anialit 18.03.07, 17:29 U mnie dzisiaj @, więc ovu przypadnie na 1 kwietnia. Mam nadzieję, że obejdzie się bez żadnych primaaprilisowych żartów i zaciążę w drugim cyklu starań. Kto się chce dołączyć - zapraszam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anialit Re: misja 'kwiecień' 18.03.07, 17:38 A tak w ogóle, to śledzę to forum od jakiegoś czasu i w końcu stwierdziłam, że czas na drugie dziecko. 10 - letnią córkę już mam, 32 na karku, zegar cyka, więc czas. Miałam nadzieję, że uda się w pierwszym cyklu starań, @ 2 dni opóźniona, ja tak jakby przeziębiona, mąż wydrukował całą listę imion, zaczęliśymy wykreślankę, a tu nic. Czekam teraz na połowę cyklu i jak Stwórca da to bocian przyleci pod choinkę. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina812 Re: misja 'kwiecień' 18.03.07, 19:41 Cześć. Jak dostanę okres pod koniec marca to też się dopisuję do kwietniowej misji!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 08:42 no to ja też się przyłączam do listy spodziewam się @ na początku kwietnia no i zobaczymy jak coś źle wyliczyłam to kombinowac będe dalej Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 09:22 czesc ja teraz mam @ ale czekam jeszcze miesiąc i po kolejnej @ ruszamy do "pracy")) Mam nadzieję ze pójdzie tak szybko jak z Piotrusiem (za pierwszym razem) Trzymam za was mocno kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 13:17 Witajcie! Własnie jestem po drugiej @ po poronieniu. Czekam jeszcze ten cykl i jesli wszystko bedzie ok tzn jesli dostane zielone swiatelko to w nastepnym czyli w kwietniu zaczynamy staranka. Nastepna owu przewiduje w okolicach moich 28 urodzin wiec licze na prezencik Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny z tego watku! Odpowiedz Link Zgłoś
marushka Od jutra... 29.03.07, 09:18 No, wszystko przygotowane na Sośkę Mam nadzieję, że jajeczko także. Tak czy inaczej od 30-7.04 intensywnych przytulań ciąg dalszy.... Pogoda sprzyja, wszystko budzi się do życia więc może Sofia także się pojawi... Wczoraj byłam u przyjacióki w szpitalu - urodziła pieknego Szymka. A ja tym bardziej mam ciśnienie na moja córkę. Tylko, że im bardziej się chce tym .... (<- nie będę zapeszać ) Trzymam kciuki za przyszłe grudniowe Mamusie Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 15:57 no to ja też sie zapisuję Mam już jednego szkraba, który był dla nas neispodzianą Po porodzei jakoś rozregulowały mi sie cykle, mam zupelnie inne niż przed pierwszą ciążą, więc w ogóle nei wiem o co chodzi i kiedy spodziewać sie miesiączki,ale przypuszczalnei gdzieś w pierwszym tygodniu kwietnia. Teraz czekam na owulację i jak Bóg da to na moje 30 urodzinki będzie prezencik To będzei 2 cykl starań. Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 16:41 Ja też sie zapisuję @ spodziewam sie 9.04 i do dzieła, ale przedtem na poprawę nastroju jadę na wymarzony urlop na Teneryfę mam nadzieję, że to poprawi atmosferę starań Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 16:43 Mercy, na Teneryfie byłoby przemiło zrobić sobie bejbika ))) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka-23 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 17:40 to ja tez sie zapisuje, mialam nadzieje, ze juz w listopoadzie zostane mama, ale niestety po 9 dniach przyszla @. ja rozczarowana, a maz jeszcze bardziej. teraz bedzie male przytulanko, ale od 1 kwietnia dzialamy ze zdwojona sila. Trzymam kciuki za Was wszystkie pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 11:37 Pewnie, ze fajnie, tyle że wyjazd będzie juz w czasie kiedy nie da się zajść w ciążę niestety. Ale jak już wrócimy to bierzmy się ostro do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 12:56 mam nadzieję, że zużywam właśnie ostatnie opakowanie podpasek i potem dłuuuuugo nie będą mi potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Witam! 20.03.07, 20:19 Też będziemy się starac o powtórkę z rozrywki Synek kończy roczek, a my nie chcemy zbyt długo zwlekac właśnie dotałam pierwszą @ po porodzie i mam nadzieję, ze mi się uda zaciążyć w kwietniu, wtedy byłby maluch styczniowy ale z cyklami poporodowymi różnie bywa, mogą byc nieregularne... trzymam kciuki za Was dziewczynki i za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 21:17 Cześć - jestem po @ , nadszedł najlepszy moment,już wierzyłam, że tym razem się uda (od listopada ciągle coś wypada), a tu znów przypomniały mi o sobie zatoki. Byłam dziś u laryngologa, robiłam rtg - mam zapalenie zatok, masę leków, więc niestety muszę znów czekać. Mam nadzieję, że do kwietnia . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 ja sie tez dopisze! 21.03.07, 11:15 witajcie! Dzis moj 35dc @ brak ale test jaki wykonalam pare min temu wyszedl negatywny!( licze na to ze to nie byl poranny mocz....) Ale nastawilam sie ,ze zaczynam na maxa dzialac w kwietniu!pozdrawiam ika ps; dzis troche smutna jestem ale wierze ze w kwietniu sie uda! Odpowiedz Link Zgłoś
marushka 1-7.04 - 2 cykl starań 21.03.07, 15:31 ... a ja, całe zycie martwiąc się jak NIE ZAJSĆ myslałam, że przytulę się i Zośka będzie. A tu figa z makiem.... 1-7.04 drugi cykl staran ( i nogi do góry ) i mam nadzieję, że pod choinkę trafi się mały koleżka Trzymam kciuki za wszystkie (nie)starające i dzielnych staraczy Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: misja "kwiecień" 21.03.07, 18:52 a ja jestem po przytulanku i normalnie zaczełam sobie wkręcać że już bola mnie piersi ale to taki zart natomiast boli mnie podbrzusze tak jakby jajniki a szczególnie prawy, niecały rok temu też tak to przechodziłam, tyle że miałam pusty pęcherzyk... jakby mi wyszło to do gina pojdę dopiero po 7 tygodniu żeby mieć pewność Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: misja "kwiecień" 21.03.07, 19:19 ja w ierwszej ciązy poleciałam do ginki w 4 tygodniu ciązy , hehe,usmeichnęła się i kazała przyjść za 2 tygidnie najwcześneiej. Teraz też jak wyjdzei pozytywny test to pójde do ginki gdzieś w 6-7 tygodniu dopiero. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda_271 Re: misja "kwiecień" 21.03.07, 20:13 w 7 tyg bede miała pewnośc co do serduszka maluszka w tamtej ciąży byłam w 6,7, i 8 potem się poddałam dlatego teraz wiem ze jak w 7 nie ma serduszka to hmmmm wolę nie myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 08:23 anialit, @ mi się zaczęła w tym samym dniu, to będziemy razem próbować owu około 29-07.04, ale do końca nie wiadomo, bo to pierwszy cykl po dłuuuuuugiej przerwie trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
magdas19 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 08:52 Witam, dolaczam sie do kwietniowego watku, jestem w 2dc i starania zaczniemy okolo 31 marca. to drugi cykl staran i mam nadziej, ze tym razem szczesliwy. trzymam kciuki za wszystkie starajace sie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ika78 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 09:17 Witajcie! ja dzis 1dc i licze na kwiecien... Moje cykle sa bardzo dlugie ( teraz byl 35dc ) ale bywa ze nawet do 40dni.trzymam za nas kciuki!pa Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 11:59 a ja dzisiaj mam owulację wg testów owu )))n Ciekawe, czy coś tam sie dzieje, czy nei ????? Boskei bzykano było wczoraj )))Trzayamjcie kciuki, by owocnym się okazało Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 14:26 Groszku u mnie tez chyba okolice owu (albo przymiarki tak jak w poprzednim cyklu) Dobrze ze mezusia od wczoraj nie ma bo bardzo by mnie kusilo a jeszcze ten cykl mamy odczekac Mam wiec tylko nadzieje ze bedzie krótki i szybciutko w kwietniu zaczne Was gonic )) Acha ta wiosna! Oby była łaskawa nie tylko dla ptaków i zwierząt ale i dla nas wszystkich )) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 16:56 Dziewczyny! U mnie dzisiaj 5 dc, więc niedługo będę mogła zacząć kolejne starania. W poprzedznim cyklu byłam pewna, że się uda (bo tak miałam przy pierwszej ciąży) i jakie było moje zaskoczenie, gdy przyszła @. Tak sobie myślę, czy przyczyną nie zajścia w ciążę mogły być intensywne ćwiczenia step aerobic. Chodzę na nie 2 razy w tygodniu i tak sobie wymyśliłam, że wysiłek fizyczny mógł spowodować, że zapłodnione jajeczko nie zagnieździło się w macicy. Co prawda moje koleżanki też starały się po kilka miesięcy, ale ja wcześniej zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań. Nie wiem teraz, czy to te ćwiczenia, czy może kwestia wieku - jestem trochę po 30-tce. Co o tym myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 19:46 ja też chodzę 2 razy w tygodniu na step i tez mi sie w pierwsyzm cyklu nei udało, ale czy ja wiem czy to ma znaczenie>??? To by znaczyło, ze sportsmenki nie mogą być w ciąży, a tak chyba nei jest. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: misja 'kwiecień' 23.03.07, 14:01 ja tez sie nad tym zastanawialam bo chodze na aerobik, fakt, ze nie jest to step a TBC,ale zawsze wychodze spocona wiec cwiczenia sa intensywne. Pamietam, ze przy pierwszej ciazy nie cwiczylam tak bardzo. Szczerze mowiac to nie wydaje mi sie zeby to mialo wplyw chciaz znajoma jezdzila konna 2 razy w tyg. i tez miala problemy pozniej przestala i zaszla. A na stepie to sie az tak bardzo nie skacze. generalnie ruch jest zawsze dobry tylko z umiarem moze podczas staran. Odpowiedz Link Zgłoś
ulaula Re: misja 'kwiecień' 23.03.07, 19:53 To i ja nismialo pukam,to będzie nasz 3ci miesiac staran, kupilam tym razem testy owulacyjne i planujemy duuuzo przytulania Mam nadzieje ze sie tym razem uda, jak to mówią - do 3 razy sztuka. Podrawiam wszystkie starajace sie Ulaula ------------------------------ moje hobby www.pawlacz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: misja 'kwiecień' 25.03.07, 12:48 To ja też się zgłaszam do tej misji! Dziś 2 dc. Owu w okolicach świąt. Mam nadzieję, że na konic miesiąca bedę miała piękny prezencik urodzinowy dla mężusia! Odpowiedz Link Zgłoś
jowbur Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 09:39 No to ja też się dołączę. Owu około 20 kwietnia. Mam zamiar zadziałać kompleksowo czyli - śluz, temperaturka, testy owulacyjne i mam nadzieję, że uda się za pierwszym razem, czego wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 14:21 podnoszę. Ja też będę działać potrójnie. Musi się udać. Choć po poprzednim porodzie (9 lat temu)hormony mogą już nie pracować jak kiedyś. Wtedy obeszło się bez testów owulacyjnych i udało się w pierwszym cyklu. Trzeba być dobrej myśli. To głupie, ale nie mogę się doczekać @ 10.04 Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 16:35 Mały ruch na tym wątku. Czyżby tak mało dziewczyn chciało mieć wpływ na kwietniowy przyrost naturalny??? Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 16:39 mały ? a mnie się wydaje że duzy Pewnie będzie wiekszy w kwietnu Kwietniu nadchodź!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 18:10 Pewnie masz racje, ale tak bym chciała już zacząć, że do kwietniowej "owu" będzie mi się strasznie dłużyć. Fajniutkie to Twoje maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola dzięki:) 26.03.07, 19:51 to czekanie jest okropne U mnie jeszcze miesiąc (ok 21) Odpowiedz Link Zgłoś
anialit zbliża się ovu 28.03.07, 11:23 zbliża się, a ja cała w nerwach, czy się uda, czy jeżeli się uda wszystko będzie ok, itd...... Martwię się trochę, bo w pracy siedzę ok. 3 m od tyłu monitora komputera koleżanki, a wiem, że to bardzo szkodliwe, a nie mam możliwości inaczej. Mam taką pracę, że często jestem w tzw. "terenie" i korzystam z tego często, ale i tak się martwię Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: zbliża się ovu 28.03.07, 21:30 Nie martw się! Martwić się będziesz jak zobaczysz II. Swoją drogą moja koleżanka całą ciążę spędziła na "tyłach" 2 monitorów i jaj 3- letnia córeczka jest zupełnie zdrowa. Trzymam kciuki z Twoją owu. Do mojej jeszcze ponad tydzień. Czas mi się strasznie dłuży. Dobrze że mogę się zająć porządkami przedświątecznymi Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: zbliża się ovu 29.03.07, 09:08 Dzięki, trochę mi ulżyło. Powodzenia w tym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy1980 Re: misja 'kwiecień' 29.03.07, 08:23 No to ja tez, testuje dopiero koniec kwietnia....dzis moj 3dc.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 29.03.07, 10:20 ale wam dobrze Ja dopiero miesiaczkuje ok 13kwietnia więc owu ok 25 Jeszcze tyle dni............. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 29.03.07, 10:56 Cześć! To tak samo jak ja. Jeśli nic mi się nie poprzesuwa to owu też dopiero 25 kwiecień. Staram się dużo pracować, żeby nie myśleć jak ciągnie się czas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anialit jutro kwiecień !!! 31.03.07, 18:30 Dziewczyny, czy któraś się wystarała i w kwietniu będzie zafasolkowana. Ja mam 2 tyg. do zrobienia testu (ewentualnie do @ ). Życzę wszystkim starającym się szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
mi_lamaj Re: jutro kwiecień !!! 01.04.07, 18:01 anialit, ja miałam @ w tym samym dniu testów owu nie robiłam, bo to dopiero pierwszy cykl i staramy się naturalnie od dwóch dni bardzo mnie jajnik bolał, jajeczkowanie jak nic przytulanko już dwa razy było, jeszcze poprawimy i czekam na efekty testuję ( albo nie) 15-18.04 ach to czekanie trzymam kciukasy za Was dziewczynki i za siebie! Odpowiedz Link Zgłoś
anialit czy już ??? 03.04.07, 09:01 Dziewczyny, czy któraś z was już wie? Ja z niecierpliwością czekam na połowę kwietnia i wtedy będę testować. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: czy już ??? 03.04.07, 10:11 ja dopiero 14 bedę miała @ Jeszcze 3tyg czekania............. Odpowiedz Link Zgłoś
groszek28 tak, już 03.04.07, 10:39 u mnie sa 2 kreski, ale jestem przed miesiączką jeszcze, więc sie nie napalam. Na razie jedyny objaw to cholerne zmęczenie, poza tym grypowe objawy. Odpowiedz Link Zgłoś
izetta ja też się dopisuję 03.04.07, 11:40 niestety po 12 dniach o późnienia dostałam @ wiec starania muszę przełożyć na kwiecień. 3mam za nas wszystkie kciuki. pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 03.04.07, 18:58 Witajcie kobitki Czytam formum "w oczekiwaniu" już od jakiegoś czasu. Teraz postanawiam sie uaktywnić Mam już synka - 6 lat. Mąż dał nieme przyzwolenie na rozpoczęcie starań o drugiego maluszka @ ok 16.04, potem myślę, że zaczniemy starania. Byłam wczoraj u gina. Kazał brać kwas foliowy (podobno zaleca sie brać 3 miesiące przed ciążą - ja biorę już miesiąc), i zakładać lactovaginal co 3-4 dni w okresie starań i potem w ciąży, no i dostałam skierowania na podstawowe badania. Rany, jak ja się cieszę Cała jestem w uśmiechach, że w końcu będziemy się starać Synek już od dawna prosi o braciszka Mam nadzieję, że podobnie jak za pierwszym razem będzie "złoty strzał". Życzę powodzenia Wam i sobie Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 11:36 Małe pytanko: po co tem lactovaginal! Dzięki za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 11:42 Czy chodzi o częste zmiany odczynu pochwy po stosunku? A w ciąży jak wszystko jest OK, to tak profilaktycznie też trzeba brać l.? Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 14:20 Z tego co wiem - lactovaginal stosuje się w trakcie leczenia antybiotykami, żeby nie dostać grzybicy. Chodzi chyba o zachowanie odpowiedniej kwasowości w pochwie, ale nie słyszałam o stosowaniu profilaktycznym. Przecież przy ogólnym dobrym zdrowiu - "tam" też powinno być wszystko w porządku.Chyba że ktoś często łapie grzybice pochwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 15:01 No cóż - jestem właśnie takim "kimś" . Jeszcze okolo połotra roku temu praktycznie w każdym cyklu musiałam leczyć jakąś infekcję. Na szczęście trafiłam do mojego gina, który systematycznym siedmiomiesięcznym leczeniem problem zlikwidował Teraz powiedział, że przy takich skłonnościach lepiej zadbać profilaktycznie o czystość pochwy w okresie starań i pierwszym okresie ciąży, który podobno może generować czasami stany zapalne Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 05.04.07, 21:15 Dzisiaj zaczęła mi się @.Kończę leczenie zatok i wierzę, że kwiecień będzie szczęśliwy. Moja córcia już się nie może doczekać dzidzi.Jeśli teraz sie uda to będę miała najwspanialszy prezent na 28 urodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna812 Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 06:24 dzis zaczynam @ i 2 cykl staran o druga dzidzie Odpowiedz Link Zgłoś
anialit dłuuuugi ten kwiecień 06.04.07, 11:38 Ale ten kwiecień mi się dłuży. Do testu jeszcze tyle czasu. Na razie "boli" mnie tylko jedna (lewa) pierś, w poprzednim cyklu też tak miałam, nie wiem dlaczego, bo zawsze obie były tkliwe i bolesne. Ciekawe, czy w drugiej połowie cyklu muszą boleć obie piersi? Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 11:58 Dziewczyny !!! - Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, dużo zdrówka i radości, szczęścia i miłości , dzidziusia upragnionego i jeszcze raz wszystkiego naj naj najlepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 12:50 wesołych świąt smacznego jajka mokrego dyngusa i dwóch kreseczek na teście (2lata temu w wielka sobote testowałam-pozytywnie! a teraz jeszcze tydzien do @ i....pierwszy cykl starań) Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 14:12 Cześć dziewczyny! Z okazji Świąt życzę Wam wszystkiego najlepszego, zdrowia i radości - z dwóch kreseczek - i nie tylko, miłej rodzinnej atmosfery. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 07.04.07, 12:05 smacznego jajka Kobietki! i mokrego Dyngusa oby kwiecień (ewentualnie kolejne miesiące) obfitowały w fasolki wygląda na to, że mąż też nie posłuchał lekarza i zaczął starania od razu po świętach jadę zrobić morfologię i badanie moczu - @ przewidziana na 16.04, może od razu zrobię betę? Odpowiedz Link Zgłoś
beatkadaniela Re: misja 'kwiecień' 09.04.07, 15:35 Ja nieśmiało też się przyłączam. A może już nie muszę?) @ spodziewana gdzieś 21.04, starania przedsięwzieliśmy, jeśli bezskuteczne to następne dopiero na długi wekend, będzie mnuustwo czasu na figle.Pozdrawiam i ściskam mocno...nogi) Odpowiedz Link Zgłoś
poranna-kawa Re: misja 'kwiecień' 10.04.07, 07:29 Witam ja wprawdzie nie będę się starała w kwietniu, ale chciałam powiedzieć, że właśnie odstawiłam pigułki Przestały działać ( po infekcji żołądka i torsjach )i dostałam nagle w połowie cyklu @. Mąż stwierdził, że byłby najszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem, gdybym była w ciąży to odstawiłam pigułki Mam córcię 9 lat i 32 lata na karku. Starania chciałabym zacząć w sierpniu. ... boję się troszkę ale z przyjemnością Was czytam i trzymam za Was kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 10.04.07, 10:51 Cześć dziewczyny jak po świetach? Ja w tym roku byłam u kuzyna. Jego ukochana właśnie zaczęła 6 miesiąc - wygląda cudnie,ma piękny brzuszek. Będą mieć chłopca. Po drodze widziałam bardzo dużo bocianów - niebawem zawitają u nas wszystkich - tego Wam i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
izetta bociany :) 10.04.07, 12:22 hej! zyczę powodzenia wszystkim starajacym się. ja w sobotę widziałam boćka, w gnieździe, akurat jak przejeżdżałam koło słupa z lampą mignęło mi coś białego i spojrzałam w górę, a to bociek wstał, wiec jak same widzicie, bedzie dobrze. 3mam mocno kciuki za ws i za siebie. pozdrawiam iza Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: bociany :) 10.04.07, 19:52 Cześć! Witam Was po świętach. Właśnie dostałam dziś @ - więc mogę już rozpocząć odliczanie. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie - ja też widziałam bociana, i to nie jednego, ale jeden był szczególny, bo przeleciał wprost nad naszym samochodem, więc.... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka u mnie nie wyszło :( 11.04.07, 10:02 to był pierwszy cykl starań, ale normalnie jestem rozczarowana jak nie wiem co : ( @ ma przyjść dopiero 16.04, ale wczoraj nie wytrzymałam i w 26 dc pojechałam zrobić bete. Więcej tego nie zrobię wynik nie pozostawił złudzeń... Pozdrawiam wszystkie i życzę powodzenia. My teraz robimy przerwę i zaczynamy starania ponownie od czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola @ 11.04.07, 10:32 z tej @ sie ciesze Dzis dostalam Oby nastepna za conajmniej rok Odpowiedz Link Zgłoś
izetta kompleksowe badania 11.04.07, 13:10 hej! dzisiaj rano byłam u mojej gin i zrobiła mi wszystkie możliwe badania (byłam w szpitalu). powiedziała również że w lewym jajniku jest jajeczko, które dojrzewa, bo nawet widać, że jest duże, wiec mamy z "M" zaczać starania od niedzieli, a w poniedziałek mam do niej iść i mi powie czy już pękło czy nie. ja tam zaciągnę przema już w piatek na robótki domowe 3mam kciuki za nas wszystkie iza Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: kompleksowe badania 11.04.07, 14:02 Cześć Dziewczyny! U mnie tez zaczął sie nowy cykl, dziś 6dc. Byłam dzis zrobić badania w kierunku toxoplazmozy i cytomegalii. Jutro bede miala wyniki i jesli wszytko bedzie ok to zaczniemy sie przytulac konkretnie Trzymajcie zatem kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 08:43 Cześć! Mogłabym testować w sobotę, ale się bardzo denerwuję i chyba poczekam jeszcze 2-3 dni, no chyba, że przyjdzie @. Bardzo nie chcę się rozczarować, bo do tej pory myślałam, że mogę zajść w ciążę kiedy chcę, ale teraz po jednym nieudanym cyklu starań widzę jak błędne to było myślenie. Jak myślicie poczekać z tym testem, czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 08:57 ja bym nie wytrzymala w pierwszej ciązy pierwszy test zrobilam 4dni po owu i wyszedl negatywny Drugi zrobilam dzien po spodziewanej@ i wyszly dwie krechy trzymam kciuki! Niech moja @ już się skończy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 15:01 Poczekać Będziesz mieć bardziej wiarygodny wynik Czasami mam wrażenie, że największa sztuką nie jest znalezienie fajnej pracy, wielu przyjaciół etc. To pikuś w porównaniu z tym nieustającym czekaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 18:09 Poczekaj. Wytrzymasz, a ja już trzymam kciuki! Mojego czekania zostało jeszcze 12 dni, o ile @ wcześniej nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: zbliża się termin testu/@ 14.04.07, 16:37 Dzięki. Podbrzusze już od wczoraj boli mnie jak na @, ale korci mnie ten test. Jednak poczekam jeszcze dzień/ dwa. Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: zbliża się termin testu/@ 14.04.07, 17:41 jesli cie to pocieszy to w ciazy z Piotrusiem nie mialam zadnych objawow a brzuch bolał mnie jak na okres Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: zbliża się termin testu/@ 15.04.07, 12:48 Aaola, to bardzo pocieszające co piszesz. Ja zawsze mam załamkę jak czuję bóle przed @. Wiem że każda może mieć inne objawy i odczucia. Ale i tak mnie to pociesza. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 09:05 Dziewczęta, i co słychać??? Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 09:44 mnie dzis sie konczy @ i juz niedlugo za 2-3dni ruszamy Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 11:07 Ja dalej nie mam @ (dwa dni opóźnienia)i jutro, albo pojutrze zrobię test. Ale chyba wiem, że będą 2 kreski. Czuję strach, podniecenie i radość - w takiej kolejności. Nie wiem czemu, ale właśnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 11:34 Ja też mam dziś resztki@, ale ponieważ mam dość długie cykle na owu muszę poczekać jeszcze ok 10-12 dni. Na wizytę u gin musiałam czekać 2 miesiące (27. 04) więc będę po lub w trakcie owu. Zastanawiam się czy można zrobić badania w kierunku toxoplazmozy prywatnie i ile to kosztuje? Może ktoś mi coś podpowie? Nie chcę czekać do następnej owulki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 12:26 prywatnie to mozesz zrobic badania na wszystko ja nie robiłam badam na taxmoplazmoze ani teraz ani w pierwszej ciązy..............teraz mieszkam w |Holandii a tu wogóle jest kosmos z badaniami Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 12:25 Aniu, trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś zobaczyła ||. Kol;ejnośc mnie nie dziwi. Każda zmiana wywołuje niepokój, a co dopiero TAKA. Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 13:03 Anialit trzymam kciuki za dwie kreski! Jobo100 ja robilam w zeszlym tygodniu badanie na toxoplazmoze i cytomegalie. Kazda klasa przeciwcial kosztowala 20zl. Wyniki mam super!!! Wiec wczoraj w 10dc bylo pierwsze przytulanie )) Termin @ na 1/2 maja ale nauczona doswiadczeniami innych zbyt szybko testowac nie bede. Trzymajcie sie Dziewuszki! Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 13:56 Dzięki - spodziewałam się trochę większej kwoty, zorientuję się jutro jak to u mnie w mieście wygląda. Przy pierwszym dziecku nie robiłam żadnych badań, ale teraz jakoś mam więcej obaw - tym bardzie, że mam kontakt z kotem. A co to jest ta cytomegalia? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiadamianka Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 20:54 u mnie termin @ na dzisiaj. Póki co nie przyszła. Ale mam objawy zbliżajęcego się okresu - bolą piersi i głowa Beata tydzień temu była < 1, więc faktycznie nie mam nadziei, że @ nie przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
makruska Wszystko ok. 16.04.07, 14:04 Jestem 8 dni po owulacji, wczoraj zaczęły boleć piersi, kłują jajniki i macica, ale takich typowych bóli na @ nie ma, ale to jeszcze 4 dni, może przyjdzie małoobjawowo. Staram się nie napalać, ale to silniejsze ode mnie. Najchętniej już jutro rano zrobiłabym test, tym bardziej,że przeczucie mi mówi "udało się!!", ale boję się rozczarowania i tej jednej kreski. Jak myślicie, po 9 dniach od owulacji będą już te kreseczki, dwie kreseczki??? Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Wszystko ok. 16.04.07, 14:40 Za wcześnie... Poczekaj. Zobaczysz jedna kreskę i.... na dwoje babka wróżyła, nei jesteś w ciąży, albo gonadotropina jeszcze nie zaczęła się wydzialać i test nie ma czegop wykryć, a Maluch już się mości... Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Re: Przytulanka 16.04.07, 14:27 Dzisiaj u mnie 12 dc. Od pary dni są już przytulanka. Dzisiaj poszłam do pracy i dowiedziałam się ,że moja koleżanka jest w ciązy. A myślałam ,że kolejna będę ja. Dzisiaj się dziwnie czuję. Nic sobie nie wkręcam. Strasznie boli mnie podbrzusze, ale nie raz tak miałam. Następna @ ma być 1 maja. Będę czekała. Pozdrawiam Was dziewczynki i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 08:54 Po roku zobaczyłam dziś... ||. Druga bledsza, ale jest!!! Jestem w szczęśliwym totalnym szoku. Anialit, co u Ciebie??? I chciałam napisać, że a) testowałam dwa razy, dwa dni przed spodziewaną @ i wyszło WIELKIE NIC, a 2 dni po - już coś widać... b) do wczoraj byłam przekonana, że wszystkie objawy oznaczają tylko i wyłącznie PSM... Az mam stresa, co gin powie za tydzień... Za wszystkie BARDZO MOCNO trzymam kciuki!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: blueish gratuluje!!! 17.04.07, 09:11 co niniejszym czynię... )) Dla Aaoli i pozostsałych wspaniałych dziewczyn!!! >~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~ >~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~ >~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~ >~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~ || I BARDZO GORĄCO Was wspieram duchowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 09:12 Kupiłam dzisiaj test i jutro rano odpowiem na bardzo ważne pytanie. Ale przeczuwam, że będą dwie kreski, bo nigdy @ nie spóźniała mi się aż tyle dni. Najbardziej boję się mdłości (prz pierwszej ciąży było strasznie) i co rano czekam czy to już. Pozdrawiam wszystkie dziewuszki i życzę udanych starań i testów. Odpowiedz Link Zgłoś
anialit Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 09:15 No i gratuluję oczywiście, tobie i innym, którym sie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 10:11 Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!! Bardzo się cieszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aregiec Gratulacje!!! 17.04.07, 11:00 Ja równiez gratuluje! I bardzo sie ciesze oj zaczyna sie dziać )) i oby dalej tylko takie wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
makruska Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 13:38 Ale się ucieszyłam, jakby to moje było. I strasznie podtrzymujące na duchu,że dwa dni wcześniej nic, a dziś już coś!!! Ja jeszcze czekam 3 i pół dnia, na razie żadnych bóli przedmiesiączkowych. Za wszystkich ściskam kciuki i ...nogi, tak dla pewności )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 14:13 ale wam zazdroszcze ze zaczynacie testować ja dopiero od jutra zaczynam przytulanie a testować (jesli będę tfu tfu) to dopiero ok 9maja (mąż ma 10 urodziny to może taki prezencik plissssssssssssssssss) Odpowiedz Link Zgłoś
jobo100 Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 14:32 Dziś mam jakiegoś doła, im bliżej owulki tym ogarnia mnie więcej wątpliwości. Z jednej strony bardzo chcę mieć jeszcze dziecko, a z drugiej - mój syn ma już 9 lat, jest już duży, więc tak jest wygodnie, no i ta straszna różnica wieku. Trochę się boję zaczynać wszystko od nowa. Pewnie jurto mi się odmieni ale dziś czuje to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aaola Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 14:39 ja znowu sie zastanawiam jak sobie poradze Piotrus ma 16msc wiec będzie miał 2latka (jeśli się uda szybko) Myśle że wątpliwości to normalna sprawa Dziewczyny które ich nie maja chyba nie wiedzą co oznacza macierzyństwo Będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
blueish Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 15:41 Aby tak się stało... Ściskam bardzo, bardzo mocno kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalimo27 Gratuluję 17.04.07, 16:41 Serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę, że się udało. Coś mi się wydaję, że mi się nie uda. Od listopada ciągle coś wypadało, różne choroby, musiałam czekać.Pierwszy miesiąc od tak długa gdy wszysko jest dobrze a mi się wydaję,że się nie uda. Nie wiem dlaczego tak czuję. W nocy nie spałam bo moja córcia, płakała i wierciła się, rano okazała się,że złapała katarek. Najlepszy moment na staranka a ja jestem jakoś dziwnie niespokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
nuluska Re: Gratuluję 17.04.07, 19:02 Blueish serdecznie gratuluję!!! Anialit trzymam kciuki bardzo mocno!!! Ja muszę czekać jeszcze tydzień, chyba że @ przyjdzie wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś