Dodaj do ulubionych

Co na ból zęba!!!Help!

14.08.05, 07:58
Dziewczyny poradzcie cos plissss . Od wczoraj boli nie zb. A tu jk na złoś
jeszcze 2 wolne dni. Chyba zwariuje!!!!!!!!Co najbezieczniej można wziązc na
zeba w 32tygodniu ciąży..... Czy panadol moze byc?????
Obserwuj wątek
    • sbial Re: Co na ból zęba!!!Help! 14.08.05, 09:06
      panadol i Apap mogą być, ale czy pomogą? na pewno gdzieś stomatolog przyjmuje,
      lepiej do niego pojedź.
      pozdrawiam
      • efka30 Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 01:17
        Dzięki za radę.Już jest lepiej.

Pozdrawiam
        • sbial Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 09:22
          ale u dentysty byłaś, czy samo przeszło?
          • efka30 Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 09:39
            Samo przeszło. Już wiem o co chodzi bo teraz juz niepromieniuje. Mam 8 o
            resekcji/sam korzen/ ktorej z wiadomych przyczyn nie moge teraz "wydłubac". I
            to ona tak namieszała, Bałam sie zeby sie nie odezwala. Rozmawialam o tym 2 m-
            ce temu z chirurgiem, i on powiedzial ze dobrze byloby ja przetrzymac i dopiero
            po ciazy wywyzeczkowac korzen,No i sie małpa jedna tak podle odezwala ze cala
            okostna z 1 str. zaatakowala.Ale dal mi taki plyn do plukanie Eludril jakby co.
            Plukalam nim bardzo rozcienczonym 2x/troche to jednak mocne pisze ze trzeba
            skonsultowac w razie ciazy z lekarzem/bo sie troche balam o dzidzie chociaz
            chirurg powiedzial ze nie zaszkodzi w ciązy. No na razie ucichlo. Modle sie
            zeby tak juz bylo do pazdziernika . Oby. UFF

Pozdr.
    • beti1970 Re: Co na ból zęba!!!Help! 15.08.05, 14:20
      miałam tak jak ty i po konsultacji z stomatologiem informuję: można brać
      panadol, często myj ten ząb, co godzinę , dokładnie go wyczyść, zwłaszcza po
      jedzeniu, jak boli płukaj roztworem słabym wody utlenionej, kup sobie żel
      miejscowo działający z lidokainą (dla ząbkujących dzieci) lub taki żel z
      szałwią i lidokainą (koło 8 zł. kolor brązowy maści- nie pamiętam nazwy) i
      smaruj dziąsła i wkładaj go do ubytku, jak byś tam zaczęła puchnąć (dziąsło i
      okostna) trzeba podać antybiotyk (duomax - jest bezpieczny) i jeszcze kazał mi
      czyścic korzeń wykałaczkami - cały czas je zmieniając - zuzyj kilka do
      czyszczenia i płukaj zęba. stomatolog stwierdził że jak się zatyka kanał zębowy
      to tam się namnażają bakterie i boli i dlatego trzeba cały czas mieć ten kanał
      otwarty i właśnie czyszczenie pomaga. mi pomogło.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka