Dodaj do ulubionych

ile z Was ma termin na WRZESIEŃ???

• sasza71 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 31.03.05, 16:17
      i ja we wrześniu będę podwójną mamą(podobno 8.09),mam juz 10letnią córeczkę.
      Od miesiąca jestem na L4,pracuję z małymi dziećmi i wyszła mi pozytywna
      cytomegalia(;.Z dzidzią podobno wszystko dobrze,ale we mnie wciąż dużo lęku...
      Czekam na USG połowkowe,mam je mieć robione końcem miesiąca,wierzę,że będę po
      nim spokojniejsza.Brzuszek rośnie błyskawicznie,ruchów małego jeszcze wyrażnie
      nie czuję...Czekam niecierpliwie.POzdrawiam Was wszystkie serdecznie.
      Czy któraś z Was mieszka może na Sląsku?ja w Mikołowie, do niedawna w
      Katowicach.
      Ola
      • isia_50 do sasza71 01.04.05, 11:01
        Cześć Olu,
        ja jestem z Katowic, gdzie będziesz rodziła?
        Pozdrawiam
        Iza
      • sylvia_w Re: do anja001 01.04.05, 17:41
        Witam! fajnie że masz termin podobnie jak ja na 3go września smile Jeśli chodzi o
        ruchy dzidzi to też je bardziej odczuwam po prawej stronie, być może nasze
        dzidzie tak się ułożyły, mój nr gg to 2328901. Pozdrawiam smile
        Sylwia
        • anja001 Re: do sylvia 04.04.05, 12:43
          A dlaczego na GG taka smutna minka???
          Masz racje z tym umiejscowieniem,na ostatnim usg wlasnie gin tu mi jezdzil
          przewaznie gdzie czuje ruchywinkChociaz wczoraj i dzis jakos mniej sie rusza..ale
          to pierwsze ruchy wiec to podobno normasmile
          pozdrowionka!
    • monika.sawicka Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 09:16
      Pozdrawiam jeszcze raz wrześnióweczki. 2 dni temu wypróbowałam sposób na czucie
      ruchów "Shamsy" ( wielkie dzieki za radę) niestety Dzidzia chyba spała bo nic
      nie czułam, ale jeszcze spróbuje. Wczoraj byłam u gina i dowiedziałam się że
      bedzie chłopiec. Najbardziej cieszą się moj maz i tata, ja chcę aby było
      zdrowe.A wy juz wiecie jaka bedzie płeć? buziaki.
      • martusia251 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 09:50
        Właśnie siedze w pracy, zjadłam batonika bo po takiej słodkości maleństwo się
        porusza ale dzisiaj chyba stwierdziło że czas jeszcze pospać i nie chce dać mi
        znać.
      • gocha222v Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 10:18
        Cześć!!! Też mam termin na wrzesień 24.09, ale po USG wyszło 16.09 ruchów też jeszcze nie czuję, ale wiem czego mam sie spodziewać-będę mamą po raz drugi Michał 3 lata, pilnie pracuję , bo w domu wpadam w lenistwo, a wśród ludzi człowiek nabiera chęci do życia. Przeraża mnie tylko okres wakacji upały i wielki brzuch, ale... niech tam. Pozdrawim wszystkie mamuśki i chodźcie dużo na spacery Latwiej później z porodem.
        • hanna100 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 12:18
          Witam Wrześniówieczki! Ja też mam termin na wrzesień - na 20!Ruchów jeszcze nie
          odczuwam,ale może już niedługo.A imionka wybrane?
          • gocha222v Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 13:05
            Imionka? No pewnie: będzie Alicja albo Jaś.
            • dorotka.h Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 15:08
              Kornelia albo Kubuśsmile)))nie moge sie doczekac ruchówsad(konczy sie 17 tydzien i
              nic tylko przelewa mi sie w brzuchu cały czas, a jakie macie brzuszki duze???ja
              taki sredni raczej nie za duzy a chciałabym miec juz dyzy i widocznysmile))narazie
              mam ładna piłeczkęsmile)pozdrowienia
          • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 13:44
            Ja tez mam wybrane. Bedzie Marysia albo Wojtuś.
            Pozdrawiam. Ania
          • isia_50 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 13:47
            Dawno wybrane: Dominika lub Bartosz
            • sasza71 Re: do Isi 01.04.05, 14:04
              Hej Isiu,cieszę się,że się odezwałaś!Miło poczytać o kimś z bliska...
              Pytasz o to ,gdzie będę rodzić-wszystko wskazuje na to,że na Raciborskiej.10lat
              temu rodziliśmy rodzinnie w Kolejowym,ale wspominam ten szpital nie
              najlepiej,chociaż wiem,że wiele się zmieniło.A Ty gdzie planujesz poród?
              pozdrawiam serdecznie,zazdroszczę wakacji...Też bym chętnie stąd
              uciekła,zwłaszcza na południe..Jak Twój lekarz zapatruje się na Wasz wyjazd?
              Ola
              • isia_50 Re: do Isi 01.04.05, 15:18
                Cześć Olu,

Też jestem zdecydowana na Raciborską! 5 lat temu rodziłam rodzinnie w Tychach -
                ten szpital to był koszmar. Teraz zmieniłam taktykę, najpierw wybrałam szpital,
                a potem lekarza, panią doktor Bochenek. Nie ma przeciwskazań do wyjazdu.
                Jeśli masz ochotę popisać maile, mój adres:
                isia_50@gazeta.pl

Pozdrawiam
                Iza
            • malina.majka Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 01.04.05, 16:11
              Dla dziewczynki na pewno Maya,z chłopcem trochę gorzej bo kilka
              propozycjismirkamuel, Emanuel, Joshua,nie możemy się zdecydować.Mieszkamy w
              Londynie i mamy za duży wybórsmileAle jeszcze czas...Pozdrawiamy,Malina i 15,4tc
              Maleństwo
              • sylvia_w Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 02.04.05, 00:51
                U mnie będzie albo Olimpia albo Krzysiu, 12go mam wizyte więc być może będę
                miała robione USG i dowiem się jaka będzie płeć, a Wy kiedy macie USG
                połówkowe? Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki smile
                Sylwia (18tc)
                • anja001 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 04.04.05, 12:45
                  Ja ide we czwartek na ogolne badanie(waga,polozenie macicy,cisnienie) i wtedy
                  umowie sie na polowkowe usg.Mam nadzieje,ze umówimy sie na przyszly tydzien no
                  i poznam plec.A jak to sie stanie dopiero poszukam imieniasmilePozdrawiam
                  wrzesnioweczki!!!
    • tomarecz Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 02.04.05, 08:59
      moje słonko też ma termin na wrzesień na 25 traz musi cały czas leżeć ale
      wszystko bedzie dobrze
      • dorota54 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 02.04.05, 11:23
        Ja mam termin na wrzesień i nie mogę się doczekać
    • marzenia4 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 02.04.05, 17:24
      Ja mam termin na 29,a może któraś ma ten sam termin?
    • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 04.04.05, 09:50
      Co u Was wrześnióweczki??? My zaczynamy kolejny tydzien, ze smutkiem w sercu po
      smierci Papieza i z radoscia bo zycie nasze trwa dalej. W sobbote bylam na
      basenie, poplywalam troszke, miesnie zaczely pracowac i teraz mnie pobolewaja
      choc wczoraj bylo gorzej. Wkoncu trzeba cwiczyc by miec sily urodzenia
      malenstwa. A Wy cwiczycie dziewczyny??? Ania
      • yam4 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 04.04.05, 10:59
        Witam!
        Śmierć papierza to ogromna strata, ale trzeba dalej funkjonować.
        Jęśli chodzi o ćwiczenia to sama nie wiem co robić aby nie zaszkodzić. Należę
        raczej do aktywnych osób. Na razie ograniczam się do spacerów. Założyłam sobie
        codzienną dawkę ok. 1 godz. Myślałam również o basenie, ale troczę boję się
        ewentualnych infekcji. Muszę doczytać jakie ćwiczenia są wskazane w
        poszczególnych miesiącach (wcześniej to lubiłam).
        Zastanawia mnie jedno. Choć jest to pewnie kwestia indywidualna. Jestem w 18
        tyg. Od początku ciąży przytyłam zaledwie 2 kg. Czy to nie za mało? Na
        szczęście po tych spacerach wraca mi apetyt. Polecam dla niejadków.

Joanna
      • anja001 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 04.04.05, 12:47
        Ja troszkę takie ćwiczenia na miesnie ud ,kucanie,cwiczenia na plecki...rzadko
        jeszcze cwicze,ale po troszkusmileTrzeba sie rozciągnąćsmile
        • hanna100 Re:IMIONKA 04.04.05, 15:40
          Witam,
          z tymi imonami to wcale nie tak łatwo. U mnie jeśli synek to Ja chcę Igor, a
          mąż Olaf. Mamy więc mały spór. Dziewczynka najprawdopodobniej Marcelina, ale
          podoba mi się też Nina.
          Serdecznie pozdrawiam wszystkie Mamusie!!!
          • didi23 Re:IMIONKA 05.04.05, 11:56
            Witam wrześnióweczki. Pozwólcie, że dołączę do Was. Ja mam termin na 7.09 i
            będzie to moja druga dzidzia. Co do ruchów to mi się wydaje, że cosik odczuwam,
            ale nie są one regularne i codzienne. Ja na razie jestem na zwolnieniu.
            Właśnie zaczyna mi się 19 tydz. i przytyłam 3 kg, bo wcześniej dużo
            wymiotowałam, a ostatnio przeszłam zapalenie oskrzeli. Życzę miłego dzionka.
            • sasza71 Re:IMIONKA 05.04.05, 12:24
              a ja podobno mam mieć syna...powiedziała nam o tym lekarka przy USG w
              13tc,przeczucie moje i męza wskazywało na to,że bedzie znowu dziewczynka(mamy
              już 10letnią Karolinę),przywiązaliśmy się do mysli o drugiej córeczce-miała
              mieć na imię Marta,Ewa lub Anna,i chyba mieliśmy z męzem głupie miny,bo lekarka
              wywnioskowała,że chłopca to już chyba mamy w domu...
              Z drugiej strony, dlaczego wciąż pokutuje takie przeświadczenie,że do szczęścia
              to trzeba mieć parkę, albo,że każdy mężczyzna chce mieć syna?!!
              Tak czy owak, bedzie chłpak,mój ginekolog potwierdził...
              No i bedzie miał na imię Filip albo Artur.To efekt kompromisu na jaki
              zdobyliśmy się z mężem.On obstawał przy Milanie bądź Bernardzie, ja marzę o
              Stasiu...
              Wygrywa Filip,bo i córka na niego oddaje swój głos...
              U Was też dochodzi przy tej okazji do sporów rodzinnychsmile))?
              pozdrowienia!!!
    • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 05.04.05, 12:01
      Witam dzisiaj!!! Jak samopoczucie wrzesnioweczek??? Moje super, szkoda tylko,ze
      pogod sie zaczyna psuc sad
      Pozdrawiam
      • sylvia_w Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 05.04.05, 12:08
        Witam!
        U mnie w Gdańsku jak narazie pogoda jest super, choć słyszałam że ma się
        ochłodzić i padać sad Jeśli chodzi o samopoczucie to ogólnie dobre, dokucza mi
        trochę katar,no ale wreszcie zaczynam odczuwać coraz bardziej ruchy dzidzi i
        bardzo z tego się cieszę smile
        Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki smile
        Sylwia (18tc)
    • baaaa Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 05.04.05, 14:43
      Hej
      Ja też mam termin na koniec września smile Sama się urodziłam 20, więc może będzie
      prezent na urodziny wink
      Samopoczucie bardzo dobre, tylko wiosną nie mogę się za bardzo nacieszyć bo
      kicham na sam widok drzew wink (alergia na pyłki niestety)
      Pozdrowienia dla wszystkich
      Baaaa i 15tygodniowe Maleństwo
    • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 06.04.05, 15:15
      Witam wszystkie przyszle mamusie!!!
      pisze aby podzielic sie smutkiem mojej rodziny, no i dlatego ze nie bedzie mnie
      przez kilka dni. Wczoraj nasz bratanek wyladowal w szpitalu , nikt nie wie co mu
      jest podejzewaja podaczke rozwojowa, ale wyniki dopiero jutro. Chlopak ma 12 lat
      i jest cudownym dzieckiem. Wzwiazku z tym wydarzeniem jedziemy do nich - do N.
      Sacza. Trzymajcie za niego kciuki.
      Pozdrawiam Was i wasze malenstwa.
      • malina.majka Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 06.04.05, 20:38
        Hej Dziewczyny,chyba od piątku czuję ruchy.Byłam w filharmonii i maluch na
        dźwięk bębna aż się poderwałsmile Później,od soboty wieczór,miałam straszne
        skurcze i o mały włos nie poroniłamsad Stres po śmierci Ojca Św.był ogromny...a
        raczej smutek.Już jest lepiej,trochę poleżałam,żarłam no-spę jak opętana i mamy
        się lepiejsmile Dziś przyjaciółka powiedziała,że w końcu "wywaliło"mi brzuchsmile
        Byłam 31.03 na usg ale jeszcze nic nie było widać.Muszę poczekać na kolejne
        ok.19tygodnia,tuż przed wyjazdem do domu.teraz jem winogronka i wszystkie
        Wrześnióweczki pozdrawiam serdecznie!Malina i 16,2tc Maleństwo
        • gocha222v Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 14:18
          No i jak tam wrześnióweczki??? Czekam cierpliwie na pierwsze ruchy może juz niedługo? Brzuszek zaczął mi rosnąć i mam problem z ubraniani. A jak tam u Was?
          • hanna100 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 14:25
            Ja już zrobiłam małe przemeblowanie w szafie. Moje spodnie, w które się nie
            mieszczę odwiesziłam w głąb szafy. Nawet się popłakałam, że tylu ubrań nie
            włożę w najbliższym czasie. Mąż obiecał mi zakupy!A to zawsze poprawia humor.
            Tak się zastanawiam, czy lekarz powie mi już czy to będzie syn czy córka.
            Termin mam na 20 września.
            Pozdrawiam!
            • a2jan Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 14:58
              witam dziewczyny, ja mam termin na 5 września, w piątek idę na usg połówkowe i
              mam nadzieje ze z dzidzią wszystko oksmile Wiem ze to bedzie chłopiec. Na razie
              takich wyraźnych ruchów nie czuje, chociaż tak od 18 tygodnia z 3 razy czułam
              coś jakby smyranie i coś tam się działo, ale sama nie wiem czy to już tosmile
              Na razie straaaasznie boli mnie gardło i już nie wiem jak mam sobie z tym
              poradzić, kupiłam jakieś homo\eopatyczne tabletki do ssnai i syrop, ale jak na
              razie nic nie pomaga, może w końcu bedzie lepiej. NA szczęście siedzę w domu,
              więc mogę sobie poleżeć w łóżku, bo nie czuje się najlepiej i na nic nie mam
              ochoty.
              Pozdrawiam
    • mj77 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 15:42
      ja mam! na 16.09
    • bonkreta Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 17:54
      Ja mam na 27.09. według OM, a wg USG nawet 3 tygodnie wcześniej
      • lapawka Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 18:07
        wiatam, ja tez jestem nowasmile dzis moj debiut, bo tak do tej pory to tylko czytalam!
        mam termin na 13.09.smile) i chyba ruchy juz czuje, cos sie bulgocze, laskocze i rozpychasmile))
    • biba23 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 21:39
      Hej,
      ja mam termin na 16 września tak jak mj77. Jak będzie Synek to Wojtek jak Córka
      to Natalia.
      Pozdrawiam
      • mania05 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 13.04.05, 22:01
        cześć,ja mam termin na 11.09, to moja druga ciaża, mam czteroletniego synka.
        Jutro idę na USG, mam nadzieję, że dowiem się, że mam córeczkę. Jeżeli chodzi o
        ruchy to mam już b. wyraźne! i od dawna nie wchodzę w swoje ciuchy.
        Jestem mgr farmacji więc mogę pomagac w kwesti leków. Na ból gardła cięzarnym
        polecam Homeogene 9, Tantum Verde .
        Pozdawiam Mona
        • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 08:43
          My na usg wybieramy sie za 3 tygodnie - dopiero sad co do ruchow to tak samych z
          siebie nie czuje, ale wieczorkiem jak leze spokojnie i trzymam reke na
          maleństwie to czuje pojedyncze ruch. Kiedys tak lezalam z mama i ona poczula
          ruch smile Jeżeli chodzi o ciuchy to wuele ze starych tez nie wloze, wczoraj
          zrobilam przeglag ubram w mamy szafie i znalazlam kilka bluzek i spodnic, ktore
          teraz na mnie sa dobre a i w najblizszej przyszlosci beda. Polecam ten sposob
          poszukiwan ubran, bo z kupnem to sie wstrzymam dluzej jednak to spory wydatek a
          brzusio jeszcze nie jest baaardzo duzy. U mnie jak bedzie corcia to Maria jak
          syn to Wojciech. Pozdrawiam
          • gocha222v Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 12:00
            co do bólu gardła to ja przeszłam już zapalenie i grypę. w tamtym tygodniu tez mnie bolało gardło, ale bardzo pomógł mi cholinex i mucosolvan w syropie 2x10ml do godz. 16.00, bo pomaga skutecznie odrywaniu wydzieliny z płuc. W szafie znalazłam moją spódnicę tzw. indyjską szyta ze skosa na gumce-okazało sie ,że ponoszę ją całą ciążę, no i po ciąży też- to taka rada żeby nie kupować ubrań tylko na kilka miesięcy. Pozdrawiam szczęśliwe ciężarówki!!!!
            gosia i 16,6tc.
        • sasza71 do mania05 14.04.05, 15:20
          bardzo prosze,powiedz mi czy Twoim zdaniem stosowanie furaginu przy ZUM w
          drugim trymedtrze ciazy jest bezpieczne?slyszalam rozne opinie na ten
          temat.Bede wdzieczna za informacje.
          pozdrowienia.
    • iw1978 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 12:10
      Przyłączam się. Wstępnie termin był na 10 ale może być wcześniej bo dzidzia duza. Niestety nie obyło się bez problemow (dwa pobyty na patologii), ale mam nadzieje ze bedzie dobrze.
    • pyrtek3 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 15:06
      mam termin na 12 września już nie mogę się doczekać...a tu jeszcze cała wiosna
      i całe lato,jestem z krakowa
    • agusiakrz Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 15:25
      18 września!! smile 17 tc trwa!!!!!!!!!!!!1
    • tufda Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 15:28
      30.09 w porywach do 02.10.
      • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 15.04.05, 08:47
        Fajnie to n apisalas smile Masz tak jak ja przelom ale mam przeczucie, ze jednak
        bede rodzic we wrzesniu. Pozdrawiam
    • yola.l Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 14.04.05, 22:34
      czesc dziewczyny, dołaczam sie do grona wrzesniówek, termin mam na 21 wrzesnia a
      wczoraj byłam na kolejnym usg i lekarz zmienil mi płec na dziewczynke. Miesiąc
      temu mial byc facet ale lekarz powiedział słabe 70% a wczoraj wyszła 100%
      kobietka i strasznie sie ciesze z tego powodu, chociac gorzej w wyborem imienia,
      jak dla chłopca miał byc Radek, tak w imionach dla dziewczynki mamy zbyt
      rozległe horyzonty upodoban..Zobaczymy moze udac mi sie cos przeforsowac przez
      te 4,5 miesiąca..pewnie bedzie cieżka przeprawa.. pozdrawiam
      • hanna100 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 15.04.05, 08:46
        No to gratuluję córeczki!Wiem,że najważniejsze jest zdrowie, ale tak jakoś
        bardzo chciałabym mieć też córeczkę.Wśród rodziny i przyjaciół zdania są
        podzielone - patrzą na mnie i brzuch i mówią - będzie córeka bo masz nisko
        brzuch, inni mówią będzie sym, bo takie mamy przeczucie i jesz ogórki
        kiszone... A ja już sama nie wiem, co myśleć. Termin mam na 20 września.Koło 24
        wybierm się na usg, więc może się dowiem.
        Miłego dnia!
      • sylwiapiotrowska Re: Ja tez!!!!!!!! 17.05.05, 12:03
        mi ginekolog wyznaczył termin na 31 wrzesnia (tylko takiego dnia nie ma w
        kalendarzusmile))))))) na usg zmienili mi termin na 23 wrzesnia wiec rodzimy
        razem ja w warszawie, pozdrawiam brzuchalki
    • szyman33 Re: czy będzie już widać płec??? 15.04.05, 13:06
      Mam pytanko jak w tytule. W przyszłym tygodniu ide na usg bedzie to bedzie 17 tc
      jeszcze nie wiem czy poczatek czy koniec (to zalezy od terminu wolnego u gin).
      Chciala bym wiedzie co bedzie corcia czy syn. Jak myslicie jest szansa juz sie
      dowiedziec??? POZDRAWIAM
      • gocha222v Re: czy będzie już widać płec??? 15.04.05, 15:56
        Poczekaj jeszcze tydzień, bo od 18tc można już wykryć wady rozwojowe płodu, a najlepiej jest zrobić między 20-22tc, a nie ma co tak często robić USG. Pozdrawiam serdecznie.gosia
    • kyciusia Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 15.04.05, 16:02
      Mam termin na 12 wrzesnia i juz czuje jak moj chlopczyk robi fikolki w swoim
      Mama Hotelu smile
      • nika7 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 15.04.05, 16:30
        cześć wrześniowe cieżarówki smile

mam termin na 27 września.
        Nie czuję jeszcze ruchów, ale może nie wiem czego oczekiwać...
        Dzięki Waszym wskazówką będę wnikliwie obserwować smile
        Miałam trochę problemów, ale mam nadzieję, że najgorsze jest już za mną i teraz
        będzie juz tylko lepiej smile

pozdrawiam,
        Nika i 16tyg. kosmonauta wink (albo kosmonautka)
        • didi23 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 15.04.05, 17:36
          Ja brałam w zeszłej ciaży furagin w drugin trymestrze, bo miałam nakienie i
          zaczęły mnie nerki boleć. Teraz zresztą jest podobnie mam ataki koliki nerkowej
          i strasznie mnie bolą, pewnie jak pójdę do lekarza we wtorek to da mi furagin.
          Co do płci to ja mam przeczucie, że będzie chłopiec, choć ta ciaża jest
          zupełnie inna od poprzedniej, brzuszek mi widać, dzidzia sie rudza, jednak
          raczej "idzie mi w biodra" i brzuch mam nisko. Pozdoriwonka
    • pyrtek3 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 15.04.05, 17:56
      ja mam na 12,juz nie moge sie doczekac,a to juz bedzie moje drugie bobo
      • gocha222v Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 21.04.05, 15:14
        Witam wszystkie Wrześnióweczki!
        Od niedzieli zaczęłam czuć porządne ruchy(17,3tc) a dzisiaj maluch daje już mi dobre kuksańce. Nareszcie coś rzeczywistego. za s tyg. idę na USG i okaże się czy wszystko dobrze.Gosia
        • didi23 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 21.04.05, 17:46
          HEjka
          W końcu toszkę się ruszył. Byłam u gnika i w środę mam usg nie mogę sie
          doczekać a zarazem denerwuję się czy wszystko oki po tym zapaleniu oskrzeli i
          antybiotykach. Położna próbowała zbadać tętno ale dzidzia jej sprytnie
          uciekała, ale wiem że jest oki bo sie rusza i wierci, jej kopnięcia są już
          coraz mocniejsze. Pozdrawiam wszystkie wrześnióweczki
        • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 21.04.05, 19:59
          U mnie jeszcze ruchy nie sa tak wyrazne, ale jak trzymam reke na brzuszku to
          czuje ruchy, nie sa to wyrazne ruchy, ale juz bardzo mnie to cieszy. Tetno
          mierzone ma co 2 tyg i podobno jest w porzadku. Jutro idziemy na usg i tez sie
          denerwuje czy wszystko jest ok no i moze poznamy płec. Od srody wrocilam do
          pracy, narazie wszystko w porzadku, jeszcze nie wiem na jaki czas ale mysle ze
          bedzie dobrze. POZDRAWIAM WRZESNIOWECZKI
          • szyman33 Re: Po usg :-) 22.04.05, 17:31
            Witam!! jestesmy po USG!!! Maluch nie pokazal czy jest dziewczynka czy chlopcem,
            ale bylo cudownie. Wszystko jest w porzadku, malec jest bardzo ruchliwy. Jestem
            taka szczesliwa.
            • kaliaa Re: Po usg :-) 22.04.05, 17:44
              dziewczyny chodzcie do nas na porywatne formu wrzesniowe tam jest nas wiecej i
              jest bardziej przejrzyscie a adres to:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25239
    • syla_syla Re: 29 wrzesien:) 26.04.05, 16:31
      jak sie czujecie? kochane mamusie?

Ja mam juz synka (05.04.2005)
      teraz czekam na ....

zobaczymysmile
    • petrela Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 27.04.05, 11:27
      Wow! Ile porodów we wrześniu!! Ja mam termin na 18.09.
    • magdalena.zmuda Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 02.05.05, 19:32
      07.09. to mój termin. W przyszłym tygodniu będę robić USG, wtedy to poznam płeć
      dzidziusia. Drogie przyszłe mamy, czeka nas męczarnia w letnie, upalne dni
      wakacyjne. Damy radę!!!
      • jagienka233 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 03.05.05, 21:15
        witam wszystkich!
        to niesamowite że tyle dziewczyn bedzie rodzic w tym samym terminie!!!
        ja mam date na 12 wrzesnia i już drżę na samą myśl tak mnie to przeraza!niby to
        jeszcze tyle czasu,ale ja juz mam niezłego cykora!czy jest może jakaś
        "wrzesnióweczka"z poznania?jesli tak to fajnie byłoby nawiązać kontakt z
        pokrewną duszą!
    • agusiek09 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 04.05.05, 21:28
      witam wszystkie szczęśliwe mamusie smile ja jako jedna z wielu też mam termin na
      11.09 chociaż wg ostatniego usg robionego w 14 tyg wyszło ze 2.09 ruchy czuje
      juz od 1 kwietnia i były to konkretne kopniaczki a teraz maleństwo szaleje na
      całego .Jeszcze nie wiem czy to bedzie chłopczyk czy dziewczynka ale za ok.
      tydzien wybieram się na usg więc moze się dowiemy z mężem ,brzuszek tez juz
      fajny ,przytylam 4 kg i samopoczucie super choć plecy już mnie bola ...

pozdrawiam was gorąco i ściskam mocno was i wasze maleństw smile
    • szyman33 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 06.05.05, 08:37
      Jak tam u Was wrzesnioweczki?? Znacie juz plec Waszych maleństw?? Ja niestety
      nie bo niechce pokazac, ale to nic smile Jak samopoczucie?? pewnie teraz juz
      tryskacie energia i macie jakby wiecej sił smile Ja tak mam. Piszcie co u Was w
      pieknesmile majowe dni. POZDRAWIAM
      • hanna100 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 06.05.05, 12:48
        Ja nadal nie znam płci mego maleństwa, a taaaak bym chciała! Ale za 2 - 3 tyg.
        wybieram się na USG 3D, więc myślę, że już będę wiedziała. Wczoraj wybraliśmy
        wózek i jestem z tego powodu strasznie szczęśliwa, bo przyznam, że bardzo
        trudno szło mi to wybieranie.
        Miłego dnia!
        • sylvia_w Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 06.05.05, 21:24
          Witam!
          Ja miałam Usg połówkowe 30go kwietnia no i dowiedziałam się że w brzuchu rośnie
          chłopczyk, będzie miał na imię Krzysiu smile
          Jeśli chodzi o samopoczucie, to czasami pobolewają mnie plecy, no i drętwieją
          mi ręce lub nogi jak dłużej jestem w jednej pozycji, no ale tak to ogólnie jest
          w porządku smile Dzidziuś kopie coraz mocniej i częściej no i jak tak by spojrzeć
          to jeszcze trochę i nasze dzieciaczki będą po drugiej stronie brzuszka smile
          Pozdrawiam Wrześnióweczki smile
          Sylwia i 23tyg Krzysiu smile
          • lolita27 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 12.05.05, 14:23
            Witam Mamuśki!!
            Ja mam termin na 19 wrześnai, robilam juz usg w 21 tygodniu, malenstwo pokazalo
            nam pupke smile) z czego bardzo sie ciesze bo chyba wole dowiedziec sie przy
            porodzie. Musze powtorzyc usg za 2 tyg bo nie bylo dobrze widac serduszka,
            chyba musze zmienic usg. Robilam na pl. Trzech Krzyży ale wydaje mi sie ze jest
            stare bo ja to nic nie widzialam. Gdzie w Warszawie mozna dobrze i niedrogo
            zrobic???
    • monika9710 Re: ile z Was ma termin na WRZESIEŃ??? 16.05.05, 16:19
      ja też mam na wrzesień, 17. jeszcze nie wiem jaka płeć, przytyłam 6kg, wszystko
      poszło w brzuszek, chyba jest duży ale niektórzy twierdzą,że mały. nie mam
      porównania więc nie wiem. dzidzia mocno kopie.Pozdrawiam wrześniowe mamusie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka