Dodaj do ulubionych

CZERWIEC 2006

• aikii Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 13:47
      Witam,
      Ja rowniez mam zostac mama w czerwcu. Termin w/g kalkulatora 18 czerwiec.
      To byl I miesiac staran i od razu trafiony, tak wiec ciagle jeszcze czekam, ze
      to moze sen i za chwile dostane @.
      A starania wygladaly tak, ze wyjechalismy na wakacje we wrzesniu i po prostu
      zrezygnowalismy z zabezpieczenia sie.
      Ciagle wydaje mi sie to nieprawdopodobne, ze tak szybko poszlo.
      Tyle sie nasluchalam o problemach z zajsciem i donoszeniem.
      Aha, mam 27 lat, 3 lata po slubie, mieszkam w Gdyni.
      Rodzice jeszcze nie wiedza, poczekam do pierwszej wizyty u lekarza (czyli za
      jakies 2 tygodnie).
      pozdr. A.
      • ludwiczka1 Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 13:57
        Gratulacje. Bardzo się cieszę z kolejnej czerwcóweczki i z tego, że wreszcie
        jest ktoś komu termin porodu wypada później niż mnie.
    • wandana Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 13:51
      Ja żeby nie zapeszać na razie tylko podczytuje, a mam nadzieję, że wpiszę się w
      piatek. Póki co, mam 25 dc i dwa testy z bladymi drugimi kreskami (przy cyklach
      24-26 dni). Jak do piatku nie przyjdzie @@@ - testuje trzeci raz i jeśli zobczę
      dwie tłuste krechy - dołączę do Was. Póki co boję się cieszyć, bo już w
      kwietniu byłam w ciązy, którą straciłam w 10tc. Ale teraz wierzę, że sie uda.
      Poza zachciankami żadnych objawów. Aby do piątku i duuuużo zdrówka wszystkim
      czerwcóweczkom.
      p.s. widziałam, że powstało juz prywatne forum dla czerwcówek, ale pusto tam
      trochę.
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34251
      • patka05 Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 14:27
        To i ja się przywitam smile
        Dziś rano ujrzałam dwie słodkie kreseczki smile Mierzę tempkę, więc termin mogę z
        dość dużą dozą prawdopodobieństwa sama sobie określić- wychodzi mi 21 czerwiec smile
        • monias3 Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 16:11
          gratulacje dlla nowo zafasolkowanych!!!!!!!!!
          Witam serdecznie, oj czuję że to bedzie płodny watek..
          • patka05 monias 10.10.05, 18:25
            popatrz- a my razem z jednego wąteczku na innym wylądowałyśmy smile))
            • monias3 Re:pateczko 10.10.05, 18:34
              a no tak się w życiu jakoś plecie...że znów jesteśmy razemsmile Pamiętam Cię
              dobrze Patkosmile)
              To supersmile
              Masz już wybranego lekarza? Bo ja włąsnie umówiłam się telefonicznie na
              wizytę...a wybrałam na podstawie internetowych poszukiwań...zobaczymy.
              • patka05 Re:pateczko 10.10.05, 20:17
                no ja zostaję przy mojej gince, u której jestem od roku.

A co tam u ciebie? Jak się czujesz i w ogóle? Bo nie dam rady przeczytać tych
                wszystkich postów... smile
                • monias3 Re:pateczko 11.10.05, 09:45
                  poza okropnymi dolegliwościami gastrycznymi - całkiem nieźle.
                  Ale przeraża mnie fakt że dzisiejszej nocy 3 razy musiałam atakować lodówkę.
                  Chyba przeniosę wyrko do kuchnisad
    • agabrys33 Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 14:48
      Witajcie
      Ja tez sie do Was przyłącze smile
      Dzis zrobiłam test wyszły 2 kreski smile ciaza jak najmniej spodziewana ,
      nieplanowana.Jestem pełna obaw ale sie ciesze , ze los zadecydował za nassmile
      Mam 28 lat , jestem Z Gliwic
      Z zawodu połozna smile
      Jestem mama 5 letniego KUBUSIA
      termihn według kalkulatora na 16 czerwca
      pozdrawiam
    • monias3 Lipa :)))))))) 10.10.05, 15:11
      DZięki , za info , przeczytałam dopiero dziś bo miałal "nieczynny" komputer
      prze cały weekend. Dzięki z cenne informacj eo Jaczewskiego, pokrywają się z
      tymi jaki emam dotychczas. Mimo wszystko chyba się zdecyduję.
      I ma w związku z tym prośbę podobnę do Artistry -możesz mi wysłać na priva
      namiary na tego Twoej go gina? Będę wdzięcznasmile
      • ansteba77 witamy! 10.10.05, 15:33
        Serdecznie witamy w naszym gronie wszystkie nowe Czerwcóweczki,a wśród nich
        położną.Pewnie będziemy miały do Ciebie całe mnóstwo pytań smile.
        • monias3 Czy wszystkie macie już wybranego gina??? 10.10.05, 16:19
          Bo ja ciągle zwlekam z umówieniem sie na wizytę, boję się że wyjdzie coś nie
          tak , jak rok temusad
          Lekarza wyszukałam na forum...nie wiem czy się sprawdzi, już się tyle razy
          zwiodłam. Ale nic to. Trzeba w końcu się zabrać do roboty, dziś chyba do niego
          zadzowonię...to "już" 6 tydzień w końcu...

A jak u Was sprawa wyboru lekarzy? Już zdecydowałyście? I w którym tyg macie
          pierwszą wizytę?
          • loonia1 Re: Czy wszystkie macie już wybranego gina??? 10.10.05, 16:31
            ja zdecydowalam sie na mojego "normalnego" gina - tzn tego, do ktorego juz
            chodze od 4 lat. jest ok i pracuje w szpitalu, ktory jest niedaleko mojego domu.
            co do 1-szej wizyty to mam ja dopiero za tydzien czyli na przelomie 6 i 7
            tygodnia.
    • monias3 Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 18:54
      no właśnie umówiłam sie na pierwszą wizytę - wypadnie na 1 dzień 6 tygodnia.
      Może już zobaczę bijące serce, jak myslicie?
      • merunka Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 20:43
        Witajcie Drogie Czerwcowkismile przylaczam sie do Was niesmialo. U mnie dzis
        zaczal sie 7 tydzien. Niestety jestem po poroniniu w pazdzierniku zeszlego roku
        w 12 tygodniu. Bylam u gina w zeszly piatek, pecherzyk jest tam gdzie nalezy, w
        przyszly poniedzialek ide ponownie, sprawdzic, czy urosl i czy widac juz
        serduszko. Nie moge sie na razie cieszyc pelna piersia, za duzo strachu. Poza
        tym w tym miesiacu mialam tyle powaznych stresow, ze stresuje sie tym teraz
        dodatkowowink Poza tym nie myslcie, ze jestem ponurakiem - wrecz przeciwnie,
        urodzona ze mnie optymistka, tylko akurat przezywam (albo raczej przezywalam)
        ciezki okres. Ciesze sie, ze moge tu byc z Wami. Trzymam za wszystkie kciukismile
        Moje poprzednie forum Maj 2005 bylo cudowne (nadal jest), mam nadzieje, ze uda
        nam sie wytworzyc podobna atmosferesmileMoze przenioslybysmy sie na prywatne
        forum Mamy czerwcowe - juz je tam widzialam. O wiele latwiej poruszac sie na
        takim forum, w watku traci sie cenne informacje. Aha, z objawow to bol piersi i
        lekkie mdlosci (juz sama nie wiem czy to ciazowe, czy z nerwow). Cieszy mnie
        to, bo w poprzedniej ciazy ich nie mialam. Aha, mam na imie Agata, 26 lat,
        mieszkam z mezem w Pradze. Sciskam Was papa merunka
        • mysiaaa3 do marunki 11.10.05, 12:00
          Cześć!
          Ja podobnie jak Ty przeżyłam poronienie (luty 2005).
          Teraz dołączyłam do czerwcóweczek i też różne myśli przychodzą mi do głowy.
          Są obawy, ale wierzę mocno, że tym razem się uda i nie przyjmuję innej opcji.
          Idę na pierwszą wizytę do gina już w czwartek! Nie mogę czekać dłużej, chcę
          żeby mnie zbadał, skierował na badania, chcę jak najszybciej poczuć spokój.
          pozdrawiam
          • mysiaaa3 do merunki (przepraszam za błąd wyżej) 11.10.05, 12:01
            • merunka Re: do mysi 11.10.05, 16:18
              Wiem co czujesz. Na forum Mamy -czerwiec 2006 jest wiecej dziewczyn z takim
              doswiadczeniem. Musimy sie wspierac i wierzyc, ze tym razem bedzie dobrze. W
              poniedzialek mam kolejna wizyte, ktora potwierdzi, czy maluszek sie rozwija.
              Ale czy dzieki temu bede spokojna i pewna? Nie. Poronienie nauczylo mnie, ze
              zycie jest takie niepewne, jednego dnia mamy wszystko, nastepnego mozemy
              wszystko stracic. I nie mamy na to wplywu. Dlatego tak wazne jest by cieszyc
              sie chwila, lapac szczescie i ladowac akumulatory. Nic nie jest nam dane na
              zawsze. To oczywiscie nie zaprzecza temu, ze nalezy wierzyc w swoje szczescie,
              trzeba byc dobrej mysli i nie czekac biernie co przyniesie los. Wierze, ze nam
              sie uda. Trzymam za nas kciuki, sciskam Cie, merunka
    • edyta.23 Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 20:42

ja również witam kolejne czerwcowe mamusiesmile ale nas już dużo!

a jak ze szpitalem? zastanawiacie się już gdzie chciałybyście rodzić?
      • kumakk Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 21:16
        Witajcie, dziewczyny!
        Mój termin wypada w połowie czerwca. Jestem po trzydziestce, to moja pierwsza
        ciąża. Na razie trochę panikuję, czuję się dość paskudnie i dopiero po lekturze
        forum trochę mi ulżyło - nie ja jedna mam dolegliwości smile)
        • levti Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 22:24
          Czesc Dziewczyny!
          Ja dzis zaczelam 7 tydzien i wlasnie dzis bylam z pierwsza wizyta u
          lekarza.Zrobiono mi cytologie i pobrano material na czystosc pochwy.I
          oczywiscie mialam USG dopochwowe,ktore uwidocznilo 1 pelny pecherzyk plodowy i
          bijace serduszko(dostalam zdjecie na pamiatke!!!).Na razie wszystko wyglada
          ok,ale pani dr poradzila,zeby z informowaniem innych o ciazy poczekac do 12
          tygodnia.Jak sama stwierdzila widziala juz wiele w swoim zyciu. Poza tym
          zbadala mi piersi i stwierdzila,ze nie powinnam miec problemow z karmieniem.
          Co do witamin ,to obejrzala moja morfologie i zalecila na razie tylko
          kontynuacje kwasu foliowego.Stwierdzila,ze nie mam zadnych niedoborow,a dzieci
          okropnie rosna po witaminach i wytwarza sie wtorne zapotrzebowanie na nie.Moge
          zazywac 1 tabl. na tydzien lub nawet na 2,ale nie ma takiej
          koniecznosci.Poniewaz jestem przezorna kupilam juz sobie dzisiaj Feminatal N.
          Spytalam ja takze o basen,odpowiedziala,ze nie ma zadnych przeciwwskazan.Tylko
          lepiej wybrac basen z ozonowana woda i jako profilaktyke stosowac Clotrimazol
          krem tuz przed wejsciem do basenu i zaraz po wyjsciu.
          Na nastepna wizyte umowila sie ze mna za 3 tygodnie i mam przyjsc z wynikami
          badan: morfologia, glukoza, Hbs, OWA i badanie ogólne moczu.
          Generalnie pierwsza wizyta byla sympatyczna i rzetelna.
          Mysle,ze opisalam Wam juz wszystko czego sie dowiedzialam.Mam nadzieje,ze te
          informacje Wam tez sie przydadza.
          Poza tym witam wszystkie nowe czerwcoweczki!!!
          Natomiast co do samopoczucia,to czulabym sie swietnie,gdyby nie mdlosci,ktore
          gnebia mnie od rana.Zmniejszenie dolegliwosci zauwazylam tyllko po 2 rzeczach:
          po cytrusach (na dluzszy czas) i jak w ogole cos jem,ale boje sie,ze okropnie
          utyje.W zwiazku z tym kupilam sobie wafle ryzowe,bo maja malo kalorii i bede
          sie starac jesc je + owoce miedzy glownymi posilkami.
          Dobrze,nie bede juz Was wiecej zanudzac moimi problemami.Trzymajcie sie!!!
    • anjany Re: CZERWIEC 2006 10.10.05, 22:37
      Ja z radością dołączam smile testowałam w piątek i wyszły dwie piękne kreseczki.
      Nam szczęśliwie się udało za pierwszym razem, podobnie jak przy pierwszym
      Dzieciątku, które obecnie ma 2,5 roku. A poród mam na 16 czerwca 2006!!!! Mąż
      kiedy mu powiedziałam z radości sprawdzał, czy nie mam za ciasnych spodni smile)))
      A mam na imię Ania i skończone 30 lat. Wiadomość o ciąży odebrałam z radością
      ale powiem Wam, że czułam, że nam się uda od razu i jakoś w brzuchu mi
      wszytko "drgało" nie tak jak po normalnej owulacji - przy pierwszej ciąży tego
      nie czułam. Pozdrawiam czerwcowe Mamuśki i obiecuję zaglądać i dzielić się z
      Wami radością....
      • artistry1 Re: CZERWIEC 2006 11.10.05, 07:40
        Poszukuje czegos dobrego na zaparciasad męcza mnie strasznie i nawet pół kilo
        winogron z pestkami nic nie daje, choc zawsze dawałosmile Jaki sposób naturalny i
        dobry na to i oczywiście taki, który by nie zaszkodził dzidzi?? Prosze o pomocsmile
        • monias3 zaparcia 11.10.05, 09:50
          mi pomaga zawsze actimel tak ze 2-3 razy dziennie przez 2-3 dni i po kłopocie.
        • bajakaja Re: CZERWIEC 2006 11.10.05, 10:38
          Sprobuj suszonych sliwek, smaczne i pomaga!
          Pozdrawiam
    • merunka Forum prywatne dla Czerwcowek 11.10.05, 09:16
      Kochane Dziewczyny! nie wiem czy wiecie, ze powstalo forum prywatne dla nas
      Czerwcowek. Zachecam goraco do przeniesienia sie tam, poniewaz nasz watek za
      chwile tak sie rozrosnie, ze sie w nim pogubimy. Forum prywatne ma to do
      siebie, ze jest bardzo czytelne. Pozdrawiam serdecznie, merunka ps. podaje link
      do tego forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=34251&w=30161600&a=30239242
    • merunka jeszcze raz link 11.10.05, 09:18
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34251
    • monias3 bajakaja 11.10.05, 10:00
      nasza matko załozycielko - moze zajrzyj czasem na proponowane forum czerwcówek -
      przydałaby się i tam taka świetna lista, jaką starannie opracowałaśsmile
      • merunka Re: bajakaja 11.10.05, 10:22
        Przylaczam sie do prosby. Potrzeba kogos ze zdolnosciam organizacyjnymi, zeby
        wszystko ladnie poukladacsmile ja sie nie specjalnie nadaje, ale obiecuj aktywne
        uczestnictwosmileps. nie chodzi o to, by rozbic ten swietny watek, ale o to, zeby
        nam bylo latwiej - sprawdzilo sie to juz u innych, dlaczego nie skorzystac?
        • bajakaja Zostawiacie mnie? 11.10.05, 10:46
          Czy to oznacza ze uciekacie z tego watku??
          Wiem ze na osobnym forum mozna podzielic watki tematycznie, jest wtedy napewno
          wszystko poukladane. Ale z drugiej strony traci sie ciaglosc, tutaj moze jest to
          wszytsko troszku wymieszane, ale nie traci sie orientacji w tym co sie u kogo
          dzieje.
          Oczywiscie ja nikogo tutaj na sile nie bede zatrzymywala choc musze powiedziec,
          ze bardzo sie do Was przywiazalam i nie chialabym sie z Wami rozstawac. Wydaje
          mi sie, ze wlasnie zaczelo sie robic bardzo sympatycznie i tak jakos rodzinnie,
          poznalysmy sie juz w miare dobrze.
          Ale tak jak mowie kazdy zrobi jak uwaza.
          Szkoda tylko, ze beda szly jednakowe tematycznie watki na dwoch forach to bardzo
          rozprasza, no i pewnie przez to bedzie nas mniej :o(

Tak czy siak mam nadzieje, ze wszystko sie jakos ulozy.
          Pozdrawiam serdecznie
          • bajakaja Re: Zostawiacie mnie? 11.10.05, 11:04
            Witam wszystkie nowe dziewczyny na naszym watku. Serdecznie gratuluje!
            Czerwcowe Mamuski:
            1. apple_pie_76 - termin porodu maj/czerwiec
            2. giovanna3 - termin porodu maj/czerwiec
            3. martka.b - termin porodu 1/2 czerwiec
            4. hisia - termin porodu 2 czerwiec
            5. artistry1 - termin porodu 3 czerwiec
            6. marsjanka1999 - termin porodu 3 czerwiec
            7. podkowa_15 - terrrrmin porodu 4 czerwiec
            8. libretka - termin porodu 5 czerwiec
            9. bajakaja - termin porodu 5 czerwiec
            10. mada25 - termin porodu 5 czerwiec
            11. goosiaa3 - termin porodu 5 czerwiec
            12. paola_k2 - termin porodu 5 czerwiec
            13. arabela27 - termin porodu 5 czerwiec
            14. eenia - termin porodu 5 czerwiec
            15. andzik27 - termin porodu 5 czerwiec
            16. levti - termin porodu 7 czerwiec
            17. edyta.23 - termin porodu 8 czerwiec
            18. joanna3114 - termin porodu 9 czerwiec
            19. jonama - termin porodu 9 czerwiec
            20. nospa2 - termin porodu 9 czerwiec
            21. eglantine - termin porodu 9 czerwiec
            22. loonia1 - termin porodu 9 czerwiec
            23. ansteba77 - termin porodu 9 czerwiec
            24. mycha79 - termin porodu 10 czerwiec
            25. czrwiec10 - termin porodu 10 czerwiec
            26. mag2004 - termin porodu 10 czerwiec
            27. madzia_zabka - termin porodu 10-12 czerwiec
            28. myszka777 termin porodu 11 czerwiec
            29. monias3 - termin porodu 12 czerwiec - cieszymy sie ze do nas wrocilas!
            30. lipa303 - termin porodu 12 czerwiec
            31. pecja - termin porodu 12-13 czerwiec
            32. kasani - termin porodu 15 czerwiec
            33. kumakk - termin porodu połowa czerwca
            34. mysiaaa3 - termin porodu 16 czerwiec
            35. agabrys33 - termin porodu 16 czerwiec
            36. aniany - termin porodu 16 czerwiec
            37. ludwiczka1 - termin porodu 17 czerwiec
            38. akii - termin porodu 18 czerwiec
            39. patka05 - termin porodu 21 czerwiec
            40. kasiulka74 - termin porodu ???
            41. aga.emi - termin porodu ???
            42. ansteba77 - termin porodu ???
            43. merinka - termin porodu ???
            44. mama-oliwki - czekamy na wyniki ponownego testowania!
            45. wandana - czekamy na wyniki ponownego testowania!

Goście (zawsze bardzo mile widziani):
            1. owiesia24 - na razie tylko niesmialo zaglada :o) gosc honorowy!
            2. althea35 - na razie niesmialo zaglada :o)
            3. kata74 - mamuska czerwiec 2004
            4. jezzmam - mamuska czerwiec 2005
            5. kurczako - przyszla mama, termin porodu?
            6. mka16 - przyszla mama, termin porodu?

Pozdrawiam
            • martka.b bajajka 11.10.05, 11:12
              Mysle, że dobrze by się było przeniść Dziewczynki.. Bo niebawem nam się pomiesza
              w głowiesmile Co Wy na to?? Ja się wpisałam na tamto forum, ale jak się nie
              przenosicie, to zostaje teżsmile
              • merunka Re: bajakaja 11.10.05, 11:35
                Kochana absolutnie nie chcemy Cie opuszczac, chcemy, zebysmy sie przeniosly
                cala bandasmile Pewnie, ze nie fajnie, zebysmy sie porozdzielaly. Nie gniewaj
                sie, ze wyskoczylam z ta propozycja, wierze, ze naprawde bedziemy tam razem.
                Sciskam pozdrawiam merunka
                • monias3 Re: bajakaja 11.10.05, 15:06
                  Bajakaja, nie nie to nie taksmileMy chcemy być wszystkie razem z iżeby poukładane
                  wszystko było ładnie i wygodnie ale ten wątek też ma swoje uroki-może trochę
                  chaotyczny ale za to sympatycznysmile
                  dołączam się do słów merunki...pewnie żę bez Cibie nie chcemy, no ale jeśli
                  powastaną dwa równoległę wątki to też nie tragedia, nie?
                  Ja będę na obydwóchsmile)))))))))
            • wandana Re: Zostawiacie mnie? 12.10.05, 13:45
              To ja uzupełnię dane smile Byłam na becie i wynik 99,1 w 26dc. A więc jestem
              czerwcówką !!!! Termin na 23 czerwca - moje imieniny i dzień ojca ! Super
              prezent dla mężulka smile
              A co do przenosin to ja też przeszłam, ale wcale z tego wątku nie uciekam. Tu
              jest super i bardzo przytulnie, ale jak napisał ktoś przede mną, o ile teraz
              jeszcze jakoś damy radę, to za 5-6 miesięcy nie będziemy w stanie być na
              bieżąco. Zatem tutaj możemy prowadzić luxne pogaduchy a tam będzie wiele
              konkretnych wątków. Przecież możemy być tu i tam.
              Pozdrawiam cieplutko
            • aga.emi Re: Zostawiacie mnie? 17.10.05, 11:48
              uzupełniam: temin porodu 16,06,2005 smile
          • pecja Re: Zostawiacie mnie? 11.10.05, 11:44
            Nie zostawimysmile Myślę że z powodzeniem można kontynuować ten wątek jak i
            rozwijać forum. Urok tego wątku polega na wielu swobodnych wypowiedziach, poza
            tym umieszczony jest na "Oczekiwaniu" gdzie łatwo mogą trafić nowe mamy. Z kolei
            forum ma tę zaletę że łatwiej jest podzielic wątki tematycznie i uzyskać
            odpowiedzi na konkretne pytania, które tu, w natłoku wypowiedzi mogą się zagubić.

Myślę że jest nas na tyle że nie zabraknie twórczości na ten wątek i na forum.

Pozdrawiam serdecznie,
            • myszka777 Re: Zostawiacie mnie? 11.10.05, 12:32
              hej, melduję się choć na chwilkę, nie opuszczam tego wątku, cały czas
              podczytuję, gorzej z wpisamisad
              u mnie raczej nie za wiele objawów, troche zmęcona, trochę bola piersi
              martwia mnie leciutkie plamienia, byłam na wizycie u ginki - kazała zwiększyć
              dawkę dupka i sie nie denerwować - dodatkowo kazała zrobić jeszcze jedną betę -
              zrobiłam w 39dc = początek 6tyg. beta wyszła 26.068,9 jednosteksmile
              jestem umówiona na koleja wizyte , w tym USG na 19.10 (to będzie koniec 7 tyg)-
              tak bardzo bym chciała usłyszeć serduszko
              • stephany Re: Zostawiacie mnie? 11.10.05, 14:31
                dziewczyny czemu nie piszecie na forum czerwiec 2006? jest nas juz tak dużo ze
                moze warto sie juz przenieść?]
                zapraszamy wszystkie chętne
                a to link forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34251
                • levti Re: Zostawiacie mnie? 11.10.05, 19:29
                  Popieram Bajakaje!!!!Nie mam nic przeciwko istnieniiu dwoch forum,ale nie ma co
                  rezygnowac calkiem z tego,bo to jest duzo ciekawsze.Tu wiecej sie o sobie
                  dowiadujemy,mozemy sie podzielic swoimi spostrzezeniami,rozterkami itp.Dlatego
                  na pewno tu zostane,jesli wiekszosc z Was tez tu bedzie.A od czasu, do czasu
                  bede tez zagladac na drugie forum.
                  • merunka Re: odnosnie forum czerwcowego 11.10.05, 19:52
                    Dziewczyny! Nie chce nikogo werbowac, bo to nie o to chodzi. Tylko sobie
                    wyobrazcie jak bedziemy sie poruszac po takim watku za rok na przyklad? To jest
                    po prostu technicznie bardzo trudne. A to czy forum jest ciekawe czy nie zalezy
                    od uczestnikow. Tak zazwyczaj bywa, ze najpierw powstaje watek a pozniej
                    dziewczyny przenosza sie na swoje forum - bo tak wygodniej. Ale to przeciez te
                    same dziewczyny i atmosfera ta samasmile Coz, na forum prywatnym na razie maly
                    ruch, ale poczatki sa trudne. Nie chcialam zeby zrobila sie z tego jakas
                    konkurencjasad merunka
    • martka.b A co tu taka cisza??? 12.10.05, 08:21
      Gdzie się podziewacie dziewczynki?? Na formu czerwcowym umieściłam link do tego
      wątku, bo taki wątek o wszystkim jest potrzebny. Ja molestuję Was od rana, bo
      spać nie mogę, a jestem na wolnym.. i mogłabym się w końcu wyspać..
      • nalow Re: A co tu taka cisza??? 12.10.05, 10:08
        border="0"
        src="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10721;32/st/20060618/e//dt/6/k/693
        8/event.png"></a>
        • nalow Re: A co tu taka cisza??? 12.10.05, 10:10
          przepraszam za to co na górze, to mój nieudany suwaczek
    • bajakaja Jak tam u was dziewczyny? 12.10.05, 13:11
      No wlasnie jak samopoczucie? Bo u mnie coraz gorzej :o(
      Mdlosci nie opuszczaja mnie ani na moment, do tego te paskudne dusznosci... Jak
      dlugo jeszcze? Mam nadzieje, ze nie bedzie mnie tak meczyc do konca pierwszego
      trymestru, bo chyba zwariuje.
      Jak wy sie czujecie? Moze ktoras z was tez sie boryka z tymi paskudnymi
      mdlosciami? Moze macie jakies sprawdzone sposoby? Ja zjadam jeszcze w lozku
      sucharka i potem troche leze, ale to nie pomaga na dluzsza mete :o( Ratujci
      prosze!!!!
      • amelka788 Re: Jak tam u was dziewczyny? 12.10.05, 13:43
        Dąłączam się do Was z wielką radością. Termin przeze mnie wyliczony
        przypada na 16 czerwca. Narazie oprócz bolących i twardych piersi oraz ogólnego zmęczenia nic się nie dzieje. Wczoraj byłam u gina i narazie
        zobaczyłam tylko pęcherzyk. Obecnie zażywam duphaston. Jestem dobrej
        myśli i mam nadzieję, że nie spotka mnie kolejne poronienie. Super,
        że jest takie forum. Fajnie jak przejdziemy wszystkie razem przez te
        9-8 miesięcy.Pozdrawiam i obiecuję zdawać relację.
        • bajakaja Re: Jak tam u was dziewczyny? 12.10.05, 13:58
          Witam serdecznie amelko!
          Zycze duzo duzo zdrowka! Nie zamartwiaj sie na zapas i uwazaj na siebie!
          Jstesmy z Toba i wierzymy goraco, ze tym razem wszystko sie uda.
          Pozdrawiam
          • kumakk dziewczyny, pomocy 12.10.05, 14:19
            Pisze ejszcze raz, bo chyba mi sie nie udalo wczesniej. Jestem poczatkujaca
            forumowiczka.
            Trudno mi sie zebrac na ten post, ale chyba potrzebuje wsparcia. Jestem sporo
            lat po slubie, dziecko odkladalismy na pozniej a tu - bum! Dwie kreski. Cos
            dziwnego w brzuchu. Cos dziwnego sie dzieje z moim cialem. Czy to w ogole
            jeszcze jest MOJE cialo?
            Tak czytam jak bardzo sie cieszycie z dwoch kresek. A ja chyba mam depreche.
            Caly czas nie moge sie odnalezc, nie wiem jak to bedzie...
            W sumie najbardziej mnie dobija fakt, ze powinnam sie cieszyc a sie doluje.
            Boli mnie brzuch i boje sie. Ze sie urodzi - i ze sie nie urodzi. Nie moge
            dojsc ze soba do ladu. Nawet nie umiem opisac o co mi chodzi. Siedze i becze. A
            przeciez pora na dziecko. Jest cos takiego jak depresja grubo-przedporodowa?
            Pomozcie.
            • wandana Re: dziewczyny, pomocy 12.10.05, 14:49
              Pewnie, że jest. A poważnie to nie jest wcale takie wyjątkowe. Wiele jest
              kobiet, dla których ciąża jest wielkim zaskoczeniem i potrzebują czasu, żeby
              oswoić się z myslą o macierzyństwie.
              Nie martw się aż tak bardzo, ale też masz prawo do swoich uczuć, zmiennych
              emocji, nawet łez. To nic złego.
              My tutaj bardzo się cieszymy bo swiadomie staramy sie o dzidziusia, czekamy na
              niego i dwie kreski na tescie sa spelnieniem marzen, a dla Ciebie wielkim
              zaskoczeniem.
              Zobaczysz, za kilka dni emocje opadna, za kilka tygodni wybierzesz sie do gina
              i zobaczysz malenstwo, wtedy pewnie inaczej spojrzysz na swoje macierzynstwo.
              Nie załamuj się, daj sobie czas, a zobaczysz, że wszystko samo się będzie
              powoli układało.
              Głowa do góry, powodzenia.
            • myszka777 Re: dziewczyny, pomocy 12.10.05, 14:56
              kumakku - to zapewne hormony tak wpływaja na Twój nastrój - i niepewnośc tego
              co przed Tobą, wszystkie tak mamy, każda z nas (zwłaszcza te co są w ciąży z
              pierwszym dzieckiem) zastanawia się jak to będzie, wszystko będzie inne, ale
              zobaczysz, jak usłyszysz seruszko, poczujesz pierwsze ruchy, po raz pierwszy
              przytulisz swoje maleństwo - nie będziesz miała żadnych wątpliwości że to
              słuszna decyzja - choć jak sądzę z Twojego postu, trochę przypadkowasmile
              może tak miało być, nie można całego życia zaplanowaćsmilePiszesz, ze jesteście
              sporo po ślubie, że decyzja o dziecku była - tylko troche w innym czasie - ale
              powiedz kiedy jest ten właściwy, ten dobry? Ktoś na górze zdecydował, że teraz
              jest właśnie najlepszy czas dla Wassmile I cieszcie się tym czasemsmile))
            • bajakaja Glowa do gory! 13.10.05, 12:41
              Witam serdecznie!
              Kumakk, nie jestes sama z ta burza mysli, ze lzami, i z ta niepewnoscia. Wiele
              kobiet to przechodzi na poczatku ciazy, nawet te ktore planowly wlasnie w tym
              czasie zajsc w ciaze. Napewno jest to po czesci wina szalejacych hormonow. Ale
              nie tylko...
              W momencie gdy zobaczymy upragnione (czy tez niespodziewane) dwie kreseczki na
              tescie zdajemy sobie sprawe, ze naprawde TO sie stalo. Ze pod naszym sercem
              zaczyna rozwijac sie zycie. Ze za 9 miesiecy przyjdzie na swiat malutka,
              bezbronna istotka w 100% zalezna od nas. I teraz zaczynaja sie pojawiac te
              pytania: Czy rzeczywiscie jestesmy gotowi? Czy podolamy temu jakze trudnemu
              zadaniu jakim jest rodzicielstwo? Czy wszystko dobrze pojdzie? Czy bedziemy w
              stanie zapewnic byt naszej kruszynce?
              Na wszystkie te pytania nalezy sobie odpowiedziec twierdzaco! Nie poddawac sie!
              Napewno nie bedzie latwo, i tutaj nie ma sie co oklamywac. Beda zarowno trudne,
              smutne chwile jak i radosne, najszczesliwsze w zyciu. Trzeba sie nastawic
              pozytywnie, nie zalamywac sie! (No wiadomo, ze czasami poprostu trzeba sie
              wyplakac, bo nic innego tak nie pomaga, ale potem wziac sie w garsc i UWIERZYC W
              SIEBIE!).

Ja tez przechodzilam chwile rozterki, zwatpienia. Z jednej strony bardzo sie
              cieszylam, bo o niczym innym jak o Dziecku bardziej z mezem nie marzylismy. Po
              trzech latach malzenstwa w koncu moglismy sie zdecydowac na podjecie decyzji o
              dzieciatku. Po kilku nieudanych probach nareszcie sie udalo. Zobaczylismy te
              dwie upragnione krechy. I wtedy pojawily sie te watpliwosci. Czy aby jestesmy
              gotowi? Czy temu podolamy? Czy damy sobie sami rade?
              Mieszkamy od pol roku w Szwecji, nie znamy szwedzkiego. Z polozna rozmawiamy po
              angielsku (nie zawsze wiem jak to co chce powiedziec ubrac w slowa). Jestesmy tu
              sami, cala rodzina zostala w Polse. Nie ma babci ktora wesprze rada, pokarze co
              jak robic, pierwszy raz okapie maluszka. Nie ma dziadka ktory zabierze maluszka
              na spacer. Na poczatku naprawde sie wystraszylam. Ale wiem ze jakos to bedzie,
              na poczatku napewno trudno, ale damy sobie rade. Mam wspanialego meza, na
              ktorego w kazdej kwestii moge liczyc, i to mnie stawia na nogi i podbudowuje.
              Wiem ze bedzie on najwspanialszym tata na swiecie i wiem, ze razem damy rade.

Takze glowa do gory kumakk nie poddawaj sie. Radosc sama przyjdzie z czasem,
              zobaczysz. Bedzie dobrze!
              Pozdrawiam
              • kumakk Re: Glowa do gory! 13.10.05, 18:54
                Dzieki, dziewczyny. Przynajmniej wiem, ze nie ja jedna przez to przechodze.
                Wszedzie widze wybuchy radosci z powodu dziecka - a ja sie czuje jak
                sparalizowana. Nie wspomne o zwyklych, fizycznych dolegliwosciach. A podobno
                bedzie gorzej smile
      • monias3 Re: Jak tam u was dziewczyny? 12.10.05, 17:43
        na mdłości mi trochę pomaga kiszona kapusta
    • bajakaja Do Merunki i wszystkich czerwcowych mamusiek! 12.10.05, 13:36
      Witam serdecznie!
      Merunko my tez nie chcemy robic jakies konkurencji. Ale tak to zwykle bywa, gdy
      rozpoczyna sie drugi watek/forum o identycznej tresci (wiem ze nie ty jestes
      zalozycielka tamtego forum - nie mam tu do nikogo pretensji). Poprostu czesc
      osob sie przywiazalo juz do tego watku i wcale im sie nie dziwie, bo ja tez
      czuje do niego ogromny sentyment. Nie oznacza to jednak, ze mamy prowadzic jakas
      wojne, albo kampanie i nawolywac ludzi do przeniesienia sie tu czy tam, kazdy
      zapewne podejmie wlasna decyzje gdzie chce zagladac i gdzie sie wypowiadac. Bo
      jak sama wiesz zarowno watek jak i osobne forum maja swoje wady i zalety.

Moim marzeniem jest, aby zarowno nasz watek CZERWIEC 2006 jak i nowo powstale
      forum MAMY-CZERWIEC 2006 rozwijaly sie i szly pelna para. Nie wiem jednak czy
      jest to mozliwe, z doswiadczenia moge powiedziec, ze w takich sytuacjach jeden z
      watkow/forow poprostu przestaje istniec. I wcale sie nie dziwie, bo bez sensu
      jest dublowac posty, tylko po to zeby sie udzielac w dwoch miejscach.

Wyobrazam sobie ze za pare miesiecy, moze byc ciezko poruszac sie na naszym
      watku, ze wzgledu na natlok postow i informacji. Ja jednak pozostane tutaj
      aktywna dopuki Wy dziewczyny bedziecie tu zagladaly i pisaly.
      Nie mam do nikogo pretensji ani zalu, ze sie przeniosl czy przeniesie na forum
      mamy-czerwiec 2006, sama tam tez zagladam i podczytuje.
      Proponuje zeby kazda z nas sie wypowiedziala na ten temat: czy chcemy sprobowac
      utrzymac dwa watki rownoczesnie (czas pokaze czy sie uda) czy tez cala banda
      przenosimy sie na nowo powstale forum? Decyzja nalezy do Was, a ja zrobie tak
      jak Wy, bo zagladam tu i pisze wlasnie dla Was, a nie dlatego, ze ja zalozylam
      ten watek. Takze bede poprostu tam gdzie Wy. I nie wane gdzie to bedzie :o)
      Pozdrawiam goraco
      • pecja Re: Do Merunki i wszystkich czerwcowych mamusiek! 12.10.05, 16:28
        Może piszmy na razie tu i tu? Wydaje mi się że nowym osobom łatwiej jest trafić
        na ten wątek niż na prywatne forum. A chyba warto poczekać żeby dołączyło do nas
        jak najwięcej mam.

A ja dołączam do klubu mających mdłościsad Najgorzej jest oczywiście rano,
        śniadanie muszę w siebie wmuszać. Głodna jestem jak wilk, a po kilku kęsach
        odkładam kanapkę z niechęcią. Poza tym niestety Młody mi choruje i to już od
        dłuższego czasu i właściwie jest gorzej zamiast lepiej.
        Magda
        Synek Szymuś (07.05.2004) i Maleństwo (czerwiec 2006)
    • asiunia007 Re: CZERWIEC 2006 12.10.05, 22:12
      Witam! Dołączam się do Was czerwcowe mamuśki! Jestem w 5 tyg. w sobotę ide do lekarza! mam nadzieje, że wszystko w porządku. To moja pierwsz ciąza i troszke jestem w szoku. Ale to chyba normalne. Martwi mnie tylko to, że wiele z Was do 12 tyg. nie chce się nikomu pochwalić swoim szczęsciem!! Ja mam ochotę mówic wszystkim choć wiem że to może trochę niemądre, szczególnie, że czytając te wszystkie straszne rzeczy o poronieniach można sie naprawde przestraszyć. Ale ja wychodze z założenia że będzie wszytsko dobrze czego i Wam życzę!!! Buziaczki
      • artistry1 Re: CZERWIEC 2006 13.10.05, 07:39
        Bajakala ja dzwoniłam do mojego lekarza i przepisał mi żelazo, i po żelazie
        duszności minełysmile Skontaktuj sie ze swoim i poradz sięsmilemoże Tobie też pomożesmile
        • hisia samopoczucie idrugie forum 13.10.05, 10:35
          Witam po małej przerwie jestem przeziębiona i siedzę sobie w domku nie mogę
          brać żadnych lekarstw więc to trochę trwa. Poza tym kilka dni temu
          przestraszyłam się bardzo miałam niewielkie plamienie przez 4 dni taki
          podbarwiony śluz. Natychmiast pobiegłam do pierwszego przyjmującego gina zbadał
          mnie, zrobił usg na szczęście wszystko w porządku WIDZIAŁAM I SŁYSZALAM
          SERDUSZKO!
          Jeżeli chodzi o <coming out> to narazie nikomu nie mówimy nawet naszym
          chłopakom poczekam do 12tc bo będę robić test PAPPA. Współczuję tym z Was które
          męczą mdłości! ja raczej czuję się dobrze, nie mogę tylko znieść niektórych
          zapachów i smaków i czasem pobolewa mnie brzuch.
          Myślę że pomysł spotykania się najednym przejrzystym forum jest dobry tu jest
          bardzo cieplutko i rodzinnie, wiemy już dość dużo o o sobie, ale przecież
          możemy przenieść się na inne forum wszystkie - nie stracimy naszej znajomości,
          abędzie łatwiej wymieniać info i kontynuować naszą współpracę, która z
          założenia ma być wielomiesięczna smile)
          Pozdrawiam wszystkie mamusie czerwcowe
          hisia

• mag2004 pytanko do hisia:) 13.10.05, 12:33
            witajsmile mam pytanko odnosnie usgsmile napisalas ze widzialas i slyszalas serduszko
            (gratulacje oczywisciesmilesmile; ja jutro mam usg, termin na 4 czerwca (wyliczyla
            kolezanka polozna) albo na 10 czerwca(wg suwaczka) i tak nie jestem pewna czy u
            mnie tez bedzie juz widac .... w ktorym Ty jestes tygodniu?????
            zycze duuuuuuuzo zdrowka smile aha, tylko nie pij herbatek z malin, bo w ciazy nie
            wolno!
            pozdrawiam cieplutkosmile
            • bajakaja Re: pytanko do hisia:) 13.10.05, 12:51
              Co do herbatek to chodzi raczej o herbatke z LISCI malin, a nie z samych malin.
              Picie herbatki z lisci malin pod koniec ciazy ma niby na celu zlagodzenie bolow
              porodowych.
              www.poradnikzdrowie.pl/19_553.htm :

MALINY świetne przy przeziębieniach
              To bogate źródło witaminy C i błonnika. Zawierają trochę wapnia i żelaza,
              witaminy E i kwasu foliowego, również kwas salicylowy.
              Witamina C wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo.
              Jest również ważnym antyoksydantem zapobiegającym nowotworom. Natomiast kwas
              foliowy stanowi niezbędny składnik diety kobiet planujących ciążę.
              Maliny pomagają również w oczyszczaniu organizmu z toksyn, zwalczaniu
              niestrawności i biegunek. Sok z tych owoców pity w trakcie przeziębienia łagodzi
              kaszel. Ma też właściwości rozgrzewające, a to za sprawą kwasu salicylowego,
              który znajduje się w jego składzie.
              Herbatka z liści malin pita regularnie przez ostatnie trzy miesiące ciąży
              łagodzi bóle porodowe. Zmniejsza też bóle miesiączkowe, pod warunkiem że pije
              się ją systematycznie kilka dni przed pojawieniem się krwawienia.

Pozdrawiam
              • mag2004 malinki:) 13.10.05, 13:17
                hmmm, byc moze chodzi o same liscie; nie wiem dokladnie wiec przepraszam za
                niescisloscsmile
                pozdrowka smile
      • bajakaja Do asiunia007 13.10.05, 12:45
        Witaj Asiu!
        Ja tez wychodze z zalozenia, ze wszystk jednak bedzie oki. Powiedzialam juz
        najblizszym: rodzicom jednym i drugim oraz rodzenstwu. Radosci bylo co niemiara.
        My bysmy poprostu nie wytrzymali do 12 tygodnia...
        Pozdrawiam
        • lipa303 turbomdłości 13.10.05, 13:36
          Cześć dziewczynki. Dawno mnie nie było, więc witam też wszystkie nowe czerwcowe
          mamusie. Czegoś takiego jak mdłości nie brałam pod uwagę, bo w pierwszej ciąży
          czułam się fantastycznie i nawet żartowałam, że będę się byciem w ciąży
          zawodowo zajmować. A tu masz! Całodobowa karuzela. Nawet w nocy, jak się z boku
          na bok przewracam, to mi niedobrze... RATUNKU!!! Ja wysiadam!!! Nie mogę
          pracować, spać, jeść, nic nie mogę...ble...
          • artistry1 Re: turbomdłości 13.10.05, 17:25
            Lipa współczujęsmileJa mam tylko takie nycie,jest mi żle ale nmie aż tak żeby
            ble...i to zazwyczaj jak rano idę do pracki ale czasem też w ciągu dnia, trwa
            kilka minut a potem juz oksmile
          • monias3 Re: turbomdłości 19.10.05, 08:27
            no to witaj w klubie, ja tez z tym się borykam a nigdy w zyciu wczesniej nawet
            nie wiedziałam co to jest. Teraz najgorzej jest rano ale pozatym w ciagu dnia
            tez nie odpuszcza.
            Nic nie mogę jaśc tak jak Ty Lipa, a jednoczesnie jestem cholernie
            głodna...lekarstwa nie mam na to niestety...sad
    • pysiekp do Monias3 13.10.05, 19:46
      Jak się czujesz? Bo ja super odkąd siedze na zwolnieniu smile
      Nie mam już żadnych skurczów(przez nie już wylądowałam w szpitalu), w końcu
      odżywiam się zdrowo(bo w pracy to nie było jak) i mam siłe,zeby gotować moim
      facetom obiadki (maż jest przeszczęśliwy) i mam dużo wiecej siły,zeby bawić sie
      z Krzysiem.
      Dwie noce nie mogłam spać, bo łapała mnie deprecha,ale już przeszło. Z resztą
      to normalne w ciąży.
      Pozdrawiam wszystkie mamy i ich maluszki bardzo serdecznie i mocno ściskam.

Krzyś ma...
      i
      Jaś będzie za...
      • hisia Re: usg - do mag2004 13.10.05, 23:47
        Jeżeli chodzi o usg to serduszko było już widoczne podczas badania, a jestem w
        7 tc. Termin z kalkulatora wyliczyłam na 2 czerwca.To znaczy, że w 7 tc powinno
        się już je widzieć i słyszeć. Wygląda na to, że jesteśmy w tym samym tygodniu,
        więc też pewnie nacieszysz się podczas usg widokiem pulsującej plamki.
        hisia
        • gosia06 ja też, ja też 14.10.05, 09:17
          Jestem w ciąży!!!
          Z moich obliczeń wynika, że to trzeci tydziń i termin porodu na 18.06.2006. Idę
          dzisiaj do lekarza dowiedzieć się co dalej.
          Pozdrawiam czerwcówki(też się w czerwcu urodziłamsmile
          • nalow Re: ja też, ja też 14.10.05, 10:54
            To tak jak ja . Termin na 18.06, też urodziłam się w czerwcu i nasz ślub był w
            czerwcu smile))))
      • monias3 Pysiekp:) 15.10.05, 14:49
        Hej !
        To świtnie żę wypoczniesz wreszcie trochę w bezstresowej atmosferze, niech się
        bobasek zdrowo rozwija. A i choróbsk mozesz prze to uniknąć.
        Zwolnienie to czasem po prostu koniecznośc -tym bardziej żę miałaś
        niezezpieczne skurcze. Ja czuję się dobrze, nie licząc mdłości , strasznych
        (nieztety) gazów i wzdęc. Najbardziej upierdliwe jest jednak dl amnie nocne
        wstawanie do lodówi - po rostu budzi mnie w nocy megagłód i to po 3-4 razy
        jedenj nocy. No i zamaiast spać to ja jemsmile
        Ale jest ok. W poniedziałek ide na pierwsze usg i pękam trochę.
        Pozdrwiamsmile)))))))
        • mag2004 usg:) 15.10.05, 16:13
          witajcie współciężarówkismile w pt mialam usg i widzialam serduszkosmilesmilesmilesmilesmile
          cudowny widoksmile poza tym lekarz potwierdzil 7 tydzien i az 9mm wielkosci smile
          pozdrowka !!!!!
          • bajakaja Re: usg:) 17.10.05, 11:02
            Gratulacje!
            (mm to juz naprawde niezly okruszek!
            Ja tez juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze nasza Kruszynke.
            Pozdrawiam
    • bajakaja Ale tu cichutko... 17.10.05, 11:14
      Co jest dziewczyny? Dlaczego tak sie tu cichutko zrobilo?
      Czy wszystkie sie juz przenioslyscie na forum czerwcowe?
      Dajcie prosze nzac co tam u was i waszych fasolek?

My pojechalismy wczoraj na rowerkach nad morze (mamy 10km do najblizszej plazy).
      Pogoda byla przecudna. Corawda troszku juz chlodno bylo, ale slonko swiecilo
      niczym w lecie. Na niebie ani jednej chmurki! Doslownie pogoda zyleta!
      Widocznosc niesamowita.
      Co tu duzo pisac, poprostu bylo cudownie! Pospacerowalismy sobie troszke,
      dojodowalismy sie. Ach, bylo wspaniale.

A dzisiaj niestety przywitalo mnie juz zachmurzone niebo, i nic mi sie nie chce...
      Mdlosci nadal mnie atakuja przez caly dzien. Jeszcze sobie z nimi nie radze.
      Brzuch jakis taki wydety, piersi powoli przestaja sie miescic w starych
      biustonoszach... A to dopiero 7 tygodni, co to bedzie za 7 czy 9 miesiecy upss...

Pozdrawiam serdecznie
      Piszcie co tam u was
      • anjany Re: Ale tu cichutko... 17.10.05, 22:20
        ja dziś byłam u gina i widziałam "zamieszkały pęcherzyk ciążowy" czyli po
        mojemu Dzidziusia w 5 tc smile Poród na 15 czerwca!!! Radość wielka, bo nawet
        ciśnienie mi skoczyło 120/85 smile ale to nic, potem wszystko opisałam Mężowi
        (który to spacerował z naszą 3-letnią Córeczką w czasie wizyty) Malutka
        Paulinka mówi, że chce mieć braciszka i siostrzyczkę!!! Ale bliźniaków nie
        będzie i zobaczymy jak przyjmie rosnący brzuch a potem Dzidzię smile Mdłości o
        dziwo nie mam jak w 1 ciąży - na razie! Tylko piersi bolą i śnią mi się
        ogórki smile pozdrawiam wszystkie czaerwcowe Mamusie
    • jonama Re: CZERWIEC 2006 17.10.05, 11:33
      hej!!
      Dawno się nie odzywałam, ale mam powody do radości w piątek byłam na usg i
      zobaczyłam dzidzię. Uspokoiłam się , ponieważ wiem, że na razie wszystko jest
      OK i widziałam już bijące serduszko!!! SUPER
      A tak poza tym wszystko OK żadnych wymiotów, mdłości sporadyczne i brzuch już
      jakby większy, bo ledwo zapinam się w ulubione dżinsy. Apetyt niestety też
      większy, ale coż na razie nie żałuję sobie zachcianek.....
      Pozdrawiam
      • myszka777 Re: CZERWIEC 2006 17.10.05, 14:14
        jak czytam takie posty jak jonamy i mag2004 to mam coraz większa nadzieję, że
        ja w środe na moim USG też usłyszę serduszko!!!!!
        nie moge się doczekać!!!
    • nordynka Re: CZERWIEC 2006 17.10.05, 19:07
      Rowniez mam zaszczyt sie dopisac do watku:
      Nazywam sie Ewa, mamy juz w domu dwoje dzieci 5 letnia Martusie i niespelna 4
      letniego Krzysia. Trzeci dzidzius ma sie urodzic 13 czerwca. Mam nadzieje, ze
      ciaza przebiegac bedzie bez problemow, czego Wam tez zycze. Pozdr. Ewa
      • bajakaja Nowe foremki - witajcie! 18.10.05, 17:40
        Witajcie nowe czerwcoweczki na naszym czerwcowym watku!

Ewo - masz termin na 13 czerwca, moj maz urodzil sie tez 13 czerwca, no tylko ma
        sie rozumiec dobrych pare lat temu. Wierze w to, ze te 9 miesiecy uplunie w
        spokoju, zdrowiu i radosci.

Ado - ciesze sie, ze juz widzialas swoje dugie malenstwo! Paulinka pewnie bedzie
        pekala z radosci (no moze nie od razu, ale w koncu sie przyzwyczai i pogodzi z
        tym ze ma rodzenstwo). Ogorki?? o tym nie myslalam, ale dzis pojechalam po
        kapuste i jutro bede kisic, bo cos mi taka niedparta ochota na nia przyszla...

Pozdrawiam serdecznie
        • aglas Re: Nowe foremki - witajcie! 19.10.05, 10:45
          Hej. Też się do Was przyłączę. Ale juz długi ten wątek, przeczytanie całego
          zajęło mi sporo czasu.
          Mam 32 lata, męża i 8-letnią córcię. Jestem w 6 tyg.. Do lekarza wybieram sie
          dopiero za tydzień. Co do moich objawów, to najbardziej dokuczliwe były w
          okolicy dni spodziewanej @, czyli ból w podbrzuszu, mdłości, osłabienie. Teraz
          to tylko w zasadzie bolące piersi i czasami pobolewanie w podbrzuszu. Wczoraj
          np. miałam uczucie jakbym miała kamień w środku i takie ciągnięcie. Dziś ok.
          Powiedzielismy juz naszym mamom, bo nie mogliśmy sie nie podzielić tą dobrą
          nowiną. Nasza córka nie wie i myslę, że jeszcze trochę poczekam.
          Pozdrawiam wszystkie czerwcówki.
          Acha termin wg kalkulatora 16 czerwca 2006.
      • weronika2327 Re: CZERWIEC 2006 19.10.05, 12:06
        HEJ HEJ JESTEM TU NOWA
        Moja cała historia mieści się ciut wyżej
        dokładnie 19-10-2005 godz. 11,58
        w odpowiedzi Re: w którym dc zaciążyłyście?........
        POZDRAWIAM WSZYSTKIE NO I OCZYWIŚCIE "PRZEWODNICZĄCĄ" -bajakaja
    • malgo1001 w którym dc zaciążyłyście?- jeszcze niemama 19.10.05, 07:53
      dziewczyny! wprawdzie jestem tylko gościem na Waszym forum, bo nie mam jeszcze
      fasolki, ale mam nadzieję, że w tym cyklu juz będę miała. Wobeć tego, że Wam
      się udało, a przede mną jeszcze działania, bo dziś 11dc (cykl na CLO), to
      prosze , powiedzcie - który dzień byłby najlepszy?
      Wiem , że najlepiej zaoszczędzić troche żołnierzyków i zrobić sobie kilku
      dniową przerwę, no ale od którego dc zacząć?
      • weronika2327 Re: w którym dc zaciążyłyście?- jeszcze niemama 19.10.05, 11:58
        Witam kochane czerwcowe mamy i na sam początek śle pozdrowienia echem płynące z
        Mazur. Tak jak Wy mam termin na czerwiec dokładnie na 12-ego/ wg obliczeń
        jestem w 6,5-7tydzień. To będzie nasz pierwsz dzidzia. BARDZO UPRAGNIONA.
        Czytam wasze wyznania z otwartą buzią i żałuje że tak póżno tu trafiłam. Ps.
        BYŁAM U LEKARZ JUŻ DWA RAZY PIERWSZY RAZ, ZARAZ PO ODCZYTANIU TESTU ( II )TJ. 3-
        10-2005 I KAZAŁ PRZYJŚĆ DWA TYG. PÓŻNIEJ TJ. 17-10-2005. WIĘC BYŁAM. BOŻE JAK
        MNIE ZMARTWIŁ, POWIEDZIAŁ ŻE POWINNO BYĆ JUŻ WIDZĄ BICIE SERDUSZKA A TU NIC I
        ŻE MOŻE CIĄŻ JEST ZAGROŻONA, WIĘ NAWET NIE ZAKŁADA KARTY CIĄŻY BO JAK NIE MA
        BICIA SERDUSZKA TO CIĄŻY TAK JAKBY NIEBYŁO---KOSZMAR!!!!!!!!!!!, ZOBACZY MOŻE
        ZA DWA TYG. ANI MNIE, NIE ZWAŻYŁ, ANI NIE ZBADAŁ PIERSI, NAWET NIE SKIEROWAŁ NA
        WYNIKI/ PRZEPISAŁ PROGESTERON W TABLETKACH A DOKŁADNIE "LUTEIN 50", WRÓCIŁAM DO
        DOMU ZAŁAMANA, WYŁAM DWA DNI ALE POSTANOWILIŚMY NIE SŁUCHAĆ TYLKO TEGO RZEŻNIKA
        I WRAZ Z MĘŻEM ZAPISALIŚMY SIĘ PRYWATNIE DO INNEGO GINEKOLOGA, NA WŁASNĄ RĘKE T
        ZROBIŁAM TEŻ WYNIKI. STRASZNIE SIĘ BOJĘ TEJ WIZYTY, MAM JĄ W PIĄTEK TJ. 21-10-
        2005. TRZYMAJCIE KCIUKI.
        • bajakaja Witaj Weroniko! 19.10.05, 13:12
          Witam serdecznie!
          Bardzo sie ciesze, ze do nas trafilas.
          Uwazam, ze bardzo dobrze zrobiliscie z mezem i podjeliscie decyzje o konsultacji
          z innym lekarzem. Z tego co piszesz, to te pierwsze dwie wizyty nie wygladaly
          profesjonalnie. Trudno w takich warunkac miec wogole zaufanie do lekarza. Tym,
          ze nie zalozyl Ci karty iazy od razu, sie nie przejmuj, wiele lekarzy troszku z
          tym zwleka, ale przeciez nie to jest najwazniejsze. Martwiace jest jednak to, ze
          lekarz tak niepotrzebnie Was nastraszyl no i ze nie zlecil podstawowych badan i
          od razu walnal Ci hormony. Z tego co piszesz, nie za bardzo wiem jaki byl powod
          podania tych lekow.
          Koniecznie skontaktuj sie z innym lekarzem, najlepiej sprawdzonym, polecanym np
          przez kolezanki czy znajome, ktorych ciaze prowadzil. Szkoda czasu, nerwow i
          zdrowia dla tego rzeznika.
          Nic sie nie denerwuj, glowa do gory napewno bedzie oki! Juz naprawde niedlugo do
          nastepnej wizyty, napewno wszystko sie wyjasni. Teraz duzo odpoczywaj i
          absolutnie sie nie DENERWUJ na zapas. Trzeba byc dobrej mysli!

Trzymam kciuki!
          Napisz koniecznie jak juz bedziesz po wizycie i zdja nam prosze relacje.

Pozdrawiam
          -
          bajakaja

Nasza Kruszynka
          Nasza Kruszynka
        • kumakk Re: w którym dc zaciążyłyście?- jeszcze niemama 20.10.05, 11:24
          Hej, nie panikuj!
          Ja mam termin na 18.06, tez bylam u lekarza 2 razy, spokojnie powiedzial mi,
          ze "nie bedzie mnie na razie naciagal na usg i udawal, ze cos widzi bo moze
          jeszcze nie byc widac" smile Zaprosil mnie na za 2 tygodnie i wtedy poogladamy.
          Spokojnie, nerwy szkodza maluchowi smile
          • weronika2723 Re: w którym dc zaciążyłyście?- jeszcze niemama 20.10.05, 11:36
            Właściwie to mówisz jak mój mąż, on też twierdzi, że wszystko będzie ok.
            Dzięki za otuchę. smile))
    • wiolettaw-79 Re: CZERWIEC 2006 19.10.05, 19:17
      Witajcie,mam na imię Wioletta,mam 26 lat,mieszkam w Irlandii,mam 3,5-letniego
      synka.Jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu ciązy(dokładnie nie wiem,bo lekarz nie
      powiedział mi tego,ostatnią miesiączkę miałam 10 września).Cieszę się że bardzo
      z tej ciąży,chociaz bardzo się boję.Wcześniej dwa razy poroniłam,trzecią ciążę
      miałam podtrzymywaną,i dzięki temu mam synka.Boję się że mogę znowu poronić,a
      tutaj lekarze nie praktykuja podtrzymywania ciąży,wszystko dzieje się drogą
      selekcji naturalnej.Dlatego czekam na leki z Polski,od mojego lekarza,bo tutaj
      nie mam na co liczyć i mam nadziejaę że się doczekam.A narazie mam zwolnienie i
      staram się odpoczywać i nie przeciążać.Na razie czuję się dobrze,choć czasami
      zaboli mnie brzuch,a krzyż to już chyba codzienność.Pozdrawiam wszystkie
      czerwcówki,i życzę powodzeniasmile(CZY KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA @@@ 10 WRZEŚNIA???,W
      KTÓRYM JEST TYGODNIU I NA KTÓREGO MA TERMIN PORODU)pa,
      • nalow Re: CZERWIEC 2006 19.10.05, 19:54
        ja miałam ostatnią @ 10 września!!!! podczas pierwszej wizyty gin nie wyliczył
        mi terminu, ale ja robię to sama. wg kalkulatora termin wyszedł mi na 18
        czerwca. dokładnie rok po slubie smile wiem, że żadko się zdarza urodzić w
        terminie, ale bardzo bym chciała. widziałam już tydzień temu moją fasolkę.
        wtedy na usg widziałam pęcherzyk a w nim małą kropeczkę. cudowny widok. nie
        mogę doczekać się na kolejną wizytę. choć bardzo się boję czy wszystko będzie
        dobrze. to moja pierwsza ciąża.
        • marta126 Re: CZERWIEC 2006 19.10.05, 22:10
          Hej
          Ale się natknelam na ten wątek, ja też czerwcowa mamuśka
          termin 13 czerwca 2006.
          Pierwsza ciąza po 1,5 roku starań, mialam już USG i widzialam mala fasolkę, coś
          niesamowitego Pozdrawiam wszystkie mamuśki
          • weronika2723 Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 07:27
            Witam Kochane! Musiałam trochę zmienić login bo zapomniałam hasła(to chyba
            pierwszy objaw sklerozy ciążowej) he,he!!!!!, ale znowu jestem. Pobrałam
            wczoraj morfologię i ku mojemu zdziwieniu mam 13,000 BIAŁYCH KRWINEK -gdzie
            normalnie miałam zawsze ok. 7,000 -Czy to normalne w ciąży, czy powinnam się
            martwić. Napiszcie sad
        • weronika2723 Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 14:22
          HELLO! Tak pięknie zaczynają się poranki, nic nie mdli, żadnych zawrotów,
          błogi stan i dopiero w południe o takiej właśnie poże się zaczyna. Mdli mnie
          potwornie, a na dodatek jestem w pracy, zresztą jedyna BABKA w naszej filii -
          nawet nie prubóje wyobrazić sobie że w pewnej chwili nie wyrobię i rzucę...
          (pa..ka).
          Kobitki kochane a co tam z tymi moimi BIAŁYMI KRWINKAMI coś wiecie na ten
          temat????

Pozdrowionka/ Werka
      • daria2910 Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 11:52
        hej!
        ja miałam ostatnią miesiączke 5 września ,więc jesteśmy blissko siebie,a
        włściwie nasze brzuchu są blisko.
        Ja mieszkam w Finlandii, tu tez jest dziwnie, nie chodzi się do lekarzy tylko do
        położnych , jak poszłam pierwszy raz kazała mi przyjść za 3 tyg na pierwsze
        badania czyli 1 listopada,chciałabym już ale co zrobić.
        Jestem troche zaniepokojona bo skoro ty już mowisz ze możesz mieć zagrożona
        ciąże a mnie nawet jeszcze nie zbadali( chyba tu jest podobny system jak w
        Irlandii mysle)to jest to troche niepokojące ,szczególnie że pracuje(roznosze
        gazety ale mam zamiar z tym skończyć) i nie wiem czy to nie zaszkodzi.sad
      • gajonka80 Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 12:36
        Witam! Mam na imię Agnieszka i też miałam ostatnią @ 10 września. Termin mam na 17 czerwca, a teraz jestem w 6 tygodniu. Mam 25 lat i to moja pierwsza ciąża. Bardzo się boję, że coś złego może się stać... Brzuch i krzyż bolę mnie w zasadzie non stop. Byłam już u lekarza - stwierdził, że wszystko jest ok, wykluczył ciążę pozamaciczną i przepisał Luteinę. Cieszę się, że możemy się tu wirtualnie spotykać, bardzo tego potrzebuję. Dzięki wielkie! Serdecznie pozdrawiam smile
    • daria2910 Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 11:09
      witam jestem nowa na forum o ciąży,pare słów o mnie:
      mam na imię Daria,25 lat ,od roku mężatka, obecnie zamieszkała w Helsinkach.
      Test robiłam 11 pażdziernika, oczywiscie wyszedł pozytywnie ,czekalamm na to od
      grudnia zeszłego roku i wkońcu się udało!!jesteśmy bardzo z mężem szczęśliwismile
      U lekarza jeszcze nie bylam mam isc za tydzień( tak tu jest w Finlandii ,co mnie
      bardzo wkurza)..jeśli chodzi o objawy,bola mnie piersi nawet czasem
      bardzo,podbrzusze mam nabrzmiałe jak przed miesiączką ale ogólnie czuje się
      bardzo dobrze i nie mam mdłości (może to jeszcze za wcześnie).
      Też ciągle boję się,że może czegoś nie powinnam robić bo może zaszkodzić ale
      zawsze tłumacze sobie że przecież ciąża to nie choroba, nawet przy seksie boje
      się,że coś bedzie nie tak, próbuje się wyluzować ale nie zawsze wychodzi?jaki wy
      macie na to sposób ?podzielcie sie swoimi uwagami na ten temat
      pozdrawiam Daria
      • bajakaja Do daria2910 20.10.05, 13:07
        Witam serdecznie!
        Mieszkasz w Finlandii? Widzisz to jestesmy prawie sasiadkami, ja obecnie
        mieszkam w Szwecji, dokladnie na poludniu w Lund (20km od Malmo). Jetsem obecnie
        w 8 tygodniu ciazy. U nas podobnie jak w Finlandii, chodzi sie do poloznej. Na
        razie bylam tylko na takiej pogadance, a wizyte z prawdziwego zdazenia ze
        wszystkimi badaniami mam 4 listopada (wtedy bedzie to 9t i 4d c). Tez mnie to
        troszke draznie, ze ta wizyta jest tak pozno. Ale podchodze do tego tak, ze
        napewno wszystko jest oki a 4 listopada bede juz mogla miec wykonane wszystkie
        potrzebne badania.
        Co do mdlosci to u mnie zaczely sie dokladnie z koncem 6 tygodnia i trwaja
        nieprzerwanie (w dodatku sa calodniowe). Mam jednak nadzieje, ze Ciebie nie
        dopadna. Z innych objawow to na poczatku mialam czeste bole w podbrzuszu, teraz
        juz sie zdarzaja duzo rzadziej. No jeszcze jedno, alez mnie wysypalo, chrostka
        na chrostce, prysz na pryszczu, jakbym tradzik mlodzienczy miala, bleeeeeee...
        Wiem ze to wszystko wina hormonow, chyba mi przez skore wylaza.
        Tez mnie nachodza obawy czy wszystko bedzie dobrze, czy w jakis sposob nie
        zaszkodze dziecku, ale staram sie szybko odrzucac takie mysli. Trzeba sie
        nastawiac pozytywnie!

Pozdrawiam serdecznie i dziekuje, ze do nas dolaczylas.
        • mag2004 witam po przerwie:) 20.10.05, 13:48
          witajcie współciężarówkismile jestem po krotkiej przerwiesmile u mnie male zmiany-
          jak juz wiecie mialam w zeszly pt usg-dzidzia miala 7 tyg i 9 mm, teraz mam
          nadzieje, juz podroslasmile ale co do samopoczucia tez juz lepeijsmile praktycznie
          mdlosci przeszlysmile wrazliwosc na zapachy jeszcze ciut jest, ale juz znosniewink
          bardzo mi wchodza potrawy kwasne ogoreczki, akpustka kiszona mniamsmile nie mam
          niestety wiekszego biustu i to mnie martwisad nast. wizyte u lekarza mam 2
          listopada i mam nadzieje, ze wszystko bedzie oksmile
          pozdrowka!!!
    • bajakaja Witam serdecznie nowe foremki!! 20.10.05, 13:42
      Dziewczyny bardzo sie ciesze, ze do nas trafilyscie!
      Mam nadzieje, ze znajdziecie tutaj wiele ciekawych tematow, oraz pokrewne dusze,
      z ktorymi zawsze i wszystkim bedziecie sie chcialy dzielic. Piszcie o wszystkim,
      o czym tylko dusza zapragnie, zarowno o radosciach jak i o tym co was trapi i
      smuci. Zobaczycie ze w swoich obawach i radosciach nie jestescie same.
      Bardzo dziekuje, ze zechcialyscie sie do nas przylaczyc, i przejsc razem z nami
      przez te jakze radosne (choc czasami rowniez elne obaw) 9 miesiecy!

Jest nas juz naprawde dosyc sporo, dlatego postaram sie zaktualizowac nasza
      liste. Jakbym gdzies popelnila blad to z gory przepraszam i bardzo prosze o korekte.

Czerwcowe Mamuski:
      1. apple_pie_76 - termin porodu maj/czerwiec
      2. giovanna3 - termin porodu maj/czerwiec
      3. martka.b - termin porodu 1/2 czerwiec
      4. hisia - termin porodu 2 czerwiec
      5. artistry1 - termin porodu 3 czerwiec
      6. marsjanka1999 - termin porodu 3 czerwiec
      7. podkowa_15 - terrrrmin porodu 4 czerwiec
      8. libretka - termin porodu 5 czerwiec
      9. bajakaja - termin porodu 5 czerwiec
      10. mada25 - termin porodu 5 czerwiec
      11. goosiaa3 - termin porodu 5 czerwiec
      12. paola_k2 - termin porodu 5 czerwiec
      13. arabela27 - termin porodu 5 czerwiec
      14. eenia - termin porodu 5 czerwiec
      15. andzik27 - termin porodu 5 czerwiec
      16. levti - termin porodu 7 czerwiec
      17. edyta.23 - termin porodu 8 czerwiec
      18. joanna3114 - termin porodu 9 czerwiec
      19. jonama - termin porodu 9 czerwiec
      20. nospa2 - termin porodu 9 czerwiec
      21. eglantine - termin porodu 9 czerwiec
      22. loonia1 - termin porodu 9 czerwiec
      23. ansteba77 - termin porodu 9 czerwiec
      24. mycha79 - termin porodu 10 czerwiec
      25. czrwiec10 - termin porodu 10 czerwiec
      26. mag2004 - termin porodu 10 czerwiec
      27. madzia_zabka - termin porodu 10-12 czerwiec
      28. myszka777 termin porodu 11 czerwiec
      29. monias3 - termin porodu 12 czerwiec - cieszymy sie ze do nas wrocilas!
      30. lipa303 - termin porodu 12 czerwiec
      31. weronika2723 - termin porodu 12 czerwiec
      32. pecja - termin porodu 12-13 czerwiec
      33. nordynka - termin porodu 13 czerwiec
      34. marta126 - termin porodu 13 czerwiec
      35. kasani - termin porodu 15 czerwiec
      36. anjany - termin porodu 15 czerwiec
      37. kumakk - termin porodu połowa czerwca
      38. mysiaaa3 - termin porodu 16 czerwiec
      39. agabrys33 - termin porodu 16 czerwiec
      40. aniany - termin porodu 16 czerwiec
      41. aga.emi - termin porodu 16 czerwiec
      42. amelka788 - termin porodu 16 czerwiec
      43. aglas - termin porodu 16 czerwiec
      44. ludwiczka1 - termin porodu 17 czerwiec
      45. gajonka80 - termin porodu 17 czerwiec
      46. akii - termin porodu 18 czerwiec
      47. gosia06 - termin porodu 18 czerwiec
      48. nalow - termin porodu 18 czerwiec
      49. wiolettaw-79 - termin porodu 18 czerwiec??
      50. patka05 - termin porodu 21 czerwiec
      51. wandana - termin porodu 23 czerwiec
      52. kasiulka74 - termin porodu ???
      53. ansteba77 - termin porodu ???
      54. merinka - termin porodu ???
      55. asiunia007 - termin porodu ???
      56. daria2910 - termin porodu ???
      57. mama-oliwki - czekamy na wyniki ponownego testowania!

kasiulka74, ansteba77, merinka, asiunia007, daria2910 - dziewczyny podajcie
      prosze orientacyjne terminy porodu.

mama-oliwki - dlaczego sie nie odzywasz? Jak poszlo testowanko? Napisz prosze co
      u Ciebie slychac.

Goście (zawsze bardzo mile widziani):
      1. owiesia24 - na razie tylko niesmialo zaglada :o) gosc honorowy!
      2. althea35 - na razie niesmialo zaglada :o)
      3. kata74 - mamuska czerwiec 2004
      4. jezzmam - mamuska czerwiec 2005
      5. kurczako - przyszla mama, termin porodu?
      6. mka16 - przyszla mama, termin porodu?

Dziewczyny jest nas juz ponad 50 to naprawde duzo!! Strasznie sie ciesze!
      Piszcie prosze co tam u was slychac, jakie macie dolegliwosci, jak sobie z nimi
      radzicie? Co porabiacie? Jak sie czujecie?

Pozdrawiam serdecznie
      • mag2004 do bajakaja :) termin porodu zmiana:) 20.10.05, 14:54
        zapomnialam wspomniec, ze zmienia sie moj termin porodusmile i tak wg mojej
        kolezanki poloznej wychodzi 4 czerwiec, wg usg 2 smile z moimi mozliwosciami to
        pewnie bedzie 2, bo 1 malucha urodzilam tydzien przed terminemwink
        pozdrawiam!!!
      • gajonka80 Re: Witam serdecznie nowe foremki!! 20.10.05, 14:58
        Bardzo dziękuję za przywitanie i wpisanie na listę! Dobrze, że dzięki Wam nawet w pracy nie jestem sama smile
      • asiunia007 Re: Witam serdecznie nowe foremki!! 20.10.05, 15:08
        Witam! Nie odzywałam się długo za co prosze o wybaczenie i czym prędzej uzupełaniam swoje dane. Mam 25 lat (w zasadzie parwie 26, ale cóż już czas się trochę odmłodzić)! od dwóch lat na stanie mam kochanego mezulka Tomasza i poki co to by było na tyle (tzn zadnych kotów, psów nawet rybek!) Pan doktor u którego byłam 15 października obliczył mi termin porodu na 15 czerwca, ale u mnie nic nie jst w terminie z porodem pewnie też tak będzie wink Co do objawów to poki co natura obchodzi się ze mna w miare łaskawie, to znaczy dziś miałam coś w rodzaju mdłości, do 13 nic nie mogłam przełknac, a później tylko biały ser ze smietana. Za to wczoraj na topie były ogórki i kapusta -rzecz jasna kiszone. Oprócz tego boli mnie trosze brzuszek, ale inaczej niz na samym początku, no i moje piersi waża chyba z 10 kilo! (a oznajmiam że one bez ciąży sa spore więc zasatnawiam się co to bedzie potem chyba miseczka "G" choc takiej nie ma chyba smile)buziaczki
      • kiki78 Re: Witam serdecznie nowe foremki!! 29.10.05, 19:44
        I my sie z wielka przyjemnoscia dolaczamy, moj termin to 16.06.06
      • aga.emi Re: Witam serdecznie nowe foremki!! 02.12.05, 00:27
        Ja niestety zmuszona jestem wypisać się z listy czerwcówek...sad
        Nie udało się tym razem. PA
    • sakerloff Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 15:38
      Iga z Częstochowy....termin na 11 czerwiec...piekna pora na dzidziusiawink
    • nordynka Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 20:08
      Postanowilam sie tez przedstawic, termin porodu mam na 15 czerwca. To nasz
      trzeci dzidzius. W domu jest juz piecioletnia Martusie i prawie czteroletni
      Krzys, mam 29 lat. Trzecie dziecko nie bylo planowane, przynajmniej nie
      teraz... Na szczescie ciaza trwa dosc dlugo, zeby zaakceptowac nowa sytuacje.
      Pozdrawiam wszystkei mamy i zycze aby Was zmeczenie powoli opuszczalo, bo ja
      zasypiam juz o 20. Papa Ewa
      • larakrofft Re: CZERWIEC 2006 20.10.05, 21:14
        Witam,
        równiez postanowiłam dołączyć
        Agnieszka 22 lata Warszawa 8tydz i 4 dzień
        z moich obliczeń termin na 28 maja z usg na 2 czerwca
        ale tak naprawdę licze na koniec maja 29 bedzie nasza 2 rocznica ślubu smile
        mam za soba usg z 4 tyg i wszystkie badania ok 31 pażdziernika idę na kolejną wizytę a usg kolejne na 14 listopada.

Pierwszym objawem ciazy było rozciąganie się macicy i niepokuj następnie STRASZNY GŁÓD juz nie wytrzymywałam bo ile można jeść!!!póżniej młdłości a teraz już troszkę lepiej.
        Ale jestem bardzo zmęczona i bardzo lubie spać wic czesto wczesnie zasypiam.Nie lubię rano wstawać ale przebudzam się rano ok 5 do toalety i mam probem z zaścnieciem oczywiście jesli mam na 2 zmiane bo na pierwszą wstaje o 5:30 bo mam daleko do pracy.

Ale się rozpisałam sorki... smile
        • wiolettaw-79 Re: CZERWIEC 2006 21.10.05, 16:47
          Witajcie dziewczyny,ja jestem w 6 tygodniu i zauważyłam,że z moich piersi
          wycieka żółtawy płyn,czy możliwe jest że to juz siara???Czy nie za wcześnie?CZy
          wy też tak macie,albo miałyście?Dziękuję za odpowiedzi.Pozdrawiam.
          • levti Re: CZERWIEC 2006 22.10.05, 11:43
            Witaj! Niestety nie umiem Ci pomóc.Ja jestem w 8 tygodniu i nic takiego nie
            mialam. Natomiast mysle,ze moze powinnas zasiegnac porady lekarza.Bo nie
            sadze,zeby to byla juz siara,a na pewno bedziesz spokojniejsza,jesli jakis
            specjalista wypowie sie na ten temat. Nie martw sie na zapas!Pozdrawiam!
            • larakrofft Re: CZERWIEC 2006 22.10.05, 15:58
              Mam ból podbrzusza juz 2 dzień jestem w 8t 6d czy to normalne?
              • daria2910 Re: CZERWIEC 2006 22.10.05, 21:42
                mysle ze bol podbrzusza jest calkiem normalny,ja jestem w 6 tyg i mam go juz
                jakis czas ,jest identyczny jak przed miesiaczka,bardzo delikatny,ciesze sie ze
                go czuje bo tzn. ze dzidzia rosniesmile
                • larakrofft Re: CZERWIEC 2006 23.10.05, 12:21
                  ja miałam taki ból na samym początku w okolicach 6 tyg byłam strasznie głodna i zaczynało przechodzic mi na mdłości pożniej kilka dni takich neutralnych i zacza sie ten bol.
                  Mysle cały czzas podobnie ze jesli cos sie ze mna dzieje to wiem ze malec sie rozwija ale jednak troche sie boje.
                  Mam straszne gazy co polecacie?pije soki jem owoce ale to nie zabardzo pomaga moze jakis konkretny sok?
                • weronika2723 Re: CZERWIEC 2006 24.10.05, 07:41
                  Witajcie ! Byłam w piątek u mojego nowego gina, wszystko o.k, powiedział że
                  ciąża prawidłowa i natychmiast kazał mi odstawić Luteinę, nawet widziałam
                  serduszko mojego Szkrabka-cudowne. Zmieniła się data porodu (opinia
                  specjalisty) na 11-06-2006r. i tego będę się trzymać.
                  Pozdrawiam. A wszystkie niepewne swoich lekarzy, przyszłe mamy zapewniam -
                  zmiencie lekarza bo naprawde warto- ja czuję sie teraz dużo dużo spokojniejsza
                  i napewno nie wrócę do tego pierwszego "rzeżnika"
                  Weronika i Szkrabek
                  • ikaes Re: CZERWIEC 2006 24.10.05, 12:56
                    Też chodziłam do takiej p. ginekolog, jak się nic nie działo to mogła być, bo
                    była miła i sympatyczna. Jak zaszłam w ciążę, to mi pogratulowała, ale
                    powiedziała, że na usg mnie wyśle po Nowym roku (była połowa grudnia), bo teraz
                    to nie ma co - a od miesiąca miałam plamienia - powiedziała, że to normalne.
                    Ani mnie nie zwazyła, ani nie zmierzyla ciśnienia, o nic się nie pytała -
                    choroby w rodzinie, jaka praca, wiek męża. Potem poszlam do innego gina (tuż po
                    Nowym Roku), żeby mieć zaświadczenie do pracy (żeby jeszcze załapać się na 6
                    miesięcy macierzyńsiego)i on mi powiedział, że macica jest za mała, jak na 10
                    tydzień ciąży, wysłał mnie na usg i okazało się, że puste jajo, a ja już
                    wszystkim powiedziałam o ciąży, już się do niej przyzwyczaiłam.
                    Po zabiegu poszłam już do innego, polecanego mi od 3 lat ginekologa, który
                    wypytał mi się o wszystko - o rodzinę moją i męża, rodzaj pracy itd. Jak
                    zaciążyłam znowu, to już tylko do niego chodziłam i urodził się zdrowy Burbelek
                    mający obecnie prawie 3 lata. Teraz też zaszłam, mam nadzieję, że będzie
                    wszystko ok, bo jeszcze nie byłam u gina i też tylko do niego będę chodzić,
                    mimo, że jest piekielnie drogi.
                    • weronika2723 Re: CZERWIEC 2006 25.10.05, 09:51
                      HEJ MATECZKI! Czy nie ma już nikogo, kto do tej pory tu gościł???!!
                      Co się dzieje dziewczyny? Czy wszystko o.k.??!!
                      Troche mi smutno że tak tu cicho crying
                      ps. No a Ty -bajakaja? Zapomniałaś o nas?
                      CZEKAMY NA WIEŚCI

WERONIKA I SZKRABEK
                      • ikaes Re: CZERWIEC 2006 25.10.05, 10:06

• weronika2723 Re: do ikaes 25.10.05, 11:09
                          napisałam..... (czy nie ma już nikogo, kto do tej pory tu gościł?)
                          -więc i ty się łapiesz na to zapytanie< skoro jesteś jak sama twierdzisz od
                          soboty> i wybacz, ale nie jestem komitetem powitalnym i z tego powodu nie będę
                          słała ci kwiatów. Poprostu super,że jesteś z nami i trafiłaś w przemiłe grono
                          czerwcówek.
                          ps. i nie bądź tak nerwowa, bo to szkodzi maleństwu. Pozdrawiam i życzę dużo
                          spokoju i zdrówka.

Weronika i Szkrabek
                          • ikaes Re: do ikaes 25.10.05, 11:18
                            Przepraszam, że cię uraziłam, już nie będę - obiecuję, że będę grzeczna smile))
                          • weronika2723 Re: do ikaes 25.10.05, 11:21
                            a tak poza tym to naprawdę super, że tu trafiłaś.
                            I nie przejmuj się tak tym prześwietleniem, moja bratowa (będąc drugim miesiącu
                            i nic nie wiedząc o ciąży)miała wypadek i po nim całą ją prześwietlali. A teraz
                            ma zdrowego ślicznego synka ,który właśnie w sobotę skonczył 2 latka.

pozdrowienia
                            • weronika2723 Re: do ikaes 25.10.05, 11:24
                              Wcale się nie gniewamy smile))))))

Weronika i Szkrabek
                              • ikaes Re: do ikaes 25.10.05, 11:40

my też nie smile))))
                                • ikaes Re: do ikaes 25.10.05, 11:42

--Ilona + mam nadzieję Zawartość
                                  Ginekolog niestety zgasił wczoraj moją radość, powiedział, że to że nie mam
                                  miesiączki i że test wyszedł pozytywny (gruba krecha) to jeszcze nic nie znaczy
                                  i kazał mi zrobić progesteron i htg. To ja już nic nie rozumiem - może to o te
                                  4-dniowe plamienia mu chodziło?
                                  • weronika2723 Re: do ikaes 25.10.05, 11:56
                                    Nie martw się tymi badaniami, to tylko dla waszego dobra. Całe szczęście ,że
                                    nie faszeruje Cię niczym na zapas, bo ja jak trafiłam do gina na 1-wsze USG to
                                    po badaniu wypisał mi armię hormonów i jeszcze nic nie powiedział. Bałam się
                                    okropnie, tym bardziej że nie było żadnych plamień i czułam się jak na ciążę
                                    naprawde o.k. Na szczęście zmieniłam lekarza i dziś śpię dużo spokojniej -a te
                                    wszystkie leki kazał mi poprostu wywalić, i stwierdził; jest pani zdrowa jak
                                    łania, w sam raz do rodzenia dzieci.Wierzę żę u Ciebie też będzie dobrze, a
                                    wyniki wyjdę jak najlepiej. Trzymam kciuki.
                                    W. i Sz.
                                  • bajakaja Re: do ikaes 25.10.05, 12:29
                                    Spokojnie Ilona. Wiem, ze latwo powiedziec, zebys sie nie denerwowala, ale
                                    naprawde sprobuj byc spokojna, dla dobra dzidzi. Zrob poprostu wszystkie
                                    konieczne badania. Pewnie chodzi o te plamienia, trzeba wykluczyc ze byla to
                                    miesiaczka i potwierdzic jeszcze raz ciaze. Trzymam za WAS kciuki!
                                    Mysl pozytywnie, to bardzo wazne!

bajakaja
                                    Nasza Kruszynka
                                    Nasza Kruszynka
    • ikaes puk, puk, czy można??? 24.10.05, 11:10
      cześć, na razie jestem tylko po teście - wyszedł pozytywny,muszę wybrać się do
      gina - ale mam nadzieję, ze to będzie to. Sama wyliczyłam sobie na razie termin
      na 22 czerwca. To moja trzecia ciąża, ale na razie mam tylko jedno dziecko - ma
      3 latka, tak więc służę pomocą i radami.
      Mam na imię Ilona, mam 33 lata, mieszkam w Warszawie
      oczywiście mam trochę stracha, bo tydzień przed zrobieniem testu byłam na
      prześwietleniu z dzieckiem, ale miałam na sobie fartuch i dziewczyny na emama
      pocieczają mnie, że to wystarczająca ochrona, więc mam nadzieję, że będzie
      dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka