Dodaj do ulubionych

co to za bóle?

17.06.12, 00:55
jestem jakoś w 19-20tygodniu, a od dwóch mam jakieś dziwne skurcze,twardnieje mi brzuch a głównie podbrzusze czasem zdarza się to 2razy na dzień a czasem 20, raz silniejsze,dłuższe,raz lekkie,ale raczej trwają krótko i niebolą,tylko tak dziwnie je odczuwam...Niewiem czy to te sławne skurcze Braxtona Hicksa czy powód do niepokoju? Macie/miałyście tak? Wizytę u gina mam dopiero za tydzień a trochę się martwię
Obserwuj wątek
    • water_mcg Re: co to za bóle? 17.06.12, 13:44
      hej wydaje mi się, że to właśnie te skurcze. Ja miałam podobnie tylko około 22-24 tyg - napinał się brzuch. Jeśli spędza Ci to sen z powiek możesz zadzwonić do swojego ginekologa i opisać mu co się dzieje. Życzę powodzeniasmile
      • nuluska Re: co to za bóle? 17.06.12, 15:17
        Mnie właśnie przez takie zwykłe stawianie się macicy szyjka się ostro skróciła. Cieszę się że zareagowałam szybko, dostałam leki i bezpiecznie donosiłam do terminu.

Sugerowałabym szybszą wizytę.
    • ula2689 Re: co to za bóle? 18.06.12, 22:39
      to są skurcze,mogą powodować skracanie się szyjki ale nie muszą.bierz magnez 2x2 i no spe 2x1 i wiecej odpoczywaj,przełóż wizyte na bliższy termin
    • martusia27323 Re: co to za bóle? 19.06.12, 12:22
      Ja jestem w 25 tygodniu.Od 3 tygodni też czasem odczuwam takie twardnienia i lekarz mi powiedział tydzien temu że to macica trenuje do porodu.Jednak jesli pojawią sie jakieś plamienia to to juz nie jest normalne.Pozdrawiam.
    • ewka86pl Re: co to za bóle? 20.06.12, 14:16
      dziękuje dziewczyny,wczoraj miałam wizytę,usg w porządku z dzidzią ok, skurcze niby normalne a jakby co nospa albo ewentualnie szpital, szyjka tez w porządku..więc obserwuję dalej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka