efka30 14.08.05, 07:58 Dziewczyny poradzcie cos plissss . Od wczoraj boli nie zb. A tu jk na złoś jeszcze 2 wolne dni. Chyba zwariuje!!!!!!!!Co najbezieczniej można wziązc na zeba w 32tygodniu ciąży..... Czy panadol moze byc????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sbial Re: Co na ból zęba!!!Help! 14.08.05, 09:06 panadol i Apap mogą być, ale czy pomogą? na pewno gdzieś stomatolog przyjmuje, lepiej do niego pojedź. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 01:17 Dzięki za radę.Już jest lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sbial Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 09:22 ale u dentysty byłaś, czy samo przeszło? Odpowiedz Link Zgłoś
efka30 Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 09:39 Samo przeszło. Już wiem o co chodzi bo teraz juz niepromieniuje. Mam 8 o resekcji/sam korzen/ ktorej z wiadomych przyczyn nie moge teraz "wydłubac". I to ona tak namieszała, Bałam sie zeby sie nie odezwala. Rozmawialam o tym 2 m- ce temu z chirurgiem, i on powiedzial ze dobrze byloby ja przetrzymac i dopiero po ciazy wywyzeczkowac korzen,No i sie małpa jedna tak podle odezwala ze cala okostna z 1 str. zaatakowala.Ale dal mi taki plyn do plukanie Eludril jakby co. Plukalam nim bardzo rozcienczonym 2x/troche to jednak mocne pisze ze trzeba skonsultowac w razie ciazy z lekarzem/bo sie troche balam o dzidzie chociaz chirurg powiedzial ze nie zaszkodzi w ciązy. No na razie ucichlo. Modle sie zeby tak juz bylo do pazdziernika . Oby. UFF Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
beti1970 Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 14:20 miałam tak jak ty i po konsultacji z stomatologiem informuję: można brać panadol, często myj ten ząb, co godzinę , dokładnie go wyczyść, zwłaszcza po jedzeniu, jak boli płukaj roztworem słabym wody utlenionej, kup sobie żel miejscowo działający z lidokainą (dla ząbkujących dzieci) lub taki żel z szałwią i lidokainą (koło 8 zł. kolor brązowy maści- nie pamiętam nazwy) i smaruj dziąsła i wkładaj go do ubytku, jak byś tam zaczęła puchnąć (dziąsło i okostna) trzeba podać antybiotyk (duomax - jest bezpieczny) i jeszcze kazał mi czyścic korzeń wykałaczkami - cały czas je zmieniając - zuzyj kilka do czyszczenia i płukaj zęba. stomatolog stwierdził że jak się zatyka kanał zębowy to tam się namnażają bakterie i boli i dlatego trzeba cały czas mieć ten kanał otwarty i właśnie czyszczenie pomaga. mi pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś