Dodaj do ulubionych

Objawy ciąży

11.04.06, 13:54
Witam, chciałabym uzyskać odpowiedź na pytanie: jakie pierwsze objawy
pojawiają się w ciąży? Ale, ale - chodzi mi o pierwsze dni po
zapłodnieniu.Jestem tydzień przed planowaną miesiączką,bardzo intensywnie
staraliśmy sie o dzidziusia i nie ukrywam, że każdy dzień czekania,aby zrobić
test domowy, który wykryłby cokolwiek trwa dla nas wieczność. Nie wiem w
ogóle, czy w pierwszych dniach po zapłodnieniu są jakieś objawy, ale jeśli
takowe istnieją , to napiszcie proszę jakie? Wczoraj poszłąm na zwolnienie,
bo od piątku odczuwam wielkie zmęczenie, senność i mam lekki stan
podgorączkowy.nie wiem, tylko, czy te objawy mogą byc zwiazane z ciążą, czy
też z tym przesileniem wiosennym. Dodam, ze jestem niskocisnieniowcem i każda
zmiana pogody działa na mnie w taki sposób. Bardzo prosze o odpowiedź. Bardzo
chciałabym być w ciąży. Wiem, ze to nie jest powazne, ale robiłam już dwa
testy ciążowe-po 5 i 7 dniu od zapłodnienia.Wiem, wiem,- za wcześnie
Pozdrawiam, Kasia
Obserwuj wątek
    • aniam22 Re: Objawy ciąży 11.04.06, 14:23
      w medycynie nie ma rzeczy niemozliwych, wiec moglas miec takie objawy, choc to
      bardzo wczesnie. Musisz czekac niestety do terminu spodziewanej miesiaczki.
      POWODZENIA. i daj znacsmile))
    • ryba2 Re: Objawy ciąży 11.04.06, 14:25
      Bardzo typowe objawy smile sennosc, zmeczenie, stan podgoraczkowy.
      Mnie na samym poczatku straszliwie swedzialy piersi (a dokladniej sutki). I
      mialam wzmozony apetyt. A potem potwierdzilam testem ze jest dzidzia smile

Zycze spelnienia marzen! smile
      • erbarmanka Re: Objawy ciąży 11.04.06, 14:41
        Dziękuję dziewczyny!
        Napiszę koniecznie, co i jak, chociaż nie ukrywam, ze chciałabym obwieścić
        swaitu dobrą nowinę. Czuję się naprawdę osłabiona. Dziś rano też robiłam test i
        nic sad No lae poczekam do Świąt na @. Znając siebie, do tego czasu zrobię
        jeszcze ze dwa testy.Ale bardzo dziwne uczucie rozczarowania towarzyszy pzry
        ogladaniu jednej kreski.dzięki raz jeszcze, pozdrawiam
    • wiolasb Re: Objawy ciąży 11.04.06, 14:40
      Witaj erbarmanka! Tu możesz sobie poczytać o objawach:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=35354777
      Życzę powodzenia i dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa wink
      • erbarmanka Re: Objawy ciąży 11.04.06, 14:43
        dzięki Wiolu, właśnie pzred chwilą skończyłam czytać tę całą historię o Tobię.
        Od oczekiwania do stwierdzenia faktu obecnosci ciąży. Nawet miałam łzy, gdy
        czytałam o Tobie i Twoje wypowiedzi. Tak Ci zazdroszczę i oczywiscie trzymam
        kciuki za pomyślny rozwój Twojej kruszynki.
        pozdrawiam.
        • isa2 Re: Objawy ciąży 12.04.06, 22:43
          Erbarmanko, jak tam sie sprawa ma u Ciebie, jest Was juz dwoje? Ja dzis
          zobaczylam swoje upragnione 2 krechy - ale jeszcze sie boje, ze za wczesnie by
          sie cieszyc.
          • wiolasb Re: Objawy ciąży 12.04.06, 22:44
            Dziewczyny! Trzymam kciuki i mam nadzieję, że wkrótce do Was dołączę!!!
            isa2 - gratuluję! Ciesz się kochana, będzie dobrze!!!
            Buziaczki!
          • erbarmanka Re: Objawy ciąży 12.04.06, 23:39
            Witajcie, postanowiłam troszkę "wyluzować", bo trochę oszalałam jeśli chodzi o
            temat"dzidzia". Postanowiłam nie robić testu do soboty.Ale szczerze mówiąc
            robię sobie wielkie nadzieję, bo zawsze pzred @ pojawiało mi się plamienie(3-7)
            dni wcześniej. Teraz nic, zupełnie nic, a spodziewam się niechcianej @ w
            niedzielę lub poniedziałek najpóźniej.Piersi w ogóle nie bolą, nie są
            nabrzmiałe, co dla mnie jest zupełnie nietypowe pzred @. Tak wiec, dziewczyny-
            trzymajcie kciuki, bo ja jeszcze nadzieję mam.Pozdrawiam smile
    • sarna38 Re: Objawy ciąży 13.04.06, 00:23
      Moje obiawy zawsze były takie same.Mam troje dzieci.
      Zawsze na początku miałam wstręt do niektórych potraw,lub zapachów.
      Jeśli czułam dyskomfort na myśl o jakimś jedzeniu to oznaczało jedno.
      I się niepomyliłam.Dodatkowo bóle jak na miesiączke,zmęczenie,apatia,przeplatane
      radością,przypływem energi.Ale młości i wymioty toważyszyły do 4 miesiąca.
      • elza303 Re: Objawy ciąży 13.04.06, 15:26
        ebermanko kochana czytając Ciebie dosłownie widzę siebie.Też staramy się
        strasznie i jak dotąd nic .wW tym miesiącu też zaszalelismy i już zrobiłam
        sobie test ale wyszedł negatywny (i pewnie tak zostanie) Termin @ mam na
        19 .Czekam razem z Toba I życzę szczęścia.Pozdrawiam
    • niuska231 Re: Objawy ciąży 13.04.06, 15:51
      u mnie podobnie jestem w 32 dniu cyklu przy cyklach32-34 dniowych,kochalam sie w
      tym miesiacu
      w najbardziej plodnych dniach- tak przynajmniej mysle.poczekam jeszcze 3 -4
      dni i zrobie tescik-oczywiscie jak nie przyjdzie wstretna ciocia.w ogole cykl
      byl dziwny owu chyba w 20-21 dc tempka dopiero wzrosla i narazie sie utrzymuje
      w ostantnich dniach: 36,8 36,8 36,7 36,8 36,9 36,9 37,0 dzis, ale moze
      nestety spasc jeszcze,narazie bola mnie piersi tak jak na @ ale moze jednak to
      nie to!!??? poza tym raz na czas pobolewa mnie lewy jajnik i czasem podbrzusze
      ale tylko chwilowo.Wiem ze wyslecie mnie po test ale jeszcze chce poczkac zeby
      sie nie rozczarowac ale co sadzicie kochane kobietki?? dajcie znac i tobie tez
      zycze dzidziusia
      • erbarmanka Re: Objawy ciąży 13.04.06, 16:19
        Kochane, otóż nie wytzrymałam dziś tego napięcia, poszłąm do przychodni,
        wydałam 19 zł i zrobiłam badanie krwi HCG, które wykrywa ciązę. Po 17 mam
        odebrać wyniki. pzrynajmniej będę wiedziała na czym stoję. nie doczekałabym się
        chyba na 16 i 17 kwietnia, bo każdy dzień ma teraz dla mnie jakby 80 dodzin,hhih
        • nadya22 Trzymam kciuki :) 13.04.06, 18:44
          Mam nadzieję, że badanie wyjdzie jak najbardziej na + !Trzymam kciuki i
          pozdrawiamsmile Daj znać jak będziesz wiedziała co i jak?
        • aniam22 Re: Objawy ciąży 13.04.06, 19:19
          wiec daj nam znac szybciutko bo trzymam za Ciebie mocno kciuki i juz mnie rece
          bolasmile)))))
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 13.04.06, 19:28
      Niestety, nie udało się tym razem sad Strasznie mi pzrykro jest,ale pewnie tam
      gdzieś w góze jest zapisane, że jeszcze nie teraz.Ufam, ze tak miało być. no
      cóż, na pewno będę próbować dalej - muszę tylko troszkę "wyluzować". Pozdrawiam
      was i dziękuję za dobre słowo! To niesamowite, ze taka maleńka istotka moze tak
      bardzo nas kobiety jednoczyć, prawda??
      • erbarmanka Re: Objawy ciąży 13.04.06, 19:29
        wkradł sie błąd "tam gdzieś w górze" rzecz jasna , ups
        • nadya22 Re: Objawy ciąży 14.04.06, 22:19
          Chyba jednak trzeba dać troszke na luz, bo naprawde zbyt sie nakręcamy a potem
          czekają nas bolesne rozczarowania!Wierze, że w następnym miesiącu będziemy już
          zapączkowane smile
        • floury Re: Objawy ciąży 17.04.06, 06:49
          Witam,
          U mnie mniej więcej w terminie spodziewanej miesiączki pojawiło się tylko
          bardzo delikatne plamienie. I nic więcej. Po dwóch dniach zrobiłam test, ale
          wyszedł negatywnie. Wciąz się łudzę, że to dlatego, że za wcześnie. Czy ktoś
          miał tego typu objawy? Pozdrawiam wszystkich
          • syow Re: Objawy ciąży 19.04.06, 11:28
            Ja tez zrobiłam odrazu test i tez wyszedł mi negatywnie a potem poczekałam z
            półtora tygodnia i zrobiłam jeszcze raz i wyszły dwie grube kreski.Objawy miałm
            odrazu:zachcianki,podniosły mi sie piersi do góry i zaczeły rosnąc.Mdłości do
            tej pory nie mam a jestem juz w 14 tygodniu.pozdrawiam
            • angela2628 Re: Objawy ciąży 19.04.06, 11:57
              Cześć dziewczyny!
              Ja ostatnio odczytałam dwie krechy, ale od owu czyli juz od dwoch tygodni bolal
              mnie brzuch jak na @. Zwykle boli mnie kilka dni przed, ale nie dwa tygodnie. I
              piersi przez ten czas BARDZO napiete wiec nie mialam watpliwości. Z testem
              poczekalam do dnia planowanej @, bo wcześniej różnie może być. Pierwszy test
              poszedł już do kosza bo nic nie było widać ale potem mnie cos ruszyło i
              sprawdziłam-bardzo słabiutka kreska, dopiero za dwa dni wyszła mocniejsza. No
              to tyle co do objawów, no moze poza apetytem ale to nie jest zaden wyznacznik.
              Zycze powodzenia i przesylam fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 19.04.06, 15:46
      Dzięki za odpowiedzi. A ja nadal nie wiem, co ze mną??? W poniedziałek
      najpóźniej miałam dostać @ , no i nie ma jej do dzisiaj czyli do srody.
      Poszperałam w internecie i poczytałam, że wcześniejsze testy, a nawet test krwi
      mogły nie dać wyniku, jeśli do zapłodnienia doszło później niż myślałam
      pierwotnie. Objawy typu: senność i zmęczenie utrzymują się dalej, do tego
      doszła znakomita przemiana materii, że nawet trochę schudłam i mogę więcej
      jeść,hihih - a wczoraj zaczęły boleć mnie sutki. Natomiast objawów @ jak nie
      było tak nie ma. Dziś kupiłam dwa testy i zrobię jutro rano.
      Już sama nie wiem, co myśleć, bo po badaniu krwi beta hcg odpuściłam sobie
      nadzieje, które teraz wróciły.
      pozdrawiam
      • isa2 Re: Objawy ciąży 19.04.06, 15:59
        No to czekam z niecierpliwoscia na dobre wiesci smile
        • erbarmanka Re: Objawy ciąży 19.04.06, 16:02
          Ja też, hihhi
          Najgorsze, że chętnie zrobiłabym już teraz, ale boję się , ze nie wyjdzie
          dobrze. Trzymaj kciuki za jutrzejszy wynik,pozdrawiam
        • erbarmanka Re: Objawy ciąży 19.04.06, 16:05
          isa2, u Ciebie potwierdził już lekarz ciązę??? bo jesli ze mną się uda, to mam
          nadzieję, że nawiążemy bliższy kontakt, wtedy będzie to chyba podobny termin
          porodu. Ależ sobie robię nadzieję!!!
          • babata1 Kiedy do gina? 19.04.06, 16:58
            Cześć dziewczyny,
            w sobotę w dniu spodziewanej @ miałam tylko plamienie, w niedzielę zrobiłam
            test i wyszły dwie kreski! Jedna z nich była co prawda bardzo blada, ale dla
            mnie była najpiekniejszą Kreseczką na świecie! Wczoraj powtórzyłm test i kreska
            już bardzo wyraźna! Ale trochę się jeszcze boję cieszyć. Mam umówioną wizytę u
            mojej ginki w poniedziałek - czy to nie za wcześnie? Powiedzcie, kiedy wy
            poszłyście do lekarza.
            • erbarmanka Re: Kiedy do gina? 19.04.06, 17:10
              Witaj, ja jeszcze nie byłam,bo czekam nadal na pozytywny wynik testu, albo @. W
              kazdym razie z tego, co wiem, to należy zgłosić się jak najszybciej do lekarza,
              zeby potwierdzil twoje pzrypuszczenia za pomocą usg dopochwowego. USG brzuszka
              nie ywkryje jeszcze wczesnej ciąży. Tak wiec gratuluję Ci, ze masz już spokojną
              głowę i możesz zająć sie swoim maleństwem .Pędź teraz do gina jak najszybciej.
              Pozdrawiam.
              • marta76 Re: Kiedy do gina? 19.04.06, 19:31
                a ja nie wiem czy warto pędzic jak najprędzej.Usg z tego co pamiętam takie na
                którym widac serduszko gdzieś koło 8tc robia.Wcześniej nic gin nie powie.Jak
                byłam w ciązy poleciałam od razu i nastepnego dnia po badaniu zaczęły sie
                plamienia.Więc szybko usg dopochwowo na którym widac było pęcherzyk,ale serca
                jeszcze nie.Poszlam dopiero w 9 tc i cale szczęście serduszko biło.
                • erbarmanka Re: Kiedy do gina? 19.04.06, 21:00
                  marta76,nieuwaznie przeczytałaś moją odpowiedź. Napisałam o usg dopochwowym!!!!!
                  • marta76 Re: Kiedy do gina? 20.04.06, 09:40
                    przeczytałamsmile)Ja tez miałam dopochwowe pierwsze,ale wtedy stwierdzą
                    pęcherzyk,jeżeli jest bardzo wczesna ciąża.
                    • katy222 Re: Kiedy do gina? 20.04.06, 10:13
                      Cześć Dziewczynki, witam wszystkie oczekujące na dzidzię. Mam podobne
                      watpliwości więc postanowiłam sie do was przyłączyć. Dziś 26 dc, test robiłam
                      24 dc po południu, bo też nie wytrzymałam, niestety negarywny a objawy wskazują
                      na ciążę, więc także nie moge się doczekac. Moje cykle są 32 dniowe ale od tego
                      miesiąca biorę luteinkę i podejrzewam że tak jak kiedyś juz miałam cykl skrócił
                      mi się do 28 dni, owulacja była najprawdopodobniej 16 dc. Nie wiem sama co
                      robić. Zgodnie z moimi cyklami powinnam zatestować w środę 26 kwietnia ale nie
                      wiem czy wytrzymam.... może wcześniej zrobić betę.... pozdrawiam i życzę
                      wszystkim dwóch grubych kreseczek!

Kasia
    • marta76 do erbarmanka 20.04.06, 12:19
      jeszcze raz wszystko przeczytalam i rozumiem,ze chcialbys jak najwczesniej
      wiedziec.Ja tez juz mam dosyc czekania choc to 1 cykl i przytulanka byly w
      ubiegłym tygodniu.Czuje sie jak przeciągnięta pod burta i nic mi sie nie
      chce.Też juz najchętniej poleciałabym zrobic test ale wiem,ze za wcześnie.Po
      prostu pamietam,ze z tym usg dopochwowym we wczesnej ciązy to moga
      powiedzieć,ze jest pęcherzyk,ale nic po za tym.Najważniejsze jest bijace
      serduszko.Chyba,ze coś od 4 lat się zmieniło i wczesniej ijuz widza na tym
      3d.Trzymam kciuki.
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 20.04.06, 17:41
      no witajcie, witajcie sad

smutno mi,bo dziś rano teścik znów pokazał jedną krechę. Już sobie odpuściłam
      nadzieję na ten cykl. Nie będę robić więcej testów-czekam spokojnie na
      nieproszonego gościa,czyli @. No chyba, że "nie zapuka do moich
      drzwi",hihih,wtedy ja zapukam do drzwi mojego lekarza. Tak więc, trzymam już
      teraz kciuki za was!
      Pozdrawiam sad
      • kostka25 Re: Objawy ciąży 20.04.06, 17:45
        Nie martw się, napewno Wam się uda. Może WAS zaskoczy!
        • erbarmanka Re: Objawy ciąży 20.04.06, 17:47
          Oby, dzięki - teraz dopiero się pzrekonuję jakie ważne jest wsparcie kobiety,
          która zna uczucie tego wielkiego pragnienia dzidziusia. Inna osoba nie jest
          chyba w stanie zrozumieć - pzryznam się, ze ja miesiac temu jeszcze też nie
          zroumiałabym samej siebie. A teraz??? Cóż to się ze ną podziało,hihi
          • katy222 Re: Objawy ciąży 21.04.06, 09:11
            Hej dziewczyny, jestem z wami, życzę wszystkim pozytywnego testowania.
            Dzisiaj mój 27dc testowałam 24 dc po południu test negatywny, wczoraj czułam
            sie okropnie, bolała mnie głowa i brzuch, było mi zimno i po południu trochę
            spałam. Potem ból brzucha taki jak przed @, tak się nasilił, że 3 godziny
            meczyłam się i nie mogłam zasnąć. A @ terminowo ma przyjsć 26.04 (ostatnia
            26.03 cykle 32 dniowe)ale biorę luteinę, a z luteiną cykl skracał mi się zawsze
            do 28 dni więc wypada na jutro. Wczoraj dodatkowo pojawił mi się śluz o różowym
            odcieniu z bardzo niewielką ilością krwi, nie wiem czy to na @ czy może
            oznaczać ciążę? Jak myślicie mogę jutro zatestować? Boję sie rozczarowania i
            zastanawiam sie czy nie zaczekac do środy 26.04?
            • erbarmanka Re: Objawy ciąży 21.04.06, 14:01
              Witaj katy222, hmmm - szczerze mówiąc to zmartwiłabym się tym śluzem i raczej
              nie podejrzewałabym, że jestem w ciąży. Ja jestem panikara i kazdy stan
              odbiegajacy od normy mnie martwi.Natomiast jedyne, co mogłabym Ci poradzić, bo
              ja zrobiłabym w takiej sytuacji, to skontaktowała sie z lekarzem ginekologiem.
              Trzymam kciuki, żebym sie myliła i wcale nie chciałam Cię starszyć - napisałam,
              co ja pomyślałabym i zrobiłabym będąc na Twoim miejscu!

Pozdrawiam, daj znać!!
              • katy222 Re: Objawy ciąży 21.04.06, 16:47
                Hej, dzięki za miłe przyjęcie i radę pewnie zapytam lekarza co ze mna jest ale
                najpierw zrobię test.U mnie wszystko wskazuje na @, choć może się mylę. Dziś
                jestem wściekła jak pies, nawrzeszczałam na współpracowników, nie mogłam
                pracować, stezenie hormonów chyba grubo ponad normę bo ZESPÓŁ NAPIĘCIA
                PRZEDMIESIĄCZKOWEGO przy tym co czuję dzisiaj to pryszcz. Lecę zaraz po test,
                jak nie przyjdzie jutro @ to rano zatestuję i myślę że sytuacja wreszcie będzie
                jasna. Chciałabym żeby się udało, ale jeśli test będzie negatywny, musze wybrać
                sie do gina, bo moje samopoczucie od owulacji jest okropne i raczej nie
                wskazuje na nic dobrego. A ty erbarmanka? Co u ciebie? Co u Was wszystkich
                dzisiaj dziewczynki? Pozdrawiam
                Kasia

• dziubasek_ona Progesteron, wykaże coś? 20.04.06, 19:12
      Dziś miałam pobieraną krew na Progesteron. Wyniki będę miała w środę, 26.04.
      Czy są jakieś szanse, żeby to badanie wykazało ciążę?
      Dziś mój 21 dzień cyklu i za 7 dni powinnam dostać @...
      Proszę o wypowiedzi, z góry dziękuję. Gosia.
      • erbarmanka Re: Progesteron, wykaże coś? 20.04.06, 19:40
        witaj Gosiu, szczerze mówiac to nie wiem. ale coś mi isę wydaje, ze za
        wcześnie. Ja też pzrecież robiłam test z krwi, wyszedł negatywnie-tzn,nie
        stwierdzono ciąży, ale potem czytałam, ze może do zaplodnienie doszło pozniej,
        niz ja sobie to wyobrazilam i dlatego badanie mogło jeszcze nie wykazac
        wiekszego stezenia hormonu beta. Tak wiec, ja nadal czekam albo na @ albo na
        upragnionego dzidzię smile
        • dziubasek_ona Progesteron, wykaże coś? 20.04.06, 20:50
          No ja miałam USG dopochwowe 10 kwietnia i ginekolog powiedział, że mam dni
          płodne, staraliśmy się o dzidzię więc już sama nie wiem czy mogę liczyć na
          jakieś miłe wiadomości po odebraniu wyników wink
          Spokojnej nocy!
          • erbarmanka Re: Progesteron, wykaże coś? 20.04.06, 20:58
            Zatem tzrymam kciuki, ale wstrzymałabym się jeszcze z robieniem badać kilka
            dni. Tylko, czy wytrzymałabym???? Oto jest pytanie!?,hihihihi

słodkich snów
            • dziubasek_ona Progesteron, wykaże coś? 21.04.06, 13:09
              Hej erbarmanka. To nie była moja zachcianka, że chcę badania i już smile Poprostu
              ginekolog powiedział, że mam w 20/21 dniu mojego cyklu zrobić Progesteron bo
              wtedy najdokładniejsze wyniki ponoć są. Dlatego ciekawi mnie czy do tej pory,
              skoro miałam dni płodne 10 kwietnia, to badanie wykaże mi coś smile
              Pozdr, Gosia.
              • erbarmanka Re: Progesteron, wykaże coś? 21.04.06, 13:56
                Witaj, w takim razie daj znac, czy coś wykazało to badanie. Ja własnie wróciłam
                z pracy, trzymam termometr pod pachą - od tygodnia 37,2-37,4 - i czekam na
                wynik. Do tego tak bardzo boli mnie głowa,że położę sie na chwilę. Chętnie
                zażyłabym jakiś lek, ale czy wolno??? Wolę nie ryzykować. No i mija kolejny
                dzień bez @ i nadal nie wiem, co sie dzieje.Już zaczynam się pzryzwyczajać do
                tego, więc stresik z tym zwiazany mija. a co poza tym?? Boli mnie brzuch i
                piersi, tak jak pzred @ wiec się jej spodziewam lada dzień. Na dzidzię
                nastawiam sie już w następnym cyklu. No chyba, że ta "kruszynka" wdała sie w
                mamusię i już się ze mna droczy!?,hihihi

Pozdrawiam Cię i czekam na Twoje wieści. Musimy sie jakoś wspierać.

PS Coś mi sie jednak wydaje,ze jeszcze badania mogą nic nie wykazac,ale zrób,
                skoro lekarz zalecał - on wie lepiej smile
                • dziubasek_ona Progesteron, wykaże coś? 21.04.06, 15:16
                  Ja od 4 dni zaczęłam mierzyć dopiero temperaturę. Wacha mi się pomiędzy 37,0 a
                  37,2. Za 6 dni miesiączka powinna się pojawić. Też boli mnie brzuch i jajnik,
                  jeden dzień prawy teraz lewy...bóle głowy to już standard od tygodnia, senność
                  i lenistwo mi też towarzyszy smile
                  Ale nasówa mi się teraz pytanie czy to moje maleństwo czy tabletki Bromergon
                  tak na mnie wpływają hehe!
                  A odnośnie badań, to też mi się wydaje, że za szybko, aby coś wykazały.

P.S. nie zażywaj lepiej żadnnych leków, połóż się i przespij to smile 3maj się!
                • dziubasek_ona :) 21.04.06, 15:22
                  aha i jeszcze jedno, moja mama mówiła, że dziś w nocy jakieś dziecko jej się
                  śniło, że trzymała je na rękach! Hehe! smile))
                  • erbarmanka Re: :) 21.04.06, 15:42
                    W takim razie nie masz innego wyjścia, tylko dać mamie wnuka,hihihi Tak bardzo
                    boli mnie ta głowa, pewnie od ciśnienia,że nie wiem co robić.Wszystko mi z
                    tego bólu w gardle stoi. Mam w domu ibuprom i nurofen forte.Oczywiście żadnego
                    z nich nie poleca się kobietą w ciąży. Zatem nie zażywam - żebym chociaż sie
                    nie myliła sad
                    Teraz sobie pzrypomniałam,gdy robiłam test na bete, to nie miałam wyniku 0,000
                    tylko miałam "1". Pani w okienku spojrzała i powiedziała, "nie ma ciąży", a
                    moze jednak jest, tylko stęzenie w tak wczesnym stadium było za niskie??? Ale
                    udręka to czekanie sad
                    Pozdrawiam, fajna ta Twoja mama i jej sny ,hihi smile
                    • dziubasek_ona :) 21.04.06, 17:17
                      Niom mamuśkę mam kochaną...nie wie, że planujemy brzdąca, ale mam nadzieję, że
                      niedługo się dowie big_grin hihihi
                      Dziś to ciśnienie na nas tak wpływa, że głowy nam pękają eh sad
                      Pozdrawiam smile
              • barbara.g Re: Progesteron, wykaże coś? 21.04.06, 16:39
                Przy zwariowanych cyklach i wogole chcac wysledzic jak zachowuja sie hormony
                robi sie wlasnie w okolicy 20-21 dnia badanie poziomu progesteronu..
                Normalnie 'o tej porze' cyklu powinien byc dosc wysoki (bo chodzi o utrzymanie
                ewentualnego zarodka przy zyciu. ALE nawet jesli jest wysoki to nie znaczy ze
                ciaza sie utrzyma (wplywa na to zbyt wiele czynnikow, nie tylko masowosc
                progesteronu, ale tez np obraz innych hormonow). Miewalam monitoring cykli i
                byly poziomy progesteronu 'pod niebo', natomiast na 2-3 dni przed oczekiwana @
                progesteron spadal na leb i bylo po wszystkim sad
                Niestety wiarygodnym potwierdzeniem ciazy 'z krwi' jest badanie poziomy beta
                hcg, czyli hormonu ktory powstaje wylacznie wtedy gdy do ciazy dochodzi..
                poziom progesteronu mowi wiele, ale o szczesciu nie przesadza.. daj znac co
                wyszlo smile i ucha do gory!
                • marta76 Re: Progesteron, wykaże coś? 21.04.06, 16:41
                  a ja glupia polecialam dzis po test i zrobilam oczywiscie negatywny 21dc i
                  dopiero potem przeczytalam ze ten tylko najwczesniej w dniu spodziewanej
                  miesiaczki a nie np jak sa takie ze niby 6 dni po zapolodeniu.
                • dziubasek_ona ;D 21.04.06, 17:22
                  Napewno dam znać co i jak! Narazie czekam, czekam, czekam, czekam i
                  czekam...aha i czekam, czekam, czekam...doczekam się??! ;D
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 21.04.06, 17:34
      Witajcie, włąśnie skończyłam czytać wątek dziewczyn z listopada, które
      próbowały i próbowały i ... no ale zadnej się nie udało sad
      Pzrerazajace, ze w naszych czasach-czasach tej gonitwy za pracą ma się tak
      wielkiego stresa, za rzadko sie "chcącym" udaje spłodzić maleństwo. Moze to
      faktycznie dobre wyjscie wziąć 1-2 tygodni urlopu i wyjechać nie myśląc o
      pracy ??? Sama nie wiem. To mój pierwszy cykl starań i jeszcze do końca nie
      wiem, co będzie-chodziaż pzrygotowałam sie już na @-ale czuję się jakby to był
      mój 12 cykl. A każdy dzień dłuży sie i dłużyyyyyyyyy sad

Pozdrawiam
      Niech chociaż jedna za nas "zaciąży", to da nadzieję następnej. Oby nie było
      tak, jak czytałam w innym wątku sad
      • isa2 Re: Objawy ciąży 22.04.06, 13:37
        Mnie sie udalo, za pierwszym razem. Jestem teraz w 5 tygodniu. Wam tez tego
        zycze.
      • dziubasek_ona Objawy ciąży 23.04.06, 10:32
        Jak tam? Mnie nadal pobolewa brzusio, trochę wrażliwe (.)(.) ale nic poza tym smile
        • marta76 Re: Objawy ciąży 23.04.06, 11:44
          u mnie to samo.Dodatkow nigdy nie mierzyłam tempki ale wczoraj zmierzyłam i
          było 37 co mnie natchnelo bo zawsze mam 36 ale to moze winna wieczornego
          redsasmile)
          • dziubasek_ona reds :D 23.04.06, 13:23
            hehe reds, dobresmile

Ja od 5 dni mam temperaturę 37,0 - 37,2.
            Za 4 dni powinnam mieć @, eh to odliczanie, czekanie - masakra!

żebym nie dostała @, żebym nie dostała @, żebym nie dostała @, żebym nie
            dostała @, żebym nie dostała @, żebym nie dostała @, żebym nie dostała @, żebym
            nie dostała @, żebym nie dostała @... big_grin
            • marta76 Re: reds :D 23.04.06, 13:39
              buahah ubawiłamsie wylicznkąsmile)Miłego dnia i owocnego testowania.Ja czekam do 1
              maja wrrrrrrrr wykończy mnie to.
            • marta76 Re: reds :D 23.04.06, 13:40
              raz mam tak bosze napewno jestem wciąży a za chwile kobieto opanuj się nic z
              tego nie będziesmile
              • dziubasek_ona Ooomamy! 23.04.06, 13:43
                omamy smile też tak mam big_grin
    • perezzoo Re: Objawy ciąży 21.04.06, 18:28
      ja nie mialam zadych objawow smile, dopiero jak nie dostalam okresu poszlam do
      ginekologa, pozniej tez nic- zadnych nudnosci, dopiero w ktoryms m-cu czestsze
      oddawanie moczu smile pozdrawiam
    • dziubasek_ona ejoołłłłłłł 22.04.06, 11:08
      Heyah kobietki!!!
      Jak dziś samopoczucie? U mnie super! W nocy budziłam się praę razy, ah ten ból
      podbrzusza, piersi i wogóle. Ale przeżyłam smile
      Piękny dzień dziś mamy, więc nie ma się co zamartwiać i rozmyślać, co ma być to
      będzie, a napewno będzie dobrze big_grin Zaraz zabieram się do sprzątania smile
      Seeya!
      • marta76 Re: ejoołłłłłłł 22.04.06, 12:28
        a ja po zrobieniu wczorajszego testu się uspokoiłam i zniknęły wszystkie objawy
        ciązycrying
    • katy222 Hej dziewczyny, poradzcie co mam robić... 22.04.06, 21:02
      Hej dziewczyny, dzisiaj mój 28dc, chyba nadejdzie @. Teoretycznie ma przyjść
      dopiero 26.04, ale zaczynam się coraz bardziej niepokoić. Od kilku dni miałam
      różowy śluz, nie wiedziałam co i jak bo zawsze przed @ miałam raczej plamienie
      w kolorze brązowym, od wczoraj różowy śluz zaczął mie się zmieniac w plamienie
      w kolorze kawy z mlekiem, ale mimo bólów brzucha wksazujących na @ mam tylko
      plamienie w bardzo małej ilości, do tego kłujący ból jajników zaczyna sie
      nasilać. Od 17 dc (2 dni po szczycie objawów śluzu i
      przytulankach z męzem) przez jakiś tydzień miałam okropne bóle głowy 2 razy
      zrobiło mi się słabo, mjałam okropne nudności, byłam senna i ciągle zmęczona.
      Do tego brzuch był okropnie nadęty, bolał jakaby ktoś nawkładał mi do niego
      kamieni. Pierwszy raz miałam takie samopoczucie. Ponieważ to był pierwszy nasz
      cykl starań i pierwszy cykl z luteiną, sądziłam że może to ciaża,czekałam
      obserwowałam objawy. Taka sytuacja utrzymywała się jakiś tydzień może 9 dni.
      Codziennie ramo mierzę temp. w pochwie od 17 dc w granicach 37,2-37,7. Kilka
      razy zmierzyłam tempke wieczorem raz była nawet 38,0. Troche się martwię, bo
      dzisiaj sobota, jajniki coraz bardziej kłują, nawet w tej chwili nie moge sie
      skupic na tym co piszę, @ nie ma, a po każdym skorzystaniu z łazienki widzę na
      wkładce jedynie niewielką ilość wydzieliny w kolorze kawy z mlekiem. Wczorajszy
      popołudniowy test znów negatywny (znów nie wytrzymałam do rana po zakupie
      testu), a bóle zaczynają mnie martwić, czuję jakby działo się tam coś
      niebezpiecznego. Jutro i takl nic nie zdziałam bo niedziela i nie wiem czy w
      poniedziałek rano robić znów test paskowy, pójść na betę z krwi, do ginekologa
      czy raczej od razu na dopochwowe USG, jeśli oczywiście nie przyjdzie @. Termin
      nadchodzącej @ 26.04 więc teoretycznie testy jeszcze mogą nie wychodzić, sama
      nie wiem co mysleć. Poradźcie co robić, proszę! Pozdrawiam

Kasia
      • dziubasek_ona Re: Hej dziewczyny, poradzcie co mam robić... 23.04.06, 13:45
        CZEKAĆ i jeszcze raz CZEKAĆ do miesiączki.
        Później zatestuj i wszystko się okaże smile
        • katy222 Re: Hej dziewczyny, poradzcie co mam robić... 25.04.06, 16:34
          Hej dziewczyny, byłam na badaniu beta, ale zanim odebrałam wyniki przyszła @.
          Wiem może się pospieszyłam z tym badaniem, ale te plamienia były tak różne, że
          bałam się i wolałam sprawdzić. To wszystkie objawy to chyba reakcja organizmu
          na luteinę. Pierwszy cykl starań, pierwszy cykl z luteiną po dłuższej przerwie
          i moje ciało zwariowało.... tak to tłumaczę, ale po @ wybieram się do lekarza.
          Musze sprawdzić co się dzieje. Pozdrawiam Was wszystkie i dziękuję jeszcze raz
          za wszelkie wskazówki. Aha i oczywiście wam wszystkim życze zaciążenia w
          nadchodzącym cyklu!
          Kasia
    • marta76 Re: Objawy ciąży 23.04.06, 14:02
      kurcze wcale mi teraz nie do śmiechu.Boli mnie jakbym miala zaraz dostac okres
      a do niego jeszcze troche czasu.
      • nadya22 Re: Objawy ciąży 23.04.06, 15:27
        Ja czekam do piątku na @ !Mimo tego, że jest duże prawdopodobieństwo, że wogóle
        nie było jajeczkowania to ja się łudze, że jestem!!Bo z wykresu tempek wszystko
        układa się ślicznie!!A jeszcze po tym plamieniu w 6 dniu wyższych tempek(może
        zarodek się zagnieżdzał??)tempka jeszcze skoczyła wyżej o 0,4 'C!! Oczywiście
        pobolewanie podbrzusza to standard i mam to od dnia jajeczkowania!!
      • marta76 Re: Objawy ciąży 23.04.06, 17:22
        gardło mnie bolisad((
    • dziubasek_ona 25 dzień cyklu 24.04.06, 10:08
      Dziś mój 25 dzień cyklu smile Temperatura waha się pomiędzy 37,0 - 37,2. Bóle
      podbrzusza, czułe (.)(.) Albo sobie uroiłam, albo wczoraj od godziny 18:00
      miałam lekkie nudności, ale po pójściu na 1,5godzinny spacer ustąpiły. Ten
      tydzień jest dla mnie najważniejszy i decydujący, czekam smile
      Pozdrawiam gorąco w ten piękny dzień!
      • marta76 Re: 25 dzień cyklu 24.04.06, 11:55
        39,4 goraczka od dwoch dni,wszystko mnie boli nie moge sliny przełykac Kurna;
        (((((((((((((
        • dziubasek_ona marta76 24.04.06, 13:22
          Oj bidulka <glaszcze>
          Radzę, abyś się położyła i wygrzewała.
          Szybkiego powrotu do zdrowia!

Gosia.
    • dziubasek_ona brązowy... 24.04.06, 16:34
      dziś pokazał mi się jakiś ciemny, jakby brązowy śluz - 25 dzień cyklu, czekam
      na dzidzie ale chyba szybciej doczekam się na miesiączkę sad
      A może to typowe dla ciąży? Poradźcie dziewczyny, proszę!!!
      Gosia.
      • marta76 Re: brązowy... 24.04.06, 21:33
        ja dzis mialam goraczke 40.4 i lekarka powiedzial,ze lepiej zebym nie byla w
        ciazy.Wizyte u gina na jutro musialam odwolac.Ja tez wolę ,zeby nie bylo ciazy
        bo chyba umre z niepokoju co bedzie dzieckiem po takich goraczkach.
        • rena78 Re: brązowy... 25.04.06, 08:19
          erbarmanka co u ciebie napisz ??pozdrawiam
      • dziubasek_ona @ 25.04.06, 10:32
        No i koniec sad dostałam wczoraj @, a niech to!
        Pozdrawiam sad
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 25.04.06, 17:38
      Witajcie po długiej pzrerwie. Co u mnie??? w sobotę dostałam małych plamień, co
      mnie zaniepokoiło, piersi bolały jak zwykle mocno pzred @, no a w
      poniedziałek,czyli wczoraj dostałam @.
      Cóż,pzrykre, ale wyciagne z tego naukę na pzryszłość. Przede wszystkim: nie
      będę obsesyjnie czekać na jakiekolwiek ojawy i na dzien @; będę "pzrytulac
      sie " z moim ukochanym spontanicznie, anie jak tym razem "od .. do.." i
      postaram sie zrelaksować np w towarzystwie dobrego czerwonego wytrawnego wina.
      No i co?? Uda się??? hihihihi Musi, mam nadzieje, ze będziecie mi towarzyszyć
      również i w tych chwilach. Zbyt dużo nerwów mnie kosztował ten cykl, dobrze, ze
      maleństwo się nie poczeło, bo byłoby bardzo znerwicowane, hihihih
      Pozdrawiam, piszcie, co u was i zaglądajcie regularnie!

papa
      Kasia
      • rena78 Re: Objawy ciąży 25.04.06, 17:52
        tak trzymaj!!!ja też myślę że denerwowanie się zerkanie na dni płodne to chore
        jakby człowiek musiał wykonać jakieś zadanie, projekt na czas....bez sensu myślę
        że kiedy maleństwo zechce samo zadecyduje kiedy ma zawitać pozdrawiam
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 25.04.06, 18:05
      rena 78, jestem z rocznika 74 - to był mój pierwszy cykl starań i w tym cyklu
      zaierzamy znowu działać. Bardzoooo już chcemy - ale niestety nie jest to takie
      łatwe, jakby się wydawało sad
      No cóż, może się uda??? Trzymam za Ciebie kciuki, również!
      pozdrawiam
      • dziubasek_ona ja zacznę 2 cykl 25.04.06, 22:41
        Ja nadal nie mogę się odnaleźć...szukam sobie miejsca i zajęcia, żeby tylko nie
        siedzieć i nie myśleć crying
        Dziś z narzeczonym spędziłam 6h na świeżym powietrzu, zabrał mnie na szpacer i
        wogóle było miło...jakoś zleciał dzień.
        Boli mnie brzuch od @ i mam do niej żal, że przyszła! Za bardzo się napaliłam
        na to wszystko, a to nie ma tak hop siup sad
        Jutro po 15:00 jadę odebrać wyniki z Progesteronu, jak wrócę dam znać co i jak.
        Idę do łóżka...znowu miną godziny zanim usnę...dobrze, że mój Minio jest
        obok...DOBRANOC, DO JUTRA.
    • ala120 Re: Objawy ciąży 27.04.06, 14:09
      Witam Wszystkie Panie!!!!!
      My też staramy się o dzidzię. Niestety w zeszłym miesiącu nic nie wyszło. Moje
      cykle są regularne po 29 dni. W tym miesiącu skozystałam z obliczeń na jednej ze
      stron i przez tydzień z wyjatkiem 2 dni mocno sie przytulaliśmy. Za tydzień ma
      sie pojawic @, mam nadzieje że jej nie zobacze. Jem folik od stycznia tylko
      teraz lekarz zwiększył mi dawkę z 0,4 mg na 5 mg no i oczywiście luteina.
      Jak narazie objawów nie mam, może troszkę boli mnie jedna piers i troszke prawy
      jajnik. Zobaczymy za tydzień. Może także zobaczę dwie kreski.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie!!!!!
    • oleska16 Re: Objawy ciąży 06.05.06, 22:15
      Obecne testy sa dosc czułe, wiec powinny wykazac wczesną ciaze nawet w szóstym
      dniu po zaplodnieniu. Ale nie zawsze poziom beta hcg wzrasta tak szybko by
      mozna bylo go wyznaczyc testem paskowym. Wstrzymaj sie do dnia oczekiwanej
      miesiączki. Z objawów subiektywnych mozna zaobserwowac tkliwiść piersi,
      podniesieni cieploty ciała do poziomu okolo 37, fioletowo-czerwone wargi
      sromowe, wzmozony slinotok i oddawanie moczu. Szczerze zycze Ci tych symptomów!
      A najwazniejsze przy staraniu to brak obsesyjnych myśli o dziecku.
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 08.05.06, 10:22
      Witajcie kobietki, ja już jestem po majowych staraniach, czyli po drugiej
      turze. Do całej sprawy zabrałam się inaczej. Wyjechaliśmy z mężem na cały
      tydzień - ze względu na długi weekend - starliśmy się mając naprawdę ochotę na
      seks, a nie dlatego, że akurat tzreba, nie mówiłam mężowi , kiedy mam owulacje,
      zeby sie biedny nie stresował - a tak w ogóle, po tej spóźnionej @ to sama
      dokładnie nie wiem, kiedy owulacja miła miejsce. Obserwowałam tylko śluz, no i
      wtedy starlaiśmy się. Cały czas mówiłam mężowi, że w zasadzie za każdym razem
      się moze udać, wiec nie myślmy 0 tym. Zobaczymy!? nie będę czekać obsesyjnie
      jak ostatnio, nie będę robić testów - no moze za tydzień - i nie będę
      wyszukiwać sobie objawów! Jeśli się nie uda tym razem, to wtedy skozrystam moze
      z jakiś wspomagaczy! ale tym zajmę sie dopiero, gdy wynik testu będzie
      negatywny. Dam wam znać! Trzymam za Was i za siebie kciuki!
      • dziubasek_ona staranka 08.05.06, 10:46
        No cześć dziewczyny! Ja jestem w trakcie starań (2 cykl) i powiem tak: kochamy
        się kiedy mamy ochotę, po śluzie mniej więcej mogę podejrzewać, że mam dni
        płodne, ale uważam, że co ma być to będzie. Jak nie teraz nam się uda to
        wkróce smile Pozdrawiam wszystkie starające się i życzę dużo cierpliwości,
        wyrozumiałości oraz uśmiechu na twarzy big_grin Ooo tak! wink
    • erbarmanka Re: Objawy ciąży 10.05.06, 16:46
      A ja znów się zastanawiam nad tymi objawami i dochodze do wniosku, że nie można
      po niczym rozpoznać ciąży w 1-2 tygodniu. Jeśli się mylę, to napiszcie!
      Nabrzmiałe piersi i ból w podbrzuszu to typowe objawy nadchodzącej @ jak i
      ciąży -podobno??? Tak wiec sama już zgłupiałam i nie nakręcami sie tym razem,
      ale jakoś tak dziwnie mi dziś i smutno sad
      • dziubasek_ona erbarmanka 10.05.06, 18:57
        No cze erbarmanka. Tak siedzę i coś mnie zaczyna pobolewać brzuchol, nie chcę
        krakać, ale to taki ból jak przed miesiączką sad(( Wogóle jakieś dołki mam od
        prau dni crying
        • erbarmanka Re: erbarmanka 11.05.06, 09:05
          Witaj dziubasku,
          własnie zauważylam, albo raczej odczułam, ze moje piersi się zrobiły
          twarde,jeszcze nie bolą, ale to pewnie kwestia czasu. Tak więc jest to znak
          nadchodzącej @. Zadaję sobie tylko pytanie, dlaczego sie nie udało tym razem???
          Wyluzowalismy, wyjechaliśmy na świeże powietrze, bez komputerów, tv, siedzenia
          w domu, bez pracy. Co zrobiliśmy nie tak??? A moze czas rozpocząc poważniejsze
          badania? i zacząć np od męża??pomyślę nad tym20 maja, gdy test będzie negatywny.
          Pozdrawiam
          • dziubasek_ona erbarmanka 11.05.06, 11:38
            Ja z narzeczonym na nic nie czekamy, szkoda czasu i życia. Badania nasienia
            jedzie zrobić we wtorek, później do kontroli do mojego ginekologa. Na szczęscie
            mój gin ma sporo specjalizacji i zajmuje się też Panami smile

Jest endokrynologiem, specjalistą ginekologiem-położnikiem, andrologiem. Leczy
            choroby tarczycy, niepłodność kobiet i mężczyzn, zaburzenia erekcji no i ma
            oczywiście swój w pełni wyposażony zakład m.in. USG.

Jak nie dostanę @ to super, a mój kochany przynajmniej się przebada. No a jak
            dostanę @ to tylko skróci czas kolejnych starań smile

Miłego dnia, Gosia.
            • erbarmanka Re: erbarmanka 11.05.06, 17:21
              hmmm, moze masz racje, ze nie powinniśmy czekać, ale jeszcze te kilka % nadziei
              na ciąze mam, więc po 20 maja będę się zastanawiać, co dalej! Mimo, iż
              wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią, ze @ się zbliża ja jeszcze wierzę uncertain

Trzymaj się, Kaśka
              • kaluha Re: erbarmanka 13.05.06, 11:09
                hej....my w tym miesiącu pierwszy raz wytężenie się staramy. poprzedni miesiąc
                miałbyć nieświadomą wpadką bo czekałam prawie 3 tygodnie na okres i gin sam nie
                wiedział co jest. w tym miesiącu staramy się usilnie i zobaczymy jak będzie. ale
                gin nam powiedział: ale wy wiecie że to tak od razu się nie zachodzi...żebyście
                nie przyszli mi za miesiąc że coś jest nie tak. no to ja mu jakoś uwierzyłam
                kurcze....patrząć też na dziewczyny tutaj, to nie tak łatwo. no ale wierzyć
                zawsze trzeba smile i sama wierzę że w tym miesiącu się uda smile czego i Wam laseczki
                życzę, kurcze.
                • erbarmanka Re: erbarmanka 16.05.06, 23:02
                  Witam drogie panie, jesli mowa o objawach ciaży, to zdaje mi sie, ze cosik tam
                  odczuwam: twardy brzuch, twarde bolace duże piersi-brak plamienia
                  pzredmiesiaczkowego, brak bólu w jajnikach. Hmmm, zaczynam mieć dużą nadzieje,
                  ze to JEST właśnie TO!!!!
                  Trzymajcie kciuki-jutro testuję
                  Pozdrawiamz Małopolski smile
    • erbarmanka Re: Hmmm, "fajnie" :( 17.05.06, 08:49
      tescik wyszedł negatywnie i jakoś tak nie chce mi się już nic więcej pisać.Brak
      humoru, brak chęci - ogólnie do ...

pa crying
      • kasiaka77 Re: Hmmm, "fajnie" :( 17.05.06, 10:52
        Nic sie nie martw!Nastepnym razem napewno beda dwie kreseczki! Ja tez bardzo
        chcialam miec dzidzie i bardzo sie staralismy.Wyjechalismy na dlugi
        weekend,odpoczelismy od pracy i .....udalo sie! Test robilam tydzien po
        zaplodnieniu,bo rowniez nie moglam sie doczekac.Wyszedl pozytywnie i drugi
        (tydzien pozniej) rowniez! Nie smuc sie tylko odpocznij,zrelaksuj...i wkrotce
        sporuboj ponownie!Napewno sie uda!Trzymam kciuki!
      • luccy1 Re: Hmmm, "fajnie" :( 17.05.06, 13:19
        wiem ze pewnie niebardzo cie to pocieszy, ale ja tez sie staram juz 4ty cykl i
        wszystko sie jakos knoci. Najpierw ginka powiedziala zeby sie starac w 2gim
        cyklu po odstawieniu antykow i tak zrobilismy a okazuje sie ze to wlasnie 1wszy
        cykl jest najbardziej plodny po antykoncepcyjnych. A w 1wszym sie nie
        staralismy bo nie chcialam byc gruba na slub. W ogole zmienilam gina i jestem w
        1-szym cyklu z clo i w dniach gdzie prawdopodobie wystapila owulacja, sadzac po
        skoku temp mialam wstretna grzybice wiec sie nie seksilismy a do tego teraz
        potwornie mnie brzuch boli i czekam na @ ale jeszcze chwile musze poczekac bo
        to 9dzien wyzszych temp.
        sad((
        • erbarmanka Re: Hmmm, "fajnie" :( 17.05.06, 20:38
          Dzieki dziewczyny, przygnebiona jestem dzis i smutno mi,bo starciłam nadzieję.
          Jutro pewnie będzie lepiej i wstąpi we mnie nowa energia, ale do jutra jeszcze
          sporo czasu. Co do długiego weekendu i relaksu, to włąsśnie taki
          był.Wyjechalismy, odprezylismy sie z daleka od domu, pracy tylko z pzryjaciółmi-
          i nic!!!! A tak mielismy nadzieje, ze to pomoze sad
          • dziubasek_ona przyszła miesiączka 18.05.06, 14:28
            erbarmanka a nie mówiłam, że i ja się rozczaruję? No i dziś przyszła
            miesiączka. W przyszłym tygodniu idę z moim Miniem do ginekologa, chcę, żeby
            monitorował mi cykl i powiedział kiedy mamy współżyć, żeby się udało.
            Oczywiście najpierw mój facio musi zrobić badanie nasienia. Strasznie mnie boli
            brzuch, wzięłam już 2 ibuprony i nie pomagają, masakra sad
            • alfa156 do dziubasek_ona 18.05.06, 15:10
              Będzie dobrze , nie martw się. Mojej koleżance taki monitoring cyklu
              zagwarantował szybkie bardzo szybkie dziecię.smile
              A co sądzisz na temat nastepujący, chodzi mi czy to może być owulacja np. mam
              14 dzień cyklu, tzn właściwei teoretycznie, bo 10 lat jadłam prochy i sama nie
              wiem jak wygląda u mnie cykle. Brzuch twardy, kręgosłupmnie boli jak diabli.
              brzuch tak na dole, jajnik kłuje, spac mi się chce jak kolejne diabli i taka
              jakś nijaka jestem. Moez owulacja cholerna???
              • dziubasek_ona do alfa156 18.05.06, 16:14
                A przez ile dni Twoja koleżanka chodziła na monitoring?

Powiedz mi najpierw jak długie masz cykle? Jeżeli cykl jest dłuższy, lub
                krótszy niż 28 dni, wtedy dzień jajeczkowania następuje prawdopodobnie na 14
                dni przed końcem danego cyklu. Więcej o owulacji możesz poczytać tu
                www.antykoncepcja.isf.pl/owulacja.php

Mi się wydaje, że owulacja jest wtedy kiedy masz rozciągliwy śluz, ból jajnika,
                zmęczenie.

Pzdr, Gosia.
                • dziubasek_ona Re: do alfa156 18.05.06, 16:18
                  www.amwaw.edu.pl/endokrynologia/pages/cykl_jajnikowy/cykl_jajnikowy_owulacja.htm
                  tu też masz sporo o owulacji, proszę
                • alfa156 Re: do alfa156 18.05.06, 16:27
                  No to mam objawy, boli mnie wszytko jak cholera i mam już dosyc. Jak długi ten
                  cykl to nie wiem przy tabletkch 28 dni, a sluz jak by sie już skończył. Sama
                  nie wiem.
                  Co do koleżanki, to było jakis czas temu, nie interesowało mnie to wtedy, więc
                  nie dopytywałamsmile
                • alfa156 Re: do alfa156 18.05.06, 16:36
                  fajna strona. to zaryzykuje swterdzenie, że mam owulacje, czego szczerze mówiąc
                  nie spodziewałam sie zaraz po odstawieniu, a co dalej to zobaczymy. wielkie
                  dzieki
                  • alfa156 dzień dobry!! 19.05.06, 09:33
                    No i jak samopoczucie dzisiaj. u mnie znacznie lepsze. Generalnie pierwszy raz
                    od tygodnia nic mnie nie boli, pomijając piersi, ale to nic w porówaniu z tym
                    co przezywałam ostatnio. Wrzuciałm na totalny luz, i przestałam obserwować
                    sluz, martwiś się temperaturą, i tym czy dorze mnie boli. Pas, bo zwariuje i
                    nic z tego i tak nie będzie.
                    Nawet pogoda mi sie podoba. Miłego dnia dziewczyny jutro sobota!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka