Dodaj do ulubionych

objawy ciąży

02.05.07, 09:10
Chciałam się zapytać jakie by u Was pierwsze objawy ciąży??Po czym
wiedziałyście że jesteście w ciąży. Bez testu i wizyty ginekologa.
Staramy się z mężem o dziecko. od paru dni obserwuje u siebie złe
samopoczucie. chce mi się tylko leżeć, boli mnie głowa i czasami brzuch i
podbrzusze(ból taki jak przy okresie). czasami jest mi niedobrze ale nie tak
żeby wymiotować ale tak jakoś mi niedobrze. Mam zwiekszony apetyt zwłaszcza
na czekoladę i słodkości.
NIe chcę zapeszać i głośno mówić czy jestem czy nie jestem w ciąży. Boję się
że przesadzam i potem się bardzo rozczaruje.
Pomóżcie
Obserwuj wątek
    • szwel Re: objawy ciąży 02.05.07, 09:24
      Jestem w 4 tygodniu ciąży. To bedzie moje drugie dziecko. Za pierwszym razem
      nie mialam żadnych oznak - no oprócz tego że objadałam się batonikami no i
      miałam raz fale gorąca i zimna na przemian. Nie było dnia bez batonika. Teraz
      jest zupelnie inaczej. Codziennie rano i czasami w dzien tez boli mnie
      podbrzusze [jakbym miala okres dostac], no i czasami mnie mdli jak cos wiecej
      zjem. Do tego jeszcze strasznie bolą mnie piersi - zaznacze ze już mi sie
      powiekszyly. Rózne są ojawy. Najpewniej zrob sobie test. Teraz sa dobre testy
      bo szybko wykrywaja ciąze. A potem idz do gina.
    • szwel Re: objawy ciąży 02.05.07, 09:27
      No i jeszcze mam straszne zmiany nastroju. Byle głupstwo mnie potrafi
      wyprowadzic z równowagi i to do takiego stopnia że moglabym albo kogos pobic
      albo po prostu sie rozryczec. Wtedy zamykam sie w lazience i myje wanne hihihi
      Zeby nikomu krzywdy nie zrobic.
    • agnieszkak_24 Re: objawy ciąży 02.05.07, 09:35
      Zapomniałąm napisać że temperatura podniosła mi się o 0,2 stopnie. i Bardzo
      bolą mnie piersi.
      • szwel Re: objawy ciąży 02.05.07, 09:48
        No to wszystko mozliwe - teraz poznalam ze jestem w ciazy glownie po piersiach
        bo strasznie zaczely mnie bolec. Przed okresem tez mnie bolaly ale nie tak
        dlugo. Wiec zrobilam test i wyszedl pozytywny mimo iż ta druga kreseczka byla
        bardzo nie wyrazna bo ciąża jest jeszcze mlodziutka. Potem doszly nudnosci.
    • lukas.2004 Re: objawy ciąży 02.05.07, 20:41
      To duża szansa, że się udało wink. W pierwszej ciąży, oprócz senności, bólu w
      piersiach i w podbrzuszu doszedł jeszcze wilczy apetyt i "alergia" na zapach
      kawy, którą do tej pory wypijałam w mega ilościach. Obecnie spodziewam się
      drugiego dzieciątka i jedynymi objawami były senność i plamienia. Pozdrawiam.
    • katty26 Re: objawy ciąży 03.05.07, 14:32
      Kilka dni po owu -nadwrażliwość sutków, ciężko mi było stanik włożyć, bóle brzucha - takie @. 7 i 8 dpo - wysypka na dekolcie wink Naprawdę! A nie
      zmieniłam proszku, płynu czy nie jadłam nowych rzeczy, które mogły mnie uczulić. Nawet myślałam, że mam różyczkę, ale krostki były
      tylko w jednym miejscu. Poza tym przez kilka dni było mi ciągle zimno i bolała mnie głowa. 9 dpo myślałam, że moja SCHIZA ciążowa
      sięgnęła zenitu, bo rzuciłam się na rolmopsy... A ja nie cierpię śledzi!!! smile Zrobiłam rano test, ale myślałam, że tą niteczkę jak
      zwykle sobie zmyśliłam smile 10 dpo rano kolejny test i znowu cienka blaaaada kreseczka i beta: 22,5. Co do innych objawów: brak bólów piersi, delikatne bóle brzucha i krzyża jak na @ i smaki na kwaśne. I nic więcej (vivat kiszona kapusta!!! smile)
      Powodzenia i trzymam kciuki!
    • agnieszkak_24 Re: objawy ciąży 04.05.07, 08:42
      Bolące piersi cd. jak biegne to mam wrażenie że się urwą. Ciągle ból podbrzusza
      tzn właściwie uczucie kłócia. No i ból głowy. Ale jeszcze tydzień żeby zrobić
      test. jak raz wypada to w moje 25 urodziny.
      Mam nadzieję że będę miała wspaniały prezent.
      Boję się bo jak czytam wątki ile ludzie się starają to czasem mi sie odechciewa
      prób. nie lubię czekać.
      Dlaczego tak się dzieje. Przed ślubem jakoś te wpadki szybko są. nikt nie
      myśli, nie planuje. A potem są takie problemy.
      • olik1980 Re: objawy ciąży 04.05.07, 11:46
        Życzę Ci powodzenia. Ja testuję za 9 dni. Strasznie chciałabym mieć 2 kreski. Na
        razie bolą mnie piersi (też nie mogę biegać wink ), trochę brzuch i nic poza tym,
        ale już raz "urojoną" ciążę miałam sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka