Dodaj do ulubionych

do tych które biora duphaston

11.01.05, 17:52
czy biorac duphaston od 4 tygodnia, a majac wczesniej napady mdlosci, i
pobolewania brodawek teraz tego nie macie. Chodzi mi o to czy w czasie
zazywania tego leku w ciazy mozna stracic tego typu przypadlosci ciazowe z
ktorych ja bylabym zadowolona. Po stracie 1 ciazy marze o mdlosciach i innych
tego typu rzeczach.
Obserwuj wątek
    • ruda1021 Re: do tych które biora duphaston 11.01.05, 18:33
      ja biorac duphaston od 4 tc nie mam ani mdłości, ani wymiotów , ani wrażliwości
      na zapachy. Po prostu nic mi nie jest. Nie pociesze Cię jednak stwierdzjąc , że
      wcześniej też żadnych objawów nie miałam. Ale nie martw sie- brak mdłości i
      wymiotów nie oznacza że ciąża rozwija się nieprawidłowo. Też miałam takie jak
      Ty obawy i poczytałam sobie watki na forum ciąża i poród. Tam wypowiadały sie
      dziewczyny , które nie miały objawów ciążowych typu mdłości itd - i wszystko u
      nich było ok.
      Więc nie bój sie -będzie dobrze- bo musi być.
      Pozdrawiam
    • szmuzi Re: do tych które biora duphaston 12.01.05, 07:36
      ja bralam duphaston od ok. 16dc do 14tc i tez przez caly czas ani razu mdlosci
      czy tez innych, typowo ciazowych objawow, troche sie tym martwilam, ale ciaza
      rozija sie prawidlowo, wiec przestalam sobie tym zawracac glowe i tylko sie
      ciesze, ze los byl dla mnie taki laskawywink
      • nukolada Re: do tych które biora duphaston 12.01.05, 12:01
        dziewczyny, jeśli to prawda co mowicie to ja jestem teraz ogromnie zadowolona.
        Mam dzis usg i panicznie boje sie, ze uslysze wyrok. Pocieszylyscie mnie. nie
        wiem jak mam wam dizekowac. teraz na dodatek sie przeziebilam i znow mam powod
        do schizowania. dam znac po usg. zyczcie mi powodzenia i zdrowej fasolki.
      • reniaitosiek Re: do tych które biora duphaston 12.01.05, 16:52
        Ja brałam duphaston od 4 tyg.ciązy. Czułam się super- żadnych objawów ciążowych
        typu: ndłośći, wymioty czy nietolerancja zapachów.Ponadto nie było żadnych
        bólów dołem brzucha, plamień ani krwawień. Obecnie jestem w 31 tyg.ciąży i
        wszystko jest dobrze , maluszek rozwija sie prawidłowo i bryka w moim brzuszku!
        Pozdrawiam.
    • d_rydz Re: do tych które biora duphaston 12.01.05, 14:56
      ja od tygodnia biore duphaston i też przestały mnie boleć piersi, a co do
      mdłości to różnie bywa, ale nie jest chyba tak źle, nie przejmuj sie że ich nie
      masz, niektóre osoby pewnie chetnie by się z Toba zamieniły na ich brak. Głowa
      do góry smile
      pozdrawiam
      d
      • ewcik77 Re: do tych które biora duphaston 27.01.05, 14:06
        czesc, ja tez biore duphaston od 6tyg. wczesniej czesto(caly czas wrecz) bolal
        mnie brzuch wiec dostalam ten lek wraz ze zwolnieniem i dodatkowym stresem ze
        cos jest nie tak. teraz (10tydzien) nadal czuje brzuch, choc juz nie tak bardzo
        i pocieszam sie mysla ze moze naleze po prostu to tych 'szczesliwych'
        wrazliwcow. pozdrawiam przyszle mamusie
    • pasmois Re: do tych które biora duphaston 12.01.05, 16:07
      hej, ja bralam duphaston od 4 tc do 14tc. Teraz koncze 19. dzialaniem
      nipozadanym duphastonu u mnie byly wzdecia, potwornie bolace piersi. Zadnych
      mdlosci czy innych rzeczy. Tez sie zastanawialam czy ja na pewno jestem w ciazy
      bo wzdecia zdarzaly mi sie wczesniej, piersi tez bolaly przed okresem -
      generalnie wszystko mozna sobie wytlumaczyc. Az jakos wpadlam na mysl ze skoro
      nie mam okresu to chyba jednak jestem w ciazy wink)) Ale totalnie sie przekonalam
      jak Maluszek zaczal sie ruszac...
      Szczescia Ci zycze - podwojnego wink
    • jagodasoft2 Re: do tych które biora duphaston 12.01.05, 23:45
      Ja bralam duphaston od 4tc ( 2 miesiace)z powodu poronienia zagrazajacego. Ale
      nie wiedzialam ze dzieki temu tak dobrze sie czuje, bez zadnych dolegliwosci
      ciazowych
      • pepsi3 Re: do tych które biora duphaston 13.01.05, 15:15
        A ja biorę duphaston i jest mi strasznie niedobrze. Nie ma reguły.
        • nukolada Re: do tych które biora duphaston 13.01.05, 16:22
          ja dzis pierszy raz od czasu jak biorę duphaston wymiotowałam rano. Ale chyba
          jestem zadowolona, że coś czuję, nawet mdłości przyprawiają mnie o zachwyt
          kiedy pomyślę sobie, że jednak moje maleństwo rośnie we mnie.
    • astra11 Re: do tych które biora duphaston 14.01.05, 09:25
      ja biorę duphaston od 4 tc, wcześniej nie miałam żadnych objawów, teraz często
      mnie muli i chociaz nie wymiotuję i i tak jest to męczące; moja koleżanka z
      pracy nie ma żadnych objawów ciązy, nie wymiotuje, nic, świetnie się czuje,
      także nie ma się o co martwić
    • masliwka Re: do tych które biora duphaston 21.01.05, 17:37
      |Hej ja też brałam duphastona i nie martw się nie miałam ani mdłośći ani innych
      objawów więc nie jesteś sama.Jest okej głowa do góry jeszcze będziesz chciała
      żeby nie było żadnych dolegliwości.Powodzonka pa
    • jowitkaw1 Re: do tych które biora duphaston 25.01.05, 09:38
      ja tez bralam duphaston zanim zaszlam w ciaze az do 18 tygodnia na podtrzymanie
      ciazy.czulam sie nawet niezle w calej ciazy do 38 tygodnia wymiotowalam 4
      razy,teraz na 30.01.2005 mam juz termin rozwiazania,w ciazy czesto mialam
      usg,wiem ze bedzie coreczka i chyba wszystko bedzie ok poza bardzo wysokim
      cisnieniem,wiec nie martw sie tym duphastonem.a co do zapachow to niestety
      przed ciaza byl horror bo jestem zapachowcem a odkad jestem w ciazy to juz nie
      horror a koszmar z ulicy wiazow,szczegolnie w srodkach komunikacji
      miejskiej,sklepie miesnym czy w duzych skupiskach ludzkich.psi wech to nic ale
      do tego mozna sie przyzwyczaic a przede wszystkim zmienic kosmetyki na te mniej
      zapachowe.pozdrawiam
    • nomka Re: do tych które biora duphaston 25.01.05, 09:43
      ja i przy tej i przy poprzedniej ciąży byłam na Duphastonie.Poprzednim razem miałam wszystkie objawy a...i tak się nie udało.Teraz nie miałam a jest 32tydz i wszystko ok, więc to nie ma moim zdaniem żadnego wpływu...
    • asia_julcia Re: do tych które biora duphaston 27.01.05, 15:53
      Brałam duphaston ok 2 miesiąca ciąży - miałam dokładnie takie objawy jak Ty,
      niestety one całkiem nie ustępują podczas brania leku ale łagodzą dolegliwości
      do 3 miesiaca - potem sale ustępują.
      Teraz jestem w 24 tygodniu i czuję się świetnie, duphaston pomaga!!!
      pozdrawiam i życzę cierpliwości
      Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka