Dodaj do ulubionych

kwas foliowy a okres

28.10.14, 21:26
Czy podczas okresu mogę brać kwas foliowy, czy powinnam przerwać jego branie?
Obserwuj wątek
    • malgosiek2 Re: kwas foliowy a okres 28.10.14, 21:30
      A, co ma jedno z drugim wspólnego?
      Bo, nie rozumiem, co ma piernik do wiatraka.
      • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 29.10.14, 20:51
        pytam bo czytałam, że niektórych leków nie można brać podczas okresu, rozumiem, że nie ma to żadnego wpływu?
    • lidek0 Re: kwas foliowy a okres 29.10.14, 21:15
      Jak masz wątpliwości to pytasz na wizycie lekarza. /przed rozpoczęciem starań chyba byłaś?/
    • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 31.10.14, 08:18
      jeszcze nie rozpoczęłam starań, dopiero jestem zapisana do lekarza, a po prostu słyszałam, że trzeba brać kwas to zaczęłam przed wizytą
      • marygirl Re: kwas foliowy a okres 02.11.14, 21:22
        A jakich to leków nie można podczas okresu bo pierwsze słyszę!?big_grin
        • zuleyka.z.talgaru Re: kwas foliowy a okres 03.11.14, 07:57
          Dopochwowych - bo ni ma większego sensu ;P
          • marygirl Re: kwas foliowy a okres 03.11.14, 09:17
            Hahaha no dobra,z tym się zgodzęwink
            • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 06.11.14, 12:50
              wiesiołka nie bierze się podczas okresu, nie jestem pewna, ale castangus chyba też nie
              • marygirl Re: kwas foliowy a okres 06.11.14, 12:54
                A to czemu nie,wiesiolka?? w trakcie okresu nie wspomaga skóry,paznokci itp(bo po to tez się go stosuje)?? Bzdura jatjas
                • marygirl Re: kwas foliowy a okres 06.11.14, 13:04
                  Patrz tu:"
                • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 17.12.14, 23:45
                  wiesiołka stosuje się też na poprawę śluzu płodnego i w czasie okresu się go nie bierze
    • malgosiek2 Re: kwas foliowy a okres 06.11.14, 15:52
      Kwas foliowy ma również działanie krwiotwórcze, więc dlaczego nie można by go było brać.
      • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 17.12.14, 23:47
        Dziękuję wszystkim za odpowiedź, chodziło mi też o to czy jest sens, żeby go brać...bo szans na poczęcie w czasie okresu nie ma.
        • iziula1 Re: kwas foliowy a okres 18.12.14, 13:39
          Olejek z wiesiołka czy kwas foliowy działa na organizm kobiety tak samo bez względu w której fazie cyklu jesteś.
          Bierzesz je bo maja działania ogólnoustrojowe a nie tylko wspomagaja płodność.
          Jak najbardziej kwas foliowy powinnaś przyjmowac minimum 3 miesiące przed staraniami, nawet w czasie miesiączki a takze po pozytywnym teście ciążowym.

Jedynie to w trakcie miesiączki , po uzgodnieniu tego z lekarzem nie powinno sie przyjmowac leków p.zakrzepowych bo moga zwiekszać obfitośc krawawień ale o tym i tak decyduje lekarz.
          • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 22.12.14, 20:10
            iziula1 napisała:

> Olejek z wiesiołka czy kwas foliowy działa na organizm kobiety tak samo bez wzg
            > lędu w której fazie cyklu jesteś.
            > Bierzesz je bo maja działania ogólnoustrojowe a nie tylko wspomagaja płodność.
            > Jakdz najbardziej kwas foliowy powinnaś przyjmowac minimum 3 miesiące przed stara
            > niami, nawet w czasie miesiączki a takze po pozytywnym teście ciążowym.
            >
            > Jedynie to w trakcie miesiączki , po uzgodnieniu tego z lekarzem nie powinno si
            > e przyjmowac leków p.zakrzepowych bo moga zwiekszać obfitośc krawawień ale o ty
            > m i tak decyduje lekarz.
            >

dziękuję za tak pełną odpowiedź, na pewno zapamiętam smile
            • iziula1 Re: kwas foliowy a okres 22.12.14, 20:18
              smile

Jak starania ?
              • majaemilia Re: kwas foliowy a okres 27.12.14, 22:18
                starania na razie w fazie starań, kwas biorę i wybieram się na kontrolne badania zapisane przez ginekologa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka