mmaaggddaax 26.09.07, 13:45 czy to mozliwe. przede wszystkim -sucho w ustach, delikatny bol od czasu do czasu jajniki raz prawy raz lewy, czasem w dole brzucha, jestem w 14dc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_z_dublina Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 14:03 Nie. To stres. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 14:27 stres??jak sie stresujesz boli cie jajnik? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 16:02 Nie,ale jak bardzo na coś czekasz, to zaczynasz zauważać różne naturalne reakcje organizmu, na które wczesniej nie zwracałaś uwagi, i zaczynasz je interpretować. Która dziewczyna zwaraca uwagę, jak ją coś zakłuje w brzuchu? Żadna- oprócz tych wyczekujących na objawy ciążowe. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 14:41 Kobieto! Chodzi mi o to zebys wyluzowala! Moze Cie bolec przed okresem (a nie zadna malpka @), Moze Cie bolec od zapalenia jajnikow a moze Cie bolec bo jestes w ciazy. POczekaj do terminu miesiaczki i jak sie spozni to zrob test. Czego oczekujesz na forum? Odpowiedzi pt. 'TAK!TAK! jestes w ciazy. Gratulacje!' ?? Troche dystansu proooosze... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 14:51 lecz sie pluskwo )))) nie szukam potwierdzenia ciazy-to jest forum gdzie mozna wymieniac poglady, odczucia etc jesli nic ciekawego do powiedzenia - zegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 15:00 mmaaggddaax-nie denerwuj się, widocznie dziewczyna z dublina miała gorszy dzień. masz absolutna rację - to forum jest po to właśnie , by popytać, wymienic poglądy(jak słusznie zauważyłaś). i ja mówię ŻEGNAJ DZIEWCZYNIE Z DUBLINA!!!!!!!!!!! Mmaaggddaax - zajrzyj na inny wątek, załozony przez kaczuchę31-o wczesnych objawach,tam wiele koleżanek zadaje podobne pytania i jest bardzo miło(sama jestem na tym wątku). pozdrawiam Cie mmaaggddaax. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 15:40 14 dc?A ta wyimaginowana ciaza to od wczoraj czy od dzisiaj?Sila sugestii jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
negali Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 15:43 Ja miałam od początku, czyli pewnie od samego zagnieżdżenia bóle w brzuchu i prawym jajniku. dziś 6tc Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 15:50 nie od poczatku,bo zagniezdzenie zarodka w jamie macicy nastepuje po mniej wiecej tygodniu od zaplodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 16:00 Zgadzam się. Najwcześniej po tygodniu od zapłodnienia, wcześniej organizm nawet nie wie, ze jest w ciąży. Olbrzymi odsetek zapłodnionych komórek jajowych w ogóle nie ulega zagdznieżdżeniu i ciąża nigdy nie powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
negali Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 16:50 Hm, tak czy inaczej podtrzymuję to co napisałam, jak sie ktoś nie zgadza, to trudno. To nie herezje. Po prostu moje odczucia Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 16:15 Przepraszam, ze bylam oschla, nieczula, jestem wredna suka, jedza i probuje Wam cos uswiadomic. Przypomne w takim razie lekcje biologii na poziomie klasy 8 szkoly podstawowej. 14dc. Po pierwsze nie bardzo rozumiem skrot 14 dc. 14 dzien cyklu? Wiec hurra jestes w trakcie owulacji co moze tlumaczyc bol jajnikow. Proponuje nie siedziec na forum tylko wlozyc cos sexy i zacignac faceta do lozka. 14 dzien ciazy? Liczony prawidlowo, czyli od ostatniej miesiaczki daje takze 14 dzien cyklu. Czyli owulacje. Czyli jak na to nie patrzec w ciazy byc nie mozesz. Jest jeszcze jedna wersja. Liczysz 14 dzien ciazy od dnia poczecia, co moglo nastapic w czasie owulacji czylo ok. 2 tyg temu. Logicznie rzecz biorac albo masz okres albo nie...jak nie to test proponuje. Jak tak to powodzenia za 14 dni. Pozdawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Dziewczyna;P 26.09.07, 16:18 bardzo logiczne spostrzezeniaP Moze sie ktos zastanowi zanim wmowi sobie ciaze dzien po stosunkuP Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 16:23 hehehe dzieki... Szkoda ze dla niektorych to czarna magia i zaraz czarownice ze mnie zrobia. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 16:38 kochana a na zmywaku w dublinie juz skonczylas "shift"?powymadrzaj sie gdzies indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 16:55 buahhahaha No tos mi pojechala. Wiesz, ja zanim cos napisze to przynajmniej czytam o tym zeby nie wyjsc na glupka. 40% Polakow w Irlandii pracuje w biurach, zajmuje sie administracja, jest na kierowniczych stanowiskach itd. Ja tez chwale sobie ciepla posadke. A nawet gdybym pracowala na zmywaku to uwazam, ze zadna praca nie hanbi. Poza tym nie wymadrzam sie tylko probuje Ci wyjasnic kiedy mozesz zajsc w ciaze, bo widze mialas problem z czytaniem ze zrozumiem w szkole podstawowej. Fakt fizjologia nie jest matematyka. Ale logiczne myslenie jest podstawa w zyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 17:01 ja problemow z interpretacja i zrozumieniem tekstu nie mam, ale widocznie ty spalas lub nie zrozumialas kilku lekcji biologii. owulacja nie ZAWSZE jest w 14dc i wcale nie jest to takie logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczyna_z_dublina Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 17:10 Alez ja doskonale zdaje sobie z tego sprawe...Jest ok 14 dnia cyklu... Bol jajnikow moze swiadczyc wlasnie o owulacji. A ze Cie bola wnioskuje ze w trakcie takowej jestes. Bo uwaga: W CIAZY NIE JESTES! No chyba ze masz owulacje w czasie miesiaczki Poza tym nigdzie nie napialam, ze jest 'ZAWSZE'... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 17:29 Sorry, ale zachowaj swoje złośliwości dla siebie, ok? Innym zarzucasz, a sama jesteś nie lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Memphis 26.09.07, 17:46 a tak gwoli scislosci to do kogo jest Twoj post?Bo ja czytam i nie zauwazam zeby dziewczyna z dublina byla zlosliwa.Rzeczowa tak ale nie zlosliwa.Natomiast autorka watku jak najbardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Dziewczyna;P 26.09.07, 18:35 Do mmaaggddaax- ale zdaję sobie sprawe, ze drzewko postów się przesunęło i ciężko mój post dopasować. Wysyłanie kogoś na zmywak czy nazywanie pluskwą nie jest ani miłe, ani kulturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 16:36 ja sie nie nakrecam jesli o to ci chodzi ...ale fizjologia to nie matematyka gdzie 2+2=4 owulacja nie zawsze jest w 14dc Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:05 a jak dlugie masz cykle?Bo o tym nie napisalas a jest to dosc istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:06 dziewczyny! dajcie spokój! to forum jest to W OCZEKIWANIU nie sprzeczajcie się! każda z nas ma swe racje i już. skoro mmaaggddaax twierdzi, że ma objawy - to widocznie tak jest.kropka. nie ma co sie teraz przekomażać na zasób wiedzy z biologii, czy fizjologii. ma nam tu być miło i przyjemnie w oczekiwaniu na maluszka albo choć objawy! Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:06 nie dziw się dziewczynie z dublina. Naprwde idiotyczne troche pytanie zadalas i stad takie komentarze. Moglas juz sobie darowac pisanie, ze to 14dc. mi tez zachcialo sie smiac jak to przeczytalam... jak w lipcu bardzo chcialam byc w ciazy to mialam tak jak pisala ktoras z dziewczyn..zaczelam sie stresowac. i nagle odczuwalam kazde uklucie jajnika, bole brzucha, metaliczny posmak w ustach...i byłam zdziwiona jak dostalam okres. Lepiej spokojnie poczekaj ze 2 tygodnie jescze. Bo takie samonakręcanie się bedzie ze szkoda dla Twojego zdrowia.wiem co mowie, bo sama przez to przeszłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:09 a w ogóle ja dziś odkryłam powiedzenie - OCZEKIWANIE WYZNACZA GODZINY RADOŚCI W MOIM ZYCIU.... życie jest piekne! choć czasami ta @ przychodzi nieproszona! pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:45 moglam sobie darowac?chyba to dosc wazne kt dc? wiem ze 14dc to ksiazkowa owulacja. koniec dyskusji.za pare tyg sie okaze Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:53 Znaczy za 6 kiedy to gin bedzie mogl ja na 100% potwierdzic... Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:56 nie , kiedy zrobie test. w kraju w ktorym mieszkam I usg wykonuje sie okolo 11tyg Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 17:59 a gdzie ja napisalam o usg?Chodzi mi o potwierdzenie ciazy poprzez badanie palpacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:00 tak czy inaczej jesli ciaza przebiega prawidlowo kobieta lekarza gin nie uswiadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:04 a skad kobieta moze wiedziec do 11 tc ze jej ciaza przebiega prawidlowo skoro gina nie oglada? Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:08 zaskakujesz mnie jesli nie ma krwawienia, plamienia to jest chyba ok... No ale moze polscy lekarze wiedza o czyms o czym nie snilo sie nawet lekarzon z krajow gdzie medycyna jest na troche wyzszym poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:37 Och, ależ z Ciebie światowiec... Tak się akurat składa, ze polscy lekarze to świetni specjaliści, chętnie przyjmowani do pracy na całym swiecie. Tylko nowoczesnej techniki w naszych szpitalach mało. W pierwszych tygodniach można chociażby sprawdzić lokalizację zarodka. jakby kobieta czekała do 11 tc, to ciąża pozamaciczna dawno by pekła- a to realne zagrożenie życia kobiety,]. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna_nl Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 21:50 Memphis90 Co do polskich lekarzy specjalistow to zgadzam sie jak najbardziej, chyba nikt nie moze powiedziec ze polscy lekarze sa gorzej wyksztalceni/mniej doswiadczeni niz np z zachodniej Europy. A co do terminu pierwszej wizyty... sama mieszkam w kraju gdzie pierwsza wizyta z polozna, (tak polozna, ginekolog jest od chorob a nie od ciazy) jest wyznaczana na 12-13 tydz ciazy i wtedy tez jest pierwsze USG. Wiec jak widac mozna.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: wczesne objawy pare dni po 27.09.07, 10:17 Och, no pewnie, ze można- ale nasze polskie rozwiązanie też ma swoje zalety i swoje uzasadnienie W koncu z opowiadań wiejskiego ginekologa (znajomy, mający gabinek w maleńskiej mieśćince)- wynika, że i u nas niektórym kobitkom sie nie spieszy- przychodzą do niego ciężarówki na ostatnich nogach, ze skurczami przepowiadającymi, a na pytanie kiedy była ostatnia @, mówią że chyba 3 m-ce temu... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:47 wiesz ja tez nie mieszkam w PL i tu gdzie mieszkam tez jest medycyna na wyzszym poziomie a byc moze to jest zludne.Wcale nie znaczy ze jak mieszkasz w UK to tam jest lepsza sluzba zdrowia ,a z tego co czytam na forach, wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 20:47 ..ajak wiadomo forum wyrocznia i autorytetem nie jest Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: wczesne objawy pare dni po 27.09.07, 10:20 Tak, a ja znam osobiście lekarzy z UK. Ludzie, ktorzy kończąc studia nie wiedzą jakie są objawy zapalenia opon mózgowo-rdzeniowych. Rzeczywiscie, czemu mnie tam nie ma... A w GB czeka się w kolejkach do specjalistów, tak jak w Polsce. We Włoszech na izbie przyjęć w szpitalu szary tłum jaku nas- tylko tam trzymają w łapkach numerki. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:06 sorry ale pytam z czystej ciekawosci gdyz osobliwosci sluzby zdrowia w UK zadziwiaja... Odpowiedz Link Zgłoś
mmaaggddaax Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:09 a ja mysle ze osobliwa jest sluzba zdrowia w Pl...ale 2 osoby 2 rozne punkty myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: wczesne objawy pare dni po 26.09.07, 18:49 osobliwa jest jedynie organizacja sluzby zdrowia w PL bo sami lekarze sa cenieni w calej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś