kamzola 29.04.08, 18:09 Witam Mam mdłości straszne (2miesiąc ciąży). Wiem, że to normalne na początku, ale jest to nie do wytrzymania. Piję herbatę miętową, ale to nie pomaga. Może macie jakiś inny sposób. Błagam pomóżcie. Pozdrawiam Kama Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azja.david Re: okropne mdłości 29.04.08, 19:01 Współczuje bidulko i wiem,jak sie męczysz.Niestety,mnie męczyły mdłości przy pierwszej jak i drugiej ciąży do końca 3 miesiąca.Potem jak ręką odjął.I niestety,żadne rady typu jedzenie migdałów,krakersów,picie herbatki z imbirem czy mleka na czczo mnie akurat nie pomagały.Synek miał kupiony syrop Lokomotive na chorobe lokomocyjną i w tragicznych momentach go zazywałam i troszkę pomagało.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: okropne mdłości 29.04.08, 19:25 Niestety, trzeba to po prostu przeczekać Polecam herbatkę Bio Active dla kobiet w pierwszym trymestrze ciąży, jest m. in. z dodatkiem imbiru, który przeciwdziała mdłościom..... Ja mam to już za sobą, ale świetnie pamiętam te męczarnie. Trzymaj się Odpowiedz Link Zgłoś
ada_7 Re: okropne mdłości 29.04.08, 19:38 Ja niestety pocieszyć Cię nie mogę-z całą pewnością wypowiedzi koleżanek są bardziej optymistyczneJestem niemal w 26 tc i mdłości nadal mnie nękają-może już tak być nawet do końca...Na tą przypadłość w moim przypadku wbrew obiegowym opiniom nic nie zadziałało skutecznie Pozdrawiam i więcej szczęścia życzę Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: okropne mdłości 29.04.08, 21:06 Ja tez mam straszne mdłości mimo, że zaczęłam już 2 trymestr. Wczoraj byłam u gin. i jak pożaliłam się, że cały czas jestem śpiąca i mam mdłości to powiedziała, że bardzo dobrze, że hormony dobrze wykonują swoją pracę i z maluszkiem na pewno wszystko ok. USG to potwierdziło Odpowiedz Link Zgłoś
ruda73 Re: okropne mdłości 29.04.08, 22:49 WItaj, jestem w 10 tygodniu, to moja trzecia ciąża i rzygam jak nigdy wcześniej. Wymiotowałam w każdej ciąży, ale w tej to już nawet i krwią.... Lekarz przepisał mi czopki przeciwwymiotne Torecan, ale one nie pomagają. Jedyne co mi pomaga, to słaba herbata Earl Grey z ogromną dawkę imbiru - aż w buzi piecze... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evilkka Re: okropne mdłości 29.04.08, 23:39 ja mam to samo... niestety, nic nie pomaga.... Słyszłam że herbatka miętowa , wbrew ogólnemu przekonaniu może właśnie nasilać nudności, a nie łagodzić... I u mnie akurat tak było.... Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: okropne mdłości 30.04.08, 05:03 Ojej przechodzilam to przez ostatnie 3 miesiace mdlosci 24h na dobe do tego wymioty i okropny wtret do lodowki. Ustalo wszystko pod koniec 4 miesiaca. Tak samo mialam w pierwszej ciazy. Co mi pomoglo? 7UP lub inny cytrynowy napoj gazowany. Gaz powodowal obijanie sie i dzieki temu czulam duza ulge w zoladku. Inne "smakolyki" takie jak imbir, krakersy na ktore w tej chwili nawet nie moge patrzec nie dzialaly. Tak naprawde to trzeba to przecierpiec bo czasami nie ma na to zadnej rady. Ja wciaz sie boje ze nastapi nawrot bo czasami tak sie zdarza, ale narazie ciesze sie z tego stanu jaki jest. I zycze Ci wytrwalosci i szybkiej poprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
umber82 Re: okropne mdłości 30.04.08, 11:21 kiedy wam się zaczeły mdłości..??? Ja jestem w 5 tc - i nic, zero mdłości.. itp.. hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
agar2208 Re: okropne mdłości 30.04.08, 14:12 ja polecam na mgłosci lizaka chupa chups truskawkowego- tylko te mi pomagały. Mandarynki też miały dobry wpływ. A i staraj sie nie odczuwac głodu, bo to zwieksza nudności. Zawsze coś przegryż, jedz czesto ale w małych ilosciach. Nie zlikwiduje to nudnosci ale u mnie znacznie je zmniejszyło. Powodzenia, mi po 3 mc przeszło, ale niestety pod koniec ciązy sie pojawiły. teraz jestem w #& tyg. i nic na mnie nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
olensia Re: okropne mdłości 30.04.08, 16:22 U mnie zaczely sie w drugiej ciazy w 5 tc, a w pierwszej w 4tc. ALe kazdy jest inny niektorzy nie maja, u innych pojawiaja sie w 7-8tc... Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: okropne mdłości 30.04.08, 21:22 U mnie się zaczęły około 5 tygodnia, teraz mija 10 tydzień i już było lepiej a od dwóch dni znów powraca falami zgaga i mdłości oraz jadłowstręt. Z patrykiem tak nie miałam, było źle jakieś dwa trzy tygodnie i koniec, a teraz klapa. Ale każda ciąza jest inna. Mnie osobiście pomagają tik taki mięta i maracuja, czasem banan no i woda niegazowana, przpłukuje cały ten niesmak. Ale z tym 7 up muszę spróbować ) Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: okropne mdłości 01.05.08, 12:48 jestem w 15 tc, od wielu tygodni mam potworne mdłosci. Wymiotuję po kilkanascie razy na dobe, chwili spokoju nie ma. Niestety żadna metoda nie działa-czasami jakby ulge przyniosiła herbata imbirowa, ale może tylko sobie wmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś