Dodaj do ulubionych

Co to moze oznaczac?

27.05.12, 22:02
Witam. 17 maja powinnam dostac miesiaczke - nie dostalam. Winik testu ciazwego negatywny. Objawy -bol w krzyzu, podbrzusza.
ZAstanawiam sie, czy to nie przez stres, czy moze inna choroba.
Byc moze ciaza?
Czy znacie podobny przypadek? Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • emes.k Re: Co to moze oznaczac? 27.05.12, 22:14
      a jaki test robiłaś? sikany? zrób betę smile
      • roxana8881 Re: Co to moze oznaczac? 28.05.12, 12:10
        Tak tak z moczu. Poczekam jeszcze tydzien i jak okres nie nadejdzie to zrobie bete. Wątpie bym była w ciązy, bo sie z mezem zabezpieczalismy...takze to malo prawdopodobne. Mam nadzieje ze to nie zadne torbiele czy cos w tym stylu. Duzo mialam ostatnio stresow...moze tez o to chodzi. Tak sie zastanawiam czy te testy sa wiarygodne. Moja siostra ma ten sam problem - brak okresu, test negatywny...tylko ze ona to ma jeszcze odruchy wymiotne jak czuje gotujacy sie obiad. Tez miala duzo stresu - zmarla nam babcia. Moze oby dwie tak to odczulysmy.

Myslalam ze dzis dostane b mnei cale podbrzusze bolalo wieczorem...ale nic z tego. Narazie brak
        • emes.k Re: Co to moze oznaczac? 28.05.12, 14:08
          W takim razie bardzo możliwe , że stres - śmierć bliskiej osoby nie jest obojętna dla naszego organizmu - dla pewności proponuję betę, ale też nie za wcześnie - u mnie w 10 dniu po owulacji beta byłą ujemna , a już w 16 dodatnia smile pozdrawiam
          • roxana8881 Re: Co to moze oznaczac? 28.05.12, 19:03
            DZiekuje bardzo.smile Jesli sie okaze ze jednak jestem w ciazy to napewno napisze. Pozdrawiam smile
    • roxana8881 torbiel? 30.05.12, 14:21
      niestety obawiam sie torbiela.Od 3 dni boli mnie podbrzusze az do krzyza.Najbarziej po prawej stronie. Na poczatku sadzilam ze to moze wyrostek, bo bol zwiekszal sie przy podnoszeniu nogi...ale...no wlasnie bol sie nie zwieksza i caly czas jest taki sam - tepy, rozchodzacy sie az do kosci krzyzowej.
      Dochodzi do tego moj brak okresu, czesciej chodze do lazienki....mam nadzieje ze to nie to.
      Do zapisania sie na usg nei prywadnie - czekanie do konca czerwca odpada.
      Na szczescie w nieszczesciu mama ma wtyki bo jest pieelgniarka ,to moze do tygodnia cos sie wykombinuje. Pozdrawiam
      • emes.k Re: torbiel? 30.05.12, 14:27
        ja też mam torbiel, która nie dawała i nie daje żadnych znaków , i w ciąży też jestem wink w pierwszej ciąży także byłą torbiel , która zniknęła ok 14 tc także sprawdź koniecznie, bo jeśli jest i torbiel i ciąża to trzeba brać leki smile pozdrawiam
        • roxana8881 Re: torbiel? 30.05.12, 14:58
          Zapytam co i jak, kiedy bede u lekarza. Sama moge tylko zgadywac i neistety sie nakrecam...jesli gin nic nie wykryje a moj stan nie ulegnie zmianie, to bede musiala sie wybrac do tego hirurga. Poprosze mame na wszelki wypadek, by pobrala mi krew, by dowiedziec sie czy wogole jest mozliwe ze to wczesne zapalenie wyrostka , alb nie wiem co... raz mi goraca raz zimno....
          Bedzie zabawne jesli by sie okazalo ze t jakis nieznosny wirus czy cos takiego wink
          Pozdrawiam i napisze jak sie dowiem co i jak juz po wizycie u lekarza wink
          • kami-66 Re: może jednak ciąża 31.05.12, 08:54
            Częste siusianie, bóle krzyża i podbrzusza zdarzało się, że ciągnęło mnie aż w odbycie i to były jedne z moich pierwszych objawów ciąży.
            Jak nie zrobiłaś badania z krwi BETA HCG to powtórz test apteczny mogłaś mieć spóźnioną owulacje...
            • roxana8881 Re: może jednak ciąża 31.05.12, 19:01
              Witam czuje sie fatalnie.... mialam uzg brzucha bo podejzewano wyrostek, ale nic nie wykryto .Lekarz mi zartowal cos o 9 miesiacach i dziecku......strasznie mi goraca . Badanie krwi mialam robione . Wyniki:
              Wszystko w normie procz bialych kwinek bo az 18,8 .... MCHC 33,9

Teraz sie boje co jesli to ciaza nie wiem co z tym konfliktem serologicznym... Nie dostalam zastrzyku- w karcie nie mialam zaznaczonej grupy krwi dziecka...czyli chyba tak sama.
              W poniedzialek mam wyzyte u gina.
              3 test ciazowy-negatywny...
              Glowa mnei boli, ciezka sie wydaje, raz zimno, raz cholernie goraca. W pierwszej ciazy tak nei mialam, takze nei wiem wlasnie czy to normalne - no o ile jestem/... chociaz po tym zarciku chirurga to dosyc prawdopodobne
              • roxana8881 Re: może jednak ciąża 31.05.12, 19:07
                aaa jeszcze z tymi jelitami to powiedzial tylko ze to jakas kolka jelitowa, bo nic innego tam nie bylo widac. Dlugo sie zatrzymal na moich jajnikach i nizej na macicy...potem te zarty...no ale okaze sie u gina. Powiem mu tez o tym konflikcie, jesli wyszlaby ciaza. Bo sie boje, naprawde
                • roxana8881 Re: może jednak ciąża 31.05.12, 20:14
                  znalazlam w ksiazeczce synka ze nie wykryto antygenow(-) , takze synek ma moja grupe czyli rh -, takze nie mam pojecia skad moglaby sie wziasc tak duza ilosc bialych cialek...
                  • roxana8881 Re: może jednak ciąża 31.05.12, 20:26
                    masakra jak ja pisze...zero stylistyki. Sorka wink
            • 93mariam Re: może jednak ciąża 18.03.13, 20:22
              I jak, czy to była ciąża?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka