Dodaj do ulubionych

znowu o wadze

06.06.07, 15:10
Dziewczyny jak to jest u Was z przybieraniem wagi? Chodzi mi ile Wam średnio
dochodzi kg na miesiąc.Jestem w tej chwili w 24tc, przed ciążą ważyłam ok
62kg, podczas 1go trymestru schudłam do 60,5 w 20 tyg miałam 61,5 a obecnie
(24tc) 63,5kg. Mój lekarz stwierdził, że 2 kg w ciągu czterech tygodni to za
dużo i że powinnam w takim czasie przytyć nie więcej niż 1 kg sad
Co o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • asiat99 Re: znowu o wadze 06.06.07, 15:23
      Ja mam problem i zmartwienie,ale w drugą stronę. Jestem w 19tc a ważę mniej niż
      przed ciążą i nic nie przybieram uncertain
      • mmmmm110 Re: znowu o wadze 06.06.07, 15:29
        Ja do 3 miesiąca nie przybrałam nic na wadze w 4 m-cu przytyłam 4 kg,,,a potem
        systematycznie 3 kilo na miesiąć smilenie ma się co stresować ale i nie objadać
        pustymi kaloriami- zwłaszcza..
      • joaska_29 Re: znowu o wadze 06.06.07, 15:31
        Kochana ja od początku ciąży (obecnie 36tc - i 17kg na plusie) tyłam po jakieś
        2 czsami 3 kg miesięcznie (głównie na początku) i lekarz jakoś się tym wcale
        nie martwił. W ogóle mojej wagi nie komentował- to bardziej ja byłam
        przerażona.
        Ty tez się nie zamartwiaj, organizmy kobiet są rózne i mają różne
        zapotrzebowanie na KALORIE. Niektóre kobiety w ciązy tyja do 25-28 kg i jest ok!
        • black_angel5 Re: znowu o wadze 06.06.07, 15:39
          Dzięki za info, mi nawet do głowy nie przyszło żeby się zamartwiać, ale po
          prostu komentarz lekarza mnie zdziwił niesamowicie i pomyślałam, że może
          faktycznie coś nie tak ze mną smile(może dba o linię swoich pacjentek hihi)
          • czarny.kot997 Re: znowu o wadze 06.06.07, 15:49
            dziewczyny maja racje, organizm kazdej kobiety reaguje innaczej na ciaze. ja do
            konca 4 mca przytylam 0,5kg a do konca ciazy dobilam do 17kg (czyli ponad 3
            kg/mc). dodam, ze odzywialam sie zdrowo (b. malo slodyczy, zadnych napoji
            kolorowych, gotowcow itp) i umiarkowanie (jadlam moze 40-50% wiecej niz
            normalnie) do tego duzo ruchu no i mnostwo pracy, wiec nie mozna powiedziec, ze
            siedzialam na dupie i zarlam smile
            nie martw sie, odzywiaj sie zdrowo i nie sluchaj glupich tekstow o tabelkach smile
    • gosiaczek1301 Re: znowu o wadze 06.06.07, 15:46
      ksiazkowo 12-16 kg na ciaze do przodu, ja w drugiej przytylam ok.18 kg, teraz
      sie dopiero okaze, na razie wysadza mi brzuch a to dopiero 6 tc ale to juz
      kolejna ciaza
      • patrice7 34 tc i +20 kg 06.06.07, 20:11
    • monika0010 Re: znowu o wadze 06.06.07, 17:34
      moj lekarz mowil ze 2 kg na miesiac to w sam raz teraz jestem w 33 tc i przez
      ostatni miesiac przytylam 1 kg a wogole to juz jakies 11 na plusie
    • blaszany_dzwoneczek Re: znowu o wadze 06.06.07, 20:00
      To jakiś dziwny ten lekarz moim zdaniem - jeślibyś nadal miała przybierać na
      wadze w tempie nie większym niż 1kg na miesiąc, to do porodu wychodzi jeszcze
      4kg, jeśli dobrze liczę. 7kg przez całą ciążę wydaje mi się ciut przymało. Ja
      bym powiedziała, że Ty na razie prawie nic nie przytyłaś. Ja jestem w 22tc, w
      pierwszym trymestrze nic nie schudłam, nic nie przytyłam (57kg), w czwartym
      miesiącu ok. 1kg, a teraz w piątym 3kg i ważyłam dziś na wizycie, bo właśnie
      dziś byłam, 61,3kg. Lekarka skomentowała, że bardzo ładnie waga przyrasta, w
      sam raz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka