ulka271 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 13.10.05, 11:51 witajciw dawno tu niezagladalam a wiec ja mam27 latek mam duzo obaw co do dania sobie rady mlodszy syn jest mamim synkiem choc bardzo samodzielny obawiam sie czy nie bedzie zazdrosny zabardzo a jak pomysle o ubieraniu i wyjsciu z cala trojka bez meza to wlos na glowie mi staje maz mnie pociesza ze mi pomoze ale wiecie jak to jest z chlopamichoc nie narzekam mam nadziejw ze ten czas szybko minie i juz bedzie luty i chciala bym miec juz wszystko za soba mam nadzieje ze moje podejrzenia co do plci beda mylne(mysle ze to znow syn bedzi)choc no coz bede konczyc pozdrawiam wszystkie przyszle,starajace sie i majace trzecia dzidzie papa Odpowiedz Link Zgłoś
iffona Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 13.10.05, 16:16 ulka do tego czasu wycwiczysz w ubieraniu sie starszego i bedzie dobrze , moj starszy jest samodzielny, z tym ze jak sie spieszymy rano do szkoly to ja mu szykuje ubrania, mlodszego musze w zasadzie sama ubierac, zadko cos sam ubierze zwlaszcza rano, ale akurat tym sie nie martwie jedyne moje zmartwienie czy malenstwo w brzuszku zdrowe no i czy jest dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 13.10.05, 17:13 mozna juz puscic kciuki. Dzis dostalam okres, buuuuu(: Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: nanna...za kilka dni znów do roboty;) 13.10.05, 18:43 Własnie...zbierajcie z meżulkiem siły na pracowity czas za kilka dni... Dziewczyny, to chyba tak jest,mamy dwójkę i wydaje się ,że i za trzecim razem bedzie szybko i ładnie, a tutaj czasem...nic..... nana.....trzymam nadal kciuki już na poczet kolejnej owulacji!!!!!!!!! nata Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 14.10.05, 17:25 nata dzieki za dobre slowo i w 100% przyznaje ci reacje. Wczoraj bylo smutno ale dzis patrze na to inaczej. Mysle nawet, ze dobrze sie stalo, bo wczoraj wieczorem rozchorowalam sie a dodatkowo dzis zlamal mi sie zab i musialam robic rtg. W ciazy mialabym klopot z antybiotykiem i rtg, a tak to przynajmniej nie musze sie obawiac. Tak, wiec za kilka dni zabieramy sie znowu do pracy. Pozdrawiam Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 22.10.05, 17:50 Oj,dziewczynki,upominam Was bardzo!!!!!!!Frekwencja naszego wątku gorsza niż na wyborach prezydenckich000pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 22.10.05, 18:24 melduje sie na posterunku, zwarta i gotowa do dzialania Odpowiedz Link Zgłoś
agamichal Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 23.10.05, 19:33 czesc Dziewczyny !!! Ja co prawda nie planuje, bo mam juz moja trojke od 12 dni. 10.10 urodzil sie moj trzeci synek, dwaj strasi maja 5,5 i 4 latka. Na razie przyzwyczajaam sie do nowej roli, teraz troche pomaga mi tesciowa no i maz byl w domu. Maly jest slodki i sliczny. Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 23.10.05, 20:14 gratuluje!!! Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 24.10.05, 17:18 Gratulacje Agamichal... a mu wczoraj, niby tak "spontanicznie" poprzytulalismy się...a to był 18 dc. Zobaczymy, co to bedzie............nata Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 08.11.05, 21:41 Dziewczyny co z Wami? Ja siedzialam cicho, bo ciezko pracowalam a teraz czekam na efekty. Testuje za 5 dni, ale cos mi sie zdaje, ze @ nadejdzie i znow nic z tego. Staram sie nie myslec, ale kiepsko mi to wychodzi Nata czy Twoje przytulanko dalo jakis efekt? Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 09.11.05, 14:44 Nanna,dostałam @......ale,przed to już czułam pawie wszystkie objawy-bolesnośc piersi, zgagę,mdłosci...ale to sobie można wmówić no nic...trza pracować dalej)))) trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie starające sęi te te już wystarane. pozdrawiam,nata PS. Co sądzicie o planowaniu płci??? Odpowiedz Link Zgłoś
ulka271 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 09.11.05, 19:52 Witam dzis mialam robione usg spytalam sie gin co tam widac powiedzial ze na 100%powie mi jak bede w 30tyg(a jestem w 25) ale dal mi do myslenia bopowiedzial ze ONA jest mala ciekawe co mial na mysli plec czy ze dzidzia jest mala zobaczymy przy nastepnym usg pozdrawiam i juz nieumiem sie doczekac) Odpowiedz Link Zgłoś
stamag Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 10.11.05, 20:26 Zgłaszam się do szacownego grona. Mąż dał się przekonać , postanowione i zrobione! Termin - gdzieś połowę lipca 2006. Będzie Raczek. Mamy już córkę (9 lat) i synka (4 lata), więc płeć może być dowolna... Ale się cieszę! Odpowiedz Link Zgłoś
doomi Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 10.11.05, 23:09 Dziewczyny, dopiero wątek znalazłam, ale jak pozwolicie to chętnie się dołączę. Mam 31 lat i dwójkę (chłopiec 11, dziewczynka 8). I pomyśleć że kiedyś chciałam mieć jedynaka. Staramy się od tygodnia dopiero, ale mam tak nieregularne cykle że wiem, że będzie ciężko. Pozdrawiam Was cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
patka.f Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 11.11.05, 19:09 Tez do was dołącze ja pozwolicie Mam 27 lat i dwóch chłopcow (5 i 2 lata)..Teraz jestem w 10 tygodniu planowanej i bardzo chcianej ciąży..Termin mam na czerwiec..Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
zuju2 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 15.11.05, 12:56 cześć Dziewczyny! Zaglądam tu ponownie i nadziwić się nie mogę ile nas tu jest!!! i mam nowinę: po 15 miesiącach wytężonej pracy, moje dwie córeczki doczekały się rodzeństwa w brzuszku. W czerwcu dołączy do nas dzidziuś! Pekam ze szczęścia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ania800 Cieszę się razem z wami:)) 15.11.05, 20:59 nie mam trójeczki ani nawet dwójeczki ale moze już niedlugo podziwiam was bardzo ja się cały czas boję jak dam radę co z pieniedzmi itp. biorę już kwasik foliowy więc może niedługo i ja się pochwalę jak jest u Was pracujecie? nie macie obaw bardzo kocham dzieciaczki i jakby nas był stać to bym miała chyba z piątkę) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 18.11.05, 15:24 Gratuluje wszystkim, ktorym sie udalo! Ja niestety 4 dni temu zaczelam nowy cykl staran Ale jest nadzieja Caly tydzien spedzilam nad cieplym morzem, nurkowalam, patrzylam w nocne niebo i pierwszy raz w zyciu zobaczylam spadajaca gwiazde. Mam nadzieje, ze to znak. Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 18.11.05, 15:24 Gratuluje wszystkim, ktorym sie udalo! Ja niestety 4 dni temu zaczelam nowy cykl staran Ale jest nadzieja Caly tydzien spedzilam nad cieplym morzem, nurkowalam, patrzylam w nocne niebo i pierwszy raz w zyciu zobaczylam spadajaca gwiazde. Mam nadzieje, ze to znak. Pozdrawiam. Nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 20.11.05, 16:24 o rety! sorry, nie wiedzialam, ze poszlo az 3 razy. Jeszcze raz przepraszam. nanna Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 21.11.05, 16:16 Nanna, u mnie tez nic. Ale,co tam,może i lepiej???Jakoś tak zdaję się na los. Ostatnio przeczytąłam sobie super wątek o poxnym macierzynstwie. Nie uważacie,ze to też jest świetne rozwiązanie?pozdrawiam,nata Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 28.12.05, 17:44 JAk tam ,kochane???? U nas na razie nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 31.12.05, 20:06 Ja już czekam na mojego trzeciego (marzec 2006). Życzę powodzenia!!! A tak poza tym, czy nie odnosicie wrażenia, że niektórzy patrzą trochę dziwnie, jak się mówi o trzeciej ciąży? Tak jakby trójka dzieci to była cała masa. Ja zawsze chciałam trójkę - najlepiej 2 chłopców i dziewczynkę. Będzie trzech chłopców, no cóż też będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
iffona do kini :) 01.01.06, 10:58 ja mam dwoch chlopcow '99 i '02 a teraz prawdopodobnie coreczka, pisze prawdopodobnie bo nie moge uwierzyc, ze moglby sie spelnic kiedys mj wymyslony plan: dwoch chlopcow i trzecia coreczka, mam termin na poczatek kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: do iffona :) 01.01.06, 19:14 Ja mam termin na 26.03. Cały czas się jeszcze łudzę, że może lekarz się pomylił, co czasem się zdaża, i że będzie dziewczynka. Na 4 dziecko już się chyba nie zdecyduję, tym bardziej że zawsze chciałam mieć trójeczkę. Ale jak jednak będzie chłopiec to trudno - też będę się cieszyć. Kiedy się dowiedziałam byłam rozczarowana - "Jak to moje "plany" się nie zrealizują?! To niemożliwe!", ale teraz kiedy dłużej o tym myślę, to zaczyna mi to obojętnieć. Będę miała rozbrykanych chłopaków!!! Pozdrawiam, no i gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 01.01.06, 19:58 witajcie ..... to i my dołaczymy bez jakichś specjalnych starań udało nam się i w moim brzuszku mieszka juz trzecia istotka. Te dwie na lądzie to Daro 11 l i Mati 19 miesięcy. Teraz bardzo chcemy chłopczyka, fasolka ma przyjść na świat w poowie sierpnia 2006 ! Pozdrawiam i trzymam kciuki. Jak sobie radziłyście przy róznicy wieku dwa lata ? Wiecie wózki, ubieranie, karmienie, usypinie .......... Odpowiedz Link Zgłoś
sallyx Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 02.01.06, 00:32 Witam właśnie znalazłam ten wątek więc się wpisuję, mam Oliwcię 7l Arturka 6l i dzidzię w brzuszku na 1 luty więc już niedługo. nie mogę się doczekać podobno chłopak, choć mąż mówi że dziewczyna a nie zdażyło mu się jeszcze pomylić u nas jest super bo dzieci bardzo chcą maluszka wszystko jedno co to będzie, a zaznaczę że żadne nie było planowane- plan był tylko jeden - będziemy mieli troje trzymam kciuki za wszystkie starające się i zafasolkowane gorąco pozdrawiam p.s. mam 26l Odpowiedz Link Zgłoś
nata76 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 02.01.06, 13:03 U nas na razie nic, ale na 16 jestem umówiona do gina, bo mam jakieś dziwne plamienia przd @... No to,dziewczyny, zdradzcie jak sie tych chłopaków robi))Zwłaszcza Ty, Kinia))) Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 03.01.06, 09:34 Szczerze powiedziawszy to nie wiem, bo dwa ostatnie razy próbowałam "zrobić" z mężem córkę A chyba będzie trzech łobuzów. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia7549 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 02.01.06, 14:24 Witam Kochane Mamusie, ja też będę miała trójkę, jestem w 2 miesiącu, mam termin na 02.08.2006. Mam już dwóch chłopców w domku: 6 lat i 11 miesięcy. Nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka, moim zdaniem to zawsze 50/50, loteria, zżera mnie ciekawość. Na pewno to wiem tylko,że w sierpniu u mnie w domu będziemłyn.... Pozdrawiam lucjusz1999@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kinia_1979 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 03.01.06, 09:32 Widzę, że chłopaki w podobnym wieku jak moje (starszy prawie 7 lat, młodszy 18 miesięcy). U mnie młyn to się zacznie już w marcu. Biorąc pod uwagę, że młodszy to straszny rozrabiaka to zaczynam się już bać Co do płci to masz rację, że zawsze 50/50. Ja drugi raz starałam się o dziewczynkę, a będzie, najprawdopodobniej, trzech chłopaków. Nie boisz się reakcji tego młodszegona nową dzidzię w domu? Mój na widok malutkiego dziecka reaguje bardzo pozytywnie, ale do tego jest straszny zazdrośnik, więc nie wiem jak to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
agusia7549 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 11.01.06, 11:23 Mój starszy był zachwycony gdy sie dowiedział, że będzie jeszcze jeden brzdąc, a młodszy to za mały żeby mu mówić narazie nowinę, jak się urodi dzidzia to bedzie miał 1,5 roku; myślę że też nie bedzie źle z zazdrością, po prostu za mały, ale życie jak zwykle pokaże i zweryfikuje "gdybania", jestem dobrej myśli. Życzę dużo cierpliwości i zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
nanna75 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 04.01.06, 13:02 u nas nic sie nie dzieje. A w zasadzie troche sie sytuacja pogorszyla, bo dzis mam 50 dc i @ brak (ciazy tez brak). Oznacza to, ze moje hormony szwankuja i trzeba bedzie walczyc, jak o pierwsze dziecko (ponad 2 lata). A myslalam, ze bedzie latwiej... Nie wiem tylko czy mam jeszcze sily, zeby to znowu przechodzic. pozdrawiam i zycze szczescia w nowym roku. nanna Odpowiedz Link Zgłoś
siewonka1 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 11.01.06, 20:31 Witam Oj dawno mnie tu nie było a to dlatego że od roku nianczę moje trzecie dziecko. Mam 11 letniego syna 6,5 córkę i 13 miesięczną córkę. Zawsze chcielismy mieć trójkę ale to ostatnie nie było jakoś szczególnie planowane i byłam w szoku. Niby wiedziałam że mogę zajść w ciążę ale wydawało mi się to mało prawdopodobne bo o drugą córeczkę staralismy sie dwa lata a trzecie wyszła bo raz mi się daty pomyliły.Czułam się jak dziwoląg bo nikt wśród znajomych nie miał takiej gromadki. Teraz już znam klika rodzin z trójeczką. Większość się dziwiła że będziemy mieć troje dzieci "jak sobie dacie radę? "w dzisiejszych czasach..." itd Ale teraz spotykamy się z głosami ale macie super my byśmy też tak chcieli ale nie mamy kasy, odwagi ... Dzieciaki są kochane ale łatwo nie jest pranie prasowanie każde z nich wymaga czegoś innego synowi trzeba sprawdzić lekcję ze średnią córką poczytać bajkę a najmłodszą utulić do snu przewinąć. Za wiele czasu dla nas nie zostaje ale to już niedługo najmłodsza córeczka rośnie i coraz więcej czasu spędzają bawiąc się we trójkę ... Pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach Odpowiedz Link Zgłoś
cameltravel Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 12.01.06, 18:16 Jestem w ciązy z trzecim to juz 12 tydz. mam syna 8 lat i córkę 6 lat oboje już w szkole więc trochę czasu na nowa radośc Pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
ona510 Re: Starające się o Trzeciego Dzidziusia... 13.01.06, 09:04 Czesc dziewczyny,jestem mamą 10 latki i 9 latka a wczoraj okazało sie ,ze jestem w ciązy!!!!Tak więc będzie trzecie w rodzinie.Jestem w szoku! Odpowiedz Link Zgłoś