Dodaj do ulubionych

Starania Zimowe

• lamciad Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:17
      No i masz babo placek.Dzis maz byl u dr Niemoczynskiego w InviMedzie.Doktorek
      uspokoil,ze z takimi wynikami spokojnie mozemy sie starac o dziecko!!!W ogole
      byl zdziwiony,ze lekarz zaproponowal nam inseminacje po 5-6 miesiacach
      bezowocnych staran.
      Maz wizyta jest zachwycony,lekarz przeprowadzil z nim obszerny wywiad,wypytal o
      doslownie o wszystko.I dodal bardzo wazna rzecz:odstawic wszelkie obserwacje
      ciala,a w szczegolnosci pomiar temperatury,kochac sie wtedy kiedy przyjdzie
      ochota i dac sobie jeszcze przynajmniej pol roku.Bo blokada psychiczna dziala
      jak najlepsza antykoncepcja.
      Tak wiec koniec z tymi strasznosciami,pelen luz!!!Jupiii
      • alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:37

Lamiciad, Niemoczynski to jest super specjalista, bylam u niego z pierwsza
        ciaza. Na samym poczatku bo pozniej juz prowadzilam w Medicoverze. Moja bratwa
        tez do niego chodziala a jesli chodzi o "nieplodnosc" jest rewelacyjny!!!
        Widzisz jak fajnie! Dzialacie sobie a ja zycze owocnych rezultatow!!!
        • alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:38

ja tez poslucham jego rady i koniec z obserwacja, tempkami, testami owu!!!!
      • tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:48
        Alela mnie się udało w cyklu, w którym najważniesze dla mnie były wyjazdy na
        narty i tylko o tym myślałam. Obserwowałam się tak bardziej "przy okazji". Więc
        z tym myśleniem to chyba faktycznie prawda.

Lamciad wcześniej o tym nie pisałam, ale mój M. kilka lat temu miał
        zdiagnozowane żylaki powrózka nasiennego. Dodatkowo ma gdzieś ( nie pamiętam
        dokładnie gdzie ) jakieś zwapnienia, które też nie ułatwiają sprawy. A mimo to
        się udało. Kilka miesięcy zażywał selezinACE a potem salfazin ( tak poradziła
        moja lekarka ). Więc nie ważne ile jest tych plemniczków ważne że są! Trzymam
        kciuki!
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:43
      No i super alela ja też już nic nie obserwuje więc ,,olewamy,,we dwie!
      Przez ten tydzień tak psychicznie odpoczęłam że wiem dokładnie że te
      wypatrywanie i wyczekiwanie mnie wykańcza i mam to gdzieś, na każdą przyjdzie
      porasmile
      Dostałyscie odemnie meila?
      • alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:46
        nie a co to za mail? Mojego adresu chyba nie ma na forum. ale juz ci podaje
        aleks@neostrada.pl
        • alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:48
          ide odebrac mala z przedszkola, zajrze to do was wieczorkiem, pa.
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:10
      alela każda z nas ma gazetowego , automatycznie jak udziela się na forumsmile
      np Ty masz alela1@gazeta.pl wejdz u góry masz poczta- zaloguj się tam i
      odbierz pocztę.
      Dwa m-ce temu też tego nie wiedziałam i dziewczyny na forum mnie oświeciły.
      • tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:37
        Aba melduje że mam zdjęcia!!!! Dzięki.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:39
          Ja też smile Ale masz dużą córę!
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:54
      No moja córa to wielka baba, a ma całe 8 lat, niedługo mnie przerośnie!
      Dzwoneczku jak tam samopoczucie?
      • iva_marti Re: Starania Zimowe 13.02.07, 14:22
        Ja też mam zdjecie.
        Mnie znowu dopadl jakiś wirus sad Boli mnie gardło, nos zatkany i ogólnie
        kiepsko się czuje. Moja mała , niestety też się zaraziła.Właśnie zmierzyłam jej
        gorączkę i jestem przerażona 39,2. Pewnie gdybym trzymała dłużej to jeszcze
        więcej. Jeszcze nigdy nie miała takiej gorączki ,najwyżej stan podgorączkowy.
        Ledwo patrzę na oczy ....
        • lamciad Re: Starania Zimowe 13.02.07, 16:04
          No,zdrowieć mi tu,a nie chorowaćsmile!!!
          Alela i Aba-no to we trzy dajemy na luz.Zobaczymy,jak bedzie.
          W przyszly weekend wybieram sie na narty,wiec teraz tez zyje wyjazdemwink
          • oska81 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 17:08
            Aba - melduję, że do mnie zdjęcia również dotarły.
            Lamciad to cudowne wieści nam przekazujesz.
            Więc jeśli tylko sytuacja się u mnie wyklaruje to dołączam do wyluzowanych
            babeczek i generalnie mam gdzieś termometr (nie dosłownie oczywiście), śluz
            (którego i tak nigdy nie mam), bóle i inne takie.
            A tymczasem....ciągle czekam

Tweety mam nadzieję, że jak już zameldujesz sie na październikówkach to i tak u
            nas zostaniesz, jak Iva i Dzwoneczek.
            Nasze mamusie - życzę zero mdłości i super samopoczucia
            • tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 19:10
              "Nasze mamusie - życzę zero mdłości i super samopoczucia"
              - Pięknie dziękuje!!!

"Tweety mam nadzieję, że jak już zameldujesz sie na październikówkach to i tak u
              nas zostaniesz, jak Iva i Dzwoneczek"
              - Z przyjemnością!!!
              • iva_marti Re: Starania Zimowe 13.02.07, 19:55
                W tym wyluzowaniu to rzeczywiście coś jest. U mojej mamy w pracy jedna
                dziewczyna po wielu latach starać, zrezygnowała i zaczeła się starać o adopcję.
                Kiedy mieli już odbierać swoje dziecko okazało sie ,że ona jest w ciąży. Mieli
                od razy dwójeczke.
                Koleżanka po 3 latach staran, pogodziła się z tym ,ze trzeba będzie zrobić
                inseminację albo in vitro. Miała jesze iść na laparoskopie ,zrobić sobie
                przerwę i na zabiegi.Kiedy miała się zgłosić na wizytę przed laparoskopią to
                okazało sie ,że jest w ciąży.
                Jeszcze wiele innych ...
                I jak tu nie wierzyć w siłę naszej psyche...
                • lamciad Re: Starania Zimowe 13.02.07, 22:46
                  Jak dzis zdawalam relacje z wizyty u doktorka mojej mamie to powiedziala:"a
                  pamietasz te ciotke(...),po kilku latach staran postarali sie z wujem o
                  adopcje.Jak synka mieli juz w domu to cioteczka od razu zaszla w ciaze,urodzila
                  syna,po dwoch miesiacach znowu byla w ciazy,urodzila corke i ... po dwoch
                  miesiacach kolejna ciaza"!!!Tak wiec to wyluzowanie chyba naprawde dzialawink
                  nawet zaryzykowalabym stwierdzenie,ze trzeba uwazac na hiperwyluzowanie,bo moze
                  skutkowac malym przedszkolemsmile)))
            • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:34
              oska81 napisała:

> Nasze mamusie - życzę zero mdłości i super samopoczucia

Dzięki serdeczne, może się te życzenia przydadzą na przyszłość, bo obecnie to
              się baaaardzo źle czuję. Ledwo żyje sad
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:18
      No to dziewczyny luzujemy się !( chociaż trochę)
      Oska a brałaś na ten śluz Opearola wiesiołek ? wg jest świetny, może Tobie też
      przypasuje?
      Lamciad to fajowo że wszystko się układa po Twojej myśli
      Na nartach można się naprawdę odstresowaćsmile
      A po za tym musimy się wziąść w garść, żyć normalnie i po prostu czekać dotąd
      aż się doczekamysmile
      Pozdrawiam was
      • lamciad Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:26
        >A po za tym musimy się wziąść w garść, żyć normalnie i po prostu czekać dotąd
        >aż się doczekamysmile
        Święte słowa!!!Tymczasem ja zabieram się za szukanie wolnych miejsc w Zakopcu.
      • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:38
        Siedzę sobie w pracy, spokojny dzień na razie, ale odpukać, do końca jeszcze
        trochę czasu. Pogoda za oknem, co tu gadać, beznadziejna, co za tym idzie
        samopoczucie takie jak pogoda.
        Dziś walentynki, których i tak z mężem nie obchodzimy, bo kochamy się cały rok,
        owszem jakiś buziak jest i może jakiś słodycz, ale bez entuzjazmu, dzień jak
        każdy inny.
        Miałam iść na urlop od 19.02, ale chyba nic z tego, bo robotę mam, mieliśmy
        wyjechać, eee tam.
        Wczoraj poprawiłam sobie humor przestawieniem mebli, już od dłuższego czasu
        namawiałam ślubnego na to, a że ja dźwigać nie bardzo jeszcze mogę, więc w końcu
        się zgodziłsmile

Dobra kończę przekazywać te moje pesymistyczne myśli, bo nie chcę Was zatruwać.

Aba, nie próbowałam jeszcze z wiesiołkiem, trochę się boję, bo czytałam, że może
        mieć jakiś skutki, ale może trzeba. Tylko najpierw musi przyjść do mnie
        "kochana" @, bo na razie to nie potrzebne, ale jak tylko przyjdzie to kupię,
        poczytam jak się bierze i do robotysmile

Jeszcze 9 dni i wizyta u lekarza, aż sama jestem ciekawa jak to wszystko wśrodku
        u mnie teraz wygląda.

Dobra, teraz już na pewno koniec biadolenia!!!
        Buziaki wielgachne dla Wassmile
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 11:05
      My też olewamy Walentynki,rano kupilismy tylko sobie czekoladki i pożarlismy
      do kawkismile
      Wiesiołek na nic nie szkodzi ja też się głupot gdzieś naczytałam i trochę mnie
      to przestraszyło ale potem zagłębiłam się w temat , spytałam dwóch ginów i
      powiedzieli ze spoko można brać bo to na nic nie wpływa jeżeli już to moze
      pomóc.
      Lamciad ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego ....uwielbiam je nawet ten tłum
      ludzi mi nie przeszkadza a Krupówki wieczorem są takie piękne mogłabym tam
      chodzić godzinamismile ja w ogóle jestem fanem gór, widoków,grzańców i oscypków
      bardzo lubię ten klimatsmile
      • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 11:18
        Oooo tak, Zakopane, góry to jest po prostu bajka. Kocham nasze Tatry i tak
        bardzo chciałabym pojechać. Uwielbiam chodzić po nich, zaraził mnie tym mój mąż.
        Jeszcze na studiach z plecakami łaziliśmy całymi dniami od schroniska do
        schroniska, a potem na jedną noc do znajomej góralki. Ale osatni raz byliśmy ze
        3 lata temu, bo 2 lata temu pisaliśmy pracę dyplomową i braliśmy ślub, a w
        zeszłym roku mąż po złamanym kręgosłupie miał jeszcze zakaz. Ale może w tym roku
        się uda, chociaż na tydzień. Ale się rozmarzyłam, aż sie humor poprawił.
        Wstaję sie o 5 rano i wyrusza na szlak, wraca się aż się ściemni, jedzenie
        kanapek z pasztetem gdzieś na kamieniu, tabliczka czekolady w ręku, napój
        energetyzujący a dalej wędrówka, wieczorem do schroniska, grzaniec, ludzie,
        klimat. Jejku, jak wrócę do domu to sobie fotki obejrzę, aby powspomiaćsmile))
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 11:48
      O matko teraz ja się rozmarzyłam aż mi sie pracować odechciało!
      Super takie szwędanie się po górach....
      • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:01
        Też się rozmarzyłam i to tak bardzo, że zaczęłam oglądać w necie zdjęcia z
        Tatrsmile i pracowac się nie chce uncertain
        ale jeszcze 3 godzinki i do domkusmile
        • alela1 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:09
          alescie sie rozmarzyly!! ja dzisiaj strasznie slabo sie czuje, ogarnia mnie
          sennosc, ale to pewnie przez to, ze zle spalam. Wczoraj czulam lekkie szmery -
          tak to nazwe tzw. przed @. Czasami juz sa na tydzien przed.
          Pije juz 3 kawe moze to cisnienie dzisiaj niskie...
          Lamiciad zycze ci zebys znalazla fajne lokum w zakopcu, ja pamietam ,ze
          bookowalismy z 3 miesiace przed ale moze jest juz luzniejsmile
          Aba, dzieki za oswiecenie, rzeczywiscie mam poczte, zdjecia dostalam -ale masz
          burze wlosow, wow! ja to mam takie cieniutkie.
          • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:19
            Alelka a może to senność z innego powodu??smile Życzę Ci z całego serduchasmile

Ja sobie założyłam folder u siebie w domu na kompie i tam wkleiłam wszystkiw
            Wasze zdjęcia podpisane nickiem i wiecie co, teraz jak któraś pisze to wiem
            którasmile Bo tak to zawsze się myliłam, ale teraz jest już oksmile
            • tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:48
              Oska ja też kocham nasze Tatry. Jak pomyślę, że w tym roku będę co najwyżej
              mogła na nie popatrzeć z dolinek to mi smutno. Mój mąż się śmieje, że w tym
              roku spokojnie Orlą sam zaliczy, bo ja i tak bym tam nigdy nie poszła, bo to
              dla mnie za trudna trasa ( mam lęk wysokości i ekspozycje mi "nie służą" ).

Ja się za chwilkę wybieram się na bete. Zobaczymy czy ładnie przyrasta?
              • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:53
                Pamiętam swego czasu, że panicznie bałam się łańcuchów,np. jak idzie się z
                "piątki" na morskie przez świstówkę, a jak je zobaczyłam to śmiech mnie ogarnął,
                chociaż nie powiem jak idzie się z plecakiem to czasem pomagają, ale na orlą
                żeby się wybrać to musze jeszcze potrenować. Niby lęku wysokości nie mam, ale
                jak weszłam na Karb (od stawu gasienicowego) to mnie trochę przeraziłosmile

Tweety czekamy na wyniki betysmile
                • tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 15:01
                  Bardzo miło wspominam trasę z "piątki" przez świstówkę do moka. Była to moja 2
                  w życiu "wyprawa" w góry.
                  Wklejam zdjęcia z ostatnich wypadów (październik 2006r.):
                  widok na Orlą z Zawratu
                  img267.imageshack.us/my.php?image=p9220055ny1.jpg
                  w drodze na Ornak
                  img181.imageshack.us/my.php?image=p9300091wt4.jpg
                  Krew pobrana. Myślę że za jakieś 2-3 godz. powinien być wynik.

• iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 16:29
                    tweety koniecznie daj znać jak beta.
                    Oj a ja mam lęk wysokości i choć góry są piękne to strasznie się boję. Raz
                    weszłam na RYsy i na górze myslałam ,żę zawału dostanę. Moja siostra tak
                    spanikowała ,że usiadła ,złapała się kamienia i powiedziała ,że nie brdzie
                    schodzić. Powaznie się przestraszyłam ,że nie zejdzie bo miała panike w oczach.
                    • iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 16:30
                      alela1 ,który to dzień cyklu? Jak temperatura? Jaki masz śluz?
                      Może się udało....? Ile to już dni po owulacji?
                      • alela1 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 20:06
                        u mnie dzis 20dc, byla na badaniu hormonow prolaktyny i po godz z obciazeniem.
                        Wyniki dopiero jutro. tempka 37.1 ale nic mi to nie mowi, bo w zeszlym cyklu w
                        dniu @ mialam tempke 37, wiec tak bardzo sie nia nie sugeruje od owu jest caly
                        czas 37 raz spadla w polowie 36.8. Po owu +-8dni.
                        Sluz?? trudno powiedziec jest mokrawo, sluz lekko kremowy i to wszystko,
                        zadnych oznak, jedynie co to pryszcze dwa-a to juz na pewno znak nadchodzacej @.
                  • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:10
                    Tweety super zdjęciasmile) cudnie!!To ja idąc za Twoim przykładem , też wklejam
                    kilka fotek z naszej wyprawy

Świstówka (z piątki na morskie)
                    img70.imageshack.us/my.php?image=1535stawwkq5.jpg
                    ten sam szlak, ale już trochę niżejsmile
                    img233.imageshack.us/my.php?image=159wdrodzenamorskieokowrl9.jpg
                    wyprawa na Rysy
                    img383.imageshack.us/my.php?image=205zeszlakunarysymorskitu3.jpg
                    wyprawa na Czerwone Wierchy (posiłek regeneracyjnysmile)
                    img232.imageshack.us/my.php?image=256pw4.jpg
                    To było 3 lata temu sad niestetysad ale nadrobimysmile
                    • tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 21:40
                      To wklejam jeszcze "czerwone" Czerwone Wierchy:
                      img249.imageshack.us/my.php?image=p9240467ge8.jpg
    • tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 16:53
      Mam wyniki: po ok 44 godz. z 61 na 168 czyli 175%. Nieźle. Ciekawa jestem co
      powie jutro lekarka.
      • iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:09
        Pieknie rośnie Ci beta. Super!!!
        Mi to tylko minimum normy, a raz to nawet 65% w 3 doby. Oj ,ale na USG wszystko
        wyszło ok więc mam nadzieję ,że to taka moja uroda. Szkoda ,że w pierwszej
        ciąży nie robiłam tego badania. Miałabym porównanie.
        • iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:14
          Ja się nie mogę, przez to wszystko przekonać do tej ciązy. Cały czas jestem
          sceptycznie nastawiona... Pisałam kartke do męża na Walentynki i podpisałam
          tylko Ivonka&Martynka. Zapomniałam o maleństwie sad
          Oj biedne to dziecko. W pierwszej ciąży jak tylko zobaczyłam dwie kreski to już
          mówiłam do brzuszka itp. Troszke mi przykro ,że teraz nie potrafię się tak
          cieszyć i szkoda mi tego maluszka ,że takie pokrzywdzone...
          • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:18
            Nie może Ci być przykro, dopóki wszystko się nie ustabilizuje to tak podchodzisz
            do tego wszystkiego, ale jak już wszystko będzie dobrze to radość na pewno Ci
            wróci, a maluszek na pewno nie czuje się pokrzywdzony. Głowa do góry kochanasmile
      • oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:12
        No faktycznie, ładnie Ci skoczyłasmile

Iva - będzie dobrze zobaczysz, ja w to wierzęsmile
        • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:19
          dziewczyny u mnie zalamka, musze zbic prolaktyne, zeby zajsc w ciaze!! Moj
          wynik jest ponad norme a to moze przeszkadzac w zajsciu. Powody: depresja,
          wrazliwosc, nerwy-to cala ja! Pewnie dostane jakies leki zeby sie wyluzowac!!!

To by bylo na tyle. Do nastepnych staransad
          • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:37
            dodam , ze przed badaniem bardzo sie stersowalam, oze to tez mialo wplyw na
            wzrost? Wizyta u gina w sobote
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:42
      Alela głowa do góry, dasz radę na prolaktyne są lekismile
      Robiłaś prolaktynę z obciążeniem czy bez? jeżeli bez to koniecznie zrób jeszcze
      z obciążeniem będziesz miała czarno na białymsmile
      posiedziałaś trochę przed badaniem spokojnie , lekarze zalecają nawet 30 min
      odpoczynek i wyciszenie się przed gabinetem no i oczywiscie zero sexu dzień
      wczesniej, wzrost prolaktyny podnosi nawet drażnienie suteksmile a tsh badałaś ?
      bo mi ginka powiedziała że prolaktyna i tsh chodzą w parzesmilejak jedno rośnie to
      podobno druie spada i na odwrót, specem nie jestem ale może coś w tym być?
      Cisza tu dziś....wszystkie pewno pączkami się zajadacie? Ja zjadłam już dwa, a
      miałam się odchudzać!! po za tym czuje się beznadziejnie od paru dni, źle spie,
      boli mnie brzuch, chodze jakaś napompowana i ogólnie czuje się jak słoń w
      składzie porcelany, załamkasmile
      Ja już chcę wiosny,słońca,ciepełka.....
      • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:45
        z obciazeniem 7315
        • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:45

bez obciazenia 742 przy normie 637
      • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:48

Aba TSH mam 4.13 wartosci preferowane 0.27-4.2
        progesteron 52.5 wartosci pref. 5.3-86 przy fazie lutealnej
        w 1 trymestrze 52-154 ale na to wogole nie zwracam uwagi...
      • lamciad Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:53
        Alela,nic sie nie martw.Ciesz sie,ze poznalas juz przyczyne braku ciazy.A teraz
        podniose Cie na duchu,moja kolezanka miala wysoki poziom prolaktyny i dostala
        Bromergon.No i tak sie sprawa skonczyla,ze mimo zabezpieczania sie pigulkami
        zaszla w ciaze!!!Jej maz sie smieje,ze ma takie plemniki,ze nawet tabletki
        wygryzasmile))))))
        A ja tymczasem zarezerwowalam noclegi w Zakopcu,jeszcze tylko bileciki na
        Kasprowy i naostrzyc narty,bo po ostatnim wypadzie do Francji z lekka zdarte.
        Buziaki
        • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:43

problem w tym , ze to sa tylko moje domniemania.. jaka jest przyczyna dowiem
          sie w sobote...
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:49
      Alela żebyś się do soboty nie wykończyła nerwowo to może napisz na Bocianie do
      lekarza , opisz wszystkie swoje wyniki , najpózniej jutro rano będziesz mieć
      odpowiedzsmile może Cię uspokoi?
      • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:50

ok, dzieki. Nie powiem stres jest i zalamka tez.
        buziaki
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:53
      Ciekawe z tym progesteronem....a może?
      Tsh masz trochę za wysokie , ja mam 3,65 i ginka kazała rozszerzyć badania
      tarczycy ale reszta ich wyszła dobrze, przeciwciał też nie miałam więc
      powiedziała żeby nie przejmować się tym tshsmile dlatego byłam u drugiego
      endokrynologa-ginekologa , myślał 5 godzin i tez powiedział ze ok!
      tak naprawde sama jestem w kropce czy mam nie za wysokie tsh już je dwa razy
      badałam i raz miałam 2 a raz 4! tsh strasznie skacze....
      • iva_marti Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:34
        alela1 głowa do góry!!!! Najważniejsze ,ze znalazłaś przyczynę problemów.
        Teraz znasz wroga to sobie poradzisz. Prolaktynę bez problemów da się zbić.
        Dostaniesz Bromergon, możesz się po nim troszkę źle czuć ,ale działa. Koleżanka
        zbijała prolaktynę i naprawdę szybciutko sie udało. Najgorsze to niewiedzieć
        dlaczego nie wychodzi. Wszystko niby ok, a ciązy nadal brak. Wtedy nawet nie
        wiadomo co można zrobić ,żeby wreszcie się udało. Znaleźienie przyczyny to
        duuuuży krok do przodu.....
        • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:46

nie wiem czy to ta przyczyna, pewnie bede musiala powtorzyc badania, do gina
          ide w sobote. ale czytajac posty o prolaktynie na forum to moze byc to.
          Pociesza mnie fakt , ze owulacja byla!
          • alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:46

ale to tez domniemania
    • iva_marti Re: Starania Zimowe 15.02.07, 17:22
      Napisz na forum niepłodność. Tam dziewczyny pewnie będą wiedziały co może
      znaczyć taki wynik. Możę to oznacza zupełnie coś innego niż Ty myślisz...
      Opisz im wszystkie swoje badania, pewnie szybko będzie odpowiedz i daj znać co
      napisały.
      • tweety_28 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 21:46
        Alela ja bedąc już w ciązy ( o czym oczywiście jeszcze nie wiedziałam ) miałam
        progesteron trochę poniżej normy dla 1 trymestru, a Ty odrobinkę, ale jednak,
        masz powyżej. Może jednak się udało. Trzymam kciuki!!!!!

Ja dziś byłam u lekarza i jak na ten moment jest "książkowo". Macica ładnie
        rozpulchniona, szyjka zasiniała, ujście zamknięte. Na usg było widać w macicy
        pęcherzyk. Kolejną wizytę mam za 2 tyg.
        Potwierdził się termin na 21.10.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 16.02.07, 12:51
          A ja dopiero 1 marca mam wizytę. To będzie 8 tydzień. A teraz przemieszczam się
          po domu z miseczką - już się kilka razy przydała wink
          Trzymam kciuki, dziewczyny. Alela, za Ciebie szczególnie, bo to twoja kolej teraz.
          • tweety_28 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 13:11
            Dzwoneczku ja dokładnie 1 marca mam tą kolejną wizytę.
    • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 13:50
      Hej dziewczyny, mało piszę bo w zasadzie nie mam co pisać. Nic się nie dzieje.
      Dziś 41 dc i tak dla odmiany to ja ciągle czekam uncertain Już mnie trochę nudzi to
      czekanie. W ogóle mam jakiś skopany nastrój, ciągle jestem rozdrażniona i
      nerwowa. Za tydzień do lekarza maszeruję, więc mam nadzieję, że w końcu da mi
      coś na wywołanie, bo sama to ona nie nie przyjdzie. Generalnie mam doła i nie
      chce pisać za dużo, bo po co mam Was zarażać swoim kiepskim humorem. Wczoraj
      trochę humor mi się poprawił, bo kupiliśmy szafę i ją składaliśmy i układałam
      sobie w niej rzeczysmile a tak ogólnie to beznadziejna sprawa ze mną sad Starania w
      jakiś sposób zawieszone, czas leci, w sumie to ciągle 5 cykl, a tak naprawdę to
      od pół roku...bez sensu wszystko i do d.....

Alela- za Ciebie również kciuki trzymam, bo faktycznie Ty następna w kolejce do
      zaciążenia.
      Mamusie nasze dbajcie o swoje fasolkismile

W ogóle też jakoś dziwnie, nit nie chce do nas dołączyć, a towarzystwo
      niezaciążonych się jakoś wykrusza (co oczywiście jest bardzo pozytywne) ale nie
      chcę zostać tu SAMA sad((

Dobra kończę, bo doła mam straszliwego i w ogóle kiszka. Jedyne co to
      przynajmniej się wygadałam...Sorki za te marudzenie, ale musiałam...

Pozdrawiam
      Smutna Aga sad
      • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:08
        jeszcze jedno, Aba Ty też chyba jakoś teraz masz termin @, co?? Oby nie
        przyszła, trzymam kciuki mocno za Was, aby się wszytskim udało.
        Beatle trzymam kciuki
    • beatle80 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 13:55
      Witam ponownie,
      Okres miałam dostac wczoraj, nie dostałam i dzisiaj również. Temperatura nadal
      wysoka 37,15.
      Jutro robie test... smile
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:08
      Jestem i jasmile
      Tweety fajowo że wszystko dobrze u Ciebie ( u Was!)oby tak dalejsmile
      Oska - kurczę z tą Twoją @...cholera jedna , jakby przyszła to zaczynałabyś
      nowy cykl a wiadomo nowy cykl nowa nadzieja, obyś szybko ją dostałasmile
      Wiecie ja też już tak sobie myślałam dlaczego nikt się nie przyłącza? i
      doszłam do wniosku że chyba lepiej było jak były wątki np starania wrzesniowe,
      sierpniowe itp wydaje mi się że wtedy dziewczyny chętniej się dopisywały ?
      może nawet i do Nas zaglądają ale My tu ciągle ble ble o swoich sprawach i
      chyba je to odstrasza? bo tak naprawdę to zostałyśmy we cztery
      oska,alela,lamciad no i jasmile
      myślę że chyba trzeba założyć wątek starania marcowe, co Wy na to? od nowa
      będziemy przeskakiwać z m-ca na m-c mówi się trudno ale wydaje mi się że wtedy
      dziewczyny będą się przyłączać?
      • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:11
        jestem za, może marzec przyniesie jakieś nowe nadzieje i chęci na cokolwiek.
        Eee nie wypowiadam się dziś chyba, bo sam pesymizm ze mnie wypływa...
        Aba to chyba faktycznie zakładamy nowy wątek Starań Marcowych.
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:31
      Tak dziś mam dostać @ i na bank dostanęsmile widzę że w moim wypadku nie działa
      ani nakręcanie się ani wyluzowywanie się , w tym m-cu nie myślałam o ciąży i
      nawet za bardzo się nie starałam i też nici z tego, niestety smile
      dziś idziemy na kolacje ze znajomymi, będzie moja kumpela która ma na dziś
      termin porodu więc popatrze sobie na wieeelki brzuch i zdołuję się do końca!
      oj będę miała ciężki weekend znów smutki mnie ogarnąsmile
      w poniedziałek założę Starania Marcowe, może coś się ruszy?
      • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:37
        No to Aba jesteśmy we dwie zdołowane sad((( Wiem co czujesz patrząc na wielgachny
        brzuch. Mi kumpela non stop przesyła zdjęcia swojego synka, który urodził się w
        listopadzie, nie winię jej, bo nie wiem o naszych problemach, ale i tak mnie ściska.
        ALE MAM DZIŚ DOŁA!!!!
        I Aba zakładamy w poniedziałek Starania Marcowe.

Właśnie się dowiedziałam, że od wtorku prawdopodobnie idę na urlop, nawet mnie
        to nie cieszy.
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:48
      U mnie dookoła same ciąże , załamkasmile nawet w pracy, dziś się dowiedziałam jest
      taka para on jara chyba ze 2 paczki dziennie razem z nią , non stop coś walą bo
      wiecznie imprezują, dziewczyna ma ponad 30 lat a nigdy nie była u ginekologa!i
      własnie oznajmili dziś że będą mieli dzidziusia ona jest już w trzecim m-cu ,
      wcześniej się nie zorientowała biedaczka, powiedzieli po czym poszli zajarać we
      dwoje , a właściwie we troje!
      to sobie ulżyłam ale wcale mi nie lepiej bo te wszystkie pierdoły o zdrowym
      życiu jak sie planuje ciąże to można między bajki włożyć, same bzdetysmile
      ale ten świat niesprawiedliwy. powoli zaczynam 7 cykl starań @ się rozkreca...
      buuuu smutno mi...
      • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:53
        No to może założymy kółko smutnych staraczek, bo ja dziś walę na boki samym
        cynizmem i złośliwościami, po prostu załamka totalna, a taka ładna pogoda za
        oknem, i co z tego????
        Abuś łączmy się razem w smutku.
        Za 5 trzecia, czas do domu.
      • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:58
        Dziewczyny, no co Wam powiedzieć żeby Was pocieszyć? Trzymam za Was kciuki
        bardzo bardzo mocno. Uda się na pewno niedługo, zobaczycie. Ja też już się
        zaczynałam powoli dołować, ale się udało. Myślę o Was ciepło - i mam nadzieję,
        że nie sprawia Wam przykrości obecność nas - już zaciążonych. Uszy do góry smile
      • tweety_28 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:59
        Aba i Oska tak mi smutno jak czytam Wasze posty. Biedactwa dopadł Was
        faktycznie niezły dołek. Przesyłam pozytywne fluidy, których u mnie ostatnio
        nie brakuje. Mam nadzieje, że choć odrobinkę pomogą. Trzymajcie się!!! Będzie
        dobrze.
        Ps. Pomysł z nowym wątkiem ( chociaż ja tu już nie mam nic do gadania ) bardzo
        dobry. Faktycznie nasze pogaduchy mogą odstraszać nowe starające się.
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:55
      Alela napisz koniecznie jak po wizycie u gina, jestem ciekawa co Ci powie o tej
      prolaktynie wiesz mnie ten temat też bardzo interesuje, szczególnie związek tsh
      i prolaktynysmile
      • alela1 prolaktyna-laktacja 16.02.07, 20:02
        Aba, studiowalam przez dwa dni internet i nawet moj maz dzwonil do lekarza, nie
        gina ale przyczyna wysokiej prolaktyny moze tez byc to, ze ja mam ciagle troche
        mleka, jak scisne to wyplywa biale mleko ze 3 kropelki a przeciez laktacja
        dziala jak srodek antykoncepcyjny!!! Jestem zalamana poraz drugi, ze wczesniej
        mi to nie przyszlo do glowy. jak przestalam karmic powinnam pozbyc sie mleka a
        ja to tak zostawilam. Nie wiem czy to ma zwiazek ale nie jest to normalne zeby
        po 2 latach nie karmienia miec wciaz kilka kropel mleka. Od jutra pewnie bede
        leczyc sie prochami, ponoc PRL szybko spada....
        • alela1 Re: prolaktyna-laktacja 16.02.07, 20:04
          takze chyba zostane na watku SAMA JAK PALEC!!!!
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:59
      ja też już spadam , zwolniłam się.
      Całuski
      pa
      p.s miłego weekendu Wam zyczę.
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 15:02
      Tweety, Dzwoneczku Kochane jesteście, buziakismile
      Wy Nas (mnie) kompletnie nie dołujecie bo jestem z Wami bardzo zżyta , razem
      się starałyśmy i jakoś tak na innych prawach Was traktujesmile
      Piszcie do Nas jak najwięcej bo bardzo Wam kibicujemy.
      • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 16:07
        Zgadzam się z Abą całkowicie, dodam jeszcze, że mnie np. to bardzo mobilizuje i
        raduje. Tak więc nie zostawiajcie nas tusmile Przyznam się nawet, że podczytuję Was
        na "październikowych mamach"smile
        I dzięki za wsparcie, widać jakoś nam tak naszło, mam nadzieję, że to chwilowy
        kryzys, co nie zmienia faktu, że samopoczucie moje straaaszne. Wróciłam do domu,
        to aż mąż się zdziwił, bo dawno takiego doła nie miałam.
        Położe się trochę
        Buziaki kochane
        • eva29 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 17:00
          To moze ja sie odwaze do was przyłaczyc. Ja staram sie o 2 dzidzie juz od 6 m-cy
          jestem po jednym poronieniu. Dzis byłam na USG aby potwierdzic owulacje i na
          szczescie tym razem była. Skonczyłam juz z mierzeniem tempki bo mnie szlag
          trafiał byłam niewolnikiem termometru. zaczełam obserwowac sluz i jestem z
          siebie dumna ze w tym miesiacu wkoncu taki jaki powinien byc- był. Powiedzcie mi
          czy 2 i 1 dzien przed owulacja ( przytulanka ) moga przyniesc efekty?CZekam do
          ok 30 lutego. Jesli sie nie uda to chyba po mału rezygnuje. Przyznaje ze juz
          powoli nie daje rady. Sciskam was
          • oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 17:30
            Witaj Evasmile Fajnie, że dołączyłaśsmile
            Jeśli chodzi o Twoje pytanko, to jak najbardziej efekty mogą być, plemniki w
            śluzie płodnym mogą sobie spokojnie czekac na komórkę jajową. Mówią, że to
            podobno metoda na dziewczynkę. I nie ma co rezygnować, ja dziś mam strasznego
            doła, ale wiem, że trzeba iść do przodu. Też zleciało mi już pół roku starań,
            tyle, że o pierwsze maleństwo, czasem jest gorzej a czasem lepiej, niektórzy
            starają się wiele lat i w końcu im się udaje, więc myślimy pozytywnie. Mnie dziś
            trochę trudniej, ale jutro nowy dzień.
            Życzę powodzonka w starankach i wiary, że się uda.
            • mijul kończymy doła, uśmiech proszę :) 16.02.07, 18:00
              cześć dziewczyny - czytam Was ostatnio dosyć regularnie i mimo iż nie pisałam
              to naprawdę bardzo wszystkim kibicuję.
              po pierwsze - koniec dołowania! to nic nam nie da. ja też się bardzo dołowałam
              i efekty były takie same - starania negatywne i do tego humor BEZNADZIEJNY!!!!!!
              teraz nadal starania negatywne - ale humor dużo lepiej. szkoda mi życia na
              zamartwianie się, tych długich miesięcy nikt mi nie odda i nie można
              podporządkowywać całego życia tylko staraniom. szkoda go na to! Ja mam już
              synka, teraz staram się o drugą dzidzię. kończę 8-my miesiąc starań. na
              początku było strasznie, każdy nieudany cykl to był stres i płacz. a teraz -
              dużo lepiej. nabrałam wiary że będzie dobrze i że sama sobie szkodzę. zobaczcie
              ile dziewczyn już zaciążonych z tych starających się!! nam też się uda. jestem
              pewna, pewna, pewna!!! tylko ta niecierpliwość nas zżera niepotrzebnie!! ja
              dzisiaj wybrałam się do kliniki niepłodności i może to też mnie tak na duchu
              podniosło. to że zaczęłam działać. mam spis badań do zrobienia, mój mąż też.
              oczywiście usłyszałam że starania 8 miesięcy to już trochę jest ale zgodnie ze
              sztuką zaczyna się całą procedurę "leczenia" po roku. to prawda. ale każdy jest
              inny. ja jakoś dużo lepiej psychicznie się poczułam że zaczęliśmy z meżem już
              teraz działać.
              tak więc chyba każdy musi znaleźć na siebie sposób. a i tak maluch w naszych
              brzuchach w końcu zamieszka. ZOBACZYCIE!!! przesyłam pozytywne fluidy kochane i
              ściskam mocno. jestem naprawdę spokojna. zawsze w życiu tak miałam że czasem
              musiałam na pewne rzeczy dłużej poczekać. ale one przychodziły...
              miłego w-endu i do usłyszenia aba, oska, alela i cała reszta waszej przemiłej
              paczki smile
              mijul
              • eva29 Re: kończymy doła, uśmiech proszę :) 16.02.07, 19:35
                mijul gdzie sie zgłosiłas do kliniki? i jak to wyglada? Ja myslałam zeby wybrac
                sie z mezem?
                • mijul Re: kończymy doła, uśmiech proszę :) 17.02.07, 16:40
                  hej Eva, jestem z Wawy, ja zgłosiłam się do Invimedu. też razem z mężem. ja
                  akurat byłam u dr Karwackiej - trochę z przypadku ale jestem bardzo zadowolona.
                  to ważne aby z mężem od razu zacząć procedurę bo badanie nasienia to jedno z
                  podstawowych badań.
                  • alela1 Re: Karwacka invimed 17.02.07, 16:52

ja bylam dzisiaj u niej, fajna babka postawila mnie na nogi. Kazala sie nie
                    stresowac i spokojnie nadal probowac bo owulacje mialam super wedlug niej, z
                    ostaniego monitoringu. Meza kazala przyslac za 3 miesiace albo jak chcemy juz
                    teraz. Zobaczymy .Na razie odpoczywam od forum, co by sie wyluzowac
                    psychicznie.... ale bede Was to odwiedzac!!
                    • mijul Re: Karwacka invimed 20.02.07, 13:39
                      Hej Alela, napisałam do Ciebie na priva gazetowego, buźka!!
                      piszę dopiero teraz bo też nie chcę schizować i dlatego nie codziennie tutaj
                      zaglądam smile powodzenia dla wszystkich!
                  • alela1 Re: kończymy doła, uśmiech proszę :) 17.02.07, 16:54

Mijul, my tez juz 8 miesiecy, i to samo mowila karwacka, zeby zaczac sie temu
                    przygladac po roku staran, ale chyba tez nie wytrzymam i pojdziemy.
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 17.02.07, 09:58
      Ive Mijul miło że napisałyście , razem będzie weselej bo My tu już
      trochę ,doła,,łapiemysmile
      Eve masz rację z tą niecierpliwoscią przynajmniej u mnie te doły to wina mojego
      charakterku! ja lubie mieć wszystko już! nawet jak np bluzkę sobie upatrzę to
      nie poczekam parę dni(jak nie mam kasy) tylko po trupach muszę kupić zaraz bo
      chyba bym sie wsciekła!niecierpliwość to moja najgorsza wadasmile a najgorsze jest
      że na wszystko co ważne muszę czekać i zawsze sporo nerw mnie to kosztuje, mam
      tego dośćsmile
      wiem że tak naprawdę 6 m-c to krótko , lekarze to w ogóle olewają każą jeszcze
      dwa trzy poczekać ale weś tu i czekaj?czekać będę tylko czy nerwowo się nie
      wykończę?
      Wczorajszą kolacyjkę też przypłaciłam łzami(jakoś tak same mi popłynęły
      wieczorem)chociaż kumpela strasznie gruba,spuchnięta, ledwo łazi i klnie swój
      los(ciąża nieplanowana a w domu 1,5 roczne dziecko)to najnormalniej jej
      zazdrosciłam!
      Drobra koniec biadolenia... zakładam wątek marcowy.
      • eva29 Re: Starania Zimowe 17.02.07, 16:58
        Czy mozecie powiedziec gdzie ta Karwacka jeszcze przyjmuje?? Ja jak na razie mam
        abonament w lux medzie ale juz sie konczy, potem niby mam miec w medicover od
        meza z pracy. Moze tam znacie kogos dobrego. Ja sobie postanowiłam ze jesli w
        tym miesiacu nic nie wyjdzie to moj maz pojdzie sie przebadac.Wydaje mi sie ze
        nic tez nie wyjdzie w tym miesiacu bo juz zaczynaja bolec mnie cycki jak zawsze
        przed zblizajaca sie @.Pozdrawiam.
        Ja jestem z Otwocka
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 18.02.07, 07:53
          Eva, cycki bolą również w ciąży. Mnie też bolały przed terminem miesiączki,
          nawet bardziej niż zwykle, a teraz dalej bolą i bolą i przestać nie chcą wink
    • beatle80 Re: Starania Zimowe 19.02.07, 09:19
      A u mnie chyba tez nic z tego. Piszę chyba po mam pewne wątpliwości. Okresu
      nadal nie dostałam (miał być w czwartek) i to mnie dziwi bo do tej pory cykle
      miałam bardzo regularne miesiac w miesiąc 30 dni.
      Ale niestety w sobotę robiłam test i tylko jedna kreska sad no i temperatura
      dziś trochę nizsza 37,85 (piatek, sobota 37,15)
      Gdyby nie ten spadek temperatury to wierzyłabym, że może mimo wszystko jeszcze
      było za wcześnie na test i moze mimo wszystko nam się udało.
      Ale w tej sytuacji pewnie sobie uroiłam i dlatego tak przetrzymałam ten okres,
      kto wie...
      • iva_marti Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:07
        Blaszny_dzwoneczku proszę napisz mi z jakiej strony masz taki suwaczek w
        podpisie, jak go zrobić i gdzie trzeba wkleić żeby był w podpisie.
        U nas w domu nadal szpital. Mała na antybiotyku. Ja mimo leczenia się sposobami
        domowymi i homeopatią przez cały poprzedni tydzień czuję się coraz gorzej.
        Kaszel chce mnie udusić ,dzisiaj lekarka przepisała mi antybiotyk. To już druga
        infekcja podczas tej ciąży. Odkąd wiem o ciąży już 3 tydzień choruje i jak tu
        się nie niepokoić.
        • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:42
          iva_marti napisała:

> Blaszny_dzwoneczku proszę napisz mi z jakiej strony masz taki suwaczek w
          > podpisie, jak go zrobić i gdzie trzeba wkleić żeby był w podpisie.

Iva, suwaczek jest ze strony
          tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php
          A jak go wkleić, to już nie pamiętam, robiłam to wg instrukcji z nagłówka forum
          Ci.. i jakoś mi się udało smile
          Fajniejszy niż te misie, bocianki i różowe bobaski przesuwające się po pasku,
          nie? wink
          No i Iva, zdrowia Ci życzę przede wszystkim. Ja dziś pofatygowałam się do mojej
          lekarki - internistki, bo tak okropnie się czuję, że chciałam, żeby mnie zbadała
          czy coś poza ciążą się do mnie nie przyplątało. Ofuknęła mnie po co przyszłam,
          no i może faktycznie niepotrzebnie, bo pacjentka przede mną tak kaszlała w
          gabinecie, hm... Na wszelki wypadek wcinam właśnie grzanki z czosnkiem - o dziwo
          wchodzą wink
          • blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:45
            Przepis jak wkleić suwaczek z nagłówka forum Ciąża i Poród, napisałam w skrócie
            C i P, i proszę cenzura obyczajowa zadziałała, hihihi wink
    • aba1122 Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:22
      Iva kochana będzie dobrze musi byc , nie zamartwiaj się na zapas , nieraz tak
      sie układa że non stop jakieś infekcje się czepiają, głowa do górysmile
      Pozdrawiam.
      Oska ale Ci fajnie , wyluzuj się i wracaj do Nas z nowymi siłami.
      • tweety_28 Re: Starania Zimowe 19.02.07, 17:38
        Iva no to kurujcie się wszyscy! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Oska życzę miłego wypoczynku!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka