kathia_25 22.01.07, 11:11 jakie macie/miałyście-ja zajadałam się do obłędu pomarańczami,a później mizerią;był moment że miałam ochotę na bigos ze spaghetti Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arabela27 Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 11:16 ja wybiegałam z pracy do warzywniaka aby kupić sobie 5 ogórków kiszonych. Trawało to ok 2 tygodni najlepsze były reakcje ludzi bo oczywiście jadłam je juz po drodze Odpowiedz Link Zgłoś
zarazmama Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 11:21 tak gdzieś do 7mc praktycznie nic, natomiast teraz (35tc) mam przeogromną ochotę na benzynę, farby, beton-mogłabym przebywać na budowach non stop a i jeszcze manti-idą mi całe opakowania, nie potrafię sie powstrzymać Odpowiedz Link Zgłoś
morda296 Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 12:12 Ja od początku ciąży mogę litrami pic mleko i kilogramami jeśc banany. Ostatnio nabrałam też ochoty na razowy chlebek z poledwica drobiową. No to chyba pójdę sobie zrobic ze cztery kanapeczki Odpowiedz Link Zgłoś
hela_bertz1 Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 12:27 Ja mogę tonami pochłaniać przecier pomidorowy (fuj) Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 12:38 Nie mialam zadnych, no poza ogolna zachcianka zarcia na potege. Odpowiedz Link Zgłoś
baska121 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 08:48 ja przed samym porodem pieklam placki ziemniaczane bo tak mi sie zachcialo .Zjadlam i poszlam rodzic . Odpowiedz Link Zgłoś
dinobambino Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 22:19 A ja dopiero w ostatniej fazie ciąży na drożdżówki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
reninka72 Re: ciążowe zachcianki 22.01.07, 23:33 Ja tez drozdzowki i wszelkie ciasta drozdzowe mniej wiecej od polowy ciazy Niestety, tylko do momentu, kiedy dowiedzialam sie, ze mam cukrzyce ciazowa, teraz cierpie. Oprocz tego jablka na kilogramy. Odpowiedz Link Zgłoś
oleswava Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 09:16 Na początku tej ciąży na przemian czekolada i grzybki marynowane. teraz na czekoladę nie mam zupełnie ochoty, miłość do grzybków została. W pierwszej ciąży zajadałam się hot dogami. codziennie musiałąm zjeść przynajmniej jednego Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj21 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 09:20 W pierwszej ciąży hitem były naleśniki z serem (przed ciążą nie przepadałam za naleśnikami) - jadałam odsmażane na śniadanie i kolację przez kilka tygodni non stop, potem raz dziennie. JAk mi się kończyła porcja do odsmażania to robiłam nową. No i galaretki wszelkiej postaci. Teraz galaretki też ale nie z taką siłą, za to zaczęłam pić pikantny sok pomidorowy (tabasco) - zawsze napawał mnie obrzydzeniem Odpowiedz Link Zgłoś
nutka500 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 11:08 Ja przez ostatnie 10 lat nie tknęłam wątróbki, a odkąd jestem w ciąży mogłabym jeść codziennie Odpowiedz Link Zgłoś
adamari1 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 11:11 nie mam zachcianek, nie zmienil mi sie ani smak, ani wech, ani apetyt Odpowiedz Link Zgłoś
morda296 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 12:03 Ale wątróbka akurat zawiera bardzo duzo witaminy A, a jej nadmiar może byc bardzo szkodliwy dla rozwoju dziecka, więc raczej nie jedz jej w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
rene8 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 12:29 Kwaśne,kwaśne,kwaśne. Ale szczytem ostatnio było ja wypiłam w pracy kubek soku z ogórków kwaszonych ,a za 15 minut jadłam lody czekoladowe z bitą śmietaną i syropem malinowym! I mandarynki,w ilościach przekraczających granice. I surówka z cykorii z "moim" sosem vinegrete Odpowiedz Link Zgłoś
iwett27 Re: ciążowe zachcianki 23.01.07, 14:29 A ja nie mam zadnych zachcianek, jedynie jak widze reklame w tv to tak sobie mysle ze bym zjadla ale poza tym nic specjalnego a szkoda bo barzo chcialam przyyc choc toche: Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakaszuba Re: ciążowe zachcianki 30.01.07, 10:54 Jestem załamana, zasze odżywialam się zdrowo itp, a teraz mam zachcianki na frytki, cole i w ogóle mcdonaldy....nie jem tego , ale myslę o takim zarciu i slinka mi cieknie, jak mijam samochodem fastfoody..help!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga415 Re: ciążowe zachcianki 07.02.07, 23:20 Pączki ! wiem że to jest tuczące ale ciągle mam ochotę na pączki Odpowiedz Link Zgłoś
karolata Re: ciążowe zachcianki 08.02.07, 09:30 na samym początku ogóry kiszone, papryka konserwowa i parówki. Teraz powidła ze śliwek. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: ciążowe zachcianki 08.02.07, 12:34 a ja obecnie w 12 tc wszystko co w occie - ogórki konserwowe, papryka też konserwowa, ale także kiszona kapusta, chipsy pikantne paprykowe, słodyczy zero, od ciast mnie odrzuca, ale wspaniale pochłaniam parówki z musztardą i jak myślicie - kto tam w środku domaga się takich potraw?? Odpowiedz Link Zgłoś