Dodaj do ulubionych

owulacja po odstawieniu tabletek

17.04.07, 18:42
witam.
13.04 miałam okres z odstawienia i po tygodniu wizełam pierwszą tabletke.
lecz poźniej stwierdziliśmy z mężęm ze przestane je brać ponieważ chcemy mieć
dziecko( mielismy poczekac miesiac ale sytuacja sie zmieniła). no i mam
pytanie czy po tej tabletce ktorą wziełam bedę miała normalną owulację? czy
nie bede miała wogule? i czy duże prawdopodobeństwo jest że zajde w ciąże w
tym miesiącu( dni płodne powinnam miec miedzy 21-30.04)? bardzo dziekuję za
pomoc i pozdrwiam
Obserwuj wątek
    • karolinka251 Re: owulacja po odstawieniu tabletek 17.04.07, 20:25
      z okwu bywa różnie, u jednych wraca po 2-3 miesiącach a u niektórych są nawet 2
      owu zaraz po odstawieniu tabletek.
      • marina0706 Re: owulacja po odstawieniu tabletek 18.04.07, 10:14
        A ja jestem juz 6 cykli po odstawieniu plastrów i nic sad
        Nie wiem sama czy mam owu czy nie, bo cykle mam regularne i w odpowiednim
        czasie jest odpowiedni śluz i bolą jajniki ale nic... małpa nadchodzi i juz
        znowu puka do mych drzwi sad
    • rowenika Re: owulacja po odstawieniu tabletek 30.04.07, 10:59
      moja gine powiedziała, że najlepsze są trzy cykle po odstawieniu tabletek - wtedy organizm się "mobilizuje", potem może być różnie, bywa że kilka cykli jest bezpłodnych, może być szansa na ciążę bliźniaczą na samym początku, ale ale z tym nie ma reguły...my zabraliśmy się "do rzeczy" tuż po odstawieniu tabletek (brałam je ponad 5 lat bez przerwy, mam 33 lata) i udało się już w pierwszym cyklu po odstawieniu, teraz szczęśliwie jesteśmy na pocz. 24 tc, pzdr wszystkie Starające się
      • marina0706 Re: owulacja po odstawieniu tabletek 13.06.07, 21:25
        u mnie znow kolejna @ nadeszła sad
        to juz 8 miechów jak nie biore tabsów i brykamy. chyba coś jest nie teges. od
        jakich badan mam zacząć?
        • fruzia27 Re: owulacja po odstawieniu tabletek 13.06.07, 21:58
          Tak normalnie to podobno można monitorować cykl - w sensie czy jest owu - chyba
          trzeba robić to kilka razy, można zmierzyć endometrium na usg dopochwowym,
          można zbadać prolaktynę.
          A cykle masz regularne? Jak masz ochotę wejdź na forum NPR i tam dziewczyny
          zalecają mierzenie temperatury i obserwację śluzu, ew. szyjki. I to wbrew
          pozorom może już dać jakiś obraz. Ale to jak chcesz. Ja też się tam radziłam i
          dziewczyny chętnie i dość wyczerpująco tłumaczą.
          A tak poza tym, to co na to Twój gine??? Bo ktoś wyżej pisał, że najlepsze są
          pierwsze 3 cykle po odstawieniu tabletek. A moich dwóch gine (teraz i kiedyś
          przed pierwszą ciążą) zalecali odczekać co najmniej 3 cykle, żeby organizm
          doszedł do normy. I właśnie podobno po odstawieniu tebletek dzieją się różne
          rzeczy. Ja pierwsze 2 cykle też miałam inne, strasznie bolesne i jajniki bolały
          mnie okropnie, więc chyba bliżej prawdy są ci, którzy radzą poczekać. A niby
          czemu miałoby niebyć owulacji w 4 czy następnym cyklu po odstawieniu?
          Pozdrawiam!
    • agnrek Re: owulacja po odstawieniu tabletek 14.06.07, 09:43
      Dziewczyny mają rację, z owulacją bywa różnie - u jednych wraca od razu, u
      innych dochodzi do zaburzeń hormonalnych. Ja po 10 latach odstawiłam tabletki i
      plastry, chciałam 3-4 miesiące odpocząć. To było w czerwcu 2006.W końcu
      listopada zaszłam w ciążę już w drugim cyklu, była to ciąża pojedyncza, tak więc
      mit o bliźniakach nie zadziałał. Niestety, poroniłam, ale w końcu marca 2007
      znowu zaszłam szybko w ciążę i tym razem mam bliźnięta! Po roku od odstawienia
      tabletek!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka