Dodaj do ulubionych

testujemy 28 października !!!!

11.10.07, 12:38
Witam wszystkie testujące pod koniec października. To mój drugi cykl
starań, dziś 15 dzień cyklu więc po pracy szybko pędze do domu do
męża smile Mam nadzieje że tym razem uda się , pozdrawiam wszystkie
przyszłe mamusie
Obserwuj wątek
    • aga-k-k Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 15:56
      Cześć. Ja też testuję 27-28, narazie staranka.Trzymam kciuki za nas.
      Pozdrawiam.
    • anamabe Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 16:28
      Witam! Ja zamierzam testowac 27 (jezeli @ mnei nie uprzedzi), ale postanowilam
      sie dopisac smile). To nasz pierwszy cykl staran, aktualnie 15 dc czyli tak samo
      jak u Ciebie Pinia smile.
      • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 16:58
        ja tez testuję 28.10. dzisiaj 11 dc, a cykle mam 28 dniowe. to mój 3 cykl starań
        i jadę na testach owu. pozdrawiam
        • nikka1975 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 17:41
          dołączam się smiletermin ewentualnego testowania na 26 listopada, przy założeniu 29dc,
          Dziewczyny doradźcie: zwykle miałam cykle 28-29 dniowe a od czasu starań: 25,
          29, 26. I jak tu liczyć długość cyklu??
          • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 17:50
            Mam to samo wink W dodatku testy owulacyjne sa o kant d... potluc, nic na nich nie
            wychodzi, ale temperatura rosnie sad
    • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 17:35
      To sie przylaczam. U mnie caly ten cykl jest popierniczony. Wyglada na to, ze
      owulacje, jesli mialam, to gdzies w 10-11dc, a zwykle mialam 14. dzisiaj 15dc.
      Mysmy sie juz starali (pierwszy miesiac staran i polujemy na dziewczynke), wiec
      tylko wypada czekac i testowac gdzies kolo 24 pazdziernika. Pozdrowionka! smile)
    • lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 18:20
      Hej, przyłączam się do Was. Pierwszy cykl starań o pierwszego malucha. Dziś
      dzień 15. Pozdrawiam i życzę owocnych wyników.
      • beako1 Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 15:36
        Hej dopisuję się dziś 13 dc...owu tuż tuż tak gin stwierdził...więc
        staranka...cykle 28-29 dniowe, więc też będę testować ok.28
        października...
    • lena1711 Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 16:10
      Ja też się przyłączam. To nasz 1 cykl starań o drugiego malucha.
      Testujemy 25/26 pażdziernika.
    • czarna_kota Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 17:38
      Witam i ja!
      Calkiem nas tu sporo!
      Dzis 16dc. jesli @ nie przyjdzie to test planuje na 26-27.10.
      Zobaczymy ile wytrzymamsmile
    • sarniaczek7 Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 22:54
      ja również chciałabym dołączyć... drugi miesiąc starań, a testowanie 27...
      oby
    • moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 10:59
      Hej!!! ja bede testowac okolo 26 pazdziernika, uff nie moge sie
      doczekac! pozdrawiam
    • mimika124 Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 12:49
      to i ja nieśmiało, co by się nie nakręcać-do Was dołączę
      dziewczynki...dziś mam 14 dc,ale juz chyba po owu(o ile była) więc
      jeszcze jakieś 14 dni przede mną...może zapadnę na ten czas w sen
      jesienny i obudzę się w dniu spodziewanej, aczkolwiek nieoczekiwanej
      @.wiecie, że październik juz dla niektórych szcęśliwy? właśnie
      grochalcia zobaczyła drugę(póki co bladą)kreskę, a to dobry znak dla
      nas wszystkich...ktoś musiał zacząć więc czekajmy na nasze testy...
      • gambo Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 17:19
        Hej, Ja testuję 22.10.07, chyba że mnie @ uprzedzi. Dzisiaj jest mój
        18 dc i juz po starankach. Nie wiem czy ucelowaliśmy w owulkę, ale
        na podatawie obserwacji śluzu, temper., oraz kalendarza dni płodnych
        mam nadzieję,że sie udało. Trzymam kciuki za was. Pozdrawiam
      • mimika124 Re: testujemy 28 października !!!! 14.10.07, 18:51
        jakoś nie mogę zapaść w ten jesienny sen by pospać do 28...ale znów
        powtórzę ulubione moje słowa-"oczekiwanie wyznacza godziny radości w
        naszym życiu". oby było radosne i owocne...trzymajcie się.
    • magdacierniakbajer Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 20:43
      witam.
      a ja nie wiem czy tak bardzo czekam na te dwie kreski...tzn. czekam...ale po
      ostatnim nieudanym razie chyba trochę straciłam nadzieję,że pójdzie tak prosto
      jak by sie mogło wydawać...
      Nie chcę sie rozczarować...
      Generalnie to już po staraniach...i teraz to już tak "tylko dla przyjemności" bo
      cykle mam 32dniowe, które wypadać będzie na 25.10.zobaczymy.
      W każdym razie trzymam kciuki za was wszystkiesmileSkoro jednej z nas sie udało to
      nam też sie w końcu udasmile)
    • moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 14.10.07, 15:00
      Hej Dziewczyny!! jak mija weekend? u mnie piekna pogoda, slonko
      swieci, wiec dlugi spacer z psem, jak dla mnie idealnie, pozdrawiam!
    • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 01:18
      Cos sie boje, ze nic z tego nie bedzie sad
      Mam wrazenie, ze mam zapalenie pecherza sad Od trzech dni boli mnie jak oddaje
      mocz. Dalam juz na posiew i antybiogram, ale wynik bedzie w srode. Poki co
      zazywam Urinal. Ale juz stracilam nadzieje.
      • jagoda220 Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 04:09
        hej, ja mam termin na 28 z usg chociaz licze na tez z okresu na 22.10, ale
        bardzo, bardzo trzymam za Was kciuki aby sie udalo, czekajmy razem na 28.10
        sobie i Wam w tym dniu-powodzenia!
      • aniagor Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 11:32
        odradzam branie urinalu, spróbuj podleczyc sie domowymi sposobami. Woda mineralna z dużą ilością cytryny, sok żurawinowy, ziołowa herbatka urosan. Urinal może zaszkodzić jeśli jesteś w ciąży.
        Ja piłam cały czas wodę z cytryną (ok 4 litrów dziennie) i pomogło smile
        Zyczę zdrówka i ślicznego dzidziusia
        • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 12:11
          Dzieki za info. smile Wszedzie pisali, ze Urinal mozna brac w czasie ciazy, to
          wzielam, bo normalnie w sobote wieczorem chodzilam po scianach z bolu. Ogolnie
          wzielam 4 tabletki (z dzisiejszym dniem wlacznie, wiec moze tfu tfu nic sie nie
          stalo). No i robie sobie nasiadowki z rumianku. O wodzie z cytryna nie
          slyszalam. Cztery litry! Wow. Musze wyprobowac. Najdziwniejsze to to, ze
          najbardziej boli mnie wieczorem - w ciagu dnia nic, nawet przy oddawaniu moczu,
          a wczoraj biegalam wieczorem w te i we wte. sad
    • moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 07:46
      Dziewczyny, co tu tak pusto? no i co u Was? jestem troche
      przeziebiona sad( nie moge spac, wiec zrobilam herbatke z miodem i do
      kompa, patrzec co nowego, a tu ciisza. milego dnia
    • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 10:26
      Nie wytrzymalam i zrobilam test 9 dni po przytulanku. Oczywiscie nic nie wyszlo.
      Mam nikla nadzieje, ze za 6 dni nie dostane @ i cos sie pokaze. smile
      • moni.qa1 Novinka1 16.10.07, 10:40
        novinka, nie szalej wink)) cierpliwosci, trzymam kciuki za Ciebie, ja
        znalazlam sposob i nie mam zadnych testow w domu a apteki omijam
        szerokim lukiem, pozdrawiam
        • novinka1 Re: Novinka1 16.10.07, 10:47
          Dzieki dzieki! big_grin Testowalam, bo uzeram sie dodatkowo z (prawdopodobnie)
          zapaleniem pecherza. Pisze prawdopodobnie, bo objawy mam dziwne - lekko pobolewa
          przy ostatnich kroplach moczu i nie pedzi mnie do kibla co chwile. Wszystko
          nasila sie wieczorem sad Moze ktoras z Was wie, co to za pieronstwo. Korzystam z
          rad jednej z Was i pije duze ilosci wody z sokiem z cytryny.
          • moni.qa1 Re: Novinka1 16.10.07, 10:54
            A masz jakies ciazowe objawy? ja testuje ok 25,26, oczywiscie kurcue
            zaczyna mi sie schiza na calego, bol piersi, podbrzusza, wylaczcie
            mi psychike!!
            • novinka1 Do moni.qa1 16.10.07, 11:33
              Nie, nie mam objawow, tzn. bola mnie tylko piersi, ale w sumie przed okresem tez
              tak mam. Staram sie nie nakrecac wink Ale to forum jest uzalezniajace!
              • moni.qa1 Re: Do moni.qa1 16.10.07, 11:40
                Oj utaleznia, uzaleznia..tez staram sie nie nakrecac, ale zazwyczaj
                na staraniach sie konczy.. smile) milego dnia

novinka1 napisała:

> Nie, nie mam objawow, tzn. bola mnie tylko piersi, ale w sumie
                przed okresem te
                > z
                > tak mam. Staram sie nie nakrecac wink Ale to forum jest
                uzalezniajace!
    • pinia.1 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 10:58
      Witam was dziewczyny, No i po staraniach.... a teraz najgorsze czyli
      czekanie na "nie przyjście @".W pierwszym miesiącu starań tak się
      nakręcałam i tak czytałam zawzięcie te wszystkie posty o pierwszych
      wczesnych objawach ,że codziennie miałam dolegliwości ciążowe... i
      jakie było moje rozczarowanie kiedy przyszła @. W październiku dałam
      sobie na luz i zobaczymy co z tego będzie. W każdym razie u mnie
      zero jakichkolwiek objawów ale może to i lepiej bo przynajmniej nie
      myśle o tym. pozdrawiam i do usłyszenia wkrótce
      • sarniaczek7 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 20:16
        Pinia, miałam dokładnie tak jak Ty. Nakręciłam się na tyle, że 5 dni przed @
        polecialam zrobić bhcg,która wyszła pozytywnie... a i tak @ przyszła (nadal nie
        wierzylam, że to @ i powtórzyłam badanie krwi - oczwiscie wartość calkowicie
        spadła).
        Dziewczyny,musimy jakoś wyluzować, nie nakręcać się i cierpliwie czekać do
        terminu @. Czasami naprawdę nie warto wiedzieć za wcześnie, bo rozczarowanie jak
        sie pojawia @- jeszcze wieksze!
    • moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 08:31
      i jak dziewczyny samopoczucie?? ja staram sie nie nakrecac,
      podczytuje inne watki, ale jestem z siebie dumna bo na razie nie
      kupilam zadnych testow!! a testuje za tydzien, milego dnia
      • kari34 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 10:09
        Dopisuję się do Was. Też testuję 28-go, za 10 dłuuuugich dni.
        Nie wiem czy coś z tego będzie, bo śluz miałam tylko 1 dzień i zero innych
        objawów jajeczkowania sad a teraz dodatkowo jestem strasznie przeziębiona. Mąż
        wczoraj przyniósł mi z apteki siatkę leków typu max grip itp, he he. Musiałam mu
        powiedzieć że być może już ktoś u mnie zamieszkał. Strasznie trudno mu zrobić
        niespodziankę.
      • magdacierniakbajer Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 11:59
        to ja się też pochwalę.Testować będę kolo 25go i jeszcze nie poleciałam po test
        do apteki...a biorąc pod uwagę fakt,że apteka jest zaraz kolo przedszkola do
        którego chodzę codziennie zaprowadzić córcię to pokusa jest duża i nie ma co
        mówić o ominięciu apteki ...Ciekawe ile jeszcze wytrzymam.Ale objawów nie ma ani
        na zbliżającą się @ ani na jej brak.
        Trzymam kciuki za wszystkie z was.
        • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 13:20
          Ja mam testowanie wyznaczone przez fertilityfrienda na 22 pazdziernika, czyli
          poniedzialek. Zobaczymy. Na razie tylko bardzo opuchniete piersi, i pobolewanie
          w dolach jak na okres sad No nic, poczekamy, zobaczymy...
    • moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 13:55
      ale mi sie dzis chce spac, zaraz zrobie sobie kawke, ale to nic
      dziwnego przy takiej pogodzie, nic mi sie nie chce, oprocz wyrka i
      cieplego koca.
      • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 14:20
        No, mam to samo, ale jeszcze kupa roboty przede mna... sad
    • kropelka.k Mogę się do Was dołączyć? :)) 18.10.07, 14:56
      Cześć Dziewczynysmile Miałam testować w listopadzie tylko że w tym
      cyklu owulacja mi się przesunęła na 11dc. Więc chyba też spróbuję
      28.10 wink
      • moni.qa1 witaj kropelka.k!! 18.10.07, 14:58
        no pewnie, ze mozesz, im nas wiecej tym lepiejsmile)))
    • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 18:43
      No i wyszla Escherichia Coli sad Jeszcze nie wiem, w jakim stezeniu. Od kilku dni
      pije wode z cytryna, wiec bol w zasadzie minal i czuje sie o wiele lepiej. Ale
      nabiera mnie na @. W poniedzialek testowanie sad
      • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 21:06
        novinka1, wiem co to za ból ja też niestety miewam te wstrętne infekcje. ale
        odkąd się staram miałam 1. właśnie piłam wodę z cytryną i robiłam jakieś
        nasiadówki. na szczęście pomogło. życzę oczywiście 2 kreseczek w poniedziałek.
        ja czekam do 28 i nie kupuję testu bo wiem, że jakbym go miała pod ręką to
        zrobiłabym z niego użytek. i nie wiem czy to byłoby dobre bo lepiej mieć dłużej
        nadzieję. w tamtym miesiącu zrobiłam 2 testy i betę. teraz dałam na luz.
        • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 21:24
          Dzieki za slowa otuchy smile Ja test mam w domu od dawna, bo dostalam razem z
          testami owulacyjnymi. Kusi, zwlaszcza odkąd dzis przeczytalam, ze w sumie moze
          wyjsc nawet 10 dni po zaplodnieniu... Ale wytrzymam do poniedzialku albo do @ sad
          • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 21:49
            na tych testach wypisują różne rzeczy. rozsądniej będzie poczekać. no to do
            poniedziałku.nie daj się skusić!!! trzymam kciuki. no to do poniedziałku
            • nadin2009 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 09:40
              witajcie jestem aga i testuję 21.10 trzymam za was wszystkie kciuki by się udało

• mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 09:55
                no to czekamy w niedzielę na dobre wieści! życzę powodzenia, nadin 2009 jak
                długo się starasz? czy to pierwsza dzidzia?
                • biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:32
                  Jesli moge to sie do Was podlacze dziewczynki wink
                  Dzis u mnie 17dc,wiec powinnam testowac gdzies w okolicy 1-go
                  listopada,ale...28-go bedzie 26dc,wiec mozna juz sprobowac wink
                  Trzymam kciuki za wszystkie i prosze o wasze.Pozdrawiam.
                  • nadin2009 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:38
                    to jest moja 3 ciąża z p;ierwszej mam syna 6 letniego, druga niestety poroniłam
                    2 miesiace temu a teraz czekam na 2 kreseczki oby się udało bardzo tego pragnę.
                    • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:46
                      no więc trzymam kciuki, Biedronciu za Ciebie też. mam nadzieję że po tak
                      intensywnych staraniach nie może być źle. ja mam syna 10 lat i postanowiłam
                      powiększyć grono rodzinne. coś mnie nawiedził ten instynkt macierzyński trochę
                      późno ale dobrze że się w ogóle odezwał.trzymajcie się ciepło. pogoda taka jakaś
                      sprzyjająca przytulaniom chyba.
              • gabi9913 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:46
                u mnie dziś też 17dc. testuję tez koło 28. zobaczymy ja mam za sobą
                4 ciąze- franek 2003, julek 2006 zmarł na serduszko, 2 poronienia
                2006 2007.
                • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:51
                  gabi, będzie dobrze trzeba wierzyć! życzę powodzenia i pisz do nas, razem łatwiej.
                • biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:54
                  Dziekuje za przyjecie wink
                  gabi9913 u mnie i u kropelki tez 17dc,wiec jestesmy juz we trzy! U
                  mnie poronienie w czerwcu.Trzy miesiace odpoczywalam i od wrzesnia
                  zaczelismy starnka.Ale narazie nawet nie zdazylam uzyc testow
                  (kupilam dwa).Moze tym razem sie uda?
                  mini-mini-1 powiekszysz to grono rodzinne jestem pewna!
                  • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:05
                    no mam nadzieję, starałam sie nikomu nie mówić o naszych planach. w pracy
                    powiedziałam 2 koleżankom no i wczoraj sie dowiedziałam, że wszystkie już
                    wiedzą, oczywiście jedna drugiej przekazała w tajemnicy. no i teraz wszystkie
                    czekają. mój syn ciągle zerka do kompa co ja tu czytam i piszę bo on tez o
                    niczym nie wie, może coś podejrzewa, w końcu mam bystrego pierworodnego.
                    • biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:23
                      Te dzieci to teraz bystre sa! Moj ma 15 lat (az wstyd sie przyznac)
                      ale bardzo dopinguje i oczekuje.Po moim poronieniu wciaz pyta i
                      obserwuje moj brzuch wink A,ze przytylam ostatnio (mam jakis dziwny
                      aptyt) to caly czas podpytuje czy to juz jestem w ciazy!
                      A kolezanki w pracy...oj wiem cos na ten temat.Lubia poplotkowac.A
                      czasami jeszcze cos dodadza i niezly bigos wychodzi wink
                      No to czekamy wszystkie.Starsznie nie lubie tej niepewnosci sad
                      • biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:23
                        mini-mini ktory masz dc?
                      • moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:27
                        hej! a ja czekam na pierwsza ciaze i mam ogromna nadzieje, ze ten
                        miesiac bedzie ostatni..
                        • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:39
                          u mnie 19 dc. tak sobie cykl od 1 października zaczęłam. cykle mam ok.28 dni
                          także czekam jeszcze trochę co mnie jak i was wykańcza.
    • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 22:05
      Ostatnimi czasy w pewnych pozycjach (jak stoje czy jak siedze) ciagnie mnie na
      zmiane to po prawej stronie to po lewej stronie, tak jakbym miala przykurcze.
      Czy to moze byc TO? NIc, czekam do poniedzialku. smile
      • kropelka.k Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 09:50
        Może ale nie musismile Też tak mam. Testujesz w poniedziałek? I co oprócz tego
        ciągnięcia Ci dolega? MNie piersi a od wczoraj jeszcze kość ogonowa mnie boli
        ale nie wiem dlaczego
        • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 10:16
          To wiem ze nie musi, zwlaszcza, ze dodatkowo mam prawdopodobnie malozaawasowana
          endometrioze, ale pomarzyc mozna wink Oprocz tego ciagniecia to oczywiscie piersi.
          I zadnych innych w sumie objawow. Moze jestem bardziej glodna, ale tak mam przez
          ostatni miesiac, ze wiecej wcinam. Dla mnie to dobrze, bo moja waga wyjsciowa
          byla 46,5 a teraz dobijam czasem i do 48,5.
    • lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 13:21
      Hej, dziewczyny. Nie wytrzymałam i zatestowałam i ... są dwie kreski!!! Jedna
      lekko różowa, ale ewidentnie jest.To 24 dzień cyklu, pierwsza ciąża i pierwszy
      cykl, aż się boję. Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki.
      • novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 13:35
        GRATULACJE!!!!! Przeslij fluidki, moze nam tez sie uda!!! smile)))))))))))) Dbaj o
        siebie i malenstwo!
        • lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 13:44
          Przesyłam, przesyłam. Będę do Was zaglądać i kibicować.
          • mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 15:11
            lillaj, szczęściara jesteś!!!! życzę zdrowia dla was.
            • biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 16:47
              Super wiadomosc!!! Graulacje i spokojnej ciazy zycze wink
              No dziewczynki to dobry znak,mam nadzieje,ze juz niedlugo wszystkie bedziemy sie
              cieszyc!!!
              U mnie nadal bez objawow,ale narazie moze nie byc,bo to jeszcze tydzien do
              testowania.
              • magdacierniakbajer Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 17:24
                Tak, tak,TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI żeby cała ciąża była spokojna...
                Ja chyba tez nie wytrzymam i w poniedzialek pójdę po test...
    • lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 17:19
      Dzięki za miłe słowa. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was i też trochę za siebie,
      bo to dopiero początek.
      • nikka1975 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 19:01
        Gratuluję!!! smile)))
        miałam testować po terminie spodziewanej @ (25-26-go), właśnie tu siedzę nad
        kalendarzykiem kiedy by wcześniej a tu taka wiadomość: w 24dc, aż mnie korci bo
        u mnie też 24-ty.

Lillaj jak długie zazwyczaj masz cykle?
        • lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 21.10.07, 13:14
          Nikka cykle mam regularne 28-dniowe. Niestety jestem dzisiaj trochę podłamana. W
          nocy zaczęłam plamić. Lekko, ale to nic dobrego. Także nie wiem czy nie
          zakończyłam już swojej ciąży. Wiem, że nie musi tego oznaczać, ale trudno mi o
          tym nie myśleć. Wszędzie piszą, że należy odpoczywać, a ja mam taką możliwość
          tylko dzisiaj. Od jutra zajęcia od 9 do 21. Ech!
    • orange82 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 19:46
      witam was. dziś mam 24dc i z niecierpliwością czekam następnego
      tygodnia. to moj drugi cykl bez tabletek anty no i może się udało
      zajśc w ciążę. po odstawieniu tabletek miałam okres po 28 dniach
      więc teraz jeśli też bedzie tak samo to może jest szansa że
      trafiliśmy na owulacje. narazie niestety żadnych objawów, no może
      tylko że wzrósł mi apetyt i mam czasami zgagę (ale to pewnie objawy
      nieciążowe) pozdrawiam wszystkie oczekujące i życzę powodzenia.
    • novinka1 Czyzby??? :)))) 21.10.07, 06:48
      Nie wiem, czy mam omamy, ale zrobilam dzisiaj test, bo jutro mam isc na wymaz z
      pochwy (gina chce zobaczyc, czy nie ma tam Escherichii.) , no i jak byk widze
      slabiutka kreske!!! To mozliwe? Na razie chyba jeszcze do mnie nie dociera,
      staram sie nie podniecac, bo musze to potwierdzic jeszcze drugim testem (jeden
      moze sie mylic? czy b. slaba kreska nic nie znaczy? Ale jest w tym miejscu co
      trzeba...), albo jutro pojde na bete i bede wiedziala na 100% smile))))
      • mini-mini-1 Re:novinka! 21.10.07, 16:45
        novinka1 super!!! mam nadzieję,że beta jutro potwierdzi. trzymam kciuki
        • biedronka1969 Re:lillaj... 21.10.07, 19:16
          plamienie w terminie pierwszej @ niekoniecznie oznacza cos zlego.czesto sie tak
          dzieje,bo organizm (hormony) tak reaguje na zmiany i zagniezdzanie sie
          zarodka.Duzo bylo o tym na innych forach.Oczywiscie roznie to bywa,ale
          podejrzewam,ze bedzie wszystko dobrze i plamienie samo ustanie.
          novinka1 bylaby to wspaniala wiadomosc,wiec czekamy na potwierdzenie!
          • nikka1975 Re:lillaj... 21.10.07, 20:39
            lillaj, przyłączam się do przedmówczyni, będzie dobrze smile))
            Odpoczywaj ile możesz i daj znać jak na fasolkowym froncie smile

novinka, gratuluję testu, widzę że powolutku sypią się dwukreseczkowe mamusie,
            oby tak dalej

Ja niestety odpadam sad, dziś z rana zaczęła się @, kompletnie niespodziewane bo
            to dopiero 25dc, tak więc to najkrótszy bo 24d cykl, choć on coś powoli się
            rozkręca...

• biedronka1969 Re:nikka 21.10.07, 22:11
              to dziwne,ze tak wczesnie.Ja tak mialam w poprzedniej ciazy i z tej niby
              wczesnej @ ciaza sie zrobila.Takze jeszcze moze byc roznie.
              • kari34 Re:nikka 22.10.07, 09:46
                Cześć dziewczyny,
                coś tu cicho. Siedzę sobie nad kubkiem kawy, i nadrabiam forumowe zaległości.
                Zazdroszczę tym, które już wiedzą na czym stoją. U mnie totalne zero objawów,
                kawa niestety smakuje, cycki marne jak zwykle, brzuch cicho, jajniki jeszcze
                ciszej...Pewnie nic nie wyszło sad
                Na szczęście dopiero dzisiaj zamówiłam testy, więc pewnie wytrzymam jeszcze
                kilka dni. Zatestuję pewnie w czwartek, chociaż powinnam w niedzielę uncertain ale
                może chociaż cień zobaczę. Ale się łudzę.
                Następne starania będą bardzo utrudnione bo mąż wyjeżdża i będzie nas odwiedzał
                2 razy w miesiącu i czy wstrzelimy się w owu? Życie...
      • kropelka.k Re: Czyzby??? :)))) 22.10.07, 09:55
        Słaba kreska to też kreskasmile)
        Gratuluję - testy raczej nie mylą się w tą stronę - jeśli wyszła
        kreska - nawet słaba to raczej jest to ciąża!
        • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 10:07
          dziewczyny wczoraj 21 dc i zaczęłam plamić,wieczorem bardzo bolał mnie brzuch na
          dole i już myślałam że popłynę -takie miałam wrażenie.ale poszłam się położyć .
          w nocy spokój teraz też ale mam jakiś dziwny lęk w sobie że coś jest nie tak. a
          na dodatek jak spojrzałam dzisiaj w lustro to zobaczyłam strasznie obrzęknięte
          powieki. nie wiem co się dzieje ale to dopiero 22 dc dzisiaj- ja chyba zwariuję.
          • kropelka.k Re:plamienie!!! 22.10.07, 11:34
            Nie martw się tak bardzo!! Może implantacja? Zresztą już lepiej jak
            piszesz. Trzymam kciuki żeby to było właśnie tosmile
            • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 14:56
              teraz już nic się nie dzieje ,czy to mogło być też przez przytulanko? nigdy nie
              miałam plamień.cykle zazwyczaj też mam regularne.mam nadzieje że to dzidzia się
              zagościła.bo to 8 dni od owu. dzięki dziewczyny za słowa otuchy.
              • mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 15:31
                no , wielkie szanse u Ciebie na to Mini... u mnie nie jest źle,ale
                wciąż coś tam jest więc coraz mniej we mnie nadzieji i czuję jakieś
                dziwne jakby bąblowani-świdrowanie w jajniku, jakby mi się tam coś
                przelewało. oby to @ nie rozpuściła juz wici...
                • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 15:56
                  coraz bardziej kłuje mnie jajnik z prawej strony.chyba jutro pobiegnę po test.
                  bo chyba nie wytrzymam do 28.10. a obiecałam sobie że żadnych testów przed
                  terminem @. mam nadzieję,że to nie @ tylko fasolka u ciebie kiełkuje.
                  • mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:03
                    no, ja też mam taką cichą nadzieję...zobaczymy.ja si wzbraniam przed
                    testowaniem i chciałabym zaczekać do terminu @ ale nie należe do
                    najbardziej cierpliwychwink) który to u Ciebie cykl starań? masz juz
                    dzieci?
                    • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:08
                      u mnie 3 cykl.syn 10 lat. wstyd że tak długo czekałam z decyzją o 2 dziecku, no
                      ale cieszę się że ją w końcu podjęłam.mimika a ty masz dzidzie w domku?
                      • mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:12
                        nie mam jeszcze...ja czekałam na decyzje o pierwszym zbyt długo...a
                        teraz jest jak jest.to mój drugi cykl...chyba za bardzo chcę i nie
                        myslę o niczym innym...
                        • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:20
                          będzie dobrze w końcu się nam uda, a może już się udało.? ja tez myślałam że to
                          będzie prostsze. teraz też o niczym innym nie myślę.kiedy robisz test?
                          • mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:22
                            jak zaprzyjaźnię się z cierpliwośćią to ok. piątku, ale jak z tejn
                            przyjaźni nic nie wyjdzie to chyba jutro, chyba że @ mnie
                            uprzedzi....i sie rozwinie...a Ty?
                            • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:24
                              ja miałam wytrzymać do 28, ale to niedziela, więc albo w sobotę albo w
                              poniedziałek. jaki test kupujesz?
                              • mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:27
                                za dużego doświadczenia i rozeznania w testach nie mam - ostatnio
                                robiłam Pre_test(chyba tak się nazywał) i straciłam majątek bo
                                zrobiłam mnóstwo w poszukiwaniu cienia kreskismile) a Ty jakies masz
                                doświadczenie w testach? chociaz to pewnie bez różnicy - jak krechy
                                dwie maja być to na każdym będą , co?
                                • mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 17:01
                                  też robilam pre test,quick vieu czy jakiś taki i bobo test strumieniowy i chyba
                                  ten ostatni kupię. chyba rozbolały mnie piersi z wrażenia że ten dzień się zbliża.
                                  • mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 17:04
                                    a mnie bolały w zeszłym tygodniu okrutnie, ale teraz nic więc to
                                    pewnie niezbyt dobry sygnał...bólu wróc!
                                    • stanleyowa I ja się do was dołączę 22.10.07, 20:34
                                      drugi cykl starań i tez ok 28 października będę testować, nie wiem
                                      czy wytrzymam, ale bardzo bym chciała ujrzec dwie kreseczki smile
                                      trzymam kciuki za wszystkie starające się wink))
                                      • biedronka1969 Re: I ja się do was dołączę 22.10.07, 21:12
                                        witaj stanleyowa wink
                                        u mnie tez drugi cykl staran,ale niestety po poronieniu.Masz sliczna coreczke!!!
                                        Jak zajde kiedys w ciaze,to bardzo bym chciala taka "laleczke",ale w mojej
                                        sytuacji,to najwazniejsze,aby bylo zdrowe.Zycze Ci oczywiscie dwóch pieknych
                                        kreseczek na tescie.
                                        • stanleyowa Re: I ja się do was dołączę 23.10.07, 09:11
                                          Dzięki Biedronko. Pierwsza ciąża też nie była łatwa, najpierw pół
                                          roku starań, potem trochę na podtrzymaniu, a do końca ciąży skurcze
                                          i ciągłe branie leków. Chciałabym, aby tym razem tak nie byłosmile
                                          Życzę Tobie powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka