kostek1976 03.02.06, 19:05 dziewczyny prosze napiszcie mi czy stosowanie fenoterolu + isoptinu w ciąży (31 tydz) nie jest szkodliwe dla dzidziusia??? strasznie sie tym martwie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lalisia78 Re: Fenoterol 03.02.06, 19:10 ja bralam go od 29 tc na dziecko ponoc ma wplyw tylko taki ze mu troszke szybciej bije serduszko lepiej zarzywac ni wszesniej urodzic ja odstawilam go kilka dni i czuje sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: Fenoterol 03.02.06, 19:28 Gdyby było szkodliwe to lekarze nie przepisywali by do ciężarnum. Trochę zaufania do lekarza by się przedało. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
bania23 Re: Fenoterol 03.02.06, 21:17 Hej, jestem w 28 tc i od tyg. też biorę fenoterol. Jeśli chodzi o isoptin to biorą go tylko osoby, które źle się czują po fenoterolu.Jeśli nie ma objawów ubocznych, to lepiej nie zażywać isoptinu. Tak twierdzi moja lekarka. Odpowiedz Link Zgłoś
szczepanka2 Re: Fenoterol 10.02.06, 13:30 Brałam tylko Fenoterol, nie czułam się żle i odstawiłam szybko Isoptin (oczywiście za wiedzą lekarza). Myslę, że się sprawdził, teraz jestem w 41 tc, skurcze mam słabiutenkie, a szyjka się rozwarła na 5 cm, czekam zatem. Odpowiedz Link Zgłoś
promoartes Re: Fenoterol 04.02.06, 09:35 ...wybiera sie mniejsze zło... tez biore. co 4 godziny pol tabletki, czyli 3 sztuki na 24. fenoterol jest bardzo mocnym lekiem, zazwyczaj bierze sie do okolo 37 tygodnia, aby pozniej nie truc dzieciatka i siebie, wiec bierze sie do czasu az maluszek bedzie gotowy przyjsc na swiat. widze ze jest to lek powszechnie stosowany. najmocniej dziala na serce, ja spotkalam sie jedynie z zadkimi opiniami, ze dzieciatku po urodzenie trzesa sie raczki albo nozki ale to tez mija. takze szkodliwosc jest, ale lepsze to niz wczesniak. no i dziala bardzo dobrze, ja nawet - mimo iz ciaza rosnie - moglam zmniejszyc dawke. uzupelniam sobie tez kuracje fenoterolowa kroplami Bryophyllum firmny Weleda. Baaardzo polecam, bo jest to srodek homeopatyczny [jestem z tych ktorzy reaguja na homeopatie], wiec bezpieczny. genialnie uspokaja, reguluje metabolizm, reguluje napiecia macicy wywolywane stresem... tylko trzeba go sciagnac z niemiec, ale warto.jak ktos ma mozliwosc, to polecam, a noz widelec pomoze... pozdr. Sandra Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: Fenoterol 04.02.06, 17:17 Nie martw się na zapas. W pierwszej ciazy brałam fenoterol + ispotin + no-spę od 29 tc, Misiek urodził się w 38 tc, zdrów, 10 pkt Apgar. Niedawno skonczył 2 lata, jest zdrowy, energiczny, w rozwoju motorycznym zawsze trochę nawet przewyzszał rówiesników, przez te 2 lata chorował raz - jak miał rok to złapał 3-dniówkę.Teraz od 26 tc tez biorę fenoterol,ale jestem dobrej myśli i liczę na to ze dotrwam do bezpiecznego dla dziecka terminu. Moim zdaniem fenoterol jest lepszy niz urodzenie wczesniaka, choć pewnie jak kazdy lek i ten tez wpływa na dziecko. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
gosia4567 Re: Fenoterol 05.02.06, 20:39 ja bralam w obu ciazach sa to bezpieczne leki a pikawka to bije szybciej ale tobie od fenoterolu i dlatego bierze sie isoptin zeby ci serducho nie kołatało a dzidzius jest calkiem bezpieczny,bez obaw.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: Fenoterol 10.02.06, 12:04 ja biore fenoterol i izoptin od 22 tygodnia teraz jestem w 29 i biore nadal lekarz powiedzial ze odstawie te leki w 34 tyg bo wtedy jest bezpieczny tydzien na odstawienie wole brac te leki i donosic niz nie brac i sie martwic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś