agise Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 22.03.06, 17:52 www.dzidziak.webd.pl/portal.php Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2006 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 22.03.06, 19:47 Witaj!Mieszkam w okolicach Karpacza,ale do lekarza chodzę w Jeleniej i tu będę rodzić.Mam już dwie wspaniałe córki i czekam na następne maleństwo -17 tc.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ichigats Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 23.03.06, 13:43 ja jestem z jeleniej góry.jestem w 18 tygodniu. pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms re Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 24.03.06, 15:15 Mam do Was pytanko, gdzie rodzicie, ja jestem od niedawna w JG i zastanawiam się nad szpitalem w JG lub w Wałbrzychu. Mogę mieć komplikacje przy porodzie, bo mam małopłytkowość dlatego szukam w miarę specjalistycznego odzdziału. Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
ichigats Re: re Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry 27.03.06, 13:36 Ja rodzę w Jeleniej, moi rodzice mieszkają bardzo blisko szpitala. Nie wyobrażam sobie jak miałabym jechać do Wałbrzycha z rodzącym sie dzieckiem, a jak cos się wydarzy po drodze? W Jeleniej Górze jest oddział neonatologii, więc w razie czego pomóc można dzidzi na miejscu. Wiadomo, że ile szpitali, tyle opinii na ich temat, ale jeśli chodzi o skrajnie niebezpieczne dla życia dziecka przypadki, to chyba najrozsądnie byłoby urodzić w centrum zdrowia dziecka albo w podobnym miejscu pełnym specjalistów. Wszystko będzie dobrze, nie martw się. Po prostu w momencie przyjmowania cie do porodu powinnas okazac lekarzowi zaświadczenie o twojej małopłytkowości, że by w razie czego iwdział jak zareagować. Porozmawiaj też ze swoim lekarzem prowadzącym, on na pewno ci doradzi. Powodzenia i uszy do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2006 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 24.03.06, 16:09 Ja niestety chyba nie pomogę- mieszkam w tej okolicy dopiero rok,córki rodziłam w Łodzi.Wszystkie pytane osoby twierdzą,że nie ma innej opcji niż Jelenia ze względu na dobro maluszka- ja w poprzedniej ciąży miałam okazję leżeć w Bukowcu-bardzo mi się podobało,ale nie mają tam neonatologii.Dużo dobrego czytałam na forum o szpitalu w Wałbrzychu-musiałabyś poszukać w Szpitale.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 28.03.06, 13:57 witam! nie jestem w ciąży, ale juz zaczynam myśleć, kogo wybrać na lekarza prowadzącego. myśló o doktorze Keppelu (mając na myśli poród w Jeleniej Górze), lub doktorze Jastrzębskim (jeśli zdecydowałabym się na Zgorzelec). Może znacie jakieś opinie na ich temat? a do kogo Wy chodzicie? może możecie kogoś polecić? pozdrawiam!! bądźmy w kontakcie - ciężko spotkać na tym forum kogoś z naszych okolic... Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 28.03.06, 16:30 No wreszcie ktos z Jeleniej sie pojawil Juz myslalam,ze jestem na forum sama 20 tc, ciaza pierwsza, blizniacza Bede rodzic w JG, lekarz prowadzacy B.Kunkiewicz - goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Bardzo się cieszę, że nie jestem sama 28.03.06, 19:05 Witam, ja obecnie jestem też w 20tc. bardz się cieszę, że w końcu ktoś się odezwał z JG. Dziękuję za opinie dot. porodu w JG. Jestem z wrocławia i w JG jestem dopiero od niedawna, nie znam jeszcze nikogo. Najwygodniej dla mnie byłoby rodzić na miejscu, czyli w JG. Mój lekarz prowadzący, z wrocławia, zdecydowanie polecił rodzenie na miejscu lub w okolicy a nie wyprawy setki kilometrów. Czy orientujecie się jak jest z położną i warunkami? Czy dobrze jest chodzić wcześniej do miejscowego lekarza? Co ze szkołą rodzenia? Bardzo prosze o informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Bardzo się cieszę, że nie jestem sama 28.03.06, 20:53 Szoly rodzenia nie ma wiec nie masz sie co ludzic Z polozna nie ma problemu w szpitalu w JG masz na ginekologii liste rekomendowanych poloznych i ich numery telefonow. Z tego co wiem taka przyjemnosc kosztuje 500 zl. Moja kolezanka rodzila 09.03 i polozna byla przy porodzie (skonczyl sie cesarka wiec za dlugo nie byla) i przyszla do niej po porodzie(2-3 godz.po). Oczywiscie jak wszedzie sa ludzie i ludziska, ale na to juz nie masz wplywu. Jak cos to pisz na priva. K. Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Bardzo się cieszę, że nie jestem sama 29.03.06, 07:17 cześć dziewczny! fajnie że tu zaglądacie - nie ucieknie nam za daleko wątek a czy wiecie coś o tych położnych - czy jest jakaś szczególnie polecana? a tak w ogóle to nie mogę przekonać się jakoś do porodu w jeleniej, bo podobno niezbyt miła atmosfera tam panuje ;-( może to nie jest najważniejsze (przy podjęciu decyzji na pewno wezmę pod uwagę dużo bardziej istotne czynniki), ale w sumie jest miło kiedy personel jest uprzejmy... keja - możesz coś więcej napisać na temat Towojego lekarza? pozdrawim, miłej środy !! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona tututka 06.04.06, 15:46 Cześć. Z narzeczonym staramy się o dzidzie Jestem z Jeleniej Góry i wybrałam sobie ginekologa dr Wiciaka. Miałam już z 5 wizyt u Niego, musiałam porobić badania itp. Jestem zadowolona i z czystym sumieniem mogę Go polecić :o) Moje rodzinne miasto to Lubań i znam dr Jastrzębskiego, mieszka tam Wporządku lekarz. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2006 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 29.03.06, 11:40 Witam!Podobno jest szkoła rodzenia przy szpitalu w Jeleniej.Wiem to ze strony Rodzić po ludzku.Najczęściej rekomendowana położna nazywa się Grażyna Koszela.Ja chodzę do dr Juncewicz,przemila,bardzo kompetentna osoba,robi też USG,więc nie ma problemu z szukaniem kolejnego specjalisty.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ichigats Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 29.03.06, 14:58 witajcie dziewczyny, ja moge gorąco polecić doktor drozdowską, jest moim lekarzem prowadzącym, dodatkowo pracuje w szpitalu. pod jej opieką o nic się nie boję. a co do szpitala, to opinie na prawdę słyszałam juz różne, wielokrotnie skrajne. nie ma się co przejmować, ważne, żeby dziecko było zdrowe a niemiłą pielęgniarkę zawsze można opierdzielić i tyle. wiem, że wynajęcie położenj do porodu kosztuje 400 zł. a szkoła rodzenia chyba jest, bo kiedys chodziła do niej moja koleżanka ale ja sama nie uczęszczam na zajęcia więc nie powiem dokładnie, najlepiej zapytać lekarza.wiosenne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 29.03.06, 21:32 Niestety szkoly rodzenia nie ma w naszym miescie. Wiadomosci na RPL sa nieaktualne. Najlepiej umowic sie troche wczesniej z polozna. Lista dostepna w szpitalu. Koszela ponoc tez jest ok, aczkolwiek moje rodzace w ostatnim czasie kolezanki wziely Jadwige Kalwinska (chyba tak sie nazywa). Odpowiedz Link Zgłoś
tututka ... 30.03.06, 15:33 keja - dzięki za maila - juz odebrałam. niestety dzisiaj nie mogę odpisac, ale myślę że jutro mi sie uda, pozdrawiam!! cieplutkie pozdrowienia dla wszystkich dziewczyn na forum!! Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 01.04.06, 08:17 podciągam do góry - żeby wątek nie uciekł za daleko. przecież muszą być jeszcze jakieś dziewczyny z jeleniej góry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Jak samopoczucie? 01.04.06, 11:57 Ja czuję sie super mimo tego że brzuszek robi sie coraz wiekszy. W następnym tygodniu może udam się do miejscowego szpitala w celu oględzin Ostatnio gdzieś czytałam, że w JG jest szkoła rodzenia, gdzieś na Ogińskiego. Czy ktoś może coś wie na ten temat? Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
keja34 Re: Jak samopoczucie? 01.04.06, 16:58 Helcia nie czytasz poprzednich postow. W naszym miescie NIE MA szkoly rodzenia!!!Mozesz jedynie umowic sie z polozna Kałwińska Jadzia, Koszela Grazyna lub Malinowska Joanna. Telefony mam zreszta w szpitalu tez sa. K. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Szkoła rodzenia 03.04.06, 08:39 SZKOŁA RODZENIA PRZY PORADNI K OGIŃSKIEGO 6, 58-500 JELENIA GÓRA Taki adres znalazłam w internecie. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Szkoła rodzenia cd 03.04.06, 11:44 Skoro jest nas kilka i mamy podobny termin to może byśmy razem coś zorganizowały, gdyz z tego co słyszałam zajęcia w grupach są o wiele fajniejsze niż solo. Pozdrówki i dzięki za wytłumaczenie z tą szkołą Odpowiedz Link Zgłoś
polococta76 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 06.04.06, 13:12 Dołączam i ja Też myślałam, że sama przekopuję to forum... Jestem w 9 tygodniu ciąży, na razie chodze do Wiciaka, ale nie jestem szczególnie zadowolona, poza tym on nie przyjmuje już nigdzie w szpitalu , a chciałabym mieć lekarza, który "urzęduje" w jeleniogórskim szpitalu. Ktoś pisał o Drozdowskiej? A gdzie ona przyjmuje, czy robi USG i wogóle poprosze o trochę informacji. Z góry dziękuje. Co do szkoły rodzenia to chyba nie ma... tez znalazłam na RPL wykaz z telefonami, ale chyba nieaktualny. Zostajemy same sobie! Odpowiedz Link Zgłoś
ichigats Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 12.04.06, 14:21 Halina Kleban-Drozdowska przyjmuje w Domu Kombatanta na Teatralnej 1, pok. 109 na parterze, w poniedziałki i piatki od 16 do 18, ale warto przyjść troszkę wcześniej bo często jest przed czasem. wizyta 50zł, co do usg to trzeba się zapytać osobiście na wizycie, ja akurat nie mam z tym problemu, ale nie wiem czy jest to reguła, czy tylko ja mam takie szczęście. Ja gorąco polecam, chodzę do niej już od lat, teraz prowadzi moja pierwszą ciążę. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
katya3 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 06.04.06, 14:19 halo dziewczęta a czy możecie napisać, do jakich lekarzy-ginów chodziłyście przed ciążą? ja sie co prawda dopiero staram, ale na razie marnie to wychodzi i chyba będę musiała zwrócić sie do kogoś po fachowe rady. na razie - w razie potrzeby - chodze do dwóch pań na przemian, ale wolałabym znaleźć jednego dobrego lekarza na staranka i całą ciążę. poradzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
katya3 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 06.04.06, 14:20 aha, a pytam Was dlatego, że i ja z okolic Jelonki Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 06.04.06, 16:58 cześć dziewczyny! ja co prawda nie jestem w ciąży, ale ponieważ planujemy wkrotce zacząć starania, przekopuje to forum i czasem coć tam odpowiadam ja chodziłam do dr Ujejskiej-Kasolik. przyjmuje prywatnie w tej przychodni na rondzie. w zasadzie nie mam jej nic do zarzucenia, chociaż byłam u niej ok. 21,00 i była juz chyba zmęczona. możeto głupie, ale ja od ginekologa potrzebuje szczególnego podejścia (wiadomo - nie jest to najprzyjemniejsza wizyta), a będąc w ciąży myśle że cierpliwość i chęc odpowiedzi na wieeeeele pytań jest bardzo ważna. ona tymczasem potraktowała mnie "oschle". mało indywidualne podejście. po prostu - odwala swoją robote i chce iśc do domu. nie neguje absolutnie jej umiejętności, czy wiedzy. dlatego chciałabym spróbowac jeszcze iśc do kogoś innego. myślałam jeszcze o dr Jastrzębskim. przyjmuje w lubaniu, pracuje w zgorzelcu. ja w zasadzie mam bliko i do jeleniej i do zgorzeleca, dlatego myśle o lekarzach z tych szpitali. wolałabym chodzić do takiego, który pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić. no nie wiem, na razie zbieram opinie i wybrać się nie mogę no to tyle moich wywodów. odzywajcie się, pozdrawiam t. Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 07.04.06, 12:59 do góry, do góry!! piszcie dziewczyny!! Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Jak samopoczucie? 07.04.06, 15:31 Witam, jak Wasze samopoczucie, bo ja super się mam. Troszkę brakuje mi autka w JG, bo wszędzie daleko (pracuje w centrum a mieszkanie kupuje na obrzezach) i muszę chodzić na nóżkach, bo z komunikacją miejską jest problem (jeździ jak chce). Pozdrówki dla brzuszków Odpowiedz Link Zgłoś
tututka Re: Co u WAS s\lycha\c? 10.04.06, 15:35 hej Hela! chyba tu najczęściej zaglądamy ja siedze jeszcze w pracy, właśnie znalazłam chwilke zeby wpaśc na forum. jakos nie moge wybrac się do gina bo ciagle nie wiem w ktora strone uderzyc i tak czas leci, bo jakoś na wizyte do dentysty i ginekologa nigdy mi się nie spieszy pozdrawiam, trzymajcie się !! t. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms :->>> 10.04.06, 16:52 Ja też jeszcze siedzę w pracy i to do 17.30. Muszę znaleźć tu na miejscu ginekologa, bo ciągle nie mogę jeździć do wrocławia. Dentystę chyba sobie odpuszczę, bo to zbyt duży dla mnie stres . Przeraża mnie to ze puchnę i puchnę, przytayłam ponad 10 kg, przy wzroście 180 to juz nie tak mało a jeszcze połowa przedemną. Przeszłam na owoce, sałatki zielone ale jakoś tak ciągle mi ciężko. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 11.04.06, 11:31 Witajcie. Ja byłam wczoraj u dr Wiciaka i wyszłam z bananem na buzi. Mam cykl płodny i biorę się z narzeczonym do dzieła ;p O wynikach swoich starań napiszę wkrótce. Mam przeczucie, że nie będzie tak łatwo, eh Pozdrawiam przyszłe mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
polococta76 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 14.04.06, 08:37 Hej! Coś tu cicho! ja dziś odbieram badania od wiciaka i chyba pójde na konsultację do innego lekarza.... Nie jestem zadowolona z tego jak traktuje badania...bo nawet nie omówił ich ze mną, leża sobie w mojej karcie już 2 tygodnie , a co jesli sa jakies odchylenia od normy? Powinien od razu po otrzymaniu moich wyników omówić je ze mną. Ostatnio mi kolezanka polecała doktora Kunkiewicza- podobno pracuje w szpitalu, jest miły i kompetentny, a ponad to interesuje się pacjentką! Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Który lekarz? 14.04.06, 10:20 W następnym tygodniu idę na usg 3d, połówkowe do lekarza z wrocławia, który do tej pory mnie prowadził ale od przyszłego miesiąca muszę już kogoś tutaj w JG mieć. Kogo możecie polecić? Wiele sprzeczych opinii słyszalam o ordynatorze ze szpitala a może Wy kogoś znacie godnego polecenia? Jak tak to proszę o nr do gabinetu. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Szkoła rodzenia 14.04.06, 10:24 Witam ponownie, wczoraj znalazłam w internecie nr tel do szkoly rodzenia, ktora ponoć jest przy szpitalu w JG. Zadzwoniłam i rzeczywiście jest tylko w chwili obecnej Pani jest na urlopie do końca kwietnia i fajnie by było gdyby zebrało się kilka chętnych par. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Świętowanie 16.04.06, 20:31 Widzę, że wszyscy świetują to ja odniosę wątek. Pozdrwówki Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona pytanie...? proszę o odp. 18.04.06, 13:34 Witajcie dziewczyny. Mam pytanie, powiedzcie mi czy możliwe jest aby bolał mnie jajnik czasami podbrzusze...czy to źle czy dobrze bo ja już nie wiem co myśleć Za 9 dni powinnam dostać miesiączkę, ale tyle czasu przed, nie bolało mnie nic. Od 31 marca staram się intensywnie o dzidzię W czw idę na Progesteron, czy to badanie coś może mi wykazać? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Re: pytanie...? proszę o odp. 18.04.06, 18:36 Żeby stwierdzić ciążę to można zrobić test ciążowy, póść na badanie beta HCG i kolejne powtórzyć po 48 h. Jeśli przyrost będzie większy niż 1,46 raza to jesteś w ciąży. Co do bóli to ja zanim dowiedziałąm się, że jestem w ciąży to miałam wszystkie ojawy typowe dla miesiączki z tym, że bardziej bolały mnie piersi i swędziały plecy. Myślę, że te bóle jak dluzej potrwają to musisz skonsultować z lekarzem, gdyż nie warto leczyć się na forum. Trzymam kciuki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona hela_ms pytanie...? proszę o odp. 18.04.06, 21:09 Dziękuję za wypowiedź. A to badanie beta HCG na czym ono polega? Byłabym wdzięczna jakbyś napisała mi coś więcej o tym. Pozdrawiam. Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Re: hela_ms pytanie...? proszę o odp. 19.04.06, 09:28 Beta HCG jest to badanie krwi. Bardziej szczegółowy opis znajdziesz w poniższym artykule www.mediweb.pl/womens/wyswietl_vad.php?id=649 lub w wyszukiwarce wpisz beta hcg. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona hela_ms pytanie...? proszę o odp. 19.04.06, 09:58 Przeczytałam już. Dziękuję hela_ms. Jak dziś samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms 23 / 24 tc 19.04.06, 10:27 Dziękuję, czuję się wyśmienicie pomimo wilczego apetytu. Jutro jadę do wroc na usg 3/4 d. Jest to już moje drugie takiego typu usg, bo pierwsze miałam w 13 tc, niezpomniane wrażenia i pamiątka w postaci nagrań, polecam. Mam nadzieję, że jutro poznam też płeć naszej niuni. A jak u Ciebie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona 20 dzień cyklu 19.04.06, 10:31 Ja mam dziś 20 dzie.ń cyklu, jeszcze 8 dni i miesiączkę powinnam dostać, ale oby niee Do wczoraj miałam ciągłe bóle prawego jajnika i podbrzusza a dziś one ustały Nie wiem już co myśleć...smutno mi Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms nosek do góry 19.04.06, 12:05 Z mężem palowaliśmy dzidzię (jeden cykl "usilnych" starań), ale jak już się okazało że będzie to było to dla mnie troszkę zaskoczeniem i szczerze mówiąc pomyślam sobie szkoda, że to się nie zdarzy dopiero za 3, 4 m-ce, bo akurat zaczęłam studia podyplomowe i egazmin państwowy w wawie mam mieć na początku września. A tu maluch pojawi się w sierpniu. Dlatego moim zdaniem nie można usilnie cały czas myśleć jak tu zajść w ciążę, bo wtedy następuje blokada i nic z tego nie wychodzi. Moja rada nie martw się, przytaulajcie się nadal a na pewno KTOŚ do Was w końcu zawita. Pozdrówki i nosek do góry Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Re: nosek do góry 19.04.06, 12:12 Dzięki za słowa otuchy...muszę się wziąść w garść i nie rozczulać się nad sobą Będzie dobrze, wierzę w to! Poddr, pa :^) --> nosek do góry Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 24.04.06, 10:13 Kobitki z Jeleniej Dziury co z Wami, nie śpimy! Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms będziemy mieli dziewczynkę 24.04.06, 11:05 W czwartek byłam na usg 3/4d i okazało się, że nasz kochany piłkarz będzie dziewczynką. Ja myślałam, że będzie to chłopak gdyż bardzo się wierci, kopie itp. Mój mąż obstawiał za dziewczynką i spełnią się jego marzenia moje zresztą tez. Mamy tylko kilka problemów: 1.zbyt niska liczba płytek krwi ostatnie badanie wykazało na cytrynianie 69 tys a na wersenianie 100 tys 2. dwurożna macica 3. utworzenie się błonki przedzielającej macicę, dzidzia przez to ma mniej miejsca Chyba nie mam co nastawiać się na poród w JG. Troszkę nie wiem co mam robić, bo może okaże się, że muszę mieć poród wczesniej wywołany. Pozdrówki Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona będziemy mieli dziewczynkę 24.04.06, 11:09 To cudownie hela_ms! Zazdroszczę córuni Mój narzeczony też bardzo chciałby dziewczynkę, ale wszystcy wiemy, że najważniejsze, aby zdrowe było A gdzie w Jeleniej jest USG 3/4d ?? Dlaczego nie masz się co nastawiać na poród w JG? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms usg 3/4 d 24.04.06, 11:21 W JG mieszkam od niecałego roku, przeprowadziłam się z wrocławia. Lekarza prowadzącego jeszcze mam we wrocku i tam robię wszystkie badania w tym usg. Zapłaciłam za nie 100 zł i 10 zł za nagranie filmików z naszą niunią, polecam wrażenia niezapomniane. Pozatym lekarz sprawdza wszystkie parametry dziecka (puls, jak rozwija się pępowina, przezierność karku, rozwój wątroby i innych organów wewnętrznych dzidzi). Okazało się, że z naszej córeczki to już niezły klocek 711 g w 23 tc. Chyba będę musiała się nastawić na poród we wrocławiu, bo mogę mieć komplikacje przy porodzie ( chyba cesarka, gdyż mam przegrodę pomniejszająca macicę i małą krzepliwość krwi)i może być potrzebny dobry oddział neonatologii dla malutkiej. Nie chcę ryzykować, by w razie czego wieziono dzidzię do jakiegoś odległego szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona usg 3/4 d 24.04.06, 11:30 Aha rozumiem, skoro możesz mieć komplikacje to może lepiej byłoby rodzić we Wrocławiu. Dla dobra dziecka i Twojego oczywiście. A jak będę w ciąży to z narzeczonym też napewno skusimy się na USG 3/4d kolejna osoba mówi, że to super sprawa. 3maj się ciepluko! Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasek_ona oj :( 24.04.06, 16:34 dziś pokazał mi się jakiś ciemny, jakby brązowy śluz - 25 dzień cyklu, czekam na dzidzie ale chyba szybciej doczekam się na miesiączkę A może to typowe dla ciąży? Poradźcie dziewczyny, proszę!!! Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Re: @ 26.04.06, 09:17 Nic się nie martw, nosek do góry. Spokojnie. W następnym miesiącu postarajcie się tak działać, by nie być pod presją. Może szalone wakacje coś pomogą. Trzymam kciuki. Pozdrówki Hela Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: Czy są może przyszłe mamy z Jeleniej Góry? 27.04.06, 09:31 Witam wszytskie mamy z Jeleniej Góry! Teraz mieszkam we Wrocławiu, ale urodziałm się, wychowywałam, chodziąłm do szkoły podstawowej i średniej w Jelonce. Straszie lubię to miasto, często do niego przyjeżdżam bo nadal mieszkają tam moi rodzice i siostra. Mam do was jedno pytanie. Gdzie można kupić wózek dziecięcy w Jeleniej? Jestm obecnie w 17 tc. i zastanawiam się czy może w Jeleniej dałoby się kupić wózek dla dzidzi taniej i ogólnie calą wyprawkę. Wolę popytać i posprawdzać niż przepłacać. Znacie jakieś ciekawe sklepy z art. dzicięcymi? Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Zakupy w Jeleniej 27.04.06, 09:45 Witam, dla mnie Jelenia jest drogim miastem, droższym niz Wrocław. W Jeleniej mieszkam od jakiegoś czasu i jestem z mężem w trakcie urządzania naszego nowego mieszkanka, które właśnie kupiliśmy. Wszystko jak dotąd kupujemy we wrocku (całą łazienkę, parkiet), gdyż mogę negocjować wyższe upusty cenowe i mogę kupić np 2 kafeli a nie całe opakowanie. Co do ubranek to będę robić całe zakupy we wrocku ze względu na wybór i oczywiście cenę. Polecam sklep (hurtownię) ASKOT na krasickiego lub Krasińskiego (ulica koło poczty głównej), no i SMYKA w galerii centrum. W Jeleniej obeszłąm kilka sklepów i nic szczególnego nie znalazłam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ola_225 Re: Zakupy w Jeleniej 27.04.06, 09:58 Dzięki za odpowiedź. Własnie znam sklepy we wrocławiu, ale tak sobie pomyślałam że moze w Jelenij będzie coś taniej. Dodam jeszcze, że całkiem ciekawym sklepem we wrocławiu jest hurtownia Bajka, na ul. Długosza, to jast zaraz przy pętli na ul. Kromera. Odpowiedz Link Zgłoś
yoko2006 Re: Zakupy w Jeleniej 27.04.06, 10:33 Absolutnie przyłączam się do opinii,że Jelenia jest drogim miastem,co gorsza sklepów nie jest zbyt wiele,mały wybór,brak konkurencji itd.Ja mieszkam tu (właściwie w ok. Karpacza)od roku,przywędrowalismy z rodziną z Łodzi i ciągle nie mogę sie tu odnaleźć.Latem kończyliśmy budowę pensjonatu i wyposażaliśmy go-to był prawdziwy horror!Na szczęście jest na miejscu Jysk,szkoda,że Ikea we Wrocławiu...Ubrania dla siebie i córek jak dotąd kupowałam w Łodzi przy okazji odwiedzin u znajomych i teściów,ale teraz chyba długo się nie wybiorę,bo zaczęły się kłopoty z utrzymywaniem ciąży (23 tydz).Na szczęscie odkryłam wspaniały second hand z ubraniami.Dla maluszka muszę zrobić wszystkie zakupy od zera-ciuszki po córkach wydałam,wózki,łóżeczko etc.sprzedałam przed przeprowadzką i wizja zakupów w Jeleniej napawa mnie przerażeniem! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
hela_ms Jak samopoczucie mamusiek? :-) 28.04.06, 12:51 Jak się czujecie, bo ja dobrze , gdyby nie puchnące nogi, coraz większy brzuchol i coraz szybsze męczenie się. Pozdrowki Odpowiedz Link Zgłoś