Dodaj do ulubionych

misja 'kwiecień'

18.03.07, 17:29
U mnie dzisiaj @, więc ovu przypadnie na 1 kwietnia. Mam nadzieję, że obejdzie się bez żadnych primaaprilisowych żartów i zaciążę w drugim cyklu starań. Kto się chce dołączyć - zapraszam.
Obserwuj wątek
    • anialit Re: misja 'kwiecień' 18.03.07, 17:38
      A tak w ogóle, to śledzę to forum od jakiegoś czasu i w końcu stwierdziłam, że czas na drugie dziecko. 10 - letnią córkę już mam, 32 na karku, zegar cyka, więc czas. Miałam nadzieję, że uda się w pierwszym cyklu starań, @ 2 dni opóźniona, ja tak jakby przeziębiona, mąż wydrukował całą listę imion, zaczęliśymy wykreślankę, a tu nic. Czekam teraz na połowę cyklu i jak Stwórca da to bocian przyleci pod choinkę.
      • paulina812 Re: misja 'kwiecień' 18.03.07, 19:41
        Cześć. Jak dostanę okres pod koniec marca to też się dopisuję do kwietniowej
        misji!!!!
        • jagoda_271 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 08:42
          no to ja też się przyłączam do listy spodziewam się @ na początku kwietnia no i
          zobaczymy jak coś źle wyliczyłam to kombinowac będe dalej
          • aaola Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 09:22
            czesc ja teraz mam @ ale czekam jeszcze miesiąc i po kolejnej @ ruszamy do
            "pracy"smile)) Mam nadzieję ze pójdzie tak szybko jak z Piotrusiem (za pierwszym razem)
            Trzymam za was mocno kciuki
            • aregiec Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 13:17
              Witajcie!
              Własnie jestem po drugiej @ po poronieniu. Czekam jeszcze ten cykl i jesli
              wszystko bedzie ok tzn jesli dostane zielone swiatelko to w nastepnym czyli w
              kwietniu zaczynamy staranka. Nastepna owu przewiduje w okolicach moich 28
              urodzin wiec licze na prezencik smile

Pozdrawiam wszystkie Dziewczyny z tego watku!
      • marushka Od jutra... 29.03.07, 09:18
        No, wszystko przygotowane na Sośkę smile Mam nadzieję, że jajeczko także. Tak czy
        inaczej od 30-7.04 intensywnych przytulań ciąg dalszy....
        Pogoda sprzyja, wszystko budzi się do życia więc może Sofia także się pojawi...
        Wczoraj byłam u przyjacióki w szpitalu - urodziła pieknego Szymka. A ja tym
        bardziej mam ciśnienie na moja córkę.
        Tylko, że im bardziej się chce tym .... (<- nie będę zapeszać )
        Trzymam kciuki za przyszłe grudniowe Mamusie
    • agnrek Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 13:26
      Ja też wchodzę w tę tajną misję smile
      • groszek28 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 15:57
        no to ja też sie zapisuję smile Mam już jednego szkraba, który był dla nas
        neispodzianą smile Po porodzei jakoś rozregulowały mi sie cykle, mam zupelnie inne
        niż przed pierwszą ciążą, więc w ogóle nei wiem o co chodzi i kiedy spodziewać
        sie miesiączki,ale przypuszczalnei gdzieś w pierwszym tygodniu kwietnia. Teraz
        czekam na owulację i jak Bóg da to na moje 30 urodzinki będzie prezencik smile To
        będzei 2 cykl starań.
        • mercy2 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 16:41
          Ja też sie zapisuję smile @ spodziewam sie 9.04 i do dzieła, ale przedtem na
          poprawę nastroju jadę na wymarzony urlop na Teneryfę wink mam nadzieję, że to
          poprawi atmosferę starań
          • groszek28 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 16:43
            Mercy, na Teneryfie byłoby przemiło zrobić sobie bejbika smile)))
            • stokrotka-23 Re: misja 'kwiecień' 19.03.07, 17:40
              to ja tez sie zapisuje, mialam nadzieje, ze juz w listopoadzie zostane mama,
              ale niestety po 9 dniach przyszla @. ja rozczarowana, a maz jeszcze bardziej.
              teraz bedzie male przytulanko, ale od 1 kwietnia dzialamy ze zdwojona sila.
              Trzymam kciuki za Was wszystkie
              pozdrowionka
            • mercy2 Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 11:37
              Pewnie, ze fajnie, tyle że wyjazd będzie juz w czasie kiedy nie da się zajść w
              ciążę sad niestety. Ale jak już wrócimy to bierzmy się ostro do roboty wink
              • groszek28 Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 11:40
                ach, szkoda!
    • anialit Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 12:56
      mam nadzieję, że zużywam właśnie ostatnie opakowanie podpasek i potem dłuuuuugo
      nie będą mi potrzebne
      • mi_lamaj Witam! 20.03.07, 20:19
        Też będziemy się starac o powtórkę z rozrywkismile Synek kończy roczek, a my nie
        chcemy zbyt długo zwlekac
        właśnie dotałam pierwszą @ po porodzie i mam nadzieję, ze mi się uda zaciążyć w
        kwietniu, wtedy byłby maluch styczniowy
        ale z cyklami poporodowymi różnie bywa, mogą byc nieregularne...uncertain

trzymam kciuki za Was dziewczynki i za siebiesmile
    • kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 20.03.07, 21:17
      Cześć - jestem po @ , nadszedł najlepszy moment,już wierzyłam, że tym razem się
      uda (od listopada ciągle coś wypada), a tu znów przypomniały mi o sobie zatoki.
      Byłam dziś u laryngologa, robiłam rtg - mam zapalenie zatok, masę leków, więc
      niestety muszę znów czekać. Mam nadzieję, że do kwietnia . Pozdrawiam
      • ika78 ja sie tez dopisze! 21.03.07, 11:15
        witajcie! Dzis moj 35dc @ brak ale test jaki wykonalam pare min temu wyszedl
        negatywny!( licze na to ze to nie byl poranny mocz....)

Ale nastawilam sie ,ze zaczynam na maxa dzialac w kwietniu!pozdrawiam ika

ps; dzis troche smutna jestem ale wierze ze w kwietniu sie uda!
    • marushka 1-7.04 - 2 cykl starań 21.03.07, 15:31
      ... a ja, całe zycie martwiąc się jak NIE ZAJSĆ myslałam, że przytulę się i
      Zośka będzie. A tu figa z makiem....
      1-7.04 drugi cykl staran ( i nogi do góry ) i mam nadzieję, że pod choinkę
      trafi się mały koleżka
      Trzymam kciuki za wszystkie (nie)starające smile
      i dzielnych staraczy tongue_out
      • jagoda_271 Re: misja "kwiecień" 21.03.07, 18:52
        a ja jestem po przytulanku i normalnie zaczełam sobie wkręcać że już bola mnie
        piersi ale to taki zart natomiast boli mnie podbrzusze tak jakby jajniki a
        szczególnie prawy, niecały rok temu też tak to przechodziłam, tyle że miałam
        pusty pęcherzyk...sad jakby mi wyszło to do gina pojdę dopiero po 7 tygodniu żeby
        mieć pewność
        • groszek28 Re: misja "kwiecień" 21.03.07, 19:19
          ja w ierwszej ciązy poleciałam do ginki w 4 tygodniu ciązy , hehe,usmeichnęła
          się i kazała przyjść za 2 tygidnie najwcześneiej. Teraz też jak wyjdzei
          pozytywny test to pójde do ginki gdzieś w 6-7 tygodniu dopiero.
          • jagoda_271 Re: misja "kwiecień" 21.03.07, 20:13
            w 7 tyg bede miała pewnośc co do serduszka maluszka w tamtej ciąży byłam w 6,7,
            i 8 potem się poddałam dlatego teraz wiem ze jak w 7 nie ma serduszka to hmmmm
            wolę nie myśleć
    • mi_lamaj Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 08:23
      anialit, @ mi się zaczęła w tym samym dniu, to będziemy razem próbowaćsmile owu
      około 29-07.04, ale do końca nie wiadomo, bo to pierwszy cykl po dłuuuuuugiej
      przerwie
      trzymam kciuki!
      • magdas19 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 08:52
        Witam, dolaczam sie do kwietniowego watku, jestem w 2dc i starania zaczniemy
        okolo 31 marca. to drugi cykl staran i mam nadziej, ze tym razem szczesliwy.
        trzymam kciuki za wszystkie starajace sie.
        pozdrawiam
        • ika78 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 09:17
          Witajcie!

ja dzis 1dc i licze na kwiecien...
          Moje cykle sa bardzo dlugie ( teraz byl 35dc ) ale bywa ze nawet do
          40dni.trzymam za nas kciuki!pa
          • groszek28 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 11:59
            a ja dzisiaj mam owulację wg testów owu smile)))n Ciekawe, czy coś tam sie dzieje,
            czy nei ????? Boskei bzykano było wczoraj smile)))Trzayamjcie kciuki, by owocnym
            się okazało smile
            • aregiec Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 14:26
              Groszku u mnie tez chyba okolice owu (albo przymiarki tak jak w poprzednim
              cyklu) smile Dobrze ze mezusia od wczoraj nie ma bo bardzo by mnie kusilo wink a
              jeszcze ten cykl mamy odczekac sad
              Mam wiec tylko nadzieje ze bedzie krótki i szybciutko w kwietniu zaczne Was
              gonic smile))
              Acha ta wiosna! Oby była łaskawa nie tylko dla ptaków i zwierząt ale i dla nas
              wszystkich smile))
              Pozdrawiam!
    • anialit Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 16:56
      Dziewczyny!
      U mnie dzisiaj 5 dc, więc niedługo będę mogła zacząć kolejne starania. W poprzedznim cyklu byłam pewna, że się uda (bo tak miałam przy pierwszej ciąży) i jakie było moje zaskoczenie, gdy przyszła @. Tak sobie myślę, czy przyczyną nie zajścia w ciążę mogły być intensywne ćwiczenia step aerobic. Chodzę na nie 2 razy w tygodniu i tak sobie wymyśliłam, że wysiłek fizyczny mógł spowodować, że zapłodnione jajeczko nie zagnieździło się w macicy. Co prawda moje koleżanki też starały się po kilka miesięcy, ale ja wcześniej zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań. Nie wiem teraz, czy to te ćwiczenia, czy może kwestia wieku - jestem trochę po 30-tce. Co o tym myślicie???
      • groszek28 Re: misja 'kwiecień' 22.03.07, 19:46
        ja też chodzę 2 razy w tygodniu na step i tez mi sie w pierwsyzm cyklu nei
        udało, ale czy ja wiem czy to ma znaczenie>???
        To by znaczyło, ze sportsmenki nie mogą być w ciąży, a tak chyba nei jest.
      • alela1 Re: misja 'kwiecień' 23.03.07, 14:01

ja tez sie nad tym zastanawialam bo chodze na aerobik, fakt, ze nie jest to
        step a TBC,ale zawsze wychodze spocona wiec cwiczenia sa intensywne. Pamietam,
        ze przy pierwszej ciazy nie cwiczylam tak bardzo. Szczerze mowiac to nie wydaje
        mi sie zeby to mialo wplyw chciaz znajoma jezdzila konna 2 razy w tyg. i tez
        miala problemy pozniej przestala i zaszla. A na stepie to sie az tak bardzo nie
        skacze. generalnie ruch jest zawsze dobry tylko z umiarem moze podczas staran.
    • ulaula Re: misja 'kwiecień' 23.03.07, 19:53
      To i ja nismialo pukam,to będzie nasz 3ci miesiac staran, kupilam tym razem
      testy owulacyjne i planujemy duuuzo przytulania wink Mam nadzieje ze sie tym
      razem uda, jak to mówią - do 3 razy sztuka.
      Podrawiam wszystkie starajace sie
      Ulaula

------------------------------
      moje hobby
      www.pawlacz.pl
      • nuluska Re: misja 'kwiecień' 25.03.07, 12:48
        To ja też się zgłaszam do tej misji! Dziś 2 dc. Owu w okolicach świąt. Mam
        nadzieję, że na konic miesiąca bedę miała piękny prezencik urodzinowy dla
        mężusia!
        • jowbur Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 09:39
          No to ja też się dołączę. Owu około 20 kwietnia. Mam zamiar zadziałać
          kompleksowo czyli - śluz, temperaturka, testy owulacyjne i mam nadzieję, że uda
          się za pierwszym razem, czego wszystkim życzę.
          • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 14:21
            podnoszę. Ja też będę działać potrójnie. Musi się udać. Choć po poprzednim
            porodzie (9 lat temu)hormony mogą już nie pracować jak kiedyś. Wtedy obeszło się
            bez testów owulacyjnych i udało się w pierwszym cyklu. Trzeba być dobrej myśli.
            To głupie, ale nie mogę się doczekać @ 10.04
            • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 16:35
              Mały ruch na tym wątku. Czyżby tak mało dziewczyn chciało mieć wpływ na
              kwietniowy przyrost naturalny???
              • aaola Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 16:39
                mały ? a mnie się wydaje że duzy Pewnie będzie wiekszy w kwietnusmile
                Kwietniu nadchodź!!!!!!!!!!!!!!1
                • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 26.03.07, 18:10
                  Pewnie masz racje, ale tak bym chciała już zacząć, że do kwietniowej "owu"
                  będzie mi się strasznie dłużyć. Fajniutkie to Twoje maleństwo.
                  • aaola dzięki:) 26.03.07, 19:51
                    to czekanie jest okropne U mnie jeszcze miesiąc (ok 21)
    • anialit zbliża się ovu 28.03.07, 11:23
      zbliża się, a ja cała w nerwach, czy się uda, czy jeżeli się uda wszystko
      będzie ok, itd......
      Martwię się trochę, bo w pracy siedzę ok. 3 m od tyłu monitora komputera
      koleżanki, a wiem, że to bardzo szkodliwe, a nie mam możliwości inaczej. Mam
      taką pracę, że często jestem w tzw. "terenie" i korzystam z tego często, ale i
      tak się martwię
      • nuluska Re: zbliża się ovu 28.03.07, 21:30
        Nie martw się!
        Martwić się będziesz jak zobaczysz II.
        Swoją drogą moja koleżanka całą ciążę spędziła na "tyłach" 2 monitorów i jaj 3-
        letnia córeczka jest zupełnie zdrowa.
        Trzymam kciuki z Twoją owu.
        Do mojej jeszcze ponad tydzień. Czas mi się strasznie dłuży. Dobrze że mogę się
        zająć porządkami przedświątecznymismile
        • anialit Re: zbliża się ovu 29.03.07, 09:08
          Dzięki, trochę mi ulżyło.
          Powodzenia w tym cyklu.
    • daisy1980 Re: misja 'kwiecień' 29.03.07, 08:23
      No to ja tez, testuje dopiero koniec kwietnia....dzis moj 3dc.pozdrawiam
      • aaola Re: misja 'kwiecień' 29.03.07, 10:20
        ale wam dobrze Ja dopiero miesiaczkuje ok 13kwietnia więc owu ok 25 Jeszcze tyle
        dni.............
        • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 29.03.07, 10:56
          Cześć! To tak samo jak ja. Jeśli nic mi się nie poprzesuwa to owu też dopiero 25
          kwiecień. Staram się dużo pracować, żeby nie myśleć jak ciągnie się czas.
          Pozdrawiam.
    • anialit jutro kwiecień !!! 31.03.07, 18:30
      Dziewczyny, czy któraś się wystarała i w kwietniu będzie zafasolkowana. Ja mam 2 tyg. do zrobienia testu (ewentualnie do @ sad ). Życzę wszystkim starającym się szczęścia.
      • mi_lamaj Re: jutro kwiecień !!! 01.04.07, 18:01
        anialit, ja miałam @ w tym samym dniu
        testów owu nie robiłam, bo to dopiero pierwszy cykl i staramy się naturalnie
        od dwóch dni bardzo mnie jajnik bolał, jajeczkowanie jak nic
        przytulanko już dwa razy było, jeszcze poprawimy i czekam na efekty
        testuję ( albo nie) 15-18.04
        ach to czekanie
        trzymam kciukasy za Was dziewczynki i za siebie!
    • anialit czy już ??? 03.04.07, 09:01
      Dziewczyny, czy któraś z was już wie?
      Ja z niecierpliwością czekam na połowę kwietnia i wtedy będę testować.
      : )
      • aaola Re: czy już ??? 03.04.07, 10:11
        ja dopiero 14 bedę miała @ Jeszcze 3tyg czekania.............
        • groszek28 tak, już 03.04.07, 10:39
          u mnie sa 2 kreski, ale jestem przed miesiączką jeszcze, więc sie nie napalam.
          Na razie jedyny objaw to cholerne zmęczenie, poza tym grypowe objawy.
    • izetta ja też się dopisuję 03.04.07, 11:40
      niestety po 12 dniach o późnienia dostałam @ wiec starania muszę przełożyć na
      kwiecień. 3mam za nas wszystkie kciuki. pozdrawiam iza
    • kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 03.04.07, 18:58
      Witajcie kobitki smile

Czytam formum "w oczekiwaniu" już od jakiegoś czasu. Teraz postanawiam sie
      uaktywnić smile Mam już synka - 6 lat. Mąż dał nieme przyzwolenie na rozpoczęcie
      starań o drugiego maluszka smile @ ok 16.04, potem myślę, że zaczniemy starania.
      Byłam wczoraj u gina. Kazał brać kwas foliowy (podobno zaleca sie brać 3
      miesiące przed ciążą - ja biorę już miesiąc), i zakładać lactovaginal co 3-4
      dni w okresie starań i potem w ciąży, no i dostałam skierowania na podstawowe
      badania. Rany, jak ja się cieszę smile Cała jestem w uśmiechach, że w końcu
      będziemy się starać smile Synek już od dawna prosi o braciszka smile Mam nadzieję, że
      podobnie jak za pierwszym razem będzie "złoty strzał". Życzę powodzenia Wam i
      sobie smile
      • anialit Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 11:36
        Małe pytanko:
        po co tem lactovaginal!
        Dzięki za odpowiedź
        • anialit Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 11:42
          Czy chodzi o częste zmiany odczynu pochwy po stosunku?
          A w ciąży jak wszystko jest OK, to tak profilaktycznie też trzeba brać l.?
          • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 14:20
            Z tego co wiem - lactovaginal stosuje się w trakcie leczenia antybiotykami, żeby
            nie dostać grzybicy. Chodzi chyba o zachowanie odpowiedniej kwasowości w
            pochwie, ale nie słyszałam o stosowaniu profilaktycznym. Przecież przy ogólnym
            dobrym zdrowiu - "tam" też powinno być wszystko w porządku.Chyba że ktoś często
            łapie grzybice pochwy.
            • kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 04.04.07, 15:01
              No cóż - jestem właśnie takim "kimś" sad. Jeszcze okolo połotra roku temu
              praktycznie w każdym cyklu musiałam leczyć jakąś infekcję. Na szczęście
              trafiłam do mojego gina, który systematycznym siedmiomiesięcznym leczeniem
              problem zlikwidował smile Teraz powiedział, że przy takich skłonnościach lepiej
              zadbać profilaktycznie o czystość pochwy w okresie starań i pierwszym okresie
              ciąży, który podobno może generować czasami stany zapalne
    • kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 05.04.07, 21:15
      Dzisiaj zaczęła mi się @.Kończę leczenie zatok i wierzę, że kwiecień będzie
      szczęśliwy. Moja córcia już się nie może doczekać dzidzi.Jeśli teraz sie uda to
      będę miała najwspanialszy prezent na 28 urodziny.
      • justyna812 Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 06:24
        dzis zaczynam @ i 2 cykl staran o druga dzidzie
    • anialit dłuuuugi ten kwiecień 06.04.07, 11:38
      Ale ten kwiecień mi się dłuży.
      Do testu jeszcze tyle czasu.
      Na razie "boli" mnie tylko jedna (lewa) pierś, w poprzednim cyklu też tak
      miałam, nie wiem dlaczego, bo zawsze obie były tkliwe i bolesne. Ciekawe, czy w
      drugiej połowie cyklu muszą boleć obie piersi?
    • kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 11:58
      Dziewczyny !!! - Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt, dużo zdrówka i
      radości, szczęścia i miłości smile , dzidziusia upragnionego i jeszcze raz
      wszystkiego naj naj najlepszego.
    • aaola Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 12:50
      wesołych świąt smacznego jajka mokrego dyngusa i dwóch kreseczek na teściesmile
      (2lata temu w wielka sobote testowałam-pozytywnie! a teraz jeszcze tydzien do @
      i....pierwszy cykl starań)
      • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 06.04.07, 14:12
        Cześć dziewczyny!
        Z okazji Świąt życzę Wam wszystkiego najlepszego, zdrowia i radości - z dwóch
        kreseczek - i nie tylko, miłej rodzinnej atmosfery. Pozdrawiam
        • kasiadamianka Re: misja 'kwiecień' 07.04.07, 12:05
          smacznego jajka Kobietki! i mokrego Dyngusa
          oby kwiecień (ewentualnie kolejne miesiące) obfitowały w fasolki smile
          wygląda na to, że mąż też nie posłuchał lekarza i zaczął starania od razu smile
          po świętach jadę zrobić morfologię i badanie moczu - @ przewidziana na 16.04,
          może od razu zrobię betę?
          • beatkadaniela Re: misja 'kwiecień' 09.04.07, 15:35
            Ja nieśmiało też się przyłączam. A może już nie muszę?wink) @ spodziewana gdzieś
            21.04, starania przedsięwzieliśmy, jeśli bezskuteczne to następne dopiero na
            długi wekend, będzie mnuustwo czasu na figle.Pozdrawiam i ściskam
            mocno...nogiwink)
    • poranna-kawa Re: misja 'kwiecień' 10.04.07, 07:29
      Witam smile
      ja wprawdzie nie będę się starała w kwietniu, ale chciałam powiedzieć, że
      właśnie odstawiłam pigułki smile
      Przestały działać ( po infekcji żołądka i torsjach )i dostałam nagle w połowie
      cyklu @. Mąż stwierdził, że byłby najszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem,
      gdybym była w ciąży smile to odstawiłam pigułki wink
      Mam córcię 9 lat i 32 lata na karku. Starania chciałabym zacząć w sierpniu.
      ... boję się troszkę smile
      ale z przyjemnością Was czytam i trzymam za Was kciuki.
    • kalimo27 Re: misja 'kwiecień' 10.04.07, 10:51
      Cześć dziewczyny jak po świetach? Ja w tym roku byłam u kuzyna. Jego ukochana
      właśnie zaczęła 6 miesiąc - wygląda cudnie,ma piękny brzuszek. Będą mieć
      chłopca. Po drodze widziałam bardzo dużo bocianów - niebawem zawitają u nas
      wszystkich - tego Wam i sobie życzę.
      • izetta bociany :) 10.04.07, 12:22
        hej! zyczę powodzenia wszystkim starajacym się. ja w sobotę widziałam boćka, w
        gnieździe, akurat jak przejeżdżałam koło słupa z lampą mignęło mi coś białego i
        spojrzałam w górę, a to bociek wstał, wiec jak same widzicie, bedzie dobrze.
        3mam mocno kciuki za ws i za siebie. pozdrawiam iza
        • jobo100 Re: bociany :) 10.04.07, 19:52
          Cześć! Witam Was po świętach. Właśnie dostałam dziś @ - więc mogę już rozpocząć
          odliczanie. Mam nadzieję, że wszystko ułoży się pomyślnie - ja też widziałam
          bociana, i to nie jednego, ale jeden był szczególny, bo przeleciał wprost nad
          naszym samochodem, więc.... Pozdrawiam.
          • kasiadamianka u mnie nie wyszło :( 11.04.07, 10:02
            to był pierwszy cykl starań, ale normalnie jestem rozczarowana jak nie wiem co :
            ( @ ma przyjść dopiero 16.04, ale wczoraj nie wytrzymałam i w 26 dc pojechałam
            zrobić bete. Więcej tego nie zrobię sad wynik nie pozostawił złudzeń...
            Pozdrawiam wszystkie i życzę powodzenia. My teraz robimy przerwę i zaczynamy
            starania ponownie od czerwca.
            • aaola @ 11.04.07, 10:32
              z tej @ sie ciesze Dzis dostalam Oby nastepna za conajmniej roksmile
            • aaola job100 11.04.07, 10:38
              to mamy tak samo Ja tez mam pierwszy dzien @ smile
              • izetta kompleksowe badania 11.04.07, 13:10
                hej! dzisiaj rano byłam u mojej gin i zrobiła mi wszystkie możliwe badania
                (byłam w szpitalu). powiedziała również że w lewym jajniku jest jajeczko, które
                dojrzewa, bo nawet widać, że jest duże, wiec mamy z "M" zaczać starania od
                niedzieli, a w poniedziałek mam do niej iść i mi powie czy już pękło czy nie.
                ja tam zaciągnę przema już w piatek na robótki domowe smile 3mam kciuki za nas
                wszystkie iza
                • aregiec Re: kompleksowe badania 11.04.07, 14:02
                  Cześć Dziewczyny!
                  U mnie tez zaczął sie nowy cykl, dziś 6dc. Byłam dzis zrobić badania w kierunku
                  toxoplazmozy i cytomegalii. Jutro bede miala wyniki i jesli wszytko bedzie ok
                  to zaczniemy sie przytulac konkretnie smile Trzymajcie zatem kciuki!
    • anialit Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 08:43
      Cześć!
      Mogłabym testować w sobotę, ale się bardzo denerwuję i chyba poczekam jeszcze
      2-3 dni, no chyba, że przyjdzie @.
      Bardzo nie chcę się rozczarować, bo do tej pory myślałam, że mogę zajść w ciążę
      kiedy chcę, ale teraz po jednym nieudanym cyklu starań widzę jak błędne to było
      myślenie.
      Jak myślicie poczekać z tym testem, czy nie?
      • aaola Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 08:57
        ja bym nie wytrzymalasmile
        w pierwszej ciązy pierwszy test zrobilam 4dni po owu i wyszedl negatywny Drugi
        zrobilam dzien po spodziewanej@ i wyszly dwie krechy
        trzymam kciuki!
        Niech moja @ już się skończy!!!
      • blueish Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 15:01
        Poczekać smile Będziesz mieć bardziej wiarygodny wynik smile

Czasami mam wrażenie, że największa sztuką nie jest znalezienie fajnej pracy,
        wielu przyjaciół etc. To pikuś w porównaniu z tym nieustającym czekaniem.
        • nuluska Re: zbliża się termin testu/@ 13.04.07, 18:09
          Poczekaj.
          Wytrzymasz, a ja już trzymam kciuki!

Mojego czekania zostało jeszcze 12 dni, o ile @ wcześniej nie przyjdzie.

• anialit Re: zbliża się termin testu/@ 14.04.07, 16:37
            Dzięki.
            Podbrzusze już od wczoraj boli mnie jak na @, ale korci mnie ten test. Jednak poczekam jeszcze dzień/ dwa.
            Pozdrowienia!
            • aaola Re: zbliża się termin testu/@ 14.04.07, 17:41
              jesli cie to pocieszy to w ciazy z Piotrusiem nie mialam zadnych objawow a
              brzuch bolał mnie jak na okres
              • nuluska Re: zbliża się termin testu/@ 15.04.07, 12:48
                Aaola, to bardzo pocieszające co piszesz. Ja zawsze mam załamkę jak czuję bóle
                przed @.
                Wiem że każda może mieć inne objawy i odczucia. Ale i tak mnie to pociesza.
                • blueish Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 09:05
                  Dziewczęta, i co słychać???
                  • aaola Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 09:44
                    mnie dzis sie konczy @ i juz niedlugo za 2-3dni ruszamysmile
                  • anialit Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 11:07
                    Ja dalej nie mam @ (dwa dni opóźnienia)i jutro, albo pojutrze zrobię test. Ale
                    chyba wiem, że będą 2 kreski. Czuję strach, podniecenie i radość - w takiej
                    kolejności. Nie wiem czemu, ale właśnie tak.
                    • jobo100 Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 11:34
                      Ja też mam dziś resztki@, ale ponieważ mam dość długie cykle na owu muszę
                      poczekać jeszcze ok 10-12 dni. Na wizytę u gin musiałam czekać 2 miesiące (27.
                      04) więc będę po lub w trakcie owu. Zastanawiam się czy można zrobić badania w
                      kierunku toxoplazmozy prywatnie i ile to kosztuje? Może ktoś mi coś podpowie?
                      Nie chcę czekać do następnej owulki. Pozdrawiam.
                      • aaola Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 12:26
                        prywatnie to mozesz zrobic badania na wszystkosmile
                        ja nie robiłam badam na taxmoplazmoze ani teraz ani w pierwszej
                        ciązy..............teraz mieszkam w |Holandii a tu wogóle jest kosmos z badaniami
                    • blueish Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 12:25
                      Aniu, trzymam bardzo mocno kciuki, żebyś zobaczyła ||. Kol;ejnośc mnie nie
                      dziwi. Każda zmiana wywołuje niepokój, a co dopiero TAKA.
                      • aregiec Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 13:03
                        Anialit trzymam kciuki za dwie kreski!
                        Jobo100 ja robilam w zeszlym tygodniu badanie na toxoplazmoze i cytomegalie.
                        Kazda klasa przeciwcial kosztowala 20zl. Wyniki mam super!!! Wiec wczoraj w
                        10dc bylo pierwsze przytulanie smile))
                        Termin @ na 1/2 maja ale nauczona doswiadczeniami innych zbyt szybko testowac
                        nie bede.
                        Trzymajcie sie Dziewuszki!
                        • jobo100 Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 13:56
                          Dzięki - spodziewałam się trochę większej kwoty, zorientuję się jutro jak to u
                          mnie w mieście wygląda. Przy pierwszym dziecku nie robiłam żadnych badań, ale
                          teraz jakoś mam więcej obaw - tym bardzie, że mam kontakt z kotem. A co to jest
                          ta cytomegalia?
                          • kasiadamianka Re: zbliża się termin testu/@ 16.04.07, 20:54
                            u mnie termin @ na dzisiaj. Póki co nie przyszła. Ale mam objawy zbliżajęcego
                            się okresu - bolą piersi i głowa sad Beata tydzień temu była < 1, więc
                            faktycznie nie mam nadziei, że @ nie przyjdzie
                  • makruska Wszystko ok. 16.04.07, 14:04
                    Jestem 8 dni po owulacji, wczoraj zaczęły boleć piersi, kłują jajniki i macica,
                    ale takich typowych bóli na @ nie ma, ale to jeszcze 4 dni, może przyjdzie
                    małoobjawowo. Staram się nie napalać, ale to silniejsze ode mnie. Najchętniej
                    już jutro rano zrobiłabym test, tym bardziej,że przeczucie mi mówi "udało
                    się!!", ale boję się rozczarowania i tej jednej kreski. Jak myślicie, po 9
                    dniach od owulacji będą już te kreseczki, dwie kreseczki???
                    • blueish Re: Wszystko ok. 16.04.07, 14:40
                      Za wcześnie... Poczekaj.

Zobaczysz jedna kreskę i.... na dwoje babka wróżyła, nei jesteś w ciąży, albo
                      gonadotropina jeszcze nie zaczęła się wydzialać i test nie ma czegop wykryć, a
                      Maluch już się mości...
    • kalimo27 Re: Przytulanka 16.04.07, 14:27
      Dzisiaj u mnie 12 dc. Od pary dni są już przytulanka. Dzisiaj poszłam do pracy
      i dowiedziałam się ,że moja koleżanka jest w ciązy. A myślałam ,że kolejna będę
      ja. Dzisiaj się dziwnie czuję. Nic sobie nie wkręcam. Strasznie boli mnie
      podbrzusze, ale nie raz tak miałam. Następna @ ma być 1 maja. Będę czekała.
      Pozdrawiam Was dziewczynki i trzymam kciuki.
    • blueish Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 08:54
      Po roku zobaczyłam dziś... ||. Druga bledsza, ale jest!!!

Jestem w szczęśliwym totalnym szoku.
      Anialit, co u Ciebie???

I chciałam napisać, że a) testowałam dwa razy, dwa dni przed spodziewaną @ i
      wyszło WIELKIE NIC, a 2 dni po - już coś widać... b) do wczoraj byłam
      przekonana, że wszystkie objawy oznaczają tylko i wyłącznie PSM...

Az mam stresa, co gin powie za tydzień...

Za wszystkie BARDZO MOCNO trzymam kciuki!!!!!!!!
      • aaola blueish gratuluje!!! 17.04.07, 09:03
        i przesyłaj dalej dwie kreskismile
        • blueish Re: blueish gratuluje!!! 17.04.07, 09:11
          co niniejszym czynię... smile)) Dla Aaoli i pozostsałych wspaniałych dziewczyn!!!

>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~>~~
          ||

I BARDZO GORĄCO Was wspieram duchowo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • anialit Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 09:12
        Kupiłam dzisiaj test i jutro rano odpowiem na bardzo ważne pytanie. Ale
        przeczuwam, że będą dwie kreski, bo nigdy @ nie spóźniała mi się aż tyle dni.
        Najbardziej boję się mdłości (prz pierwszej ciąży było strasznie) i co rano
        czekam czy to już.
        Pozdrawiam wszystkie dziewuszki i życzę udanych starań i testów.
      • anialit Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 09:15
        No i gratuluję oczywiście, tobie i innym, którym sie udało.
      • jobo100 Re: misja 'kwiecień' 17.04.07, 10:11
        Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!
        Bardzo się cieszę. Pozdrawiam
        • aregiec Gratulacje!!! 17.04.07, 11:00
          Ja równiez gratuluje! I bardzo sie ciesze
          oj zaczyna sie dziać smile)) i oby dalej tylko takie wiadomości.
          • makruska Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 13:38
            Ale się ucieszyłam, jakby to moje było. I strasznie podtrzymujące na duchu,że
            dwa dni wcześniej nic, a dziś już coś!!! Ja jeszcze czekam 3 i pół dnia, na
            razie żadnych bóli przedmiesiączkowych. Za wszystkich ściskam kciuki i ...nogi,
            tak dla pewności wink))))))
            • aaola Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 14:13
              ale wam zazdroszcze ze zaczynacie testować
              ja dopiero od jutra zaczynam przytulanie a testować (jesli będę tfu tfu) to
              dopiero ok 9maja (mąż ma 10 urodziny to może taki prezencik plissssssssssssssssss)
              • jobo100 Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 14:32
                Dziś mam jakiegoś doła, im bliżej owulki tym ogarnia mnie więcej wątpliwości. Z
                jednej strony bardzo chcę mieć jeszcze dziecko, a z drugiej - mój syn ma już 9
                lat, jest już duży, więc tak jest wygodnie, no i ta straszna różnica wieku.
                Trochę się boję zaczynać wszystko od nowa. Pewnie jurto mi się odmieni ale dziś
                czuje to tak.
                • aaola Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 14:39
                  ja znowu sie zastanawiam jak sobie poradze Piotrus ma 16msc wiec będzie miał
                  2latka (jeśli się uda szybko)
                  Myśle że wątpliwości to normalna sprawa Dziewczyny które ich nie maja chyba nie
                  wiedzą co oznacza macierzyństwo
                  Będzie dobrze smile
              • blueish Re: Gratulacje!!! 17.04.07, 15:41
                Aby tak się stało... sad Ściskam bardzo, bardzo mocno kciuki.
    • kalimo27 Gratuluję 17.04.07, 16:41
      Serdecznie gratuluję i bardzo się cieszę, że się udało. Coś mi się wydaję, że
      mi się nie uda. Od listopada ciągle coś wypadało, różne choroby, musiałam
      czekać.Pierwszy miesiąc od tak długa gdy wszysko jest dobrze a mi się wydaję,że
      się nie uda. Nie wiem dlaczego tak czuję. W nocy nie spałam bo moja córcia,
      płakała i wierciła się, rano okazała się,że złapała katarek. Najlepszy moment
      na staranka a ja jestem jakoś dziwnie niespokojna.
      • nuluska Re: Gratuluję 17.04.07, 19:02
        Blueish serdecznie gratuluję!!!
        Anialit trzymam kciuki bardzo mocno!!!

Ja muszę czekać jeszcze tydzień, chyba że @ przyjdzie wcześniej sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka