Dodaj do ulubionych

LUX MED-pomocy!

15.07.05, 10:04
------------------------------------------------------------------------------
--
Bylam wczoraj w lux medzie w Warszawie moja pierwsza wizyta po pozytywnym
tescie, trafilam na starsza Pania, bardzo sympatyczna, stwierdzila ciaze i
ZABRONILA mi absolutnie wszystkiego: skakanie, bieganie, rower, basen, nawet
stac dlugo nie moge,opalanie absolutnie NIE. Dodam,ze dolegliwosci bolowych
nie ma zadnych, jestem
aktywna wiec nie wyobrazam sobie siedzenia i nic nie robienia, mozna
zwarjowac. Zapytalam sie o kwas foliowy to Pani powiedziala, ze nie ma ZDANIA-
jak chce to moge brac. Zapytalam sie o USG- Pani doktor powiedziala,ze
jeszcze za wczesnie(6tydzien),dostalam skierowanie tylko na morfologie,
zadnych innych badan. Bardzo prosze dziewczyny z Warszawy o pomoc -o
polecenie jakiegos lekarza w Lux Medzie(mam tam abonament) . Dziekuje i
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • amoch1 Re: LUX MED-pomocy! 15.07.05, 10:44
      ja chodzę do doktora Popławskiego na Racławicką. Jestem zadowolona, ale z moją
      ciążą (odpukać) jest wszystko OK, nie wiem jak jest z "trudnymi"
      przypadkami...Badanie mam regularnie, nie muszę o nic sie wykłócać... Chociaż
      wiem że ten dr również nie wysyła na samym początku na usg
    • olikk Re: LUX MED-pomocy! 15.07.05, 15:56
      moja ciaze prowadzil Dr Dworniak (Luxmed Szernera) , osobiscie bardzo bylam
      zadowolona, "wyratowal" mnie z zagrozonej ciazy. Na poczatku jak bylo wszystko
      ok to pozwolil mi na umiarkowana aktywnosc fizyczna - do 4 miesiaca chodzilam
      wiec na lekki aerobic. Zagrozenie ciazy powstalo duuuzo pozniej i z innych
      przyczyn ale to juz inna historia. 1 USG mialam chyba w 6 tyg. ale wiem, ze
      lekarze te pierwsze badanie zlecaja czasem troche pozniej. Pozdro!
      • 17lipiec1976 Re: LUX MED-pomocy! 15.07.05, 16:28
        polecam dworniaka, chmielewskiego i niezurawskiego z szernera
        pozdr
    • amoch1 Re: LUX MED-pomocy! 15.07.05, 16:53
      byłam u Dworniaka na usg... nie podobał mi się... jakbym nie zadawała pytań to
      rozmowa między nami ograniczyłaby się do dzień dobry i dowidzenia....
      • bemark76 Re: LUX MED-pomocy! 15.07.05, 21:59
        jesli istnieje jakakolwiek niepewnosc co do tego czy wogole jests w ciazy to
        USG owszem jest potrzebne, nie wczesniej jednak jak ok. 6 tc, wczesniej nie za
        bardzo widaac pecherzyk plodowy.
        Ale jesli betaHCG wychodzi pozytywne, brak miesiaczki i poza tym jest OK to
        sadze ze lepiej poczekac do 12 tc, wtedy widac juz uksztaltowany plod iu mozna
        zbadac czy jst prawidlowy. Zdaj sie na lekarza, on w koncu prowadzi twoja ciaze
        i wie lepiej - nie ma co byc madrzejsza od lekarzy..
        Ja chodzilam do dra Krolinskiego na Pulawskiej ale jego minus to to ze nie
        poracuje w zadnym szpitalu. Wybieraj takiego co gdzies pracuje wtedy ma wieksze
        doswiadczenie i moze lepiej poprowadzic twoja ciaze.
        Zapytaj na infolinii kto gdzie pracuje a na pewno cos ci poradza.
        pozdr,
        • shady27 Re: LUX MED-pomocy! 03.08.05, 21:14
          niestety lekarze nie zawsze maja racje...wiem cos o tym...sama to rpzezylam
    • pajesia Re: LUX MED-pomocy! 15.07.05, 23:09
      ja polecam Panią Annę Celińską z Racławickiej. Przyjmuje też w LuxMedzie przy
      Kopernika. miła, delikatna, ROZSĄDNA, udziela informacji, uspokaja. nie pozwala
      czytać głupot.
      Dr. Dworniaka znam z USG - też ma moją pozytywną opinię.
      Moja znajoma chwaliła sobie wizyty u dr Medarda Lecha - przyjmuje na
      Racławickiej, ale tylko w piątki i raczej trudno się do niego dostać.
      Ze starszych pań ginekolożek znam jeszcze Panią b. Zalewską - byłam u niej raz,
      akurat moja gin była nieobecna, a potrzebowałam pomocy - b.pozytywne wrażenie,
      no i potem pozytywna reakcja mojej ginki o kompetencjach tej pani.

co do ruchu - niezdrowa jest jakakolwiek przesada.
      pewna położna powiedziała mi kiedyś tak: jeśli tylko ciąża jest zdrowa i silna,
      to choćby się huśtać na żyrandolu - nic jej nie zaszkodzi.

A kwas foliowy lepiej łykaj. Wyjdzie Ci to tylko na zdrowie. smile
      pozdrawiam
      • zuzzzia1 Re: LUX MED-pomocy! 17.07.05, 11:53
        jednyny sensowny lekarz na Puławskiej to pan Króliński i jego bym polecała.
        Pozdrawiam
        Zuzka
    • shady27 Re: LUX MED-pomocy! 03.08.05, 21:10
      bozeeee co za koszmarna baba....to jest wlasnie to ze starsze osoby biora sie za leczenie i jeszcze stosuja metody naszych prababek....bzdury....ja normalnie jezdzilam na rowerze do 5 miesiaca, plywam na basenie do tej pory (7 miesiac), witaminy dla kobiet w ciazy biore regularnie...i wszystko jest ok....a co do lekarki w lux medzie to polecam z czystym sumieniem pania Monike Antepowicz, przyjmuje w lux medzie na chmielnej....jest wpsaniala osoba, ja sama przepisalam sie do niej za poeceniem kolezanki....jesli jeszcze chcesz cois wiedziec zapraszam na moje gg 6736635
      pozdrawiam
      Ania
      • p.magdalenka Re: LUX MED-pomocy! 03.08.05, 21:15
        jesli chodzi Monike Antepowicz to naprawde super babka pracuje tez w izisie na
        szlenkierów i w szpitalu bielańskim.
        • shady27 Re: LUX MED-pomocy! 03.08.05, 22:29
          zgadza sie...ja wlasnie chodze do niej na szlenkierow i bede rodzila w jej szpitalu smile
    • bee1979 Re: LUX MED-pomocy! 04.08.05, 11:44
      zapisalam sie do dr Antepowicz do LIM, bo w LUX medzie wolny termin byl na
      koniec wrzesnia, bardzo sympatyczna i kompetentna, ale minusem jest cena wizyty
      110 pln, troche duzo, zwlaszcza,ze w Luxie mam abonament, przekopałam sie przez
      przeróżne fora internetowe i w końcu znalazłam w Luxie dr Alicje Pawłowską -
      jestem bardzo zadowolona, to bardzo konpetentna osoba, udziela wyczerpujacych
      odpowiedzi, ma zdrowe podejście, dostałam skierowania na mase badan(te same
      badania zaleciła mi dr Antepowicz)czuje , ze w końcu sie ktos mna zajął ale
      bez "słodzenia", zapisałam sie juz na USG do dr Dworniaka
      • shady27 Re: LUX MED-pomocy! 05.08.05, 01:37
        pani Antepowicz przyjmuje jeszcze w Ibisie na Szlenkierow...cena 75 zl....i ja tam chodze...dziwnie prawda???
    • kowcia Re: LUX MED-pomocy! 05.08.05, 10:28
      ja prowadzilam początkowo ciąże w dr Słodkiego ale jakos mi nie przypadł do
      gustu, traktował wszystko maszynowo, po 4 m-c zmienilam lekarza na prywatny
      gabinet, w luxmedzie robię tylko darmowe badania 9tez mam abonament), które
      zleci mi obecny lekarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka