barbab 07.11.07, 09:05 Cześć dziewczyny. Od kilku dni utrzymuje się temp powyżej 37 teraz mam 37,5 a w poniedziałek powinnanm dostać okres. co może oznaczać taka temp? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosia0023 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:23 jeżeli podwyższona temp. utrzymuje sie ponad 14 dni to bardzo prawdopodobne.Najlepiej zrób test w spodziewanym terminie @ Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:27 Test nic nie wykazał był robiony w poniedziałek tem utrzymuje się od kilku dni Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:30 taka temp. oznacza, że ładnie Ci się trzyma faza lutealna i że są dobre warunki na potencjalną ciążę Nic więcej niestety. Chyba że po teminie spodziewanej @ też będzie się tak łądnie trzymać - to już można się zastanawiać, choć pewności i tak nie ma (ja miałam 20dni podwyższonej, a ciąży nie było ) Czekaj do terminu i testuj. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:31 Dzięki dziewczyny staramy się już około roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:32 ah, to w miniony pon. powinnaś dostać @?? Nie w ten który nadchodzi, tak? Bo niejasno to napisałas. Jeśli jesteś po terminie @ i temp. rośnie to obiecująco to wygląda. Zatestuj jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:35 I tak zrobie. Choć już raz się sparzyłam bo na dwóch testach wyszły mi blade kreseczki i nic z tego nie wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:37 A masz regularne cykle? wiesz, kiedy +/- była owulka? Może ci się przesunęła i cykl się poprostu wydłużył? Ale może być też ciąża tylko test nie pokazał jeszcze Życzę Ci tego drugiego! My też już z półtora roku się staramy i na razie bez efektu Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 11:02 Trzymam kciuki mocno Powtórz jutro test. życzę II krech! I napisz co wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:49 Ja mmiałam taką temp. i okazało się, że jestem w ciązy. Temp podczas jajeczkowania się podnosi i utrzymuje sie do dnia miesiączki, póżniej spada. Spróbuj zrobić test quick view mi wyszedł pozytywny 5 dni przed miesiączką. POWODZENIA i napisz co wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
ka21sia Re: Tempka 37,5 07.11.07, 10:57 Witajcie Ja jestem w podobnej sytuacji. Mam regularne cykle co 27 dni dzisiaj jest JUZ moj 31 dzien cyklu. Od jakiś 3 tygodniu moze bez jakiś 3 dni miałam stan podgorączkowy zazwyczaj 37.4 WCZORAJ TEZ. W dniu spodziewanej miesiączki robiłam test czyli w sobote i po jakims czasie wyszła ta druga ale taka słaba tak jakby cień. W poniedziałek zrobiłam jeszcze raz i nic juz nie było. A miesiączki jak nie było tak nie ma. Bolą mnie piersi ale inaczej niz przed miesiączką, pojawiło mi sie nih dużo widocznych , dużych żył i cienkie czerwone. Wieczorami pobolewa mnie troszke podbrzusze ale nie mocno. Jest bardzo zmęczona, spie w dzien a wczesniej tak nigdy nie było. Moj misiek powiedział mi ostatnio ze bardzo ładnie wygladam ze odmłodniałam jakoś. Co tu jeszcze... No chyba na tyle. Ach zapomniałam raz po 23 wymiotowałam. I z rana tez mnie mdli ale troszke juz sama nie wiem moze sobie wkręcam??? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 11:05 Kasia powtórz może ten test, różnie to z nimi bywa. A jeśli wyjdzie negatywny no to tylko czekać zostaje na rozwój wypadków. Oby wszystko dobrze się rozwijało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 11:08 dziewczyny tak to już jest, ze jednym wychodza testy bardzo szybko, a innym później. U mnie jednym z pierwszych objawów były ciężkie piersi i żyłka na jednej Odpowiedz Link Zgłoś
ka21sia do agar2208 07.11.07, 13:15 mówisz, ze na piersi pojawiła sie Tobie żyłka. Ja na jednej i drugiej mam żyły i to takie widiczne i duże w koło całych piersi tak zygzakiem. Może jednak to ciąża. Robiłam teraz test i wyszedł negatywny. (( Ale może coś z tego bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: Tempka 37,5 07.11.07, 12:44 Ja też jestem już po owulacji i od kilku dni mam temperaturę powyżej 37 stopni. Ale nie obiecuję sobie zbyt wiele. To już czwarty miesiąc starań(albo dopiero) i jak na razie nic. Pogodziłam się z losem. Przestałam szalec. A kłucie w podbrzuszu mam ostatnio zawsze od owulacji do miesiączki. Na początku wierzyłam, że się udało. Teraz już nie zwracam na to uwagi. Na testy na razie szkoda kasy, bo i tak nie zawsze wychodzą. Poczekam na miesiączkę. Będę robiła testy tylko jeśli nie nadejdzie(chociaż ostatnio zrobiła mi psikusa i spóźniła się 6 dni-to było gorzkie rozczarowanie...) Tobie życzę, żeby się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 ka21sia 07.11.07, 14:35 ja już od pierwszego tygodnia podejrzewalam ciąże. W ciąży wyskakują na piersiach żyły. A jaki test robiłaś? Ja polecam Quik viwe. mi wykazal ciąże 5 dni przed spodziewana miesiączką. ale testy nie wszystkich odrazu wychodza pozytywne. Możesz zrobić test z krwi, albo wybież sie do pierwszego leprzego lekarza, który dzisiaj przyjmuje i sie przekonasz. Ja nie wytrzymałam i poszłam do lekarza 3 dni przed spodziewanym okresem. Był widoczny pęcherzyk. potwierdził mi ciąże ale nic więcej nie mógł powiedzieć (czy się dobrze rozwija itp.) bo było jeszcze bardzo wcześnie. Może jest to bardzo wczesna ciąża i test jeszcze jej nie pokazuje. Zawsze możesz odczekać jeszcze kilka dni i go powtorzyć Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: ka21sia 07.11.07, 14:48 Martwie się. Zaraz po pracy idę do apteki aby znow sprawdzić. Boje się że kolejny raz nie wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: ka21sia 07.11.07, 15:01 barbab, zrób rano, będzie pewniejszy wynik. Do rana niedaleko, wytrzymasz ) No, chyba, że ryzykantka z Ciebie Ja niecierpię testowania, zawsze mnie dołuje. Czekam na wynik i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: ka21sia 07.11.07, 15:15 To tak jak ja. zawsze mój mąż mnie do tego namawia bo nie może wytrzymac chciałabym żeby w koncu sie udało jak się nie uda to będę musiała poszukac dobrego lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: ka21sia 07.11.07, 15:20 My już od prawie roku w klinice czasem już nie mam cierpliwości, ale liczę , że wreszcie zaskoczy i wyjdą te II krechy. Tobie może już się udało i ominą was wędrówki po lekarzach. Oby! Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: ka21sia 07.11.07, 15:25 Poradź mi jak się nie uda to chce iść na monitoring. Najlepiej udac się do kliniki czy prywatni lekarze tez mają taki sprzęt? Uda wam się napewno trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
iza-263 gdzie jest mierzona temp.? 07.11.07, 21:53 Dziewczyny, mam głupie pytanie ta temperature to trzeba sobie mierzyć w pochwie? Tylko prosze się ze mnie nie smiać! Jeżeli tak to ja mam 37,rozumiem że to moze oznaczac ciąże ale niekoniecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: gdzie jest mierzona temp.? 07.11.07, 22:40 Iza, może być w pochwie, albo w ustach (tylko wówczas zawsze w tym samym miejscu, pod językiem, przy policzku) Żadna konkretna temp. nie mówi o ciąży. Na ciążę może ew. wskazywać podwyższona temperatura, która utrzymuje się po owulacji dłużej niż 17 dni. Aby wiedzieć czy tak się dzieje, trzeba mierzyć temp. cały cykl - tylko wtedy wiesz jaka jest twoja podstawowa temperatura a jaka podwyższona (u każdej z nas jest to inna temp.) Dodam, że liczy się tylko i wyłącznie pomiar poranny, zaraz po przebudzeniu i przed wstaniem z łóżka robiony codziennie o tej samej porze. Każdy inny pomiar nic nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: ka21sia 07.11.07, 22:34 na początek wystarczy jakiś senseowny gin, który ma pojęcie o leczeniu obniżonej płodności, klinika - jeśli wyszedłby w praniu jakiś konkretny problem. Ale tego Ci nie życzę wcale. A może zacznij od badania hormonów, o ile już nie badałaś Czekam na wynik twojego testowania! Odpowiedz Link Zgłoś
barbab Re: Tempka 37,5 09.11.07, 08:41 Dziewczyny zrobiłam test wyszły dwie kreski druga bladsza ale jest. Lece dzis do lekarza zebym nie miała powtórki. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczucha31 Re: Tempka 37,5 09.11.07, 13:25 aaaaa )) No, gratulacje!!!! ) Dużo zdrówka Ci życzę i daj znać, co powiedział lekarz. Czyli tempka nie kłamała. Super! Tym bardzoiej się cieszę, bo zdaję się długo się staraliście. Uważaj na siebie Odpowiedz Link Zgłoś
malda_80 Re: Tempka 37,5 13.11.07, 16:37 Mam nadzieję, że lekarz potwierdził wynik testu. A u mnie ta podwyższona temperatura nie znaczyła nic...Zapewne jakieś przeziębionko, albo cuś... Nie załamuję się. Nie tym razem, to następnym. Odpowiedz Link Zgłoś