Dodaj do ulubionych

Termin na 31 października -kto ma?

16.09.05, 11:28
Cześć,

Ciekawa jestem jak się czujecie i czy pracujecie jeszcze.
Ja ma koszmarne przeziębienie i na razie biorę tylko herbatę z miodem i
jestem na zwolnieniu .
Jestem spod W-wy i powoli kompletuję wyprawkę no i mam wielki brzuch i tak w
ogóle mnóstwo kg przytyłam ( ale to u mnie chyba norma)

A z ciekawostek to termin wypada na dzień moich urodzin - niesamowite.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • asca25 Re: Termin na 31 października -kto ma? 16.09.05, 12:41
      Mam termin na 30 pażdziernika smile))

Czuję się dość dobrze, choć coraz ciężej jest... ale jeszcze pracuję i jestem
      na chodzie smile))
    • idaboo1 Re: Termin na 31 października -kto ma? 19.09.05, 19:14
      hej ja mam termin na 29 pazdziernika. Jestem na zwolnieniu od 11 tyg. Strasznie
      przytyłam ale co tam, teraz ostatnio brzuch mi twardnieje dlatego większość
      czasu leze w łóżku. Trzymajcie się!!!!!!!!!!!!!!
    • ciapek7 Re: Termin na 31 października -kto ma? 20.09.05, 11:12
      Cześć,
      według ostatnich badań wyskoczył mi termin na 31 października. Wcześniej był na
      8 listopada. Już nie pracuję, spędzam czas bezstresowo na spacerach z psem i
      zajęciach szkoły rodzenia. Wyprawka już kupiona, prawie wszystko. Mieszkam we
      Wrocławiu, mam 33 lata i będzie to moje pierwsze dziecko - córeczka. Ogólnie
      cieszę się dobrych samopoczuciem, poza ociężałością i brakiem czasem oddechu.
      Ale staram się bardzo nie narzekać i nie użalać się nad sobą.
      A na przeziębienie ładuj w siebie dużo naturalnej witaminy C !
      Trzymaj się zdrowo !
      Monika , a w brzuszku ...
      • podak Do Ciapek7 23.09.05, 10:25
      • podak Do Ciapek7 23.09.05, 10:28
        Witaj.
        Jestem z Wrocławia, też mam termin na 31X po ostatnich wyliczeniach, wpierw było
        na 8 XI.Ciekawa jestem gdzie będziesz rodziła?
        pozdrowienia
        A wszystkim mamom dużo zdrowia i szczęśliwego rozwiązania.
        • ciapek7 Re: Do Ciapek7 05.10.05, 09:32
          cześć !
          będziemy rodzić w Trzebnicy, byliśmy obejrzeć i zmierzyć czas dojazdu z
          Wrocławia. Z Sępolna jedzie sie pół godziny. Dzisiaj byłam u lekarza, nic się
          nie otwiera i nie skraca , więc mam nadzieję , że dotrwam do ostatniego USG , a
          mam 20.10, KTG nie dzisiaj nie wykazało żadnych niepokokących objawów. Jeszcze
          wyprasować ostatnia partię ciuszków, spakować torbę i odliczanie.
          A Ty gdzie chcesz rodzić ?
          Pozdrawiam !
    • eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 21.09.05, 09:54
      Heysmile
      Też mam termin na koniec pażdziernikasmile od połowy wrzesnia jestem na zwolnieniu
      a praktycznie całą ciązę przechodziłam do pracy. Obecnie też leczę lekkie
      przeziebienie (chrypka boł gardła i katar). Piję herbatkę z sokiem z malin,
      oraz herbatki HIPP dla kobiet w ciązy i przeciw przeziębieniusmilebiorę tabletki
      czosnkowesmile(Alitol)
      Na początku strasznie się ptrzejmowałam przeziębieniem ale lekarz powiedział ze
      to jest 9 miesięcy i trudno aby nic nigdy sie nie stało... trzeba o siebie dbać
      a jak juz się przeziebienie trafi wyleżec w domku i stosować dozwolone środki
      zapobiegawczesmile
      pozdrawiam serdeczniesmile
    • ianna Re: Termin na 31 października -kto ma? 21.09.05, 21:04
      Cieszę się, że jest nas więcej.

Dzięki za odzew.
      Nawiasem mówiąc Wrocław to piękne miasto (moja rodzina długo tam mieszkała no i
      moja druga - oczywiście ta brzydsza, połowa pochodzi z Wrocławia)

Przeziębienie jeszcze mnie trzyma (dostałam kaszlu normalnie jak u gruźlika)
      ale co tam, jakoś się trzymam tylko chodzić coraz ciężej no i stopy strasznie
      puchną...
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 04.10.05, 21:36
      czesc! Najpierw mial być 1 listopad,pozniej 20 pazdziernik a w piatek moze
      powiedza o innym terminie. czuje sie rozdrazniona i raz chciałabym urodzic a
      zaraz wcale juz nie chce rodzic. Jestem na zwolnieniu od poczatku lipca,a to
      przez prace w ktorej chcieli mnie wykonczyc. No a teraz to ból kregosłupa i
      skurcze. I do tego remont. Mam juz wszystkiego doś. Mam nadzieje ze wy sobie
      lepiej radzicie. Pozdrawiam. Agnieszka
      • ianna Re: Termin na 31 października -kto ma? 05.10.05, 11:21
        Ja też mam remont który strasznie długo się już ciągnie.
        Odkryłam, że najlepiej mi jest kiedy chodzę - najgorzej jak siedzę i leżę ale i
        tak jest mi już ciężko.
        Jestem już prawie przygotowana (ostatnie ubranka poprane i jescze tylko
        prasowanie)
        Byłam na USG i wyszło, że będzie chłopiec ale czy to prawda to się okaże. Jeśli
        tak to miałabym drugiego synka. A Wy kogo oczekujecie -chłopców czy dziewczynki?
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 05.10.05, 11:41
      Witam! Usg 2 razy wykazało,że bedzie chłopiec.Ale różnie bywa.Remont u mnie
      jeszcze na dobre sie nie zaczął bo majster olewa sobie sprawę,a miało być w 2
      tygodnie.To moje pierwsze dziecko i jak przyjdzie na świat chciałabym mieć już
      wszystko zapięte na ostatni guzik.A tak gnieżdżę sie w małym pokoiku u moich
      rodziców z mężem,z całym swoim dobytkiem całe szczeście ze niedużym,ale
      wszedzie zalegające ciuchy tez irytują. I nawet nie jestem spakowana do
      szpitala,bo z tego wszystkiego jestem w rozsypce i nie jestem na nic
      gotowa.Nawet nie wiem co spakować.A mam już skurcze i szyjka mi sie skraca i co
      dziwne w gazetach pisza,ze skurcze przepowiadajace mijaja podczas spaceru a ja
      właśnie je mam podczas spaceru.Ojej,ale jestem maruda.Uciekam.Piszcie jak wy
      sobie radzicie i co sie u was dzieje. Pozdrawiam.Agnieszka
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 07.10.05, 14:50
      Halo!!!Jak tu pusto...Dziewczyny czyżby nasze forum umarło śmiercią
      naturalną? sad Odezwijcie się.Razem będzie nam rażniej przejść tą trudną drogę.
      Pozdrawiam. Agnieszka
      • dodasiek Re: Termin na 31 października -kto ma? 07.10.05, 22:03
        hej wszystkim , ja rowniez mam termin na 31 pazdziernika wczoraj urodzila moja
        siostra wiec mam mala probe tego co mnie czeka smile czuje sie dobrze czasem
        skurcze ale poza tym wszystko ok moj synus kopie caly czas chyba bedzie silny
        facio nic jeszcze nie mam spakowanego ale od przyszlego tygodnia bede
        kuuupowac smile tak w ogole jestem z krakowa i bede rodzic w zeromskimsmile
        • kiniak7 Re: Termin na 31 października -kto ma? 09.10.05, 10:40
          ja mam termin na 29 października i cieszę się że nie tylko ja mam remont domku,
          jeszcze wciąż w rozsypce miał być koniec w piątek a tu lipa mam nadzieje że
          córa jeszcze poczeka smile chociaż ja mam już dość, sił brakuje mąż ciągle w
          pracy a ja użeram się z "fachowcami", ale do szpitala jestem już spakowana i
          prawie wyprawka gotowa ale niestety wszystko sama robię już mi lżej papaty
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 11.10.05, 00:27
      Witam!Zamiast spac to siedze i grzebię w wirtualnym świecie.Ciesze się,że ktoś
      się znów odezwał.Ja się jeszcze nie spakowałam choć lekarz mówi,że to może być
      w każdej chwili,ale co ma powiedzieć?przeciez to już 38 tydzień ciąży.Termin 31
      pażdziernik lub 1 listopad.A przyjdzie wtedy kiedy bedzie chciał.Tylko po co ma
      się spieszyć skoro nic przez ten remont nie gotowe.Pozdrawiam!
      Agnieszka
      Ps.Mój chłopiec waży już 3200.
      • ciapek7 Re: Termin na 31 października -kto ma? 11.10.05, 19:34
        cześć !
        a ja czekam z niecierpliwością na ostanie USG i mam nadzieję , że doczekam. Mam
        je 20.10.
        Jeszcze nie jestem spakowana ,ale niedługo to zrobię. Samopoczucie
        nienajgorsze, nie oszczędzam się , dużo spaceruję , gimnastykuję się , jeżdżę
        autem sama i cieszę się wspaniałą jesienną pogodą. Właśnie skończyłam zajęcia w
        szkole rodzenia .
        Pozdrawiam was cieplutko !
    • ianna Re: Termin na 31 października -kto ma? 12.10.05, 16:50
      Witam,

Remont zakończony - do następnego razu wink
      Wygląda na to, że nie dotrwam do 31 października i zamiast małego Skorpionika
      będę miała małą Wagę - ale co tam. Lekarz zaproponował żebym miałą poród w
      nastęnym tygodniu - czyli wygląda na to, że będziemy mieć malucha już za
      tydzień w domu!
    • eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 13.10.05, 09:05
      Cześć Dziewczynysmile
      Oj ale ten czas lecismile)) byłam na USG i wyszło że mały waży juz
      3500 a do planowanego porodu jeszcze półtora tygodniasmile Już przeziębienie
      wyleczyłam ale wielu znajomych choruje- taka to niestety pogodasmile
      Wczoraj kupiliśmy łóżeczko + akcesoria( pościel materacyk etc.) zostało jeszcze
      nosidełko i juz wszystko będzie z tych dużych rzeczysmile Ciuszki dopiero bedę
      prasować (ostre postanowienie ze dziś zwykle taki leń jestem ze mi sie nie
      chcecsmile) A Wy jak łóżeczka już macie czy czekacie z zakupemsmile? Brzuszek też ma
      ogrommnnyysmile)) hehehe Mąż mówi do mnie bąbelku hehehe.....fakt kg pprzybyło
      sporo ale co tam w koncu ciąza to mimo niweygodności piękny stansmile))
      Teraz pod koniec juz niestety coraz cięzej...cięzko, leniwie i wogóle mamochotę
      leżec spać nic nie robić najlepiej niech wszytko sie samo poda zrobi etc...
      Całe szczeście mój Męzulek znosi te fochy dzielnie i stara sie jak możesmile))
      ale sie rozpisałamsmileDziweczyny jak juz porodzimy to koniecznie musimy podzielić
      sie wrazeniamismile))
      Gdzie rodziciesmile??? Ja na Żelaznej w Warszawie.
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 14.10.05, 19:44
      Czesc kochane dziewczyny!Ja jestem z mazur,a dokładnie z Olecka(między
      Suwałkami a Ełkiem).U nas taka nędza-2 sklepy z dzieciecymi akcesoriami,wiec
      pojechałam do Ełku.Mąż nie mógł,bo mamy remont,mnie też nie chciał puścić,ale
      że ja sprytna kobieta to go przebłagałam.Kupiałm co chciałam:śpiworek do
      wózka,posciel z ochraniaczem i pare takich drobnych rzeczy.Łóżeczko i materacyk
      kupiłam na Allegro i lada dzien dostarczą.I chociaż jestem zadowolona to,żebym
      wiedziała to bym nie pojechała.Od kilku dni mam ciągnące bóle w kroczu i dole
      brzucha.Rano ich nie czułam,ale póżniej bardzo mi dokuczały,bardziej niż w
      poprzednich dniach,wystraszyłam się troszkę,nawet No-spa nie pomogła.Cała
      przyjemność zakupów prysła,dobrze,że męża nie było bo pewnie by na mnie
      nakrzyczał za moje pomysły.Koleżanka mówi,że to tuż tuż.Teraz siedzę przed
      komputerem i nadal mnie boli,nawet nogę na nogę to ręką muszę sobie założyć.A
      teraz pytanie czy któraś z was spodziewa się juz kolejnego dziecka?Jak tak to
      niech opowie coś o objawach przed,może rzeczywiście to już niedługo?POzdrawiam
      serdecznie. Agnieszka
    • kajka29 Re: Termin na 31 października -kto ma? 14.10.05, 20:08
      Cześć! ja jestem spod Poznania i pierwszy z terminów mam na 31.10 czyli w 38
      tyg. a następny 11.11.05 To jest moja druga ciąża, mam 6-letnią córeczkę i
      teraz też ma być dziewczynka. Na zwolnieniu jestem od 1,09 ale często jeszcze
      wpadam do pracy i tak w ogóle jestem na chodzie i sama się dziwię , że aż tak .
      Do tego też mam remont w domku więc cały czas coś załatwiam i nie mam nawet
      czasu sie rozczulać nad soba i dobrze. Mąż całymi tygodniami w trasie więc
      domek i dziecko na mojej głowie. Ale nawet lepiej- przynajmniej nie przytyłam
      za dużo i się nie nudzę. Ale prasowanie nie zrobione nadal..... Pozdrawiam
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 23.10.05, 18:13
      Cześć!Czy u was coś się zmieniło?Ja jeszcze czekam,niby mam jeszcze troche
      czasu,ale już jest mi ciężko z tym wielkim brzuchem.Pozdrawiam.A może już
      któraś z Was ma w ramionach swoje maleństwo? Agnieszka.
      • eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 24.10.05, 08:49
        Cześćsmile
        Ja też jeszcze czekam... uff i też juz bym chciała urodzić! Brzusio duuuzy bo
        dzidzius bedzie sporki jak sie do jutra nie urodzi to mam zgłosic sie do
        szpitala i zobaczymysmileale spac nie moge w nocy bo juz mnie wszytko uwiera i
        boje sie ze jak za mocno przycisne malucha to go boli etc..( spię na bokach ale
        brzuszek juz wystajesmile a Mały wypycha nóżki z bokówsmile
        Wvczoraj weszłam na 5 piętro po schodach smile spociłam sie jak mops ale to
        podobno stymuluje smileskurczesmile W nocy bolał mnie brzuch i był twardy dzis tez
        taka rundke sobie zafundujęsmile Może to i głupota smile ale moja kolezanka urodziła
        po takich spacerkach (czy miały wpływ nie wiem ) ale fakt jest faktemsmile))
        Nic sie nie martwsmile Będzie dobrze juz niedługo urodzimy i będziemy wymieniały
        się innymi zagadnieniemi juz na temat naszych Maluszkówsmile))
        pozdrawiam serdeczniesmile
        Agata

• ianna Re: Termin na 31 października -kto ma? 25.10.05, 22:21
          Cześć Dziewczyny,

Ja już jestem leżejsza smile.
          Niestety mój lekarz ze względów medycznych naciskał, żeby poród był wcześniej
          no i już jest po wszystkim.
          Mam w domu maleńką kruszynkę - nazwalismy go Szymon. Na razie wszystko jest Ok
          ale ponowny debiut po 5 latach to tak jakby zacząć od nowa.
          A miało być tak pięknie - na moje urodziny ale najważniejsze że jest zdrowy!
          Tego Wam życzę z całego serca i jeszcze jedno - CHODŹCIE PROSZĘ NA KTG TAK
          CZĘSTO JAK TO MOŻLIWE( będąc w szpitalu widziałam dziewczynę w 38 tc, która
          przyszła na KTG kontrolnie i skończyło się na cc - gdyby się spóźniła na KTG np
          o 30 min nie miała by zdrowej córki)

Trzymam za Was kciuki!!
          • eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 26.10.05, 11:55
            Gratulacjesmile!!!
            Ależ fajnie ze juz jesteś posmilei masz już synka w ramionachsmile! Najważniejsze ze
            zdrowiutki i napewno śliczniutkismile!

U mnie termin minął wczoraj (byłam u mojego lekarza zbadał i powiedział ze
            wszystko ok ale szyjka jeszcze długa smile zrobiłam KTG i też ok teraz idę w
            sobotęsmile a potem nie wiem jak często będę musiała na nie chodzić - zobaczymysmile
            Już nie mogę się doczekać ale wiem ze moze się przedłużyc (tym bardziej ze
            szacowaliśmy termin po USG (bo nie pamiętałam kiedy miałam @)
            Ale wyczekuję już z niecierpliwościąsmile
            Pozdrawiam serdeczniesmile
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 27.10.05, 20:20
      To super,że masz już swoje maleństwo!Ja chodze do lekarza co tydzień już od 3
      tygodni i nigdy mi nie robił ktg.Jestem zaskoczona,słucha serduszka małego
      owszem,ale ktg miałm tylko kilka razy jak leżałam w szpitalu w lipcu.Ciągle
      jest w moim brzusiu i podejrzewam,że jeszcze odwiedzi ze mną groby na 1
      listopada.Trzymajcie się i piszcie dużo.Humor mi dziś nie dopisuje,więc kończę.
      Pozdrawiam was serdecznie! Agnieszka
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 31.10.05, 20:38
      Dziewczyny!!!!Czy wy już wszystkie urodziłyście?!!Czy ja tu zostałam całkiem
      sama?!!Wciąż czekamy z mężem na naszego synka,a wy?Pozdrawiam Agnieszka

• eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 01.11.05, 23:33
        My teżsmile))jeszcze czekamy...
        Ja jestem 6 dni po terminie i już nie moge sie doczekaćsmile)) Tak bym chciała
        mieć już syneczka w ramionachsmile
        To czekanie jest najgorsze...i konieczne jest codzienne chodzenie na ktg i
        badania i w ogóle...
        Oj mogłyby juz sie te nasze brzdące urodzićsmile A Ty jak sie czujeszsmile?
        Pozdrawiam serdeczniesmile
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 07.11.05, 14:41
      Witam! 03.11.2005r o godz.15:55 urodziłam synka.Jestem już w domu.Jak wy się
      czujecie?I na jakim forum teraz można was spotkać?Pozdrawiam Agnieszka.
      • ianna Re: Termin na 31 października -kto ma? 09.11.05, 21:01
        Moje gratulacje!!!
        Nie daj się i proś o pomoc najbliższych- nie kibicuj hasłu "matka polska sama
        wszystko potrafi" smile)
        Ja mam już 3 tygodniowego synka i właśnie weszłam w etap kolek sad(

Nie znalazłam jeszcze swojego miejsca na forum póki co ale jakby co pozostał
        jeszcze mail gazetowy.
      • ciapek7 urodziłam ! 10.11.05, 20:56
        hej !
        urodziłam Agnieszkę 28.10. o 20.22 w Trzebnicy. Waga 3570 g, długość 54 cm.
        Jutro obchodzimy 2 tygodnie. Na razie jest spokojnie.
        Pozdrawiam !
        Monika z Agnieszka
    • eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 14.11.05, 18:28
      Cześc Dziewczynysmile))
      Ja TEZ juz urodziłasmile)))))))UFFF
      03 listopada o 13,35 na swiat przyszedł nasz Michałek 4600 i 60 sm długismile Nie
      udało sie naturalnie i było ccsmile Ale już po wszystkim i teraz dochodzę do
      siebiesmile
      pozdrawiam Was gorąco i moze załozymy forum na Niemowlakachsmile?
    • aniolek105 Re: Termin na 31 października -kto ma? 17.11.05, 16:53
      Witam.Bardzo chciałabym utrzymywać z wami nadal kontakt,mało czasu mam,ale
      staram sie zaglądać tu regularnie.Wiec załóżmy forum na niemowlakach.POstaram
      się to zrobić.Ojej ale mój syn już się domaga jeść smile,bedzie pod
      tytułem: "Październikowe i listopadowe mamy 2005".Więc do
      zobaczenia,zapraszam.Może wkrótce pochwalicie się zdjeciami waszych
      maleństw.Pozdrawiam serdecznie.Agnieszka i Kacperek.
      • eos9 Re: Termin na 31 października -kto ma? 17.11.05, 23:01
        Czescsmile To super smile
        Mój maluszek tez zajmuje mi duuzo czasu ale tak sie ciesze ze juz jest z
        namismile)) SUPER poszukam na Niemowlakach to forumsmile))i byloby swietnie utrzymac
        kontakt i dzielic sie doswiadczeniemismile))
        pozdrawiam serdeczniesmile))
        Aga i Michał
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka