Dodaj do ulubionych

temp a ciąża

04.09.06, 12:42
Dziewczyny zawsze jest wyższa temp jak sie zajdzie? Juz trace nadzieje bo
byla wyższa czyli 36,9 a teraz juz spada a do @ jeszcze 8 dni i juz trace
nadzieje.
Obserwuj wątek
    • viewiorka Re: temp a ciąża 04.09.06, 15:08
      Jeśli podwyższona temperatura utrzymuje się powyżej 14 dni to wskazuje na ciążę (ale tylko w przypadku, gdy owulacja jest 14 dni przed @ lub później)
      Jeśli tempka ci spadła... no cóż następnym razem się uda! Trzymam mocno kciuki!!!
      • amoniaaa Re: temp a ciąża 04.09.06, 15:09
        a ja wiem że jakieś 19 dni... czasami przecież faza lutealna trwa 16 dni więc
        to by się nie sprawdziło.
      • jatoja24 Re: temp a ciąża 22.09.06, 19:53
        viewiorka napisała:
        > Jeśli podwyższona temperatura utrzymuje się powyżej 14 dni to wskazuje na ciążę
        > (ale tylko w przypadku, gdy owulacja jest 14 dni przed @ lub później)

Nie zgodzę się. Dopiero 18-20 dni podwyższonej temperatury wskazuje na ciążę. 14
        dni to zaledwie przeciętna, standardowa długość fazy poowulacyjnej. 15 jeszcze
        wiosny nie czyni.
    • alfa156 Re: temp a ciąża 04.09.06, 15:32
      Mnie po owu tez spadła mimo, że do @ był jeszcze czas, spadła na trzy dni.
      Potem podskoczyła, potem znowu coś się opuściała na 1 dzień. A teraz zaczynam 9
      tcsmilePowodzenia
    • zaniepokojona10 Re: temp a ciąża 04.09.06, 16:13
      O rany! To mierzenie temperatury wykończy mnie i tak wogóle to chyba mam za
      małą tą temp tak czy siak bo w czasie owulacji mam 36,5 a potem 36,9 potem 36,8
      ja 37,00 mam tylko w czasie okresu i to pierwszy dzień. Czy jest na to jakaś
      norma? Pozdrawiam wszystkie starające się i życzę cierpliwości.
      • amoniaaa Re: temp a ciąża 04.09.06, 16:18
        ja nigdy nie mam 37,00 zawsze poniżej... zaraz po okresie mam tak 36,30 a potem
        jak skoczy to góra 36,95 ale zazwyczaj 36,80....
      • blaszany_dzwoneczek Re: temp a ciąża 04.09.06, 16:26
        Temperatura powinna wzrastać PO owulacji i pozostawać podwyższona aż do okresu -
        wtedy powinna spadać - ten spadek może nastąpić dzień przed okresem, pierwszego
        dnia okresu, a zdarza się nawet drugiego. Nie jest też istotne, czy osiaga twoja
        temperatura 37 stopni. Ważne jest aby ta podwyższona temperatura osiągnęła min.
        0,2 stopnia (dwie kreski) więcej niż najwyższa temperatura z fazy
        przedowulacyjnej, nie licząc temperatur w jakiś sposób zakłóconych (choroba,
        alkohol...). tak więc dla jednej kobiety 36.7 to może być już wyższa
        temperatura, bo przed owulacją ma np. 36.4-36.5, a dla innej może to być niższa
        temperatura, bo taką miewa w okresie przedowulacyjnym, a po owulacji skacze jej
        do 37.0 na przykład.
        Jak już mierzysz temperaturę to proponuję poświęcić chwilę czasu i poczytać
        choćby na necie o fizjologii cyklu kobiety, bo widze, ze zupełnie się w tym nie
        orientujesz i nic Ci nie daje to mierzenie temperatury, poza nerwami.
        • megi1974 Re: temp a ciąża 22.09.06, 11:53
          U mnie pierwszym objawem, że mogę być w ciąży była temperatura. Nie mierzyłam,
          ale czułam, że czoło mam ciepłe. Tak więc moje przypuszczenia (intuicja) były
          słuszne. Od pierwszego dnia po kochajkowaniu czułam się "inaczej" niż zwykle.
          • patchuli Re: temp a ciąża 22.09.06, 12:01
            czy faza poowulacyjna podwyższonej temp. może być dłuższa niż 14 dni?
            nawet jeśli ciązy nie ma?
            • blaszany_dzwoneczek Re: temp a ciąża 22.09.06, 12:20
              Tak, dopiero powyżej 18 wyższych temperatur świadczy prawdopodobnie o ciąży.
              Standardowa długośc fazy poowulacyjnej to 12-16dni.
          • iwka80 Re: temp a ciąża 26.09.06, 13:00
            ciepłe czoło?? przecież temp. mierzy sie od srodka, a nie pod pachą. Tak
            myślałam do tej pory przynajmniej...
            • megi1974 Re: temp a ciąża 26.09.06, 13:21
              Jak ktoś mierzy temperaturę codziennie, to wie jak mu się zmienia. Ja nigdy w
              życiu nie mierzyłam temperatury w celach "prokreacyjnych" i dlatego było dla
              mnie podejrzane (czyt. chyba się udało, jestem w ciąży!!!) gdy miałam ciepłe
              czoło. Być może gdybym mierzyła od środka to też byłaby ona wyższa, ale nie mam
              porównania, dlatego dla mnie 1 symptomem ciąży było ciepłe czoło.
    • iwka80 Re: temp a ciąża 25.09.06, 12:29
      a u mnie jest 35 dzień cyklu, temp. 37 st.,po południu 37,7 , @ brak. Robię
      dziś test. Mam nadzieję...
      • iwka80 Re: temp a ciąża 25.09.06, 13:08
        Ta temp.daje mi nadzieję,bo jeszcze trzy dni temu była rano 36,8 st. a teraz
        jest po 37 st.Cieszy mnie to.Jak myślicie??
        • megi1974 Re: temp a ciąża 25.09.06, 13:50
          Zrób test i będziesz wiedzieć. Ja zrobiłam 4 dni przed terminem okresu i
          wyszedł pozytywny. Wczoraj miałam dostać, nie dostałam, a więc jestem
          pozytywnej myśli. Szkoda czasu na zamartwianie się, najwyżej stracisz 10 zł. Ja
          robiłam testy (w sumie 4 )po południu, czyli nie tak jak zalecają rano z
          porannego siusiu i mimo, to wyszły pozytywne. Zresztą jestem tak niecierpliwa,
          że z pewnością nie wytrzymałabym do terminu okresu, wolę wydać 10 zł niż
          przeżywać kolejny dzień niepewności.
        • jatoja24 Re: temp a ciąża 25.09.06, 18:54
          Nieważne, jaka dokładnie jest temperatura, ważne jest, o ile jest wyższa w
          stosunku do poprzednich i ile takich wyższych temperatur odnotowałaś.
          • iwka80 Re:tracę nadzieję... 26.09.06, 08:11
            Witajcie,ja już powoli tracę nadzieję.Robiłam wczoraj test i wyszedł negatywny,
            a dziś 36 dzień cyklu. Temp.rano 36,9 spadłą o 1 st.Nie wiem co myśleć...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka