Dodaj do ulubionych

staramy się w LIPCU

19.06.07, 07:58
obiecalam sobie, ze juz nie bede tu zagladac, bo sie tylko stresuje, a sama
zakladam kolejny watek..
nie udalo sie w czerwcu, od 2 dni amm plamienia i ciagnie jak na okres, lada
chwila nadejdzie. Bylo placzu sporo i nerwow. Nie wiew czemu, ale bylam pewna,
ze jak przy pierwszej ciazy, uda sie za pierwszyj razem. a tu pierwszy cykl i
pudlo. i pojawiaja sie obawy..moze sie nie udalo przez nadzerka, moze przez
torbiel na jajniku??(niby lekarz mowil, ze nie bedzie to przeszkoda, ale moze
jednak jest>??) moze cos ze mna nie tak???moze dlatego, ze juz kupowalam
ciuszki ciążowe, mimo, ze w ciązy jeszcze nie bylam??

a mąż sie tylko śmieje i mówi, że jestem strasznie niecierpliwa. Moze skubany
ma racje??i Moze wlasnie w grupie bedzie razniej???

pogadajmy sobie o naszych lipcowych staraniach, co??? a potem razem bedziemy
sie zastanawiac, czy bole piersi, bole brzucha , sennosc w lipcu to zblizający
sie okres, czy ciąża?.....
Obserwuj wątek
    • madzik751 Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 08:20
      ja tez zaczynam starania teraz jestem w trakcie krwawienia ale juz w przyszlym
      tyg.zaczynam staranka i mam bardzo duza nadzieje ze uda mi sie za pierwszym
      razem
      wyjezdzamy w podroz poslubna nad morze wiec sobie odpoczniemy i bedzie wiecej
      czasu na przytulanko
      pozdrawiam i zycze powodzenia w staraniach Magda
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 08:27
        no to życzmy sobie nawzajem powodzenia!!!!

teraz lece do pracy. odezwe sie jak juz tam przybędęi bede miala wolniejsza
        chwilke)))
    • barcellona Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 09:31
      Chyba tez musze sie wpisac sad Tempka spadla, boli mnie brzuch jak na okres,
      nawet dzis zabralam do pracy wszystkie okresowe akcesoria...
      W czerwcu byl nasz pierwszy cykl staran i tez liczylam ze uda sie za ierwszym
      razem, a tu klops. Maz powiedzial, zebym sie zglosila jak jednak przyjdzie @, a
      zeby wiedzial ze sie zglosze wink Z reklamacja wink
      Pozdrawiam i milego staranka!
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 10:01
        hi, hi...dobre z tą reklamacją!!!

do swojego też sie zgłoszęwink)))

a ja dzis kupiłam kolejny pajacyk na 56wink))
        a co tam!!!!!

Kasia
    • hiszpaneczka78 Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 17:27
      Witam wszytskie kobitki z letnich staran i ja tez sie do nich dopisuje. W
      koncu. Bo to juz chyba cala wiecznosc odkad dopladl mnie ten morderczy instynkt
      macierzynski smile no ale trzeba bylo poczekac az przyjdzie takze ochota mojemu
      Mezczyznie na powiekszenie rodziny. I jest. Nareszcie smile I tylko mysle ze lipec
      niestety pewnie bedzie spisany troche na straty bo akurat dni plodne wypadaja
      mi dokladnie wtedy kiedy bedziemy nad jeziorkiem ...z moimi rodzicami... buuu.
      No ale moze nasze Bobo powstanie w "przedterminie"? Nigdy nic nie wiadomo
      prawda smile
      • krooowka Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 18:25
        ja tak czuje, ze tez sie bede musiala dopisac. czytam to forum od jakiegos
        czasu, ale dzis dopiero 1szy raz pisze. w czerwcu byl nasz drugi cykl staran,
        po pierwszym mialam chyba poronienie biochemiczne. teraz czuje, ze chyba tez
        nic z tego nie bedzie.

ale moja przyjaciolka, ktora zadzwonila do mnie w zeszlym tygodniu powiedziala,
        ze caly czas myslala, ze dostanie @ bo tak ja wszystko bolalo i ciagnelo, a tu
        sie okazalo, ze ciaza!!! wiec nie tracmy nadziei dziewczyny - poki @ nie
        nadejdzie bezwzglednie, trzeba wierzyc ze nie nadejdzie w ogole smile
        • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 21:25
          ))))) zazdroszcze wiary, ja juz sie poddalam, czekam na okres i do ROBOTY!!!!!!
    • tunia30 Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 19:29
      To i ja się dopisuję! U nas po pierwszym cyklu starań o drugiego malucha i
      pudło! Też chyba zgłoszę reklamację do męża. My będziemy się starać przełom
      czerwca i lipca, ale najgorsze jest to, że tym razem ja wylatuję w delegację do
      Niemiec (podczas ubiegłych starań mąż musiał wyjechać).
      Ale warto próbować
      Pozdrawiam
      Tunia
      • magdadd Re: staramy się w LIPCU 19.06.07, 19:41
        witamsmile ja tez sie dopisuje, to jest nasz drugi cykl starań(maj był pierwszym), czerwiec bedzie drugim ale testowanie bedzie w lipcusmile ten miesiac staran niestety jest i bedize mniej intensywny niz maj ale co tam moze sie udasmile pozdrawiam i zycze wszystkim powodzenia!
        • kanetka Re: staramy się w LIPCU 20.06.07, 10:25
          i ja też życzę powodzeniasmile
          a starania zaczynamy za 6 dni smile)
    • konwalia25 Re: staramy się w LIPCU 20.06.07, 18:38
      Witam. chyba powoli mogę sie dopisywać do lipcowych starań. Jestem 4 dni po
      terminie @ i dwóch negatywnych testach. Brzuch raz mnie boli jak przed @ a za
      chwile nic - oszaleć można. W sobotę mam umówiona wizytę u lekarza wiec mam
      nadzieje że czegoś się dowiem.
      Pozdrawiam smile
      • dora1001 Re: staramy się w LIPCU 20.06.07, 20:53
        Witam przyszłe mamusie i z pewnymi obawami wpisuję się na listę starań
        lipcowych. Mam córeczkę, 2 latka i chyba czas najwyższy postarać się o
        rodzeństwo. Na samą myśl robi mi się gorąco i ręce drżą. Jestem pełna obaw,
        niepewności, ale równocześnie straasznie szczęśliwa. Poprzednim razem udało się
        w 2 miesiącu starań, a jak będzie tym razem? Chcemy zacząć w lipcu, czekają
        mnie jeszcze wakacje i wizyta u gina, około połowy lipca zaczynamy smile
        Życzę wszystkim powodzenia!
        • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 20.06.07, 22:20
          dzis dostalam okres))) niestety, ale z drugiej strony dobrze, ze piuściło, bo
          myśłalam,ze padne z bólu. no, to za tydzien zaczynam))tylko tym razem kupie
          testy owulacyjne. piersza ciąza tez powstaal po miesiacu staran, teraz sie nie
          udalo, probujemy dalejwink))
          • dzoaann Re: staramy się w LIPCU 21.06.07, 00:34
            Dopisze się, a co mi tamsmile
            To nasz drugi cykl, akurat mam dni plodne, starania troche zakłócone nockami
            męża...okres powinnam dostać 4 lipca,jesli nie uda sie tym razem, to bierzemy
            sie baardzo intensywnie do roboty, bo mąż będzie miał wolne w lipcusmile
            Trzymam kciuki za wszystkie starające siesmile)
    • abdzia Re: staramy się w LIPCU 21.06.07, 10:48
      Witam, dopisuję się do lipcowego wątku smile
      To mój drugi cykl starań . Pierwszy raz się nie udalo - dziś 2 dzień @ sad
      Wedlug wyliczeń owu przypada okolo 07.07.07 - może to będzie szczęśliwa data ?
      Mam 4 letnią córkę, która dopomina się o siostrzyczkę. Mam nadzieję, że tym
      razem się uda. Trzymam za Was kciuki dziewczyny.

Magda
    • dora1001 Re: staramy się w LIPCU 21.06.07, 17:30
      U nas testy owu gotowe, nawet 2 ciążowe kupiłam hm...
      Będziemy się starali trafić w owu, bo marzy nam się chłopiec, a właściwie to
      tatusiowi marzy się chłopiec, bo ja przyzwyczaiłam się do dziewczynki, wiem co
      i jak... Tak czy owak najważniejsze, żeby się udało i maleństwo zdrowe było.
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 21.06.07, 17:44
        mi kochana marzyła sie dziewczynka, bo chlopca juz mam, ale jak w zeszlym
        miesaiacu nic nie wyszlo, to troszke spokornialam i teraz obojetnie co bedzie,
        aby tylko bylo. wlasnie zakupilam testy owulacyjne i ciazowe na allegrowink)) mam
        dzis 2 dzien okresu, owu przypadnie na poczatek lipca, 5 wyjezdzam nad morze,
        moze tam sie uda????
        • dora1001 Re: staramy się w LIPCU 21.06.07, 20:21
          Tak, wiem jakie uczucie, jak nie wyjdzie za pierwszym razem... Ostatnio tak
          miałam, a potem jaki szok jak się wkońcu zobaczy upragnione 2 kreseczki, z
          jednej strony radość, a z drugiej mnóstwo obaw. Wakacje, morze i wszystkie te
          przyjemności bardzo sprzyjają naszym staraniom, więc jest szansa, że wrócicie w
          zwiąkszonym składzie wink
          • magdadd Re: staramy się w LIPCU 21.06.07, 22:53
            u mnie podobnie jak u dzoaann, starania trwajasmile a w lipcu zobaczymy czy sie udalo. pozdrawiam i wszystkim życze powodzenia!
    • agnesik190 Re: staramy się w LIPCU 22.06.07, 09:56
      Hej dziewczyny, hej grochalcia!
      My też zaczynamy starania w lipcu. Fajnie by było gdyby się nam wszystkim udało
      i znowu z grochalcią bym się spotkała na forum rówieśnicy, tylko tym razem nie
      na marcepanach a na kwieciątkach smile).

Do grochalci: to ja agnieszka190 teraz agnesik190, bo do agnieszki zapomniałam
      hasła.

Pozdrowionka dla wszystkich dziewczyn i przyjemnej i owocnej pracy życzę.
      • grochalcia AGUSIA!!!!!! 22.06.07, 15:29
        kochana moja!!!!!!! witaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ciesze sie strasznie, że tu sie
        znalazlas!!!!!!! bede sie musiala przyzwyczaic do nowego twojego nicka))))

a tak wogole to Szymka urodzialmw marcu a w ciaze zaszlam na poczatku lipca,
        wiec teraz tez moze byc na marzec)))))oby sie udalo. Kochana, testy owulacyjne
        juz mam, a mąż ma zapowiedziane, że jak sie teraz nie będzie starał to mu leb
        ukrecę(trzeba bylo powiedzic, ze mu ukrecę cos innego, to by sie ze strachu
        bardziej starałwink))))

ja akurat na przewidywana owu bede nad morzem)))) moze szum morza mnie uspokoi i
        sie uda??bo tym razem klapa......Ty wiesz, jak ja przepłakalam to, ze sie nie
        udało?????

caluski
        fajnie, ze bedziemy znowu razem, przynajmniej przez ten mieiac lipcowy!!!!hi, hi
    • hiszpaneczka78 Re: staramy się w LIPCU 22.06.07, 13:45
      Aj zazdrosze wam wszystkim co juz po pierwszych - nawet jesli nieudanych-
      probach. Ja wciaz jeszcze przed. I perspektywy tez nie za ciekawe, bo kiedy wy
      bedziecie testowac ja jeszcze bez zadnych ale ni "byc moze" dostane ukochana @.
      I nasze staranka dopiero rozpoczniemy w koncowce lipca... Ale to przeciez tez
      juz nie tak dlugo prawda? Tak czy inaczej pozostaje z wami. I trzymam kciuki
      zeby sie udalo i tym co juz w trakcie i tym co jeszcze czekaja na staranka. A
      swoja droga to do niedawna nie sadzilam ze staranka niosa w sobie tyle emocji
      nawet jeszcze przed... a tu masz babo placek, kiedy zaczelo dotyczyc to i mnie
      nagle zdalam sobie sprawe z calego bagazu emocjonalnego... Ciekawe jak to sie
      czlowiek uczy na wsalsnym przykladzie smile
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 22.06.07, 15:33
        swoje pierwsze dziecko poczęłam dla świetego spokoju, żeby mąż mi przestał truć,
        że chce dziecko. udało sie za pierwszym podejściem i byłąm w szoku, że tak
        szybko i nawet zła, że tak szybko.... teraz kocham Szymka najbardziej na siwecie....
        marzy mi sie drugie, kupuje juz ciuszki, sobie ubranka ciązowe i mysle sobie, ze
        chcialabym aby tez bylo tak latwo jak poprzednim razem. wiem juz, ze tak latwo
        nie bedzie, bo dostalam okres. wkurzylam sie rowno...mam wiele oibaw, czy ze mna
        ok wszystko, czy sie uda. wierze mocno, ze tak. zrobie wszystko, aby sie udało
        juz w tym cyklu, bede bardzo mozno zaciskać nogiwink)))
    • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 23.06.07, 11:23
      podciagam nasz watek w gore, bo tworza sie podobne a po co powtarzac cos co
      juzjest!!!
    • agnesik190 Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 09:17
      Grochalcia Ty go tak nie strasz, bo się zestresuje, a w tych staraniach to stres
      to nic dobrego, hi hi smile).
      Ja jestem pewna, że chcę mieć jeszcze jedno serduszko do kochania, ale cały czas
      stresuję się sytuacją pracowo - finansową i tym czy poradzę sobie z maleństwem
      przy tak żywym Filipku.

Ps. pewnie wiesz już o tym, Borówka już urodziła Szymka.

Lipiec się zbliża dużymi krokami, przyjemnych starań życzę.
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 09:39
        urodzia???? super, nie zagladam ostatnio na nasze forum, bo mnie to pochlania))))

ja juz mam szajbe od dawna, kupuje ciuszki dla dzidziusia, sobie ciuchy
        ciążowe...moze dlatego mi nie wyslo, bo tak bardzo chcialam byc w ciazy. Jak
        Szymka chcialam srednio to sie udal za pierwszym razem....

ok, mężusia stresowac nie bede, tylko bede dbac o niego, zeby mial duzo sily)))

ja tez sie martwie sytuacja finansowa. a Szymka daje od sierpnia do żlobka...bo
        juz tez mam gotroszke dosc, żywe srebro, mowie Ci))))
        • dzoaann Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 12:58
          17 dzień cyklu...jeszcze parę dni-cykle mam 26 dniowe...jak to wytrzymać?
          Najachętniej juz bym test robiła, hehesmile
          jak wasze nastroje???
          • gosia_815 Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 13:54
            No to i ja się wpisze,u nas już 8 cykl starań,biore już duphaston i CLO,ale już
            mi się odechciało tego wszystkiego,obecnie czekam na okres po duphastonie,mam
            już córke julie ma 2,5 roku,pozdrawiam was wszystkie kochane i życze Wam i
            sobie owocnego lipca!!!
            • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 16:53
              a jak byo z coreczka???tez trzeba bylo na nia czekac????
          • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 16:52
            u mnie dopiero okres sie konczy))))) najwpanialsza robota jeszcze przede
            mna...no i czekam na testy owulacyjne....maja przyjsc kolo srody...
            • gosia_815 Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 21:23
              nie było problemu,za drugim razem się udało,teraz w kółko rozczarowanie,może to
              już ze mną nie tak bo nawet czasami się na tym łapie że zazdroszcze koleżankom
              zamiast cieszyć się razem z nimi, wiem że lepiej jest o tym nie myśleć ale to
              tylko czcze gadanie bo jak nie myśleć o czymś tak bardzo dla nas ważnym???Ja
              też czekam na miesiączke i potem do roboty smile,akurat będę miała urlop więc
              może trochę mi stresów odejdzie związanych z pracą (jestem nauczycielką w
              przedszkolu)i może się uda-czeko i Wam Wszystkim życze!Pozdrawiam
              • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 24.06.07, 21:29
                no wlasnie...z moim pierwszym dzieckime udalo nam sie za pierwszym razem. teraz
                za pierwszym sie nie udalo, teraz bedzie drugi, I mimo, ze moze to smieszne, po
                tym pierwszym nieudanym razie zaczelam sie bac, ze moze cos jest nie tak.
                Przeciez kochalismy sie w dni plodne wiec wszystko powinno wyjsc. mam juz taka
                schize, ze dzis poplakalam sie jak zobaczylam kobiete w ciąży...naprawde.
                ja mam teraz tez wakacje. pracuje w ogolniaku, tyle, ze w bibliotece)))))

musi sie udac, nie?????

wczesniej bardzo chcialam dziewczynke, teraz mowie, ze obojetnie co, byle by
                tylko bylo.....

musimy sie razem wspierac, moze razem bedzie razniej...

pa, pa. Kasia
                • agnesik190 Kasiu i inne dziewczyny 25.06.07, 09:05
                  Nam przy pierwszym dziecku udało się w czwartym cyklu, także spokojnie, chociaż
                  nie powiem też już byłam w lekkim stresie że coś jest nie tak. Teraz też
                  rozpoczniemy starania w lipcu i też akurat w tym okresie co będziemy na
                  urlopie.Musi się udać, będziemy wypoczęte i zrelaksowane.
                  Wszystkim życzę powodzenia!

Kasia kiedy jedziecie nad morze?

Pozdrowienia i miłej"pracy" na urlopach życzę.
                  • grochalcia Re: Kasiu i inne dziewczyny 25.06.07, 15:38
                    nad morze jedziamy 5 lipca, do Darlowka)))akurat wyjedziemy w teoretycznie moje
                    plodne dni..w ostatnim cyklu tez teoretycznie dzialalismy w owulacje i guzik z
                    tego wyszlo(((((
                    • agnesik190 Re: Kasiu i inne dziewczyny 25.06.07, 16:15
                      Będzie dobrze ja w to wierzę i ty uwierz również smile)
                      • grochalcia Re: Kasiu i inne dziewczyny 25.06.07, 16:23
                        ok))))
                        po prostu trzeba o tym nie myslec, tylko dzialac))))
                        to ja trzymam kciuki za Ciebie, Ty trzymaj kciuki za mnie))))

ogladalam zdjecia Filipka, Jezu jak te dzieci rosna. Ja jestem na etapie
                        aktualizowania zdjec Szymka, potem dolacze do sygnaturki.

ale Ty sie laseczka kochana zrobilas!!!!!!

Wroclaw nadal rozkopany????

my ostatnio omijamy Wroclaw, jedziemy na katowice i autostrada prawie do samej
                        jeleniej, 60 km dalej prze Slask ale godzine krocej)))))

ale mi sie teskni za Wrockiem straszliwie....
    • hiszpaneczka78 Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 10:14
      Grochalcia, pewnie ze sie uda. Tylko bez stresu. Czasami wychodzi za pierwszym
      razem a czasami za 10. Tak czy inaczej ta historia na pewno ma swoj happy
      end smile. A ja wciaz czekam bo nasze pierwsze dni plodne ze staranimi beda
      dopiero ok 25 lipca czyli za cala wiecznosc smile...
      • edmado Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 15:20
        A ja o pierwsze dziecko starć się musiałam 10 miesięcy, a drugie w pierwszym
        cyklu się pojawiło (wielka radość, uwierzyć nie mogłam). Kilka miesięcy temu
        zdecydowaliśmy się na trzecie, to nasz 3 cykl starań, dziś 14 dc. Marzy mi się
        by w lipcu @ się nie pojawiła. Kiedy staraliśmy się o 1 dziecko, też trudno mi
        było się cieszyć ze szczęścia koleżanak, a jakoś wtedy dużo ich było w ciąży...
        Teraz czuje to samo. Dziwne, ale kiedy się tak bardzo pragnie i jeszcze trzeba
        czekać...to niestety pojawiają się i takie uczucia. Pozdrawiam i życzę nam 2
        kresek.
        • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 15:41
          nie wiem co szie dzieje z moimi hormonami. dzis poryczalam sie jak czytalam opis
          manuelle Madzi jak powiedzial o ciazy rodzicom i jak jej mama plakala. no i ja
          tez zaczelam plakac. w nocy spac nie moge..moje nerwy do wymiany..jak tak dalej
          pojdzie to z ciazy nici beda bo zadne dziecko sie nie pocznie w takim stresie....
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 15:39
        hiszpaneczka, nie czytalam wczesniej Twoich postow i nie wiem co sie dzieje z
        Twoim zdrowiem. Opiszesz????
    • hiszpaneczka78 Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 17:36
      Grochalcia u mnie ze zdrowkiem na szczescie wszystko ok (a przynajmnie tak
      mysle). A te oczekiwania to raczej wynik przebywania w "dojrzewalni ojcowskiej"
      mojego Meza. Chodzi o to ze juz dawno umowilismy sie ze starania zaczynamy w
      lipcu na wakacjach i tak sie chyba na to mocno nastawil ze teraz nie chce juz
      odkrecac i namawiac ze moze lepiej juz od dzis... ech szkoda ale z drugiej
      strony mysle ze to wazne ta gotowosc meskiej strony zalogi smile No a poza tym
      gdybysmy zaczeli od dzis rezultaty poznalabym wlasciwie w tydzien przed wylotem
      na wakacje i toche sie boje ryzykowac lotu w tak wczesnej ciazy (gdyby sie
      udalo juz za pierwszym razem). Wiem ze w wiekszosci przypadkow lot nie stanowi
      wiekszego zagrozenia ale.. no walsnie istnieje to male ale bo gdyby cos sie
      dzialo to co wtedy? Tak wiec cierpliwie a raczej niecierpliwie czekam az sie
      skonczy ten cykl i nareszcie wezmiemy sie do dziela i wrocimy z urlopu juz z
      Maluszkiem smile A wiec jak sie na dobre bedziesz nieciepliwic to pomysl ze inni
      maja gorzej, Ty juz przynajmniej probujesz wiec masz o niebo wieksze szanse niz
      ja (he he) smile Ale pocieszenie co? smile... A tak na powaznie to fajnie Ci ze masz
      juz synusia i to poczetego tak bezstresowo. Zobaczysz ze drugie tez przyjdzie i
      to szybciej niz myslisz. Tylko bez stresu! A natura zrobi swoje smileJa tu Ci bede
      kibicowac smile
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 18:13
        a to dobrze, ze wszystko ze zdrowkiem ok, myslalam, ze masz problemy...
        u mojego mezusia dojrzalosc ojcowska przyszla wczesniej od mojej i to on mnie
        prosil o dziecko, a nie ja jego))ale pewnie dlatego, ze on 11 lat starszy ode
        mnie. jak 3 lata temu zobaczylam w lipcu II kreseczki to bylam przerazona a nie
        szczesliwa. potem oczywiscie sie wszystko zmienilo, ale poczatki nie byly różowe....
        a maly lozbuz siedzi obok i je jabuszko i mowi, ze nie chce braciszkawink)))
        • fk4i4 Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 18:32
          To ja też się dopisuję, w czerwcu tak nieśmialo, ale od lipca na całego. Cięzka
          praca nie ma lekko smile
          tylko córa musi być i już
          • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 18:35
            mam mnostwo ciuszków dla dziewczynki)))sprzedaje na allegro, częśc nie poszlo,
            część zostawilam specjalnie, bo zal bylo sprzedawacwink)))

mi tez sie marzy dziewczynka, kurcze, ale drugim chopcem wcale nie pogardze))))

Kasia
            • martulka79 Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 21:45
              To i ja sie dolacze i witam Was wszystkie.
              Mam rocznego synka i chcemy mu dac w prezencie siostrzyczkesmile
              Wiec starania rozpoczete!
              • gosia_815 Re: staramy się w LIPCU 25.06.07, 22:55
                grochalcia a to zbieg okoliczności smile bo ja mieszkałam tam ponad 25 lat (w ?
                Darłowie),tam mam dom rodzinny i też na urlop tam jade smile jaki ten świat
                malutki
                • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 08:03
                  kochana, to czarujmy obie z caych sil, zeby tam w te wakacje dobre fluidy byly
                  do zachodzenia w ciążę))))))
    • barcellona To ja się wypisuje :) 25.06.07, 23:10
      Jednak przeczucie mnie zmyliło- lipiec odpada bo się w czerwcu udało smile))
      • grochalcia Re: To ja się wypisuje :) 26.06.07, 08:04
        troszke Ci zazdroszcze)))poczekaj, ja dolacze do Ciebie za miesiacwink)))))
        • barcellona Re: To ja się wypisuje :) 26.06.07, 09:15
          Czekam czekam i trzymam za slowo smile)))
          Moc fluidzikow przesylam smile
          • tunia30 Re: To ja się wypisuje :) 29.06.07, 13:01
            Barcellona, moje gratulacje! Ja właśnie wróciłam z Niemiec i obawiam się, że z
            tych starań też nici, bo to mój 15 dc. Ale warto próbować.
            Pozdrawiam wszystkich
            Tunia
    • emfj Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 09:32
      To ja też się dopiszę smile W czerwcu się nie udało, więc trzeba próbować dalej.
      Mam już 2 letniego Synka i bardzo chciałabym Dziewczynke, choć po tej nieudanej
      próbie, będę szczęśliwa z każdej ciązy smile)
      Pozdrawiam Dziewczyny smile)))
    • pola_lola Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 13:21
      Hej dziewczynki!
      To ja też się dopisujesmile Wiedziałam że w czerwcu się nie uda bo właściwie przegapiliśmy dni płodne i
      jakoś tak zaczeliśmy działać dzień po owu, aczkolwiek miałąm malutką nadzieję że może się uda -
      nawet objawy jakbym miała.... - ech, nasze umysły naprawdę są potężnesmile!!!!Ale bardzo chciałam zajść
      w ciąźe tak aby termin wypadł mi na marzec (mój kochany oraz mój tata urodzili się w marcu - więc
      byłoby fajnie).No niestety się nie udało przez nasze gapiostwosad Mam już w domu cudowną córeczkę z
      października 2005, więc czas postarać się o rodzeństwo najchętniej malutką siostrzyczkę.Pozdrawiam
      was wszystkie i trzymam za nas kciuki - oby lipiec był dla nas szczęśliwymi i baaaardzo płodnym
      miesiącemsmile)))))
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 14:27
        ja mam tez dzidzie z 2005 roku)))

a niby celowalam w owulacje, ale sie nie udalo....moze to nie byla
        owulacja???tylko, ze klulo mnie w jajniku i musialm no-spe brac, wiec raczej byl
        pewniak)))) teraz czekam na testy owulacyjne, dzis moj 6 dzien cyklu....

na razie i tak nici z seksu, bo sie od wczoraj nie odzywamy do siebie z
        szanownym panem mężemwink)))
    • agacia1976 Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 15:13
      No Grocholcia jak tak zapraszasz to jestemsmile teraz to będzie nasz 4 cykl
      starań. Jestem już wkurzona tym czekaniem, dlatego w tym cyklu wybieram sie go
      gina, niech mnie zmonitoruje, wyśle na badania, mam dosc tego czekania.Tak nam
      się wydaje z mężem, że gdyby bylo wszystko ok to już by wyszło nam.Licze na
      wakacje, bo to taki fajny czas. Wyjedziemy to sie może zrelaksujemy.Oby ten
      wątek był szczęśliwy i jak najwięcej z nas zobaczy wreszcie te upragnione 2
      kreseczki.Mam 9 letnią córke i bardzo żałuje że się wcześniej nie zdecydowałam
      na rodzeństwo dla niej.Staranka zaczniemy 6 lipca w moje urodzinysmile Trzymajcie
      się dziewczynki, pozdrawiam.
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 15:20
        witaj kochana)))
        w jednym masz racje, nie ma na co czekac..jak mi sie teraz nie uda, tez ide do
        lekarza, nagadam mu bzdur, ze sie juz pol roku staram, zeby sie przejąl...bo
        skoro 3 lata temu udalo sie za pierwszym razem a teraz celowalam w plodne dni,
        to co jest nie tak????

więc relaksujmy sie przy piwku nad morskim brzegiem))))

a Ty faktycznie dlugo sie ociagalaswink))
        • agacia1976 Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 15:32
          Ja to może i chciałam, ale mój mąż nie, wreszcie się zdecydował, lepiej póxno
          niż wcalesmile Wiesz, my to przez te 9 lat to się nie zabezpieczalismysmile polowa ma
          dobry reflekssmile, prawie że niezawodny po tylu latachsmileto ja powiem ginowi że
          się 9 lat staramsmileMażą mi się pieluchy, kolki po nocach i cała reszta!!! Już
          nie pamiętam jak to jest. Zreszta wtedy byłam małolata, teraz to będzie inne
          macieżyństwo....dojżałesmile
          • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 15:42
            hi, hi)))))
            razem weselej))))damy rade dziewczyny!!!!
    • pola_lola Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 15:51
      Grochalcia tobie to dobrze bo masz 6 dzień cyklu a do mnie właśnie przyszła @(wstręciucha jedna...)
      więc jeszcze tyle czekania...Najgorsze jest to że warunki do robienia dzidzi będziemy mieć średnio
      sprzyjajaące bo właśnie w moje płodne dni przwdopodobnie wyjedziemy na tydzień do włoch takim
      mieszkalnym samochodem camperem i ma z nami spać teściowa... Co prawda samochód jest spory a
      spania na dwóch końcach samochodu oddzielaają się taką zasłonką no ale tak czy siak nawet jakbyśmy
      byli sami to przy najmniejszym ruchu (sprawdzałam) camper normalnie cały "chodzi".....smile)))) Chyba
      będziemy się umawiać na "romantyczne" schadzki pod campingowym prysznicem bo już sama nie wiem
      co wykombinować...Właściwie to mieliśmy całą rodziną wybyć wczoraj ale niestety problemy w pracy
      mężą pokrzyżowały nam plany i na razie camper stoi na podwórku i tylko córeczka ma radochę bo
      uwielbia się tam bawić.Jest szansa że wcale nie pojedziemy czym ja się średnio martwię bo nie będe
      musiała się tak nakombinowaćsmile)))
      PS.Z jakiego miesiąca jest Twoja dzidzia?
      Pozdrawiam wszystkich
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 15:56
        z marca))))

to ja Ci pwoeim, ze jak nam nie wyjdzie w lipcu to bede musiala sobie wszystko
        poprzesuwac. mialam jechac na przeloemie lipca i sierpnia na 2 tyg do rodzicow.
        jak sie okaze, ze 20 przyjdzie wstreciuch okres to od razu po przyjezdzie znad
        morza jade do rodzicow po to, by na plodne dni wrocic do mezusia)))))sie rodzice
        zdziwia, ze przyjade 1.5 tygodnia wczesniej....trezba sie nakombinowac i z
        kalendarzem teraz wszystko planowac pod owulacjewink))
        • pola_lola Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 16:08
          Oby paskudny @ nie przyszedł żadnej z nas i abyśmy mogły powiedzieć kombinowaniu "STOP!" smile))))
        • agnesik190 Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 16:14
          Wrocław nadal rozkopany.
          Kasiu Ty chyba nie moje zdjęcia oglądałaś, do laseczki to mi daleko. Przytyłam
          strasznie i właśnie się odchudzam bo jak już zaciążymy to będzie trzeba dobrze
          się odżywiać.
          Filipek to mały spryciarz którego wszędzie pełno, wszystko go interesuje, rządzi
          nami , rządzi w domu. Jest kochany, cudowny, ale tym razem chciałabym mieć
          grzeczną dziewczynkę, a jak nie wyjdzie dziewucha to niech będzie chłopczyk ale
          ciut spokojniejszy.

Pozdrowienia dla wszystkich!
          • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 16:38
            Twoje, kochana, Twoje fotki....

ale Ci sie marzy..spokojne dziecko....wink)))moj tez diabel piekla rodem, mowie Ci!!!!
    • pola_lola Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 16:19
      Jeszcze chciałam dodać że odkąd zaszłam w ciążę z córeczką to wydawało mi się że właściwie to jestem
      "wiatropylna" bo zaciążyłam biorąc tabletki antykoncepcyjne.Co prawda jedno opakowanie no ale
      zawsze... Nasza córeczka widocznie strasznie chciała już sie pojawić na świecie i nic nie było w stanie jej
      powstrzymaćsmile)) Tym razem mam nadzieję że też pójdzie łatwo bo właściwie czerwcowych starań nie było
      bo jak moje kochanie zabrało się do konkretnej roboty to już było "po ptakach"wink
      • gosia_815 Re: staramy się w LIPCU 26.06.07, 21:56
        Witam Was, tak sobie czytam te Wasze posty i chciałabym mieć czarodziejską
        różdzkę i sprawić żeby Wam wszystkim pojawiły się te 2 kreski-a potem było
        wszystko dobrze smile chociaż starania też są przyjemne smile) ja to już naprawdę
        mam dość,dziś rano zaplamiłam na różowo,więć pomyślałam ,że okres przyszedł (
        brałam duphaston na wywołanie) a tu cały dzień nic tylko brzucho mnie boli
        lekko jak na okres,czasami siły opadają i chęci zresztą też,wytrwałości życzę-
        Trzymam kciuki mocno za nas wszystkie!!!
    • agnesik190 Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 14:26
      A co to dzisiaj taka cisza?
      • agbrz78 Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 15:14
        Witam serdeczniesmile) Czytam to forum od jakiegos
        czasu, ale dzis dopiero 1szy raz pisze. W czerwcu byl już nasz siódmy cykl
        starań,i nicsmile)
        No i będziemy starać się ósmysmile) Rozczarowanie zawsze jest , ale nie poddawajmy
        się bo radość z tego jest "podobno" ogromnasmile))
        Trzymam kciuki i odezwę się jak starania lipcowesmile)
        • grochalcia cisza....na forum 27.06.07, 15:51
          ech Agusia...bo ja to na Persenie na uspokojenie jade przez to wszystko. za
          bardzo sie ta ciążą stresuje.
          zaraz ide do lekarza na kontrole po operacji zylaków..bo sobie porobilam
          wszystkie zdrowotne zabiegi przed planowana ciążą...i chyba za bardzo sie do
          niej przygotowalam..poodwiedzalam roznych lekarzy, pokupowalam sobie kilka
          ciuszkow ciążowych i nic(((((( pierwsza powstala miedzy jedna impreza a druga.
          moze to bylo lepsze rozwiazanie.

dzis moj 8 dzien cyklu. mialy przyjsc moje testy owu i cos nie przychodza...

wieje u nas jak licho, az sie nie chce wychodzic z domku.

papatki
    • umber82 Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 15:53
      oj i ja się dopisuje, też miałam madzieję że w czerwcu sie uda i co - dzień
      przed wyjazdem na urlop dostałam takiej koszmarnej infekcji (grzybicy) sieklo
      nagle, przez tydzień zakaz przytulania sad a wtedy była owu sad buuu i z wakacji
      wrócilismy sami wink

Tak więc mam nadzieję że w lipcu - zostanę mamą wink
    • pola_lola Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 16:23
      Witam dzisiaj wszystkichsmile
      Taki dzień że nic się nie chce...Tak sobie myślałam że może lepiej tak się nie nakręcać i wszystko
      pójdzie łatwiej?Może lepiej się wyluzować i nie myśleć ciągle o ciąży a wtedy dzidziek łatwiej do nas
      przyjdzie?Czytam sobie forum i widzę ile kobiet marzy o ciąży, ile za nas ma identyczne problemy i
      obawy, jakie są szczęśliwe kiedy w końcu zobaczą te dwie kreseczki, jak potem całe te 9 miesięcy
      przeżywamy.Dopiero tutaj to wszystko się ujawnia - dobrze że jest takie miejsce gdzie można się
      wyżalić i pożartować - bo gdybyśmy tak swoich facetów i przyjaciół zamęczały naszymi cudownymi
      problemami to chyba by mieli nas serdecznie dosyć smile)))
      Taki wiatr u nas dzisiaj więc takie malutkie refleksje mnie naszływink
      Grochalcia może ty nie ładuj w siebie tego ziółkowego persenu bo to może potem jakoś żle na twój
      organizm działać. Ja od kilku miesięcy nie biorę żadnych leków(tylko folik) - ziołowych ani normalnych
      - żeby sobie oczyścić organizm - i właściwie nawet okres da się przeżyć bez przeciwbólowych.I ból
      głowy też.A na nerwy to lepiej dziabnij sobie tabliczkę czekoladysmile))) Podnosi poziom seretoniny i
      człowiek ma lepszy nastrójsmile
      • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 19:54
        kochana moja....ja codziennie jem przynajmniej JEDNA tabliczke czekolady....i
        oprocz kilogramow efektu zadnego innego nie mawink)))
    • negali Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 16:26
      a ja kurcze blade muszę czekać na starania aż do sierpnia. Niech mnie ktoś
      przytuli...
      • pola_lola Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 16:32
        Jak sobie czasami wchodziłam na forum np. w maju to też mi było przykro że dziewczyny się starają - ba!
        mają dwie kreseczki a ja tu jeszcze muszę czekać.Ale latem czas szybciutko leci i nie obejrzysz sie a tu
        już sierpieńsmile
        • dzoaann Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 17:20
          dla mnie najgorsze, że okres powinnam dostać w dzien lotu do Polskisad((
          i teraz zonk--bo moze sie opóżnic z powodu stresu (boję sie latać) i w ogóle.
          A wiem, że jak tylko jeden dzień się spózni to będe miała nadzieję...
          cieszy mnie to, że jakby co to testować będę w Polsce. I gdyby okazało się,że są
          dwie kreski to pierwsze badania porobię w kraju. Mieszkam obecnie w Irlandii i
          nie przepadam za ich służba zdrowia.
          Jakos tak namieszałm w tym poście, ale chyba schiza ciążowa sie objawiasmile))
          • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 27.06.07, 19:57
            to zycze Ci tych polskich II kreseczek..popatrz, a my tak narzekamy na nasz
            kraj)) a tu gdzies jest jeszcze gorzejwink)))

teraz kapie moje 2 letnie dziecko, poloze spac i wleje sobie duuuzo zimnego
            piwka0)) i poczekam na mezusia...do dni plodnych daleko, ale rozgrzewke sobie
            trzeba zrobic, prawda?????
    • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 28.06.07, 07:46
      no faktycznie, nasz watek coraz bardziej spada w dół!!!!!
      a my jutro mamy z szanownym mężem 5 rocznice slubu)))))) ale zleciało....
      • emfj Re: staramy się w LIPCU 28.06.07, 09:07
        Grochalcia, TY się rzeczywiscie za bardzo chyba nakręcasz; aż Persem musisz
        brać ?! Mi się wydawało, ze ja już przesadzam, a u mnie polega tylko na
        myśleniu i odwiedzaniu forum. Obawiam się, że musimy wyluzować bo inaczej nic z
        tego nie będzie!!!!
        Za pierwszym razem u mnie tez poszło łatwo; taka planowana wpadeczka, bez
        zadnego obliczania (chyba że liczenie żeby nie było bo Mąż wtedy jeszcze nie
        chciał smile, szukania objawów, całej tej schizy...
        Pozdrawiam smile
        • grochalcia Re: staramy się w LIPCU 28.06.07, 10:58
          i do tego jeszcze folik popijam melisą))))

obiecalam juz sobie wrzucic na luz)))) mam wkacje, przerwe w pracy, chodze z
          dzieckiem po piaskownicy, plotkuje z piaskowymi ciociami i mysle, ze mi to
          pomoze...moja kolezanka sie ze mnie usmiala,powiedziala, ze ciaza w pierwszym
          cyklu to rzadkosc, ona sie starala 4 i nie widziala w tym nic niepokojacego...

wrzucam na luz)))ide gotowac obiadek))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka