sophie2202 26.08.06, 17:59 Wczoraj zrobiłam test i wyszły 2 kreseczki, z moich obliczń wynika że termin będzie w okolicach 3 maja. Jak na razie nie mam zadnych dolegliwości i wciąż trudno mi uwierzyć że się udało. Pozdrawiam wszystkie mamusie z terminem na maj Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rimajka Re: Termin na maj 2007!!! 26.08.06, 18:23 To ja się dołączam!! Też dziś zrobiłam test i wyszły upragnione dwie kreski! 3,5 letni Filipek będzie miał rodzeństwo Pozdrawiam, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Re: Termin na maj 2007!!! 26.08.06, 18:50 super, gratulacje, dla mnie to tez druga ciąża, Zosia ma 6 miesięcy, chcieliśmy żeby między dziećmi była jak najmniejsza różnica wieku Odpowiedz Link Zgłoś
ola.30 Re: Termin na maj 2007!!! 26.08.06, 19:59 no to ja też się wpisuję, dzisiaj rano 2 kreseczki, po 5 cyklach starań, mój termin wychodzi na 5 maja, druga ciąża, synek ma 5 lat, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: Termin na maj 2007!!! 28.08.06, 08:45 dołączam się do was ,jestem 5 dni po teście ,dziewczyny czy bolą was już piersi ?bo mnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
ola.30 Re: Termin na maj 2007!!! 28.08.06, 21:05 mnie bardzo bolą piersi ale innych objawów brak, oby tak było do końca bo przy pierwszej ciązy 3 miesiące wymiotów, koszmar. ale to dopiero początek, myślę że prawdziwe objawy zaczną się nam za 2-3 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
breili To ja tez! 28.08.06, 08:49 Przylaczam sie do Was. Dzisiaj zobaczylam moja druga kreseczke. Co prawda bledziutka ale jest. Termin wypada mi na 09.05. Na razie nie mam zadnych dolegliwosci ale to chyba jeszcze za wczesnie. To dopiero 12 dpo (ale juz 3 po terminie @). Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Fajnie że jest nas coraz więcej 28.08.06, 11:46 ja na razie nie mam żadnych objawów ciazy, nawet piersi nie bolą, dlatego tak trudno mi uwierzyc że test wyszedł pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
strus2908 Re: To ja tez! 29.08.06, 11:18 Witam wszystkie przyszłe mamy! Dołączam do Waszego grona!Wg moich obliczeń termin mam na 5 maja. (7 dni po terminie @)Robiłam 2 razy test, za każdym razem wyszły wyraźnie dwie kreski.Wczoraj zrobiłam jeszcze badanie krwi beta-HCG, które wykazało 1952 mlU/ml, czyli 4-5 tydzień ciąży Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
rimajka Re: Termin na maj 2007!!! 28.08.06, 18:22 Piersi mnie nie bolą, za to zapachy odczuwam 100 razy mocniej i ciągle mam ochotę na kwaśne i ostre jedzonko Pozdrówka, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: Termin na maj 2007!!! 28.08.06, 19:17 więc nie jestem jedyna jeżeli chodzi o te piersi,ja jestem natomiast trochę zmęczona. Odpowiedz Link Zgłoś
agatta-a1 ja tez dołączam i proszę o odpowiedź 29.08.06, 07:46 czesc, ja tez do was dołączam. dziś robiłam drugi test i są II krechy, to moja pierwsza ciąza po 10 cyklach starń, termin na 2 maja. do wczoraj bolały mnie piersi i podbrzusze a dziś piersi przestały bolec tylko brzuch czasem się oddzywa. dziewczyny czy to normalne ze te cycki nie bola??? tylko brodawki są wrażliwsze i większe?? powiedzcie bo się martwię ze mi objawy minęły. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.s Re: ja tez dołączam i proszę o odpowiedź 01.09.06, 23:32 a jak wy dziewczyny obliczacie sobei same dokladne date porodu (teoretycznie oczywiscie)?? odkad sie mirzy 9 m-cy, czy termin porodu ma wypasc na pierwszy dzien 9-tego miesiąc czy ostatni? dzieki za info i gratuluje tym ktorym sie juz udalo Odpowiedz Link Zgłoś
agatta-a1 kat.s 02.09.06, 15:32 na szczerze mówiąc posługuję się programami do obliczania tego terminu. wpisuję datę ostatniej miesiączki i program pokazuje mi datę porodu. jest on na przkład na gazeta.pl wejdź w zakładkę KOBIETA a tam poszukaj z prawej strony kalkutalora do obliczania płodnych dni. wejdź na niego i dalej juz sama zobaczysz. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
kat.s Re: agattka 03.09.06, 01:18 dzieki agattka za info,ze tez ja na to nie wpadalammm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evora_x Re: Termin na maj 2007!!! 01.09.06, 20:01 Witaj Asiu, ja mam tak samo! Dokładnie. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
rybka405 Re: Termin na maj 2007!!! 30.08.06, 09:44 Wszystkim Wam dziewczynki bardzo gratuluję fasolek!!! Tak bardzo chciałam być wśród Was, ale niestety, nie wyszło. Napiszcie mi proszę, czy któraś z Was stosowała testy owulacyjne? I kiedy ewentualnie staranka rozpocząć po nich. Już nie wiem co robić. Bardzo liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rimajka Re: Termin na maj 2007!!! 30.08.06, 10:15 Hej! Ja stosowałam, całe 10 zużyłam i pokazały zero owulacji. Walnęłam je w kąt i przytulaliśmy się co dwa dni I zaskoczyło Powodzenia, Joanna Odpowiedz Link Zgłoś
anna.kolodziejek Re: Termin na maj 2007!!! 30.08.06, 10:41 hej! w ktoryms cyklu uzywalam testy, ale nie pokazaly one nic konkretnego no i nie wyszlo. za jakies dwa cykle po tym, kiedy sie nie udawalo, kupilam kolejnych 10 testow ale na szczescie okazalo sie ze juz mi sie nie przydadza!!! poniewaz udalo sie bez nich. chyba gorski klimat dobrze na nas wplynal! bo dzidzia poczela sie na urlopie w Szklarskiej Porebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niesiek6 Re: Termin na maj 2007!!! 30.08.06, 12:58 To i ja sie do was zapisze termin ok 4-5 maja mam pobolewanie brzucha i troche z krzyża piersi bola przy dotyku często sikam test wyszedł przed terminem @ duzo sluzu i ogólnie zmeczenie biore duphaston na podtrzymanie bo [pierwsza ciaże straciłam i mam ch ąć na słodkie hi hi dupsko urośnie Odpowiedz Link Zgłoś
maciuska Re: Termin na maj 2007!!! 30.08.06, 17:25 niesiek6 napisała: > To i ja sie do was zapisze termin ok 4-5 maja > mam pobolewanie brzucha i troche z krzyża piersi bola przy dotyku > często sikam test wyszedł przed terminem @ > duzo sluzu i ogólnie zmeczenie biore duphaston na podtrzymanie bo [pierwsza > ciaże straciłam i mam ch ąć na słodkie hi hi dupsko urośnie hej. ja mam test przed sobą ale że jest wieczór to zaczekam juz do jutroa rana na "pierwszego sika" ja moje 2 pierwsze ciąze też straciłam ale za 3 razem udało się i mój piękny mężczyzna ma teraz prawie 2 latka. chciałabym byc teraz w ciąży ale boję sie jak zniosę tę ciążę. nie mogę sobie przecież pozwolić na leżenie miesiącami w łóżku, bo muszę opiekować się Maciusiem. ja brałam na podtrzymanie Luteine, potem gdzieś w 7 miesiącu zastrzyki Kaprogest i tabletki Fenoterol i Izoptin. no i i tak Maciuś urodził się 5 tygodni za wcześnie ale wszystko dzielnie zniósł. nie było źle. pozdrawiam. ps. jak bedziesz miała jakieś pytania odnośnie zagrożonej ciąży to pisz do mnie, bo trochę już o nich wiem z własnego doświadczenia mói mail to : olizda1984@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nilam Re: wiem że nic nie wiem 30.08.06, 13:23 cześć w zasadzie nie wiem czy powinnam sie z Wami witać czy też wybrać inny temat.Generalnie @ powinna pojawić się 26.08 (przy 29 dniowych cyklach) test wyszedł negatywny i uwierzyłabym ale znam swój organizm i nigdy mi takich psikusów nie robił-przy pierwszej ciąży miałam namiastkę okresu i zorientowałam sie a teraz..hmmm nie mam żadnych objawów prócz podejrzeń że znacznie przesunął mi się dzień owulacji...chyba jednak jeszcze poczekam, musiałam się wam wygadać Odpowiedz Link Zgłoś
megi_25 Re: wiem że nic nie wiem 30.08.06, 15:23 U mnie też dwie kreski,ale jakoś nie wierzę i czekam jeszczę na betę.Jak jutro potwierdzi to dzidziuś pojawi się na świecie ok. 7 maja.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciuska Re: Termin na maj 2007!!! 30.08.06, 17:15 Witam. ja jutro robie test. ale jestem na 99,9% pewna że będzie dzidzia. sprawdzałam na necie i wychodzi że temin bedzie na 9 maj!!! odezwę sie jutro i napiszę co wyszło. Pozdrawiam Ciebię i BrzuszekOla Odpowiedz Link Zgłoś
breili Przenosimy sie?! 31.08.06, 14:31 Wlasnie znalazlam watek majowy na "Rowiesnikach". Przenosimy sie? forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42365 Odpowiedz Link Zgłoś
sophie2202 Przenosimy! 31.08.06, 15:15 Super że jest już majowe forum, będzie łatwiej pisać i szukać poszczególnych wątków, dzięki za link. Mam nadzieje że wszystkie się tam spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
ksenja1 Re: Termin na maj 2007!!! 01.09.06, 18:11 Hej! To ja też sie dopisuję... Test robiłam już wcześniej, 4 dni przed terminem mies. Dwie kreseczki, z tym, że jedna cieniutka. A dziś już dwie grube krechy. Synek będzie miał siostrzyczkę, albo braciszka . Pozdrawiam Was! Odpowiedz Link Zgłoś
aski.poz Re: Termin na maj 2007!!! 05.09.06, 10:46 dolaczam ! ) bedzie dwojka lobuzow - moze jakies zalozymy jakies forum ??? Maj 2007 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
breili Re: Termin na maj 2007!!! 05.09.06, 11:37 Juz mamy takie forum "Mamy majowe 2007": forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42365Zapraszamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś