pinia.1 11.10.07, 12:38 Witam wszystkie testujące pod koniec października. To mój drugi cykl starań, dziś 15 dzień cyklu więc po pracy szybko pędze do domu do męża Mam nadzieje że tym razem uda się , pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-k-k Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 15:56 Cześć. Ja też testuję 27-28, narazie staranka.Trzymam kciuki za nas. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anamabe Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 16:28 Witam! Ja zamierzam testowac 27 (jezeli @ mnei nie uprzedzi), ale postanowilam sie dopisac ). To nasz pierwszy cykl staran, aktualnie 15 dc czyli tak samo jak u Ciebie Pinia . Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 16:58 ja tez testuję 28.10. dzisiaj 11 dc, a cykle mam 28 dniowe. to mój 3 cykl starań i jadę na testach owu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 17:41 dołączam się termin ewentualnego testowania na 26 listopada, przy założeniu 29dc, Dziewczyny doradźcie: zwykle miałam cykle 28-29 dniowe a od czasu starań: 25, 29, 26. I jak tu liczyć długość cyklu?? Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 17:50 Mam to samo W dodatku testy owulacyjne sa o kant d... potluc, nic na nich nie wychodzi, ale temperatura rosnie Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 17:35 To sie przylaczam. U mnie caly ten cykl jest popierniczony. Wyglada na to, ze owulacje, jesli mialam, to gdzies w 10-11dc, a zwykle mialam 14. dzisiaj 15dc. Mysmy sie juz starali (pierwszy miesiac staran i polujemy na dziewczynke), wiec tylko wypada czekac i testowac gdzies kolo 24 pazdziernika. Pozdrowionka! ) Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 11.10.07, 18:20 Hej, przyłączam się do Was. Pierwszy cykl starań o pierwszego malucha. Dziś dzień 15. Pozdrawiam i życzę owocnych wyników. Odpowiedz Link Zgłoś
beako1 Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 15:36 Hej dopisuję się dziś 13 dc...owu tuż tuż tak gin stwierdził...więc staranka...cykle 28-29 dniowe, więc też będę testować ok.28 października... Odpowiedz Link Zgłoś
lena1711 Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 16:10 Ja też się przyłączam. To nasz 1 cykl starań o drugiego malucha. Testujemy 25/26 pażdziernika. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_kota Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 17:38 Witam i ja! Calkiem nas tu sporo! Dzis 16dc. jesli @ nie przyjdzie to test planuje na 26-27.10. Zobaczymy ile wytrzymam Odpowiedz Link Zgłoś
sarniaczek7 Re: testujemy 28 października !!!! 12.10.07, 22:54 ja również chciałabym dołączyć... drugi miesiąc starań, a testowanie 27... oby Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 10:59 Hej!!! ja bede testowac okolo 26 pazdziernika, uff nie moge sie doczekac! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 12:49 to i ja nieśmiało, co by się nie nakręcać-do Was dołączę dziewczynki...dziś mam 14 dc,ale juz chyba po owu(o ile była) więc jeszcze jakieś 14 dni przede mną...może zapadnę na ten czas w sen jesienny i obudzę się w dniu spodziewanej, aczkolwiek nieoczekiwanej @.wiecie, że październik juz dla niektórych szcęśliwy? właśnie grochalcia zobaczyła drugę(póki co bladą)kreskę, a to dobry znak dla nas wszystkich...ktoś musiał zacząć więc czekajmy na nasze testy... Odpowiedz Link Zgłoś
gambo Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 17:19 Hej, Ja testuję 22.10.07, chyba że mnie @ uprzedzi. Dzisiaj jest mój 18 dc i juz po starankach. Nie wiem czy ucelowaliśmy w owulkę, ale na podatawie obserwacji śluzu, temper., oraz kalendarza dni płodnych mam nadzieję,że sie udało. Trzymam kciuki za was. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re: testujemy 28 października !!!! 14.10.07, 18:51 jakoś nie mogę zapaść w ten jesienny sen by pospać do 28...ale znów powtórzę ulubione moje słowa-"oczekiwanie wyznacza godziny radości w naszym życiu". oby było radosne i owocne...trzymajcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
magdacierniakbajer Re: testujemy 28 października !!!! 13.10.07, 20:43 witam. a ja nie wiem czy tak bardzo czekam na te dwie kreski...tzn. czekam...ale po ostatnim nieudanym razie chyba trochę straciłam nadzieję,że pójdzie tak prosto jak by sie mogło wydawać... Nie chcę sie rozczarować... Generalnie to już po staraniach...i teraz to już tak "tylko dla przyjemności" bo cykle mam 32dniowe, które wypadać będzie na 25.10.zobaczymy. W każdym razie trzymam kciuki za was wszystkieSkoro jednej z nas sie udało to nam też sie w końcu uda) Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 14.10.07, 15:00 Hej Dziewczyny!! jak mija weekend? u mnie piekna pogoda, slonko swieci, wiec dlugi spacer z psem, jak dla mnie idealnie, pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 01:18 Cos sie boje, ze nic z tego nie bedzie Mam wrazenie, ze mam zapalenie pecherza Od trzech dni boli mnie jak oddaje mocz. Dalam juz na posiew i antybiogram, ale wynik bedzie w srode. Poki co zazywam Urinal. Ale juz stracilam nadzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda220 Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 04:09 hej, ja mam termin na 28 z usg chociaz licze na tez z okresu na 22.10, ale bardzo, bardzo trzymam za Was kciuki aby sie udalo, czekajmy razem na 28.10 sobie i Wam w tym dniu-powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
aniagor Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 11:32 odradzam branie urinalu, spróbuj podleczyc sie domowymi sposobami. Woda mineralna z dużą ilością cytryny, sok żurawinowy, ziołowa herbatka urosan. Urinal może zaszkodzić jeśli jesteś w ciąży. Ja piłam cały czas wodę z cytryną (ok 4 litrów dziennie) i pomogło Zyczę zdrówka i ślicznego dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 15.10.07, 12:11 Dzieki za info. Wszedzie pisali, ze Urinal mozna brac w czasie ciazy, to wzielam, bo normalnie w sobote wieczorem chodzilam po scianach z bolu. Ogolnie wzielam 4 tabletki (z dzisiejszym dniem wlacznie, wiec moze tfu tfu nic sie nie stalo). No i robie sobie nasiadowki z rumianku. O wodzie z cytryna nie slyszalam. Cztery litry! Wow. Musze wyprobowac. Najdziwniejsze to to, ze najbardziej boli mnie wieczorem - w ciagu dnia nic, nawet przy oddawaniu moczu, a wczoraj biegalam wieczorem w te i we wte. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 07:46 Dziewczyny, co tu tak pusto? no i co u Was? jestem troche przeziebiona ( nie moge spac, wiec zrobilam herbatke z miodem i do kompa, patrzec co nowego, a tu ciisza. milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 10:26 Nie wytrzymalam i zrobilam test 9 dni po przytulanku. Oczywiscie nic nie wyszlo. Mam nikla nadzieje, ze za 6 dni nie dostane @ i cos sie pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Novinka1 16.10.07, 10:40 novinka, nie szalej )) cierpliwosci, trzymam kciuki za Ciebie, ja znalazlam sposob i nie mam zadnych testow w domu a apteki omijam szerokim lukiem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: Novinka1 16.10.07, 10:47 Dzieki dzieki! Testowalam, bo uzeram sie dodatkowo z (prawdopodobnie) zapaleniem pecherza. Pisze prawdopodobnie, bo objawy mam dziwne - lekko pobolewa przy ostatnich kroplach moczu i nie pedzi mnie do kibla co chwile. Wszystko nasila sie wieczorem Moze ktoras z Was wie, co to za pieronstwo. Korzystam z rad jednej z Was i pije duze ilosci wody z sokiem z cytryny. Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: Novinka1 16.10.07, 10:54 A masz jakies ciazowe objawy? ja testuje ok 25,26, oczywiscie kurcue zaczyna mi sie schiza na calego, bol piersi, podbrzusza, wylaczcie mi psychike!! Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Do moni.qa1 16.10.07, 11:33 Nie, nie mam objawow, tzn. bola mnie tylko piersi, ale w sumie przed okresem tez tak mam. Staram sie nie nakrecac Ale to forum jest uzalezniajace! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: Do moni.qa1 16.10.07, 11:40 Oj utaleznia, uzaleznia..tez staram sie nie nakrecac, ale zazwyczaj na staraniach sie konczy.. ) milego dnia novinka1 napisała: > Nie, nie mam objawow, tzn. bola mnie tylko piersi, ale w sumie przed okresem te > z > tak mam. Staram sie nie nakrecac Ale to forum jest uzalezniajace! Odpowiedz Link Zgłoś
pinia.1 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 10:58 Witam was dziewczyny, No i po staraniach.... a teraz najgorsze czyli czekanie na "nie przyjście @".W pierwszym miesiącu starań tak się nakręcałam i tak czytałam zawzięcie te wszystkie posty o pierwszych wczesnych objawach ,że codziennie miałam dolegliwości ciążowe... i jakie było moje rozczarowanie kiedy przyszła @. W październiku dałam sobie na luz i zobaczymy co z tego będzie. W każdym razie u mnie zero jakichkolwiek objawów ale może to i lepiej bo przynajmniej nie myśle o tym. pozdrawiam i do usłyszenia wkrótce Odpowiedz Link Zgłoś
sarniaczek7 Re: testujemy 28 października !!!! 16.10.07, 20:16 Pinia, miałam dokładnie tak jak Ty. Nakręciłam się na tyle, że 5 dni przed @ polecialam zrobić bhcg,która wyszła pozytywnie... a i tak @ przyszła (nadal nie wierzylam, że to @ i powtórzyłam badanie krwi - oczwiscie wartość calkowicie spadła). Dziewczyny,musimy jakoś wyluzować, nie nakręcać się i cierpliwie czekać do terminu @. Czasami naprawdę nie warto wiedzieć za wcześnie, bo rozczarowanie jak sie pojawia @- jeszcze wieksze! Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 08:31 i jak dziewczyny samopoczucie?? ja staram sie nie nakrecac, podczytuje inne watki, ale jestem z siebie dumna bo na razie nie kupilam zadnych testow!! a testuje za tydzien, milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 10:09 Dopisuję się do Was. Też testuję 28-go, za 10 dłuuuugich dni. Nie wiem czy coś z tego będzie, bo śluz miałam tylko 1 dzień i zero innych objawów jajeczkowania a teraz dodatkowo jestem strasznie przeziębiona. Mąż wczoraj przyniósł mi z apteki siatkę leków typu max grip itp, he he. Musiałam mu powiedzieć że być może już ktoś u mnie zamieszkał. Strasznie trudno mu zrobić niespodziankę. Odpowiedz Link Zgłoś
magdacierniakbajer Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 11:59 to ja się też pochwalę.Testować będę kolo 25go i jeszcze nie poleciałam po test do apteki...a biorąc pod uwagę fakt,że apteka jest zaraz kolo przedszkola do którego chodzę codziennie zaprowadzić córcię to pokusa jest duża i nie ma co mówić o ominięciu apteki ...Ciekawe ile jeszcze wytrzymam.Ale objawów nie ma ani na zbliżającą się @ ani na jej brak. Trzymam kciuki za wszystkie z was. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 13:20 Ja mam testowanie wyznaczone przez fertilityfrienda na 22 pazdziernika, czyli poniedzialek. Zobaczymy. Na razie tylko bardzo opuchniete piersi, i pobolewanie w dolach jak na okres No nic, poczekamy, zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 13:55 ale mi sie dzis chce spac, zaraz zrobie sobie kawke, ale to nic dziwnego przy takiej pogodzie, nic mi sie nie chce, oprocz wyrka i cieplego koca. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 14:20 No, mam to samo, ale jeszcze kupa roboty przede mna... Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Mogę się do Was dołączyć? :)) 18.10.07, 14:56 Cześć Dziewczyny Miałam testować w listopadzie tylko że w tym cyklu owulacja mi się przesunęła na 11dc. Więc chyba też spróbuję 28.10 Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 witaj kropelka.k!! 18.10.07, 14:58 no pewnie, ze mozesz, im nas wiecej tym lepiej))) Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 18:43 No i wyszla Escherichia Coli Jeszcze nie wiem, w jakim stezeniu. Od kilku dni pije wode z cytryna, wiec bol w zasadzie minal i czuje sie o wiele lepiej. Ale nabiera mnie na @. W poniedzialek testowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 21:06 novinka1, wiem co to za ból ja też niestety miewam te wstrętne infekcje. ale odkąd się staram miałam 1. właśnie piłam wodę z cytryną i robiłam jakieś nasiadówki. na szczęście pomogło. życzę oczywiście 2 kreseczek w poniedziałek. ja czekam do 28 i nie kupuję testu bo wiem, że jakbym go miała pod ręką to zrobiłabym z niego użytek. i nie wiem czy to byłoby dobre bo lepiej mieć dłużej nadzieję. w tamtym miesiącu zrobiłam 2 testy i betę. teraz dałam na luz. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 21:24 Dzieki za slowa otuchy Ja test mam w domu od dawna, bo dostalam razem z testami owulacyjnymi. Kusi, zwlaszcza odkąd dzis przeczytalam, ze w sumie moze wyjsc nawet 10 dni po zaplodnieniu... Ale wytrzymam do poniedzialku albo do @ Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 18.10.07, 21:49 na tych testach wypisują różne rzeczy. rozsądniej będzie poczekać. no to do poniedziałku.nie daj się skusić!!! trzymam kciuki. no to do poniedziałku Odpowiedz Link Zgłoś
nadin2009 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 09:40 witajcie jestem aga i testuję 21.10 trzymam za was wszystkie kciuki by się udało Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 09:55 no to czekamy w niedzielę na dobre wieści! życzę powodzenia, nadin 2009 jak długo się starasz? czy to pierwsza dzidzia? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:32 Jesli moge to sie do Was podlacze dziewczynki Dzis u mnie 17dc,wiec powinnam testowac gdzies w okolicy 1-go listopada,ale...28-go bedzie 26dc,wiec mozna juz sprobowac Trzymam kciuki za wszystkie i prosze o wasze.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nadin2009 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:38 to jest moja 3 ciąża z p;ierwszej mam syna 6 letniego, druga niestety poroniłam 2 miesiace temu a teraz czekam na 2 kreseczki oby się udało bardzo tego pragnę. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:46 no więc trzymam kciuki, Biedronciu za Ciebie też. mam nadzieję że po tak intensywnych staraniach nie może być źle. ja mam syna 10 lat i postanowiłam powiększyć grono rodzinne. coś mnie nawiedził ten instynkt macierzyński trochę późno ale dobrze że się w ogóle odezwał.trzymajcie się ciepło. pogoda taka jakaś sprzyjająca przytulaniom chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
gabi9913 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:46 u mnie dziś też 17dc. testuję tez koło 28. zobaczymy ja mam za sobą 4 ciąze- franek 2003, julek 2006 zmarł na serduszko, 2 poronienia 2006 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:51 gabi, będzie dobrze trzeba wierzyć! życzę powodzenia i pisz do nas, razem łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 10:54 Dziekuje za przyjecie gabi9913 u mnie i u kropelki tez 17dc,wiec jestesmy juz we trzy! U mnie poronienie w czerwcu.Trzy miesiace odpoczywalam i od wrzesnia zaczelismy starnka.Ale narazie nawet nie zdazylam uzyc testow (kupilam dwa).Moze tym razem sie uda? mini-mini-1 powiekszysz to grono rodzinne jestem pewna! Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:05 no mam nadzieję, starałam sie nikomu nie mówić o naszych planach. w pracy powiedziałam 2 koleżankom no i wczoraj sie dowiedziałam, że wszystkie już wiedzą, oczywiście jedna drugiej przekazała w tajemnicy. no i teraz wszystkie czekają. mój syn ciągle zerka do kompa co ja tu czytam i piszę bo on tez o niczym nie wie, może coś podejrzewa, w końcu mam bystrego pierworodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:23 Te dzieci to teraz bystre sa! Moj ma 15 lat (az wstyd sie przyznac) ale bardzo dopinguje i oczekuje.Po moim poronieniu wciaz pyta i obserwuje moj brzuch A,ze przytylam ostatnio (mam jakis dziwny aptyt) to caly czas podpytuje czy to juz jestem w ciazy! A kolezanki w pracy...oj wiem cos na ten temat.Lubia poplotkowac.A czasami jeszcze cos dodadza i niezly bigos wychodzi No to czekamy wszystkie.Starsznie nie lubie tej niepewnosci Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:23 mini-mini ktory masz dc? Odpowiedz Link Zgłoś
moni.qa1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:27 hej! a ja czekam na pierwsza ciaze i mam ogromna nadzieje, ze ten miesiac bedzie ostatni.. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 11:39 u mnie 19 dc. tak sobie cykl od 1 października zaczęłam. cykle mam ok.28 dni także czekam jeszcze trochę co mnie jak i was wykańcza. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 19.10.07, 22:05 Ostatnimi czasy w pewnych pozycjach (jak stoje czy jak siedze) ciagnie mnie na zmiane to po prawej stronie to po lewej stronie, tak jakbym miala przykurcze. Czy to moze byc TO? NIc, czekam do poniedzialku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 09:50 Może ale nie musi Też tak mam. Testujesz w poniedziałek? I co oprócz tego ciągnięcia Ci dolega? MNie piersi a od wczoraj jeszcze kość ogonowa mnie boli ale nie wiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 10:16 To wiem ze nie musi, zwlaszcza, ze dodatkowo mam prawdopodobnie malozaawasowana endometrioze, ale pomarzyc mozna Oprocz tego ciagniecia to oczywiscie piersi. I zadnych innych w sumie objawow. Moze jestem bardziej glodna, ale tak mam przez ostatni miesiac, ze wiecej wcinam. Dla mnie to dobrze, bo moja waga wyjsciowa byla 46,5 a teraz dobijam czasem i do 48,5. Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 13:21 Hej, dziewczyny. Nie wytrzymałam i zatestowałam i ... są dwie kreski!!! Jedna lekko różowa, ale ewidentnie jest.To 24 dzień cyklu, pierwsza ciąża i pierwszy cykl, aż się boję. Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 13:35 GRATULACJE!!!!! Przeslij fluidki, moze nam tez sie uda!!! )))))))))))) Dbaj o siebie i malenstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 13:44 Przesyłam, przesyłam. Będę do Was zaglądać i kibicować. Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 15:11 lillaj, szczęściara jesteś!!!! życzę zdrowia dla was. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 16:47 Super wiadomosc!!! Graulacje i spokojnej ciazy zycze No dziewczynki to dobry znak,mam nadzieje,ze juz niedlugo wszystkie bedziemy sie cieszyc!!! U mnie nadal bez objawow,ale narazie moze nie byc,bo to jeszcze tydzien do testowania. Odpowiedz Link Zgłoś
magdacierniakbajer Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 17:24 Tak, tak,TRZYMAMY ZA WAS KCIUKI żeby cała ciąża była spokojna... Ja chyba tez nie wytrzymam i w poniedzialek pójdę po test... Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 17:19 Dzięki za miłe słowa. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was i też trochę za siebie, bo to dopiero początek. Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 19:01 Gratuluję!!! ))) miałam testować po terminie spodziewanej @ (25-26-go), właśnie tu siedzę nad kalendarzykiem kiedy by wcześniej a tu taka wiadomość: w 24dc, aż mnie korci bo u mnie też 24-ty. Lillaj jak długie zazwyczaj masz cykle? Odpowiedz Link Zgłoś
lillaj Re: testujemy 28 października !!!! 21.10.07, 13:14 Nikka cykle mam regularne 28-dniowe. Niestety jestem dzisiaj trochę podłamana. W nocy zaczęłam plamić. Lekko, ale to nic dobrego. Także nie wiem czy nie zakończyłam już swojej ciąży. Wiem, że nie musi tego oznaczać, ale trudno mi o tym nie myśleć. Wszędzie piszą, że należy odpoczywać, a ja mam taką możliwość tylko dzisiaj. Od jutra zajęcia od 9 do 21. Ech! Odpowiedz Link Zgłoś
orange82 Re: testujemy 28 października !!!! 20.10.07, 19:46 witam was. dziś mam 24dc i z niecierpliwością czekam następnego tygodnia. to moj drugi cykl bez tabletek anty no i może się udało zajśc w ciążę. po odstawieniu tabletek miałam okres po 28 dniach więc teraz jeśli też bedzie tak samo to może jest szansa że trafiliśmy na owulacje. narazie niestety żadnych objawów, no może tylko że wzrósł mi apetyt i mam czasami zgagę (ale to pewnie objawy nieciążowe) pozdrawiam wszystkie oczekujące i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
novinka1 Czyzby??? :)))) 21.10.07, 06:48 Nie wiem, czy mam omamy, ale zrobilam dzisiaj test, bo jutro mam isc na wymaz z pochwy (gina chce zobaczyc, czy nie ma tam Escherichii.) , no i jak byk widze slabiutka kreske!!! To mozliwe? Na razie chyba jeszcze do mnie nie dociera, staram sie nie podniecac, bo musze to potwierdzic jeszcze drugim testem (jeden moze sie mylic? czy b. slaba kreska nic nie znaczy? Ale jest w tym miejscu co trzeba...), albo jutro pojde na bete i bede wiedziala na 100% )))) Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:novinka! 21.10.07, 16:45 novinka1 super!!! mam nadzieję,że beta jutro potwierdzi. trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re:lillaj... 21.10.07, 19:16 plamienie w terminie pierwszej @ niekoniecznie oznacza cos zlego.czesto sie tak dzieje,bo organizm (hormony) tak reaguje na zmiany i zagniezdzanie sie zarodka.Duzo bylo o tym na innych forach.Oczywiscie roznie to bywa,ale podejrzewam,ze bedzie wszystko dobrze i plamienie samo ustanie. novinka1 bylaby to wspaniala wiadomosc,wiec czekamy na potwierdzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
nikka1975 Re:lillaj... 21.10.07, 20:39 lillaj, przyłączam się do przedmówczyni, będzie dobrze )) Odpoczywaj ile możesz i daj znać jak na fasolkowym froncie novinka, gratuluję testu, widzę że powolutku sypią się dwukreseczkowe mamusie, oby tak dalej Ja niestety odpadam , dziś z rana zaczęła się @, kompletnie niespodziewane bo to dopiero 25dc, tak więc to najkrótszy bo 24d cykl, choć on coś powoli się rozkręca... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re:nikka 21.10.07, 22:11 to dziwne,ze tak wczesnie.Ja tak mialam w poprzedniej ciazy i z tej niby wczesnej @ ciaza sie zrobila.Takze jeszcze moze byc roznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kari34 Re:nikka 22.10.07, 09:46 Cześć dziewczyny, coś tu cicho. Siedzę sobie nad kubkiem kawy, i nadrabiam forumowe zaległości. Zazdroszczę tym, które już wiedzą na czym stoją. U mnie totalne zero objawów, kawa niestety smakuje, cycki marne jak zwykle, brzuch cicho, jajniki jeszcze ciszej...Pewnie nic nie wyszło Na szczęście dopiero dzisiaj zamówiłam testy, więc pewnie wytrzymam jeszcze kilka dni. Zatestuję pewnie w czwartek, chociaż powinnam w niedzielę ale może chociaż cień zobaczę. Ale się łudzę. Następne starania będą bardzo utrudnione bo mąż wyjeżdża i będzie nas odwiedzał 2 razy w miesiącu i czy wstrzelimy się w owu? Życie... Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re: Czyzby??? :)))) 22.10.07, 09:55 Słaba kreska to też kreska) Gratuluję - testy raczej nie mylą się w tą stronę - jeśli wyszła kreska - nawet słaba to raczej jest to ciąża! Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 10:07 dziewczyny wczoraj 21 dc i zaczęłam plamić,wieczorem bardzo bolał mnie brzuch na dole i już myślałam że popłynę -takie miałam wrażenie.ale poszłam się położyć . w nocy spokój teraz też ale mam jakiś dziwny lęk w sobie że coś jest nie tak. a na dodatek jak spojrzałam dzisiaj w lustro to zobaczyłam strasznie obrzęknięte powieki. nie wiem co się dzieje ale to dopiero 22 dc dzisiaj- ja chyba zwariuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kropelka.k Re:plamienie!!! 22.10.07, 11:34 Nie martw się tak bardzo!! Może implantacja? Zresztą już lepiej jak piszesz. Trzymam kciuki żeby to było właśnie to Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 14:56 teraz już nic się nie dzieje ,czy to mogło być też przez przytulanko? nigdy nie miałam plamień.cykle zazwyczaj też mam regularne.mam nadzieje że to dzidzia się zagościła.bo to 8 dni od owu. dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 15:31 no , wielkie szanse u Ciebie na to Mini... u mnie nie jest źle,ale wciąż coś tam jest więc coraz mniej we mnie nadzieji i czuję jakieś dziwne jakby bąblowani-świdrowanie w jajniku, jakby mi się tam coś przelewało. oby to @ nie rozpuściła juz wici... Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 15:56 coraz bardziej kłuje mnie jajnik z prawej strony.chyba jutro pobiegnę po test. bo chyba nie wytrzymam do 28.10. a obiecałam sobie że żadnych testów przed terminem @. mam nadzieję,że to nie @ tylko fasolka u ciebie kiełkuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:03 no, ja też mam taką cichą nadzieję...zobaczymy.ja si wzbraniam przed testowaniem i chciałabym zaczekać do terminu @ ale nie należe do najbardziej cierpliwych) który to u Ciebie cykl starań? masz juz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:08 u mnie 3 cykl.syn 10 lat. wstyd że tak długo czekałam z decyzją o 2 dziecku, no ale cieszę się że ją w końcu podjęłam.mimika a ty masz dzidzie w domku? Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:12 nie mam jeszcze...ja czekałam na decyzje o pierwszym zbyt długo...a teraz jest jak jest.to mój drugi cykl...chyba za bardzo chcę i nie myslę o niczym innym... Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:20 będzie dobrze w końcu się nam uda, a może już się udało.? ja tez myślałam że to będzie prostsze. teraz też o niczym innym nie myślę.kiedy robisz test? Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:22 jak zaprzyjaźnię się z cierpliwośćią to ok. piątku, ale jak z tejn przyjaźni nic nie wyjdzie to chyba jutro, chyba że @ mnie uprzedzi....i sie rozwinie...a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:24 ja miałam wytrzymać do 28, ale to niedziela, więc albo w sobotę albo w poniedziałek. jaki test kupujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 16:27 za dużego doświadczenia i rozeznania w testach nie mam - ostatnio robiłam Pre_test(chyba tak się nazywał) i straciłam majątek bo zrobiłam mnóstwo w poszukiwaniu cienia kreski) a Ty jakies masz doświadczenie w testach? chociaz to pewnie bez różnicy - jak krechy dwie maja być to na każdym będą , co? Odpowiedz Link Zgłoś
mini-mini-1 Re:plamienie!!! 22.10.07, 17:01 też robilam pre test,quick vieu czy jakiś taki i bobo test strumieniowy i chyba ten ostatni kupię. chyba rozbolały mnie piersi z wrażenia że ten dzień się zbliża. Odpowiedz Link Zgłoś
mimika124 Re:plamienie!!! 22.10.07, 17:04 a mnie bolały w zeszłym tygodniu okrutnie, ale teraz nic więc to pewnie niezbyt dobry sygnał...bólu wróc! Odpowiedz Link Zgłoś
stanleyowa I ja się do was dołączę 22.10.07, 20:34 drugi cykl starań i tez ok 28 października będę testować, nie wiem czy wytrzymam, ale bardzo bym chciała ujrzec dwie kreseczki trzymam kciuki za wszystkie starające się )) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka1969 Re: I ja się do was dołączę 22.10.07, 21:12 witaj stanleyowa u mnie tez drugi cykl staran,ale niestety po poronieniu.Masz sliczna coreczke!!! Jak zajde kiedys w ciaze,to bardzo bym chciala taka "laleczke",ale w mojej sytuacji,to najwazniejsze,aby bylo zdrowe.Zycze Ci oczywiscie dwóch pieknych kreseczek na tescie. Odpowiedz Link Zgłoś
stanleyowa Re: I ja się do was dołączę 23.10.07, 09:11 Dzięki Biedronko. Pierwsza ciąża też nie była łatwa, najpierw pół roku starań, potem trochę na podtrzymaniu, a do końca ciąży skurcze i ciągłe branie leków. Chciałabym, aby tym razem tak nie było Życzę Tobie powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś