbyt miarodajna. No i pamiętaj to o czym ja zapomniałam, że owu może być 4 dni przed wzrostem temp., bo szczytu śluzu i tak w żadnym dniu nie masz zaznaczonego. A czemu nie masz monitoringu?
                        • kotkowa Dzień Dziecka :) 01.06.12, 12:37
                          No to zaczynamy czerwiec, pięknym akcentem, czyli Dniem Dziecka. Mam nadzieję, że to znak, że czerwiec będzie szczególnie płodny hehe.
                          U mnie 17 dc, okolice owulacji, biorąc pod uwagę obserwacje z cyklu z monitoringiem, to obsatwiam, że owu dziś, może jutro będzie. Owu na monitoringu pokrywało mi się z objawami - bólem krzyża, takim rozpulchnieniem podbrzusza, temp. wzrosła 2 dni po owu. Oj liczę po cichu na Bromergon, to pierwszy cykl z nim.
                    • kotkowa Re: 4wita 05.06.12, 14:09
                      A moim zdaniem fajnie strzelić sobie raz monitoring i porównać kiedy jest owu z naszymi obserwacjami. Ja dzięki temu wiem, że u mnie owulacja pokrywa się z bólem, zwłaszcza krzyża i takim jakby wzdęciem, rozpulchnieniem. Do tego w dniu owu lekko wzrosła mi już tempka, potem na 1 dzień spadła i następnego dnia już rosła na dobre. W tym cyklu obserwuję to samo - ból krzyża, jednodniowy wzrost temp, potem 1 dniowy spadek i od wczoraj znów wzrost (powinien być już na dobre, reszta objawów też już niepłodna). Patrząc na samą metodą roetzera miałabym niezły problem z ustaleniem owulacji, a muszę zbadać estradiol w 7 dpo - dzięki monitoringowi bardziej umiem to wszystko zinterpretować.
            • kotkowa Re: Czerwcowe testowanie 05.06.12, 14:11
              Na początek najlepiej poobserwować cykle wg npr, a jak wyjdzie coś nie tak, brak skoku temp, krótka fl, wtedy zbadać właśnie prolaktynę i progesteron 7 dnia wyższych temp.
      • magottka85 Re: Czerwcowe testowanie 30.05.12, 16:23
        1aleks1 napisała:

> U mnie 8LF ale jakos cykl nadziei nie daje temp nie jest zbyt rewelacyjna objaw
        > ów jakichkolwiek brak no i znowu pojawił sie rozciągliwy sluz co niechybnie świ
        > adczy o zbliżającej sie @
        > Mam tylko nadzieje ze LF wytrzyma do soboty bo jak wcześniej sie @ rozkręci to
        > następny cykl odpuszczam.

A ja mam dzisiaj 8LF i dokładnie tak samo jak u Ciebie zaczyna mi się ciągnąć śluz, a objawów zero uncertain
        Przyłapałam się też na tym, że ciągle porównuję ten bieżący cykl z cyklem ciążowym z lutego - wygląda zupełnie inaczej, ale może to i dobrze, jak twierdzi mój mąż, bo tamten nie miał szczęśliwego zakończenia wink Póki co więc nie tracę nadziei, ale wolę być 4 czerwca mile zaskoczona niż niemile rozczarowana wink
        • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 30.05.12, 19:36
          Jeszcze nawiążę do tematu, który był w tym dziale poruszany, czyli niewygodnych pytań. My jesteśmy 5 lat po ślubie. Rzeczywiście apogeum pytań i domysłów było po ok. 2 latach, jakby ludzie tylko po to brali ślub, by mieć dzieci. Myśmy wtedy mieli zupełnie inny problem, który się nazywał: pochwica. Możecie poczytać w innych działach, bo właśnie na tym forum znalazłam pierwsze namiary na osobę, która nam pomogła. W skrócie polega to na niemożności odbywania stosunków płciowych. Mimowolne zaciskanie mięśni blokujące wejście do pochwy. Myśmy więc walczyli o skonsumowanie małżeństwa, a ludzie wypytywali o dzieci. To dopiero było frustrujące!. Zanim zaczęliśmy się starać spisali nas na straty i uznali, że mamy jakiś problem z płodnością, chociaż myśmy nigdy na ten temat nikomu nie mówili. Mi ciągle gdzieś to ciąży, nawet miałam taki sen, że babcia mojego męża krzyczy na mnie, że nie jestem kobietą, bo nie mam dzieci. Nie wiem czy to nie efekt samospełniającej się przepowiedniej, że gdy już udało nam się pokonać pochwicę i zaczęliśmy się starać o dziecko, okazało się, że z jakiegoś nieznanego jeszcze powodu się nie udaje. Ostatnio zwierzyłam się koleżance, a ona była zszokowana, że dopiero od tych kilku miesięcy się staramy, bo myslała, że już bardzo długo. I tak to pewnie wygląda u wszystkich którzy nas znają. Poza moimi rodzicami i bratem, którzy wiedzą jak jest naprawdę.
          Poza tym mam taki wniosek, że antykoncepcja to mit, bo wcale nie jest tak łatwo zajść w ciążę tongue_out. Jeżeli nam sie uda to chyba już się nie będziemy w życiu zabezpieczać, wyrzucę termometr i postaram się nie obserwować śluzu! wink.
          • shi.raz aktualizacja listy 30.05 30.05.12, 19:57
            Dopisuję Cię 4wita, jak dobrze pójdzie będziemy testowały razemsmile.

Ja jestem właśnie 2 lata i trochę po ślubie i myślę, ze okres pytań zaczął się wcześniej. Teraz, jak się okazuje, ze moje koleżanki rówieśniczki chwalą się ciążą, a my nie mamy się póki co czym chwalić, trochę zaczyna się zniecierpliwienie i "nasilone" oczekiwanie ze strony rodziców. Koledzy M też dawno dzieciaci, ale oni są trochę starsiwink Cieszę się ciążami koleżanek, ale jak mówią, że zaszły w pierwszym cyklu, to trochę się wkurzam, ze jedni mają tak łatwo, a inni muszą dłużej poczekać. Jak zaczynaliśmy się starać nie chciałam brać dodatkowych obowiązków w pracy, bo byłam przekonana, że o tej porze roku to już będę w ciąży. Jak widać trzeba było się nie bać i brać jeszcze więcej, jak dodatkowo płatne. Teraz tez mam taką "granicę", ze mi się wydaje, że będę, ale nie przejmuje się tak bardzo, bo coraz częściej myślę, ze nie wiadomo jak to się ułoży. Mniej też się przejmuję różnymi rzeczami typu kupowanie ubrań, 1 piwem itp...

A ogólnie to myślałam, że będzie łatwiej.

4wita............................................8.06
            • andzia207 Re: aktualizacja listy 30.05 30.05.12, 20:52
              Przyznam szczerze, że też nie zdawałam sobie sprawy, że zajście w ciąże może być takim problemem. Kiedy się już zdecydowaliśmy i dorośliśmy do tej decyzji okazuje się, że nie jest tak łatwo, ale nie można się poddawać. Nam też się uda, musi. Mnie jak się pytają, czemu jeszcze nie mamy dziecka, to z żartem odpowiadam, że nie chcę, aby mi się "figura" popsuła, a jestem okrągła, więc figury brak. Nikomu nie powiedzieliśmy, że się staramy, aby uniknąć głupich pytań z serii "i jak udało się" przy stole pełnym gości - np. moja teściowa tak potrafi, więc jesteście pierwsze, z którymi się tym dzielę. Cieszę się, że mam taką możliwość i tu ukłon do zakładającej wątek.
              • andzia207 Re: aktualizacja listy 30.05 30.05.12, 21:07
                jak to się mówi "człowiek się uczy przez całe życie" a ja się właśnie uczę siebie, aby trafić w ten konkretny dzieńsmile Wcześniej nie zwracałam uwagi na to jaką mam temperaturę, a teraz od tego zaczynam dzień, ale czego się nie robi.
              • 4wita Re: aktualizacja listy 30.05 30.05.12, 21:14
                Właśnie, to dbanie o siebie ... smile. Zmieniłam pracę na mniej płatną, ale za to zdrowszą. Tak o siebie zaczęłam dbać, że przestałam uprawiać intensywniej sport, bo wydawało mi się, że mi to może w drugiej fazie cyklu przeszkodzić w zaciążeniu. Z tego wszystkiego zaczynam się tylko gorzej czuć, ale widzę, że z każdym cyklem mam coraz większą tolerancję na wiele spraw. Np. w pierwszych cyklach starań jak mąż albo ja byliśmy przeziębieni i musieliśmy wziąć coś choćby na gardło to potrafiłam z cyklu zrezygnować, bo wydawało mi się, że moja komórka jajowa nie będzie wystarczająco "wypieszczona" ;P. Z czasem zmądrzałam i nawet jak któregoś z nas dorwie infekcja to wiadomo, że nie przesadzamy z lekami, ale nie popadamy już w paranoję, poza tym starania w maskach jednorazowych też mogą być ciekawą odmianą wink. Postanowiłam też żyć normalnie i wróciłam do ćwiczeń fizycznych, przynajmniej mi to poziom "hormonów szczęścia" podnosi.
                Wymyśliłam też dla siebie rekompensatę porażki i trudu mającego się odbyć w czerwcu badania drożności. Jeśli dostanę @ to wybieram się do brafiterki i kupię sobie jakiś super stanik smile. Jeśli nie dostanę @, to będę się cieszyć z zupełnie innego powodu, a staniki to zacznę oglądać ciążowe ... czego i Wam i sobie życzę! smile
                • kolejna-staraczka 4wita 30.05.12, 22:48
                  No to mamy do pogadania smile Też staramy się już rok i też w czerwcu wybieram się na hsg... o ile oczywiście dostanę @ smile
                  • 4wita Re: 4wita 31.05.12, 00:09
                    kolejna-staraczka napisała:

> No to mamy do pogadania smile Też staramy się już rok i też w czerwcu wybieram się
                    > na hsg... o ile oczywiście dostanę @ smile

Pogadamy jak dostaniemy @ (bo przecież nie dostaniemy! smile ), a póki co cieszmy się normalnie każdym dniem, żeby nie zwariować i nie wyczekujmy niecierpliwie kolejnych miesięcy, bo doszłam do wniosku, że co prawda kolejny cykl, kolejna szansa, ale też z każdym cyklem jestem starsza, a tego procesu akurat nie chciałabym przyspieszać wink.
                    Mam przypływ optymizmu po truskawkach, ale nie wykluczam, że jutro uderzę w jakieś smutne tony.
                    Jestem po podnoszącej na duchu rozmowie z bliską osobą, która przeszła przez wszystkie etapy walki z niepłodnością i stwierdziła, że się czasem ludziom nawet nie śni jakie dziwne badania potrafią być, ale wszystko jest do przejścia i nie ma co się nakręcać. Kolejna staraczko, Tobie i sobie podrzucam pod rozwagę, że drożność to dopiero początek. Warto jednak spojrzeć na to w kategoriach doświadczeń życiowych, no nie każdy może się pochwalić akurat takim bagażem wink. Pomyślmy o tych biednych ludziach, którzy w ogóle nas nie rozumieją, którzy zachodzą w pierwszych cyklach i być może nigdy nie docenią jakie to szczęście i wyjątkowość, którzy nigdy nie będą wiedzieli jak się zachować wobec osoby z takim problemem. Prawie w każdej sytuacji można znaleźć jakieś plusy smile.
            • aga_tka3 witam czerwiec 31.05.12, 10:06
              miałam nadzieję, że już na kolejną listę nie będę musiała się wpisywać...a tu test ciążowy okazał się fałszywie pozytywny i takie tam (nie będę się rozpisywała - na majowym wszystko jest opisane).
              także witam was wszystkie i życzę powodzenia w staraniach! smile
              na listę się nie wpisuję, bo przez spóźniony okres i plamienia pogubiłam się troszkę w moim cyklu, ale podczytywać was będę i od czasu do czasu pisać też mam zamiar smile a listę uzupełnię jak już będę testowała chyba...bo to forum za bardzo mnie nakręca i potem jak się za bardzo chce to nic z tego nie wychodzi sad także tym razem spróbuję bez wyznaczania terminów może się uda...? smile
          • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 03.06.12, 18:05
            Jeszcze tak od siebie trochę dodam korzystając z okazji, że pierwszy miesiąc goszczę na liście to jeszcze mi wybaczycie marudzenie, za to postaram się nie powtarzać co miesiąc wink. Zawsze możecie się pocieszyć, że jednak trochę tych miesięcy Wam oszczędziłam i przyszłam dopiero jak mnie emocje przygniotły. Otóż po wczorajszym dole, który zakończył się samotnym płaczem w nocy w łazience (bez powodu, po prostu spojrzałam w lustro), trochę wyciem do księżyca i bujaniem się w rytm tego wycia (wierzcie mi, wygląda to strasznie), a od rana mam wnerw na wszystko przeplatany z melancholią. Dla mojego M i mnie jasne jest, że to mój trudny (chociaż na szczęście w niewielu cyklach występujący w takim natężeniu) PMS. M mi mówi z doświadczenia, że daje mi 2-3 dni do @, bo on te moje "jazdy" zawsze najbardziej przeżywa, bo a to przytula, a to przeprasza chociaż nie wie za co ..., a ja tylko próbuję walczyć z tą czarną, przytłaczającą mazią, która zalewa mnie od środka, z tym potwornym smutkiem, który wiem, że zniknie jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki gdy tylko pojawi się @ i świat znowu stanie się kolorowy ... póki nie dotrze do mnie, że zacznę kolejny cykl starań. Cały czas jednak w głębi mam nadzieję, że się mylę i na początku ciąży też mogą być takie objawy, a w zasadzie to brak objawów i wszystko jak normalnie przed @.
            • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 03.06.12, 19:57
              Jakby zajrzały tu jeszcze przyszłe mamy, które mają linki do swoich wykresów ciążowych to bym chętnie zobaczyła, przeanalizowała, znalazła coś podobnego ze swoim cyklem i trochę się pocieszyła. Nie wiem czy często się zdarzają te "spadki implantacyjne"?
    • maesstra Re: Czerwcowe testowanie 31.05.12, 13:33
      powoli zbliżam się do czasu strategii znaczy się działań i nie wiem jak technicznie rzecz ujmując kiedy i w jakiej częśtotliwości najlepiej będzie. Opiszę krótko co i jak:
      ostatni cykl był 26 dniowy, ale są i 27 i 28 dinowe, różnie
      @ 24 maj
      no i wedle kalkulatorów połlodności to najlepiej by było od 4-8 czerwca...
      no i teraz wiem że lepiej nie codziennie tylko akurat w owulację, tyle że ja nie mierzę temperatury więc i nie wiem kiedy mam owu, bóli też nie mam, śluz za to mi się zmienia...
      no i ten śluz jest jakby punktem zaczepienia, tylko co działać zaraz jak się pojawi? co on właściwie oznacza?
      a jeśli dajmy na to po prostu założe że owu będzie 6 VI to czy lepiej 4 i 5 się wstrzymać czy tylko 5. Podpowiedzcie jak to z waszych obserwacji wynika.
      • magottka85 Re: Czerwcowe testowanie 31.05.12, 17:02
        A ja jestem zdania (oczywiście po rozmowie z ginem i przeczytaniu masy artykułów na ten temat) że ograniczanie się do współżycia tylko w okolicach SPODZIEWANEJ owulacji obniża szanse na poczęcie... Ja się kocham po okresie co dwa-trzy dni aż do skoku (rzadko co 1 dzień, żeby nie pogorszyło się nasienie), a i po skoku nie zapominam o "obowiązku małżeńskim" wink Dzięki temu poprawia się jakość spermy smile
        • nuluska Re: Lista- dopisuję się 31.05.12, 17:13
          nuluska .......................................25.06

Dopisuje się po zakończonym 25dniowym cyklu. Coraz krótsze mam te cykle uncertain
          Dopisuję się choć nie wiem czy staranka będą bo 12.06 mam histeroskopię a nie wiem czy po będziemy mogli się starać.
        • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 31.05.12, 17:23
          Myśmy próbowali co jeden dzień, co dwa dni i potem tylko w czasie spodziewanej owulacji, a żadna z metod nie okazała się skuteczna. Generalnie wydaje mi się, że to są bardziej statystyczne obliczenia i złapałam się na tym, że w tym całym szacowaniu zapomniałam, że fizjologia to nie matematyka i że celem tych starań jest nowe życie z duszą, a do tego trzeba czegoś więcej niż połączenia dwóch komórek. Nie mam wersji dla ateistów, ale dla wierzących chodzi mi o czynnik Boski, rodzaj tchnienia. To nie są dodatkowe komórki naskórka, ale zupełnie nowa istota, która od pierwszych chwil ma swój własny profil genetyczny, który będzie decydował o długości nosa i czy w przyszłości polubi lody truskawkowe czy czekoladowe. W tym cyklu wyszło nam prawie codziennie, ale taką mieliśmy akurat wenę (w przeciwieństwie do poprzednich cykli mocniej kalkulowanych), efekty już niebawem poznamy.
          • 4lasica Ale ze mnie głupia d... 31.05.12, 19:07
            nie wytrzymałam do 4.06 i zrobiłam test amil który oczywiście wyszedł negatywnie... to jest 24dc, a cykle mam 28 dniowe, wiec pewnie jakby coś było to coś by wyszło... ehhh i oczywiście kolejne rozczarowanie... ale z dwojga złego - przynajmniej bez strachu mogę sobie wypić lekkiego drinka smile może chociaż humor mi się poprawi smile a zawsze sobie obiecuję,że wytrzymam do tm, a tu już drugi raz taka plama!!! no cóż chyba mogę się już wypisać z listy czerwcowej... poczekam, może ktoś założy lipcowa (tylko oby nie była to żadna z was, bo będę gryźć big_grin ) wy macie zostać tutaj i założyć forum lutówki 2013 smile
            • 4wita Re: Ale ze mnie głupia d... 31.05.12, 19:16
              Według mnie za wcześnie zatestowałaś, nie pij drinka! smile Czekaj na @, inaczej nie ma wypisów z listy smile
              Ja wyznaczyłam dzień testowania po terminie miesiączki, bo mi szkoda testów, a jak wychodzą negatywnie to i tak mam nadzieję, że może za wcześnie jeszcze albo mocz był za bardzo rozcieńczony wink. Za to robię test jeśli @ mam jakąś niemrawą, a muszę np. wziąć lek - głupi efekt oglądania "Ciąży z zaskoczenia" wink
              • kolejna-staraczka Re: Ale ze mnie głupia d... 31.05.12, 21:04
                A mi jeden teścik został, więc muszę być oszczędna i może zatestuję 12.06 smile

Co do częstotliwości, to my do tej pory kochaliśmy się kiedy mieliśmy ochotę, ale moja siostra, której udało się za pierwszym razem zapewniała mnie, że częsty sex przynosi efekty. No zobaczymy czy miała rację, bo w tym miesiącu posłuchałam trochę starszej siostry smile
                • 4wita Re: Ale ze mnie głupia d... 31.05.12, 22:09
                  Skoro jeden teścik został to musi być znak smile. Jeżeli nam się uda w tym cyklu to możemy śmiało zostać orędowniczkami jak najczęstszego współżycia, a nie pielęgnowania plemników przez 48 h smile. No i ucieczka przed badaniem drożności to byłby podwójny sukces smile.
                  • iki2007 1.06 testowanie - jest druga kreska!!!!! 01.06.12, 08:58
                    blada bardzo ale jest!! Polecialam oczywiście na betę, wynik po 18.
                    Biorę teraz duphaston, mam nadzieję że to pomoże i nie poronię kolejny raz, dlatego ta moja radość troszki ostrożna, ale jest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
                    • nuluska Re: 1.06 testowanie - jest druga kreska!!!!! 01.06.12, 10:12
                      Gratuluję!
                      Cudny poczatek listy
                    • 4wita Re: 1.06 testowanie - jest druga kreska!!!!! 01.06.12, 14:36
                      iki, gratulacje! big_grin Czekam na betę i dalsze wyłącznie pomyślne wieści. Grunt to dobrze zacząć miesiąc, no i w końcu Dzień Dziecka zobowiązuje ... również późniejsze testerki big_grin
                    • ardea_1 Re: 1.06 testowanie - jest druga kreska!!!!! 04.06.12, 12:44
                      Piękny początek listy. Nudnej ciąży. Gratulujęsmile
    • vimosa Re: Czerwcowe testowanie 01.06.12, 10:11
      możecie mnie wrzucić na listę na 8 czerwca
      mam już syna i po jego urodzeniu aż do teraz (ponad 3 lata) ani razu przed miesiączką nie bolały mnie piersi a dziś w nocy z bólu nie mogłam spać na brzuchu i bolą cały czas
      • shi.raz Re: 1.06 lista 01.06.12, 14:25
        iki gratulacje!smile))) trzymam kciuki za ładną betę i jej przyrost!smile

vimosa, dopisuję Ci do listę

a sama zmieniam datę testowania

vimosa.........................................8.06
        shi.raz 8cs...................................11/12.06

• 4wita Re: 1.06 lista 01.06.12, 14:34
          To mnie shi.raz opuściłaś z 8, trudno, może być i później, byle dodatni wynik smile. Witam za to nową koleżankę na ten dzień smile
          • kiecha3 Re: 1.06 lista 01.06.12, 14:46
            shi.raz i znowu razem wink

buziaki dla przyszłych mam z okazji dnia dziecka!
            • shi.raz czrwcowe testowanie 01.06.12, 17:05
              kiecha u mnie te cykle są takie jak im sie podoba. Po przejrzeniu długości cykli z 2 i pól roku wyszło mi, że średnio trwają 32 dni, ale ostatnio chcą być widocznie dłuższe, stąd zmianysmile To wkurzające, wolałabym chyba żeby było jak w zegarku jak ma być 30 to 30 za kazdym razem. No nic, cieszę się, że i na ten dzień mam miłe towarzystwosmile
              • kiecha3 Re: czrwcowe testowanie 01.06.12, 18:04
                kochana, im dłużej się staram tym częściej mój własny organizm robi mnie w trąbę wink
                ja planuję, liczę, określam średnią arytmetyczną i patrzę na statystki a on mi i tak swoje.. taki pokręcony film.. może czas przestać tak skrupulatnie planować.. i trzeba iść na żywioł..
                • 4lasica Re: czrwcowe testowanie 01.06.12, 18:53
                  iki gratulacje smile 3mam kciuki żeby tak dalej smile 4wita chciała bym, abyś miała racje... poczekamy, zobaczymy... ale moja wiara jest dość że tak powiem "uboga" już w ten cykl... za to poprawiła mi humor wieść od iki smile oby takich więcej smile
                  • 4wita Re: czrwcowe testowanie 02.06.12, 10:04
                    Dzisiaj zaczęłam gorszy psychicznie dzień. Od początku cyklu postanowiłam się nie nastawiać, nie łudzić, przygotować się psychicznie na badanie drożności i już, myśleć bardziej o kolejnych bardziej inwazyjnych działaniach niż tylko "podrasowywanie" hormonami. Niestety im bliżej testowania tym bardziej się denerwuję. Oczywiście libido spada, bo jestem kłębkiem nerwów. Objawów "ciążowych" w każdym cyklu miewałam tyle, że już mnie teraz nic nie wzrusza, a ten i tak jest bardzo ubogi pod względem powodów do domysłów. Nie wiem jak Wy sobie radzicie, ale ja nie umiem już dziś wyluzować. Wiem też, że z dnia na dzień będę gorzej spać, bo boję się spojrzeć rano na termometr. Do tej pory spadająca temperatura była tym, co przygotowywało mnie na przyjście @. Do piątku wszystko się wyjaśni. Strasznie się boję. Może jutro będzie lepiej, ale musiałam sobie posmęcić od rana. M na zakupach, a ja się zabieram za pieczenia ciasta, bo dzisiaj goście. Ani mnie ciasto nie cieszy, ani truskawki, ani szapragi na obiad, ani to, że M wrócił z delegacji. Co za ch... spadek hormonów! Też miewacie takie dni? Ja wiem, że to nie do końca moja wina, ten nastrój. Po prostu czasem świat wydaje mi się piękny, a potem totalny dół, tak samo czasem patrząc w lustro podziwiam swoją figurę, a na drugi dzień widzę same niedoskonałości. Nie mam na to innego wytłumaczenia niż hormony. Jak ktoś ma ochotę to może akurat podołować dziś ze mną, razem raźniej sobie pobuuuuczeć uncertain. Wiem, że istnieje taka "granica absurdu doła", że już nic nie pozostaje tylko się śmiać ze swoich użalań, mam nadzieję, że dziś ją przekroczę i się odbiję z tej trampoliny ku lepszym humorom. Może M coś wymyśli, w końcu jest cudotwórczym rozśmieszaczem.
                    3majcie się ciepło! Czekam na jutrzejsze pozytywne wieści z testowania.
                    • beauty_agadir Re: czrwcowe testowanie 02.06.12, 22:35
                      W pierwszą ciążę zaszłam, zanim tak naprawdę zaczęłam się starać (1 cs). A teraz trwa to dłużej, zresztą pisałam już o tym. I chyba jak ma się już dziecko jest trudniej starać się o 2. Bo boję się, że coś może być nie tak. Dzisiaj śniło mi się, że lekarz powiedział mi, że już nigdy nie będę w ciąży, bo nie mam owulacji. Najgorsze jest to, że nawet moja lekarka kręci głową z niedowierzaniem, że jeszcze nie jestem w ciąży. Cykle idealne, lekarze dawali mi 99% szans zajścia w 3 poprzednich cyklach. I nic się nie dzieje. Lekarka dała nam jeszcze 2 miesiące, zanim wprowadzi leki. Ten cykl zresztą mam już na luteinie. Boję się wpisywać na naszą czerwcową listę ale uważnie się przypatruję. I kibicuję, szczególnie shi_raz.
                      • shi.raz Re: czerwcowe testowanie 02.06.12, 23:47
                        beauty_agadir dziękuję. Każde kciuki mile widzianesmile A ile cykli staracie się o drugie, jeśli mogę spytać?
                        • beauty_agadir Re: czerwcowe testowanie 03.06.12, 12:29
                          Teraz będzie 5 cs.
        • majka2509 Re: 1.06 lista 01.06.12, 20:37
          Przepisuje się na ostatniego bo dostałam szybciej okres, więc zaczynam następy cykl.
          majka2509...................................30.06
          • 4lasica Re: 1.06 lista 02.06.12, 15:17
            4wita masz zupełnie jak ja, tylko ja przechodziłam to trochę wcześniej... teraz mi odpuściło, no i ciągle brak objawów ale @. Zawsze miałam okropną cerę, bolały mnie piersi i miałam śluz podobny do płodnego, a teraz cera piękna ( powiedzmy-jak na mnie ), piersi nie bolą, a tam na dole sucho. No i co myśleć? do tego test robiony 2 dni temu ujemny, choć mój termin dopiero za dwa dni. Ale ponoć ten Amil płytkowy za fajny nie jest i ma dość słabą czułość bo 20Ulm (chyba dobrze piszę) a np bobotest już 10Ulm, ale według mnie, jaby ciąża była to i ten Amil płytkowy by ją wykrył. Ehh jeszcze 2-3 dni i zobaczymy... co ma być, to będzie...
    • 1aleks1 Ja tak na szybko.... 03.06.12, 07:46
      Ja tak na szybko bo zaraz do pracy uciekam skopiuje to co machnęłam pod wykresem bo nie mam czasu po skrobie jak cos po powrocie

Dziewczyny miałam nie robić testu w weekend bo go nie miałam ale wczoraj mile mnie zaskoczył moj mąż i pojechał 30 mil po test jak byłam w pracy Dzisiaj zrobiłam test i wyszedł pozytywny na razie za bardzo sie nie ekscytuje bo mieszkam w UK i nawet jak by sie cos działo to nikt mi nie pomorze przy tak młodej ciąży Dodatkowo lece w przyszłym tygodniu z moim rozbrykanym synem sama do PL a wiem ze podróże samolotem na początku sa niewskazane. Trochę mnie ten lot przeraza nie powiem ze nie w dodatku moje dziecię nie należy do tych tzn. grzecznych wiec penie sie z nim naszarpie.
      Dziękuję dziewczyny za wsparcie bo walczyłam przez ponad rok o to żeby zajść w ciążę na pewno wasze wpisy ci cieple słowa mi pomagały przetrwać kiss

Tylko dodam ze udostępniłam serducha pod wykresem jak ktos che sobie spojrzeć jak to wyglądało w tym cyklu(rewelacja to nie jest dlatego nie liczyłam ze cos z tego będzie) a i jeszcze jedno zaznaczam serduszka tylko w dni płodne/potencjalnie płodne Serducha będą do południa później je zwijam

enpr.pl/1349
      • wielorak Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 09:26
        iki i aleks wielkie ogromne gratulacje! pieknie się czerwiec zaczyna smile
        • iki2007 Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 09:40
          aleks gratuluję, ja też ostroznie, bo wiadomo dużo się może zdażyć, ale bądzmy dobrej mysli!!
          • shi.raz Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 10:17
            Aleks, jeszcze raz wielkie gratulacje. Dziewczynt, żeby takich super wiadomosci w czerwcu było więcej!
            • emes.k Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 10:41
              no dziewczyny szalejecie smile aleks gratulacje dziewczyno smile trzymam kciuki!!!!! kiss
              • magottka85 Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 10:44
                Alek i tutaj gratuluję!!! Wspaniały prezent na rocznicę starań sobie zrobiliście big_grin
                W ogóle widzę, że worek z plusikami się rozwiązał big_grin Ja testuję jutro, z góry przepraszam jeśli zepsuję tę dobrą passę wink
      • 4wita Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 11:21
        aleks wielkie gratulacje!!! smile Co do serduch na wykresie to nie rozumiem, czemu wcześniej pisałaś o małej w związku z nimi szansie, przecież idealnie trafiliście w statystycznie najlepsze dni, głównie dobę przed owu smile. Sądząc po wykresie mam już nawet wytypowaną płeć, ale teoria o szybkości i wytrzymałości plemników w zależności od tego czy są z chromosomem X (na dziewczynkę) czy z Y (na chłopca) nie jest udowodniona w 100%, więc będę kibicować po cichu i zobaczymy czy miałam rację smile.
        Chyba też przerzucę się z kartek na enpr, bo to fajnie przejrzyście wygląda. Pociesza mnie oglądanie Waszych wykresów ze zwieńczonych sukcesem cykli, szczególnie brak charakterystycznych objawów, to daje nadzieję do końca cyklu.
        Co za początek miesiąca! Oby tak dalej to padnie jakiś rekord statystyczny, czego nam życzę! Czekam na dalsze dobre wieści.
        • 4wita Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 17:37
          aleks, wydaje mi się, że ten 14,15 dc to był strzał w 10, mimo takiego a nie innego wyniku testu smile. Co do testów, to nie wiem z jakich korzystałaś, ale jeśli oceniałaś + na podstawie intensywności to mogło być z tym różnie. Robiłam kiedyś takie testy kilka razy dziennie z ciekawości i wyniki były dziwaczne, mimo, że tak jak było napisane przed każdym z nich nie piłam 2 h itd. . Ostatecznie z nich zrezygnowałam, bo okazały się mało informatywne. Ufałabym bardziej NPR-owi (a najbardziej obserwacji śluzu, bo w końcu w dobrym to pleminikowi rekordziści do 7 dni mogą przeżyć) niż testom owulacyjnym. Moje odczucia w czasie obserwacji okazały się też bardzo względne w stosunku do tego co okazywało się podczas monitoringu i PC testu, a o tym jak mnie wykiwała temperatura też już pisałam. W ogóle odkąd zaczęłam chodzić do specjalisty mój zegarkowy wręcz cykl stał się nieprzewidywalny, a w sumie nie dostałam jakoś specjalnie dużo leków. Dobrze, że gin mi mówi co się dzieje w środku po USG i kiedy "serduszkować", bo z obserwacji to mi już niewiele wynika poza frustracją wink.
          Mam nadzieję, że może moja FL, która nie wygląda jakoś inaczej niż zwykle (temperaturwo, odczuciowo i obserwatorsko) okaże się jednak niezwykła i tempka nie spadnie.
          • 1aleks1 Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 18:21
            Test owulacyjny robilam elektroniczny tak kresek nie ma jak juz to mogę sie przychylić do tego serducha z 14 lub 18 dc bo 15dc to byly inne czynności seksualne
            • kolejna-staraczka Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 18:37
              aleks, jeszcze raz gratuluję smile Wlazłam dzisiaj na Twój wykres zobaczyć jak tempka i normalnie uwierzyć nie mogłam jak zobaczyłam plusik smile W zasadzie najpierw spojrzałam na plus, nie załapałam o co chodzi, później na temperaturę i dopiero za chwilę zrozumiałam, że się udało smile

4wita, zakładaj konto na enpr.pl i pokaż nam swój wykres smile Przy okazji zapraszam na mój enpr.pl/1632
              • 4wita Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 18:59
                kolejna staraczko, jeśli wynik testowania będzie pozytywny to zrobię wykres poglądowo z notatek "ku pokrzepieniu serc" wink. Jeśli natomiast zakończy się fiaskiem to zacznę elegancko od nowego cyklu, bo szkoda miejsca w sieci na rekonstrukcję straconego cyklu. Póki co napisłam Ci komentarz.
                • kolejna-staraczka Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 19:49
                  Oj tam smile Chętnie bym podglądała, kibicowała i pisała komentarze smile
                  • 1aleks1 Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 21:26
                    4wita jak założysz to ja tez ci pokibicuje i jeszcze sobie pooglądam jak ci sie wszytko układało. Bo wiesz ja np.wiele sie nauczyłam podglądając inne wykresy duzo mi dziewczyny podpowiedziały np. tarczyce dzięki temu przebadałam i wyszła mi niedoczynność smile
                    • 4wita Re: Ja tak na szybko.... 04.06.12, 11:08
                      Dobra, założyła, popracowałam odtwórczo z notatkami i wyszło mi takie coś : enpr.pl/3599 smile, ale coś czuję, że za kilka dni to będę liczyć tylko na pocieszanie wink. Ale na razie póki nie ma @ i tempka się trzyma jest nadzieja wink
            • 4wita Re: Ja tak na szybko.... 03.06.12, 18:38
              Według mnie 18 to za późno biorąc pod uwagę test owu i objawy. Skoro komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko 12 h to chłopaki musiały się już na nią zaczaić z 14 dc smile. A taki test to prędzej będzie fałszywie ujemny niż fałszywie dodatni. Czyli owu byś miała najpóźniej 17 dnia. Biorąc też pod uwagę czy test był rano czy wieczorem to też jest różnica przeszło 12h. "Inne czynności" 15 dnia zmieniają moje typowanie płci wink. A oto dlaczego według mnie 18 odpada: www.antykoncepcja.pl/prawdopodobiestwo-zajscia-w-ciaze
              Co w Twoim wypadku i tak nie ma już większego znaczenia kiedy, bo przecież najważniejsze, że jesteś w ciąży! big_grin
    • 1aleks1 4wita 03.06.12, 14:24
      Zawsze myślałam ze trzeba podziałać po tym jak test owu wychodzi a my podziałaliśmy dopiero na 3 dnień We wcześniejszych cyklach działaliśmy w strategicznych dniach dość intensywnie ale nigdy sie nie udawało juz myśleliśmy ze sie mężowi parametry nasienia pogorszyły w planach najbliższych bylo właśnie badanie.
      Poza tym od 7LF miałam rozciągliwy śluz to niestety u mnie wróżyło raczej nadchodzącą @ W dodatku 12dc to po prostu byl potop i śluz mętne Bj rozciągliwy na 3 cm Jedynie temp w miarę sie trzymała i dawała nadzieje
      • mia_mendoza Re aleks 03.06.12, 22:44
        Aleks, raz jeszcze gratulacje! Bardzo, bardzo sie cieszę i jednocześnie wielkie dzięki za kibicowanie! Myślę, że to co piszesz świadczy o tym, że nie wolno "planować" starania jak w business case. Choć z wlasnego doświadczenia wiem ze to trudne. Nie mniej my robimy swoje.
        • kotkowa Re: Re aleks 04.06.12, 10:27
          iki i aleks, ale bomba, gratulacje! piekny poczatek listy smile
          aleks, z tym samolotem, to ponoc juz nieaktualne - mozna latac, bo w dzisiejszych samolotach nie ma juz duzych skokow cisnienia, a to o nie chodzilo - czytalam ksiazke o ciazy (gdzie moj gin byl konsultantem) i tak tam pisali - obecnie nie ma przeciwwskazan do latania na zadnym etapie ciazy.
          • justynek2009 Re: Re aleks 04.06.12, 11:59
            To i ja się uaktywniam w tym miesiącu,dziś 24dc,starania były w 11 i 15dc więc słabo to widzę.Owulacja była (jeśli była hehe, w 13-14dc) Od kilku dni kłują mnie jajniki (tak jak przy owu)i ciągnie coś w dole brzucha,ale się nie łudzę.Czekam z testem do piątku.Powodzenia dziewczyny!!!
          • justynek2009 Re:starania 04.06.12, 11:59

To i ja się uaktywniam w tym miesiącu,dziś 24dc,starania były w 11 i 15dc więc słabo to widzę.Owulacja była (jeśli była hehe, w 13-14dc) Od kilku dni kłują mnie jajniki (tak jak przy owu)i ciągnie coś w dole brzucha,ale się nie łudzę.Czekam z testem do piątku.Powodzenia dziewczyny!!!
          • 4wita Re: Re aleks 04.06.12, 14:39
            kotkowa, a było w tej książce coś o wyjazdach w góry w ciąży? Tzn. jak się mieszka na nizinach. Zawsze na takich wyjazdach skraca mi się cykl.
            • kotkowa Re: Re aleks 06.06.12, 13:02
              Niestety o górach nic nie było, albo umknęło mi. Ale w sumie nie słyszałam, żeby góry były przeciwwskazaniem.
              • 4wita Re: Re aleks 06.06.12, 13:49
                No ja właśnie coś o górach słyszałam, ale nie wiem ile w tym prawdy. Nie umiem tego wytłumaczyć naukowo, ale jak jeżdżę w góry to @ wcześniej przychodzi i to nie tylko u mnie, widać to szczególnie na wycieczkach jak nagle kilka dziewcząt nerwowo szuka sklepu ze "sprzętem", bo się nie spodziewały w tym terminie. Może zapytam gina przy okazji, tylko się boję, że mnie wyśmieje wink.
      • ardea_1 Aleks 04.06.12, 12:47
        Aleks, Ty za dużo myślałaś, lipcową listę chciałaś zakładać;p
        Gratuluję!
        • 1aleks1 ardea_1 04.06.12, 13:44
          Kochana jak bys widziała te serduszka moje sama bys założyła w moim imieniu liste tongue_out
          • 4wita Re: ardea_1 04.06.12, 13:52
            Chodzi o to, by plemniki znalazły się w odpowiednim czasie i miejscu ... a nie o częstość serduszek wink, chociaż mi się wydaje, że aleks po prostu szkoda zmarnowanych dni pod kątem przyjemności wink.
            • ardea_1 Re: ardea_1 05.06.12, 12:00
              4wita napisał(a):

> Chodzi o to, by plemniki znalazły się w odpowiednim czasie i miejscu ... a nie
              > o częstość serduszek wink, chociaż mi się wydaje, że aleks po prostu szkod
              > a zmarnowanych dni pod kątem przyjemności wink.

Zmarnowanych? Wszystko przed niąwink
    • yoku nieśmiało chciałabym dołączyć ;) 04.06.12, 16:20
      Cześć dziewczyny, gratulacje dla wszystkich, którym się już udało a widze, że kilka jest smile
      Chciałabym dołączyć do czerwcowego testowania ale boję się jak cholera, po pierwsze dlatego, że już rok temu zaczęliśmy starania właśnie od czerwca, zaciążyłam w grudniu a w lutym straciliśmy dziecko i rok później zaczynamy od nowa i to jest pierwszy, nowy cykl tych starań. Po drugie dlatego, że jak się znowu zafiksuję na dziecku to będziemy starać się pół roku albo i dłużej.
      W każdym razie będę testować ok. 17 czerwca, trzymajcie kciuki a ja trzymam za Was! smile
      • 4lasica Re: nieśmiało chciałabym dołączyć ;) 04.06.12, 17:54
        Witaj yoku. Wiem co czujesz... ja też straciłam dzidziusia i to nie jeden raz niestety... też się bardzo obawiam tego co będzie jak już się uda i o ile się uda... w tym miesiącu robiłam test co prawda przed terminem miesiączki ale wyszedł negatywny... ale jak to się mówi poczekamy jeszcze kilka dni i zobaczymy co będzie... bardziej boję się co będzie dalej.... o ile w ogule będzie...
        • shi.raz czerwcowe testowanie 04.06.12, 18:08
          A mnie już tylko czekanie zostało, jeszcze ponad tydzień. Najbardziej tego czasu nie lubię, pewnie jak większość z nas "staraczek". No i jeszcze ten pęcherz leczę. Wolałabym już wiedzieć co i jak.
        • yoku Re: nieśmiało chciałabym dołączyć ;) 04.06.12, 19:34
          No właśnie... po czymś takim inaczej podchodzi się do kolejnej ciąży i ciężko się z niej po prostu cieszyć. Po stracie zrobiłam wiele badań i wygląda na to, że mogło to się stać przez niedoczynność tarczycy, biorę hormony tarczycowe, 5 mg kwas foliowy i wiem że jak zaciążę, wachlarz leków się powiększy o leki przeciwzakrzepowe, dodatkową dawkę hormonów i pewnie jakiś duphaston. Dodatkowo moją ciążę będzie musiał prowadzić również endokrynolog, co czyni sprawę dość skomplikowaną. Czy w Twoim przypadku coś się po stratach wyjaśniło?
    • magottka85 Re: Czerwcowe testowanie 04.06.12, 19:30
      No i niestety, u mnie na teście jedna kreska w 13 LF sad (czułość 25) Nie wierzę, że coś z tego będzie w tym cyklu, bo w poprzedniej ciąży przynajmniej cień już się pokazał... Poza tym ciągle czuję tępe pobolewanie w podbrzuszu, więc pozostaje mi tylko czekać na małpiszona smile Im szybciej przyjdzie tym szybciej zaczniemy znowu działać ;p

Ale jeszcze raz gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za te, które dopiero będą testować smile
      • 4lasica Re: Czerwcowe testowanie 04.06.12, 20:01
        yoku u mnie niestety badania nic nie wykazały... nawet kariotyp wyszedł ok... teraz jak to mówi mój lekarz tylko działać i czekać... ostatnia ciąża też była na duphastonie...
        • 4lasica Re: Czerwcowe testowanie 04.06.12, 20:05
          magotko czyli ty też wciąż czkasz na @? to tak jak ja choć powinna pojawić się dziś. A swoją drogą to strasznie słaby robiłaś ten test... mój miał 20 a ponoć najczulszy jest bobo test bo ma 10. także czekamy razem smile
          • maesstra Re: Czerwcowe testowanie 04.06.12, 20:13
            wielkie gratulacje dla tych którym się udało!!! Super dziewczyny trzymam kciuki za reszte. U nas sprawa się komplikuje że w "najlepszym" czasie mamy już od dawna zaplanowany wyjazd weekendowy także obawiam się że wszystko się poprzestawia, ehhh....
            • korag1000 Re: Czerwcowe testowanie 04.06.12, 20:57
              Witam wszystkie
              Przede wszystkim życzę wszystkim dwóch kreseczek.
              Ja się chciałam nieśmiało dopisać na 15 czerwca
              Trzymam kciuki

Aga

• yoku Re: Czerwcowe testowanie 04.06.12, 21:56
          4lasica, a robiłaś badania tarczycowe, TSH, FT3 FT4 i przeciwciała? pytam, bo ginekolodzy często to zlecają a potem nie potrafią zinterpretować wyników... ja miałam niby wszystko normie ale poszłam do endokrynologa, dostałam skierowania i dopiero na usg tarczycy czarno na białym potwierdziło sie, że jest mała jak u niemowlaka i nie jestem w stanie wytworzyć odpowiednio dużo hormonów żeby dziecko się dobrze rozwijało...
          • kolejna-staraczka yoku 05.06.12, 15:01
            A jaką masz objętość tarczycy? Ja 3,5 sad Też jak u małego dziecka... Jakie bierzesz leki i jak długo już się leczysz?
            • yoku Re: yoku 05.06.12, 15:21
              W tej chwili mam po ok. 4 ml w każdym płacie ale rok temu była prawie o 1 ml większa i nic nie wskazywało na niedoczynność. Leczę się od miesiąca Euthyroxem 25, 6 x w tygodniu 1 tabletka a 1 w tygodniu 2 tabletki. Do tego biorę probiotyki i biomarine na odporność w związku z podejrzeniem Hashimoto.
              Przez pierwsze 3 tygodnie TSH z 2,5 spadło do 1,9 poza tym dużo lepiej się czuję więc są wymierne efekty smile
              • emes.k Re: yoku 05.06.12, 15:32
                yoku a co to jest co bierzesz w związku z podejrzeniem hashimoto? ja mam hashimoto , zachorowałam po urodzeniu Synka, teraz biorę euthyrox 25 , mój ostatni wynik tsh 0,14 - marny ale endo powiedziała, że na początku ciąży mogło tak spaść ( jestem w 7 tc) zmniejszyła mi dawkę i mam nadzieję, że rośnie to tsh ...
                • yoku Re: yoku 05.06.12, 15:43
                  Biorę suplementy wspomagające odporność, nic nadzwyczajnego, probiotyk Sanprobi IBS i BioMarine (wyciąg z wątroby rekina). TSH to jest hormon przysadkowy i on rośnie jak hormony tarczycowe spadają i odwrotnie. Na początku ciąży lekka nadczynność tarczycy jest wręcz wskazana bo zaopatrujesz w hormony tarczycowe nie tylko siebie ale i dziecko więc trzeba ich więcej. Ja w ciąży miałam TSH 2,3 i skończyło się poronieniem więc lepiej mieć za niskie niż za wysokie.
                  • emes.k Re: yoku 05.06.12, 16:04
                    bardzo dziękuję Ci za tę odpowiedź smile mam nadzieję, że z moim maleństwem wszystko dobrze, właśnie gdy powiedziałam endo , że będziemy się starać miałam tsh 2,4 zmniejszyła mi euthyrox z 37,5 na 25 , tsh spadło ale jak badałam to był już początek ciąży - pierwszy wynik 0,05 , tydzień temu własnie 0,14 - juz na 25 - tce , może się unormuje smile

Trzymam kciuczki za czerwcowe testujące smile
                    • 1aleks1 Re: yoku 05.06.12, 16:39
                      W trakcie starań jak poszłam do endokrynologa i okazało sie ze moje TSH jest 2.3 dostałam Euthyrox 25 bo okazało sie ze to trochę za dużo po 3 miesiącach jak zrobiłam badania to TSH spadło do 0.9 zostałam przy pierwszej dawce mam także podwyższone przeciwciała tarczycowe Lekarz powiedział ze z przeciwciałami będę zyła do końca życia ale jak będę przyjmować Euthyrox to może uda sie je w ryzach utrzymać. Powiedziała również ze jak zajdę w ciążę to mam zrobić badania i wtedy będzie dawkę dostosowywać.
                      • yoku Re: yoku 05.06.12, 16:49
                        ja nie mam przeciwciał ale to o niczym nie świadczy, bo czasami ma sie hashimoto pomimo braku przeciwciał. Tobie też mogą się obniżyć jak układ immunologiczny zacznie lepiej i bardziej stabilnie pracować ale nie zmienia to faktu, że Euthyrox będzie nam towarzyszył już do końca smile
                        • kolejna-staraczka Re: yoku 05.06.12, 20:15
                          Dziewczyny, ale samo TSH nic nam nie powie. Ja zawsze badam TSH, ft3 i ft4. A teraz już tylko samo ft3 i ft4, bo biorę Novothyral i tutaj TSH może być zakłamane. Moje tsh wynosiło 3,32, w ciągu miesiąca spadło mi o połowę i co z tego skoro ft3 było tak samo niskie jak przed leczeniem?
                          • yoku Re: yoku 06.06.12, 10:28
                            przy mojej niedoczynności badam zawsze TSH + FT4 a czasem jeszcze FT3 i co roku dodatkowo trzeba zrobić USG tarczycy. TSH spada, FT4 rośnie więc lek akurat u mnie działa prawidłowo, ale jak ktoś chce się przebadać po poronieniu lub przed ciążą, lekarze zazwyczaj zlecają tylko TSH (jesli w ogóle są łaskawi coś zlecić) i przede wszystkim to badanie należy umieć zinterpretować a nie tylko wierzyć ślepo normom, które są z kosmosu. Jak już wiesz na czym stoisz z TSH to idziesz na pełen panel badań i dopiero to rzeczywiście daje pełen obraz sytuacji.
    • 1aleks1 iki2007 05.06.12, 09:54
      iki2007 co tam u ciebie jak beta bo nic sie nie pochwaliłaś?
      • shi.raz czerwcowe testowanie 05.06.12, 10:30
        korag1000 dodałam Cię do listy:

korag1000...................................15.06
        • yoku Re: czerwcowe testowanie 05.06.12, 10:34
          a mnie nie ma... 17 czerwca smile
          • shi.raz aktualizacja listy 5.06 05.06.12, 11:58
            yoku............................................17.06
            • ardea_1 Re: aktualizacja listy 5.06 05.06.12, 12:02
              No to powodzenia Dziewczyny. Będę trzymać kciuki za jak najwięcej goliwink
    • 1aleks1 Lista 05.06.2012 godzina 12.00 05.06.12, 12:01
      Kochana postanowiłam trochę ta listę ożywić wiem ze to początek początków u mnie ale test wykonałam i wyszedł pozytywny wiec trzeba sie cieszyć uśmieszkiem na liście w końcu długo na niego czekałam.
      Nie wiem jak z reszta za każda z was trzymam kciuki kiss

1aleks1 ...................................... 3.06 smile
      • 1aleks1 Re: Lista 05.06.2012 godz12.05 z yoku bo zginela 05.06.12, 12:06
        yoku no i mi zgnęłaś w przy ostatniej liście ale juz cie mam smile

• magottka85 Re: Lista 05.06.2012 - aktualizacja 05.06.12, 15:51
          To i ja dopiszę swój minusik wink

magottka85..................................4.06 ---

No cóż, tym razem nie pora na nas, ale już zacieram ręce na lipcowe testowanie wink
          • iki2007 moja beta 05.06.12, 16:09
            100,3 ostanio, wzrasta prawidłowo, dzisiaj byłam powtórzyć, wyniki jutro
            • iwcia-77 aleks 05.06.12, 19:20
              Olu moje wielkie gratulacje, mam nadzieje iż wszystko będzie w porządku i spokojnych 9 m-cy. Pozdrawiam
              • 1aleks1 iwcia-77 05.06.12, 19:49
                Dziekuje kochana mam nadzieje ze brzuszek rośnie ci pięknie jak znajdziesz chwile to napisz co u ciebie kiss
                • shi.raz czerwcowe testowanie 05.06.12, 19:53
                  4lasica, a jak Twoje testowanie?
                  • 4lasica Re: czerwcowe testowanie 05.06.12, 20:41
                    @ jeszcze nie przyszła o dziwo, a testu nie robiłam bo nie chciałam niepotrzebnie się nakręcać, ale skoro mój termin minął a @ jeszcze się nie pojawiła to może jutro zatestuję ponownie smile może faktycznie testowałam za wcześnie...
                    • 4wita Re: czerwcowe testowanie 05.06.12, 20:43
                      4lasica, jak Ty potrafisz budować napięcie. A ja tu z niecierpliwością wyczekuję kolejnych plusów. Prowadzisz obserwacje temperatury?
                    • kolejna-staraczka Re: czerwcowe testowanie 05.06.12, 20:59
                      4lasica, to byłby 3 uśmiech w ciągu niecałego tygodnia smile Może w czerwcu wszystkim się uda? smile
                      • 4lasica Re: czerwcowe testowanie 06.06.12, 21:26
                        no właśnie obserwacji temperatury nie praktykuję niestety, a test wyszedł negatywny, no może jakis tam cień cienia który tylko ja widzę, ale test nie był robiony z rana uncertain zobaczymy jeszcze za dwa dni...
                        • 4wita Re: czerwcowe testowanie 07.06.12, 19:01
                          Po przeczytaniu tego artykułu zaczęłam się zastanawiać jak to w ogóle możliwe, że te test z moczu wychodzą dodatnie w dniu spodziewanej miesiączki: ebobas.pl/artykuly/czytaj/841/starania-o-dziecko/testy-ciazowe/4
                          • 4wita Re: czerwcowe testowanie 07.06.12, 19:07
                            Ups, w moim poprzednim poście link nie działa, teraz będzie dobrze: O testach ciążowych
                      • anna88-24 Re: czerwcowe testowanie 13.06.12, 20:19
                        Witam Was dziewczynki
                        Dziś 27 dzień cyklu. W przyszłąniedzielę powinnam (NIE powinnam!!!) dostać @. Cykle mam 31-dniowe. Test owulacyjny był pozytywny w 17 dniu cyklu. Niestety ze względu na to, że ciężko było nam się zgrać z mężem z pobytem w domu, staranka miały miejsce w okresie dni płodnych tylko w 14 d.c. i w 18. Do dziś myślałam, że to cykl stracony. Ale jakoś mnie podkusiło, żeby test dziś zrobić i w świetle słonecznym widać cień drugiej kreski w kolorze różowym. Ale być może mam zwidy...
                        W pokojowym świetle trzeba na prawdę się dobrze czegoś dopatrywać, żeby zobaczyć. Może to miejsce, w którym druga kreska powinna się pojawić. Piersi mnie pobolewają jak na @, brzuszek zabolał w niedzielę tak mocniej jak na @. Dziś też troszkę bolał. Dziwnym objawem jedynie był ból kręgosłupa i okropny kości ogonowej, ale to pewnie przypadek...
                        Ale wiecie co, mój mąż dojrzał kreskę...Przyszedł z pracy i go zaatakowałam testem i o dziwo ją dostrzegł...
                        Czekam do niedzieli i powtórzę test, jeśli @ mnie nie wyprzedzi.

Pozdrawiam.
                        • ardea_1 Re: czerwcowe testowanie 14.06.12, 14:35
                          Aniu, życzę Ci ciemnej drugiej krechy za kilka dnismile
            • 1aleks1 iki2007 ☺ 05.06.12, 20:19
              iki2007 ☺ skoro beta ładna to wpisuj uśmiech na listę niech dziewczyny maja motywacje do testowania tongue_out
              • iki2007 Re: iki2007 ☺ 05.06.12, 21:49
                a jak się ten usmiech wpisuje?
                • shi.raz aktualizacja listy 5.06:) 05.06.12, 22:20
                  iki. kopiuje się listę i dodaje uśmieszek z dwukropka i nawiasu, tak normalniesmile Dopisałam Ci uśmieszeksmile

iki2007........................................1.06 smile
                  • iki2007 Re: aktualizacja listy 5.06:) 06.06.12, 09:06
                    dziękuję za usmiech!!
                    • justynek2009 Re: aktualizacja listy 5.06:) 06.06.12, 12:17
                      No niestety na @ mi się zbiera,testowałam wczoraj i dziś i nic nie wyszło.Cykle mam już w cały świat,w kwietniu 32 dni a teraz 26...
                      • kotkowa Re: aktualizacja listy 5.06:) 06.06.12, 13:06
                        Kurcze wyjeżdżamy na długi weekend w okolice Częstochowy, a w 7 dpo mam zbadać estradiol - to będzie w piątek. I dopiero odkryłam jak wspaniałym rozwiązaniem są wyniki w necie. Mam listę laboratoriów Diagnostyka w Częstochowie, zbadam tam, a wynik będę miała w necie. Gdyby nie to to miałabym niezły problem, a od tego badania zależy, czy włączamy stymulację w następnym cyklu.
                        • kolejna-staraczka Wyniki: estradiol i progesteron 06.06.12, 14:52
                          Odebrałam wyniki (badanie robiłam 8 dnia wyższych temperatur) i chyba nie jest dobrze. W nawiasie podaje normy dla fazy lutealnej.
                          Progesteron 20,87 (3,28-38,63)
                          Estradiol 368,4 (27-246)
                          anty-hbs 56

Co znaczy tak wysoki poziom estradiolu?
                          • 4wita Re: Wyniki: estradiol i progesteron 06.06.12, 15:13
                            Ciąża? wink Albo błąd laboratoryjny. Już widziałam różne dziwne wyniki w labach.
                            • kolejna-staraczka Re: Wyniki: estradiol i progesteron 06.06.12, 15:15
                              Hmm chyba nie. Przy ciąży progesteron byłby podwyższony.
                              Nie dość, że zdołował mnie ten wysoki wynik estradiolu, to jeszcze dodatkowo nadzieja na ciążę zniknęła i szykuj się człowieku do hsg.
                              • 4wita Re: Wyniki: estradiol i progesteron 06.06.12, 15:33
                                A to gin Ci zlecił te badania?
                                Ja sobie takie zrobiłam z nadgorliwości, wyszedł mi jeden hormon ponad normę i jak pokazałam ginowi to kazał mi powtórzyć w sprawdzonym labie, bo powiedział, że już nie takie wyniki widział i musiałby połowie pacjentek leki dawać, kiedy nie mają żadnych objawów. Dodam tylko, że powtórzony wyszedł w normie smile. Z badaniami hormonów to nie jest taka oczywista sprawa z punktu widzenia samej specyficzności metody. Spróbuj się nie przejmować, póki nie porozmawiasz z lekarzem.
                                • kolejna-staraczka Re: Wyniki: estradiol i progesteron 06.06.12, 15:45
                                  Nie, sama zrobiłam. Też z nadgorliwości i teraz mam problem, bo nie wiem co to oznacza. Jedni piszą, że to nie jest istotne, inni, że dobrze, a jeszcze inni, że źle. I mam zagadkę. Dlatego może ktoś z Was będzie wiedział.
                          • kura28 Re: Wyniki: estradiol i progesteron 06.06.12, 22:55
                            Może Ci rosną równocześnie dwa pecherzyki wink Zresztą nie jest ten estradiol jakiś strasznie wysoki, przeciętnie przyjmuje się ok. 300 na jedną komórkę jajową.
                          • kotkowa Re: Wyniki: estradiol i progesteron 12.06.12, 11:47
                            Nie wiem co z tym estradiolem, ja mam sporo za niski i to jest na pewno zle. Tuz przed owu poziom jest ok, ok 250, ale w 7 dpo juz tylko 66, leci na leb na szyje, cialko zolte za slabo go produkuje. Niestety nie wiem co moze oznaczac taki wysoki w tej fazie. Progesteron masz piekny, zazdroszcze - i to bez lekow. Ja w tym cyklu mam 9.90 na 4 luteinach sad cialko zolte u mnie totalnie niewydolne. Co do ciazy, to jeszcze w fazie lutealnej progesteron nie musi byc podwyzszony, taki jak masz, jest ok na ciaze.
                  • agaduch Re: aktualizacja listy 5.06:) 06.06.12, 18:19
                    Dziewczyny czy to, że nie pojawiają się smile to znaczy sad Jestem tu nowa i też w oczekiwaniu ale trochę innym - ja muszę nim zacznę starać się zrobić kilka badań. Ale często Was odwiedzam bardzo Wam kibicuję i mocno trzymam kciuki!!
    • vimosa Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 06.06.12, 21:41
      No to aktualizuję

vimosa.........................................8.06 smile
      • 4lasica Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 06.06.12, 22:02
        ja poczekam jeszcze ze dwa dni ze swoim uśmiechem lub minusem ok dziewczyny? bo na @ się mi jakoś nie zbiera, a cykle zawsze miałam regularne. Zobaczymy może w piątek lub sobotę rano bo jak w piątek kupię test, to tym razem zrobię z rana po przebudzeniu bo jutro wszystko zamknięte, a testu w domu nie mam...
      • yoku Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 06.06.12, 22:38
        Gratulacje!!! Nie mogłaś wytrzymać do 8-go, co? wink
        • vimosa Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 07.06.12, 09:59
          jakoś tak spontanicznie wyszło smile
      • magottka85 Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 06.06.12, 23:54
        Kurde SUPER, GRATULUJĘ Dziewuszki big_grin Na razie wygląda, że na razie tylko ja w tym cyklu zawaliłam wink Ale lipiec będzie mój!!! ;p
      • 4wita Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 07.06.12, 06:58
        A ja się przesuwam. Też nie wytrzymałam, ale test ujemny, @ nie widać, tempka w górze, jak się nie pojawi zatestuję w niedzielę, bo jutro już nie ma sensu.

4wita...........................................10.06
        kiecha3 ...................................... 11.06
      • 4wita Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 07.06.12, 06:59
        vimosa Gratulacje smile
        • vimosa Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 07.06.12, 09:59
          dzięki smile
      • 1aleks1 vimosa 07.06.12, 08:12
        Wow kolejny plusik smile Gratuluje!!!
        Jak sie czujesz? Moze skoczysz na lutówki 2013 bo termin masz pewnie na luty smile
        Życze spokojnej ciąży
        • iki2007 Re: vimosa 07.06.12, 08:52
          Gratulacja, ale pięknie się toczy ten nassz czerwiec!!!
        • vimosa Re: vimosa 07.06.12, 10:03
          Tak luty - 14 smile
          Czuję się normalnie oprócz zachcianek i bolących piersi.
          Ale wszystko przede mną - małe ma dopiero 2 tygodnie (licząc od daty zapł) więc objawy jeszcze przyjdą.
          Poprzednia ciąża była straszna, wymiotowałam do 5 miesiąca, zagrażał mi poród przedwczesny, przytyłam 30 kg - to była masakra a urodziłam na przełomie 36 i 37 TC

obecna ciąża jest, hmmm, nieplanowana smile
          • shi.raz Re: vimosa 07.06.12, 10:15
            vimosa, gratulacje!smile
      • agaduch Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 07.06.12, 11:07
        Gratulacje !!!
      • kawowa.panienka Re: Aktualizacja 06.06.2012 godz. 21:40 07.06.12, 14:00
        Pięknie się lista zaczyna smile

Gratulacje iki2007 1aleks1 i vimosa!

Oby już do końca szło tak optymistycznie, wszystkim zaciążonym spokojnych miesięcy w dwupaku smile
    • 1aleks1 agaduch 07.06.12, 12:02
      Aga nie wiem czy masz maila na gazetowym bo chce skrobnąć kilka słów do ciebie
      Pozdrawia Ola
      • mia_mendoza Re: agaduch 07.06.12, 15:52
        Wszystkim "+" gratuluję!
        Naprawdę piękny początek czerwca.
      • 4lasica Re: agaduch 07.06.12, 15:53
        dziewczyny a u mnie @ dalej nie widać uncertain czy miałyście tak już kiedyś żeby miesiączka spóźniała się 2-3 dni a test nic nie wykazał? boję się że to coś złego kurde ale dziwne to wszystko... a może mieć na to wpływ,że żaden z testów nie był robiony z samego rana? nie zrobiłam z rana, bo w poprzedniej ciąży test wyszedł bardzo intensywny już w dniu spodziewanej @ i właśnie wcale z rana nie był robiony. kurcze może zatestuję w sobotę rano bo dzisiaj już testu nigdzie nie kupię a kolejki do lekarzy są dłuuugie, a ja pracuję od 6 rano niestety i nie mam ja jechać na betę.
        • kiecha3 4lasica 07.06.12, 18:52
          łasica.... a ten test nic nie zmieni.. jak jesteś w ciąży to za dwa dni nadal w niej będziesz... jeśli nie.. to czeka cię kilka dni pozytywnego nakręcenia.. nic złego się nie dzieje.. spokojnie, bo czeka cię jeszcze 8 miesięcy oczekiwania na malucha smile

a obserwujesz swój cykl - znaczy temperaturę?
          • prawdziwek5 Re: 4lasica 07.06.12, 18:58
            hej to i ja sie wpisuje smile test 20.06

magottka85..................................4.06 -
            • prawdziwek5 Re: 4lasica 07.06.12, 19:04
              Przepraszam buzki mi nie weszly juz sie poprawiam smile

magottka85..................................4.06 -
          • 4lasica Re: 4lasica 07.06.12, 19:03
            no właśnie niestety nie... zawsze sobie obiecuję,że od jutra zacznę ale niestety jakoś nie wychodzi uncertain boję się tylko,żeby to nie było coś złego... wyczytałam na którymś forum,że dziewczyna miała tak 3 razy że test nic nie wykazał,za to wykazało badanie, jednak wszystkie 3 ciąże poroniła... sad a że jestem osobą po przejściach, to strasznie się stresuję... oby wszystko było ok. dziewczyny a co wy sądzicie o takiej sytuacji? miała tak któraś z was? Ja mam ciągle jednak nadzieję, bo testy robiłam ok 3h po wstaniu po spacerze do apteki, więc może stężenie było mniejsze? ehh sama se to jakoś próbuję wytłumaczyć, ale ciężko mi jakoś wymyślić coś sensownego.. a tak bym chciała postawić uśmieszek obok Was dziewczyny smile
            • 1aleks1 Re: 4lasica 07.06.12, 20:13
              Kochana sikaj na test zawsze o poranku po wstaniu wtedy stężenie jest największe zawsze możesz bete z krwi zrobić jak masz dostęp do lab.
              Ja uważam ze wykres jest ładny i rokuje Najwyżej zrobisz w sobotę teścik tylko sie trochę podręczysz czekając smile
              • 4lasica Re: 4lasica 07.06.12, 20:27
                na pewno dam wam znać dziewczyny jak już będę wiedziała w 100% a jak reszta z was dziewczyny? jak się czują nasze szczęściary? smile a wszystkim jutro testującym życzę spokojnej nocy i dwóch porannych kreseczek smile dajcie znać z samego rana co i jak smile kibicuję wszystkim testującym w czerwcu smile stawiajcie uśmieszki dziewczyny smile
            • kiecha3 Re: 4lasica 07.06.12, 20:41
              łasica,
              wybacz dziś jest dzień moich wpadek.. ale jestem na 2 dni przed terminem @ i zaczynam schizować.. chciałam ci dać otuchy, a wyszło jak zwykle...
              może w ciąży jesteś, tylko jest za wczesna na popołudniowe testy.. wszystko ze spokojem, bo wiesz stres nie służy młodemu człowiekowi... ile ci się ten okres spóźnia?
              może też być tak że może owu ci się przesunęła? mnie kilka miesięcy temu tak właśnie było.. i gdyby nie wykres to już bym sikańca robiła, a tak wiedziałam, że jeszcze mam czas wink
    • takajakwy Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 20:31
      z tego wszystkiego to i ja sie zapisze wink moze i mi sie uda.... smile W poniedzialek lece do Polski to w koncu bym mogla zrobic Bete smile bedzie to Nasz 28cs i testowac bede okolo 21 czerwca smile
      • kiecha3 Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 20:34
        takajakwy testuj 23-go - w moje 30 urodziny, to zrobisz mi prezent: II kreseczki wink
        • takajakwy Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 20:43
          mowisz i masz wink
        • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 20:43
          takajakwy oprócz urodzin Aleks 23.06 jest jeszcze Dzień Ojca. Ale by było jakby mąż dostał taki prezent!
          • takajakwy Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 20:47
            1aleks1 ...................................... 3.06 smilesmilesmile
            prawdziwek5 ................................20.06
            takajakwy 28cs.............................23.06

Aleks naczekalas sie i naleza Ci sie 3 usmieszki wink

shi.raz 30 urodzinki na kiecha smile
            • takajakwy szczesliwa lista 07/06 20:50 07.06.12, 20:50
              1aleks1 ...................................... 3.06 smilesmilesmile
              prawdziwek5 ................................20.06
              takajakwy 28cs.............................23.06

Aleks naczekalas sie i naleza Ci sie 3 usmieszki wink

shi.raz 30 urodzinki na kiecha smile
              • aga_tka3 Gratulacje !!! 08.06.12, 22:06
                Wow, czerwiec zaczął się wyśmienicie big_grin Gratuluję iki2007, 1aleks1 i vimosa !!! smile I życzę spokojnych 9 miesięcy. Oby cała lista była zasypana uśmiechami !!! Tego życzę Wam i sobie wink narazie nie wiem kiedy zatestuję, póki co działamy, a jak temp skoczy to będę mogła wyznaczyć jakiś termin smile
        • 4lasica Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 20:57
          nie wyszło ci źle i podtrzymałaś mnie na duchu smile naprawdę smile a okres spóźnia mi się 4 dni i choć wiem,że robotem nie jestem to na prawdę zazwyczaj był idealnie co do dnia a jak już był odchył to do dwóch dni w tą lub tą. Dlatego tak schizuję że już ciąże pozamaciczną wymyślam (oby nie). Ale poczekamy zobaczymy smile
          • shi.raz Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 21:16
            takajakwy masz rację, to nie Aleks tylko kiecha ma 30 urodziny, juz mi na oczy się rzuciło i nie czytam tego, co jest napisane.

Męczy mnie ta granica czy zostawić jak jest czy przesuwać na 23dc:
            enpr.pl/3087
            Wiem, za parę dni wszystko się wyjaśni, ale ja zamiast cieszyć się z wolnego weekendu, po 3 razy dziennie się w ten wykres wpatruję. Jakby to coś miało pómóc.

4lasica, trzymam kciuki! Dobrze się zapowiada - plusikowo!smile
            • takajakwy Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 21:28
              ja to sie ''jeszcze'' nie znam, wiec Ci nie pomoge sad sama nie wiem czy dobrze ustawilam granice jeszcze jutro temp zmierze i zobaczymy czy to juz skok. owulator.pl/2878
            • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 21:33
              shi.raz, ja też się ciągle wpatruję w wykres, jakby mi się tam nagle w ciągu dnia miał pojawic jakis napis czy jestem w ciąży czy nie wink. Ten Twój wykres pasuje mi tak jak jest, bo inaczej to byś od 2 dni była pod kreską. A jaką masz swoją ustaloną temperaturę, od której liczysz że to już wyższe?
              • kolejna-staraczka Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 22:08
                Ufffffffff a już myślałam, że tylko ja tak przynajmniej 100 razy dziennie wchodzę na enpr i wpatruję się w wykres smile Wszystko ze mną chyba jednak ok smile

• 4wita Re: Czerwcowe testowanie 07.06.12, 22:19
                  To chyba już taki syndrom, który się pojawia od 8-12 cyklu starań. Aż się boję co będzie dalej. Byłam już dziś się rozejrzeć na lipcowym testowaniu, a potem czytałam o negatywnych testach a prawdopodobieństwie ciąży. Ja bym nie była taka pewna, że wszystko ze mną ok wink.
                  • justynek2009 Re: Czerwcowe testowanie 08.06.12, 08:24
                    U mnie lipa,minusik będzie.
                    • 4lasica Re: Czerwcowe testowanie 08.06.12, 10:22
                      justynek, póki @ nie zawita, to zawsze są szanse i nadzieje smile 3mam kciuki,żeby jedna 2 kreseczki się pokazały smile
                    • 4wita Re: Czerwcowe testowanie 08.06.12, 13:18
                      justynek, może być minusik, gwiazdeczka, kropeczka, konik polny, dwukropek albo wykrzyknik, ważne, żeby ciąża była! Nie łamać się przed przyjazdem @! smile
                      • akerel W dziń Taty :) 08.06.12, 13:43
                        23 czerwca. Powinno być już wiadomo tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka