16.02.07, 06:42
Dzisiaj rozmawialam z lekarzem i sie dowiedzialam ze mam mala cyste ok. 1 cm gdzies na dole w
macicy i ze na zabieg musze czekac ok. 6-12 miesiecy, ale mimo wszystko moge starac sie o ciaze,
tylko ze ta cysta moze spowodowac poronienie ale nie musi. Czy ktoras z was tez miala cos takiego i
donosila ciaze? Czy moze jest szansa ze to samo zniknie?
Obserwuj wątek
    • mia17 Re: cysta 16.02.07, 10:54
      kochana - okolo roku temu i u mnie lekarz wykryl cyste, na jajniku. nie
      skierowal mnie na zaden zabieg, tylko przepisal tabletki hormonalne. po miesiacu
      brania cysta zniknela wink
      oczywiscie nie wiem, jakiej wielkosci jest Twoja, ale moze pojdz do innego
      lekarza? moze nie trzeba tego usuwac operacyjnie...?
    • krropka Re: cysta 17.02.07, 09:08
      o cyscie na jajniku dowiedzialam sie od lekarza jak juz bylam w ciazy. dostalam
      Duphaston, ktory bralam do 13-14 tyg. teraz zaczynam 16 tydzien, ciaza rozwija
      sie bezproblemowo. moze rzeczywiscie powinnas poradzic sie innego lekarza?
      • astralgirl Re: cysta 19.02.07, 12:42
        U mnie było dokładnie tak samo jak u poprzedniczniczki, w ciąży dowiedziałam
        się, że mam ogromną cystę 73 mm w prawym jajniku i od początku brałam
        Duphaston, teraz jestem w 15 tc i cysta się wchłonęła - teraz kończę brać lek.
        Lekarz na początku poinformował mnie, że jeżeli nie wchłonie się cysta to w 2
        trymestrze ciąży wtedy trzeba będzie przeprowadzić zabieg ale nic pochopnie.
        Zanim zaszłam w ciążę miałam bardzo często taki problem bo po owulacji robiły
        mi się cysty i zawsze po lekach znikały więc radzę zwrócić się do innego
        lekarza po poradę bo najpierw trzeba spróbować rozbić ją lekami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka