Dodaj do ulubionych

wywoływanie owulacji - gdzie w Warszawie?

02.02.13, 12:57
Problem to brak owulacji w związku z pcos. No i dzisiaj na wizycie trochę się przeraziłam sad Na wizyty chodzę w Medicoverze, ale tam się to leczenie rzekomo nie może odbyć, zostałam stamtąd wręcz odesłana na leczenie do Invimedu. Ale ceny tam są conajmniej kosmiczne sad Czy naprawdę wywoływanie owulacji może być tylko tam leczone? Jak to jest? Na NFZ nic?

Poradźcie...
Obserwuj wątek
    • bystra_26 na NFZ - da się 02.02.13, 21:56
      Na NFZ da się, tylko to jest dla cierpliwych, czasem czeka się kilka miesięcy na wizytę (to nie jest koniec świata), a nie dla dzisiejszego pokolenia "kawa instant".

Wejdź na:
      kolejki.nfz.gov.pl/koc/kolejkiSzukaj.do
      Wybierz jako świadczenie: Poradnia leczenia niepłodności
      Nie wpisuj miasta - dostaniesz wszystko, co raportuje do NFZ. Możliwe, że takich poradni jest więcej - telefon do wojewódzkiego NFZ powinien dać Ci informacje.

Nie kieruj się telefonami na stronie NFZ, bo często są mylne - znajdź www daje placówki i tam telefon.
      • ja.dorcia Re: na NFZ - da się 03.02.13, 12:01
        A zwykły ginekolog, taki w przychodni?
        • zmorapotwora Re: na NFZ - da się 09.03.13, 13:36
          Ponoc na karowej w szpitalu jest poradnia leczenia nieplodnosci
          • kozica111 Re: na NFZ - da się 10.03.13, 17:22
            Każdy zwykły ginekolog ma możliwość przepisania leków wywołujących owulację.Mówi sie o poradniach bo takie wywoływanie powinno być monitorowane - np czy nie robią się torbiele itp,ale wg mnie wystarczy znaleźć dobrego gina z usg.
    • big_one Re: wywoływanie owulacji - gdzie w Warszawie? 04.05.13, 13:27
      Hej,
      Po pierwsze nie denerwuj i nie załamuj się. Takie rzeczy się zdarzają ale da się je leczyć.
      Co do dobrej placówki, to podejdź do Invimedu. To sieć klinik i mają oddział (największy chyba) w Warszawie. Na NFZ nie masz co liczyć raczej sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka