Dodaj do ulubionych

okresu nadal brak :-(

25.03.07, 12:59
DZiewczyny,pisałam osttanio o swoich testach ciązowych i wyniakch
negatywnych.Nie byłam pewna co do dnia ostatniej miesiączki ale dzis
znalazłam kalendarzym,no i okazało sie ze ostatnia była 16 lutego.Wczoraj
takze robiłam test i tez był negatywny, z tym ze wtedy nie myslałam ze sie
spoznia juz 8 dni.Martwie sie,owszem ide jutro do gina bo moze to cos
powaznego.Zdarzało sie Wam robic kilka testów pod rząd i takze po 8 dniach od
daty spodziewanej miesiączki i wyniki negatywny a pozniej jednak po usg
wychodziła ciąża?Martwie sie bo mam taki ćmiący bol w podbrzuszu i okolicach
pępka.Czy moze juz dawno powinnam pojsc do lekarza czy czekacie cZasem tyle
na okres bez konsultacji z dr >?jakie są pzryczyny braku okresu procz ciąży ?
Napiszcie cos pocieszcie bo umre do jutra.
Obserwuj wątek
    • grace1982 Re: okresu nadal brak :-( 25.03.07, 13:05
      Mojej siostrze test wyszedł negatywny trzy razy, dopiero pod koniec 2 miesiąca
      jej wyszedł pozytywny. Jest teraz w 9 miesiącu ciąży, mi za to wyszedł pozytywny
      jeden dzień po dacie spodziewanego okresu . Więc z tymi testami różnie bywa. Idź
      do ginekologa. Może ciąża a może Ci się po prostu spóźnia. Ale nie zamartwiaj
      się, znajdź sobie zajęcie by o tym za dużo nie myśleć. Powodzenia!
      • mimka11 Re: okresu nadal brak :-( 25.03.07, 20:32
        No to jesteśmy w takiej samej sytuacji. Mi okres się spóznia już ponad 2 tyg. a
        testy ciążowe negatywne. ( łącznie już 4)sad byłam u lekarza ogólnego, bo
        mieszkam w Angli i tutaj bez skierowania nie mogę iść do gina. Lekarz kazał mi
        poczekać jeszcze tydzień i powtórzyć test. A ja już prawie wariuję sad A tu
        jeszcze cały tydzień przede mną. Daj znać jak wrócisz od gina, bo jestem ciekawa
        co tobie powie. Ja na razie nie mam szansy się dostać do gina. Tutaj w Anglii
        jak nie padniesz to, chyba skierowania do specjalisty nie dostaniesz... sad((((
        Trzymam za ciebie kciuki.wink
        • izetta witam w klubie :( 25.03.07, 21:30
          no i ja do was dołączam. @ powinnam dostać 22 marca. tez boli mnie podbrzusze,
          czasami to mam uczucie takiego ściągania w dół, a czasami to pobolewa mnie w
          stronę boków do góry. tak bardzo chciałabym, zeby @ nie nadeszła. 3mam za was
          kciuki by nam wszystkim się udało. testy robiłam 2 razy. w dniu @ i dzisiaj
          rano i oba negatywne. też już nie wiem co o tym myślec, ale wierzę, że jednak
          nam się uda, ale do ginekologa mogę iść dopiero w piątek, bo nie dam rady urwać
          się wcześniej z pracy, tak wiec jak widzicie, tez będę podobnie jak wy
          siedziec "na szpilkach" i czekać na piątek. pozdrawiam
          • wiolciam I ja witam w klubie 25.03.07, 22:26
            No to jest nas więcej. Ja okres powinnam dostać 13.03, ostatni raz test robiłam
            w piątek rano tj. 10 dni po terminie spodziewanej @ i negatywny. Poza tym nic
            mnie nie boli, czuje się dobrze, temeratura podwyższona więc wnioskuje, że
            chyba mi się owulacja przesunęła i pewnie @ przyjdzie w tym tyg (ale jakże bym
            tego nie chciała sad ).No nic narazie chyba czekam (choć pewnie jeszcze jakiś
            test zrobię bo nie wytrzymam. Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki. Wiola
            • lala1978 Re: I ja witam w klubie 26.03.07, 18:28
              i co u Was dziewczęta?? U mnie nadal @ brak, tempka nie schodzi poniżej 37,3 i
              chyba pójdę na BetaHCG, bo po negatywnym w sobotę popołudniu( (35 dc) boję się
              testowaćsad
              • jaania77 Re: I ja witam w klubie 26.03.07, 19:19
                i ja też do Was dołaczę. Dzis 47 dc. Testy robiłam dwa. Jeden w 30 a drugiw 37
                dc. Obydwa negaty. Nigdy nie miałam aż takich opóźnień. Nie wiem co się dzieje,
                tempki nie mierze więc nie wiem jaka, piersi mnie potwornie bolą i to koniec
                objawów @. Wizyte u gina mam dopiero 5.04 i sama nie wiem co już teraz robic.
                Beta czy kolejny test??? Wkurza mnie to strasznie. W sumie w ciąże to słabo
                wierzę ale normalnie juz nie mam siły...
                • mimka11 Re: I ja witam w klubie 26.03.07, 19:46
                  ja dale nie mam @... To już ponad 2 tyg. i nic. Piersi mi urosły o jeden rozmiar
                  z b na całkiem spore c wink Jedna korzyść w tym stresie. Dalej czekam a test
                  ostatni robiłam w piątek i oczywiście negatywny.sad Więc ciąża odpada. A co u
                  was? Już któraś dostała @ albo 2 krechy?
                • wiolciam Re: I ja witam w klubie 26.03.07, 20:49
                  u mnie już 42 dc i dalej nic, tzn wczoraj i dziś miałam nieco niższą tempkę bo 36,8 poza tym nic się nie zmienia. Czuję się dobrze (zgaga mi tylko dokucza od piątku, ale zgagę mam często a nie stosuję żadnych leków bo nie wiem co jest grane). Ostatni test robiłam w piątek i jedna gruba krecha, jutro chyba zrobię kolejny. Myślę, że nic z tego nie będzie tylko mnie denerwuje, ze nie ma nowego cyklu i szansa na ciaze sie przesuwa w czasie. Wrrr.... Jaania77 podziwiam Cie ze wytrzymalas juz 10 dni od ostatniego testu. Ja w piatek obiecalam sobie ze kolejny w razie potrzeby zrobie za tydzien, a tu juz poniedzialek i nie moge wytrzymac. A swoja droga zastanawia mnie fakt, iz tak duzo nas jest z przesunietymi miesiaczkami w tym terminie, my tutaj u mnie w pracy kolejne 2 dziewczyny. Moze to faktycznie jakis wplyw pogody?? Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki a noz ktorejs sie udasmile
                  • izetta witam kochane klubowiczki :) 27.03.07, 09:27
                    jak wy wszystkie nadal nie mam @ a to już 5 dzień, zwłaszcza, ze zawsze miałam
                    jak w zegarku. mimka nie wykluczaj ciąży przy negatywnym teście bo ja urodziłąm
                    synka po 2 takich negatywnych testach. termin u ginekologa mam na czwartek,
                    zobaczymy co powie. u mnie nawet oznak nadchodzącej @ nie ma. są za to
                    nudności, a wczoraj jak smażyłam paluszki rybne, tylko proszę się nie śmiać tongue_out,
                    to dla mnie one pachniały gotowanym na mleku ryżem z jabłkami i cynamonem.
                    wiem, że brzmi to dziwnie, ale na serio taki miały dla mnie zapach, więc liczę,
                    że to jednak mała fasolka siedzi w środku a nie problemy hormonalne. pozdrawiam
                    i 3mam kciuki za nas wszystkie.
                    • mimka11 Re: pytanko do izetty 27.03.07, 10:38
                      Ja już nie wytrzymałam i rano powtórzyłam test. Jak podejrzewałam negatywny a to
                      już mój47dc przy cyklach 30dniowych. Więc jak tu się jeszcze łudzić? Powiedz mi
                      proszę, kiedy robiłaś testy i kiedy w końcu zobaczyłaś te 2 kreski? W którym
                      dniu po spodziewanej @? Może jednak cień nadziei jest? smile Trzymam ze ciebie
                      kciuki. Oby nam się udało!
                      • izetta mimka będzie OK zobaczysz 27.03.07, 12:11
                        hej! jak byłam w ciąży z synkiem (3,5 roku) to robiłam test po tygodniu od daty
                        spodziewanej @ i po 2 tygodniach. oba wyszły negatywne, nawet "M" zaczął
                        podejrzewac czy przypadkiem nie mam urojonej tej ciąży. no a potem u ginekologa
                        wyszło ( w połowie 2 mc), ze fasolka jest przepiekna smile. w grudniu jak zaszłam
                        to tylko beta w dniu spodziewanej @ mi wykazała (18,51), że to ciąża, bo test
                        wyszedł negatywny. teraz miałam @ dostać 23 marca. zrobiłam jeden test płytkowy
                        20 marca i negatyw, potem znów płytkowy 23 rano (specjalnie na noc dużo wypiłam
                        by mocz był najwyzszych lotów smile ) i też negatyw. w sobotę pojechałam do apteki
                        by kupić test i uprosiłam o najczulszy więc dostałam strumieniowy. poczekałam
                        do niedzieli, specjalnie rano poleciałam i zrobiłam i.... też negatyw. okresu
                        jak nie było tak nie ma do dzisiaj, nudności są, dziwne zapachy też a wizytę u
                        ginekologa mam w czwartek. sama widzisz, że nie wszystkim testy "sikane"
                        wychodzą. nawet jak się przestrzega informacji na ulotce. pozdrawiam
                        • mimka11 Re: narobiłaś mi nadziei izetta ;))))))) 27.03.07, 18:55
                          Ślicznie dziękuje za tą optymistyczną odpowiedz. Już się mi humor poprawił i
                          uśmiechnęłam sie do monitora. wink))) Mój M aż poszedł do ogrodu zapalić. Też
                          sobie chłopina nadziei narobił.wink Zeby tylko tutaj w Anglii można było tak
                          prosto jak w Polsce dostać się do ginekologa..... Eh sad Ogólny nie chce mi
                          skierowania dać, a bez skierowania nie mogę iść do specjalisty. Ten pacan karze
                          mi czekać do 6 tyg. od oczekiwanej @. Więc jeszcze prawie 4 tyg. Ogłupieję! I
                          jeszcze od wczoraj tępy ból z lewej strony brzucha...
    • lala1978 Re: okresu nadal brak :-( 27.03.07, 21:19
      ja niestety skręcam sie z bólu, przyszła @sad smutno misad
      • izetta do mimka :) 28.03.07, 08:56
        hej! mnie też kłuło ale z prawej strony, podobnie jak jajnik na @ więc tez
        sobie dużych nadzieji nie robiłam. dzisiaj nadal nie mam @ ale jakby piersi
        zrobiły sie większe, jeszcze tylko jeden dzień i będę pewna w 100% (czyli
        jutro). a najbardziej zaskoczył mnie mój synek, bo wczoraj jak jechaliśmy
        wieczorem do domu to mu powiedziałam, ze musimy iść spać bo dzidzia jest
        zmęczona i ja tez, a on po chwili zapytał : mamo a jak dzidzia wyjdzie z
        brzuszka? i jak tu się nie uśmiechnąć?? mimka mam prosbę. kup sobie cherbatkę
        jabłkową z melisa, taką dla małych dzieci, wypij, to cię trochę uspokoji.
        zobaczysz, ze wszystko bedzie dobrze, czytałam na forum, ze dziewczyny wogóle
        nie mają żadnych objawów, a potem okazuje się, ze od dawna hodowały w brzuszku
        fasolki smile pozdrawiam Iza
    • papuga_5 Re: okresu nadal brak :-( 28.03.07, 08:56
      Do mimka11
      Ja mieszkam w Australii i tez ciezko dostac sie do gina, czeka sie ok. 8 tyg. a czasem i dluzej, wiec ciebie
      rozumiem. Tak sobie pomyslalam ze jesli masz bol brzucha to mozesz isc do ogolnego lekarza i narzekac
      na ten bol i sie zapytaj czy moze ci dac skierowanie na USG jesli sie tak upiera z tym ginem ze masz
      czekac, powiedz ze bardzo cie ten bol i brak miesiaczki niepokoi, mozesz nawet troche poudawac ze
      bardziej cie boli. Daj znac jak sie cos wyjasni.
      • mimka11 Re: jutro do lekarza ;) 28.03.07, 10:08
        No dobra wytrzymałam już ponad 2 tyg. ale dłużej nie wytrzymam. Zarejestrowałam
        się do lekarza i bez skierowania na usg lub do gina się nie ruszę.wink Mam już
        dość czekania i tej huśtawki emocjonalnej (choróbsko czy ciąża) Za was trzymam
        dalej kciuki. Dam wam znać jak już się dowiem czemu nie mam @. No i czekam na
        wieści od was. Tak swoją drogą to w grupie o wiele razniej! smile))
        • izetta 3mam kciuki :) 28.03.07, 10:37
          mimka nie daj się smile jak tylko coś będziesz wiedziec wrzucaj na formu, bo my to
          niecierpliwie czekamy na twoją relację smile ja jutro po powrocie też dam znać co
          pani ginekolog powiedziała.
          • jaania77 Re: 3mam kciuki :) 28.03.07, 10:46
            ja tylko na chwile - wczoraj zrobiłam test i słuchajcie!! wyszły 2 krechy!!!
            jestem w szoku, tamte dwa były negatywne...ale szok

trzymam kciuki i za Was
            pa
            • izetta jania to gratuluję :) 28.03.07, 11:49
              moje gratulacje. teraz tylko mimke trzeba przekonac, ze negatywne testy przy
              braku @ nie zawsze są prawdziwe. ja wszystko będę wiedziała jutro pozdrawiam iza
              • mimka11 Re: jania to gratuluję :) i znowu sie usmiecham:)) 28.03.07, 12:17
                Gratulacje!!!!!! Ja też tak chce. wink Coraz bardziej wierze, że może moje testy
                też były w błędzie.wink Dziewczyny dzięki pogaduchom z wami o wiele łatwiej mi
                czekać.smile)) Dziękuję. Jak tylko będę coś wiedzieć to zaraz wam napiszę. Teraz
                jeszcze trzymam kciuki za izette i resztę dziewczyn czekających tak jak ja.wink))))
                • kobieta741 Re: jania to gratuluję :) i znowu sie usmiecham:) 28.03.07, 13:03
                  Hej mimka smile
                  Dopisze pare słów bo tez mieszkam w UK - tyle ze na terenie szkocji. Ale z
                  lekarzami to tu tez jest podobnie. Idz do GP i tak jak napisały dziewczyny
                  wczesniej - mocno ponarzekaj, jak to cie stresuje itd, i mysle ze stanowczościa
                  powinnaś wywalczyc chociazby skierowanie na USG.
                  Zycze powodzenia i trzymam kciuki!!!! Bedzie dobrze smile
                  • 1ola12 Re: jania to gratuluję :) i znowu sie usmiecham:) 28.03.07, 13:51
                    Boze, jak ja bym chciala tez miec poytywny, zreszta okaze sie jutro....
                    dzis 30 dzien cyklu przy cyklach 28-30 dniowych, wiec prosze trzymac kciuki i
                    fluidki przesylac

chyba zwariuje do jutra!!!!
                    • kobieta741 Re: jania to gratuluję :) i znowu sie usmiecham:) 28.03.07, 14:48
                      1ola12 - a moze zrobisz dzis juz test ? Skoro dziś masz 30 dzień cyklu... jest
                      szansa ze wynik będzie wiarygodny!
    • wiolciam No ja niestety odpadam 29.03.07, 07:26
      Wczoraj zaczął mnie boleć brzuch jak na @ no i pojawiły sie brazowe plamienia i
      pomimo tego ze tempka mi dzis dalej nie spadla jestem pewna ze dostane @
      opozniona 2,5 tyg. Zatem w tym terminie ja odpadam, moze sie uda za miesiac.
      Trzymam za to mocno kciuki za Was wszystkie i bede Was dalej czytac. Pozdrawiam
      Wiola.
      • izetta właśnie wracam od ginekologa 29.03.07, 10:18
        hej! macica trochę powiększona, zasinienie widoczne, @ nadal brak, ale fasolki
        jeszcze nie widać. kolejna wizyta z wszystkimi badaniami krwi moczu itp, za
        tydzień, oj mam nadzieję, ze to jednak to, bo jakby biust mi sie zwiększył.
        pozdrawiam Iza
        • mimka11 Re: właśnie ide do lekarza 29.03.07, 17:23
          A ja wlasni ide do lekarza za 20 min. Ide po skierowanko do gina albo na
          badania. Ja też chce tak jak Iza!!!!!! Nie chce tej paskudnej @ !!!!!!!!!!
          • mimka11 Re: dostałam skierowanie na test z krwi 29.03.07, 19:41
            Wystękałam od ogólnego skierowanie na badanie krwi. Ale niestety dopiero na
            wtorek, więc wynik będzie w środę albo czwartek. Chyba się wścieknę! Tyle czasu
            czekać. sad(( Do tego czasu pewnie mnie @ nawiedzi. Choc tli się we mnie
            nadzieja, dzięki wam oczywiście.wink
    • papuga_5 Re: okresu nadal brak :-( 30.03.07, 05:08
      No ja niestety dostalam niechciana @, a juz mialam taka wielka nadzieje bo sie troszke spoznila, moje
      plamienia sie spoznily i trwaly tylko jeden dzien przed @ a nie 3 dni wiec jak zwykle sobie robilam
      nadziej. Odkad sie staram to caly czas cos mi sie tak dzieje inaczej ze ciagle mam nadzieje i ciagle nic.
      Pewno te moje rozne objawy to ze stresu. Ale juz stracilam nadzieje na to ze zajde w ciaze, nie wiem jak
      przestac o tym myslec bo w koncu zwariuje, nie moge sie na niczym innym skoncentrowac, odkad
      poronilam na koniec lipca mysle tylko o ciazy, i co miesiac wariuje przed miesiaczka.
      • mimka11 Re: przykro mi ,papuga 31.03.07, 20:11
        Może w Kwietniu się uda. Mój m mówi że kwiecień taki rozrodczy jest. Popatrz na
        króliki. Już one dobrze wiedzą kiedy to się udaje.wink Ja dalej czekam, ale coś
        czuje że też będę musiała się szykować na kwiecień. Już 3 tyg. minęły a testy
        negatywne no i żadnych objawów ciążowych typu mdłości czy zgagi...wink
        • izetta oj ja to mam pech no... 31.03.07, 21:39
          qrcze blade. zrobiłam betę w piątek i miałam 0,1, @ nadal brak, nudności są,
          piersi mnie bolą jak zaraza, lekarka powiedziała, że zasinienie jest, macica
          też lekko powięksszona. i co ja mam zrobić? mimka sory ale teraz to ja
          straciłam nadzieję, wierzę że chociaż tobie się uda. pozdrawiam iza
          • mimka11 Re: oj ja to mam pech no... 01.04.07, 11:32
            Ale to jakieś niewiarygodne... Takie typowo ciążowe objawy a tu nic! To chyba
            jakaś ściema .. Może jeszcze się to jakoś da wyjaśnić. Izetta, to chyba nie
            możliwe, żeby takie objawy wzięły się tobie z powietrza. Ja tam myślę że to
            twoje badanie krwi to ściema. Może wyniki ktoś ci podmienił?wink Dalej trzymam kciuki.
            • izetta mimka mam tez nadzieje że się pomylili 01.04.07, 18:24
              w środę ide na cały dzień do szpitala i zobaczymy co z tego wyjdzie. na razie
              mam wszystko w nosie i żyję jak dawniej, piwko wieczorem, jakiś papierosek i
              staram się nie myśleć co to wszystko znaczy. ale prawdę mówiąc to na serio tego
              nie rozumiem, czuję się jak balon, ciągle mam wzdęcia i mi się "odbija" jak
              nigdy, latam ciągle do ubikacji i to nie są 3 kropki, nawet w nocy. jasny
              gwint co to jest ?!
              • izetta mimka niestety ... 03.04.07, 11:39
                niestety dzisiaj dostałam @. no qrcze blade no!!!! ehhh i kolejny miesiąc do
                tyłu. teraz powiediałam, ze już koniec. nie będę się starać, wywalam wszystkie
                testy owulacyjne i ide tylko raz do ginekologa. termin mam na środę po świętach
                i więcej mnie tam nie zobaczą. albo się samo uda, albo hmmmm. 3mam za was
                kciuki i za siebie też pozdrawiam Iza
                • mimka11 Re: mimka niestety ... 03.04.07, 18:31
                  Przykro mi Iza.sad Dziwne były te twoje objawy i tu nagle @. Ja dalej czekam...
                  Byłam dziś na badaniu krwi. W czwartek się dowiem czy zacząć starania w
                  kwietniu. Tylko jeśli to nie ciąża, to niech wraca szybko ta wredna @.
      • orzeech Re: okresu nadal brak :-( 04.04.07, 21:40
        U mnie po półtora tygodnia po terminie @ wyjaśniło się. Dziś dostałam okres, na
        chwilę przed wejściem do gabinetu lekarskiegouncertain Pani dr mnie jednak zbadała i
        stwierdziła,że to zaburzenia tego cyklu (wcześniej nigdy mi się to nie
        zdarzało). Usg też nie wykazało nieprawidłowości (a bałam się, że to jakaś
        torbiel, bo boli mnie coś w okolicy jajnika). Chciałabym byc w ciąży...
        • mimka11 Re: okresu nadal brak :-( 04.04.07, 22:59
          kurcze, co się dzieje ostatnio z tymi naszymi cyklami? Nagle tyle dziewczyn ma
          spoznioną @? Ja też już chce być w ciąży albo żeby mi @ wróciła! Za parę dni
          termin następnej @ więc może ta przyjdzie.wink Juto odbieram wyniki badania krwi.
          Okres spóznia mi się już 4 tyg. więc mam dość tego! Albo ciąża albo chce @ z
          powrotem #!!!!!
    • mia17 i ja witam... 06.04.07, 10:52
      w "klubie opoznionych @" ;-/
      u mnie jest juz okolo tydzien po spodziewanym terminie (pisze okolo, bo ostatnio
      miewam nieregularnie) i nic...
      tydzien temu mialam jakies plamienia, wiec myslalam, ze to juz. tymczasem
      plamienia ustapily, a @ jak nie bylo tak nie ma.
      czuje jedynie lekkie pobolewanie dolu brzucha, no i piersi sa wrazliwe.
      zastanawiam sie, o co chodzi - czyzby sie udalo...? czy tez moze jakie
      zaburzenia hormonalne? oby to nie byla zadna torbiel czy inne cholerstwo ;-(((
      • joannapoznan Re: i ja witam... 11.04.07, 13:01
        no to i ja się dopiszę, dzisiaj 38 dc i @ ani widu.. ale to mój pierwszy cykl
        bez tabletek więc może się przesunąć. Jak było u Was po odstawieniu tabletek?
        ile czekałyście na @?
        • quoyle1 Re: i ja witam... 11.04.07, 20:44
          Witam w klubie spóźnionych wink

sama nie wiem co myśleć, normalnie @ mam co 24-27 dni (bardzo nieregularne), od
          ostatniego @ minęło już 37 dni, jak dla mnie to życiowy rekord, mam ogromną
          nadzieję, że jestem w ciąży, jutro robię test, strasznie się boję, bo już kilka
          razy wydawało mi się, że udało się i od razu następnego dnia dostawałam @

Trzymam za Was wszystkie bardzo mocno kciuki, trzymajcie jutro i za mnie...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka