Dodaj do ulubionych

KOMBINEZON NA WYJSCIE ZE SZPITALA

09.02.06, 20:26
Mam pytanie do mam które rodziły na przełomie luty/marzec.Nie wiem czy
powinnam kupic dla moich blizniaków zimowe kombinezonki czy wystarcza im
lzejsze, takie wiosenne np.polarowe.Pytam poniewaz nie chce wydawac duzo kasy
na niepotrzebne rzeczy, na poczatku przezciez nie bedziemy z nimi wychodzic
czesto na spacerki a zima powoli sie konczy.
Acha no i własnie w czym przywiezc dzieciaki do domu?mieszkamy zaledwie 4 km
od szpitala.
Pozdrawiam i z góry dziekuje za pomoc!
Obserwuj wątek
    • alicyjka11 Re: KOMBINEZON NA WYJSCIE ZE SZPITALA 09.02.06, 21:03
      Też się nad tym zastanawiałam.Rodzę za ok.tydzień,ale zanim wyjdę z dzidzią na
      spacer to będzie marzec.Mam dla dziecka kombinezon zimowy ale dość lekki.Nie
      będę kupowac cieplejszego bo kupiłam b.ciepły spiwór do wózka z owczej
      wełny.Ubiore je na cebulkę:body,spioszki cieplejsze
      ,sweterek,kombinezon...wsadzę w śpiwór i jeszcze kocyk w razie
      potrzeby..Zobaczymy jakie beda temperatury.Chyba bez sensu juz w tym roku
      kupowac nowy kombinezonwink
      • scarletta84 Re: KOMBINEZON NA WYJSCIE ZE SZPITALA 09.02.06, 21:19
        ja tez rodze lada moment i mam kupiony kombinezon niby zimowy, ale troche lzejszy. co prawda ja
        zamierzam wychodzic z mala bardzo szybko, jakis tydzien po porodzie o ile nie bedzie nizsza
        temperatura niz -5, ale tez wole ubrac niunke na cebulke i w razie czego odwijac kolejne warstwy niz
        ubrac w jeden kosmicznie cieply kombinezon. przeciez kocykiem czy kolderka latwiej przykryc. a co do
        przewozenia to jesli macie samochod to i tak obowiazkowo musisz przywiezc bobasy w fotelikach. za
        nieuzywanie fotelika groza kary i uwazam ze slusznie, bo wypadek moze sie zdarzyc nawet jak masz
        do domu 1 km. jesli auta nie macie to wsadz bobaski w wozek i po sprawie.
    • elmika Re: KOMBINEZON NA WYJSCIE ZE SZPITALA 11.02.06, 18:58
      Witaj,
      Polecam niezbyt gruby kombinezon i ubieranie na cebulkę. Dzieci tak szybko
      rosną i nie ma sensu wydawać za dużo pieniędzy niepotrzebnie, zważywszy, że
      będziesz miała od razu dwoje dzieci. Polarkowe będą dobre.
      Do transportu polecam foteliki albo wózek. Jak nie macie samochodu, a po dzieci
      ktoś przyjedzie autem, to chociaż pożycz od znajomych foteliki (albo gondole
      przystosowane do transportu niemowląt, niektóre wózki mają taką opcję).To nie
      chodzi o mandat, ale o zwykłe bezpieczeństwo.
      Pozdrawiam, Elmika
      Pozdrawiam, Elmika
    • termio Re: KOMBINEZON NA WYJSCIE ZE SZPITALA 12.02.06, 23:12
      Zadnych kombinezonów, natomiast foteliki obowiązkowo. Jeśli ubierzesz kilka
      warst i włożych do fotelików, można nakryć jedna wastrwą kocyka polarowego, to w
      zupełności wystarczy. Tylko broń Boże nie przykrywaj dzieciom ust, ani nosków,
      najłatwiej o chorobę wtedy. Fotelik mus, przecież nie po to nosiłaś dzieciaczki
      9 miechów w brzuchu, i przyznaj nie do końca było Ci wygodnie, żeby teraz
      narażać je na niebezpieczeństwo, jeżeli planujesz powrót samochodem. Opcja do
      wózka, w gondoli z budką jest naprwde ciepło, kombinezon, koc, kołderka śpiwór,
      ludzie, od małego przegrzewanie potem chorują. A tak w ogóle to bardzo
      gratuluję, życzę dużo cierpliwości i pomocnych rąk. Pozdrawiam.Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka