mmagda34 03.06.07, 16:04 Rodze w sierpniu. Jaki kupic wózek najpierw głęboki, a później wiosna spacerówke, czy od razu wielofunkcyjny. Jakie jest Wasze doświadczenie. Które wózki lepiej sie sprawdzaja. Prosze o podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edzia.79 Re: jaki kupic wózek 03.06.07, 18:50 musisz pomyslec na czym ci zalezy,czy wozek ma byc lekki (wielofunkcyjne sa raczej ciezkie),ile mozesz wydac pieniedzy,czy bedziesz jezdzla po dobrych chodnikah (moga byc mniejsze kolka) czy po wybojach? Bede miala pozyczony gleboki a za kilka miesiecy kupie lekka spacerowke. Moze kup gleboki uzywany? Albo spacerowke z miekka gondola? Wkleje ci link do odpowiedniego forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 Odpowiedz Link Zgłoś
miacasa Re: jaki kupic wózek 03.06.07, 19:02 weź pod uwagę styl życia, czy będziesz musiała wnosić wózek po schodach, czy będziesz jeździć komunikacją miejską czy samochodem, czy łatwo w Twojej miejscowości wjechać do przychodni, apteki, urzędu, sklepu stan dróg/chodników, czy planujesz kolejne dziecko, wózek wielofunkcyjny i tak najczęściej wymienia sie na lżejszą spacerówkę jak dziecko ma 1,5-2lata Odpowiedz Link Zgłoś
oli77 Re: jaki kupic wózek 03.06.07, 19:32 Jeśli chodzi o firmę, to chyba bardzo dobre są wózki Emaljunga, typowe głębokie tzn gondole. Rodzisz w sierpniu, to spokojnie w gondoli pojeździ i jesienią i zimą. Takiego maluszka zimą na snaki chyba nie weźmiesz, więc koła chyba jednak duże powinny być. A wiosną bym zmieniła na mniejszą i poręczniejszą spacerówkę np. Peg Perego.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: jaki kupic wózek 03.06.07, 19:39 Dziekuje bardzo. Wasze podpowiedzi pomogły mi w podjęciu decyzji. Kupie albo pozycze od znajomych głęboki, a potem kupie spacerówke. Pozdrawiam wszystkie mamuski. Odpowiedz Link Zgłoś
monaa28 Re: jaki kupic wózek 03.06.07, 23:49 a jaki to jest typowo głęboki wózek? bo ja wszędzie widzę tylko wielofunkcyjne a samego głębokiego to chyba jeszcze nie widziałam. też rodzę w sierpniu i już kręćka dostaje jak widzę te wszystkie wózki, nie mam pojęcia co kupić Odpowiedz Link Zgłoś
bobimax Re: jaki kupic wózek 04.06.07, 08:52 Ty rodzisz w sierpniu więc masz jeszcze chwilkę czasu. Ja już w lipcu i dalej nie wiem jaki wózek kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
arabela27 Re: jaki kupic wózek 04.06.07, 09:16 ja mam roczną córkę i teraz z doświadczenia zrobiłabym tak-jeśli masz możliwość otrzymania od kogoś lub pożyczenia wózka głębokiego to pożycz. Moja mała w głębokim tzn. w gondoli jeździła tylko do 5 m-ca później nie było mowy abym ją tam wsadziła bo był wielki wrzask. Mój wózek wielofunkcyjny sprawdził się jako gondola (X lander x1) i początkowo w okresie zimowym jako spacerówka bo jest świetnie zabudowany i ma śpiwór zimowy natomiast był ciężki + ciężar dziecka = było co dźwigać ( i do tego sporo kosztował) dlatego wczesną wiosną zainwestowałam w porządną spacerówkę -parasolkę która jest lekka rozkłada się płasko do leżenia i zajmuje mało miejsca w samochodzie (Chicco ct 01) Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: jaki kupic wózek 04.06.07, 09:19 ja sie nastawilam na emmaljunge smart. po czym w sklepie spedzilismy 3,5 godziny na porownywaniu emmaljungi smart i bartatiny jedo - polskiego wozka. roznic prawie nie znalezlismy, jesli nawet - na korzysc jedo... efekt - kupilismy polski wozek (gondola, spacerowka, razem z niemieckim fotelikiem z 5-punktowymi pasami, spiworkiem i parasolka kosztowalo nas to 1400zl) z postanowieniem ze dzieki temu za niecaly rok kupimy "wypasiona" spacerowke... dziecko bedzie lipcowe - ciekawe jak sie wozek sprawdzi ale na forum wozkowym ma duzo dobrych opinii Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jaki kupic wózek 04.06.07, 11:38 a ja polecam forum "wozki dzieciece" forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 Odpowiedz Link Zgłoś
dorota326 Re: jaki kupic wózek-GRACO-tour de lux 04.06.07, 11:51 Ja rodze poczatek sierpnia drugie dziecko-zamierzam kupic nowy wozek wielofunkcyjny-Graco-tour de lux-mysle ze cena jest przystepna-ok.800 zl a starczy dosyc dlugo.Poza tym widze sporo tych wozkow na ulicy wiec chyba sie sprawdza.Poza tym jest niewielki po zlozeniu-co dla mnie wazne jezdzac samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: jaki kupic wózek 04.06.07, 11:55 a ja mam wozek roan marita z gondola, spacerowka, do tego fotelik samochodowy z adapterem Odpowiedz Link Zgłoś
meniaaa Re: jaki kupic wózek 04.06.07, 17:45 polecam Coneco Galaxy )) fajny wozek za rozsadna cene i co wazne skladany jak parasolka.... Odpowiedz Link Zgłoś
mamasandry2 Re: jaki kupic wózek 07.06.07, 23:44 Kupiłam w ubiegłym miesiącu wózek z fotelikiem Bebe Confort doradzili mi w sklepie Viki w Zabrzu (mają bardzo duży wybór). Jestem bardzo zadowolana.Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 do Mamasandry 2 13.10.07, 14:29 czesc, ja mam tez bebe Confort do stelaża bebe confort trophy avenue szukam INNEGO niż creatis fotelika. Z gory dziekuje za rade pzodr, ainer mamasandry2 napisała: > Kupiłam w ubiegłym miesiącu wózek z fotelikiem Bebe Confort doradzili mi w > sklepie Viki w Zabrzu (mają bardzo duży wybór). Jestem bardzo zadowolana.Poleca > m Odpowiedz Link Zgłoś
kociajda Re: do Mamasandry 2 13.10.07, 14:51 Mam Emmaljunge - z gondoli bylam b. zadowolona, ze spacerowki mniej. Ciezkie to ustrojstwo. Mimo wszystko uwazam, ze nie warto wydawac na wozek 1,6 tys. (w przypadku Emmaljungi). Gdyby nie to, ze inne wozki nie miescily sie w przejsciu, w zyciu nei wydalabym tyle kasy na wozek dzieciecy. Odpowiedz Link Zgłoś
martha06 Re: jaki kupic wózek 13.10.07, 21:00 Witam serdecznie, czy można dzidzię wozić w foteliku samochodowym zamocowanym na stelarzu wózka zamiast w gondoli, czy jest to w pełni bezpieczne? Zastanawiałam się nad kupnem wózka chicco 3s, wózek spacerowy + fotelik. Termin porodu mam na maj 2008 czyli powinno być już ciepło. W gondoli i tak dzidzia jeździ max 6 m-cy a cena tego wózka z gondolą jest 2 razy wyższa. Co sądzicie na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
karolina33331 Re: do Marthy 14.10.07, 09:43 Niestety, ale fotelik nie zastępuje gondoli. Można w nim wozić dziecko najwyżej przez 2 godziny. Moja córka miała maxi cosi i nie chciała w nim w ogóle siedzieć. Nie polecam ci chicco S3 to totalna tandeta,kupa skrzypiącego plastiku. Też miałam zamiar go kupić, bo fajny design, ale po zorientowaniu się kupiłam Jane nonad, spacerówka +matrix(gondola-fotelik, rozkłada się na płasko a kiedy już nie potrzebna montuje się ją w pozycji siedzącej w samochodzie). Odpowiedz Link Zgłoś
mamc-ia2 Re: do Marthy 15.10.07, 20:10 Hej Karolina przeczytałam Twój post i chce sie zapytac dlaczego odradzasz wózek chicco,ja za ok.2 tyg urodze dzidzie i mam zamiar wlasnie taki kupic tylko wersje bez fotelika ,bo juz jakis tam mam.Gondola fajna na zime mi wystarczy, a pozniej świetna spacerówka i przedewszystkim składa sie jak parasolka ,a na tym mi zalezy bo wejdzie do bagażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: do Marthy 15.10.07, 20:48 wozki chicko to niestety chinska tandeta,skrzypia tak jak graco,nie ma lepszych na nasze okropne chodniki jak wozki na pompowanych kolach z amortyzatorami/emmaljunga/. Kazda cena jest warta zaplaty jesli chodzi o bezpieczenstwo,ale takze o jakosc jazdy. Przy drugim dziecku tez kupie Emmaljunge i pewnie ze dwa lzejsze wozki,a spacerowke Emm... bede na zime uzywac,bo te na malych kolach niestety groza wybiciem zebow. Mialam 5 wozkow i troche doswiadczenia w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
mamc-ia2 Re: do Marthy 15.10.07, 20:59 Z tym chicco to moze troche racji jest ,ale i też są mamy ktore chwalą bardzo te wózki ,a te z pompowanymi duzymi kołami sa bardzo cieżkie no i duże po złożeniu.Sama juz nie wiem teraz jaki wózek...;? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapro1 Re: do Marthy 16.10.07, 08:44 tak jak pisaly dziewczyny,wszystko zalezy od warunkow mieszkaniowych- ktore pietro czy jest winda,samochod. ja mialam parter wiec ciezar nie gral tu roli.jezdzilam wtedy jeszcze yarisem i po zlozeniu spokojnie miescilam wozek,bagaze,klatke z kotami i wieloma gratami na wyjazd. Na forum wozki jest wiele ekspertek.Jedno wiem,ze zadnych plastikowych badziewi nie kupie,bo pozniej jedziesz jak czlowiek orkiestra w akompaniamencie strzelajacego plastku,brbrbr Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: jaki kupic wózek 16.10.07, 09:54 Z tego, co już poczytałam na forach internetowych: - nie kupuj głębokiej gondoli, szczególnie w lecie, bo dziecko się w niej ugotuje, poza tym bardzo szybko wyrośnie i nie będzie chciało leżeć plasko i oglądać budy, tylko siedzieć i podziwiać okolicę -najlepiej składana parasolka z wkładką zmniejszającą dla maluchów -b. dobre amrtyzatory -pompowane, duże kółka - 4 kołowy (modnym 3-kołowcemnie da się zjechać po schodach) -dobrze, jak będzie miał duży kosz na zakupy Odpowiedz Link Zgłoś
figoglinka Re: jaki kupic wózek 16.10.07, 10:05 Witam, może i ja dorzucę swoje doświadczenia. Kupiliśmy wózek Maxi- Cosi Quinny, 3-kołowy, z pompowanymi kołami. Nasze wnioski: - nie kupię więcej 3-kołowca, fatalnie się prowadzi (paradoksalnie, w sklepie wydawało się, że idealnie, praktyka pokazała co innego), - pompowane opony to porażka - dwa razy załapałam gumę na spacerze i to nie w leśnych ostępach, odradzam, bo to katastrofa na spacerze + wysoki koszt naprawy, - nowoczesne wózki są zwykle ciężkie - to naprawdę ważne, gdy sie go dźwiga po schodach, wkłada do auta itp., a amortyzatory chociaż imponujące, to uginają się dopiero pod ciężarem dorosłego człowieka - proszę sprawdzić. Efekt jest taki, że dziecko jest wytelepane i głowa mu skacze na wszystkie strony, aż żal patrzeć, - przyłączam sie do głosów, które polecają kupno/pożyczenie miękkiego tradycjnego wózka z gondolą, a potem porzadnej spacerówki, najlepiej z rozkładanymi plecami, żeby dziecko mogło się komfortowo przedrzemać. Na parasolki zaraz po gondoli to dużo za wcześnie. Ja teraz spodziewam sie drugiego dziecka i mam porzadną spacerówkę chicco po starszym dziecku (nie piszczy i łatwo się prowadzi), a na początek pożyczę ponownie tradycyjny wózek na 4 piankowych kołach i zawieszony na paseczkach. Kupując wózek trzeba myśleć o wygodzie dziecka, a nie tylko kupować go dla siebie. Uf, ale się rozpisałam. Mam nadzieję, że komuś się moje spostrzeżenia przydadzą. Pa Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkowska Re: jaki kupic wózek 16.10.07, 12:53 Czesc.Jestem w trzeciej ciazy i mialam juz kilka wozkow.Pierwszy byl tzw.wielofunkcyjny,z wyciaganym nosidelkiem.Nie byl zly ale do szalu doprowadzaly mnie duze,nie skretne kola.Nigdy wiecej!Po roku uzywania go kupilam parasolke,bo mialam go dosc.Dla drugiego dziecka mialam na poczatek tradycyjny gleboki.Fajny,ale po 2m-cach synek juz chcial widziec cos wiecej niz niebo i zmuszona bylam kupic spacerowke ze specjalna wkladka dla maluszkow.W tym go wozilam jakies 2 lata,potem byl juz za ciezki i wolalam zwykla parasolke.Teraz zastanawiam sie jaki wozek kupic dla 3-go dziecka,bo tamtych juz nie mam.Wozkow rzecz jasna,nie dzieci,hehe.Najbardziej odpowiada mi Jane Matrix,ten co ma gondolke-fotelik w jednym.Jest lekki,ma skretne kola i jest porzadnie zrobiony,ale zdecydowanie za drogi.Poszukuje wiec czgos podobnego w bardziej przystepnej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś