dorotadu 01.07.06, 22:50 czy w pierwszych tygodniach od poczecia bolą jajniki? w pierwszej ciazy tego nie miałam co jakis czas odzywa sie któryś z nich - nie wiem czy to dobry znak jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiolasb Re: jajniki :) 05.07.06, 20:09 Witaj dorotadu! Napisz proszę, co u Ciebie? Interesuje mnie ten temat, gyż też odczuwam dyskomfort prwego jajnika, a to dopiero 22 dc - czy to może być oznaka ciąży??? Może któraś coś podpowie... Pozawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anula302 Re: jajniki :) 06.07.06, 10:01 Dziewczyny dołanczam się do Was z tym samym problemem.To mój 27 dc, cykle normalnie mam 24 dniowe ,a od 3 dni zaczęły mnie kłóć jajniki, na zmiane, raz jeden raz drugi,a do tego dziś pojawił mi się śluz przejrzysty i rozciągliwy, takze nie wiem co jest grane?Od 6 dni temperatura spada o 0.1 stopień a @ dalej nie widać.Pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
emma_sz Re: jajniki :) 06.07.06, 10:11 Teraz sobie nie przypomnę dokładnie kiedy to było bo nie był to jakiś uciążliwy ból ale na pewno delikatne migotanie jajnika czułam kilka dni po zapłodnieniu. Nie jest to jednak na tyle konkretny objaw, żeby się nim sugerować ale na pewno się zdarza i nie trzeba się martwić Trzymam kciuki, żeby to było TO! Odpowiedz Link Zgłoś
pikus26 Re: jajniki :) 06.07.06, 20:00 Witam wszystkie starajace sie.Rowniez mam delikatne bole jajnikow,do tego dochodzi rowniez male pobolewanie podbrzusza.Jestem 4-5 dni po owu i zastanawiam sie jakie sa tego przyczyny,a nie przypominam sobie zebym wczesniej miala takie cos.Jak narazie jestem dobrej mysli,czy cos z tego bedzie okaze sie 18.07.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: jajniki :) 06.07.06, 22:26 witam to chyba jest to ( dowiem sie 11) - dziś byłam na poczcie i omal nie zwymiotowałam, ponadto jestem cały czas spiaca i zmęczona - moze to upały ale jestem tydzien po urlopie więc powinnam być wypoczeta pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: jajniki :) 06.07.06, 23:28 Dorotadu! Jak miło, że się odezwałaś... Życzę wszystkim, żeby to bylo "to"!!!! U mnie uczucie yskomfortu w okolicy jajnika nie minęło, w dodatku dziś pojawił się delikatny ból brzucha - coś w rodzaju bólu, który pojawia się moment przed @... Dopiero 23 dc, więc nie wiem, co myśleć... Cóż, muszę być cierpliwa, ale jestem dobrej myśli i tego z całego serducha życzę Wam kochane Staraczki!!! Buziaczki... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: jajniki :) 07.07.06, 09:40 hmmm, mnie tez cos dzis jajnik pobolewa.ale to dopiero 15dc, to może owulacja tak mi się tym razem objawia ciekawe, ciekawe. niestety tak juz my kobiety mamy, że jak chcemy dziecka, to wszystko co sie z naszym ciałem dzieje interpretujemy w odpowiednią stronę Odpowiedz Link Zgłoś
kajka271 Re: jajniki :) 07.07.06, 09:40 hmmm, mnie tez cos dzis jajnik pobolewa.ale to dopiero 15dc, to może owulacja tak mi się tym razem objawia ciekawe, ciekawe. niestety tak juz my kobiety mamy, że jak chcemy dziecka, to wszystko co sie z naszym ciałem dzieje interpretujemy w odpowiednią stronę Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: jajniki :) 07.07.06, 23:09 Kajka271! W trakcie owulacji też bolał mnie jajnik!!! I ten yskomfort był naprawdę duży... Dziś nic nie boli, może z dwa razy poczułam "coś". Za to od wczoraj rano pojawiła się zgaga... Okropne uczucie... Myślę, że ważna jest nadzieja i wiara w to, że Nasze Maleństwa w nas rosną... Czas rozstrzygnie tę kwestię... Objawy w końcu każda ma różne bądź ich w ogóle nie ma... Cóż - cirpliwości... Buziaczki!!! I trzymam za nas kciuki!!!! Dorotadu - odezwij się!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: jajniki :) 08.07.06, 12:31 witam czekam z testowaniem do wtorku staram sie już o tym nie mysleć bo siła sugesti mam wszystkie objawy Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu niestety 09.07.06, 12:07 zrobiłam test 2 dni wcześniej ( powinnam 11 )- nie wytrzymałam i niestety 1 kreska Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: niestety 10.07.06, 17:01 dorotadu! Przykro mi... Może jednak nie powinnaś tracić nadziei, gdyż test mógł nie wykazać ciąży - takie przypadki się zdarzają! Pozdraiwam serdecznie Jetem z Tobą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: niestety 10.07.06, 17:46 Przeczytaj proszę ten artykuł: Wiadomo, że pierwszym objawem ciąży jest nie wystąpienie krwawienia miesiączkowego we właściwym terminie. Jednak w praktyce, nieregularności miesiączkowania zdarzają się zbyt często, by opóźnianie się miesiączki, za każdym razem, przemawiało za ciążą. Dlatego właśnie bardzo przydatne jest wykonywanie tzw. domowych testów ciążowych. Testy ciążowe do samodzielnego odczytu można kupić w każdej aptece, czasami są one dostępne nawet w większych drogeriach. Odczytywanie wyników testów ciążowych może budzić spore emocje. Mogą to być zarówno emocje pozytywne (no, może nareszcie jestem już w tej ciąży i za kilka miesięcy będą mamą różowiutkiego noworodka?!) jak i emocje negatywne (oby wynik okazał się ujemny, przecież ciąża - w tym momencie - byłaby katastrofą, pokrzyżowałyby się wszystkie moje plany życiowe!). Faktycznie jednak ani dodatni, ani ujemny wynik domowego testu ciążowego nie daje stuprocentowo pewnej odpowiedzi na to jedno, bardzo ważne pytanie; czy jestem w ciąży? Najczęstszą przyczyną fałszywie ujemnych wyników testów, jest wykonywanie ich zbyt wcześnie. W większości przypadków, nie ma sensu by przeprowadzać test ciążowy przed terminem spodziewanej miesiączki. A już na pewno nie warto odwoływać się do testu ciążowego po dwóch czy trzech dniach, od odbycia niezabezpieczonego stosunku. Odpowiedz Link Zgłoś
wiolasb Re: niestety 11.07.06, 13:06 dorotadu! Przykro mi, ale w końcu nie wszystko stracone, po prostu trzeba się znowu starać!!! Ja nie wiem jeszcze co i jak, muszę jeszcze poczekać... Wszystkie objawy minęły... Zobaczymy, co będzie. Chcę wierzyć,że się udało!!! Dam znać. Buziaczki!!! Jakby co, będziemy sie starać razem!!!! Paa Odpowiedz Link Zgłoś