basia-29 10.03.08, 09:00 Witam dziewczynki, zakladam nowy watek na forum dla tych co kolejny miesiac beda chcialy pogadac na TE tematy dzis moj 1dc, temp 36,8. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
po_trzydziestce1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 09:53 Hej Basia, a byłam przekonana, że Ci się udało. Szkoda, ale nic to. Wszystko przed Tobą. Ile cykli się starasz o dziecko? I prawdą dziewczyny jest to, że w cyklach z których nie ma ciąży macie mnóstwo ciążowych objawów (pewnie urojonych), a w tym właściwym nawet się nie spostrzeżecie a tu na teście będą 2 krechy - czego sobie i Wam życzę Odpowiedz Link Zgłoś
wie_wioreczka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 10:16 Hejka, Dopisuję się. To mój 2 cs, a 1dc. Nie mierzę temperatury, natomiast mam zamiar kupić testy owulacyjne. Dziewczyny - jakie testy owulacyjne stosujecie i polecacie? Trzymam mocno kciuki W. Odpowiedz Link Zgłoś
ka21sia Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 10:24 witajcie to bedzie nasz VI cykl starań. W tym miesiącu mam zamiar stosoawać testy owulacyjne. Dzisiaj jest moj 8 dc i juz jestesmy w trakcie staranek. Pozdrawiam i trzymam kciuki za nas Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 11:01 Czesc.To i ja sie dopisze.U mnie dzis 4dc,20cs.W tym cyklu zamierzac stosowac testy owulacyjne bo mam nieregularna @,juz zamowilam na allegro.Od 3cykli mierze temperature i ucze sie obserwowac swoje cialo.aby jak najlepiej okreslic termin owulacji.Mimo.ze staram sie juz prawie 2lata jestem dobrej mysli i staram sie nie poddawac i mocno wierze,ze w koncu zostana szczesliwa mama,czego i wam zycze.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 11:14 to moj drugi nieoficjalny cykl starań. w poprzednim cyklu mialam takie srednie objawy i raczej mialam ich mało. czasem pobolało mnie w krzyzu i piersi troche bolały. mialam tez straszna ochote na czerwone grejpfruty przez 7 dni po owulacji W tym cyklu tez bede mierzyla temp i stosowala testy owulacyjne. Z poprzedniego cyklu zostały mi 3 , wiec teraz dokupie pare na allegro Zapraszam na www.28dni.pl tam sa moje wykresy-moj nick to kuku29 pozdrawiam i trzymam za Was kciuki zobaczymy jak tam z tymi fasolkami w tym cyklu ;p Odpowiedz Link Zgłoś
lili-a31 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 11:20 Jestem dziś zdołowana: 1dc-ale jak zobaczyłam że macie SIŁY zakładać następny wątek to aż się uśmiechnęłam. JA mam dziś 1dc. I chyba znów będę próbować-choć miałam już plany że sobie odpuszczę.... Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 11:50 próbowac zawsze trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 15:14 jestescie niesamowite u nas 24cs, 11dc, tempki niskie, cykle nieregularne, w tym miesiacu do testow owu dokupilam mikroskop, na razie zero sladow plodnosci, czekamy na cud... Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 16:32 U mnie 17dc czyli finisz ewidentnego majstrowania, a teraz akcja-kopulacja dla samej przyjemności i czekanie na nieprzyjście @ Musimy w końcu powiększyć nasze stado o młode wilki, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 17:23 Witam, U mnie dzisiaj 6dc, to będzie 3cs. Drugi miesiąc będę stosowała testy owulacyjne. Głównym moim problemem jest to, że do tej pory chyba nie trafialiśmy w owu. U mnie wógle sprawa skomplikowana bo mąż ciągle w rozjazdach Kiedy jest potrzebny to go nie ma Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuzzzzzaaa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 10.03.08, 20:17 Ja cóż...obecnie 6cs,3dc...przyszła miesiączka 11 dni spóźnienia,narobiła niezłego zamieszania no i nadzieji Mimo to działamy już niedługo,tym razem bardziej dla przyjemności...a będzie co będzie Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 11.03.08, 06:48 2dc - 36,7, ból brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
a.osa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 11.03.08, 20:31 no to chetnie sie dopisze, 3cs, 1dc chyba? bo dzisiaj mam plamienie, a pewnie jutro zacznie sie na calego. No i teraz problem czy liczyc od plamienia, ktore zapowiada @ czy liczyc od rzeczywistej, konkretnej @. Nie mierze, nie stosuje testow, obserwuje sluz. Z tymi testami to mój lekarz odradza bo mowi, ze wykrywa owu jedynie 12 godz przed a to moze byc za późno. Ale i tak mnie korcitroche sobie poczytam i potem zobaczymy)) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 11.03.08, 22:00 Witam -po raz pierwszy na Waszym forum. Zaczelismy sie z mezem starac o dzidzie w tym miesiacu i troche mnie teraz to wszystko przeraza - nie wiem jak zniose brak dwoch kreseczek. Myslalam, ze latwo mozna zajsc w cize ale jednak ..... No zobaczymy. Moja ostatnia miesiaczka zaczela sie 24 lutego. Nie uzywam zadnych testow owulacyjnuch ani nie mierze temp. Moja miesiaczka zazwyczaj przypada na 3 sobote miesiaca. Wczorak mialam strasznie mocny sluz - przezroczysty i ciagliwy - czy to owulacja czy juz po niej? Ciekawa jestem ile z nas bedzie usmiechalo sie pod koniec miesiaca a ile z nas otworzy nowy watek... Wszystkim POWODZENIA :o) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
a.osa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 17:15 No, rozkrecamy sie)) U mnie to w ogole jest dziwnie, nie wiadomo kiedy mam płodne, ale juz pisze o co chodzi. W listopadzie odstawilam tabletki. po 31 dniach, w grudniu dostałam @, w styczniu po 31 dniach - @, w lutym dziwnie bo po 31 dniach plamienie przez 5 dni a dopiero potem @. poszlam do lekarza, on na to, ze pewnie jednorazowy incydent. A eraz marzec: po 31 dniach od obfitej 2 znowu mam plamienie, ktore pewnie zapowiada @. Cholera, o co chodzi? To jaki ja mam cykl, 31 czy 36??? Moze ktos cos podpowie bo na razie to lipa... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 11.03.08, 23:36 No to ja czekam aż założysz kolejny wątek w kwietniu, bo ja za miesiąc zaczynam starania . Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 08:15 3dc -36,8. dzis zamawiam testy owu. na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 08:41 Cześć! Podczytuję Was czasem, bo też od kilku miesięcy się staram, niestety bezskutecznie... A.osa, testy najlepiej wykonywać po południu, bo wtedy po pozytywnym teście możesz wieczorem zadziałać Dougie, śluz oznacza, że owu się zbliża, po niej śluz wysycha. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 10:56 Czasami piszecie o testach BETA? co to sa za testy? Nie jestem pewna czy dobrze nazwe zapamietalam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 11:04 To beta-HCG czyli sprawdzenie poziomu hormonu ciążowego we krwii. Ten sam hormon jest sprawdzny w testach "sikanych", tylko że beta jest dokładniejsza i bardziej pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 11:13 Mozna gdzies te testy kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 11:19 Ich się nie robi samodzielnie, tylko w przychodni/laboratorium. Trzeba pójść w takie miejsce, poprosić o zrobienie testu z krwii i zapłacić (bo beta na własne życzenie jest płatna). Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 11:20 ok - dzieki bardzo :o) Odpowiedz Link Zgłoś
katty456 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 12:09 cześc dziewczyny też dołączam się do wątku (to już drugi na ten temat). U mnie 10dc i spokojnie czekam na sobotę. Pozdrawiam i życze wszystkim szczęsliwych strzałów! Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 13:28 Mam jedno pytanie - moze ktoras z Was bedzie mi w stanie pomoc. Moja ostatnia miesiaczka byla 24 lutego - nastepna pewnie bedzie 22 albo 23. 2 dni temu myslalam, ze to bedzie koniec mojego sluzu - wczoraj prawie go nie bylo, a tu dzis niespodzinka - znow go pelno (prawie przezroczysty) - to jest moj 18dc. Czy nie powinnien on juz zaniknac? Odpowiedz Link Zgłoś
tatarenka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 14:03 To i ja się do Was dopisze Bo ponoć w „kupie raźniej” Trzymam kciuki za nas wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
ami06 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 15:11 My tez zaczynamy nasze starania o druga dzidzie. dzis 7 dc, ale niczego nie mierze, nie sprawdzam i nie testuje. bo za pierwszym razem po poronieniu tak bardzo chcialam byc w ciazy, ze probowalam wszystkiego a efektow nie bylo. gdy zrobilam sobie swiateczna przerwe w analizowaniu swojego ciala i co bylo zle a co dobrze i jakie pozycje itp, zdarzyl sie cud i zaszlam w ciaze, mimo iz w to nie wierzylam bo do polowy ciazy krwawilam i czasem przypominalo to miesiaczki. jednak udalo sie i corcia ma 18 miesiecy. dlatego choc wiem jak to trudno, to jednak starajcie sie czyms zajac aby az tak nie myslec o tym czy to dzis ten dzien czy moze jutro. a uda sie na pewno, wczesniej czy pozniej. zycze optymizmu i upragnionych dwoch kresek kazdej z was Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 15:20 a ja kurcze owu przegapilam nie myslalam ze moze byc tak szybko no nic zobaczymy... my i tak sie bzykamy dosc czesto wiec moze;P Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 18:49 Witajcie to i ja sie dopisze. U mnie 1 dc bol brzucha i ogolnie zwala po 7 dniowym opoznieniu@. Mielismy nadzieje jakiej juz dawno nie mialam. Moze tym razem sie uda. Powiem szczerze ze nie mierze temperatury ani nie robie testow owul. Nawet nie wiem co to takiego (az mi glupio taka niedouczona haha). A czy macie recepte na dzirewczynke?? Mam juz 7 letniego synka moze czas na core. Pozrdawiam i piszcie rzeby mnie douczyc prosze. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 12.03.08, 19:45 No to ja też się dopiszę,ale w sumie to nie wiem czy coś wyjdzie w tym miesiącu.Dziś 2 dc, więc owulkę bym miała w święta- i tu powstaje problem, ja jadę z dziećmi do mamy a mąż będzie tylko dojeżdżał i pewnie przegapimy najlepsze dni.Jakie to życie jest ciężkie(( Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 06:54 I ja się dopiszę, choć już jestem na wątku starań marcowych. U mnie 8dc temp 36,8 w sobotę zrobię 1 test owulacyjny. To mój 2cs po poronieniu. Nie wiem jak bdzie tym razem, gdyż byłam 2 dni w Gdańsku, a jestem z Krakowa, więc pewnie przez zmiany klimatu poprzesuwa mi się owulacja. Powodzenia dziewczyny, i mam nadzieję że spotkamy się na wątku grudzień 2008, a nie na staraniach kwietniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 09:27 Hey, to ja również się dopisuje. Jestem po poronieniu - listopad 2007 (byłam marcówką 2008) To jest nasz 2cs po tym nieszczęściu. Teraz mam 5dc. Mierzę tempke i kupiłam testy owu. W zeszłym miesiącu tempki i test pokryły się na owu ale niestety mąż był chory tak więc nie wyszło )) Mam nadzieję, że tym razem wyjdzie. Poprzednim razem zaszłam w ciąże za drugim razem, tak więc szybciutko. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
a.osa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 17:16 No, rozkrecamy sie)) U mnie to w ogole jest dziwnie, nie wiadomo kiedy mam płodne, ale juz pisze o co chodzi. W listopadzie odstawilam tabletki. po 31 dniach, w grudniu dostałam @, w styczniu po 31 dniach - @, w lutym dziwnie bo po 31 dniach plamienie przez 5 dni a dopiero potem @. poszlam do lekarza, on na to, ze pewnie jednorazowy incydent. A eraz marzec: po 31 dniach od obfitej 2 znowu mam plamienie, ktore pewnie zapowiada @. Cholera, o co chodzi? To jaki ja mam cykl, 31 czy 36??? Moze ktos cos podpowie bo na razie to lipa... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
pati288 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 18:03 Witajcie Chętnie do Was dołączę jeśli mogę. U mnie dziś 14 dc. temp. 36,29 - tzn. jeszcze przed owu. Jutro idę do ginka bo od prawie roku nie udaje nam się "zafasolkować" a córeczka też już strasznie chce mieć braciszka Zrobiliśmy wstępne badania - mężuś ma idealne wyniki a co do mnie to się pewnie okaże. Na razie wiem (z obserwacji w zeszłym cyklu) że owulacja jest , faza lutealna też odpowiednio długa... a Dzidzi jak nie ma tak nie ma. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 19:07 U mnie dzisiaj już 20dc, tempka nieprzerwanie 37,0... Kra, kra... Jak pokraczę, to może coś wykraczę Odpowiedz Link Zgłoś
ingams Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 20:26 PRZESYŁAM WAM DUŻO DOBRYCH FLUIDÓW))))) I trzymam za Was wszystkie kciuki)) U mnie na razie wszystko odpukać dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 13.03.08, 20:36 to i ja dołączam dzisiaj 1 dc... Odpowiedz Link Zgłoś
guarda :( 14.03.08, 08:40 No to ja też hopeee: znowu idziemy równo, nie wiem czy pamiętasz, byłam w poprzednim wątku, miesiączka 13 lutego, teraz wczoraj minimalne plamienia i dzisiaj od rana oficjalny 1dc Nowy cykl, nowa nadzieja, ale ciężko tak z optymizmem od 1 dnia miesiączki... Myślałam o testach, stosujecie w tym cyklu? Pozdrawiam i trzymajmy się razem Odpowiedz Link Zgłoś
hopeee Re: :( 14.03.08, 09:42 Witam guarda pewnie że pamiętam u mnie właśnie to aż dziwne że wczoraj dostałam bo to 2 dni wcześniej niż powinnam bo ostatnio miałam cykle 31 dniowe... ale to może lepiej bo kiedyś przed staraniem miałam zawsze 28 dni może sie normuje... ja stosuje testy owu zostało mi 5 z tego miesiąca, ale to już mój ostatni cykl z testami i mierzeniem tempki potem pasuje... i masz racje w grupie raźniej! Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: :( 14.03.08, 09:59 Witajcie! Jak samopoczucia? U mnie 29 cykl starań i temp. 36,8, wczoraj byłam u lekarza i jestem dobrej myśli. Z moich objawów wynika że ostatnie dwa cykle (po poronieniu) mogłam mieć jeszcze bezowulacyjne, przez nieunormowany jeszcze poziom hormonów. Ale wszystko się unormuje, jestem dobrej myśli i napewno nam się uda. Lekarz mówił, żeby nie kontrolować cyklu, tylko działać spontanicznie. Ale chyba bo nie posłucham, bo chcę sprawdzić jak to teraz moje cykle wyglądają. Mierzę temp. jutro zrobię 1 test owulacyjny, ale nie tak z myślą o ciąży, tylko dla sprawdzenia. Ale może nam się uda w tym miesiącu... Zobaczymy. Pozwolenie od lekarza jest i po badaniach wszystko u mnie ok. Trzymajcie kciuki. Ja trzymam mocno za was wszystkie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: :( 14.03.08, 10:01 Co za bzdury napisałam, zamiast 29 cykl starań (w styczniu poroniłam) chciałam napisać 9 dzień cyklu. chyba za dużo myślałam o cyklach starań. Sorki dziewczynki. To mój 9 dc i temp. 36,8 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: :( 14.03.08, 11:10 dziesc dziewczyny dzis 5dc - temp 36,5 @ juz sie skonczył, teraz czekam na testy owu. a allegro znow pobawie sie w małego laboranta , hehe najwazniejsze to miec pozytywne nastawienie i sie nie zamartwiac ze w poprzednim cyklu nie wyszlo. Teraz moze sie uda trzymam kciuki za was wszystkie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 11:35 Czesc.U mnie dzis 8dc,temp 36,3.To bedzie pierwszy moj cykl z testami owu na ktore wlasnie czekam.Mam pyt do Was:od ktorego dnia cyklu powinnam zaczac robic testy owu jesli cykle mam 30- 32dniowe,chociaz ostatnio zdarzyl sie 27-dniowy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 13:24 Dziewczyny czemu u mnie taka wysoka temp 36,8? Może taka być czy za wysoka. Taką mam od początku miesiączki dzis 9 dc Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 13:55 andziabuzka - testy powinnas zaczac robic 10dc skoro najkrótszy cykl mialas 27dniowy agnese_zb - niektóre dziewczyny maja taka wysoka temp nawet na poczatku cyklu. wszystko zalezy od kobiety trzeba mierzyc tem caly cykl, wtedy bedziesz wiedziala czy ta temp jest wysoka czy niska w twoim przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
zuzzzzzaaa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 14:39 dołączam i ja Dzisiaj 7dc...staranka już tuż tuż Za tydzień zaczynam duphaston i liczę na mały cud... Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 15:35 Agnese, temperatura na początku cyklu nie jest tak istotna jak to, żeby był widoczny skok temperatury. Zazwyczaj jest temperatura w okolicy 36.6, ale są dziewczyny, które w pierwszej fazie cyklu mają ją wyższą lub niższą i tak też jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wie_wioreczka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 17:06 Wow! Ale nas tu dużo U mnie 5 dc. @ tym razem była dość dziwna. Dwa dni delikatnego plamienia, dwa dni normalnie, a potem trzy dni znów delikatnego plamienia. To był mój 1 cs. W skrytości ducha marzylam o tym, aby sie udało. Jak zobaczyłam plamienie, to złość mieszała się z płaczem... Z nadzieją, ale też ze obawami podchodzę do kolejnych starań. Kupilam w aptece testy owulacyjne. M już zapoznał się z ulotką informacyjną, ułożyl plan przedświątecznego i świątecznego działania. Kategorycznie zabroniłam M poklepywać brzuszka i rozmawiać z wyimaginowanym dzieciątkiem przez @ i wyszukiwać objawów ciąży przez @. Nie chcę przeżywać ponownie takiego samego zawodu. Odpowiedz Link Zgłoś
a.osa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 17:55 No wlasnie, Wie-wioreczko, u mnie tez dziwna @. Plamienie w 31 dniu cyklu, a konkretnej @ jeszcze nie widac. Miesiac temu mialam to samo. Najpierw po 31 plamienie prze z 5 dni, 1 dzien przerwy i w koncu konkretna @. Trudno mi okreslic teraz plodne. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 18:14 Dziewczyny, Wy sobie zróbcie testy ciążowe, bo takie plamienie w ciąży może występować. Odpowiedz Link Zgłoś
a.osa Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 19:39 wole nie robic testu, w zeslym mies. mialam identyczna sytuacje, a tu nici wiec poczekam na konkretna @ i wtedy sie zastanowie co dalej, moze mierzenie temp? no wlasnie jakas roznica, gdzie lepiej mierzyc czy w ustach czy w pochwie? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 14.03.08, 19:49 Lepiej w pochwie, w ustach temperatura może być różna w różnych miejscach. A w pochwie nie ma takich wachań. Odpowiedz Link Zgłoś
guarda Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 10:07 Dziś dopiero 2dc, wczoraj zamówiłam testy owlacyjne. Kiedyś juz raz próbowałam, ale nie zaszkodzi spróbować jeszcze raz. Pamiętam, że niegdy nie zobaczyłam drugiej mocnej kreski i się zniechęciłam. Napiszcie o której godzinie najlepiej wykonywać testy, znam 2 wersjie: 17 i 20. Wiem, że nie można dużo pić naa 2h przed testem, myślę, że zacznę 12dc, bo moje cykle mają średnio 27-30 dni. Będę też obserwować śluz, chyba nic więcej nie mogę. W sumie jak się uda to urodzi się na Boże Narodzenie Trzeba mieć nadzieję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 11:11 Hej dziewczyny. U mnie 10 dc temperatura skoczyła z 36,8 na 37, myślałam że to może efekt wczorajszych 3 drinków, ale zrobiłam test owulacyjny i wyszła całkiem wyraźna druga kreska. Ze śluzem nie bardzo. Czy to może już owulacja tuż tuż? Odpowiedz Link Zgłoś
dougie Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 11:45 Witam - mam podobne pytanie. Czy ktoras z Was moglaby mi wytlumaczyc jak odczytywac temperature? Jak czytam to skok temp oznacza owulacje - czy wtedy nalezy sie starac? Czy moze wtedy jest juz za pozno. Nie mam zadnego pojecia o tym jak odczytywac grafy temp. Rozniez prosze o wytlumaczenie co to jest: faza lutealna? Az sie wstydze swojej niewiedzy! Nigdy nie staralam sie o dzidziusia :o( Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 12:25 Faza lutealna to faza po owulacji. Skok temperatury jest dzeń po owulacji, zobacz fertilityfriend w mojej sygnaturce - czerwona linia wyznacza dzień owulacji. Testy owulacyjne najlepiej robić w godzinach popołudniowych, tak żeby móc działać kilka godzin po teście. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 12:32 Tak, zgadzam sie z karolinka, ze testy owu najlepiej jest robic popoludniami. Dodam tylko jeszcze, ze nie powinno sie siusiac jakos ze 4 godzinki przed robieniem testu, zeby test sprawniej wytropil hormon LH w moczu Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 12:25 Ja tez sie do was "wpisze". To jest moj 5 cykl staran, cykle mam zwykle 28, 29 dniowe. Teraz jest moj 8dc. Testy owulacyjne leza w szufladzie i chyba tam na razie zostana, bo uzywalam ich przez dwa cykle i jakos nie pomogly. Co prawda pomogly wytropic owulacje, ale sprawily, ze chyba za bardzo sie wczuwalam i stranka stracily swoja zwykla spontanicznosc W zeszlym miesiacu owu mi sie poprzesuwala, bo bylam w rozjazdach wiec staranka poszly na marne. W tym miesiacu postaram sie wiec pojsc na zywiol, nie mierzyc, nie obserwowac tylko nacieszyc sie przytulankami Pozdrawiam wszystkie marcowe staraczki! Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 12:48 Ja nigdy nie robiłam testów owu. Polegam głównie na temperaturze (np. wiem, że w dniu owu mam nały spadek, a dzień później jest skok). A w poprzednim miesiącu nie mierzyłam, tylko od 10 do 20 dc działaliśmy tak mniej więcej co drugi dzień. U mnie już 5 cykl, więc starania przebiegają bez ciągłego myślenia czy już się udało, czy jeszcze trzeba próbować coraz więcej spontanicznośc w nich jest. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 13:10 hihi, to prawda, ja tez przez pierwsze dwa cykle strasznie wszystko przezywalam, kalkulowalam, analizowalam i kosztowalo mnie to tylko sporo nerwow. Teraz wrocila rownowaga i staram sie nie myslec non stop o wlasnej biologii. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 17:34 Witajcie dziewczyny u mnie 4 dzien cylku i nici z mierzenia temperatutki bo mam stan podgoroczkowy bo jestem przeziebiona. Ale mimo wszystko bedziemy sie starac. Trzymam kciuki za nas wszystkie. Pozdrowionka. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 15.03.08, 19:57 Cześć dziewczyny, przyłączę się do Was, mimo że mój cykl zmierza ku końcowi, a z racji tego, że mam długie cykle to raczej nie załapię się na starania marcowe. Może będzie mi jednak dane testować w kwietniu Mam już 3,5 letnią córeczkę, od września staramy się o drugie dziecko, w grudniu się udało, ale niestety w styczniu poroniłam. Miałam odczekać 2 cykle, drugi właśnie się kończy, więc zaczynamy staranka w kwietniu. Powodzenia dla wszystkich staraczek. Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb w sprawie temperatury 16.03.08, 08:55 Jak już pisałam wczoraj skoczyła mi z 36,8 na 37 i na teście owulacyjnym były 2 kreski, nie robiłam wcześniej testów bo wczoraj był dopiero 10 dc. A dziś już temperatura spadła znów na 36,8. Pewnie przegapiliśmy owulacje skoro mogła być w piątek w 9 dc? To mój pierwszy cs z temp i testami, więc nie wiem co i jak. No i miałam dwudniową zmianę klimatu. Ach kurcze, zresztą co będzie to będzie, chyba nie ma co gdybać... Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: w sprawie temperatury 16.03.08, 12:27 Agnese, jedna wyższa temperatura jeszcze niczego nie przesądza. U mnie zawsze jest tak, że dzień przed owu mam mały skok temperatury, w dniu owu spadek, a dzień później skok. Zrób jeszcze dzisiaj test - może druga kreska będzie wyraźniejsza i owulacji nie miałaś wczoraj, tylko dzisiaj. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: w sprawie temperatury 16.03.08, 18:37 Dzięki Karolinko za odpowiedź. Dzisiaj kreska na teście była bledsza. Myślę że wczoraj była owulacja, więc może nic straconego. Bałam się, że może w piątek była, a dopiero wczoraj były staranka... Wcześniej czasu brakowało Teraz dalej mierzę no i nie przerywamy przytulanek... I zobaczymy co czas przyniesie. Byle do kwietnia Odpowiedz Link Zgłoś
an_ika Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 16.03.08, 09:50 Witam, to i ja się dołączę. Dziś 10 dc, ok. 6-ty cykl starań. W tym po raz drugi stosujemy testy owulacyjne, bo lekarz tak poradził po tym jak wyszło, ze mąż ma nieco słabsze nasienie ( zalecił kochać się 1-2 zaraz po miesiączce, a później dopiero w owulację). Mocno wierzę,że w końcu się uda, ale nie panikuję że to musi być już teraz bo w końcu co za różnica czy dzidzia będzie np. pół roku starsza czy młodszaPolecam jakiś wypad na weekend lub zwiększenie obowiązków w pracy. U mnie i jedno i drugie sprawiło, że wstąpił we mnie luz i wytworzył się dobry dystans do akcji dzidzia oby tak się utrzymało Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-1982 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 16.03.08, 13:00 Witajcie, to i ja się dołączę. Zaczęliśmy starania o dzidzię w marcu, na początku kwietnia zobaczymy co z tego wyszło. Na razie na luzie bez żadnych dodatkowych testów i mierzenia temp. Odpowiedz Link Zgłoś
miss10 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 16.03.08, 15:58 Dlaczego kazał Ci kochać się 1-2 dni po miesiączce?? Odpowiedz Link Zgłoś
an_ika Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 16.03.08, 19:49 dlatego po miesiączce kazał się lekarz kochać, żeby abstynencja nie była zbyt długa ( bo gdyby ostatnie kochanie było przed miesiączką to uzbierałoby się z 15 dni), a jak od razu po zakońćzeniu miesiączki będzie kochanie to do owulacji zostanie optymalnie ok 6-8 dni. zagmatwanie napisałam ale mam nadzieję, że doszłaś co miałam na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
an_ika Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 16.03.08, 19:52 ale dodam jeszcze, że lekarz tak zalecił dla naszej sytuacji- czyli słabszego nasienia. U mnie na chwilę obecną wszystko co do tej pory zbadałam ok. Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 06:55 czesc dziewczyny długo nie pisalam, sorrki u mnie na weekend temp 36,8 ale w niedziele była zakłócowan bo wstalam o 10tej dzis 8dc - 36,7 temp spada Odpowiedz Link Zgłoś
lili-a31 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 07:51 cześć Basia! Ja też mam 8dc... Ilu-dniowe masz cykle??? JA 25-26dc. Kiedy masz zamiar najintensywniej się starać??? Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 09:06 czesc, mam 28dniowe cykle. od jutra bede robila testy owulacyjne,a staranka moze czwartek, sobota, poniedzialek pozyjemy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 09:13 Dziewczyny, ale Wam zazdroszczę tych krótkich cykli. U mnie dzisiaj 1dc, poprzedni trwał 33 dni, jeszcze poprzedni 37 dni. Przy starankach się to strasznie dłuży, ale jak sie człowiek nie stara to ma spokój z częstym miesiączkowaniem. Na dzisiaj zaplanowałam świąteczne porządki, mycie okien i tym podobne. Muszę się wyrobić do 15 bo później mała wróci z przedszkola i będzie po robocie. Miłego dnia wszystkim życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wie_wioreczka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 14:30 Karolinko, ja na pewno nie jestem w ciąży, bo okres dostalam. Był dziwny, ale to może z przejęcia i stresu - bo tu starania, ślub, wspólne mieszkanie i mnóstwo pracy Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 12:19 Witam Was.U mnie dzis 11dc,temp 36,2,cykle 30-32dniowe.Od dzis zaczynam robic testy owulacyjne i zobaczymy co z tego wyjdzie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maj-a85 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 12:56 Witam dziewczyny!Niestety marzec to mój 4 m-c starańObecnie biore luteine bo bywało tak ze okres znikal mi na kilka m-cy.Dziś mój 22 dc przy 31 dniowych cyklach.Juz po starankachAle powiem wam dziewczyny, ze mierzylam juz temp. robilam testy owulac. zrobilam juz 2 bety, a ten m-c postanowilam ze niech sie dzieje co chce.Kochamy sie z mezem kiedy mamy tylko ochote na tonie robie testów i nie mierze temp. tak samo bede czekac na okres bez wariacji i robienia 10 testów przed i po terminie miesiaczki.Zrobie dopiero jak okres bedzie sie mi spoznial z tydzieńPozdrawiam was i mam nadzieje ze wkrotce ktoras z nas zobaczy 2 kreski Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 15:28 Na 4 dni (24dc) przed przewidywanym okresem - brak PW (przedokresowego wkur.a), brak oznak bytności ze strony macicy (w obwodzie nie przybyło mi 15 cm, jak zwykle przybywało i skurczy/byków/ brak), a mojemu mężczyźnie od tygodnia zacięła się płyta pt. "Jakie ty masz duuuuuuuże cycki... Misia, daj pomacać ". Czyli dalej kraczę Kra, kra... Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 15:32 Aha, no i tempka się trzyma równo, 37,0, a jak mam napalone w piecu na noc i gorąco w chałupie, to dobija do 37,1. Nikomu nic nie mówiłam w tym cyklu, poza wami i moim głównym najwierniejszym kibicem - czyli szwagierką (przyszłą), coby się nie stresować gdyby ni huhu i żeby ta moja łajza się nie tremowała, że to już TEN MOMENT na majstrowanie Więc jakby co, dowiecie się jako jedne z pierwszych Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 19:17 U mnie dzis dwie piekne krechy na tescie owu... ale co z tego skoro M zobacze dopiero w srode poznym wieczorem, oj cos czuje ze z tego cyklu moge juz zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 19:33 Jestem w podobnej sytuacji też dzisiaj powinna być owulacja, jeszcze nie robiłam testu, dopiero za jakąś godzinkę sprawdzę, a mąz też wróci dopiero w środę wieczorem. Czy to by oznaczało że w środę już będzie za późno na staranka gdyby owu była dzisiaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 20:07 A ja jestem dzis po pierwszym w zyciu tescie owu i pokazala sie bladziutka druga kreska,takze czekam do jutra na kolejne testowanie.Dzis u mnie 11dc,cykle 30-32dniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 21:05 Właśnie test owu wskazał 2 kreski, a męża nie ma. Czy sądzicie, że gdyby w środę były staranka (były też wczoraj) to będzie jakąś szansa na bobaska ? Czy też starania powinny być jutro ? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 21:49 Jeśli test pokazał dziś owu to stawiałabym raczej na wczorajsze działania. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 21:54 Wiec środa to już bezsensu ? Za późno ? Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 22:30 Zglupialam juz po Waszych wypowiedziach.Jesli test owu pokaze dwie takie same kreski,tzn,ze owu juz byla,jest czy nastapi w ciagu 24- 36godzin? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 17.03.08, 22:59 Ja czytałam, że do 12 godzinach od wyrażnej kreski. Ale ja nigdy testów owu nie stosowałam, jestem w tej kwestii lajkonik Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 07:11 ja słyszalam opinie (i to lekarza), ze jesli np 2 mocne krechy sa w 13 i 14 dc (cykle 28-dniowe), to najlepiej przytulac sie w 12 i 13 dc. A jeszcze lepiej nawet miedzy skonczoną @,a przed owulacją. Ja tez juz powoli głupieje. Każdy mowi co innego Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 07:47 Ja też już głupieje, temperatura mi skacze góra dół, testy 3 dni pozytywne, a pierwszy zrobiłam w 10 dc. Dziś też zatestuję 13 dc. Cykle mam po 28,29 dni. Pewnie nic z tego nie będzie. Coś tracę nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
wie_wioreczka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 09:58 Andziauzka1 - spokojnie Zerknij do ulotki dołączonej do testów owulacyjnych. Tam znajdziejsz odpowiedź na swoje pytanie. Ja wczoraj pierwszy raz testowałam, z ciekawości jak je wykonać. Matko i córko! Nie wiem czy tylko ja takie pracochlonne kupiłam. Pojemniczek, pasek z niby oznaczeniem zanurzenia (na którym można się tylko domyślać o który pasek chodzi), dwa odliczania czasu (15 s i 5 min)... Muszę potestować dla wprawy, bo rąk brakuje ) A wracając do pytania - to tak jak wcześniej pisała Karolina. Pamiar temperatury - pokazuje, że owulacja już była. Testy (przynajmniej ten, który ja kupiłam) pokazuje, że owulacja dopiero będzie między 24h a 36h. Dziewczyny, a czy orientujecie sie może czy jest jakaś zależność czasowa od pojawienia się śluzu płodnego do owulacji? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 15:57 Zależność jest tylko taka, że po owulacji śluz wysycha. A ile przed owu śluz się pojawa to jest już sprawa indywidualna. Ja ostatnio śluz płodny miałam ze cztery dni. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 15:19 Dzisiaj byłam u ginekolog i na USG. W prawym jajniku mam kilka pęcherzyków - 9mm a w lewym dwa pęcherzyki lub torbielki. Ale gina stawia na pęcherzyki. Dzisiaj mam 10dc. Cykle 29 dni. Tak więc zaczynamy staranka co dwa dni do przyszłego weekendu. Trzymajcie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 19:04 Arabeska u nas dokladnie taka sama sytuacja, sexik byl w niedziele wieczor, wczoraj pozytywny test owu, dzisiejszy negatywny, juz tylko z cieniem drugiej kreski, sluz jakby tracil dzis swe plodne wlasciwosci, dalej rozciagliwy ale juz bardziej mleczny, skoku tempki jeszcze nie ma, a nastepny sex mozliwy dopiero w srode, czyli juz zdecydowanie za pozno wg moich obserwacji. No nic zobaczymy co z tych niedzielnych szalenstw bedzie, u mnie sytuacja jeszcze o tyle skomplikowana ze dopiero wczoraj wyszla mi negatywna beta po poronieniu, wiec tym bardziej nie wiem co bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 19:27 Lianis, ja już dzisiaj nie testuję, nie ma sensu, czekam co będzie. W środę na wszelki wypadek jeszcze spróbuje pomolestować męża jak wróci z delegacji Ilu dniowe masz cykle ? Może będziemy testować w tym samym czasie U mnie cykl 28-dniowy. Temperaturę mierzę dopiero od kilku dni, więc nie mam odniesienia, na dodatek pomiary robię o różnych porach dnia, po prostu skleroza, więc nie są miarodajne Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 18.03.08, 20:50 Kobieta, która wydaliła mnie ze swego łona na świat, gdy przymierzałam dziś nowy fantastyczny ciuch (czyt. bluzeczkę w kwiatuszki w cenie okazyjnej) wmawiała mi, że wyglądam minimum na 4 miesiąc. Hłehłe... A tu 3 dni do ustawowej @, mnie nadal ani centymetra nie przybyło, a własna rodzona matka wyjeżdża mi z takim textem. No to kraczę dalej... Kra, kra... Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 08:38 czesc dziewczynki u mnie dzis lekki skok tempki z 36,6 na 36,7 (10dc). Test owulacyjny narazie watpliwy, bo 2 kreska bardzo słaba. Śluz jest jeszcze biały,ale ma juz powoli konsystencje białka jaja kurzego. Mysle ze od jutra zaczniemy staranka Odpowiedz Link Zgłoś
j.h.c3 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 11:25 Cześć dziewczyny.Ja już po starankach(czwartek,piątek).Pierwszy raz stosowałam testy owulacyjne.Moje były = równy kolor to owulacja po 24-36 h.To nasza pierwsza próba po pażdziernikowym zabiegu usunięcia obumarłej ciąży.Teraz temp od kilku dni powyżej 37*.Czuję się już bardzo ciężarnie,ale z drugiej strony cholernie się boję.Trzymam kciuki za wasze staranka. Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 16:18 U mnie dzis pierwszy dzien wyzszych tempek 36.85 skok o 0,3C, sluz mleczny, gesty wiec na dzisiejszy sex juz nie licze, jesli cos mialo byc to z niedzielnego. I tak sie ciesze z tego skoku bo balam sie cyklu bezowulacyjnego, skoro beta sie jeszcze utrzymywala, teraz musze poczekac do 1 kwietnia i zobaczymy, bede wiedziala wtedy czy jest na co liczyc czy nie, nawet bez testow bo tempka zawsze mi spada na okres. Na razie czekam spokojnie ale pewnie koncowka marca bedzie juz na szpilkach. Arabeska 3mam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 17:16 U mnie dziś temperatura oscyluje w pobliżu 37oC. O czym świadczy wyższa temperatura ? Że była owulacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 18:14 Ja juz nic rozumiem.Robie testy owu od 11dc(druga jasna kreska),w 12dc(tez druga jasna kreska),a dzis 13dc i ani sladu drugiej kreski.O co w tym chodzi,temp na poziomie 36,2 Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 18:29 Taka temperatura świadczy zazwyczaj, że owu już była. Ale nie można jednoznacznie stwierdzić po jednym pomiarze. Potrzebny jest jakiś odnośnik z początku cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 18:54 Dzisiaj 11dc. Właśnie zrobiłam test owu. wyszła blada kreska. Tempka 36,6. Wczoraj były przytulanka. Następne jutro oraz następny test. Trzymam za wszystkie kciuki )) Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 19:09 U mnie dzisiaj trzeci dzień cyklu, jeszcze conajmnie 2 tygodnie czekania na owu. Zazdroszczę tym, które już czekają na efekty staranek. Czekam jeszcze na wyniku badania pod katem chlamydii i z czystym sumieniem zaczynamy staranka. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 19:12 Ja już czekam na wyniki staranek. Tylko ta część cyklu tak się wlecze... Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 19:40 Ja też... Leci jak krew z nosa ten czas. 2 dni do @, w nerkach mnie ciągnie, macica śpi, albo mi ją ktoś ukradł, bo nie daje znaku, że istnieje... A nuż... A widelec... Kra, kra... Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 19.03.08, 23:22 Witajcie dziewczyny, dawno nie pisalam. U nas ciagle szpital w domu, jeszcze tylko moj syn i brat sie jakos trymaja. Dzis 8 dc i trzeba sie zabrac za jakies starania. Moze przytulanko dzis wieczor, nie wiem tylko czy moje przeziebienie ma jakis zly wplyw na to wszystko. Biore tylko rutinoscorbin. AAA czy bierzecie folik???? Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Moje temperatury 20.03.08, 06:54 Witajcie dziewczynki? Jak staranka i przygotowania do Świąt? Pewnie jedne i drugie intensywne. Chciałam podpytć was o moje temperatury, co o nich sądzicie? 1dc 37,1 2dc 36,9 3dc 37 5dc 36,85 8dc 36,85 9dc 36,8 10dc 37 11dc 36,8 12dc 36,6 13dc 36,8 b.dużo śluzu płodnego 14dc 37,1 15dc 37 Od 10dc robię testy owulacyjne i wychodziły dwie równe kreski, wczoraj testowa była zdecydowanie mocniejsza. Staranka są, ale czy coś z tego będzie?? Coś nie bardzo mam nadzieję w tym miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: Moje temperatury 20.03.08, 08:05 Agnese, może Ty jesteś taka "wysokotemperaturowa" i 37 to u Ciebie normalka? Nie przerywajcie starań, może niedługo zobaczysz prawdziwy skok? Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 08:03 Biorę folk już pół roku, tyklo ciąży brak Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-1982 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 08:37 Witajcie, Wczoraj odebrałam wyniki badań na przeciwciała toksopalzmozy, różyczki i cytomegalii. Różyczka IgG 306,4 IU/ml i wynik pozytywny Cytomegalia IgG 325,3 AU/ml i wynik też pozytywny. Czy któraś z Was wie co takie wyniki oznaczają? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 12:21 Że przeszłaś różyczkę, lub byłaś szczepiona i jesteś odporna, iże przeszłaś Cytomegalię Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-1982 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 08:48 Dzięki ladyjane, wczoraj była u lekarza i on również stwierdził, że nie ma powodów do obaw. Dał mi na wszelki wypadek skierowanie na cytomegalię IgM. Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 10:37 Miałam sen, że planowaliśmy imię dla bejbika. Tylko się obudziłam, zanim padło imię dla chłopaka. A wczoraj moja łajza znowu miała fazę cyckologiczną: "Ej, te cycki to Ci naprawdę urosły, a nie tylko w oczach! Ale mleczarnia!" 1 dzień do @, temp. 37,0, macica nie wykazuje większej aktywności (zwykle już mnie wykręcało jak ósmy paragraf). Kra, kra... Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 11:36 trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na wynik testu Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 12:54 Witam. Mój nalepszy dzień płodny wypada na 24 marca tak więc będę z mężem oddawała się przyjemnościom Powiem Wam szczerze, że po raz pierwszy zwróciliśmy uwagę na to, kiedy będę miała dni płodne i mam na dzieję, że szybko okaże się to strzałem w dziesiątkę. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które w tym miesiącu podejmują próbę zajścia w ciążę. Mam nadzieję, że w kwietniu będzie "wysyp" ciężąrówek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniaszew Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 13:05 Ja chciałabym się tak "wysypać" ale coś czuję że nici z tego bo mi kręgosłup nawala a ściślej bark i chyba trzeba do lekarza.Poza tym moje dni płodne wyst w święta i będę za pewne oddzielona od męża.A po trzecie to boję się o dzieci bo miały kontakt z końcówką ospy i mogły się zarazić , a ja nie przechodziłam ospy.Jaki świat jest podły że takie kłody pod nogi mi rzuca.Sorki dziewczynki, musiałam to z siebie zrzucić. Odpowiedz Link Zgłoś
lianis Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 20.03.08, 20:08 Dzis drugi dzien wyzszych tempek, zaczelam sie czuc fatalnie, jakby grypa mnie lapala bola kosci, miesnie i temp juz jest 38C, wzielam paracetamol, mam nadzieje ze nie zaszkodzilam niczemu... Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 06:46 u mnie tempka rosnie, dzis bylo juz 36,9 ale narazie brak płodnego sluzu, który powinien sie dzis pojawic i mam nadzieje ze dzis bedzie przytulanko PS. przez 3 dni testy owulacyjne watpliwe-tzn 2 kreska słabsza od testowej. Mam cos przeczucie ze dzis bedzie test owulacyjny na + Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 07:03 1dc 37,1 2dc 36,9 3dc 37 5dc 36,85 8dc 36,85 9dc 36,8 10dc 37 11dc 36,8 12dc 36,6 13dc 36,8 b.dużo śluzu płodnego 14dc 37,1 15dc 37 16dc 37,1 dziś Czyli dalej rośnie. Może już była owulacja, mam nadzieję. Wczoraj jeszcze robiłam test i dugi dzień b.mocna kreska testowa. Odpowiedz Link Zgłoś
karolinazajac Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 08:22 A teraz jeszcze masz śluz płodny? Jeśli nie to owu mogła byćw 13 dc. ALe to tylko moje przypuszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 09:31 Dzisiaj Matki Boskiej Okresowej. @ ni widu, ni słychu. Termometr elektroniczny mi wykitował. A że kiedyś potłukłam rtęciowy, to nie wiem czy mi coś spadło, czy wzrosło. Macica jest, ale jakoby jej nie było. Czasem pośle mi małego skurczybyka z alertem "Heloł, ja nadal tu jestem!", ale na tym się kończy. Pozostaje mi tylko... Kra, kra... Odpowiedz Link Zgłoś
misica89 Re: zrób test :) 21.03.08, 15:35 Chciałabym, chciała... No ale in de fejs of de hedżehog jest pawian, małpa jedna. Akurat wtedy, kiedy marnowałam 20 minut z życiorysu na stanie w kolejce do kasy w Biedronce. Pociekło. Niewiele, kilka kropel na krzyż, a teraz na razie sucho, ale nadzieję już szlag trafił. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 10:19 Witam Was.U mnie dzis 15dc,temperatura 36,2,a testy owulacyjne robione od 11 do 14dc nadal negatywne,a wiec testuje dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 18:01 Witajcie dziewczyny u mnie 10dc, wczoraj bylo przytulanko. Idziemy na zywiol, staramy sie bez mierzenia temperatury i bez testow. Trzymam kciuki za wszystkie. Ps. jak przygotowania do swiat? U mnie jakby w ogole swiat nie bylo moze dlateo ze w tym roku nie pojechalismy do Polski. I w dodatku mam weekend pracujacy. WESOLYCH SWIAT. Odpowiedz Link Zgłoś
nimeska Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 21.03.08, 22:38 ja sie przyłączam do testujących dzis mam 3DPO zamierzam wytrzymać z testowaniem do 1 kwietnia ale cholera wie jak to wyjdzie ) hihi Odpowiedz Link Zgłoś
agnese_zb Wesołych Świąt!!! 22.03.08, 09:32 Oby jajeczko -symbol płodności przyniosło nam to o czym tak bardzo bardzo marzymy!!! Umnie temp. dalej 37,1 więc chyba jestem już 4 dni po owulacji. Mam nadzieję że nasze staranka tym razem będą owocne. Tak mi jakoś smutno, i na płacz mnie zbiera. Pa dziewczynki, idę kroić sałatke. Nie objadajcie się za bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
joannaa22 Re: Wesołych Świąt!!! 22.03.08, 16:12 Agnese nie placz przeciez mamy swieta. Pewnie to ta pogoda, widzialam prognoze na swieta dla Polski masakraaa. Ale w Anglii nic lepiej pada deszcz ze sniegiem i wiatr taki ze glowe chce urwac. Ja dzis dostalam wolne!!! Jak wasze staranka? my wieczorkiem jakies przytulanko zorganizujemy bo rano synus przeszkodzil . Pozdrawiam i Wesolych Swiat dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrka Re: Wesołych Świąt!!! 22.03.08, 17:38 Ja również chciałam Wam złożyć życzenia, radosnych, spokojnych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze. Starjącym się owocnych staranek, tym które jeszcze czekają na starnka cierpliwości i wiary, że się uda. U mnie dopiero 6 dc. Jeszcze plamię, mogę spokojnie czekać jeszcze z tydzień ze starankami. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 22.03.08, 19:34 właśnie sobie uświadomiłam, że jeśli nasze (moje i męża) starania o dziecko będą efektywne to potome powinien przyjść n świt w okolicach Bożego Narodzenia I w ten oto sposób poczęcie nastąpiło w Święta Wielkanocne a narodziny w Boże Narodzenie Czegóż chcieć więcej? Kochany tup tusiu, przybądź do nas... Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 22.03.08, 22:18 hej dziewczyny nawet nie wiem czy sie wczesniej wpisywalam ja /nie)mam dostac @ w srode... jakos zupelnie "luzaco" przeszedl mi ten miesiac.Bez testow owu, i teraz terz mi sie niechce testowac...chodz w dzeszylm miesiacu do dnia okresu zrobilam juz z 5 testow;P ostatni 20minut przed okresem ,ktory na szczescie mojej kieszenie przyszedl 3 dni wczesniej. hihi,w zeszylm miesiacu mialam wszytskie objawy;P od bolu piersi,przez mdlosci i czeste sikanie po "znaki" z macicy i blad 2 kreski widziane pod roznymi katami lub pod swiatlo;PPP.... w tym zadnych objawow... no poczyekamy zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
basia-29 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 23.03.08, 06:25 dzis temp spadla mi z 37 do 36,85. Sama nie wiem kiedy byla owulacja bo wszystkie testy wyszly mi ze slaba kreska. Przytulanko bylo w piatek wieczorem,ale mam cos przeczucie ze nic z tego w tym miesiacu. No coz moze w przyszlym sie uda ;p Odpowiedz Link Zgłoś
zaba002 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 23.03.08, 06:42 Po pierwsze życzę Wam pięknych, rodzinnych i smacznych Świąt Dziś 15dc. Przytulanko w 10 i 13dc. Mąż w kościele a ja przy kompie Oj oberwie mi się za to Niedługo jedziemy na działkę na śniadanko po działce zaliczamy domek i przytulanko a później do teściowej na obiad Tempka 36,5 od 3 dni. Jakoś nie przekonana jestem do testów owu. Zawsze pokazują mi bladziutka kreskę. Chyba przestane je używać. Odpowiedz Link Zgłoś
andziabuzka1 Re: starania w marcu, test na poczatku kwietnia : 23.03.08, 11:12 Czesc dziewczyny.U mnie dzis 17dc,temp caly czas waha sie miedzy 36,2-36,3.Testy owulacyjne w 11 i 12dc pokazaly druga bardzo jasna kreske,w nastepne dni czyli 12,13,14dc nie pokazaly wogole zadnej kreski,dlatego tez od wczoraj juz nie testuje i wyrzucam testy w kat.Nie udaje sie juz od prawie 2lat,wiec dlaczego teraz mialoby sie udac.Co ma byc to bedzie.Wesołych Świąt dzieczyny Odpowiedz Link Zgłoś