lamciad Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:17 No i masz babo placek.Dzis maz byl u dr Niemoczynskiego w InviMedzie.Doktorek uspokoil,ze z takimi wynikami spokojnie mozemy sie starac o dziecko!!!W ogole byl zdziwiony,ze lekarz zaproponowal nam inseminacje po 5-6 miesiacach bezowocnych staran. Maz wizyta jest zachwycony,lekarz przeprowadzil z nim obszerny wywiad,wypytal o doslownie o wszystko.I dodal bardzo wazna rzecz:odstawic wszelkie obserwacje ciala,a w szczegolnosci pomiar temperatury,kochac sie wtedy kiedy przyjdzie ochota i dac sobie jeszcze przynajmniej pol roku.Bo blokada psychiczna dziala jak najlepsza antykoncepcja. Tak wiec koniec z tymi strasznosciami,pelen luz!!!Jupiii Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:37 Lamiciad, Niemoczynski to jest super specjalista, bylam u niego z pierwsza ciaza. Na samym poczatku bo pozniej juz prowadzilam w Medicoverze. Moja bratwa tez do niego chodziala a jesli chodzi o "nieplodnosc" jest rewelacyjny!!! Widzisz jak fajnie! Dzialacie sobie a ja zycze owocnych rezultatow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:38 ja tez poslucham jego rady i koniec z obserwacja, tempkami, testami owu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:48 Alela mnie się udało w cyklu, w którym najważniesze dla mnie były wyjazdy na narty i tylko o tym myślałam. Obserwowałam się tak bardziej "przy okazji". Więc z tym myśleniem to chyba faktycznie prawda. Lamciad wcześniej o tym nie pisałam, ale mój M. kilka lat temu miał zdiagnozowane żylaki powrózka nasiennego. Dodatkowo ma gdzieś ( nie pamiętam dokładnie gdzie ) jakieś zwapnienia, które też nie ułatwiają sprawy. A mimo to się udało. Kilka miesięcy zażywał selezinACE a potem salfazin ( tak poradziła moja lekarka ). Więc nie ważne ile jest tych plemniczków ważne że są! Trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:43 No i super alela ja też już nic nie obserwuje więc ,,olewamy,,we dwie! Przez ten tydzień tak psychicznie odpoczęłam że wiem dokładnie że te wypatrywanie i wyczekiwanie mnie wykańcza i mam to gdzieś, na każdą przyjdzie pora Dostałyscie odemnie meila? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:46 nie a co to za mail? Mojego adresu chyba nie ma na forum. ale juz ci podaje aleks@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 11:48 ide odebrac mala z przedszkola, zajrze to do was wieczorkiem, pa. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:10 alela każda z nas ma gazetowego , automatycznie jak udziela się na forum np Ty masz alela1@gazeta.pl wejdz u góry masz poczta- zaloguj się tam i odbierz pocztę. Dwa m-ce temu też tego nie wiedziałam i dziewczyny na forum mnie oświeciły. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:37 Aba melduje że mam zdjęcia!!!! Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:39 Ja też Ale masz dużą córę! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 12:54 No moja córa to wielka baba, a ma całe 8 lat, niedługo mnie przerośnie! Dzwoneczku jak tam samopoczucie? Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 13.02.07, 14:22 Ja też mam zdjecie. Mnie znowu dopadl jakiś wirus Boli mnie gardło, nos zatkany i ogólnie kiepsko się czuje. Moja mała , niestety też się zaraziła.Właśnie zmierzyłam jej gorączkę i jestem przerażona 39,2. Pewnie gdybym trzymała dłużej to jeszcze więcej. Jeszcze nigdy nie miała takiej gorączki ,najwyżej stan podgorączkowy. Ledwo patrzę na oczy .... Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 13.02.07, 16:04 No,zdrowieć mi tu,a nie chorować!!! Alela i Aba-no to we trzy dajemy na luz.Zobaczymy,jak bedzie. W przyszly weekend wybieram sie na narty,wiec teraz tez zyje wyjazdem Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 17:08 Aba - melduję, że do mnie zdjęcia również dotarły. Lamciad to cudowne wieści nam przekazujesz. Więc jeśli tylko sytuacja się u mnie wyklaruje to dołączam do wyluzowanych babeczek i generalnie mam gdzieś termometr (nie dosłownie oczywiście), śluz (którego i tak nigdy nie mam), bóle i inne takie. A tymczasem....ciągle czekam Tweety mam nadzieję, że jak już zameldujesz sie na październikówkach to i tak u nas zostaniesz, jak Iva i Dzwoneczek. Nasze mamusie - życzę zero mdłości i super samopoczucia Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 13.02.07, 19:10 "Nasze mamusie - życzę zero mdłości i super samopoczucia" - Pięknie dziękuje!!! "Tweety mam nadzieję, że jak już zameldujesz sie na październikówkach to i tak u nas zostaniesz, jak Iva i Dzwoneczek" - Z przyjemnością!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 13.02.07, 19:55 W tym wyluzowaniu to rzeczywiście coś jest. U mojej mamy w pracy jedna dziewczyna po wielu latach starać, zrezygnowała i zaczeła się starać o adopcję. Kiedy mieli już odbierać swoje dziecko okazało sie ,że ona jest w ciąży. Mieli od razy dwójeczke. Koleżanka po 3 latach staran, pogodziła się z tym ,ze trzeba będzie zrobić inseminację albo in vitro. Miała jesze iść na laparoskopie ,zrobić sobie przerwę i na zabiegi.Kiedy miała się zgłosić na wizytę przed laparoskopią to okazało sie ,że jest w ciąży. Jeszcze wiele innych ... I jak tu nie wierzyć w siłę naszej psyche... Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 13.02.07, 22:46 Jak dzis zdawalam relacje z wizyty u doktorka mojej mamie to powiedziala:"a pamietasz te ciotke(...),po kilku latach staran postarali sie z wujem o adopcje.Jak synka mieli juz w domu to cioteczka od razu zaszla w ciaze,urodzila syna,po dwoch miesiacach znowu byla w ciazy,urodzila corke i ... po dwoch miesiacach kolejna ciaza"!!!Tak wiec to wyluzowanie chyba naprawde dziala nawet zaryzykowalabym stwierdzenie,ze trzeba uwazac na hiperwyluzowanie,bo moze skutkowac malym przedszkolem))) Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:34 oska81 napisała: > Nasze mamusie - życzę zero mdłości i super samopoczucia Dzięki serdeczne, może się te życzenia przydadzą na przyszłość, bo obecnie to się baaaardzo źle czuję. Ledwo żyje Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:18 No to dziewczyny luzujemy się !( chociaż trochę) Oska a brałaś na ten śluz Opearola wiesiołek ? wg jest świetny, może Tobie też przypasuje? Lamciad to fajowo że wszystko się układa po Twojej myśli Na nartach można się naprawdę odstresować A po za tym musimy się wziąść w garść, żyć normalnie i po prostu czekać dotąd aż się doczekamy Pozdrawiam was Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:26 >A po za tym musimy się wziąść w garść, żyć normalnie i po prostu czekać dotąd >aż się doczekamy Święte słowa!!!Tymczasem ja zabieram się za szukanie wolnych miejsc w Zakopcu. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 10:38 Siedzę sobie w pracy, spokojny dzień na razie, ale odpukać, do końca jeszcze trochę czasu. Pogoda za oknem, co tu gadać, beznadziejna, co za tym idzie samopoczucie takie jak pogoda. Dziś walentynki, których i tak z mężem nie obchodzimy, bo kochamy się cały rok, owszem jakiś buziak jest i może jakiś słodycz, ale bez entuzjazmu, dzień jak każdy inny. Miałam iść na urlop od 19.02, ale chyba nic z tego, bo robotę mam, mieliśmy wyjechać, eee tam. Wczoraj poprawiłam sobie humor przestawieniem mebli, już od dłuższego czasu namawiałam ślubnego na to, a że ja dźwigać nie bardzo jeszcze mogę, więc w końcu się zgodził Dobra kończę przekazywać te moje pesymistyczne myśli, bo nie chcę Was zatruwać. Aba, nie próbowałam jeszcze z wiesiołkiem, trochę się boję, bo czytałam, że może mieć jakiś skutki, ale może trzeba. Tylko najpierw musi przyjść do mnie "kochana" @, bo na razie to nie potrzebne, ale jak tylko przyjdzie to kupię, poczytam jak się bierze i do roboty Jeszcze 9 dni i wizyta u lekarza, aż sama jestem ciekawa jak to wszystko wśrodku u mnie teraz wygląda. Dobra, teraz już na pewno koniec biadolenia!!! Buziaki wielgachne dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 11:05 My też olewamy Walentynki,rano kupilismy tylko sobie czekoladki i pożarlismy do kawki Wiesiołek na nic nie szkodzi ja też się głupot gdzieś naczytałam i trochę mnie to przestraszyło ale potem zagłębiłam się w temat , spytałam dwóch ginów i powiedzieli ze spoko można brać bo to na nic nie wpływa jeżeli już to moze pomóc. Lamciad ale Ci zazdroszczę tego Zakopanego ....uwielbiam je nawet ten tłum ludzi mi nie przeszkadza a Krupówki wieczorem są takie piękne mogłabym tam chodzić godzinami ja w ogóle jestem fanem gór, widoków,grzańców i oscypków bardzo lubię ten klimat Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 11:18 Oooo tak, Zakopane, góry to jest po prostu bajka. Kocham nasze Tatry i tak bardzo chciałabym pojechać. Uwielbiam chodzić po nich, zaraził mnie tym mój mąż. Jeszcze na studiach z plecakami łaziliśmy całymi dniami od schroniska do schroniska, a potem na jedną noc do znajomej góralki. Ale osatni raz byliśmy ze 3 lata temu, bo 2 lata temu pisaliśmy pracę dyplomową i braliśmy ślub, a w zeszłym roku mąż po złamanym kręgosłupie miał jeszcze zakaz. Ale może w tym roku się uda, chociaż na tydzień. Ale się rozmarzyłam, aż sie humor poprawił. Wstaję sie o 5 rano i wyrusza na szlak, wraca się aż się ściemni, jedzenie kanapek z pasztetem gdzieś na kamieniu, tabliczka czekolady w ręku, napój energetyzujący a dalej wędrówka, wieczorem do schroniska, grzaniec, ludzie, klimat. Jejku, jak wrócę do domu to sobie fotki obejrzę, aby powspomiać)) Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 11:48 O matko teraz ja się rozmarzyłam aż mi sie pracować odechciało! Super takie szwędanie się po górach.... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:01 Też się rozmarzyłam i to tak bardzo, że zaczęłam oglądać w necie zdjęcia z Tatr i pracowac się nie chce ale jeszcze 3 godzinki i do domku Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:09 alescie sie rozmarzyly!! ja dzisiaj strasznie slabo sie czuje, ogarnia mnie sennosc, ale to pewnie przez to, ze zle spalam. Wczoraj czulam lekkie szmery - tak to nazwe tzw. przed @. Czasami juz sa na tydzien przed. Pije juz 3 kawe moze to cisnienie dzisiaj niskie... Lamiciad zycze ci zebys znalazla fajne lokum w zakopcu, ja pamietam ,ze bookowalismy z 3 miesiace przed ale moze jest juz luzniej Aba, dzieki za oswiecenie, rzeczywiscie mam poczte, zdjecia dostalam -ale masz burze wlosow, wow! ja to mam takie cieniutkie. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:19 Alelka a może to senność z innego powodu?? Życzę Ci z całego serducha Ja sobie założyłam folder u siebie w domu na kompie i tam wkleiłam wszystkiw Wasze zdjęcia podpisane nickiem i wiecie co, teraz jak któraś pisze to wiem która Bo tak to zawsze się myliłam, ale teraz jest już ok Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:48 Oska ja też kocham nasze Tatry. Jak pomyślę, że w tym roku będę co najwyżej mogła na nie popatrzeć z dolinek to mi smutno. Mój mąż się śmieje, że w tym roku spokojnie Orlą sam zaliczy, bo ja i tak bym tam nigdy nie poszła, bo to dla mnie za trudna trasa ( mam lęk wysokości i ekspozycje mi "nie służą" ). Ja się za chwilkę wybieram się na bete. Zobaczymy czy ładnie przyrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 12:53 Pamiętam swego czasu, że panicznie bałam się łańcuchów,np. jak idzie się z "piątki" na morskie przez świstówkę, a jak je zobaczyłam to śmiech mnie ogarnął, chociaż nie powiem jak idzie się z plecakiem to czasem pomagają, ale na orlą żeby się wybrać to musze jeszcze potrenować. Niby lęku wysokości nie mam, ale jak weszłam na Karb (od stawu gasienicowego) to mnie trochę przeraziło Tweety czekamy na wyniki bety Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 15:01 Bardzo miło wspominam trasę z "piątki" przez świstówkę do moka. Była to moja 2 w życiu "wyprawa" w góry. Wklejam zdjęcia z ostatnich wypadów (październik 2006r.): widok na Orlą z Zawratu img267.imageshack.us/my.php?image=p9220055ny1.jpg w drodze na Ornak img181.imageshack.us/my.php?image=p9300091wt4.jpg Krew pobrana. Myślę że za jakieś 2-3 godz. powinien być wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 16:29 tweety koniecznie daj znać jak beta. Oj a ja mam lęk wysokości i choć góry są piękne to strasznie się boję. Raz weszłam na RYsy i na górze myslałam ,żę zawału dostanę. Moja siostra tak spanikowała ,że usiadła ,złapała się kamienia i powiedziała ,że nie brdzie schodzić. Powaznie się przestraszyłam ,że nie zejdzie bo miała panike w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 16:30 alela1 ,który to dzień cyklu? Jak temperatura? Jaki masz śluz? Może się udało....? Ile to już dni po owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 20:06 u mnie dzis 20dc, byla na badaniu hormonow prolaktyny i po godz z obciazeniem. Wyniki dopiero jutro. tempka 37.1 ale nic mi to nie mowi, bo w zeszlym cyklu w dniu @ mialam tempke 37, wiec tak bardzo sie nia nie sugeruje od owu jest caly czas 37 raz spadla w polowie 36.8. Po owu +-8dni. Sluz?? trudno powiedziec jest mokrawo, sluz lekko kremowy i to wszystko, zadnych oznak, jedynie co to pryszcze dwa-a to juz na pewno znak nadchodzacej @. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:10 Tweety super zdjęcia) cudnie!!To ja idąc za Twoim przykładem , też wklejam kilka fotek z naszej wyprawy Świstówka (z piątki na morskie) img70.imageshack.us/my.php?image=1535stawwkq5.jpg ten sam szlak, ale już trochę niżej img233.imageshack.us/my.php?image=159wdrodzenamorskieokowrl9.jpg wyprawa na Rysy img383.imageshack.us/my.php?image=205zeszlakunarysymorskitu3.jpg wyprawa na Czerwone Wierchy (posiłek regeneracyjny) img232.imageshack.us/my.php?image=256pw4.jpg To było 3 lata temu niestety ale nadrobimy Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 21:40 To wklejam jeszcze "czerwone" Czerwone Wierchy: img249.imageshack.us/my.php?image=p9240467ge8.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 16:53 Mam wyniki: po ok 44 godz. z 61 na 168 czyli 175%. Nieźle. Ciekawa jestem co powie jutro lekarka. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:09 Pieknie rośnie Ci beta. Super!!! Mi to tylko minimum normy, a raz to nawet 65% w 3 doby. Oj ,ale na USG wszystko wyszło ok więc mam nadzieję ,że to taka moja uroda. Szkoda ,że w pierwszej ciąży nie robiłam tego badania. Miałabym porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:14 Ja się nie mogę, przez to wszystko przekonać do tej ciązy. Cały czas jestem sceptycznie nastawiona... Pisałam kartke do męża na Walentynki i podpisałam tylko Ivonka&Martynka. Zapomniałam o maleństwie Oj biedne to dziecko. W pierwszej ciąży jak tylko zobaczyłam dwie kreski to już mówiłam do brzuszka itp. Troszke mi przykro ,że teraz nie potrafię się tak cieszyć i szkoda mi tego maluszka ,że takie pokrzywdzone... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:18 Nie może Ci być przykro, dopóki wszystko się nie ustabilizuje to tak podchodzisz do tego wszystkiego, ale jak już wszystko będzie dobrze to radość na pewno Ci wróci, a maluszek na pewno nie czuje się pokrzywdzony. Głowa do góry kochana Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 14.02.07, 17:12 No faktycznie, ładnie Ci skoczyła Iva - będzie dobrze zobaczysz, ja w to wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:19 dziewczyny u mnie zalamka, musze zbic prolaktyne, zeby zajsc w ciaze!! Moj wynik jest ponad norme a to moze przeszkadzac w zajsciu. Powody: depresja, wrazliwosc, nerwy-to cala ja! Pewnie dostane jakies leki zeby sie wyluzowac!!! To by bylo na tyle. Do nastepnych staran Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:37 dodam , ze przed badaniem bardzo sie stersowalam, oze to tez mialo wplyw na wzrost? Wizyta u gina w sobote Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:42 Alela głowa do góry, dasz radę na prolaktyne są leki Robiłaś prolaktynę z obciążeniem czy bez? jeżeli bez to koniecznie zrób jeszcze z obciążeniem będziesz miała czarno na białym posiedziałaś trochę przed badaniem spokojnie , lekarze zalecają nawet 30 min odpoczynek i wyciszenie się przed gabinetem no i oczywiscie zero sexu dzień wczesniej, wzrost prolaktyny podnosi nawet drażnienie sutek a tsh badałaś ? bo mi ginka powiedziała że prolaktyna i tsh chodzą w parzejak jedno rośnie to podobno druie spada i na odwrót, specem nie jestem ale może coś w tym być? Cisza tu dziś....wszystkie pewno pączkami się zajadacie? Ja zjadłam już dwa, a miałam się odchudzać!! po za tym czuje się beznadziejnie od paru dni, źle spie, boli mnie brzuch, chodze jakaś napompowana i ogólnie czuje się jak słoń w składzie porcelany, załamka Ja już chcę wiosny,słońca,ciepełka..... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:48 Aba TSH mam 4.13 wartosci preferowane 0.27-4.2 progesteron 52.5 wartosci pref. 5.3-86 przy fazie lutealnej w 1 trymestrze 52-154 ale na to wogole nie zwracam uwagi... Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:53 Alela,nic sie nie martw.Ciesz sie,ze poznalas juz przyczyne braku ciazy.A teraz podniose Cie na duchu,moja kolezanka miala wysoki poziom prolaktyny i dostala Bromergon.No i tak sie sprawa skonczyla,ze mimo zabezpieczania sie pigulkami zaszla w ciaze!!!Jej maz sie smieje,ze ma takie plemniki,ze nawet tabletki wygryza)))))) A ja tymczasem zarezerwowalam noclegi w Zakopcu,jeszcze tylko bileciki na Kasprowy i naostrzyc narty,bo po ostatnim wypadzie do Francji z lekka zdarte. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:43 problem w tym , ze to sa tylko moje domniemania.. jaka jest przyczyna dowiem sie w sobote... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:49 Alela żebyś się do soboty nie wykończyła nerwowo to może napisz na Bocianie do lekarza , opisz wszystkie swoje wyniki , najpózniej jutro rano będziesz mieć odpowiedz może Cię uspokoi? Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:50 ok, dzieki. Nie powiem stres jest i zalamka tez. buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 14:53 Ciekawe z tym progesteronem....a może? Tsh masz trochę za wysokie , ja mam 3,65 i ginka kazała rozszerzyć badania tarczycy ale reszta ich wyszła dobrze, przeciwciał też nie miałam więc powiedziała żeby nie przejmować się tym tsh dlatego byłam u drugiego endokrynologa-ginekologa , myślał 5 godzin i tez powiedział ze ok! tak naprawde sama jestem w kropce czy mam nie za wysokie tsh już je dwa razy badałam i raz miałam 2 a raz 4! tsh strasznie skacze.... Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:34 alela1 głowa do góry!!!! Najważniejsze ,ze znalazłaś przyczynę problemów. Teraz znasz wroga to sobie poradzisz. Prolaktynę bez problemów da się zbić. Dostaniesz Bromergon, możesz się po nim troszkę źle czuć ,ale działa. Koleżanka zbijała prolaktynę i naprawdę szybciutko sie udało. Najgorsze to niewiedzieć dlaczego nie wychodzi. Wszystko niby ok, a ciązy nadal brak. Wtedy nawet nie wiadomo co można zrobić ,żeby wreszcie się udało. Znaleźienie przyczyny to duuuuży krok do przodu..... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 16:46 nie wiem czy to ta przyczyna, pewnie bede musiala powtorzyc badania, do gina ide w sobote. ale czytajac posty o prolaktynie na forum to moze byc to. Pociesza mnie fakt , ze owulacja byla! Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 15.02.07, 17:22 Napisz na forum niepłodność. Tam dziewczyny pewnie będą wiedziały co może znaczyć taki wynik. Możę to oznacza zupełnie coś innego niż Ty myślisz... Opisz im wszystkie swoje badania, pewnie szybko będzie odpowiedz i daj znać co napisały. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 15.02.07, 21:46 Alela ja bedąc już w ciązy ( o czym oczywiście jeszcze nie wiedziałam ) miałam progesteron trochę poniżej normy dla 1 trymestru, a Ty odrobinkę, ale jednak, masz powyżej. Może jednak się udało. Trzymam kciuki!!!!! Ja dziś byłam u lekarza i jak na ten moment jest "książkowo". Macica ładnie rozpulchniona, szyjka zasiniała, ujście zamknięte. Na usg było widać w macicy pęcherzyk. Kolejną wizytę mam za 2 tyg. Potwierdził się termin na 21.10. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 16.02.07, 12:51 A ja dopiero 1 marca mam wizytę. To będzie 8 tydzień. A teraz przemieszczam się po domu z miseczką - już się kilka razy przydała Trzymam kciuki, dziewczyny. Alela, za Ciebie szczególnie, bo to twoja kolej teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 13:11 Dzwoneczku ja dokładnie 1 marca mam tą kolejną wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 13:50 Hej dziewczyny, mało piszę bo w zasadzie nie mam co pisać. Nic się nie dzieje. Dziś 41 dc i tak dla odmiany to ja ciągle czekam Już mnie trochę nudzi to czekanie. W ogóle mam jakiś skopany nastrój, ciągle jestem rozdrażniona i nerwowa. Za tydzień do lekarza maszeruję, więc mam nadzieję, że w końcu da mi coś na wywołanie, bo sama to ona nie nie przyjdzie. Generalnie mam doła i nie chce pisać za dużo, bo po co mam Was zarażać swoim kiepskim humorem. Wczoraj trochę humor mi się poprawił, bo kupiliśmy szafę i ją składaliśmy i układałam sobie w niej rzeczy a tak ogólnie to beznadziejna sprawa ze mną Starania w jakiś sposób zawieszone, czas leci, w sumie to ciągle 5 cykl, a tak naprawdę to od pół roku...bez sensu wszystko i do d..... Alela- za Ciebie również kciuki trzymam, bo faktycznie Ty następna w kolejce do zaciążenia. Mamusie nasze dbajcie o swoje fasolki W ogóle też jakoś dziwnie, nit nie chce do nas dołączyć, a towarzystwo niezaciążonych się jakoś wykrusza (co oczywiście jest bardzo pozytywne) ale nie chcę zostać tu SAMA (( Dobra kończę, bo doła mam straszliwego i w ogóle kiszka. Jedyne co to przynajmniej się wygadałam...Sorki za te marudzenie, ale musiałam... Pozdrawiam Smutna Aga Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:08 jeszcze jedno, Aba Ty też chyba jakoś teraz masz termin @, co?? Oby nie przyszła, trzymam kciuki mocno za Was, aby się wszytskim udało. Beatle trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 13:55 Witam ponownie, Okres miałam dostac wczoraj, nie dostałam i dzisiaj również. Temperatura nadal wysoka 37,15. Jutro robie test... Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:08 Jestem i ja Tweety fajowo że wszystko dobrze u Ciebie ( u Was!)oby tak dalej Oska - kurczę z tą Twoją @...cholera jedna , jakby przyszła to zaczynałabyś nowy cykl a wiadomo nowy cykl nowa nadzieja, obyś szybko ją dostała Wiecie ja też już tak sobie myślałam dlaczego nikt się nie przyłącza? i doszłam do wniosku że chyba lepiej było jak były wątki np starania wrzesniowe, sierpniowe itp wydaje mi się że wtedy dziewczyny chętniej się dopisywały ? może nawet i do Nas zaglądają ale My tu ciągle ble ble o swoich sprawach i chyba je to odstrasza? bo tak naprawdę to zostałyśmy we cztery oska,alela,lamciad no i ja myślę że chyba trzeba założyć wątek starania marcowe, co Wy na to? od nowa będziemy przeskakiwać z m-ca na m-c mówi się trudno ale wydaje mi się że wtedy dziewczyny będą się przyłączać? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:11 jestem za, może marzec przyniesie jakieś nowe nadzieje i chęci na cokolwiek. Eee nie wypowiadam się dziś chyba, bo sam pesymizm ze mnie wypływa... Aba to chyba faktycznie zakładamy nowy wątek Starań Marcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:31 Tak dziś mam dostać @ i na bank dostanę widzę że w moim wypadku nie działa ani nakręcanie się ani wyluzowywanie się , w tym m-cu nie myślałam o ciąży i nawet za bardzo się nie starałam i też nici z tego, niestety dziś idziemy na kolacje ze znajomymi, będzie moja kumpela która ma na dziś termin porodu więc popatrze sobie na wieeelki brzuch i zdołuję się do końca! oj będę miała ciężki weekend znów smutki mnie ogarną w poniedziałek założę Starania Marcowe, może coś się ruszy? Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:37 No to Aba jesteśmy we dwie zdołowane ((( Wiem co czujesz patrząc na wielgachny brzuch. Mi kumpela non stop przesyła zdjęcia swojego synka, który urodził się w listopadzie, nie winię jej, bo nie wiem o naszych problemach, ale i tak mnie ściska. ALE MAM DZIŚ DOŁA!!!! I Aba zakładamy w poniedziałek Starania Marcowe. Właśnie się dowiedziałam, że od wtorku prawdopodobnie idę na urlop, nawet mnie to nie cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:48 U mnie dookoła same ciąże , załamka nawet w pracy, dziś się dowiedziałam jest taka para on jara chyba ze 2 paczki dziennie razem z nią , non stop coś walą bo wiecznie imprezują, dziewczyna ma ponad 30 lat a nigdy nie była u ginekologa!i własnie oznajmili dziś że będą mieli dzidziusia ona jest już w trzecim m-cu , wcześniej się nie zorientowała biedaczka, powiedzieli po czym poszli zajarać we dwoje , a właściwie we troje! to sobie ulżyłam ale wcale mi nie lepiej bo te wszystkie pierdoły o zdrowym życiu jak sie planuje ciąże to można między bajki włożyć, same bzdety ale ten świat niesprawiedliwy. powoli zaczynam 7 cykl starań @ się rozkreca... buuuu smutno mi... Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:53 No to może założymy kółko smutnych staraczek, bo ja dziś walę na boki samym cynizmem i złośliwościami, po prostu załamka totalna, a taka ładna pogoda za oknem, i co z tego???? Abuś łączmy się razem w smutku. Za 5 trzecia, czas do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:58 Dziewczyny, no co Wam powiedzieć żeby Was pocieszyć? Trzymam za Was kciuki bardzo bardzo mocno. Uda się na pewno niedługo, zobaczycie. Ja też już się zaczynałam powoli dołować, ale się udało. Myślę o Was ciepło - i mam nadzieję, że nie sprawia Wam przykrości obecność nas - już zaciążonych. Uszy do góry Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:59 Aba i Oska tak mi smutno jak czytam Wasze posty. Biedactwa dopadł Was faktycznie niezły dołek. Przesyłam pozytywne fluidy, których u mnie ostatnio nie brakuje. Mam nadzieje, że choć odrobinkę pomogą. Trzymajcie się!!! Będzie dobrze. Ps. Pomysł z nowym wątkiem ( chociaż ja tu już nie mam nic do gadania ) bardzo dobry. Faktycznie nasze pogaduchy mogą odstraszać nowe starające się. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:55 Alela napisz koniecznie jak po wizycie u gina, jestem ciekawa co Ci powie o tej prolaktynie wiesz mnie ten temat też bardzo interesuje, szczególnie związek tsh i prolaktyny Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 prolaktyna-laktacja 16.02.07, 20:02 Aba, studiowalam przez dwa dni internet i nawet moj maz dzwonil do lekarza, nie gina ale przyczyna wysokiej prolaktyny moze tez byc to, ze ja mam ciagle troche mleka, jak scisne to wyplywa biale mleko ze 3 kropelki a przeciez laktacja dziala jak srodek antykoncepcyjny!!! Jestem zalamana poraz drugi, ze wczesniej mi to nie przyszlo do glowy. jak przestalam karmic powinnam pozbyc sie mleka a ja to tak zostawilam. Nie wiem czy to ma zwiazek ale nie jest to normalne zeby po 2 latach nie karmienia miec wciaz kilka kropel mleka. Od jutra pewnie bede leczyc sie prochami, ponoc PRL szybko spada.... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: prolaktyna-laktacja 16.02.07, 20:04 takze chyba zostane na watku SAMA JAK PALEC!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 14:59 ja też już spadam , zwolniłam się. Całuski pa p.s miłego weekendu Wam zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 15:02 Tweety, Dzwoneczku Kochane jesteście, buziaki Wy Nas (mnie) kompletnie nie dołujecie bo jestem z Wami bardzo zżyta , razem się starałyśmy i jakoś tak na innych prawach Was traktuje Piszcie do Nas jak najwięcej bo bardzo Wam kibicujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 16:07 Zgadzam się z Abą całkowicie, dodam jeszcze, że mnie np. to bardzo mobilizuje i raduje. Tak więc nie zostawiajcie nas tu Przyznam się nawet, że podczytuję Was na "październikowych mamach" I dzięki za wsparcie, widać jakoś nam tak naszło, mam nadzieję, że to chwilowy kryzys, co nie zmienia faktu, że samopoczucie moje straaaszne. Wróciłam do domu, to aż mąż się zdziwił, bo dawno takiego doła nie miałam. Położe się trochę Buziaki kochane Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 17:00 To moze ja sie odwaze do was przyłaczyc. Ja staram sie o 2 dzidzie juz od 6 m-cy jestem po jednym poronieniu. Dzis byłam na USG aby potwierdzic owulacje i na szczescie tym razem była. Skonczyłam juz z mierzeniem tempki bo mnie szlag trafiał byłam niewolnikiem termometru. zaczełam obserwowac sluz i jestem z siebie dumna ze w tym miesiacu wkoncu taki jaki powinien byc- był. Powiedzcie mi czy 2 i 1 dzien przed owulacja ( przytulanka ) moga przyniesc efekty?CZekam do ok 30 lutego. Jesli sie nie uda to chyba po mału rezygnuje. Przyznaje ze juz powoli nie daje rady. Sciskam was Odpowiedz Link Zgłoś
oska81 Re: Starania Zimowe 16.02.07, 17:30 Witaj Eva Fajnie, że dołączyłaś Jeśli chodzi o Twoje pytanko, to jak najbardziej efekty mogą być, plemniki w śluzie płodnym mogą sobie spokojnie czekac na komórkę jajową. Mówią, że to podobno metoda na dziewczynkę. I nie ma co rezygnować, ja dziś mam strasznego doła, ale wiem, że trzeba iść do przodu. Też zleciało mi już pół roku starań, tyle, że o pierwsze maleństwo, czasem jest gorzej a czasem lepiej, niektórzy starają się wiele lat i w końcu im się udaje, więc myślimy pozytywnie. Mnie dziś trochę trudniej, ale jutro nowy dzień. Życzę powodzonka w starankach i wiary, że się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
mijul kończymy doła, uśmiech proszę :) 16.02.07, 18:00 cześć dziewczyny - czytam Was ostatnio dosyć regularnie i mimo iż nie pisałam to naprawdę bardzo wszystkim kibicuję. po pierwsze - koniec dołowania! to nic nam nie da. ja też się bardzo dołowałam i efekty były takie same - starania negatywne i do tego humor BEZNADZIEJNY!!!!!! teraz nadal starania negatywne - ale humor dużo lepiej. szkoda mi życia na zamartwianie się, tych długich miesięcy nikt mi nie odda i nie można podporządkowywać całego życia tylko staraniom. szkoda go na to! Ja mam już synka, teraz staram się o drugą dzidzię. kończę 8-my miesiąc starań. na początku było strasznie, każdy nieudany cykl to był stres i płacz. a teraz - dużo lepiej. nabrałam wiary że będzie dobrze i że sama sobie szkodzę. zobaczcie ile dziewczyn już zaciążonych z tych starających się!! nam też się uda. jestem pewna, pewna, pewna!!! tylko ta niecierpliwość nas zżera niepotrzebnie!! ja dzisiaj wybrałam się do kliniki niepłodności i może to też mnie tak na duchu podniosło. to że zaczęłam działać. mam spis badań do zrobienia, mój mąż też. oczywiście usłyszałam że starania 8 miesięcy to już trochę jest ale zgodnie ze sztuką zaczyna się całą procedurę "leczenia" po roku. to prawda. ale każdy jest inny. ja jakoś dużo lepiej psychicznie się poczułam że zaczęliśmy z meżem już teraz działać. tak więc chyba każdy musi znaleźć na siebie sposób. a i tak maluch w naszych brzuchach w końcu zamieszka. ZOBACZYCIE!!! przesyłam pozytywne fluidy kochane i ściskam mocno. jestem naprawdę spokojna. zawsze w życiu tak miałam że czasem musiałam na pewne rzeczy dłużej poczekać. ale one przychodziły... miłego w-endu i do usłyszenia aba, oska, alela i cała reszta waszej przemiłej paczki mijul Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: kończymy doła, uśmiech proszę :) 16.02.07, 19:35 mijul gdzie sie zgłosiłas do kliniki? i jak to wyglada? Ja myslałam zeby wybrac sie z mezem? Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: kończymy doła, uśmiech proszę :) 17.02.07, 16:40 hej Eva, jestem z Wawy, ja zgłosiłam się do Invimedu. też razem z mężem. ja akurat byłam u dr Karwackiej - trochę z przypadku ale jestem bardzo zadowolona. to ważne aby z mężem od razu zacząć procedurę bo badanie nasienia to jedno z podstawowych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: Karwacka invimed 17.02.07, 16:52 ja bylam dzisiaj u niej, fajna babka postawila mnie na nogi. Kazala sie nie stresowac i spokojnie nadal probowac bo owulacje mialam super wedlug niej, z ostaniego monitoringu. Meza kazala przyslac za 3 miesiace albo jak chcemy juz teraz. Zobaczymy .Na razie odpoczywam od forum, co by sie wyluzowac psychicznie.... ale bede Was to odwiedzac!! Odpowiedz Link Zgłoś
mijul Re: Karwacka invimed 20.02.07, 13:39 Hej Alela, napisałam do Ciebie na priva gazetowego, buźka!! piszę dopiero teraz bo też nie chcę schizować i dlatego nie codziennie tutaj zaglądam powodzenia dla wszystkich! Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: kończymy doła, uśmiech proszę :) 17.02.07, 16:54 Mijul, my tez juz 8 miesiecy, i to samo mowila karwacka, zeby zaczac sie temu przygladac po roku staran, ale chyba tez nie wytrzymam i pojdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 17.02.07, 09:58 Ive Mijul miło że napisałyście , razem będzie weselej bo My tu już trochę ,doła,,łapiemy Eve masz rację z tą niecierpliwoscią przynajmniej u mnie te doły to wina mojego charakterku! ja lubie mieć wszystko już! nawet jak np bluzkę sobie upatrzę to nie poczekam parę dni(jak nie mam kasy) tylko po trupach muszę kupić zaraz bo chyba bym sie wsciekła!niecierpliwość to moja najgorsza wada a najgorsze jest że na wszystko co ważne muszę czekać i zawsze sporo nerw mnie to kosztuje, mam tego dość wiem że tak naprawdę 6 m-c to krótko , lekarze to w ogóle olewają każą jeszcze dwa trzy poczekać ale weś tu i czekaj?czekać będę tylko czy nerwowo się nie wykończę? Wczorajszą kolacyjkę też przypłaciłam łzami(jakoś tak same mi popłynęły wieczorem)chociaż kumpela strasznie gruba,spuchnięta, ledwo łazi i klnie swój los(ciąża nieplanowana a w domu 1,5 roczne dziecko)to najnormalniej jej zazdrosciłam! Drobra koniec biadolenia... zakładam wątek marcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
eva29 Re: Starania Zimowe 17.02.07, 16:58 Czy mozecie powiedziec gdzie ta Karwacka jeszcze przyjmuje?? Ja jak na razie mam abonament w lux medzie ale juz sie konczy, potem niby mam miec w medicover od meza z pracy. Moze tam znacie kogos dobrego. Ja sobie postanowiłam ze jesli w tym miesiacu nic nie wyjdzie to moj maz pojdzie sie przebadac.Wydaje mi sie ze nic tez nie wyjdzie w tym miesiacu bo juz zaczynaja bolec mnie cycki jak zawsze przed zblizajaca sie @.Pozdrawiam. Ja jestem z Otwocka Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 18.02.07, 07:53 Eva, cycki bolą również w ciąży. Mnie też bolały przed terminem miesiączki, nawet bardziej niż zwykle, a teraz dalej bolą i bolą i przestać nie chcą Odpowiedz Link Zgłoś
beatle80 Re: Starania Zimowe 19.02.07, 09:19 A u mnie chyba tez nic z tego. Piszę chyba po mam pewne wątpliwości. Okresu nadal nie dostałam (miał być w czwartek) i to mnie dziwi bo do tej pory cykle miałam bardzo regularne miesiac w miesiąc 30 dni. Ale niestety w sobotę robiłam test i tylko jedna kreska no i temperatura dziś trochę nizsza 37,85 (piatek, sobota 37,15) Gdyby nie ten spadek temperatury to wierzyłabym, że może mimo wszystko jeszcze było za wcześnie na test i moze mimo wszystko nam się udało. Ale w tej sytuacji pewnie sobie uroiłam i dlatego tak przetrzymałam ten okres, kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś
iva_marti Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:07 Blaszny_dzwoneczku proszę napisz mi z jakiej strony masz taki suwaczek w podpisie, jak go zrobić i gdzie trzeba wkleić żeby był w podpisie. U nas w domu nadal szpital. Mała na antybiotyku. Ja mimo leczenia się sposobami domowymi i homeopatią przez cały poprzedni tydzień czuję się coraz gorzej. Kaszel chce mnie udusić ,dzisiaj lekarka przepisała mi antybiotyk. To już druga infekcja podczas tej ciąży. Odkąd wiem o ciąży już 3 tydzień choruje i jak tu się nie niepokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:42 iva_marti napisała: > Blaszny_dzwoneczku proszę napisz mi z jakiej strony masz taki suwaczek w > podpisie, jak go zrobić i gdzie trzeba wkleić żeby był w podpisie. Iva, suwaczek jest ze strony tickers.baby-gaga.com/pregnancy.php A jak go wkleić, to już nie pamiętam, robiłam to wg instrukcji z nagłówka forum Ci.. i jakoś mi się udało Fajniejszy niż te misie, bocianki i różowe bobaski przesuwające się po pasku, nie? No i Iva, zdrowia Ci życzę przede wszystkim. Ja dziś pofatygowałam się do mojej lekarki - internistki, bo tak okropnie się czuję, że chciałam, żeby mnie zbadała czy coś poza ciążą się do mnie nie przyplątało. Ofuknęła mnie po co przyszłam, no i może faktycznie niepotrzebnie, bo pacjentka przede mną tak kaszlała w gabinecie, hm... Na wszelki wypadek wcinam właśnie grzanki z czosnkiem - o dziwo wchodzą Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:45 Przepis jak wkleić suwaczek z nagłówka forum Ciąża i Poród, napisałam w skrócie C i P, i proszę cenzura obyczajowa zadziałała, hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
aba1122 Re: Starania Zimowe 19.02.07, 13:22 Iva kochana będzie dobrze musi byc , nie zamartwiaj się na zapas , nieraz tak sie układa że non stop jakieś infekcje się czepiają, głowa do góry Pozdrawiam. Oska ale Ci fajnie , wyluzuj się i wracaj do Nas z nowymi siłami. Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_28 Re: Starania Zimowe 19.02.07, 17:38 Iva no to kurujcie się wszyscy! Życzę szybkiego powrotu do zdrowia! Oska życzę miłego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś