0306a 14.08.07, 19:02 Witam, Dzisiaj zaczął się 6tc, chciałam na weekend pojechać z mężem na Mazury (jestem z W-wy), jak myślicie, a może macie już doświadczenie, czy to dobry pomysł, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lamciad Re: Podróżowanie w 6 tc? 14.08.07, 19:11 Pewnie,że to dobry pomysł.Odpoczywać,odpoczywać i jeszcze raz odpoczywać.Ja w 5tc poleciałam do Rzymu na 5 dni,zwiedzałam cały na piechotę a potem na skuterze.W 12tc byłam nad naszym polskim morzem,a za 2,5 tygodnia wybieram się samolotem do Bułgari na dwa tygodnie.Ciąża to nie choroba.Ja miałam nawet zagrożoną,ale wiedziałam,że wypoczynek i dobre samopoczucie zrobią mi lepiej niż siedzenie w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Podróżowanie w 6 tc? 14.08.07, 19:22 Ja pojechałam w 6-7 tygodniu nad morze z Warszawy, ale pomysł był chybiony - już na miejscu pojawiły się mdłości, wymioty, od słońca wywaliło mi brązowe plamy na twarzy. No i podróż mnie wykończyła. Jeśli czujesz się dobrze, to jedź, ale jeśli nie za bardzo, to zostań w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
klarisa Re: Podróżowanie w 6 tc? 14.08.07, 20:58 W 6 tc ciąży byliśmy w Zakopanym na Pucharze Świata w skokach. Miesiąc temu 1,5 tygodnia spędziliśmy na Mazurach a byłam wtedy w 32 tc. Jeśli się dobrze czujesz to jedz) Ja np.przed każdym dłuższym i dalszym wyjazdem odwiedzałam mojego gin sprawdzałam czy jest wszystko ok) Odpowiedz Link Zgłoś
mamakrzysia4 Re: Podróżowanie w 6 tc? 14.08.07, 22:09 jeżeli ciąża jest nawet w minimalnym stopniu zagrożona każda zmiana klimatu jest niebezpieczna nie mówiąc o zmęczeniu podróżą Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia27 Re: Podróżowanie w 6 tc? 15.08.07, 22:45 Bywa różnie, jedne wchodzą na Giewont i nic, a innym szkodzi chodzenie. Ja bym spytała lekarza po prostu. Mi zaszkodził wyjazd w góry w tamtej ciąży i w tej uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
tunia74 Re: Podróżowanie w 6 tc? 16.08.07, 08:23 wlasnie, kazda indywidualnie wszystko przechodzi Ja zawsze konsultuje sie z lekarzem. Naleze do osob, ktorym ciezko usiedziec w domu, ale w pierwszych tyg. lekarz nie kazał jezdzic - to nie jezdze! choc pokusy ciagle mam ... Odpowiedz Link Zgłoś
cerezanita Popieram! 16.08.07, 10:32 Przede wszystkim spytać lekarza, który Cię (i Twój organizm) zna od jakiegoś czasu. Choć, chyba zmiana nie jest aż tak poważna przy podróży na Mazury - a pogoda teraz piękna! Odpowiedz Link Zgłoś
beatad19 Re: Podróżowanie w 6 tc? 16.08.07, 09:22 zawsze należy skonsultować się z lekarzem. Ja o ciąży dowiedziałam się po 3 tyg pobycie w Chinach (to był 7-8 tc), potm byłam na 2 tygodnie nad morzem, a na początku września lecę na 2 tyg do Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
pati_234 Re: Podróżowanie w 6 tc? 16.08.07, 10:40 moje dzidzi w brzuszku pokonywało ze mna po 2000 km pociągiem miesiecznie nie powiem było ciężko ale jak mus to mus! Odpowiedz Link Zgłoś
mokup Re: Podróżowanie w 6 tc? 20.08.07, 14:19 w 10 tygodniu pojechalam do Hiszpani samochodem 2000 km w jedna strone i tyle samo spowrotem czułam sie świetnie bez paniki Odpowiedz Link Zgłoś