zolza79 25.11.06, 15:39 Co to może znaczyć??Dziś mój 17dc i po kilkudniowym wzroście temka dziś spadła do 36.5, nigdy tak nie miałam, co może być tego przyczyną??Zaczynam się poważnie martwić, jestem zdesperowana, czy to znaczy, że z dzidzi w tym miesiącu ZNOWU nic(( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chrumpsowa Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 15:53 Czy skorelowalas wzrost temp. ze sluzem? Moze dopiero jestes przed owulacja???? Polecam poczytanie, bo wydaje mi sie, ze nie do konca znasz zasady npr. Temp. wczesniej Ci nie powie niz test, ze jestes w ciazy. Temp. i sluz pokaza czy z Twoim cyklem jest wszystko ok. Dopier 18 wyzszych temp. po skoku moze swiadczyc o ciazy a zazwyczaj to jest 4 dni spozniajacej sie miesiaczki i KAZDY test pokaze Ci ciaze. Ponizej kilka linkow, zachecam do lektury: www.embrion.pl www.npr.prolife.pl www.npr.pl/ forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14906 www.naturalnemetody.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:29 Właśnie chodzi o to, że z obserwacji tempki i śluzu + moje specyficzne okołoowulacyjne dolegliwości, wskazywały, że jajeczkowanie było 4 dni temu, stąd mój niepokój co to wspomnnianego spadku!!nawet nie podejrzewam ciąży, wręcz przeciwnie!!jestem pewna, że się nie udało. Podwyższona tempka zawsze utrzymywała się do dnia @!! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:39 Niestety, nikt ci tu nic konkretnego nie powie. Jeżeli jutro temperatura wróci na dotychczasowy poziom, znów będą dwie możliwości: a) spadek implantacyjny (choć 4 dc to trochę wcześnie, ale organizm kobiety to nie zegarek, więc niczego nie można wykluczyć), b) przypadkowy wybryk organizmu. Pewność będziesz miała dopiero wtedy, kiedy przyjdzie @ albo kiedy właśnie nie przyjdzie, a na teście zobaczysz dwie kreseczki. Moja rada: nie stresuj się tym, bo to ci w niczym nie pomoże. Spóbuj się czymś zająć, co w okresie przedświątecznym nie powinno być trudne, i spokojnie odczekaj jeszcze tych 10 dni, aż wszystko się wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:46 Powodu spadeku temp w fazie lutealnej.: - oziebienie ciala/przemarzniecie - malo snu - stres - chwilowy niedobor progesteronu - blad w pomiarze (np. zmierzylas WCZESNIEJ niz zazwyczaj) Nie powinnas sie martwic tylko czekac spokojnie. Jesli spadek bylby po ok 12 dniach podwyzszonej temp. i sie utrzymywal, moglby z duzym prawdopodobienstwem swiadczyc o zblizajacym sie okresie, a tak to jeszcze nic nie wiadomo. Musisz obserwowac sie dalej. Jak pisalam wczesniej temp. NIE POWIE Ci wczesniej niz test czy ciaza bedzie czy nie, a twierdzenie "ze na pewno nici z ciazy" w 17 dc sa przesadzone - w tej chwili NIC tak naprawde nie mozna stwierdzic. Czekaj cierpliwie na rozwoj sytuacji. Oby to byl chwilowy spadek, cykl okazal sie taki 9-mny Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chrumpsowa Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 16:47 Podobno spadki implantacyjne to MIT (wg. poloznej i instruktora npr): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14906&w=45120884&a=46537330 Odpowiedz Link Zgłoś
zolza79 Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 17:01 dzięki dziewczyny, macie rację nie ma się co stersować na zapas, poczekamy, zobaczymy!! Odpowiedz Link Zgłoś
yskyerka Re: Spadek temperatury - pomocy!!! 25.11.06, 17:19 Tu jest fajnie wyjaśnione, skąd się biorą spadki implantacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś