Dodaj do ulubionych

Starania lipcowe - nowy wątek ;-)

16.06.06, 12:02
Ponieważ już wiem że z czerwca nic nam nie wyjdzie, bo dziś lekarz przepisał
mi takie tabletki, przy których lepiej nie być w ciąży, to zakładam nowy
wątek i mam nadzieję, że będzie nas tu niewiele!!! Powodzenia w czerwcu... Ja
odpadam sad Ale w lipcu jedziemy na wakacje to może wyjdzie jakiś latino big_grin
Obserwuj wątek
    • lemurka3 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 16.06.06, 13:18
      A u mnie jeśli jeszcze sie nie udało to może będzie żabojadzik!
      • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 16.06.06, 13:36
        A ja jeszcze nie wiem co z tego wyjdzie, albo "Turek" albo "Hiszpan" wink
        • lemurka3 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 16.06.06, 14:39
          Oj jak "turek" to fajnie, polecam Alanye smile
          • amoniaaa :-) 16.06.06, 14:46
            No właśnie tam chcemy lecieć ale czekamy na last minute big_grin Jak nic nie będzie
            to lecimy gdziekolwiek wink
    • amoniaaa Podnoszę temat 28.06.06, 10:50
      Ja leki o których wyżej wspominałam skończyłam już brać, dlatego spokojnie
      możemy "kopulować" tyle, że moje temp. są śmieszne a wykres beznadziejny... Tak
      więc w czerwcu raczej nic nie wyjdzie, no i przeskakuję na starania lipcowe na
      100% wink Kto jeszcze??
      • kania_kania Re: Podnoszę temat 05.07.06, 11:50
        Ja tez sie lipcowo staram... z majowo-czerwcowych staran nic mi nie wyszlo, wiec
        mam nadzieje, ze teraz to bedzie strzal w 10 smile))

Przewidywany termin @ - 20.07 - mam nadzieje, ze juz jejnie bedzie smile

Kania
    • aninka79 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:17
      Dziewczyny dołączam do Was. Lipiec będzi epierwszym miesiącem naszych starań.
      Właśnie kończe ostatnie opakowanie tabletek i do boju. Dzisiaj zrobiłam
      wszystkie badania krwi, dziś biorę ostatnią tabletkę anty i ruszamy do boju. Mam
      nadzieję że się uda, ale zobaczymy jak to będzie. Trzymam kciuki za nas
      wszystkie, żeby lipiec okazał się płodnym miesiącem wink
      • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:19
        działaj ostro bo to chyba najbardziej płodny miesiąc wink podobno tak jest zaraz
        po tabletkach... Powodzenia
        • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:29
          ja jeszcze czekam nie chce zapeszac, choc intuicja mowi ze nie. brzuch boli jak
          na okre. smieszne ale kiedys myslalam ze odstawie tableti i hop bede w ciazy.
          odwlekalam to niemilosierni, a to narty, a egzaminy. a tu prosze nic ....
        • aninka79 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:31
          Lekarz powiedział mi, żeby odstwaić tabletki i od razu do roboty - więc mam
          nadzieję, że się uda.
          Ginekolog u której byłam powiedziała, żeby działać, bo to najlepszy okres na
          zajście w ciążę tak więc trzymam ją za słowo
          • alfa156 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:33
            ja tez staram sie zaraz po odstawieniu, ale ostatnio sie nie udalo. oznie bywa.
            jedni od kopa a inni po 2 latach. tak to jest. powodzenia i do pracy rodacysmile
          • kka77 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.06.06, 11:51
            Ja też dzisiaj ostatni dzień tabletek anty, moja gine mówiła że najlepiej
            przystąpić do dzieła od razu, wyjechać....
        • mrsbird Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.06.06, 09:49
          Ja odstawiłam tabletki w czerwcu, też słyszałam ze od razu po tabletkach będe
          miała największe szanse. Ale chyba nie wyszło. Co prawda jestem w 26 dniu
          cyklu-ale nie czuje zebym była w ciązy. Boli mnie brzuch juz chyba z tydzień-tak
          jak na okres.Testu boje sie zrobic, bo nie chce zapeszac, może póżniej.
          Wiec może dołącze do Was?
    • kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:50
      i ja sobie grzeje miejsce.
      Co prawda @ ma przyjść do soboty.
      Ale brzuszek mówi mi że nic z tego.
      Mam nadzieję że niewiele nas przejdzie ze starań czerwcowych.
      • buzka5 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 11:54
        W takim razie może i ja się już tu zamelduję?Co prawda nie tracę nadziei na
        czerwiec,ale kto wie......U mnie trzeci cykl po odstawieniu pigułek i nicsad
    • zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 13:07
      Witam wszystkie starajce,widze ze ze staran czerwcowych nie jestem sama.Kiedy u
      Was wypada owu?U mnie najprawdopodobniej 4 lipca,bedzie to 16dc a przez
      ostatnie 5 miesiecy sprawdzalam owu testami i wychodzilo jak w zegarku przy
      cyklach 28-32dni.To bedzie moj 6 cykl staran od kiedy wiem ze mam owu i mam
      wielka nadzieje ze sie w koncu uda
      • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 13:10
        moja owu (jeśli będzie w tym miesiącu bo narazie wykres szalony) ma być chyba
        30 czerwca wink Pożyjemy - zobaczymy.
        • zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 13:13
          Moze kup sobie testy owulacyjne,jezeli mialas torbiel to mizenie temp w yum
          cyklu raczej jest nie miarodajne.Testy sa pewniejsze po co masz sie zastanawiac
          nad tym wykresem
          • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 13:17
            też o tym myślałam... zrobię tak jak wrócimy z wakacji po wszystkich badaniach
            jak już będę miała pewność że u mnie wszystko gra. A tak na marginesie ile te
            testy kosztują? I w jakie dni je najlepiej robić? Czy dobrze jest mierzyć temp.
            i jak podskoczy to zrobić dla potwierdzenia test owu? Ja się na tym zupełnie
            nie znam wink
            • zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 13:31
              No wiec tak (pisalam na staraniach czerwcowych) ja uzywam LH testy owulacyjne
              ok 25 zl za opakowanie a jest tam 5 szt.Wykonuje je sie podobnie jak ciazowe.W
              srodku jest wszystko napisane i narysowane jak i kiedy.Np jak ktos ma cukle 30
              dniowe to zaczyna robic testy od 13 dc co 24 godziny i wazne zeby nie robic z
              moczu porannego i 2 godziny przed testem nie pic duzo.Czesto nie ma akurat tych
              testow co napisalam w aptece (a sa najtansze jakie sa dostepne) wiec ja zawsze
              ide troche wczesniej pytam o nie a jak nie ma to mi zawsze zamawiaja i na drugi
              dzien sa.Polecam bo przynajmniej wiesz kiedy i czy wogule masz owu,byc moze ze
              zdazy sie cykl ze bedziesz musiala kupic 2 opakowania to zalezy jak masz z
              cyklem i z owu
              • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 14:19
                Fajnie. no to w przyszłym miesiącu kupuję testy owu i działam wink A tak dla
                rozluźnienia, to powiem wam że kupiłam ostatnio podpaski, mając nadzieję że jak
                je kupię przed @ to akurat nie będą mi potrzebne... Zobaczymy czy się
                przechowają przez najbliższe 9 miesięcy wink Ale ja to jestem przekorna big_grin
                Próbuję już wszystkich sposobów!!!
      • sa.sza Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 14:20
        i ja przeskakuję z czerwcowych na lipcowe. dzisiaj 1 dc... smile jeszcze tylko
        jakieś 2 tygodnie do nowych staranek!!
        • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 14:21
          przykro mi... trzymam kciuki za Ciebie oczywiście nadal wink
          • sa.sza Do: amoniaaa 28.06.06, 14:27
            Dzięki.
            A tak w ogóle - zazdroszczę ci tego urlopu! Ja muszę czekać aż do września, nie
            wyobrażam sobie tego...
            • amoniaaa Re: Do: amoniaaa 28.06.06, 14:30
              ja zawsze miałam w połowie sierpnia jak pracowałam u innych i też nigdy nie
              umiałam się doczekać, ale inni byli już po wakacjach a ja dopiero jechałam...
              Superwink Ja we wrześniu będę w pracy a ty będziesz odpoczywać. Buziaczki smile
              • sa.sza Re: Do: amoniaaa 28.06.06, 14:46
                jak już doczekam tego września, będzie super! we wrześniu ostatnio bywała ładna
                pogoda, już częściowo po sezonie, więc i spokojniej, i taniej. byle do
                września! ale na dzień dzisiejszy ci zazdroszczę wink
          • zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 14:27
            Wspolczuje wiem co czujesz @ to wrog nr 1!!!Ten numer z podpaskami tez ostatno
            robilam): Jak tak dalej to normalnie zwarjujemy kochane.Badzmy dobrej mysli
            musi sie w koncu udac i koniec nie moze byc inaczej!!!
    • tappo Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 14:38
      Ja niestety też w czerwcu odpadłam. Chyba za bardzo sie nastawiałam, dodatkowo
      stres, daleka podróż zaskutkowały tym, że moj cykl trwa już 46 dni. Wczoraj
      byłam i gina i będę łykać duphaston na wywołanie @, a potem przez 3 cykle na
      regulację. Mam nadizeję, że już w następnym (lipiec) się uda.
      • zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 15:54
        Ja tez biore na regularne cykle tylko ze luteine to bedzie moj6cykl z luteina
        ale moj ginekolog kaze mi brac dopoki nie zajde w ciaze.Tappo a ktory to Twoj
        cykl staran?
        • kostka25 Starania lipcowe 28.06.06, 16:13
          no i wiem już na 100%, wskakuję na lipcowe staranka.
        • kostka25 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 16:14
          zanetad30 napisała:

> Ja tez biore na regularne cykle tylko ze luteine to bedzie moj6cykl z luteina
          > ale moj ginekolog kaze mi brac dopoki nie zajde w ciaze.Tappo a ktory to Twoj
          > cykl staran?

mój gin powiedział mi że branie luteiny przez cały czas blokuje owulację. Kazał
          mi brać od 14 dnia cyklu przez 12 dni.
          • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 03.07.06, 10:35
            a mi dzisiaj kazał od 16 dc przez 10 dni.... Moje cykle ostatnio mają po 36
            dni. Pytałam czy jest pewien, bo trochę już na ten temat wiem (od was) a on
            mówi że tak i za 3 miesiące do kontroli.
        • tappo Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.06.06, 15:25
          My nie staramy się zbyt długo, bo dopiero 3 cykl. Myślałam, że pójdzie nam
          szybko, bo zarówno moja mama (3 ciąże) i moja siostra (2 ciąże) zaszły już w
          pierwszym cyklu starań, ale niestety w tej kwestii jestem inna. Poza tym już
          wcześniej łykałam duphaston na regulację ( od 16 dc przez 10 dni przez 3 cykle)
          i pomogło tylko na chwilę. Teraz też mam łykać duphaston ( w taki sam sposób) i
          się sarać. Mam nadziejęże się uda. Powodzenia dla wszystkich starających się.
    • magiggii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 28.06.06, 22:06
      Hej!
      to i ja sie dolaczam.owu miedzy 4a 6 lipca(w zaleznosci ile dni bedzie mial ten
      cykl).Trzymam kciuki za wszystkie starajace sie, oby lipiec byl dla wszystkich
      ostatnim samotnym miesiacem."Paczkowanie"czas zaczac wink))
      • zanetad30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.06.06, 18:30
        Tappo a wiesz napewno kiedy masz owu?Bo jezeli zaczniesz brac przed to
        najprawdopodobniej owu nie bedzie.W zeszlym tygodniu bylam u gina i powiedzial
        mi ze mam brac luteine 4 dni po pozytywnym tescie owulacyjnym bo w innym
        wypadku to mi sie nie uda zajsc w ciaze jak biore luteine dlatego w kazdym
        cyklu robie testy owu,jak mam pozytywny test 16dc to luteine zaczynam od 20 i
        biore do 30
    • tamar_a Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 29.06.06, 19:12
      ja chyba tez w czerwcu odpadlam- niestety sad i to wcale nie wina owu tylko
      mundialu!!! dopisuje sie do lipcowej listy! trzymam kciuki za nas wszystkie!!
      • krokodylek1313 I ja sie melduje :) 30.06.06, 18:25
        Nową wąteczek załozony.... Ciesze sie, i dołączam do Was ... LIPCÓWECZKI...

U mnie dziś 1 dc.... 3 cykl starań uznaję za rozpoczety... smile
        • lidszu Re: I ja sie melduje :) 30.06.06, 18:40
          To i ja się melduję. Mam nadzieję, że w lipcu więcej z nas będzie się cieszyć
          z II kresek.

Dzisiaj 2 dc, tak więc zaczynamy 3 cykl starań.
          • zanetad30 Re: I ja sie melduje :) 30.06.06, 19:21
            Milo tak wiedziec ze nie jest sie samemu w tej walce o dzidzie bo czasem to
            naprawde wydaje mi sie ze to jest jakas walka.Czym blizej mojej owu tym
            chwilami zaczynam sie denerwowac ze jak tym razem sie nie uda a to juz bedzie 6
            cykl to zwarjuje.Musze kupic testy bo owu sie zbliza jezeli bedzie tak jak
            przez ostatnie miesiace regularnie to wypada we wtorek.No ale zobaczymy jak to
            bedzie z tym bromergonem.Jest ktos kto go bierze bo na czerwcowych nie bylo
            nikogo.Pzdr
            • napolii Re: I ja sie melduje :) 01.07.06, 21:59
              Witam,
              ja też dołączam do grona lipcowego.W czerwcu podpatrywałam tylko
              forum,uważając,że nie warto w nie wchodzić,skoro i tak jest ono takie
              "przechodnie".Matka natura jednak uczy pokory..Już wiem,że jestem "lipcówką"
              smile.Wkrótce zacznę 4 cykl starań i drugie opakowanie bromergonu smile).I to
              prawda,że miło widzieć,że nie jest się samemu w tej "walce o dzidzię".
    • agnieszka_z-d Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.07.06, 08:59
      To i ja przeskakuję ze starań czerwcowych. U mnie co prawda starania czerwcowe
      się jeszcze nie skończyły - ale dzięki moim dłuuuugaśnym cyklom i bardzo późnej
      owu (dziś 21 dc i jeszcze nie miałam owu - ale już widzę, że się zbliża coraz
      większymi krokami) ze starań czerwcowych zrobiły się lipcowe. Ba! W czerwcu w
      ogóle nie wypadła mi owu bo moje cykle ułożyły się tak:
      www.fertilityfriend.com/home/13740d

Jedenym plusem tego jest fakt, że mam krótka fazę lutealna i będę mogła dośc
      szybko testować z dość pewnym wynikiemsmile

Tak więc licząc na owu już wkrótce przyłączam się do lipcóweczeksmile
      Pozdrawiam!!!
    • amoniaaa A u mnie dziś owu na 100% !!!!!!!!!! 01.07.06, 10:20
      a u mnie dziś 24 dc. i termometr ostro podskoczył do góry więc jest owu wink
      Zaatakowałam męża z samego rana, ale chyba zbytnio się przejoł rolą i nic z
      tego nie wyszło z wyjątkiem milusiego poranka.... sad Teraz chodzi za mną i mnie
      przeprasza. Nigdy mu się to nie przytrafiło.... Powiedziałam mu że na drugi raz
      nic mu nie powiem!!! wink Czyli ja już mam starania lipcowe ale raczej zakończone
      klapą sad((( Buzziaki
      • agnieszka_z-d Re: A u mnie dziś owu na 100% !!!!!!!!!! 01.07.06, 14:42
        Amoniu... Skoro skoczyła Ci tempka, to znak, że owu była wczoraj...
        Więc dzisiejszy poranek, to już raczej dla samej przyjemności niż dzidzi...
      • zmijka78 Re: A u mnie dziś owu na 100% !!!!!!!!!! 06.07.06, 11:28
        Jesteś pewna tej owulacji?? Jakoś późno ją masz w 24 dc ...dziwne... ja mam
        dziś 18 dc więc może coś wyjdzie zobaczymy??
    • magiggii Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.07.06, 17:25
      ufffffffffff jak gorąco!!!!!!!!
      co tu taka cisza? czyzby juz wszystkich wymiotlo na wakacje?!

siedze przy kompie pod wentylatorem a i tak ledwo zyje.i po co jechac w tropiki
      wink u nas staranka pelna para i tylko czekamy na owu. tylko ze w taka pogode
      tulic mozna sie tylko pod zimnym prysznicem hihihi. a jutro jedziemy smazyc
      nasze cialka na plaze.
      • alicja30 Re: czyli od nowa... 01.07.06, 19:06
        tylko jak tym razem? Testy owu, obliczenia, kalkulacje czy może dać sobie z tym
        wszystkim spokój i myśleć "co będzie to będzie"? Jedno pocieszające, że zdążę
        zrobić USG piersi (mam przekaz, ale gin powiedziała, że jak będę w ciąży to juz
        nie ma sensu robić) Mam ponoć jakieś zgrubienie, nie wydaje sie groźne, ale
        lepiej sprawdzić. No i ząb dam sobie usunąć, bo z ósemką mogę mieć problemy i 9
        miesięcy może nie "przetrzymać". Jeszcze parę podobnych spraw sobie załatwię -
        generalny "przegląd" i mały "remoncik" przed kolejną próbą smile

A tak poza tym, czy któraś z Was policzyła ilu dziewczynom udało sie w czerwcu,
        bo ja już sie trochę pogubiłam, tyle było tych postów.
        Alicja

• ela.ch1 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.07.06, 19:20
      Witam! to i ja zapisuję się do lipcówek. dzisiaj 7dc i to bedzie trzeci cykl starań oby lipiec dla nas wszystkich był łaskawysmilesmilesmile trzymam kciuki i pozdrawiam
    • miufka Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.07.06, 19:24
      Witam pięknie! Jestem w drugim cyklu starań. Na dniach może się pojawić @, ale
      mam nadzieję, że nie będziesmile W końcu trzeba myśleć optymistycznie... Pozytywne
      fluidy dla wszystkich starających się optymistyczniesmile
      • alicja30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.07.06, 20:57
        ale Ci zazdroszczę - drugi cykl starań, @ się jeszcze nie pojawiła ... to
        faktycznie optymistycznie smile
        Alicja
        • i.f Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 01.07.06, 21:38
          Alu, chyba w czerwcu udało się dwóm Dziewczynom. Ale tych oczekujących jest
          jeszcze kilka. Między innymi ja. @ powinnam dostać w czwartek, ale już w
          poniedziałek zatestuję, bo się nie mogę doczekać. A w poniedziałek akurat będzie
          30dc.
          • alicja30 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 02.07.06, 00:56
            życzę Ci z całego serca abyś była trzecią szczęściarą smile

Alicja
            • olcialew1 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 02.07.06, 04:32
              Czesc dziewczyny ja nie czekam na @, ktora ma przyjsc 3-go, jezele nie
              przyjdzie to bede testowala 4-go. Na moje nieszczescie @ zbliza sie wielkimi
              krokami. Takze bede do Was dolaczala juz za pare dni.
              • buzka5 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 02.07.06, 08:40
                No w końcu skok tempkismile20 dc i dopiero po owu.....Ale najważniejsze że jestsmile
                Zobaczymy tylko czy tempka się utrzyma...nie ma co sie cieszyć za wczasu bo
                może sie okazać że jutro spadnie hehe.Jeśli temperaturka sie utrzyma testuję za
                14 dni.....dopierosadTak mi sie jakoś wydłużył ten cykl że ze starań czerwcowych
                siłą rzeczy przechodzę na lipcowe.Pozdrawiam wszystkie starające się w lipcusmile
                • emma_sz Powodzenia!! 02.07.06, 10:10
                  Dziewczyny wpadłam życzyć Wam powodzenia w tych lipcowych staraniach!!! Trzymam
                  za Was wszystkie mocno kciuki i mam nadzieje, że w wątku "Sierpniowe starania"
                  będą udzielać się tylko i wyłącznie NOWE dziewczyny, a Wy wszystkie
                  przeskoczycie na KWIECIEŃ 2007, a może nawet i jeszcze na MARZEC big_grin
                  • i.f Re: Powodzenia!! 02.07.06, 11:54
                    Dziękuję Ci Alu. Wszystko sie rozstrzygnie jutro. Emma a Ty na kiedy masz
                    termin? Dbaj o siebie, buziaki
                    • buzka5 Re: Powodzenia!! 02.07.06, 12:09
                      Ja mojego synusia rodziłam w kwietniu.Może ten miesiąc jest dla mnie szczęśliwy
                      i tym razem też sie udasmile
                      • emma_sz Re: Powodzenia!! 02.07.06, 12:50
                        buzka5 musi się udać!!!

Ja termin mam na 11 marca smile
                        • lidszu Re: Powodzenia!! 02.07.06, 15:10
                          buzka5 - ja też ma córcię z kwietnia, więc jak nam się uda, to znowu będziemy
                          mieć małe kwietniaczki. Byłoby super!!

emma_sz - zbieram od ciebie fluidki całymi garściami -smile. Wpada do nas często i
                          przesyłaj pozytywne wibracje.

Wczoraj byłam na imprezce, na której były dwa małe szkaraby: 4 m-ce i 1 m-c.
                          Jakie one są cudne. Ja też chcę mieć takiego !!

Mam przeczucie, że tym razem się uda zarówno mi, jak i wam. Życzę wam tego
                          bardzo i trzymam kciuki.
                          • esperanza79 czesc! 02.07.06, 23:38
                            no to wlasnie anonsuje moj ''przeskok'' ze starajacych sie w czerwcu, na lipiec;
                            (
                            nasze 2gie starania juz za jakies 2 tygodnie.
                            wierze, ze musi sie udac tym razem!
                            powodzenia dla wszystkich!
                            • schatz80 Re: czesc! 03.07.06, 00:16
                              ja testuje 6-7 lipca i mam nadzieje ze zobacze dwie kreski...jesli nie
                              przylaczwam sie do klubu...pozdrawiam
                          • buzka5 Re: Powodzenia!! 03.07.06, 08:46
                            Rzeczywiście lidszu byłoby super gdybyśmy znów urodziły kwietniaczki.Mam
                            nadzieje że nam się uda!!!Wierzę w to i trzymam kciuki.
                        • buzka5 Re: Powodzenia!! 03.07.06, 08:45
                          Dzięki emma_szsmilePewnie że musi!!!!
                          • i.f Zrobiłam test! 03.07.06, 08:58
                            Dziewczyny dziś rano zrobiłam test. Jestem dwa dni przed końcem cyklu. I....
                            zobaczyłma bladę II kreskę. Blada, ale widoczną i grubą smile)))))))))). Czekam
                            na koniec tygodnia i powtórzę test. Ale już chyba dziś szaleję ze szczęścia.
                            Poprostu musi sie udać. Czujność nastawiona na 100%. Trzymajcie kciuki wink
                            • amoniaaa Re: Zrobiłam test! 03.07.06, 10:11
                              Trzymam mocno!!!!!!!!!!!
                              • i.f Re: Zrobiłam test! 03.07.06, 11:22
                                Dziękuję Amoniaa Kochana, tylko na razie tak cichutko.... smile)) Ifcia
                                • amoniaaa Re: Zrobiłam test! 03.07.06, 11:36
                                  hej a czy ja cos mowilam?? wink milcze jak grob!!!! smile))))) buziaki
                                • tamar_a Re: Zrobiłam test! 03.07.06, 13:12
                                  Ifcia- trzymaj sie! i koniecznie zamelduj sie po kolejnym tescie! buziaki,
                                  ciesze sie za Ciebie po cichutku ..oczywiscie!
                                  A za pozostale starajace sie trzymam mocno kciuki! Przeciez kiedys MUSI nam sie
                                  udac, wiec czemu nie tym razem??
    • amoniaaa a ja dziś byłam rano u lekarza !!!! relacja 03.07.06, 10:11
      Mój torbiel zniknął i jajniczek już jest zdrowy. Poza tym wszystko oki.
      Powiedziałam doktorkowi że chcę jakieś badania czy coś, bo już rok się
      staramy... Dał mi luteine na 3 miesiące i mam mu rysować wykresy wink Jak przyjdę
      do kontroli to będzie sobie oglądał hihi. A jak to nie poskutkuje to mężusia
      wysyłamy na badania wink Mam nadzieję że będzie dobrze!!!! Pozdrawiam
      poniedziałkowo.
    • kka77 Re: Antybiotyki 03.07.06, 11:15
      Dziewczyny mam pytanie. Mąż niestety zachorował na anginę i bierze antybiotyki.
      Czy to jest przeciwskazanie do przytulanek? Czy można działać?
    • amoniaaa a co tu tak cicho?? nie staracie sie juz? 03.07.06, 15:14
      a moze wszystkie w czerwcu zaciazone wink Pozdrawiam.
      • zanetad30 Re: a co tu tak cicho?? nie staracie sie juz? 03.07.06, 19:09
        i.f tzrymam kciuki zeby kreseczki byly WYRAZNE!!! Amonia wiesz o tym
        ze luteine trzeba brac po owulacji?Mi gin powiedzial ze 4 dni po pozytywnym
        tescie owulacyjnym.Prponowal mi zebym albo robila wykres ale trzeba prowadzic
        bardzo ustabilizowne zycie,ze nawet jaks podroz zmienia wykres itp i ze jezeli
        moge sobie pozwolic na testy to poleca testy sa bardziej miarodajne
    • tombo26 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 03.07.06, 19:55
      czesc!no i co z tego ze były II blade(juz nigdy nie sprawdze przed terminem@!)
      jak i tak zaczynam drugi cykl starań.Piszę "zaczynam" bo termin MARZEC2007
      odpadł a w tym czasie (marzec2007)Mój facio-Żołnierz jedzie na misję na
      6miesiecy i jak zaczniemy sie starać teraz to dzidzia byc moze przyjdzie na
      swiat po miesiącu od jego wyjazdu(w kwietniu) a 5miesiecy przed jego powrotem,a
      ja tu sama będęsadsadsadsad.No i tak zastanawiamy się jakie rozwiązanie będzie
      najlepsze albo chociaz dobre?
      • tamar_a Re: tombo26 03.07.06, 20:16
        no to faktycznie "troche" sie sytuacja skomplikowala sad zastanawiam sie wlasnie
        co ja bym zrobila na Twoim miejscu i mysle, ze moze trzeba starania odlozyc na
        kilka miesiecy, tak zeby dziecie przyszlo na swiat w sierpniu (zamiast w
        kwietniu)... wiem, ze latwo pisac, trudniej zrobic, ale chyba tak bedzie lepiej
        niz gdyby tata mial zobaczyc corcie lub synka pierwszy raz dopiero gdy ten/ta
        ma juz 5m-cy.... poniewaz i tak nie zwasze udaje sie za pierwszym razem, moze
        zacznijcie sie intensywnie starac dopiero po wakacjach ???
        no chyba, ze jestes bardzo nastawiona na ciaze juz teraz i nie chcesz czekac
        ani chwili dluzej smile
        tak czy tak zycze salomonowej decyzji! pozdrawiam
        • lidszu Re: tombo26 03.07.06, 21:28
          if - ja po cichutku ci gratuluję i czekam na oficjalną wiadomość.

tombo - trudna sprawa. Sama nie wiem co ja bym na twoim miejscu zrobiła. Ale
          jak sama wiesz, w ciąże nie zachodzi ot tak i starania mogą potrwać trochę.
          Wydaje mi się, że fajnie by było gdyby dziecko urodziło się już po powrocie
          tatusia. Myślę, że mąż też chciałby być przy porodzie swojego dziecka.

Głowa mi pęka i już nie wiem co robić. Codziennie muszę zarzywać proszki
          przeciwbólowe, gdyż w przeciwnym razie nie mogłabym funkcjonować.
    • lemurka3 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 03.07.06, 21:46
      Pozdrawiam Was wszystkie z goracej Francji. Jak ida staranka? U mnie 5 tc ale
      niestety ciagle mdlosci i czasem wymiotky wiec zabek i slimakow nie poproboje.
      Jutro szaleje po Paryzu smile
      ps sorki za brak polskich znakow ale klawiatura jest francuska smile
    • alfa156 no i lipiec 04.07.06, 07:34
      zaczynamy zabawe od nowa. ! dzień cyklu, trzeci starań i mierzymy tempki
      starannie. Wszytstko ok, tylko dlaczego tak makabrycznie boli mnie brzuch.
      Zaleta tabletek, nie wiesz ze masz okres, to na tyle zalet, jak widać.
      Musze doczolgac sie do pracy, moze nospa pomoze, oby. tyle narzekania. buzka
    • mrsbird Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.07.06, 08:59
      Witam dziewczyny, Tak jak sie spodziewałam musze dołączyć do Was.Dzisiaj
      zrobiłam test i zobaczyłam wielką paskudną czerwoną kreche-jedna niestety.
      Jestem w 32dc, wiec myślałam, że może...W tym tygodniu ide do lekarza i pewnie
      będe brała leki na wywołanie.Jestem w pierwszym cyklu po odstawieniu tabletek,
      wieć myślałam ze pójdzie szybko i sprawnie a tu nic.
      • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.07.06, 09:16
        będzie dobrze, nie Ty pierwsza wink Buziaki
        • izaa80 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.07.06, 09:33
          Hallo. Jestem tu nowa ,ale chetna do wspierania. jestem w trakcie 3 cyklu
          staran i czekam do 14 na to czy @ sie pojawi czy nie. OBY NIE. smile)
          • amoniaaa Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.07.06, 09:36
            Witamy. No to trzymam kciuki wink Ja @ mam mieć około 14 lipca. Mam nadzieję że
            nie przyjdzie bo po pierwsze wiadomo a po drugie będę na wczasach i nie chcę
            się z nią użerać wink Pozdrawiam.
    • amoniaaa A u mnie dzisiaj... 04.07.06, 09:30
      4ty dzień wyższych tempek wink Dopiero... ile to jeszcze czekania uncertain Ale dobrze
      że przynajmniej owu była!!!!
      • buzka5 Re: A u mnie dzisiaj... 04.07.06, 09:58
        amoniaaa u mnie 3 dzień wyższych także idziemy prawie równo.Może będziemy razem
        testować?
        • zanetad30 Re: A u mnie dzisiaj... 04.07.06, 11:55
          A u mnie wczoraj byl 15dc,zrobilam test owu i byl pozytywny.Ale dzis jeszcze
          zrobie nastepny zobacze jak sie sprawy maja.Termin najblizszej @ ok 18 lipca
          bardzo bym chciala zeby nie przyszla.Tak bardzo boje sie ze to bedzie kolejne
          rozczarowanie (6cykl staran) a z kazdym kolejnym jest gorzej.Dobrze
          przynajmniej ze jest forum bo zwarjowac mozna
      • tamar_a Re: A u mnie dzisiaj... 04.07.06, 13:56
        u mnie dzis 26dc, czekam z zalem na @ sad ...ale lipiec z pewnoscia bedzie
        szczesliwszy... no i mundial sie niedlugo skonczy smile

amoniaaa, a gdzie ty na te wczasy lecisz i kiedy? Urlopowa sielanka sprzyja
        przyszlym rodzicom! trzymam kciuki! (tak jak z ans wszystkie)
        pozdrowka
        • amoniaaa Re: A u mnie dzisiaj... 04.07.06, 14:44
          12 lipca czyli za tydzień lecimy z mężem do Turcji - Alanya (hotel Club Sidar).
          Już chcę leżeć na plaży wink
          • tamar_a Re: A u mnie dzisiaj... 04.07.06, 19:54
            Widzialam w internecie- fajnie !! (choc osobiscie wole bungalow niz hotele
            wiezowcesmile...pewnie juz myslisz o pakowaniu? smile... my bedziemy sie urlopowac w
            sierpniu i we wrzesniu! moje dziecko juz zapowiedzialo, ze bierze hulajnoge!
            cha! zeby ona sie jeszcze do walizki zmiescila to bardzo chetnie, ale niestety :
            (... bedziesz z nami jeszcze tydzien ale juz dzis zycze ci milego wypoczynku i
            owocnych staran!smile
            • amoniaaa Re: A u mnie dzisiaj... 05.07.06, 09:20
              Dzięki dzięki. My czekaliśmy na last minute i w sumie braliśmy to co zostało,
              też wolę mniejsze hotele, ale inne były jeszcze większe. W sumie to my zawsze w
              hotelu tylko śpimy i myjemy się. Cały dzień na plaży (nawet nie przy basenie) a
              wieczorkami też nas nie ma. Tak więc nie powinno być źle, najważniejsze to żeby
              było czysto w hotelu... Pozdraawiam a odnośnie staranek poczytaj poniżej co
              napisze wink
    • kasia.w4 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.07.06, 14:40
      cześć,

if - gratuluję serdecznie i trzymam mocno kciuki.

tombo - czy wszystko stracone w tym cyklu na pewno? gdzieś czytałam, jak
      pisałaś że masz plamienie, ale II krechy nadal się utrzymują. a jak dziś u
      Ciebie? co do rozterek kiedy się starć, to ja bym przesunęła starania tak, żeby
      mąż wrócił co najmniej na ostatni miesiąc ciązy.

a u mnie - zagadka - już 16 dpo, nadal tempki wyższe, (zawsze miałam po 12 dpo
      @) a tu @ nie ma, testy negatywne sad dwa dni miałam delikatne plamienie (14 i
      15 dpo) i czekam i czekam... co to może być?
      • tombo26 Re: Starania lipcowe - nowy wątek ;-) 04.07.06, 15:09
        no niestety i to dość obficie straconesad.a co do rozterek to tez tak właśnie
        myslelismy jak Ty ,zeby wrócił na ostatni miesiąć ciązy,ale zeby tak udało
        się "wtrafić" i ten styczeń był strzałem w 10!Mamy jeszcze jedną opcjęsmilezeby
        urodzić w połowie jego wyjazdu (maj-czer)i wtedy Mój by wziął urlop na jakieś 2-
        3tyg(podobno by dostał jak sytuacja tego wymaga).No i też by było fajno "chyba"?
    • amoniaaa Dziewczyny czytajcie... 05.07.06, 09:24
      Pisałam że przestałam się nakręcać i to prawda, ale dokładnie obserwuję
      ostatnio każdego dnia swoje ciało. Tak więc z nowości tyle że wczoraj moje
      sutki stały się bardzo wrażliwe i nawet czasami lekko bolące, a cyce mam jak
      donice wink I do tego gorące... (to zauważył mój mążwink). Co wy na to? Ale cicho
      żeby nie zapeszyć.... big_grin Acha i tempka jest wciąż wysoko.
      • tamar_a Re: Dziewczyny czytajcie... 05.07.06, 09:41
        amoniaaa cos mi sie wydaje..ze przeskakujesz na inny watek! smile)))) ale
        ciiiicho.... gratulacje bede pozniej, w przypadku pewniaka, zeby nie zapeszyc!
        milego dnia!
        • kostka25 Dziewczyny czytajcie... 05.07.06, 09:42
          • kostka25 Początek staranek 05.07.06, 09:49
            za wcześnie wcisnełam enter.

Zbliżam się do staranek. Moeje postanowienie na ten cykl:
            Nie nakręcam się, nie liczę dni, nie testuję. To jest mój zaledwie 4 cykl
            starań a ja już mam dość rozczarowań.
            Całkowity spokuj i spontaniczność.
            • alfa156 Re: Początek staranek 05.07.06, 11:46
              który dzień cyklu kostka???? bo mój 2 i trzeci starańsmile
              • kostka25 Re: Początek staranek 06.07.06, 08:00
                dzisiaj jest 7dc. Tak więc zbliżam się do owu. I od nowa.
      • sa.sza Re: Dziewczyny czytajcie... 05.07.06, 12:31
        witam wszystkie stare i nowe znajome. dawno mnie nie było - urwanie głowy
        ostatnio, ale poczytuję wasze posty od czasu do czasu - tyle nowości!
        no, no, amoniaaa! co za wiadomość! po cichutku, żeby nie zapeszyć, gratuluję i
        trzymam kciuki! smile. u mnie dc 7, staranka nabierają rozpędu, pogoda sprzyja...
        jest super!
        • amoniaaa Do sa.sza 05.07.06, 12:43
          Jak ja cie tu juz dawno nie widzialam!!!! Trzymam kciuki za Twoje staranka.
          MIerzysz tempkę? Ja teraz pierwszy raz dokładnie mierzyłam i może będą
          efekty wink Jejku ale bym się cieszyła !!!!!pozdrawiam
          • sa.sza Re: Do amoniaaa 05.07.06, 13:26
            ano czasu nie było na pisanie, ale tak jak mówiłam - poczytuję i kibicuję smile
            co do twojego pytania - mierzę tempkę, już 3 cykl, więc coraz więcej mi
            się 'rozjaśnia' i coraz lepiej siebie znam. mam nadzieję , ,że w końcu będą
            jakieś efekty. jak przygotowania do urlopu?
            • amoniaaa Re: Do amoniaaa 05.07.06, 15:00
              kurcze przez ten zamęt w głowie przy tych wszystkich objawach obecnych to nie
              myślę w ogóle o wakacjach wink Popakuję wszystko w poniedziałek, we wtorek
              ewentualnie coś dorzuce do torby i fru. Odpoczywamy wink No i musze jeszcze ten
              test kupic koniecznie!!!!!
        • krokodylek1313 Upalnie .... 06.07.06, 16:47
          Widze, że nasz atek sie rozrasta... Czytam, czytam na bierząco..

Sa.sza, kostka25.... u mnie też dziś 7 dc.... Czyli we Trzy idziemy łeb w łeb.

Zobaczymy jak to sie potoczy wink
    • amoniaaa Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 11:41
      Czemu tak tu cicho????
      • aninka79 Re: Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 12:09
        Ok to odzywam się. w zeszlym tygodniu skonczylam ostatnie opakowanie tabletek.
        Ale jak sie okazalo mam zapalenie nerek - biore leki w przyszlym tygodniu
        kontrola i jezeli pojdzi eok to w sobote wypada owu - kupilam testy owu wiec
        zobacze.
        Dziewczyny podpowiedzcie mi co do testow owu - kiedy powinnam je rozpoczac w
        ktorym dniu cyklu dzis mam 4.
        Bede Wam wdzieczna za pomoc
        • amoniaaa Re: Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 12:12
          ja mierzę tempkę to bardzo ułatwia życie, wszystko ładnie widać co się dzieje.
          Polecam nawet przy testach.
          • i.f Re: Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 12:47
            Amoniaaa cichutko, ale baaaardzo mocno Ci gratuluję. Kiedy robisz test? Ja
            myślę, żeby powtórzyć w przyszłym tygodniu. A dziś jest akurat 32dc i 14 dpo. a
            tempka rośnie oj rośnie. Trzymam kciuki. Buziaki
            • amoniaaa Testowanie ;-) 05.07.06, 12:58
              ja lecę za tydzień na wakacje i nie chciałam brać testu, ale to 2 tygodnie i
              te "objawy" teraz... chyba zabiorę. Napiszę smsa buźce5 i ona da wam znać na
              forum. Idziemy razem łeb w łeb, ona miała owu w sobotę a ja w piątek wink
        • kka77 Re: Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 12:23
          Ja też odstawiłam tabletki i dziś jest mój 4dc, ale w pierwszym cyklu starań
          nie robię testów i nie mierzę tempki - idę na żywioł, a co tam...
          • amoniaaa Re: Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 12:43
            Ja się staram 10ty cykl i dopiero w tym 10tym wzięłam się ostro za pomiary
            tempek wink Zobaczymy co z tego wyjdzie.... wink
            • kajka271 Re: Przestałyście się już starać????? 05.07.06, 13:19
              Ja tez zaczynam starania... jeszcze w zeszłym miesiącu twierdziłam, ze
              poczekamy, ale mi się nagle odmieniło... 13dc dziś, ale jeszcze nie mierze
              temperatury... przy pierwszym dizecku wyszło nam w pierwszymmiesiącu starań...
              więc na razie jeszcze sie nie przejmuję... tylko jak czytam posty, osób
              starających sie latami to brrr, dlatego trzeba zacząć już, bo nie wiadomo kiedy
              wyjdzie wink
        • zanetad30 Re: Przestałyście się już starać????? 06.07.06, 08:36
          Kasia prolaktyne mozesz zrobic w dowolnym dniu cyklu najlepiej nad czo.Badanie
          z proba wyglada tak ze pobierja ci krew daja tabletke zebys lyknela i za
          godzine znow pobranie.Nie wiem gdzie mieszkasz,w wawie jak dzwonilam do kilku
          przychodni to byly rozne ceny te dwa pobrania kosztowaly od 50zl do 70zl,wiec
          mozesz to sprawdzic
      • mrsbird Re: Przestałyście się już starać????? 06.07.06, 10:29
        Jakie Cicho???
        Ja jestem obecna, tylko może troche milcząca
        Powiedz mi o co chodzi z ta temperaturą, bo do końca nie wiem?, kiedy sie ja
        mierzy itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka