Dodaj do ulubionych

kołyska czy łóżeczko?????

20.12.04, 11:46
Dziewczyny proszę doradzcie. Mam mozliwosc pozyczenia kolyski dla mojej corci, nie wiem czy decydowac sie od razu na łózeczko czy wczesniej na kołyskę? Słyszałam od znajomych, ze jesli wpakuje malenstwo do kołyski, to pozniej bedzie chciało cały czas byc kołysane i nie usnie w łóżeczku, co wy na to???
Prosze o "za" i "przeciw".
Obserwuj wątek
    • gumecka Re: kołyska czy łóżeczko????? 20.12.04, 12:52
      Kolyska po pierwsze nie jest duza i nadaje sie tylko dla bobaskow, dzieci
      szybko z niej wyrastaja a pozatym jest w niej bardzo malo miejsca co nie jest
      dobre dla malenstwa, lepiej zastosuj odrazu lozeczko. Wiem o kolysce bo
      kolezanka miala i nie byl to dobry zakup.
    • fasola25 Re: kołyska czy łóżeczko????? 27.12.04, 15:38
      sama nie wiem, bo dopiero oczekuje dzidziusia
      ale wiem od znajomych ze kolyska bardzo im sie przydala, szczegolnie wtedy gdy
      juz w srodku nocy nie mieli sily wstawac do swojego malenstwa i wystarczylo
      lekko zakolysac smile
      poza tym ostatnio widzialam oferte lozeczek z "doczepianymi" płozami, wiec na
      zawolanie mozna bylo zrobic z nich pelnowymiarowa kolyskę

pozdrawiam
    • edyta76 Re: kołyska czy łóżeczko????? 27.12.04, 15:57
      Cześć ! Jestem mamą dziewięciomiesięcznego Michałka . Ja mam właśnie takie
      łóżeczko razem z kołyską i bardzo sobie to chwalę . Kiedy mały się przebudzi w
      dzień czy w nocy wystarczy go tylko lekko zakołysać żeby sam znowu zasnął .
      Bardzo polecam bo jest to bardzo wygodne . Pozdrawiam
      Edyta i Michałek (21.03.2004)
      • mamalina Re: kołyska czy łóżeczko????? 27.12.04, 18:35
        ja też mam łóżeczko-kołyskę: pełnowymiarowe łóżeczko z opuszczanym bokiem, do
        którego można zamontować płozy lub kółka
        hoduję w nim córkę już dwa lata i bardzo się sprawdziło: szczególnie przy akcji
        odzwyczajania od cyca (w nocy w pokoju dziecinnym spał tatuś i kołysał niejako
        przez sen)
        teraz od jakiegoś czasu odzwyczajamy córeczkę od kołysania i bywa różnie:
        czasami ją zagadujemy, opowiada nam o tym, co się w dzień działo i zasypia,
        czasem wyraźnie chce być kołysana, a z kolei bywa, że mówi "Mama, nie bujaj mnie!"

cena takiego łóżeczka nie odbiega specjalnie od ceny zwykłego ł., a warto, moim
        zdaniem, w nie zainwestować
    • magdek2 do mamalina 28.12.04, 11:30
      a jakiej firmy masz to łózeczko, bo ja znalazłam tylko drewex z plozami, i nie
      wiem czy sa zdejmowane czy nie
    • magdulka52 Re: kołyska czy łóżeczko????? 29.12.04, 15:34
      mój syn ma dwa miechy i ma kołyskę.Super sprawa!!!!! nie zawsze go lołyszemy a
      bardzo często usypia przy cycu lub na naszym łóżku bez żadnego kołysania. Gdyby
      nawet trzeba było go kołysać to już chybe lepsze to niż lulanie na rękach.
      Polecam kołyskę!
    • nomka Re: kołyska czy łóżeczko????? 25.01.05, 11:20
      kołyska jest znacznie lepsza. Szczególnie jak sie ma łóżeczko razem z kołyską. Ja wybrałam firmy Klupś. Jest zanacznie tańsze od drewexu a wcale nie gorsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka